Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Duchy

15.7.2019 16:17
Duchy

XXX.XXX.82.254

Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně doplňků stravy, či nějakých vitamínu pro pejska s dietou.

Náš pejskek (11 let) trpí na zažívacími problémy. Vet to nejprve přisoudil zánětu tlustého střeva vyvolaným stresem (pejsek je na me hodně fixovaný, takže můj odjezd na dovolenou mu moc nepřidal) Prujmy, zvracení, plynatost, křeče do bříška. Udělaly se testy na slinivku. Ty sice vyšly negativně, ale vet nás upozornil, že všechny testy na slinivku jsou přesné tak na 80%.
Nasadil nám na nějakou dobu krutí maso a brambory, kvůli vláknině (na kuře má alergii), postupně jsme pomalu přecházeli na rýži a hovězí. Museli jsme mu sebrat granule (barking heads), protože po nic hrozně začal prdět. Do té doby byla jeho běžná strava granulky a vařené hovězí + vařená zelenina + byl zvyklý, že se s nim každý rozdělil o to, co se zrovna jedlo 🤷🏻‍♀️
Vzhledem k nasazení diety začal psík hubnout. Když se mu zažívání ustálilo (dostával 2x denně hovězí s rýží a zeleninou, občas těstoviny místo rýže), řekli jsme si, že zkusíme nabrat nějakou váhu a zvětšili jsme mu porce. Jenže hovězí je zřejmě příliš vydatné a pejskovi se zase rozhazelo zažívání. Vět to tentokrát přisoudil překrmování, které slinivka neunesla :-( Takže jsme zase na začátku - kruta a ryze, bez zeleniny + probiotika. Časem zase přidáme hovězí, ale už na něm nebudeme stavět celý jeho jídelníček. Jenže vzhledem k tomu, že krůta a rýže je vážně dieta, nic pestrého, zdá se mi pejsek unavený, pohublý...

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mohl by mi někdo poradit nějaký výživový doplněk, který by mu dodal potřebné látky, když má takto dietní a jednotvarnou stravu?

Děkuji moc!

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2019 19:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Především by to asi chtělo vědět přesnějc, co mu teda je. Jinak si jako laik nemyslím, že by z drůběžího a rýže musel nutně hubnout, pokud má toho krmení dostatek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík