Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2019 17:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím,

sháním info o CC (pro kamarádku) - na co si dát při výběru štěněte (rodičů, prarodičů) pozor? Třeba klouby - jaký stupeň je pro vás ještě OK, jaký už ne? V chovu CC se neorientuji - dělá se ještě nějaké vyšetření - ať už povinné, nebo nepovinné, které považujete za důležité? Na co ještě caníci trpí?

Budu ráda i za tipy na "prověřené" CHS - úplně ideálně ne na druhé straně republiky od Hradce Králové.

A ještě jedna otázka - jak se CC pohybují cenově? Našla jsem jediný inzerát, kde je uvedená cena 25 000 - je to cena za průměrného psa? Nebo to je po "šampionech", případně "pracovních" psech a pes na mazla se dá sehnat levněji? Psa chtějí hlavně jako rodinného společníka a hlídače, výstavy ani sport v plánu nemají...

Jde o to, že kamarádka chtěla CC bez PP, podařilo se mi ji tak trochu "nalomit", že už uvažuje o PP psovi. Ale pro psa asi nepojedou přes celou republiku. A teď mi jde o to, aby nenarazila na nějakou chovku poblíž, která zrovna není úplně seriózní a nevzala hned štěně tam... Tak jsem ji slíbila, že ji s tím trošku pomůžu. Ještě dodám, že ideálně by chtěli černého psa.

Moc díky za info..

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2019 19:00

a tady?
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/cane-corso

ti bezpp to dobře schytali, 11ks :-)

někde od Mělníka je uvedena cena od 18 tisíc, počítala bych do těch 25
dkk co nejmenší přece.. zas tak málo těch psů tady není

radit lidem, co se jim nechce jet pár hodin pro štěně, to je radost, přeji Vám pevné nervy :-)

20.7.2019 19:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No právě, jsem ráda, ze vubec zacali uvažovat nad PP psem 😁. Jinak s těmi z Mělníka jsou v kontaktu, je volný jeden pes, ale neni úplně černý, je místy zihany. Takže si to promyslí. Ještě jsem dostala od kamaradky doporučení na jeji kamarádku, která očekává stenda každým dnem(samozřejmě její fena očekává 😃) , tak jsem předala dal, pak ještě ve Svitavach a snad neco vyberou :-). Nakonec se shodli na tom, ze to nemusí být hned a ze by případně zajeli i dál :-)

-ted koukám, ze v těch Svitavach ma matka DLK 2/2 a otec ho asi vůbec dlk dělané nemá. Edit. : jo ale to ta modrá stenda, rodiče černých jsou na tom lip, maji asi dva vrhy.

20.7.2019 19:18

chtěla bych prověření prací, přece jen je to molos a to vážně neznamená válení se na zahradě, ono to i o té kostře a psychice a tak podobně něco říká..

nevím kde ano, ale přesně vím, co ne - typ váleček "chodím jen na výstavy"

20.7.2019 19:25

chtěla bych prověření prací

tak to dlouho vybirat nebudete

20.7.2019 19:37

a pro CC je práce co?

20.7.2019 19:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

http://www.geraldino.cz/?page_id=20

Co říkáte na tohle? Matka klouby ok, výstavy ani zkoušky asi nema, to by jim nevadilo. Ale u otce nemůžu najit info o RTG 🤔

20.7.2019 19:47
TyVed

XXX.XXX.26.39

naši známí řeší CC asi dva roky a po nějakých konzultacích si štěně chtějí dovézt, protože ten český chov na ně neudělal dojem. Ale nemám představu co přesně tam bylo za důvody a kdo jim radil.

20.7.2019 19:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcelaamax napsal(a):
http://www.geraldino.cz/?page_id=20

Co říkáte na tohle? Matka klouby ok, výstavy ani zkoušky asi nema, to by jim nevadilo. Ale u otce nemůžu najit info o RTG 🤔

Pardon, jsem slepá, výsledky rtg jsou přímo na tom odkazu 🤦‍♀️😂

20.7.2019 19:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
naši známí řeší CC asi dva roky a po nějakých konzultacích si štěně chtějí dovézt, protože ten český chov na ně neudělal dojem. Ale nemám představu co přesně tam bylo za důvody a kdo jim radil.

Aha. No jo, jenže ja tady beru za úspěch vůbec to, že začali uvažovat nad štěňetem s PP a ze zajedou i dal a případně počkají. Ale nebudou čekat v řádu let a nebudou chtít z ciziny.

20.7.2019 19:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Klidně by to mohlo byt z jednoho prvního vrhu od někoho, kdo chtěl jen štěně po své feně. Jen aby tam byla záruka toho, ze z toho vyroste co ma a alespoň předpoklad dobrých kloubů (vím, ze i po čistých rodičích se objeví štěně se špatnými klouby), ale v porovnání s bez PP psem.

20.7.2019 19:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Aha. No jo, jenže ja tady beru za úspěch vůbec to, že začali uvažovat nad štěňetem s PP a ze zajedou i dal a případně počkají. Ale nebudou čekat v řádu let a nebudou chtít z ciziny.

tak jestli ho chtějí jen na mazlíka tak bych se soustředila asi jen na zdraví

21.7.2019 00:35

Napište Atile soukromou právu...odchovala a prodala právě vrh.

21.7.2019 09:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chtěla bych prověření prací

tak to dlouho vybirat nebudete

ano, nevím, jak to tu vypadá, asi bledě :) a Vy zrovna nevíte, že jsem Vás tu předchozí 3 roky chválila, že s Corso psem konečně někdo dělá něco podobného tomu, k čemu byl "staletí" používán ;-)

hmn, co je práce pro Cane Corso.. že by ochrana lidí a majetku? plyne to z označení.. molosser.. území v Africe.. obchodníci.. jistě, přímo CC je tu cca od osmdesátých let, ale je to ten druh, co hlídá... je sice větší (ale ne válec) a přemýšlí a jedná jinak než hlídač dobrman, ale buchta kynutá to není :)

21.7.2019 09:57

"hmn, co je práce pro Cane Corso.. že by ochrana lidí a majetku? plyne to z označení.. molosser.. území v Africe.. obchodníci.. jistě, přímo CC je tu cca od osmdesátých let, ale je to ten druh, co hlídá... je sice větší (ale ne válec) a přemýšlí a jedná jinak než hlídač dobrman, ale buchta kynutá to není :)"

a válení se na zahradě se s ochranou lidí a majetku vylučuje?
a jak se ta pracovní schopnost CC prověřuje?

21.7.2019 10:26

ano, nevím, jak to tu vypadá, asi bledě :) a Vy zrovna nevíte, že jsem Vás tu předchozí 3 roky chválila, že s Corso psem konečně někdo dělá něco podobného tomu, k čemu byl "staletí" používán ;-)

hmn, co je práce pro Cane Corso.. že by ochrana lidí a majetku? plyne to z označení.. molosser.. území v Africe.. obchodníci.. jistě, přímo CC je tu cca od osmdesátých let, ale je to ten druh, co hlídá... je sice větší (ale ne válec) a přemýšlí a jedná jinak než hlídač dobrman, ale buchta kynutá to není :)

a ja vam zase nerozumim, co timhle chcete rict.

vyzadujete nejake provereni prací po molossovi, jako by to bylo neco obvykleho.
ale ne, neni.
jestli narazite na sportovku s nimi - to je taky docela tenky led.

a konkretne u CC - to ma od letoska schvalenou vyjimku, ze na vystavniho sampiona uz nepotrebuje ani tu zkusku z vykonu. takova je realita.
a predpokladam, ze dalsi plemena budou nasledovat a chtit tuhle vyjimku...

21.7.2019 10:32
TyVed

XXX.XXX.42.72

a ja vam zase nerozumim, co timhle chcete rict.

vyzadujete nejake provereni prací po molossovi, jako by to bylo neco obvykleho.
ale ne, neni.
jestli narazite na sportovku s nimi - to je taky docela tenky led.

a konkretne u CC - to ma od letoska schvalenou vyjimku, ze na vystavniho sampiona uz nepotrebuje ani tu zkusku z vykonu. takova je realita.
a predpokladam, ze dalsi plemena budou nasledovat a chtit tuhle vyjimku...

Aha, tak zase někdo potřeboval bez potíží uchovnit 60 kg psy s povahou králíka, kteří budou odstrašovat vzhledem, funěním a šlehem slinou na dva metry

21.7.2019 11:34

"jestli narazite na sportovku s nimi - to je taky docela tenky led"

tato věta mě zaujala
šla by rozvinout?

21.7.2019 13:44

myslím, že TyVed to celkem vystihl :-)
ale to není k smíchu teda..
ale stejně :-)

notak, chci práci po psech, kteří k tomu byli dokonce tisíciletí chováni? klidně na zahradě, ale tele utíká divně..
ale ten TyVed
takových plemen je tu ale hafec, moderní doba, no

21.7.2019 13:50

jinak testy si hmn můžete vygůglit :-) je to normální guardian dog, nic zvláštního, akorát když je váleček, tak se mu maká špatně
aby se z něj nestal ten druhý z Itálie, co mu visí tlama půl metru na zem
klidně si tu ze mě utahujte, že nerozeznám učení vlčáka a kolos psa, ale vy jste chovatelé, vy za to zodpovídáte, vy to plemeno tvoříte, nějak se udržovat musí

21.7.2019 14:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tohle štěně měli vybrané původně https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107195192/Cane-corso-mohutna-stenatka.php

a tak jestli je pravda že otec i matka je opravdu cc a oni ho chtějí jen na mazla klidně bych do něj šla i bez pp .................................

21.7.2019 14:22
domi.t

XXX.XXX.229.62

GAELLE napsal(a):
a tak jestli je pravda že otec i matka je opravdu cc a oni ho chtějí jen na mazla klidně bych do něj šla i bez pp .................................

Touto reakciou si koledujete o celkom slusny j**ung🙈

21.7.2019 14:25
domi.t

XXX.XXX.229.62

marcelaamax napsal(a):
Tohle štěně měli vybrané původně https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107195192/Cane-corso-mohutna-stenatka.php

Vsimla som si,ze pri takmer vsetkych inzeratoch na stenda velkych plemien bez PP je uvedene:po mohutnych rodicoch🙈To ma byt asi nejaky bonus? Ci je to CC,SAO,BSP atd...steniatka bez PP po mohutnych rodicoch.S castym dovetkom:otec/matka s PP.

Dalsia perla v inzeratoch:uz papkaju kvalitne granulky Royal Canin😆

Janae1

21.7.2019 14:38
Janae1

XXX.XXX.160.6

domi.t napsal(a):
Vsimla som si,ze pri takmer vsetkych inzeratoch na stenda velkych plemien bez PP je uvedene:po mohutnych rodicoch🙈To ma byt asi nejaky bonus? Ci je to CC,SAO,BSP atd...steniatka bez PP po mohutnych rodicoch.S castym dovetkom:otec/matka s PP.

Dalsia perla v inzeratoch:uz papkaju kvalitne granulky Royal Canin😆

Zrovna v tomto inzerátu mohutní jsou, tedy pokud sedí udávaná míra.
Gaelle, si troufáte, to bude mela, ale mě se taky líbí.

21.7.2019 14:52

GAELLE napsal(a):

nooo
tak a jelikož dle mír udávaných v inzerátu jsou oba kapku mimo standard.......

21.7.2019 14:54

"jinak testy si hmn můžete vygůglit "
jaké testy?
jaké testy, podle jejichž výsledků by se mohl tuzemský zájemce orientovat v tuzemském chovu CC?

21.7.2019 15:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Janae1 napsal(a):
Zrovna v tomto inzerátu mohutní jsou, tedy pokud sedí udávaná míra.
Gaelle, si troufáte, to bude mela, ale mě se taky líbí.

nejsem zastáncem koupě psů bez pp to je snad z mých všech příspěvků jasné. Ale tady asi evidentně nepůjde o množírnu. Oni se velcí psi dost blbě skladujou a jejich "chov" není zrovna levný. Na fotkách vypadají štěňata spokojená a zdravá. A kamarádka Marcely si na pp nezakládá tak podle toho reaguju to je vše. Já bych si to štěně klidně vzala. Náš poslední pes byl bez pp vořech narozený v útulku (kříženec no a vlkodava) a byl skvělý. Možná to byla jen nehoda a nebo bych pátrala proč psi nebyli uchovněni..................

21.7.2019 15:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
nejsem zastáncem koupě psů bez pp to je snad z mých všech příspěvků jasné. Ale tady asi evidentně nepůjde o množírnu. Oni se velcí psi dost blbě skladujou a jejich "chov" není zrovna levný. Na fotkách vypadají štěňata spokojená a zdravá. A kamarádka Marcely si na pp nezakládá tak podle toho reaguju to je vše. Já bych si to štěně klidně vzala. Náš poslední pes byl bez pp vořech narozený v útulku (kříženec no a vlkodava) a byl skvělý. Možná to byla jen nehoda a nebo bych pátrala proč psi nebyli uchovněni..................

Tak samozřejmě, že pes z útulku nebo bez PP může být skvělý, povahově, vzhledově a i zdravotně, ale je to prostě riziko. A oni chtějí CC - vzhledem a povahou - a tady ti rodiče jsou váhově mimo standard, u tak velkého psa bych se bála o klouby, po nevyšetřených rodičích. A navíc tedy nevím, ale u otce ty povislé pysky - to taky není pro CC úplně typické ne? Nakonec i oni začali nejdřív váhat právě kvůli těm pyskům, nelíbí se jim to.

Jinak ty štěnda se mi taky líbí, ale ono každé štěně je krásné. Ten otec už se mi zas tolik teda nelíbí.

21.7.2019 15:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tak samozřejmě, že pes z útulku nebo bez PP může být skvělý, povahově, vzhledově a i zdravotně, ale je to prostě riziko. A oni chtějí CC - vzhledem a povahou - a tady ti rodiče jsou váhově mimo standard, u tak velkého psa bych se bála o klouby, po nevyšetřených rodičích. A navíc tedy nevím, ale u otce ty povislé pysky - to taky není pro CC úplně typické ne? Nakonec i oni začali nejdřív váhat právě kvůli těm pyskům, nelíbí se jim to.

Jinak ty štěnda se mi taky líbí, ale ono každé štěně je krásné. Ten otec už se mi zas tolik teda nelíbí.

no je to na kamarádce. pokud jim jde opravdu o povahu a ne pouze o vzhled tak samozřejmě jen s pp. To kupírování taky dělá svoje...................tak ať se rozhodnou dobře a brzy seženou vysněné štěně s pp

21.7.2019 15:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jde jim hlavně o povahu a zdraví.

a ještě k tomu pátrání proč psi nebyli uchovnění - tak buďto měli špatné klouby, takže je neuchovnili, nebo se jim prostě jen nechtělo uchovňovat - a tím pádem nikdo ani netuší, jak jsou na tom zdravotně. No pak je tady ještě jedna možnost - a to ta, že třeba vůbec PP ani nemají, ono inzerát snese všechno. Nevím jestli se v PP chovu CC běžně vyskytují psi se 70 kg? Když dle standardu má mít pes max 50.

No a jestli je to množírna nebo ne - on si pod tím každý představí něco jiného, je sice pravda, že chov velkých psů není zrovna levný - ale máme v rodině právě CC (bez PP) - na jaře budou krýt, fena je bázlivá, ustrašená. Pes má problémy se zažíváním. A páníček feny už má propočítáno, kolik dá do žrádla a veteriny a kolik na tom vydělá a netají se tím, že to kryt bude jen pro peníze.

21.7.2019 15:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jde jim hlavně o povahu a zdraví.

a ještě k tomu pátrání proč psi nebyli uchovnění - tak buďto měli špatné klouby, takže je neuchovnili, nebo se jim prostě jen nechtělo uchovňovat - a tím pádem nikdo ani netuší, jak jsou na tom zdravotně. No pak je tady ještě jedna možnost - a to ta, že třeba vůbec PP ani nemají, ono inzerát snese všechno. Nevím jestli se v PP chovu CC běžně vyskytují psi se 70 kg? Když dle standardu má mít pes max 50.

No a jestli je to množírna nebo ne - on si pod tím každý představí něco jiného, je sice pravda, že chov velkých psů není zrovna levný - ale máme v rodině právě CC (bez PP) - na jaře budou krýt, fena je bázlivá, ustrašená. Pes má problémy se zažíváním. A páníček feny už má propočítáno, kolik dá do žrádla a veteriny a kolik na tom vydělá a netají se tím, že to kryt bude jen pro peníze.

no bohužel se to děje to je pravda. Tak v tom případě ať raděj počkají a hledají jinde. S pp je opravdu větší (ne 100%) záruka zdraví a povahy. Držím palce

21.7.2019 15:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak zrovna jsem s ní před chvíli mluvila a vypadá to na dobré cestě. Ještě zkusí jednu chovku, kterou mi doporučila Petrahei a u jedné čekají, co se se narodí.

No a pokud to nevyjde, tak nejspíš rok počkají (mezitím budou sledovat jaký vrh se kde chystá)- chtějí štěndo na jaro nebo léto.

21.7.2019 15:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tak to je super že se je podařilo přemluvit na psa s pp !!!!

21.7.2019 15:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A ještě jedna technická - co říkáte na Bandoga? Můžete někdo porovnat s CC? Jak povahu, tak zdraví?

21.7.2019 17:24

GAELLE napsal(a):

..otázkou pak je proč rodiče s PP mají štěňata bez PP - asi nějaký velký problém, když na jejich uchovnění je dnes třeba tak málo....tak do toho bych nešla........

21.7.2019 17:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

..otázkou pak je proč rodiče s PP mají štěňata bez PP - asi nějaký velký problém, když na jejich uchovnění je dnes třeba tak málo....tak do toho bych nešla........

je možné že ve skutečnosti rodiče sami ani pp nemají.............asi bych se to snažila zjistit když kamarádka Marcely uvažovala o psu bez pp. Ale jinak samozřejmě vždy jsem tady všude psala že psy jedině s pp. S vyjímkou zachráněných vořechů z útulků A jsem ráda že ji Marcela zpracovala že nákup štěněte odložejí a budou hledat chs s pp !!!

21.7.2019 17:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
je možné že ve skutečnosti rodiče sami ani pp nemají.............asi bych se to snažila zjistit když kamarádka Marcely uvažovala o psu bez pp. Ale jinak samozřejmě vždy jsem tady všude psala že psy jedině s pp. S vyjímkou zachráněných vořechů z útulků A jsem ráda že ji Marcela zpracovala že nákup štěněte odložejí a budou hledat chs s pp !!!

Ono to nebylo tak složité :-) Nechtěla jsem se do toho motat, ale ona sama koukala i po psech s PP, jen pak přišla se závěrem, že na výstavy by stejně nejezdili, tak si koupí bez PP. Stačilo jí vysvětlit, že PP není jen vstupenka na výstavy. Když jsem ji řekla, že ze psa bez PP ji může vyrůst pes vzhledově nebo povahově jiný, s nejistým zdravím (jasně ani u psa s PP to není zaručené), tak byla docela překvapená, a vůbec to netušila. Nevěděla, že psi s PP se musí nějak uchovnit, musí splňovat standard, dělají se RTG atd... myslela si, že je to opravdu jen pro ty výstavy. Na štěněti nechtějí ušetřit, jen fakt nevěděli, za co by ty peníze navíc měli dávat... Takže tak...Pak si o tom ještě přečetla pár článků a sama uznala, že to PP je větší jistota. Pak mám dost známých, kterým nikdy v životě nevysvětlíte, k čemu je PP - ale to už jsme zase někde jinde .

21.7.2019 18:21
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Ono to nebylo tak složité :-) Nechtěla jsem se do toho motat, ale ona sama koukala i po psech s PP, jen pak přišla se závěrem, že na výstavy by stejně nejezdili, tak si koupí bez PP. Stačilo jí vysvětlit, že PP není jen vstupenka na výstavy. Když jsem ji řekla, že ze psa bez PP ji může vyrůst pes vzhledově nebo povahově jiný, s nejistým zdravím (jasně ani u psa s PP to není zaručené), tak byla docela překvapená, a vůbec to netušila. Nevěděla, že psi s PP se musí nějak uchovnit, musí splňovat standard, dělají se RTG atd... myslela si, že je to opravdu jen pro ty výstavy. Na štěněti nechtějí ušetřit, jen fakt nevěděli, za co by ty peníze navíc měli dávat... Takže tak...Pak si o tom ještě přečetla pár článků a sama uznala, že to PP je větší jistota. Pak mám dost známých, kterým nikdy v životě nevysvětlíte, k čemu je PP - ale to už jsme zase někde jinde .

kéž by se tyto informace dostaly k co nejvíce lidem. Za nás se tradovalo že pp má jen prvních 6 štěňat a další nadpočetná už ho nemají..............a ano spousta lidí si myslí že když nebude chovat ani vystavovat že stačí pes bez pp. Osvěty stále není dost. Totéž je s "množírnama"..............je fajn že se nechala přesvědčit. Tak držím pěsti ať se vhodné štěně brzy najde a dělá jen radost

22.7.2019 11:18
lenocka

XXX.XXX.60.146

Osobně znám jen jednoho majitele CC, psi vždy bez PP. Jeden vrh bezPP i odchoval na své feně.
Prozatím po smrti 3 psi, všichni na rakovinu. Majitel přesto trvá na bezPP zvířatech.
Závěr nechť si udělá každý sám..

6.8.2019 09:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):

Tak jen pro info, dneska jsem narazila na toto a myslim i podle komentářů, že se jedná právě o tento inzerát.

https://www.facebook.com/groups/318722968152156/permalink/2537741449583619/

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/107843797/Cane-corso-mohutna-stenatka.php

6.8.2019 09:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tak jen pro info, dneska jsem narazila na toto a myslim i podle komentářů, že se jedná právě o tento inzerát.

mně nefunguje fb v počítači. nejde mi odkaz otevřít :(
a už nějaké štěně s pp vybrali?

6.8.2019 10:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
mně nefunguje fb v počítači. nejde mi odkaz otevřít :(
a už nějaké štěně s pp vybrali?

Jo štěně už vybrali 😉

Janae1

6.8.2019 15:28
Janae1

XXX.XXX.160.6

marcelaamax napsal(a):

To má chovka pěkně přerostlé odchovy, do poslední chvíle jsem nevěřila, že se jedná o psy s PP.
Nebo je to u tohoto plemena běžné?

Zas pokud nebude množit v další linii, tak to takový průser nebude.

6.8.2019 15:38

Zas pokud nebude množit v další linii, tak to takový průser nebude.

ale budou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík