ricardo.wolfo

XXX.XXX.178.206
Dobrý den, právě jsme přijeli od veterináře s našimi psy. Pan veterinář nám očipoval psy kvůli nadcházejicímu zákonu o čipování psů. Ptali jsme se, kam ty čipy máme zaregistrovat, a pan veterinář nám dal malý letáček s kontakty na nějáké registry.
Mohu se zeptat, který z registrů je nejlepší? Který z toho množství registrů je nejvíce používaný? Případně jestli mohu registrovat čip do více registrů?
Děkuji za odpovědi. Přeji pěkný den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám registrováno jen v www.narodniregistr.cz , zatím.
A ještě jsou další a další, např.:
http://www.identifikace.cz/
http://www.czpetnet.cz/
http://www.iftaregistr.cz/
http://www.cmku.cz/cz/cipy-a-tetovaci-cisla

To nemůže být jeden?
LájošM
napsal(a):
A ještě jsou další a další, např.:
http://www.identifikace.cz/
http://www.czpetnet.cz/
http://www.iftaregistr.cz/
http://www.cmku.cz/cz/cipy-a-tetovaci-cisla
Jak nemocni osli, opravdu.
Bohate staci zaregistrovat do nektereho z tech dvou.
Jestli ma ovsem nekdo opravdu obsesi na registry a nutne potrebuje psa zaregistrovat i do okolnich statu, potazmo celeho sveta, tak tady mate seznam. Protoze co kdyby, ze jo ➡️ http://www.petmaxx.com/.

GAELLE
napsal(a):
měl by být jeden. Přece nebudu registrovat psa do všech...........nebo ano???
registrujte dle svého uvážení. do jednoho, dvou, všech, žádného...
GAELLE
napsal(a):
měl by být jeden. Přece nebudu registrovat psa do všech...........nebo ano???
Registr si může udělat kdo chce.
Můžete klidně registrovat ve všech, nic vás neomezuje. Některé registry jsou placené, jiné zdarma.
Nebo registrovat nemusíte, protože vám to zákon neukládá. Pak ale je čip jen ta koza :-)
LájošM
napsal(a):
Registr si může udělat kdo chce.
Můžete klidně registrovat ve všech, nic vás neomezuje. Některé registry jsou placené, jiné zdarma.
Nebo registrovat nemusíte, protože vám to zákon neukládá. Pak ale je čip jen ta koza :-)
Nemyslím si, ze by čip, co není v žádném registru byl jen "koza". U psa s PP je na plemence, a většinou i v databázi klubu.
Navíc pokud se pes ztratí, tak ho většinou i majitel aktivně hledá (a ten, co by ho nehledal, by stejně ani nenechal zaregistrovat čip). On ten čip stejně slouží víceméně jen k identifikaci daného psa, ale není to žádná záruka, že se v případě ztráty najde ...
Ať to vypadá jakkoliv primitivně, tak pořád je nejrychlejší a nejspolehlivější cesta k návratu ztraceného psa známka s telefonem na majitele, protože běžný nálezce stejně nemá čtečku, nebo ho nenapadne, že má pes čip, a v malých městech taky čtečku nemá ani obecní policie nebo útulek (bydlím v 10 000 městě, a měšťáci si chodí půjčovat čtečku ke mně ... 🙄)

nejrychlejší a nejspolehlivější cesta k návratu ztraceného psa známka s telefonem na majitele,
presne

iftaregistr a narodniregistr jsou napojeny na petmaxx - taková jako celosvětová síť
ty ostatní mi ani moc smysl nedávají
nebo ještě ten backhome, že jsou na to lidé zvyklí
Papež

XXX.XXX.144.3
Děda 87 let nechal načipovat podle bla bla bla zákona 15 let starého psa .Dostal dva milionkrát kopírované papíry.Jeden si nechal veterinář druhý přinesl domůCesta na náves asi 200m tam a 200m zpátky mu trvala asi hodinu.Internet mu nic neříká a teď ani neví co má dělat dál.Kdo mu pomůže nebo poradí.
Qwerts

XXX.XXX.233.166
Nemusí dělat nic, zákon ukládá zvíře načipovat, ale registrovat čip není povinnost, musí mít pouze číslo čipu v očkovacím průkaze, je to celý jeden velký nedomyšlený nesmysl
Papež
napsal(a):
Děda 87 let nechal načipovat podle bla bla bla zákona 15 let starého psa .Dostal dva milionkrát kopírované papíry.Jeden si nechal veterinář druhý přinesl domůCesta na náves asi 200m tam a 200m zpátky mu trvala asi hodinu.Internet mu nic neříká a teď ani neví co má dělat dál.Kdo mu pomůže nebo poradí.
Tak starého psa nemusel nechat čipovat vůbec.
Papež
napsal(a):
Chudák děda. Mít tak b*býho a línýho vnuka, tak se jdu odstřelit.
Karelaja

XXX.XXX.212.244
Omlouvám se, už jsem ta starší generace a tak nechápu jak pejsky zaregistrovat. Našel jsem si on-line registraci na iftaregistru, ale žádná kolonka pro zapsání čipu tam nebyla.
Děkuji
Karelaja
napsal(a):
Omlouvám se, už jsem ta starší generace a tak nechápu jak pejsky zaregistrovat. Našel jsem si on-line registraci na iftaregistru, ale žádná kolonka pro zapsání čipu tam nebyla.
Děkuji
Karelaja
napsal(a):
Děkuji
Iftaregistr končí. Místo něj bude:
https://www.pet2me.eu
Mám psa zaregistrovaného( mimo jiné), zde:
https://www.registrmikrocipu.cz/registrace
mám registrováno na
1) https://www.narodniregistr.cz/
Národní registr majitelů zvířat (NRMZ) není totožný a nemá nic společného s „Národním registrem psů“, jehož provozovatel vznikl 2.7.2019.
ten NRP vypadá na podfuk
2) https://www.backhome.cz/

lupus4
napsal(a):
mám registrováno na
1) https://www.narodniregistr.cz/
Národní registr majitelů zvířat (NRMZ) není totožný a nemá nic společného s „Národním registrem psů“, jehož provozovatel vznikl 2.7.2019.
ten NRP vypadá na podfuk
2) https://www.backhome.cz/
Už myslím tady o tom někdo psal, ze je to nějaká rychlokvaška. Taky mám NRMZ, veterináři ho většinou doporučují na prvním místě s backhome.cz.
Celkem mi to připomíná e-recept a centrální úložiště dat (o pacientovi). To druhé ještě neexistuje (respektive chvíli ano, pak zas ne), do toho prvního (centrální úložiště e-receptů) se lékaři nedostanou. K propojení hned tak nedojde. Centrální úložiště dat je napadáno ombudsmankou, že jde o zneužitelnou věc (což de facto je), tak hlavně hurá, že máme e-recepty, ač v okolních zemích nejsou (tedy ve většině)...

fikovnice
napsal(a):
Celkem mi to připomíná e-recept a centrální úložiště dat (o pacientovi). To druhé ještě neexistuje (respektive chvíli ano, pak zas ne), do toho prvního (centrální úložiště e-receptů) se lékaři nedostanou. K propojení hned tak nedojde. Centrální úložiště dat je napadáno ombudsmankou, že jde o zneužitelnou věc (což de facto je), tak hlavně hurá, že máme e-recepty, ač v okolních zemích nejsou (tedy ve většině)...
S doktory radši nechci mít nic společného, takže moc nevím, co je to e-recept. Ale jestli je to to, co mi přijde na mobil, když potřebuju vyzvednout prášky a jsem na dovolené a dojdou a sestřička mi pošle SMS, se kterou dojdu do kterékoliv lékárny.......pak je to super věc.

"jehož provozovatel vznikl 2.7.2019.
ten NRP vypadá na podfuk "
Uz jsem to tu psala.
Nicmene - jen to, ze dalsi firmicka zareagovala na aktualni situaci trosku vycurane - a spustila dalsi soukromy registr - z nich proste podvodniky nedela.
Muzou. Nic neporusuji.
napsal(a):
"jehož provozovatel vznikl 2.7.2019.
ten NRP vypadá na podfuk "
Uz jsem to tu psala.
Nicmene - jen to, ze dalsi firmicka zareagovala na aktualni situaci trosku vycurane - a spustila dalsi soukromy registr - z nich proste podvodniky nedela.
Muzou. Nic neporusuji.
No, to sice neporusuji, ale parazitovat na nejznamejsim ceskem registru je proste trapny a ubohy..

impact
napsal(a):
No, to sice neporusuji, ale parazitovat na nejznamejsim ceskem registru je proste trapny a ubohy..
Je.
Ale je to -legalni...

No a když si tu firmu prolustrujete přes IČO a kde a s kým je ten chlapec jinde a kolik ho to vše stálo, tak vas z toho picne.
napsal(a):
S doktory radši nechci mít nic společného, takže moc nevím, co je to e-recept. Ale jestli je to to, co mi přijde na mobil, když potřebuju vyzvednout prášky a jsem na dovolené a dojdou a sestřička mi pošle SMS, se kterou dojdu do kterékoliv lékárny.......pak je to super věc.
Ano, elektronický recept. Nemusí přijít jen kód na mobil, já si obvykle vybírám tzv. průvodku k e-receptu (t.j. opět papír). Z pohledu pacienta výhody snad... Ale už jsem zažila, že spadl systém, že stávkoval software, že vypadl internet... Holt já jsem stará škola - i proto jsem pro papírové recepty. Není bez zajímavosti, že tzv. opiátové recepty (s modrým pruhem), např. na morfin, se na e-recept psát nesmějí!!! Proč asi? Myslím, že kvůli zneužití. Jasně, to je možné i u klasických Rp., ale zrovna ty modropruhové se padělají fakt těžko.
napsal(a):
A hlavně smyslem bylo právě to propojení dvou databází. T.j., aby doktor měl přístup k těmto databázím, koukne, co má pacoš předepsaného od jiných dr., prožene to event. softwarem, zda tam nejsou nějaké interakce... Ale když ta možnost není, tak k čemu to...? Ona asi jednou bude...ale kdy?
Ale mně na tom nejvíc vadí ta direktivita. Hrozilo se obrovskými pokutami za používání klasických papírových Rp. již v r. 2018, pak v letošním roce, dělalo se mi z toho zle... Naštěstí je "tichá tolerance" ze strany MZ, takže aspoň že tak...

Tak už jsem se u některých lidí setkala s tvrzením, že čip psa jim veterinář zadarmo registroval zde http://petpas.vetkom.cz/
Už jim asi neřekl, že je to jen registrace petpasu. Hodně se lidí se v tom vůbec nevyzná a mají v tom hokej.
napsal(a):
Tak už jsem se u některých lidí setkala s tvrzením, že čip psa jim veterinář zadarmo registroval zde http://petpas.vetkom.cz/
Už jim asi neřekl, že je to jen registrace petpasu. Hodně se lidí se v tom vůbec nevyzná a mají v tom hokej.
Pokud už veterinář vydá pas, tak na Vetkom registruje i s číslem čipu.

impact
napsal(a):
Pokud už veterinář vydá pas, tak na Vetkom registruje i s číslem čipu.
Takže se podle toho dá i hledat pes, pokud se ztratí? Oni tam píšou, že ne a i mně veterinář řekl, že podle toho ho nikdo hledat nebude. Jak to teda je?
napsal(a):
Takže se podle toho dá i hledat pes, pokud se ztratí? Oni tam píšou, že ne a i mně veterinář řekl, že podle toho ho nikdo hledat nebude. Jak to teda je?
Samozřejmě, že dá a je to jeden z registrů, kam se běžně při nálezu čipovaného psa obracíme.
napsal(a):
Na webu vetkomu si může každý zkontrolovat, jestli tam zvíře má registrované. Jen se mu ukáže, jestli je nebo není.
Já tam teda nemám všechny psy na moje jméno, protože jsem si to nepřeregistroval z chovatele, ale mně to nevadí, protože jsem s chovateli v kontaktu, takže by mi případně dali vědět přes něj.

Ok, takže když registruje veterinář jen tam, stačí to, nikam jinam si už majitel psa registrovat čip nemusí?
Je mi samozřejmě jasné, že registrace není povinná, jen info pro lidi na vesnicích, jestli to stačí takhle.
impact
napsal(a):
https://petpas.vetkom.cz/cs/content/findAnimal
Zajímalo by mě, registrují pasy veterináři vždy sem? Nechávala jsem si u veta dělat pas a řekl mi, že já už nikam registrovat nemusím, protože to dělá rovnou on... Teď jsem si vyhledávala číslo čipu, přímo podle pasu mi to nenašlo nic, nicméně když zadám čtyři nuly místo pěti, které v čísle čipu jsou, ukáže mi to, že tam záznam je.
Mají čipy stejný počet čísel nebo se to liší? Zjistím nějak, jestli se mi vet neuklepl a nezadal tam o číslo míň?
napsal(a):
Ok, takže když registruje veterinář jen tam, stačí to, nikam jinam si už majitel psa registrovat čip nemusí?
Je mi samozřejmě jasné, že registrace není povinná, jen info pro lidi na vesnicích, jestli to stačí takhle.
A ten veterinář opravdu lidem vystavuje i petpasy za dalších x stovek? To se mi úplně nezdá. A registrovat čipy bez pasu tam nikdo nebude. Povinnost registrace je jen pro petpasy.
Jinak mě by to určitě nestačilo a registrovala bych i v NRMZ.
Atheira
napsal(a):
Zajímalo by mě, registrují pasy veterináři vždy sem? Nechávala jsem si u veta dělat pas a řekl mi, že já už nikam registrovat nemusím, protože to dělá rovnou on... Teď jsem si vyhledávala číslo čipu, přímo podle pasu mi to nenašlo nic, nicméně když zadám čtyři nuly místo pěti, které v čísle čipu jsou, ukáže mi to, že tam záznam je.
Mají čipy stejný počet čísel nebo se to liší? Zjistím nějak, jestli se mi vet neuklepl a nezadal tam o číslo míň?
Všechny čipy mají 15 číslic.
impact
napsal(a):
Všechny čipy mají 15 číslic.
ok, takže jsem přesvědčená, že to zřejmě bude ten můj... Záznam mi to najde, pokud zadám číslo o 14 místech... Můžu já sama nějak zařídit opravu nebo jak mám postupovat? Napadlo mě napsat na ten uvedený e-mail, jestli se jedná o psa xy na jméno xx a pokud ano, že tam má být nula navíc. Jde mi o to, abychom pak neodjížděli na výlet kousek za hranice a neotočili nás zpátky, když ten čip nikde nenajdou, nebo tak to není?

impact
napsal(a):
A ten veterinář opravdu lidem vystavuje i petpasy za dalších x stovek? To se mi úplně nezdá. A registrovat čipy bez pasu tam nikdo nebude. Povinnost registrace je jen pro petpasy.
No po pravdě jsem z toho jelen, když mi jedna chytrá paní na sociálních sítích tvrdí, že petpas nemá, ani neví, co to je, a psa má zaregistrovanýho zrovna na vetkom veterinářem.
Já se dívala a svoje psy tam nemám ani jednoho.
Atheira
napsal(a):
ok, takže jsem přesvědčená, že to zřejmě bude ten můj... Záznam mi to najde, pokud zadám číslo o 14 místech... Můžu já sama nějak zařídit opravu nebo jak mám postupovat? Napadlo mě napsat na ten uvedený e-mail, jestli se jedná o psa xy na jméno xx a pokud ano, že tam má být nula navíc. Jde mi o to, abychom pak neodjížděli na výlet kousek za hranice a neotočili nás zpátky, když ten čip nikde nenajdou, nebo tak to není?
Klidně paní na Vetkomu zavolejte. Je velmi ochotná. Maximálně Vám řekne, že musíte k veterináři.
Nikdo nikde za hranicemi nebude kontrolovat nějaký registr. Pro ně je podstatné, že číslo čipu ve psovi souhlasí s číslem čipu v petpase.
Ale určitě bych to dořešila.

Oprava, blbě jsem to zadávala, takže dva psy tam mám.
napsal(a):
No po pravdě jsem z toho jelen, když mi jedna chytrá paní na sociálních sítích tvrdí, že petpas nemá, ani neví, co to je, a psa má zaregistrovanýho zrovna na vetkom veterinářem.
Já se dívala a svoje psy tam nemám ani jednoho.
Ať Vám vyfotí a pošle stránku z OP s číslem čipu. Není problém si to ověřit.
impact
napsal(a):
Nevím, jestli jsem správně pochopila otázku, ale když jsem tři roky zpátky dala čipovat samíka, vystavil mu fungl nový pas, kde už byla stránka na věci kolem čipu. Starý vyhodil.
lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jestli jsem správně pochopila otázku, ale když jsem tři roky zpátky dala čipovat samíka, vystavil mu fungl nový pas, kde už byla stránka na věci kolem čipu. Starý vyhodil.
Bylo to myšleno tak, že spousta lidí pasy chtít nebude, protože pas povinný není a musí se za něj platit.
assil
napsal(a):
Bylo to myšleno tak, že spousta lidí pasy chtít nebude, protože pas povinný není a musí se za něj platit.
Asi tak.
Je mi dost divný, že by lidi na vesnicích těm záploťákům pořizovali ještě pas. Když je stěží s úšklebkem naočkují na vzteklinu a nechají dát čip.
Takže je i dost nepravděpodobné, že by měli automaticky registraci na Vetkomu a nemuseli tedy řešit registraci ještě jinde..
impact
napsal(a):
Asi tak.
Je mi dost divný, že by lidi na vesnicích těm záploťákům pořizovali ještě pas. Když je stěží s úšklebkem naočkují na vzteklinu a nechají dát čip.
Takže je i dost nepravděpodobné, že by měli automaticky registraci na Vetkomu a nemuseli tedy řešit registraci ještě jinde..
Tak v tomhle se neorientuju, protože jsem měla jen PP psy. Ale mamka má na Mandynu taky pet pas. Ono je i něco jiného? Kam tedy vet značí očkování, vzteklinu? Do nějakého no name deníčku? Jako, že se to jmenuje: očkovací průkaz?

lesnížínka
napsal(a):
Tak v tomhle se neorientuju, protože jsem měla jen PP psy. Ale mamka má na Mandynu taky pet pas. Ono je i něco jiného? Kam tedy vet značí očkování, vzteklinu? Do nějakého no name deníčku? Jako, že se to jmenuje: očkovací průkaz?
Pro fenu bez PP, kterou mám z útulku, mám takový žlutý očkovák, ten nemá žádné číslo jak petpas, to bude asi ono.
lupus4
napsal(a):
Nepřestávám "žasnout" jak některé zdejší "dlouholeté" odbornice objevují postupně rozdíl mezi očkovákem, pet pasem (mají i kočky, fretky...atd)a PP
Koukám, že dlouho v klidu nevydržíte..co, zase přetlak? A proč bych měla znát nějaké deníčky pro psy? Nikdy jsem neměla možnost se s tím setkat, klinika nám dávala pet pasy, protože jsme jezdili se psy do zahraničí.
lesnížínka
napsal(a):
Koukám, že dlouho v klidu nevydržíte..co, zase přetlak? A proč bych měla znát nějaké deníčky pro psy? Nikdy jsem neměla možnost se s tím setkat, klinika nám dávala pet pasy, protože jsme jezdili se psy do zahraničí.
Ale vždyť klasický očkovací průkaz pro psa je úplně normální, všem známá věc... teda... myslela jsem si to. Ale uznejte, že ne každý prostě jezdí se psy do zahraničí a k čemu by mu pak byl pas?
Znám majitele PP psů, co pet pas nikdy neměli, to se neváže k tomu, jestli pes má PP nebo ne. Ale k tomu, jestli jezdí do zahraničí. A když nejezdí, proč by potřeboval něco jinýho, než klasický očkovák? On je taky, myslím, levnější.
Atheira
napsal(a):
Ale vždyť klasický očkovací průkaz pro psa je úplně normální, všem známá věc... teda... myslela jsem si to. Ale uznejte, že ne každý prostě jezdí se psy do zahraničí a k čemu by mu pak byl pas?
Znám majitele PP psů, co pet pas nikdy neměli, to se neváže k tomu, jestli pes má PP nebo ne. Ale k tomu, jestli jezdí do zahraničí. A když nejezdí, proč by potřeboval něco jinýho, než klasický očkovák? On je taky, myslím, levnější.
Co já pamatuju, tak OP stával deset korun. Ale už jsem ho nepořizovala dobře patnáct let. Petpas většinou od 300kč vejš.
A máte pravdu v tom, že to ani u PP psů rozhodně není automatika a spousta z nich má jen OP.
My třeba k našim útulkáčkům ale taky dáváme petpas. Registraci na Vetkomu beru jako příjemný bonus.
impact
napsal(a):
Co já pamatuju, tak OP stával deset korun. Ale už jsem ho nepořizovala dobře patnáct let. Petpas většinou od 300kč vejš.
A máte pravdu v tom, že to ani u PP psů rozhodně není automatika a spousta z nich má jen OP.
My třeba k našim útulkáčkům ale taky dáváme petpas. Registraci na Vetkomu beru jako příjemný bonus.
Já hned na druhý rok, co jsem měla Laru, ztratila očkovák (no, letos jsem ho náhodou našla ) a kupovala jsem nový za 40Kč. Takže kdo ten pas nepotřebuje, pořád je to pro něj ohromný rozdíl. Mě letos pet pas vyšel na 400Kč a kdybych ho nepotřebovala, tak si ho fakt zbytečně nekupuju.
Atheira
napsal(a):
No a já myslela, že je to jen jeden. Nikdy jsem se s tím druhým, jak říkáte ,,klasickým očkovákem" u psa nesetkala. Opravdu, oni PP psi nedostávají pet pasy už od chovatelů? My jsme je tedy dostali, měli tam tetovací čísla a první očkování. Kočky ne, teď jsem se byla podívat,,žlutý mezinárodní očkovací průkaz". A jak se vlastně tedy podle pes pasu poznalo, že je to ten a ten pes, když nebyl označený? Teď uvažuju nad nesmyslností toho celého...

impact
napsal(a):
Já jsem si taky myslela, že ke psu s PP je vždycky petpas, aspoň já ho dostala ke všem. Teď teda koukám, že je to bonus navíc.
napsal(a):
Já jsem si taky myslela, že ke psu s PP je vždycky petpas, aspoň já ho dostala ke všem. Teď teda koukám, že je to bonus navíc.
Většinou ano, zejména mladší chovatelé. Už se to bere jako automatika. Ti starší a nebo třeba myslivci, ti to často neřeší.
Mimochodem fretky nemám, jen kunu v zahradě a ta je bez papírů. Impact, vy by jste taky nežila, kdyby jste si alespoň jednou denně nemohla do někoho rýpnout, že? Já vám odpovídám slušně, takže pokud to neumíte, tak si mne taktéž nevšímejte. To je zajímavé, jak mne Lupus nemůže vystát, ale bude slídit v diskusích po tom, co kde napíšu. Ne, ne, to je láska Bohužel ji neopětuju, děti fakt nechci...
napsal(a):
Tak to jste s prominutím stejně blbá jako já Jenže kdo má k takovým psům i voříška, se kterým nikam necestuje, tak se s tím asi běžně setkal. Já ne, už proto, že hranice jsem překračovala téměř denně.
lesnížínka
napsal(a):
Mimochodem fretky nemám, jen kunu v zahradě a ta je bez papírů. Impact, vy by jste taky nežila, kdyby jste si alespoň jednou denně nemohla do někoho rýpnout, že? Já vám odpovídám slušně, takže pokud to neumíte, tak si mne taktéž nevšímejte. To je zajímavé, jak mne Lupus nemůže vystát, ale bude slídit v diskusích po tom, co kde napíšu. Ne, ne, to je láska Bohužel ji neopětuju, děti fakt nechci...
Račte si laskavě povšimnout, že s Vámi i přes Vaše vytrvalé označování a pokládání dotazů mojí osobě vůbec nediskutuji.
Stručně a jasně řečeno - nikde na Vás nemluvím. Ač jste tedy až nepříjemně dotěrná a reagujete snad na všechno, co kde napíšu. Tak tady neplácejte, že si Vás nemám všímat.
A co si povídám s jinými uživateli iFauny, to Vám může být naprosto šumák.

napsal(a):
To já dostala ke psu s PP žlutý očkovák a ještě k tomu falešný :-))
impact
napsal(a):
Račte si laskavě povšimnout, že s Vámi i přes Vaše vytrvalé označování a pokládání dotazů mojí osobě vůbec nediskutuji.
Stručně a jasně řečeno - nikde na Vás nemluvím. Ač jste tedy až nepříjemně dotěrná a reagujete snad na všechno, co kde napíšu. Tak tady neplácejte, že si Vás nemám všímat.
A co si povídám s jinými uživateli iFauny, to Vám může být naprosto šumák.
Ó pardon, nějak neřeším komu odpovídám, ale spíš na co. A znovu opakuju, že já jsem diskutovala slušně, než jste začala mít osobní poznámky. Co si povídáte s ostatními mi šumák je, pokud si to napíšete v soukromé zprávě a neprudíte veřejně. Ale což, nebudu si kazit hezký den
lesnížínka
napsal(a):
Ó pardon, nějak neřeším komu odpovídám, ale spíš na co. A znovu opakuju, že já jsem diskutovala slušně, než jste začala mít osobní poznámky. Co si povídáte s ostatními mi šumák je, pokud si to napíšete v soukromé zprávě a neprudíte veřejně. Ale což, nebudu si kazit hezký den
Budete se muset smířit s tím, že budu diskutovat kdy já chci, kde chci a s kým chci.
A taky s tím, že zkoušet mi něco takového diktovat je mi naprosto k smíchu.
Stejně tak nebudu diskutovat s kým já chci.
A to si ještě představte , že "souběžně" se žlutými Op existoval pak i modrý - Mezinárodní Op, s tím se jezdilo ven, předchůdce Pp (Pet pasu) zažil jsem je i používal všechny
a "chudák" 15letý Vojtíšek má pořád jen žlutej ...

lesnížínka
napsal(a):
Pardon, můžu se zeptat? Jak ,,falešný"?
Jednoduše, divné nálepky a razítko veterináře "z brambory".

lupus4
napsal(a):
A to si ještě představte , že "souběžně" se žlutými Op existoval pak i modrý - Mezinárodní Op, s tím se jezdilo ven, předchůdce Pp (Pet pasu) zažil jsem je i používal všechny
Myslím, že bych doma našla ještě všechny 3. U nás se žádný "potištěný" kus papíru nevyhodí.
napsal(a):
Myslím, že bych doma našla ještě všechny 3. U nás se žádný "potištěný" kus papíru nevyhodí.
Tak já se dneska šla právě dívat na všechny(abych nepsala blbiny) a s hrůzou jsem zjistila, že nemám po berňuchovi. Vůbec netuším, kde je, protože všechny ,,psí" papíry mám v jedné složce. Už jsem i zauvažovala, jestli jsme ho s ním nepochovali, ale jsem si celkem jistá, že jsem ho viděla ještě nejaký rok po jeho smrti. Teď mi už pár hodin vrtá hlavou, kde je. Ještě mne napadlo, že jsem něco v té krabici s do;kladama hledala a ze psí složky vyjel a někam zapadnul. Teď tam ale pořádek dělat nehodlám i když by to jistě neškodilo

Pes papíry má, platné, to jen někdo šetřil na očkování. Nejsem první majitel.
lupus4
napsal(a):
A nebo, že existuje i toto.
Jo, vím, že je to Slovač, ale u nás jsou taky. Jen se mi v tom bordelu nedaří žádný najít. Zrovna před půlrokem jsem měla s tutéž kartičkou fenu z Mostu. Mimochodem to očkování je taky libový.
Představte si, že jsou i veterináři, kteří se neptají co chcete, a rovnou vystaví pet pas. Pak ti zákazníci ani nevědí, že by mohli dostat levnější variantu. Setkal jsem se s tím několikrát u městských veterinářů, a mladších majitelů psů. Asi vet předpokládá, že mladší ročníky budou více cestovat i se zvířaty a mají i více peněz. A on větší tržbu.
LájošM
napsal(a):
Představte si, že jsou i veterináři, kteří se neptají co chcete, a rovnou vystaví pet pas. Pak ti zákazníci ani nevědí, že by mohli dostat levnější variantu. Setkal jsem se s tím několikrát u městských veterinářů, a mladších majitelů psů. Asi vet předpokládá, že mladší ročníky budou více cestovat i se zvířaty a mají i více peněz. A on větší tržbu.
Tak to je i náš případ právě. Mamce ho na Mandy vystavili, aniž jsme tušili, že je i jiná varianta. Ale my by jsme ho stejně potřebovali, za pár let jsme začali se psy cestovat.

Tak jsem zkusila, petpas registrovaný mám, mikročip ne. Tedy dozvěděla jsem se, že petpas je registrovaný, jen nevím, jestli na mé zvíře :-)). To bych se dozvěděla po zavolání.

napsal(a):
Tak jsem zkusila, petpas registrovaný mám, mikročip ne. Tedy dozvěděla jsem se, že petpas je registrovaný, jen nevím, jestli na mé zvíře :-)). To bych se dozvěděla po zavolání.
tak to aby se pes ztracel vždy jen s pasem u sebe

napsal(a):
tak to aby se pes ztracel vždy jen s pasem u sebe
Už mám ušitou spec. vestičku s kapsičkou :-))
napsal(a):
Ne, není tam pes registrovaný.
Je tam pouze od výrobce/distributora zaevidovaný pas na veterináře, ke kterému byl daný pas distribuován.
Pokud to nenajde psa podle čísla čipu, není tam registrovaný vůbec.
LájošM
napsal(a):
No vidíte a nám se stal opak . Na předem domluvený termín dovezem štěnata na očkování a čipování a vetka z hrůzou zjistila,že má o jeden pet pas méně a tak jedno štěně dostalo "jen" žlutý očkovák. Zaznamenáno do něj bylo všechno co do "modrých"..A naštěstí s tím nový majitel neměl problém. Ten rozdíl v ceně,ale není tak velký. Zhruba stokoruna..
Nicméně každý jeden co přišel po nás provést stejnou věc - a zřejmě i druhý den - musel dostat "jen" očkovák.
A pro některé lidi je i ta stovka navíc zbytečné vyhazování peněz.
Takže já bych tento dvojí "systém" zachovala.
impact
napsal(a):
Ne, není tam pes registrovaný.
Je tam pouze od výrobce/distributora zaevidovaný pas na veterináře, ke kterému byl daný pas distribuován.
Pokud to nenajde psa podle čísla čipu, není tam registrovaný vůbec.
Nemělo by to ale být tak, že se existující záznam ukáže až k tomu pasu, který už má k sobě i čip? Jako, že dokud není v registru "aktivní", tak nevyběhne jako existující záznam?
Jsou to jenom moje dedukce a můžou být fakt blbý, to nepopírám, já se v tomhle teprv rozkoukávám. Ale třeba co se toho čipu mojí feny týče, tak fakt to tam bylo špatně, už to opravili.
Atheira
napsal(a):
Nemělo by to ale být tak, že se existující záznam ukáže až k tomu pasu, který už má k sobě i čip? Jako, že dokud není v registru "aktivní", tak nevyběhne jako existující záznam?
Jsou to jenom moje dedukce a můžou být fakt blbý, to nepopírám, já se v tomhle teprv rozkoukávám. Ale třeba co se toho čipu mojí feny týče, tak fakt to tam bylo špatně, už to opravili.
Databáze na Vetkomu funguje tak, jak píšu. Opravdu.
Ta změna je super teda. Aspoň k něčemu ta debata je.

Tak jsem poslala dotaz na uvedený mail. Uvidím, co odpoví.
Jinak pro ztrátu psa je nejlepší telef. číslo na obojku. 2x se nám takhle vrátila fenečka během hoďky, nevím, kde by lidi, jednou na dvorku a jednou v lese, šli shánět čtečku.

lupus4
napsal(a):
Já jsem měla pro všechny osvojence taky ten žlutej, ti ale byli bez PP. Mezinárodní OP jsem teda nezažila.

impact
napsal(a):
Databáze na Vetkomu funguje tak, jak píšu. Opravdu.
Ta změna je super teda. Aspoň k něčemu ta debata je.
To určitě, já jsem si myslela, že je to databáze fakt jen pro veterináře.
A když tam jednoho psa zaregistrovanýho nemám, můžu požádat svýho veta, aby tam údaje vložil? Asi se ptám blbě, ale aby mě třeba neposlal do háje

impact
napsal(a):
A má ten pes petpas?
Jasně že má, jinak bych se neptala. Chovatelka ji jako štěně neregistrovala nikde.
napsal(a):
Jasně že má, jinak bych se neptala. Chovatelka ji jako štěně neregistrovala nikde.
No já už se pro jistotu ptám na všechno, než odpovím. Zaregistrovat by ho měl vet, který ho vydal.. Je to jeho povinnost, minimálně pár zpět. Takže asi nezbude, než se svého veta optat.
lupus4
napsal(a):
No vidíte a já si myslela, že je OP hrozně moc druhů a ne jen nějaké dva nebo tři . Předchozí pes měl takový zeleno bílý (ještě ho mám), současný pes má ten na druhé fotce, fena má pet pas, rodičů fena má takový žlutý OP a nedávno jsem viděla očkovák u známých a ti mají ještě úplně jiný....
marcelaamax
napsal(a):
No vidíte a já si myslela, že je OP hrozně moc druhů a ne jen nějaké dva nebo tři . Předchozí pes měl takový zeleno bílý (ještě ho mám), současný pes má ten na druhé fotce, fena má pet pas, rodičů fena má takový žlutý OP a nedávno jsem viděla očkovák u známých a ti mají ještě úplně jiný....
Tak tyhle ,,pomalované", jsem nikdy neviděla Když jsem uviděla obrázek, myslela jsem, že to jsou fotky konzerv
lesnížínka
napsal(a):
Tak tyhle ,,pomalované", jsem nikdy neviděla Když jsem uviděla obrázek, myslela jsem, že to jsou fotky konzerv
No ono ty barevné obrázky na prvním očkováku jsou samolepky, ten "bullmaster" na druhém taky . Ale to je asi vidět . Jinak ten do zelena je z roku 2004, ten druhý z roku 2015....
marcelaamax
napsal(a):
Ty Bioveťácké se vydávají běžně i dnes.
Jinak aktuálně mi velkoobchod nabízí toto, kdyby se chtěl někdo kouknout. Někteří tam k nim mají ještě variantu kočka, fretka nebo kůň.

impact
napsal(a):
No já už se pro jistotu ptám na všechno, než odpovím. Zaregistrovat by ho měl vet, který ho vydal.. Je to jeho povinnost, minimálně pár zpět. Takže asi nezbude, než se svého veta optat.
Ok, optám se. Ten vet, který ho vydával, je už v důchodu, takže ten už nic.

impact
napsal(a):
Jinak aktuálně mi velkoobchod nabízí toto, kdyby se chtěl někdo kouknout. Někteří tam k nim mají ještě variantu kočka, fretka nebo kůň.
Ten poslední žlutý mám asi 3x po minulých psech.
marcelaamax
napsal(a):
Já na ten žlutý tehdy koukala jak tele na vrata, do té doby jsem ho nikde neviděla. Taky jsme vždycky mívali tyhle s obrázky. Od staršího psa máme se štěnetem NO, moje fena měla takový béžový se štěňaty samojedů a JRT. Všichni předchozí psi měli podobně obrázkové.

Trocha nostalgie nikoho nezabije
assil
napsal(a):
Tak přece očkovací průkaz není žádná oficiální tiskovina a každý si může navrhnout a prodávat jaký chce. Každý má pak na svý zvířata takový, jaký jeho vet nejspíš dostane s nějakým zbožím zdarma.
No tak ale evidentně jsou i tací, kteří žádný OP v životě neviděli. Tak zas proč nerozšířit obzory.
fikovnice
napsal(a):
Jj, také mám žluté...
Akorát ty spešl kočičí maj jinej proužek.
Vorvan1227

XXX.XXX.246.187
Do národního registru psů jsem přihlásil psa za 199 Kč zadal jsem tam špatné tel číslo když jsem ho chtěl opravit na stránkách nic nenajdete a telefon je vypnutý! PODVOD JAK PRASE!
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
nejrychlejší a nejspolehlivější cesta k návratu ztraceného psa známka s telefonem na majitele,
presne
Čipovaní psa beru čip 400kč ,Registrace 150kč kam? ale nechápu proč paltím vetr. registraci a psa zatím nikde dle čipu nenajdu :-) ?? jen byznys a pro chudé a starší lidi úplná kravina ,nedomyšlené nejlépe 1 Registr pro CZ a SK na jednou je tu nabídek stovky firem kam psa registrovat za různé poplatky a pak články že stát bude mět udělané svůj registr zvířat ????
XX88QQ
napsal(a):
Čipovaní psa beru čip 400kč ,Registrace 150kč kam? ale nechápu proč paltím vetr. registraci a psa zatím nikde dle čipu nenajdu :-) ?? jen byznys a pro chudé a starší lidi úplná kravina ,nedomyšlené nejlépe 1 Registr pro CZ a SK na jednou je tu nabídek stovky firem kam psa registrovat za různé poplatky a pak články že stát bude mět udělané svůj registr zvířat ????
A ona se veterináři platí nějaká registrace? Psy mám čipované už od chovatelů, tak nevím.
A k té registraci, je sice škoda, že není jeden registr. Ale i tak, tady u nás jsou nejvíce používané asi NRMZ (199 kč) a back home (zdarma) - a pokud budete mít psa alespoň v jednom z nich registrovaného a někdo čip načte, tak věřím tomu, že už najde i tu registraci . Plus pokud k tomu pes bude mít známku, nebo telefonní číslo na obojku, tak nebude ani nutné ten čip hledat.
jen byznys a pro chudé a starší lidi úplná kravina
nemyslím si, že jednorázově 500 kč je opravdu nějaká velká investice do psa, která by měla staré nebo chudé lidi zruinovat. A pokud je pro někoho tato investice fakt velká, tak si myslím, že by psa snad mít ani neměl....
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
Pro starší lidi je to jako děcko Pes a pro ty co je mají dát pro psa a dobrou věc ty peníze to ANO ale 550kč čip a registrace a číslo čipu nenacházím :-) do psa raději investuji lépe!! než za čipy k Hov.. Raději Pamlsky a hračky . Regitr: ZLODĚJINA Opravdu je chaotický !!!!!!!!!! https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/povinne-cipovani-psu-mikrocip-cesko-novela-zakona.A190918_221641_domaci_lesa
Fakta:
2 miliony psů žijí v Česku. Z toho 1 milion ještě nemá čip.
20 tisíc korun pokuta hrozí za nesplnění povinnosti označit psa čipem.
41% domácností má v Česku alespoň jednoho psa.
„Ten zákon je mírně řečeno svérázný,“ komentuje novelu veterinář z Proboštova u Teplic Zbyněk Pokorný. „Je absolutně k ničemu,“ přidává se veterinář z Teplic Bohuslav Sehnal, „bez registrace nemají čipy žádný smysl.“
Nedostatek vytvořený politiky nyní suplují právě veterináři. „Vysvětlujeme lidem, jaké jsou výhody registrace. Většinu lidí přesvědčíme,“ říká prezidentka komory zvířecích lékařů Radka Vaňousová.
Jenže někteří lidé nechávají aplikovat svým psům jen levné čipy a odmítají připlácet za registraci v soukromých databázích. Čipy kupují, jen aby vyhověli zákonu, splnili povinnost a neriskovali pokutu až 20 tisíc korun. Čipy stojí od 120 korun do šesti set, v ceně těch dražších je už i poplatek za registraci v databázi, který se samostatně pohybuje většinou kolem dvou set.
Databází je zhruba deset, všechny soukromé. Proč stát nezřídil vlastní? Podle ministerstva zemědělství, které novelu zákona zpracovalo, by to bylo příliš organizačně složité. Státní veterinární správa coby organizace podřízená resortu sice zdůrazňuje, že by takový krok podpořila, mluví však o personální a finanční náročnosti.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/povinne-cipovani-psu-mikrocip-cesko-novela-zakona.A190918_221641_domaci_lesa
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
V Česku je celkem dva miliony psů a z toho je jeden milion psů od množitelů a z množíren, jejichž majitelé si mysleli, jak na pořízení bezpapíráka ušetří a teď děsně brečej, že musej doplácet.
Tomu nerozumím ani nechci ale myslím si i kdyby měl někdo oříška tak je to každého věc!! je to jen byznys . A osobně vy si myslíte že to pomůže regulovat množírny , když čip stojí od 120kč takoví lidé co to množí si koupí co chtějí a nebrečí o 1 Pejska kterému nefunguje čip !!!!!550kč v pí.....
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
V Česku je celkem dva miliony psů a z toho je jeden milion psů od množitelů a z množíren, jejichž majitelé si mysleli, jak na pořízení bezpapíráka ušetří a teď děsně brečej, že musej doplácet.
Bral bych to raději formou jak je Registr Obyvatel + Registr Psů . Městský úřad či Obce Registr. Jednotný systém CZ / SK . 1.000 000 čipovaných psů x krát cca 200kč čip . To je už nemalá výhra na Občanech a Psech . To je fuk zákon je zákon mýt čip. Registr je na každém z nás .
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/povinne-cipovani-psu-mikrocip-cesko-novela-zakona.A190918_221641_domaci_lesa
XX88QQ
napsal(a):
Tomu nerozumím ani nechci ale myslím si i kdyby měl někdo oříška tak je to každého věc!! je to jen byznys . A osobně vy si myslíte že to pomůže regulovat množírny , když čip stojí od 120kč takoví lidé co to množí si koupí co chtějí a nebrečí o 1 Pejska kterému nefunguje čip !!!!!550kč v pí.....
Já myslím, že by bylo lepší nemyslet a jít se doučovat češtinu. Nebo aspoň doplnit vzdělání stran interpunkce. Protože ten myšlenkovej průjem je jinak fakt k smíchu.

nejsou ty dva miliony psů náhodou jen ti psi, kteří jsou hlášení?
a kdo na tom čipování vydělává? já to nechápu.. veterináři, mafie, kdo?
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
nejsou ty dva miliony psů náhodou jen ti psi, kteří jsou hlášení?
a kdo na tom čipování vydělává? já to nechápu.. veterináři, mafie, kdo?
Pokud nebude JEDNA databáze pro celou republiku a registrace do ní povinná, tak je toto opatření jak říká staré české přísloví na dvě věci ,z nichž jedna je na ho... ( předpokládám, že toto přísloví je všeobecně známé )
Dále jen Vetr. přijede , psovi nezměří teplotu, váhu , nic ...řekne ,tak čipování +registrace zapsáni do registrace Vetr.komora čip ALVIC Complete CZ celkem i s očkováním , 6 kombinace cca 750kč jo známku s číslem na obojek PET2ME.EU nejde se tam dostat ani do Pet2ME.EU

XX88QQ
napsal(a):
Pokud nebude JEDNA databáze pro celou republiku a registrace do ní povinná, tak je toto opatření jak říká staré české přísloví na dvě věci ,z nichž jedna je na ho... ( předpokládám, že toto přísloví je všeobecně známé )
Dále jen Vetr. přijede , psovi nezměří teplotu, váhu , nic ...řekne ,tak čipování +registrace zapsáni do registrace Vetr.komora čip ALVIC Complete CZ celkem i s očkováním , 6 kombinace cca 750kč jo známku s číslem na obojek PET2ME.EU nejde se tam dostat ani do Pet2ME.EU
Aha. Vám nikdo neřekl, že je víc registrů a spousta z nich je jen takový podvod. Proto se čílíte.
Ale že si veterinář vezme nějaké peníze za aplikaci čipu, to musí být, Vy také nepracujete zadarmo přece. 6 kombinace a čip.. cena celkem nízká, bych řekla.
Jestli psa neprohlédne před očkováním, tak si najděte jiného veterináře a je klid.
Moje veterinářka mi řekla - čip Datamars, výhodnější rovnou s pasem (rozdíl 100kč), registrace zdarma v Národním registru, zvládnete sama, slabším zaregistrujeme tady.
To jsem tam volala. Tak jsem si prohlédla ten reigstr, co to jako je, jestli je Datamars záruka něčeho nebo nějaký křáp.. Zjistila jsem si, že existuje celosvětová síť registrů, která "spadá" pod Petmaxx, takže když použiji registr Národní nebo Backhome (tam ale nemám registraci zadarmo), tak se mi pes může nalézt asi kdekoli. Pokud jej teda někdo neukradne.
Chápu rozhořčení, že Vám nikdo neřekl, že jisté věci nemají smysl a jsou třeba předražené.. ale napadlo Vás zjistit, jestli náhodou obec nepromine poplatek díky očipování psa, nebo jestli na to nepřispívá?
Před koupí lednice jsem asi měsíc porovnávala .. také to děláte u koupi čehokoli, myslím.
Ale tak jo, tohle čipování je povinnost, tak se jde a provede, jasné. Je to trošku .. zvláštní a asi se mohlo v televizi informovat lépe, jo.
Zas na jednu stranu máte takového nehodného veterináře, na druhou ale by to chtělo malinko zapřemýšlet sám..
Představte si, spousta nás chtěla jeden registr s uvedením producenta a další majitele jen dopisovat, chtěla to i hromada veterinářů, připravovalo se to několik let a hodně se hádali - ti nahoře ty veterináře pomalu ani nepustili ke slovu.
Tak až zas budete chtít nadávat, zkuste si vzpomenout u voleb, nebo hned u dveří svého poslance. Tady se nedočkáte nic moc ničeho.. a dokonce ani mě už to nerozčiluje, že nemáme jeden blbý registr, když i na východ od nás to dali.
XX88QQ

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
Aha. Vám nikdo neřekl, že je víc registrů a spousta z nich je jen takový podvod. Proto se čílíte.
Ale že si veterinář vezme nějaké peníze za aplikaci čipu, to musí být, Vy také nepracujete zadarmo přece. 6 kombinace a čip.. cena celkem nízká, bych řekla.
Jestli psa neprohlédne před očkováním, tak si najděte jiného veterináře a je klid.
Moje veterinářka mi řekla - čip Datamars, výhodnější rovnou s pasem (rozdíl 100kč), registrace zdarma v Národním registru, zvládnete sama, slabším zaregistrujeme tady.
To jsem tam volala. Tak jsem si prohlédla ten reigstr, co to jako je, jestli je Datamars záruka něčeho nebo nějaký křáp.. Zjistila jsem si, že existuje celosvětová síť registrů, která "spadá" pod Petmaxx, takže když použiji registr Národní nebo Backhome (tam ale nemám registraci zadarmo), tak se mi pes může nalézt asi kdekoli. Pokud jej teda někdo neukradne.
Chápu rozhořčení, že Vám nikdo neřekl, že jisté věci nemají smysl a jsou třeba předražené.. ale napadlo Vás zjistit, jestli náhodou obec nepromine poplatek díky očipování psa, nebo jestli na to nepřispívá?
Před koupí lednice jsem asi měsíc porovnávala .. také to děláte u koupi čehokoli, myslím.
Ale tak jo, tohle čipování je povinnost, tak se jde a provede, jasné. Je to trošku .. zvláštní a asi se mohlo v televizi informovat lépe, jo.
Zas na jednu stranu máte takového nehodného veterináře, na druhou ale by to chtělo malinko zapřemýšlet sám..
Představte si, spousta nás chtěla jeden registr s uvedením producenta a další majitele jen dopisovat, chtěla to i hromada veterinářů, připravovalo se to několik let a hodně se hádali - ti nahoře ty veterináře pomalu ani nepustili ke slovu.
Tak až zas budete chtít nadávat, zkuste si vzpomenout u voleb, nebo hned u dveří svého poslance. Tady se nedočkáte nic moc ničeho.. a dokonce ani mě už to nerozčiluje, že nemáme jeden blbý registr, když i na východ od nás to dali.
Aha velice dobře napsané celé ,nejde o 750kč ,Vetr. není špatný je výborné ,mohl provést základní vyšetření teplotu , poslechnout psa atd. asi toho ale měl hodně . Jde mi o ten čip jedná se asi o normální čip na který se nedá ,nic vést dál asi pouze základní k očkovaní je normální věc 9let , 14l pes před bez problémů . Je to ale vše narychlo 1, kdo a proč bude chodit kontrolovat pse ?? Např. 1000.000 ks očipovaných psů , co když vpustím falešného člověka nekompetentní osobu na pozemek 2, Výhružka pokutou 20.000kč ten režim se vrací? se zdá , můžete jen to a ono ….mám dojem , to už je doufám pase i když kdo ví? 3 ,Bohužel zde bude např. 800 000 očipovaných psů pouze základním čipem 120kč 400kč které nemají žádný význam jen číslo, jméno majitele/ky ,nic víc dál tam nejde nahrát :-(
na který nepůjdou dát další data dle dalších norem EU . Liteře zákona každý nyní vyhověl čip má sice každý normální ale čip nemá kapacitní pamětní úložiště na další data čipu , mohlo se ušetřit papírování mohl se na čip nahrát veškerá vetr. zpráva o jedinci psovi ,léčba, původ, očkovaní, odčervení. Dálé jen záruka na čip :-) Není to chyba Vetr. léřů a nás lidí ale celkově je to chyba strany nebo firem či systému který tento neuvážený krok navrhl a trpět tím budou lidé a psi a lidí kteří tomu nerozumí. Nic vic . Je to jak s mojí češtinou nap....
Do čipu se NIC, ALE VŮBEC NIC nenahrává. Každý čip NESE POUZE A JEN svoje UNIKÁTNÍ ČÍSLO. Nic jiného se do čipu nedá nahrát nebo vložit. Žádné jméno ani číslo na majitele tam nevložíte.
To je mazec, když nejvíc rozumuje rozumbrada, který sice ví lautr hovno, ale musí za každou cenu rozumovat. Typuju Vás tak na 60+, že?
Je úplně jedno, jestli je to čip za stovku nebo za pětikilo. Musí splnit pouze ISO normu a všechny údaje k ČÍSLU ČIPU se VKLÁDAJÍ DO INTERNETOVÉ DATABÁZE.
Já jsem sínejdžr, ale tady vídám "chytrouše"od 12 - XX
a to podstatnou část , ona moudrost či blbost jen tak s věkem nepřichází ani neodchází naopak, často žasnu nad tupostí "středněvěkých"
sisi58
napsal(a):
Každý,kdo se dožije,bude jednou 60+. Dokonce i ti,co mají starší lidi za hloupé. Ujišťuji vás, že hloupost není vázaná na věk.
Pokud by byla,měli by psy z množíren (ať už s nebo bez PP) jen důchodci a to zajisté není pravda.
Tak to si tam sisinko zas dosazujete něco svého. O hlouposti ten příspěvek nebyl. Protože není hloupé něco nevědět. To se prostě stává.
Něco nevědět je úplně normální.
Znakem těchto 60+ je ale to, že si právě myslí, že ví úplně všechno. A neváhají ty zmatky vypouštět jako největší pravdu, protože oni jsou právě ti starší, kteří všechno ví, všude byli a od všeho maj klíče. Maj na to přece věk, neasi.
Na jednu stranu je mi jasné, že mají asi deficit povídání si, když se jim rodina nevěnuje. Na druhou stranu ale kousek sebereflexe a pokory k tomu, že opravdu neví úplně všechno, by taky neuškodil.
60

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
Do čipu se NIC, ALE VŮBEC NIC nenahrává. Každý čip NESE POUZE A JEN svoje UNIKÁTNÍ ČÍSLO. Nic jiného se do čipu nedá nahrát nebo vložit. Žádné jméno ani číslo na majitele tam nevložíte.
To je mazec, když nejvíc rozumuje rozumbrada, který sice ví lautr hovno, ale musí za každou cenu rozumovat. Typuju Vás tak na 60+, že?
Je úplně jedno, jestli je to čip za stovku nebo za pětikilo. Musí splnit pouze ISO normu a všechny údaje k ČÍSLU ČIPU se VKLÁDAJÍ DO INTERNETOVÉ DATABÁZE.
A vy jste čipovaná? a máte PP. ? ? jaké máte IQ děkuji.
https://www.svetchytre.cz/a/iw9hL/co-nas-ceka-s-mikrocipem-pod-kuzi
lupus4
napsal(a):
Tak jako každý v této republice.
hele orle, chybí ti tam "skoro každý"např. 15ti letí soudruzi(co se narodili před min 30 lety) v Africe + další ...atd. PP určo nemaj
Aha, tak naivně jsem si myslela, že nemusím vyjmenovávat výjimky ala náhodní kolemjdoucí, turisté a podobně a bude to k pochopení i tak. 🤦♀️
60

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
1, Tak když čip je jen číslo, nic se na něj nenahrává čím je přínosem ? 60+a víc.
2, Žádné číslo , Jméno k čipu? čím je přínosem ? 60+ a víc že? .
3, Typuji vás věk nad 35L a víc že? hodně aktivní až moc , podnikatelka která šéfuje a všem , trochu zvolnit můžete .
4,
5, Diskuse o ničem .
60
napsal(a):
1, Tak když čip je jen číslo, nic se na něj nenahrává čím je přínosem ? 60+a víc.
2, Žádné číslo , Jméno k čipu? čím je přínosem ? 60+ a víc že? .
3, Typuji vás věk nad 35L a víc že? hodně aktivní až moc , podnikatelka která šéfuje a všem , trochu zvolnit můžete .
4,
5, Diskuse o ničem .
Cha cha. Já se fakt musím smát. Mám dokonalý odhad.
Na svoje otázky si najděte odpovědi na internetu. Když si umíte najít diskuzi a vypisovat se na ní, naučte se i vyhledávat. Trénuje to mozek.
60

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
Herdek, že já se vždycky tak trefím.
A ano, mám PP. Tak jako každý v této republice. Vy ne?
Beru na vědomí Šéfová !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ač jsem také 60+ pokusím se vám to objasnit (bez ohledu na konspirační teorie)
1, Tak když čip je jen číslo, nic se na něj nenahrává čím je přínosem ?
1)identifikace psa při očkování na vzteklinu viz Pet pas.
2)pokud si ho majitel nahlásí do existujících reg. je větší možnost psa najít (ať už po ůtěku, nebo krádeži)
zákon v současné době je opět jen paskvil (jak už je u nás téměř pravidlem, ale co jsme si zvolili - to tam máme )
takže v současné době není přínosným (mimo 1) a 2) )ničím - dokud nebude povinný registr + zákonná povinost přeregistrace majitelů - jako např. u aut)
pak by bylo možno vysledovat majitele , ať už ztracených, či vyhozených či týraných psů a to by pak smysl mělo
Jsem zvědav, zda se toho dožiju
jinak co je a není "psí" čip, vám opravdu dobře vysvětlila impact
36

XXX.XXX.139.16
lupus4
napsal(a):
ač jsem také 60+ pokusím se vám to objasnit (bez ohledu na konspirační teorie)
1, Tak když čip je jen číslo, nic se na něj nenahrává čím je přínosem ?
1)identifikace psa při očkování na vzteklinu viz Pet pas.
2)pokud si ho majitel nahlásí do existujících reg. je větší možnost psa najít (ať už po ůtěku, nebo krádeži)
zákon v současné době je opět jen paskvil (jak už je u nás téměř pravidlem, ale co jsme si zvolili - to tam máme )
takže v současné době není přínosným (mimo 1) a 2) )ničím - dokud nebude povinný registr + zákonná povinost přeregistrace majitelů - jako např. u aut)
pak by bylo možno vysledovat majitele , ať už ztracených, či vyhozených či týraných psů a to by pak smysl mělo
Jsem zvědav, zda se toho dožiju
jinak co je a není "psí" čip, vám opravdu dobře vysvětlila impact
Je mi 36L o čipování v CZ nevím nic a český jazyk je těžký ale mohu vám napsat ,není to jednoduché udělat špatný článek a špatně zde diskutovat a dělat chyby či text s chybou y /i z / ž "" jako nakonec se ale dozví člověk co potřebuje """ O věku to není Paní/slečno impact stačí selský rozum , chtěl jsem jen nastínit ,když člověk zde o čipování neví nic a o internetové databázi o této problematice vůbec nic …….. jak se ostatní k němu zachovají to mi stačí
cipujpsa

XXX.XXX.139.16
Čipování psů je povinné od 1. ledna 2020 a do této doby by měl být každý pes označen čipem. Neočipovaným psů nebude očkování proti vzteklině uznáváno jako platné a tudíž může být majiteli uložena pokuta až 20 tisíc.
1,zákon v současné době je opět jen paskvil ,chaotický systém registrací ,chabá informovanost lidí .
2,v česku je celkem dva miliony psů a z toho je jeden milion psů od množitelů a z množíren, jejichž majitelé si mysleli, jak na pořízení bezpapíráka ušetří a teď děsně brečej, že musej doplácet.
3, Komunikujte více s Vetr. lékaři a ptejte se na vše o čipu i registru .
4,Ověřujte kde nakupujete psa a prověřujte si majitele ,žádejte kupní smlouvu .

šmarjá, to je tady zase hromadná samomluva........
cipujpsa
napsal(a):
Čipování psů je povinné od 1. ledna 2020 a do této doby by měl být každý pes označen čipem. Neočipovaným psů nebude očkování proti vzteklině uznáváno jako platné a tudíž může být majiteli uložena pokuta až 20 tisíc.
1,zákon v současné době je opět jen paskvil ,chaotický systém registrací ,chabá informovanost lidí .
2,v česku je celkem dva miliony psů a z toho je jeden milion psů od množitelů a z množíren, jejichž majitelé si mysleli, jak na pořízení bezpapíráka ušetří a teď děsně brečej, že musej doplácet.
3, Komunikujte více s Vetr. lékaři a ptejte se na vše o čipu i registru .
4,Ověřujte kde nakupujete psa a prověřujte si majitele ,žádejte kupní smlouvu .
Dovolte mi Vás upozornit, že to číslo v kroužku je část Vaší IP adresy. Bez ohledu na to, jak se podepíšete, budeme vždy vědět, že to píšete Vy.
FBI321

XXX.XXX.139.16
Přesně IP adresa kavárny to jsem já dovoluji si vás upozornit že vaše IP je 44.225 budeme vždy vědět, že to píšete Vy.
kouzelnice

XXX.XXX.139.16
Super jste prostě skvělá ale stejně nevím kam Registrovat ten čip !!!!!!!
Zvířecí čipy v kostce:
Mikročipy nahradily v polovině 90. let metodu tetování. Hlavním bonusem mikročipů je možnost dohledání majitele ztracených, zaběhnutých, případně ukradených zvířat, a to nejen psů, ale i koček, králíků, fretek a jiných domácích mazlíčků. Samozřejmě pouze za předpokladu, že majitel zaregistruje své kontakty v nějaké databázi. Čip sám o sobě nese pouze patnáctimístný alfanumerický kód složený z kódu země, odkud zvíře pochází, a identifikačního čísla. Čip neobsahuje údaje o majiteli, jeho adresu ani kontakty, jak se často mylně uvádí.
.
„Registraci lze dodatečně uskutečnit kdykoli u kteréhokoli čipu, ovšem zpravidla již za poplatek, obvykle cca od 200 Kč a výš,“ říká Markéta Císařovská. Existuje několik registrů, kam můžete čip svého čtyřnohého miláčka zaznamenat. Tím největším je u nás Národní registr majitelů zvířat, který provozuje společnost Altercan, s. r. o. Registrace v něm je pro mikročipy Datamars bezplatná a čip se v evidenci objeví do 7 pracovních dnů. U čipů ostatních typů zaplatíte poplatek 198 Kč. Expresní registrace do 24 hodin vás vyjde na 455 Kč a odeslání identifikačního průkazu zvířete doporučeným dopisem na 65 Kč.
Předtím, než své zvíře někam zaregistrujete, byste se měli zajímat o to, jak dlouho daný registr existuje, jaká je dostupnost jeho operátorů (např. 24 hodin denně, i o svátcích) nebo začlenění do mezinárodní vyhledávací sítě.
Diners_Vanoce2019
Majitelé často zapomínají aktualizovat své údaje
Registrace čipu sice není povinná, ale rozhodně se vám vyplatí. Bez ní čipování jako takové ztrácí svůj hlavní smysl, kterým je snadná dohledatelnost a evidence vašeho zvířete. „Úspěšnost nalezení majitelů, kteří si svého psa nebo jiné zvíře zaregistrovali, je velmi vysoká. Snižuje ji pouze okolnost, že někteří majitelé zapomínají aktualizovat v registru své kontaktní údaje, například změnu telefonního čísla, adresy nebo e-mailu,“ vysvětluje Markéta Císařovská. Další peníze vás bude stát samotné čipování. Cenu za aplikaci si účtuje každý veterinář sám.
Lze předpokládat že ve větších městech, jako je Praha či Brno, za očipování zaplatíte více než v jiných regionech. „Podle našich zkušeností se rozpětí za označení čipem může pohybovat od cca 300 do 900 Kč. Dá se očekávat, že hlavně na venkově bude nyní čipování spojováno s hromadným očkováním proti vzteklině a v těchto případech bude podstatně levnější,“ dodává Markéta Císařovská.

Registrujte do registrů.
cipovani

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
Registrujte do registrů.
Konec .Zde zdarma psa nikde nezaregistruji. Co je vám po tom kolik mi je roků Ho..
zmatek

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
Sem mi ho taky vetr. za 150kč dal a jsou tam na čip 2 paní ?? http://petpas.vetkom.cz/
zmatek

XXX.XXX.139.16
Štve mě jen to že je v tem bordel jak jsem říkal už od samého začátku vetr. mi řekl že do http://petpas.vetkom.cz/ má přístup pouze veterinář, já tedy ne 1,
2, Jsou tam napsány 2 kontakty na dvě dámy.
3, ČIp 200kč +čipování +registrace 350kč 550kč registrace do http://petpas.vetkom.cz/ a nemám do ní já nahlížet jen Vetr. lékař :-)

zmatek
napsal(a):
Štve mě jen to že je v tem bordel jak jsem říkal už od samého začátku vetr. mi řekl že do http://petpas.vetkom.cz/ má přístup pouze veterinář, já tedy ne 1,
2, Jsou tam napsány 2 kontakty na dvě dámy.
3, ČIp 200kč +čipování +registrace 350kč 550kč registrace do http://petpas.vetkom.cz/ a nemám do ní já nahlížet jen Vetr. lékař :-)
registrace do vetkom - to je veterinární komora, víte, žádný soukromý registr, kde by si každý mohl psát, co ho napadne - slouží na to, aby se vědělo, že ten pas je pravý
a do pasu se lepí očkování a je tam i číslo mikročipu právě
(pak už očkovák nepoužíváte, ale jen pas)
veterinární komora je na rozdíl od těch různých reg. čipů jako že státní databáze a veterinářům nařizuje zákon, aby tam petpas zaregistrovali
a protože nejste člen vet. komory, tak se tam prostě dívat nebudete
a protože jste si pas nemusel nechat vystavovat, tak byste neplatil reg. do vetkom
a celé to vzniklo z toho, že jste neměl dost informací
mimochodem já pas nechtěla, říkala jsem si na co, já nikam nejdu....a za dva měsíce jsem si pro něj šla a ten problém s očkováním na vzteklinu moc vtipný...neseděly nám časy.......to vše je provázané - pas, vycestování, čip, vzteklina....buďte rád, že máte vše naráz a vůbec, tohle zkracuje život
já si jdu pro slaninovou pizzu
jo a to musím říct, chodí k nám nechutně moc lidí denně a já se s nimi nerada bavím, ještě že mám toho psa, tak mluvím o psech
no a v poslední době si furt někdo stěžuje že na co čipování co to je za kravinu a na co
mně se chce vždy říct - protože jste parchanti a kupujete čokly v psích továrnách a ještě mi tu vyprávíte jak je množíte a nevhodný vyhodíte u silnice, tak abyste se jich nemohli beztrestně zbavovat
ale nemůžu, protože jsou to zákazníci a něco mě živit musí
tak to říkám jenom každému druhému a na první to zkouším zlehka
- podpořte povinnou registraci do státního registru
a musím říct, že dost lidem v tu chvíli zatrne, jsme fakt hrozní, my lidé
Dekuji

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
registrace do vetkom - to je veterinární komora, víte, žádný soukromý registr, kde by si každý mohl psát, co ho napadne - slouží na to, aby se vědělo, že ten pas je pravý
veterinární komora je na rozdíl od těch různých reg. čipů jako že státní databáze a veterinářům nařizuje zákon, aby tam petpas zaregistrovali
a protože jste si pas nemusel nechat vystavovat, tak byste neplatil reg. do vetkom
mimochodem já pas nechtěla, říkala jsem si na co, já nikam nejdu....a za dva měsíce jsem si pro něj šla a ten problém s očkováním na vzteklinu moc vtipný...neseděly nám časy.......to vše je provázané - pas, vycestování, čip, vzteklina....buďte rád, že máte vše naráz a vůbec, tohle zkracuje život
jo a to musím říct, chodí k nám nechutně moc lidí denně a já se s nimi nerada bavím, ještě že mám toho psa, tak mluvím o psech
no a v poslední době si furt někdo stěžuje že na co čipování co to je za kravinu a na co
mně se chce vždy říct - protože jste parchanti a kupujete čokly v psích továrnách a ještě mi tu vyprávíte jak je množíte a nevhodný vyhodíte u silnice, tak abyste se jich nemohli beztrestně zbavovat
Velice děkuji ,jasně stručně. Již celou věc chápu .
PizzaVino

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
Pizza + Vino Gut . Máte pravdu jsou horší věci zákaz :-) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/francouzska-starostka-zakazala-lidem-umirat-o-vikendu-a-svatcich-40306342?fbclid=IwAR2N_yHyKqTgVtoSobtrlRf8PL-B7M6PSsohKMZvxxLEyc-oDaaMyv1-bFM
cipcisloo

XXX.XXX.139.16
napsal(a):
Tak jsem obdržel od Vetr. lékaře za 550kč čip- číslo 15místné , a Vet. řekl že jsme registrovaní ,
číslo čipu které je nalepené v očkovacím průkazu ,místo Pet Pasu , Očkovácí průkaz když zadám do databáze čip nevyhledá to nás jako majitele? www.petmaxx.com
cipcisloo

XXX.XXX.139.16
Nic ani zde kde mě za 550 Vet. údajně zaregistroval/a https://petpas.vetkom.cz/cs/content/findAnimal# hledat zvíře nic nenalezeno Ale snad to časem bude fungovat??
Moje vetka vždycky říká, že nejhorší smrt je z vyděšení.
Má pravdu..
Jakou značku čipu máte?
Do jakého registru vet registroval?
Petmaxx je jen vyhledávač, kam patří POUZE tři české registry. Proč nezvednete telefon a nezeptáte se veterináře? Tady to za Vás fakt nevyřešíme. Navíc třeba v NRMZ registrace nějakou chvíli trvá, maj nával, protože se všichni s čipováním zbláznili na poslední chvíli.
A pokud máte jen OP a čip a nemáte petpas, tak nemáte proč být na Vetkomu. Tam se registrují pouze petpassy - a k nim čipy. Ne čipy bez petpasů.

Majitele to nezobrazí - ochrana osobních údajů a zrovna s tímto souhlasím.
Uvidíte číslo čipu, očkování vztekliny, různá data.. plemeno.. číslo pasu.. jen ne jméno a adresu majitele.
Jen jestli to reg. je a jestli máte ten pas........
Petmaxx mi ukáže, v jakém reg. najdu nějaké užitečné údaje. Dá se na ten výsledek kliknout a hodí mě to do českého a tam už uvidíte.
Ovšem v Petmaxx uvidíte něco jen v případě, že vet registroval čip do nějakého užitečného registru - NRMZ, Backhome, Pet 2 me. Jiné tam nejsou.
Koukněte http://www.petmaxx.com/ ......sledujte cz vlaječky.
Jestli to vet vůbec zaregistroval a kdy.. určitě to pár dní trvá.. i bez návalu to byly myslím asi 3 dny, možná víc.
Petmaxx mně po zadání čísla čipu ukazuje tohle:
Search Results
Microchip located in the following database(s)
NRMZ Czech Republic Czech Republic
a na to NRMZ můžu kliknout a ...
Tak přece tomu vetovi zavolejte a zeptejte se, v kterém registru vlastně jste :-)
cipovani2019

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
Moje vetka vždycky říká, že nejhorší smrt je z vyděšení.
Má pravdu..
Jakou značku čipu máte?
Do jakého registru vet registroval?
Petmaxx je jen vyhledávač, kam patří POUZE tři české registry. Proč nezvednete telefon a nezeptáte se veterináře? Tady to za Vás fakt nevyřešíme. Navíc třeba v NRMZ registrace nějakou chvíli trvá, maj nával, protože se všichni s čipováním zbláznili na poslední chvíli.
A pokud máte jen OP a čip a nemáte petpas, tak nemáte proč být na Vetkomu. Tam se registrují pouze petpassy - a k nim čipy. Ne čipy bez petpasů.
Název značka čipu ALVIC Complete CZ , 8.12.2019 Vet. nám řekl že psa zaregistroval a je to již dal ho registru na Vetkom ale tam to píše zvíře ani čip nenalezeno jen tel.čísla na 2 dámy .
cipovani2019
napsal(a):
Název značka čipu ALVIC Complete CZ , 8.12.2019 Vet. nám řekl že psa zaregistroval a je to již dal ho registru na Vetkom ale tam to píše zvíře ani čip nenalezeno jen tel.čísla na 2 dámy .
Pokud nemáte pro psa PETPAS, nemůžete mít registraci na VETKOM.
Veterináři zavolejte a zeptejte se ho, DO KTERÉHO REGISTRU psa registroval.
A nebo si ho na www.narodniregistr.cz zaregistrujte sám.
cipovani2019

XXX.XXX.139.16
Opravdu mám Číslo čipu nalepené od pana Vetr. lékaře v Očkovacím průkazu, opravdu mě registroval do Vetkom vážne, a je tam kontakt na dvě dámy ?
Je to asi chyba že pana doktora neinformovala nějaká organizace? a má tam hrozně moc pacientů ?? Já co udělal je že jsem se registroval jinde sám za 40kč . Takže Vet. si vzal zbytečně za registraci která nemá význam .
cipovani2019

XXX.XXX.139.16
impact
napsal(a):
Pokud nemáte pro psa PETPAS, nemůžete mít registraci na VETKOM.
Veterináři zavolejte a zeptejte se ho, DO KTERÉHO REGISTRU psa registroval.
A nebo si ho na www.narodniregistr.cz zaregistrujte sám.
Tak vše je dle Vetr. lékaře v pořádku OP. (očkovací průkaz, tam máme nalepené číslo čipu v OP. ) Registroval do Vetkom kde mi vše zdělí 2 dámy .
Tento 10ti nickový jedinec trpící samomluvou...můj bože "kolomoták" je tak laskavé označení....
opět si plete Op a Pp
to mít doma , tak sedím za těžké ublížení na zdraví nebo vraždu
hodit bych si to nemohl, kdo by se staral o zvířata
PS.čtěte toto vlákno znova a znova dokud vám to nesepne, ju ?
cipovani

XXX.XXX.139.16
lupus4
napsal(a):
Tento 10ti nickový jedinec trpící samomluvou...můj bože "kolomoták" je tak laskavé označení....
opět si plete Op a Pp
to mít doma , tak sedím za těžké ublížení na zdraví nebo vraždu
hodit bych si to nemohl, kdo by se staral o zvířata
PS.čtěte toto vlákno znova a znova dokud vám to nesepne, ju ?
Hrůza když to jde Číslo .Čipu 15 místné číslo , nalepené do očkovacího průkazu MVDr. + Registrace .
PS: Pokud nebude JEDNA databáze pro celou republiku a registrace do ní povinná, tak je toto opatření jak říká staré české přísloví na dvě věci ,z nichž jedna je na ho... ( předpokládám, že toto přísloví je všeobecně známé )
kolomotak

XXX.XXX.139.16
ricardo.wolfo
napsal(a):
Dobrý den, právě jsme přijeli od veterináře s našimi psy. Pan veterinář nám očipoval psy kvůli nadcházejicímu zákonu o čipování psů. Ptali jsme se, kam ty čipy máme zaregistrovat, a pan veterinář nám dal malý letáček s kontakty na nějáké registry.
Mohu se zeptat, který z registrů je nejlepší? Který z toho množství registrů je nejvíce používaný? Případně jestli mohu registrovat čip do více registrů?
Děkuji za odpovědi. Přeji pěkný den.
Nikam nemusíte Registrovat , Zákon káže jen načipovat zvíře Psa do 1.1.2020 .
Registrace je svobodná volba ,nebo můžete jít k odborníkovi na vesnicích Mvdr. který vám psa načipuje a do očkovacího průkazu vám nalepí číslo čipu a řekne že jste registrován dáte mu za to pochvalu a cenu kterou si řekne , pak se podíváte náhodou na vlákno a diskusi Kam zaregistrovat čip , pak se z toho psychicky zhroutíte na vláknu protože zjistíte že vás Vet. natáhl o 500kč za údajnou Registraci která není je v pič.. a pes není registrován , budete pak sem psát jak já , že nemáte Registrovaného psa ,pak se vám tu bude každý smát a je to .
kolomotak

XXX.XXX.139.16
lupus4
napsal(a):
a další kolo
dejte fotku toho, v čem máte nalepené číslo, nebo se nehnem
"""""Velkou Pič.... sem dám, pokažené údaje že znás Vet. udělal kolomotaka/y a Píí Roku !! """"" DO OČKOVACÍHO PRŮKAZU nalepené číslo čipu který má každá Žaneta i Dežo. ………….."""""""""""Končím. """""""""""""""""""""

kolomotak
napsal(a):
"""""Velkou Pič.... sem dám, pokažené údaje že znás Vet. udělal kolomotaka/y a Píí Roku !! """"" DO OČKOVACÍHO PRŮKAZU nalepené číslo čipu který má každá Žaneta i Dežo. ………….."""""""""""Končím. """""""""""""""""""""
To bude pro všechny nejlepší.
A pro ostatní, že vás to pořád baví. Vždyť minimálně polovina veškerých dotazů i v dalších tématech jsou "Trolové".
AoTomToJeiCipovani.

XXX.XXX.139.16
Bingo když si přečtete jak píšu a jen část textu , musí vám to rozumném lidem dojít !!!!!!,""" na blbou otázku není chytrá odověd""""""" a text a ta čeština , neodpovídat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trooloove

XXX.XXX.139.16
A kolik chytrých lidí se chytí ?to je neuvěřitelné ale o tom je """"DISKUSE""" Jinak se blíží svátky vánoční tak všem ,pěkné svátky vánoční a PF.R. 2020 přednostně všem pejsánkům a zvířátkům ,trochu toho vánočního štěstí .
Přeposílám vám všem i trochu toho vánočního světla
soffka

XXX.XXX.2.230
Zdravím všechny pejskaře a milovníky zvířátek, mám fenku NO, která má mezinárodní veterinární průkaz pro psy a kočky, v něm zaznamenané číslo, které má vytetované v uchu a je narozená v roce 2010. Čipovat jsem ji nemusela a nyní moje otázka, musím ji zaregistrovat a jak a kam? Když jsem si najela do národního registru, chce to po mě 15 místný kod....no a byla jsem v pasti Děkuju za pomoc
soffka
napsal(a):
Zdravím všechny pejskaře a milovníky zvířátek, mám fenku NO, která má mezinárodní veterinární průkaz pro psy a kočky, v něm zaznamenané číslo, které má vytetované v uchu a je narozená v roce 2010. Čipovat jsem ji nemusela a nyní moje otázka, musím ji zaregistrovat a jak a kam? Když jsem si najela do národního registru, chce to po mě 15 místný kod....no a byla jsem v pasti Děkuju za pomoc
Žádná registrace povinná není. Národní registr registruje čipy, ne tetování, registrace tetovaných je automaticky na plemence.
Karel12321x

XXX.XXX.96.6
Nejlepší registr a nejlevnější je www.Cipy-Znamky.cz
Registraci mají jen za 40 Kč a fotka je zadarmo.
Například NMRZ ji má za 200 Kč, expres za 400 Kč plus peníze fotku.
Karel12321x
napsal(a):
Nejlepší registr a nejlevnější je www.Cipy-Znamky.cz
Registraci mají jen za 40 Kč a fotka je zadarmo.
Například NMRZ ji má za 200 Kč, expres za 400 Kč plus peníze fotku.
Já mám NRMZ zdarma i s fotkou. Registr za čtyřicet kaček je drahej a hlavně naprosto zbytečnej. Jen vybírají data, se kterýma pak budou kšeftovat. Solidní byznys.