Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2019 13:04

Dobrý den,
mám 10-ti měsíční fenku Pomeraniana a trpí docela častým dušením. Začalo to v dubnu, v té době to byla úplně výjimečná záležitost, myslela jsem si, že něco vdechla. Potom se to delší dobu neobjevilo a teď poslední měsíc je to znova. Všimla jsem si že se to stává hlavně, když třeba žebrá o jídlo - kňučí u toho a v ten moment se to spustí, nebo když potáhnu silněji za obojek, ale to se skoro vůbec nestává, ale někdy se to objeví jen tak bez příčiny. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost? Přikládám i video.

11.7.2019 13:08

Co říkal veterinář?

11.7.2019 13:13

Byli jsme u veta včera, není si jistá, dostala injekci a dneska jdeme na kontrolu.

11.7.2019 13:34
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Kamarádův pes vdechl klas. Zajděte na bronchoskop.

11.7.2019 14:40
assil

XXX.XXX.225.195

To bude s největší pravděpodobností volné měkké patro, malí psi na to často trpí a objevuje se to právě ve stresu nebo vzrušení a tlačením obojku. Na to pomůže buď prstem v tlamě zmáčknout na horní patro vzadu a nebo dát psovi rychle něco k jídlu a nebo ucpat rukou nos, aby se musel nadechnout tlamou. Můžete to vyzkoušet a jestli to zabírá, tak je to ono a k veterináři netřeba neb ten s tím stejně nic neudělá, pokud by ani jedno nezabralo, tak je to něco jiného a k veterináři šupem. Jo a obojek určitě vyměnit za kšíry.

11.7.2019 15:04
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

assil napsal(a):
To bude s největší pravděpodobností volné měkké patro, malí psi na to často trpí a objevuje se to právě ve stresu nebo vzrušení a tlačením obojku. Na to pomůže buď prstem v tlamě zmáčknout na horní patro vzadu a nebo dát psovi rychle něco k jídlu a nebo ucpat rukou nos, aby se musel nadechnout tlamou. Můžete to vyzkoušet a jestli to zabírá, tak je to ono a k veterináři netřeba neb ten s tím stejně nic neudělá, pokud by ani jedno nezabralo, tak je to něco jiného a k veterináři šupem. Jo a obojek určitě vyměnit za kšíry.

Dá se udělat plastika měkkého patra.

11.7.2019 15:56

assil napsal(a):

Obojek jsme vyměnili za kširy, takže ten už to nespouští. Vždycky když se začala dusit zkusila jsem ji dát něco k jídlu nebo jsem ji dala jitrocelový sirup a vždycky to hned přestalo.

11.7.2019 18:56
janaa

XXX.XXX.24.47

Vypadá to opravdu na velké volné měkké patro. Dá se řešit operativně, což vás asi vzhledem k věku fenky nemine, pokud je to ono. Ve hře by ještě mohla být zúžená průdušnice a kolaps průdušnice,také častý problém malých plemen. Každopádně to chce jiného veterináře

13.7.2019 06:40
Dája6

XXX.XXX.249.185

Pom

Dobrý den,
přesně tohle měl náš pejsek, přesně takhle se dusil. Taky nám bylo řečeno, že je to měkké patro. Někdy to během chvilky přešlo, někdy chvíli to trvalo. Dnes je pejskovy 16let a asi tak od 2-3let dušení vymizelo . Jedna známa, ale musela se svým pejskem jít opravdu na operaci, je pravda, že tam toho bylo víc a více náročné, něco pejskovy dokonce přidávaly do dýchací trubice a celková operace je stála před 6lety 25 000kč.
Dája

13.7.2019 09:21

pes může do správné velikosti vnitřku hlavy dorůst
několik dost veterinářů mi řeklo, že někdy ani ta operace nepomůže, a pokud se to dá vydržet - neohrožuje to život psa - tak počkat do jeho dospělosti
to jen tak mimochodem, ale samozřejmě to musí vidět nějaký odborník, ne hádej hádej hadači

myslela jsem, že právě kvůli tomuhle se s miniaturizací přestane, je to vlastně i zakázané

13.7.2019 09:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

- pokud se to dá vydržet - neohrožuje to život psa - tak počkat

Když se operace nezdaří, může být ještě hůř.

13.7.2019 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Náš mix špice to také občas měl, nebylo to často, někdy to trvalo déle, někdy jen pár vteřin a měl to celý život. Dožil se 17. Ještě si vzpomínám, že jsem četla, že je na to nějaký ,,chvat"? Uzavřít psu hubu a nos, nebo tak něco, ale zkuste pohledat, nevzpomínám si, co přesně...

14.7.2019 23:34

No ona před měsícem prodělala zánět hrtanu a průdušnice, veterinářky říkaly, že to teda budou léčit jako ten zánět hrtanu, takže jsme dostaly sirup pro psy a pokud se to nezlepší, tak přijít a udělají další vyšetření... a spíše řešily problémy s průdušnicí, ale to se mi moc nezdá
Každopádně život ji to určitě neohrožuje, nestává se to tak často, spíše když je u nás návštěva a zkouší žebrat. Pak to trvá opravdu chviličku, max. 30 vteřin a pokud dostane něco dobrého, zmizne to hned.
Nicméně až půjdeme příště k veterináři, tak je na to měkké patro zkusím navést.

15.7.2019 08:59
assil

XXX.XXX.225.195

To není o miniaturizaci, má to i můj střední špic, který fakt žádný mini není. Je to záležitost celkově menších plemen.

15.7.2019 21:09

assil napsal(a):
To není o miniaturizaci, má to i můj střední špic, který fakt žádný mini není. Je to záležitost celkově menších plemen.

A řešíte to nějak?

15.7.2019 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Ne.

15.7.2019 22:09
assil

XXX.XXX.121.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A řešíte to nějak?

Ne, psovi je už 14 let, má to celý život. Řeší se to jen když to až ohrožuje život psa, protože ta operace taky není žádná sranda a výsledek není stoprocentní, někdy to nepomůže. Chce to prostě se naučit ty triky jak jsem psala a tím to rychle stopnete.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík