Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den minulí rok jsem si pořídila kotě které už vyrostlo,tento rok v unoru jsem si pořídila psa z ciziny staří cca rok a křížence vlčáka,poprvé jsem se bála jak pes bude reagovat na ni,ale nakonec kočka byla ta co se bála,postupem času si zvikli hrali si,leželi vedle spolu a vše v pořádku,a asi před dvoumi týdny jsem si vzala domu další kotě,bylo maličký cca 2 měsíce,když jsem byla v práci nebo pryč kotě jsem zavírala do jiné mistnosti protože jsem se bala aby ji nezašlápl,když jsem byla doma nebo přes noc když jsem šla spát jsem je nechavala pohromadě,tuto sobotu jsem se probudila a viděla jsem jak pes má v puse kotě a hází sní jako s hračkou,ja začala brečet a křičet,a on ji pustil,bohužel už bylo pozdě,jsem uplně stoho na dně a vydím to furt jak příjdu domu nebo kouknu na psa,hned co jsem to viděla a byla v šoku jsem se rozhodla psa vrátit aby mu našli jiný domov,nedokažu už ho mít doma a nevím co udělá příště,pes měl všechno nebyl tyrany prostě nic,..žadám o radu jestli stím má někdo zkušenost proč to pes udělal a jak se zbavit toho když to furt vidim co udělal,.rozhodovala jsem se jestli ho dát pryč nebo nechat ale to já nezvládnu už jen ten pocit že měl v puse živí kotě který mi umlátil a zabil
napsal(a):
Dobrý den minulí rok jsem si pořídila kotě které už vyrostlo,tento rok v unoru jsem si pořídila psa z ciziny staří cca rok a křížence vlčáka,poprvé jsem se bála jak pes bude reagovat na ni,ale nakonec kočka byla ta co se bála,postupem času si zvikli hrali si,leželi vedle spolu a vše v pořádku,a asi před dvoumi týdny jsem si vzala domu další kotě,bylo maličký cca 2 měsíce,když jsem byla v práci nebo pryč kotě jsem zavírala do jiné mistnosti protože jsem se bala aby ji nezašlápl,když jsem byla doma nebo přes noc když jsem šla spát jsem je nechavala pohromadě,tuto sobotu jsem se probudila a viděla jsem jak pes má v puse kotě a hází sní jako s hračkou,ja začala brečet a křičet,a on ji pustil,bohužel už bylo pozdě,jsem uplně stoho na dně a vydím to furt jak příjdu domu nebo kouknu na psa,hned co jsem to viděla a byla v šoku jsem se rozhodla psa vrátit aby mu našli jiný domov,nedokažu už ho mít doma a nevím co udělá příště,pes měl všechno nebyl tyrany prostě nic,..žadám o radu jestli stím má někdo zkušenost proč to pes udělal a jak se zbavit toho když to furt vidim co udělal,.rozhodovala jsem se jestli ho dát pryč nebo nechat ale to já nezvládnu už jen ten pocit že měl v puse živí kotě který mi umlátil a zabil
A jsme zase u toho, že ne každý by si měl pořizovat psa, ne tak velkého ... 🙄
Pes je prostě šelma, a jako šelma se chová - kočka je pro něj potravní a teritoriální konkurence.
Starší kočka byla doma dřív než pes, tak ji toleroval, kotě bylo pro nej vetrelec, takže se zachoval jak mu velel instinkt, nic víc, nic míň. Prostě ne každý pes se snese s kočkami.

Ten pes za to přece nemůže. Ani ho nemáte od štěněte, zkrátka reagoval jako lovec a kotě v bytě nemělo kam utéct, ne každý pes se snese s cizími zvířaty. Naše fena má své domácí oblíbené kočky, spí s nimi a lecos si od nich nechá líbit, ale cizí honí a jsem si dost jistá že by cizí kotě klidně zakousla, kdyby neuteklo. Pro vás je to jistě šok, ale se psem bych to ještě zkusila, až se trochu uklidníte, budete to vidět jinak.

A co jste čekala? Psa jste neměla od štěněte, přesto si zvykl na kočku, kterou jste už měla doma a vy ještě přitáhnete další kotě? Jsou to zvířata se svými instinkty, nejednaji a nepřemýšlejí jako lidi.

dejte radši pryč všechno, ono to je taky nápad do malýho bytu si pořídit hromadu zvířat. jsou to prostě zvířata. pokud chcete psa, co za žádných okolností neudlachmá kotě, musíte mít malé společenské plemeno, navíc ne teriéra, či nejlépe něco menšího než kočku, případně prostě prostor, aby se kočky ke psovi nedostaly nebo se mu mohly vyhnout.

jo, pes to udělal, protože to psi prostě DĚLAJÍ.

Jako toto neminim poslouchat ja chtěla pouze radu jestli stím má někdo zkušenost a ne kecy že si nema každy pořizovat velký psy,atd...já zviřata miluju a vzala jsem ho kde ty psy ubijejí k smrti,.vy to asi berete všichni v pohodě protože většina lidi kočky nemají rádi , a ano vím že pes zato nemůže ale vy máte asi dobrý žalůdek na to vidět psa zabíjet něco živého!!! já se stím nikdy nesetkala proto jsem sem psala
to byl teda nápad k vlčákovi kotě. Ted se zlobíte na psa ale ten se jen choval pudově. Jako malá jsme vyrůstala s NO a naší kočku tolerovali ale cizí moc šancí na přežití neměla . K takovému psovi bych si kotě rozhodně nepořizovala. U vidím jak budete křížence vracet do ciziny. U úspěch byl že se snesl s kočkou a máte ho pár měsíců a hned další zvíře?
napsal(a):
Jako toto neminim poslouchat ja chtěla pouze radu jestli stím má někdo zkušenost a ne kecy že si nema každy pořizovat velký psy,atd...já zviřata miluju a vzala jsem ho kde ty psy ubijejí k smrti,.vy to asi berete všichni v pohodě protože většina lidi kočky nemají rádi , a ano vím že pes zato nemůže ale vy máte asi dobrý žalůdek na to vidět psa zabíjet něco živého!!! já se stím nikdy nesetkala proto jsem sem psala
Moje malá, ani ne desetikilová fenečka, která vypadá jako plyšáček na polštář, by dospělou kočku nezabila, ale s kotětem by pravděpodobně byla rychle hotová. Protože mám ráda kočky, kotě bych jí domů nikdy nepřinesla.

Ale on stím kotětem normálně ležel a olizoval ji,všechno bylo v pořadku
napsal(a):
Jj, Vy toho psa tak milujete, že se ho při prvním problému chcete zbavit ...
Kdybyste u té lásky ke zvířatům používala ještě selský, tak jim uděláte mnohem lepší službu, a teď jste se tady nemusela hroutit z toho, ze se pes chová jako pes ...

Markéta80
napsal(a):
to byl teda nápad k vlčákovi kotě. Ted se zlobíte na psa ale ten se jen choval pudově. Jako malá jsme vyrůstala s NO a naší kočku tolerovali ale cizí moc šancí na přežití neměla . K takovému psovi bych si kotě rozhodně nepořizovala. U vidím jak budete křížence vracet do ciziny. U úspěch byl že se snesl s kočkou a máte ho pár měsíců a hned další zvíře?
Já se na psa nezlobím ale prostě mě to mrzí a bojim se aby neudělal něco i té druhé,.pouze sem chtěla zkušenost ne rady

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, Vy toho psa tak milujete, že se ho při prvním problému chcete zbavit ...
Kdybyste u té lásky ke zvířatům používala ještě selský, tak jim uděláte mnohem lepší službu, a teď jste se tady nemusela hroutit z toho, ze se pes chová jako pes ...
On dělá celou dobu problémi ale jako zabít něco je o ničem jiném
napsal(a):
ještě lepší a zvažujete že ho vrátíte zpět? Prostě se to stalo ,ale ten pes za to nemůže

Markéta80
napsal(a):
ještě lepší a zvažujete že ho vrátíte zpět? Prostě se to stalo ,ale ten pes za to nemůže
proto sem píšu aby mi někdo poradil co stím se dá dělat,jenže tady káždý hned uráží,než aby dali radu jak se zachovat v takové situaci

rapotacka11
napsal(a):
Cvičte s ním!
Formou hry poslušnost
a buďte důsledná !
Co s ním podnikáte?
Náhubek nosí?
To se snažím ale on vůbec neposlouchá,jak kdyby ignoroval,..náhubek nenosí,nemá problém se psemi ani s lidmi a chodím sním jen na vodítku

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A když kočka zabije myš nebo ptáka, tak Vám to nevadí?
Kočky mám doma v bytě ne venku,.a moje kočka si nevšíma toho,mam potkana a toho uplně ignoruje

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevím proč, ale celé mi to přijde jen jako provokace - takhle blbej snad nikdo být nemůže ... 🙄
Blbej ste leda tak vy!! já chtěla zkušenost a ne kecy

no jo, to jsou slečny zachraňovačky, mozek to nemá, ale srdíčko a hodně lásečky a když je první problém, tak místo řešení si popláče a psa vrátí.

Mě by spíš zajímalo, kdo té osobě předal zvíře z ciziny, kde psy ubíjejí. Sama si ho asi nedovezla. Jestli ano, tak jakým způsobem. Tam bych hledala odpovědnost.
A pro zadavatelku : Těžko tady najdete zkušenosti, většina lidí tady se chová zodpovědně a malé cizí kotě by s neznámým psem nenechala. Třeba si ho jen spletl s plyšákem. A možná je jen otázkou času, kdy se vám servou psi.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevím proč, ale celé mi to přijde jen jako provokace - takhle blbej snad nikdo být nemůže ... 🙄
..obávám se že ano........

"........tento rok v unoru jsem si pořídila psa z ciziny staří cca rok a křížence vlčáka............."
Ale možná je ten pes jen jeden a je to jen špatně napsané.

napsal(a):
Blbej ste leda tak vy!! já chtěla zkušenost a ne kecy
...než začnete kohokoli urážet tak se trochu zamyslete........nechápu proč si osvojujete psy dotáhnuté z ciziny, když naše útulky jsou potřebnými psy doslova přeplněné - no ono to holt dobře zní......proč si berete psa, který bude 100% problémový - neznáte jeho historii, kde a jak vyrůstal. co má za sebou, co snese x nesnese .........u psa u kterého se tak nějak problémy předem předpokládají se hroutíte už u toho prvního, kdy se prostě pes zachoval jako pes, všichni Vám to tady potvrdili.........začněte se svému zachráněnému psu věnovat a to v plném nasazení, dojděte si za někým kdo výchově psů rozumí a nechte si poradit......buďte šťastná, že pes alespoň toleruje Vaši kočku a už mu nic nového domů netahejte..........no a hlavně si prosím po sobě čtěte texty, ten písemný projev je děsivý......chápu, že člověk občas ujede i mně se to stane, ale čeho je moc toho je příliš.....

napsal(a):
Moji pesani jako štěňata u chovatelky fungovali normálně s kočkou....my žádnou nemáme a obávám se, že pokud bych domu přitáhla kotě, tak by dopadlo stejně. Trochu mě to sice štve, protože bych potřebovala jednu nebo dvě "myšilovky", ale riskovat to nebudu. S dalším štěnětem, ale rovnou pořídím i kočku.
Koťátka je mi samozřejmě líto, ale dávat kvůli tomu psa pryč???...Psa, který už si na vás zvykl, který vám věří???.......i když na druhou stranu, než ke psu přistupovat s averzí, tak to opravdu raději psa pryč.
Taky miluju zvířata.........moje fena už zakousla několik mládých kosáků, nějakýho toho hlodavce, krtečka....toho mi bylo obzvlášť líto, protože "kříčel", když ho drapla, ale než jsem k ní přiskočila, abych jí ho vyklepla z tlamy, tak bylo po něm........a mám jí kvůli tomu dát pryč???.......je to PES, jsem schopná naučít, aby nelítala za srnama, aby mi neutekla za zajícem, ale tohle těžko......a pokud by na mojí zahradu vlezla kočka a měla smůlu, že by nestihla zdrhnout, tak bude natuty mrtvá.

..."i když na druhou stranu, než ke psu přistupovat s averzí, tak to opravdu raději psa pryč."
Kam ? Do útulku, ale za tučný poplatek, spojený s pokutou. Jinak sem blá.zni nepřestanou psy z ciziny tahat.
Případně tomu, kdo psa dovezl.
napsal(a):
"........tento rok v unoru jsem si pořídila psa z ciziny staří cca rok a křížence vlčáka............."
Ale možná je ten pes jen jeden a je to jen špatně napsané.
Nejspíš je jen jeden.
Ale servat se jí klidně může třeba na ulici.
Nemyslím, že by potom situaci zvládla.

Podívejte se, začněte se chovat jako dospělý, zodpovědný člověk. Psa jste si pořídila, tak se o něj starejte. Najděte si spolehlivého výcvikáře, protože zjevně o psech a zvířatech obecně víte jen velmi málo. Začněte s tím psem pracovat, jestli je to skutečně kříženec vlčáka, měl by jít cvičit snadno. To že zakousl to kotě je vlastně dobře. Aspoň si uvědomíte že to je pes, velký pes a s vaším neodpovědným přístupem, mohl pokousat návštěvu nebo napadnout kolemjdoucího na procházce.
Zrovna nedávno kamarádovi pes zabil kočku. Pes s kočkou a dalšími kočkami vyrůstal, spal, žrali z jedné misky. Tři roky úplně v pohodě. No a nedávno pes dostal žrádlo, kočka kolem něho prošla, pes vyletěl, kočku chytil, zatřepal s ní a bylo po kočce. A venku zrovna celá rodina. Taky nechápali, co se stalo.
impact
napsal(a):
Napadlo nekoho, ze to kote mohlo proste umrit a pes ho jen prinesl? Treba ho vubec nezabil.
Škoda ,že se zakladatelka deaktivovala.
Že si to nepřečte - můžete mít pravdu a pes je v tom nevinně👍
Každopádně je to nehezka věc - ale souhlasím pes je prostě pes. Neuvažuje jako člověk a i kdyby ji zabil nikdo neví proc, kotě ho mohlo někam škrábnout nebo kousnout.
Já bych se psa nezbavila - ale pokud k němu má zakladatelka již odpor a dá ho kvůli tomuto pryčlánku - vztah a láska ke psu není pevná. Bude mu jinde věřím lépe

Pes kotě vůbec nemusel chtít zabít. Prostě měl na tak malé kotě moc velkou hubu a sílu. Možná by pak do něj šťouchal, aby zase běhalo.
Vždyť se může stát i že si fena zakousne štěně a pak se tomu náramně diví.

Tak ono je možné, že ho nezabil vůbec úmyslně a chtěl si jen hrát. Bohužel malá koťátka jsou velice křehká stvoření. Zásadní chyba byla, že jste je nechala bez dozoru v noci, když jste šla spát. Ono až by kotě trochu povyrostlo, tak by se to jen tak nestalo a dávalo by si pozor, nebo by psovi dalo par facek. To je stejné jako větší pes muže nechtěně zmrzačit třeba čivavu. Šlapne na ni, zakopne v běhu, povalí a už je neštěstí na světě. Pes za to vůbec nemůže, je smutne, že se teď na nej koukate jako na zabijáka. Ne každý je u malých zvířátek opatrný. Strejdův NO (už nežije) byl taky jako tank a bez dozoru s jinými zvířaty by ho nenechal ani par minut. Neublížil by ani mouše...úmyslně...ale byl ze všeho tak nadsenej, ze několikrát povalil i mě, když jsem byla menší a měla jsem asi štěstí, že jsem si nic nezlomila :D...
Koťátka mi je líto, ale bohužel stačí opravdu chvilka a neštěstí je na světě. Mohl ho třeba jen zalehnout a to malý kotě to už pak nedá...nemyslím si, že by ho chtěl úmyslně roztrhat...ale zase toho psa znáte jen vy, nikdo v diskuzi. Ale ani nejmírumilovnějšího obra bych nenechala s nějakým mládětem samotného ani chvilku. Náhoda je blbec.
Náš první fudlák byl z útulku a kočky prostě nemohl. Když jsme ho přivedli domů - a to v tom útulku s kočkama byl - hned první den zakousl dospělého kocoura na dvoře. Za celou dobu se nám nepodařilo ho s kočkama nějak srovnat. Naše druhé Mimi ve dvou letech dostalo dvě koťata a celých dalších 10 let spolu žili. Madam přišla do domácnosti se dvěma kočkama a spoustou venkovek, pokud se držely od jejího žrádla, nebyl žádný problém. Potom jsme dostali třítýdenní kotě, které jsme piplali. Když povyrostlo, úplně si ho přivlastnila a po návratu z práce nás většinou vítala skotětem v hubě, následně s ním vytřela předsíň. Nosila ho v hubě a on se úplně zhadrovatěl, nikdy mu nic nebylo, až na děsné oslintání. Třeba ho pes opravdu chtěl jenom přenést, ale také se třeba dostalo do jeho výsostného teritoria, taky jsme koťáka viděli letět vzduchem, když se "mamince" přiblížil k jídlu.

Jedna moje fena zabila tolik koček, že bych se nedopočítala. Stalo se to teda vždycky venku, jednu dobu těch koček bylo všude plno, a nešlo prostě nic dělat. Jen jednu se manželovi podařilo zachránit, to už byl pěkně naštvanej a fenu málem uškrtil. Ale stejně šla po kočkách dál. Přivezli jsme si ji v půl roce z útulku a byla křížencem všeho možnýho, měla to prostě v sobě.

napsal(a):
Jedna moje fena zabila tolik koček, že bych se nedopočítala. Stalo se to teda vždycky venku, jednu dobu těch koček bylo všude plno, a nešlo prostě nic dělat. Jen jednu se manželovi podařilo zachránit, to už byl pěkně naštvanej a fenu málem uškrtil. Ale stejně šla po kočkách dál. Přivezli jsme si ji v půl roce z útulku a byla křížencem všeho možnýho, měla to prostě v sobě.
Podle mě je dost rozdíl ve venkovních kočkách (cizích), venkovních domácích a potom kočkách bytových, které ven nechodí. Psa hlavně lákají pohybující se objekty, takže utíkající kočka je buď super hračka, nebo lovná kořist. A tam je kolikrát jedno jestli je cizí, nebo vaše, pokud najednou peláší přes zahradu, obzvlášť, když se spolu zatím moc neznají. Znám případ, kdy si známá vzala z útulku dospělou fenu ČSV, má dvě kočky v bytě (samozřejmě kočky mají vytvořený prostor ve výškách a krmení mají na skříni, aby jim to pes nežral - granulový celodenní bufet). A normálně fungují. Bez dozoru je spolu nenechává, pes je v době nepřítomnosti na chodbě a když dostane najíst, kočky zavře v pokoji, jinak je ale respektuje a ví, že jim nic udělat nesmí, že to je člen rodiny. A to se útulkovej kocour o fenu dokonce otírá a ta ho max olízne (doufám teda, že ne jako ochutnávku potencionální večeře ) a jediný, o co spolu "bojují" je prostor v posteli (většinou prej kocour vyžene všechny ostatní zvířata :D) ...Ale kočky neutíkají, no, max vyskočí na poličku a tam chrápou, když je pes na zemi moc oňufává. A to žije v bytě ještě se sestřenkou, co se tam nastěhovala s odrostlou staffordkou a všechno je ok. Jako asi jo, věřím, že někteří psi jsou vyloženě kočko-zabijáci, ale i ti většinou domácí kočku tolerují (samozřejmě, že to není po týdnu, co si psa vezmou k domácí kočce). Ale s tím kotětem to je prostě nešťastné...stejně jako nenechám malé dítě bez dozoru se psem, tak ani žádné jiné mládě. Nehody se stávají...bratranec (předpokládám, že má větší rozum, než pes :D) takhle zasedl svoji činčilu, co byla schovaná v peřinách...nikdy by jí neublížil a nesl to hodně těžce, činčila to bohužel nepřežila...stačí fakt málo a žádný zlý úmysl tam být nemusí. Hlavně pokud ten pes bral domácí kočku jako člena rodiny, kterému se neubližuje, nemyslím si, že by úmyslně napadl kotě...ale jak říkám, hlavní chyba byla nechat je večer (nebo kdykoliv jindy) spolu o samotě. Jinak tomu psu samozřejmě do hlavy nikdo nevidí.
Měla jsem v bytě psa a králíka a mléčné. Na vsi, kde teď jsem, máme domácí kočky i psy. Ačkoli předchozí fena kočky milovala, když měla kočka koťata, tak jedno zabila, prostě v něm viděla hračku. A to byli odděleni, kotě přivezlo neuvěřitelnou pidiškvírou. Lidi jsou hloupý, znám z okolí že nechávali bez dozoru psa s morčetem, nebo králíkem a pak se divili. Vždyť si nic nikdy neudělali .Ono to na Yutube tak hezky vypadá, ta domácí videa! Jediná rada je: NIKDY nenechává bez dozoru psa ( kočku) se slabším a bezmocným zvířetem, ani v noci ne, radši ani když jdu na záchod!
Janae1

XXX.XXX.160.6
inusanka
napsal(a):
Náš první fudlák byl z útulku a kočky prostě nemohl. Když jsme ho přivedli domů - a to v tom útulku s kočkama byl - hned první den zakousl dospělého kocoura na dvoře. Za celou dobu se nám nepodařilo ho s kočkama nějak srovnat. Naše druhé Mimi ve dvou letech dostalo dvě koťata a celých dalších 10 let spolu žili. Madam přišla do domácnosti se dvěma kočkama a spoustou venkovek, pokud se držely od jejího žrádla, nebyl žádný problém. Potom jsme dostali třítýdenní kotě, které jsme piplali. Když povyrostlo, úplně si ho přivlastnila a po návratu z práce nás většinou vítala skotětem v hubě, následně s ním vytřela předsíň. Nosila ho v hubě a on se úplně zhadrovatěl, nikdy mu nic nebylo, až na děsné oslintání. Třeba ho pes opravdu chtěl jenom přenést, ale také se třeba dostalo do jeho výsostného teritoria, taky jsme koťáka viděli letět vzduchem, když se "mamince" přiblížil k jídlu.
A to jste si prvního psa nechali?
Já bych reagovala jako zakladatelka, pes by šel z domu, to bych nerozdýchala.
Máme v rodině případ, kdy bull puberťák ve hře vší rychlostí napálil do kočky a kočka byla na místě mrtvá. Nedokázali se s tím vyrovnat, našli psovi jiný domov a bull plemena jim nesmí přes prách.
Máme ke kočkám vždy velká plemena NO, HW, VK a nikdy nebyl problém. Spí spolu v pelechu, HW nesnesl kočky u jídla, ale nikdy se nic nestalo,kočky to věděly a z jeho strany to byl pouze velký řev.
Teď máme malé štěně VK, to kočky honí, takže hlídáme.
Venku všechny naši psi kočky prohnali, ovšem jen pokud kočky utíkaly, když kočka zastavila, olízli ji a kámošili se. Za cizí kočkou popoběhnou pár kroků a buď si všimnu a odvolám nebo se vrací sami.
Někde mám fotku, jak mále vzteklé kotě visí ON na čumáku a on kouká s výrazem "co blbne, sundejte ho".
Janae1
napsal(a):
A to jste si prvního psa nechali?
Já bych reagovala jako zakladatelka, pes by šel z domu, to bych nerozdýchala.
Máme v rodině případ, kdy bull puberťák ve hře vší rychlostí napálil do kočky a kočka byla na místě mrtvá. Nedokázali se s tím vyrovnat, našli psovi jiný domov a bull plemena jim nesmí přes prách.
Máme ke kočkám vždy velká plemena NO, HW, VK a nikdy nebyl problém. Spí spolu v pelechu, HW nesnesl kočky u jídla, ale nikdy se nic nestalo,kočky to věděly a z jeho strany to byl pouze velký řev.
Teď máme malé štěně VK, to kočky honí, takže hlídáme.
Venku všechny naši psi kočky prohnali, ovšem jen pokud kočky utíkaly, když kočka zastavila, olízli ji a kámošili se. Za cizí kočkou popoběhnou pár kroků a buď si všimnu a odvolám nebo se vrací sami.
Někde mám fotku, jak mále vzteklé kotě visí ON na čumáku a on kouká s výrazem "co blbne, sundejte ho".
Nezlobte se na mě, ale pořídit si bulla s tím, že bude milovat kočky, a ještě na ně bude opatrný může jen absolutní bezmozek, a nepatří mu takový pes do ruky, protože je svojí naivitou nebezpečný pro své okolí (taky mohl misto kočky někomu venku sundat psa)!
... to je stejná pikatchovina, jako dát pryč kočku, za to že ulovila myš 🙄

notak.. kdo koho vlastně zakousl? dostalo infarkt a pes to chtěl vzkřísit, chudák
kočky nejsou pro psy žádná hračka, ani kořist, to mohou dělat divocí psi.. pes kočky v přírodě nejí, tedy já si to myslím :-)
a nepořídím si teriéra k potkanům, ale nějak vážně nevím, proč by měl pes žrát naše kočky?
kocoury mám dva, jsou tu od narození a nepatří psovi, ale mně
když řeknu pomalu, tak se žádný tank nekoná
ale nejíst cizí kočku venku chtělo teda dost cvičení, to jo
když někdo neposlouchá, tak je prostě rozsadím.. budou si hrát hezky, nebo vůbec, a tečka
jenže prostě nemůžu postavit kočku doprostřed pokoje před rozblázněného psa a říct
"tak děti hezky si tu hrajte"
Janae1

XXX.XXX.160.6
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale pořídit si bulla s tím, že bude milovat kočky, a ještě na ně bude opatrný může jen absolutní bezmozek, a nepatří mu takový pes do ruky, protože je svojí naivitou nebezpečný pro své okolí (taky mohl misto kočky někomu venku sundat psa)!
... to je stejná pikatchovina, jako dát pryč kočku, za to že ulovila myš 🙄
Měli inspiraci v jiné domácnosti, kde bez problému s kočkama fungoval amstaf a nyní smečka stafbulíků.
Starý amstaf byl je kočkám jemný, smečka stafbulíků je o poznání drsnější, ale zatím nebyl problém.
Pán domu by si psa asi nechal, ale děti a manželka ho po incidentu nemohli vydýchat, nedivím se jim. Manželka původně bull psa nechtěla vůbec, pořídil si ho chlap, kočka byla v domácnosti první a byla ženy. Teď mají choďáka a není problém.
napsal(a):
notak.. kdo koho vlastně zakousl? dostalo infarkt a pes to chtěl vzkřísit, chudák
kočky nejsou pro psy žádná hračka, ani kořist, to mohou dělat divocí psi.. pes kočky v přírodě nejí, tedy já si to myslím :-)
a nepořídím si teriéra k potkanům, ale nějak vážně nevím, proč by měl pes žrát naše kočky?
kocoury mám dva, jsou tu od narození a nepatří psovi, ale mně
když řeknu pomalu, tak se žádný tank nekoná
ale nejíst cizí kočku venku chtělo teda dost cvičení, to jo
když někdo neposlouchá, tak je prostě rozsadím.. budou si hrát hezky, nebo vůbec, a tečka
jenže prostě nemůžu postavit kočku doprostřed pokoje před rozblázněného psa a říct
"tak děti hezky si tu hrajte"
Pes v přírodě kočky nejí (jakože ji nepozře), ale vyžene je ze svého teritoria, a kočka v přírodě mu taky půjde z cesty.
A to, že je má domácí pes tolerovat se musí většina psů důsledně učit, a i tak se občas stane "nehoda", když pes s kočkou není pod dohledem.
To, že pes nesundá každou kočku, co mu vleze do cesty ho můžete naučit, ale když bude pes lovec bez dohledu, tak ji stejně křápne, protože je to PES.
Bohužel lidi jsou hloupí, a pak se hrozně diví, že pes sejmul koťátko, a chtějí se ho zbavit, i když vinu na tom nesou jen a jen oni.
... ale když jejich dětem chcípne křeček nebo morče, protože se o něj nestaraly, tak je vše v pořádku, a jede se pro nové🙄
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pes v přírodě kočky nejí (jakože ji nepozře), ale vyžene je ze svého teritoria, a kočka v přírodě mu taky půjde z cesty.
A to, že je má domácí pes tolerovat se musí většina psů důsledně učit, a i tak se občas stane "nehoda", když pes s kočkou není pod dohledem.
To, že pes nesundá každou kočku, co mu vleze do cesty ho můžete naučit, ale když bude pes lovec bez dohledu, tak ji stejně křápne, protože je to PES.
Bohužel lidi jsou hloupí, a pak se hrozně diví, že pes sejmul koťátko, a chtějí se ho zbavit, i když vinu na tom nesou jen a jen oni.
... ale když jejich dětem chcípne křeček nebo morče, protože se o něj nestaraly, tak je vše v pořádku, a jede se pro nové🙄
Nedávno tu někdo psal, že koček je všude plno a nikdo je nechce..........
Janae1
napsal(a):
Měli inspiraci v jiné domácnosti, kde bez problému s kočkama fungoval amstaf a nyní smečka stafbulíků.
Starý amstaf byl je kočkám jemný, smečka stafbulíků je o poznání drsnější, ale zatím nebyl problém.
Pán domu by si psa asi nechal, ale děti a manželka ho po incidentu nemohli vydýchat, nedivím se jim. Manželka původně bull psa nechtěla vůbec, pořídil si ho chlap, kočka byla v domácnosti první a byla ženy. Teď mají choďáka a není problém.
Teda chudák pes.... Ale ono vlastně asi lepší, že psa dali pryč, protože pokud nevydýchali to, že bull zabil kočku a dotklo se jich to tolik, že už psa nemohli mít,tak kdo ví, co by bylo dál....
Teď už snad jen doufat, aby kočka nenasr*la choďáka, aby taky nešel z domu a oni si zase nepořídili jiné roztomilé štěňátko...
a k tomuhle - přece nemůžu na základě pár jedinců, co snesou kočku očekávat, že ji snesou všichni zástupci plemene. Taky znám pár AST, kteří jsou submisivní a bez problémů vychází se všemi psy, i se stejným pohlavím - a přesto, kdybych chtěla přátelského psa do smečky, tak si ho nepořídím, protože tohle je spíše výjimka. A taky záleží na tom, jak to štěně s kočkou seznámím a jaká jim dám pravidla. Ale pořád je to pes, navíc bull, takže úplně 100% bych mu v tomhle nevěřila...
V dnešní době psa fakt musí mít každý. A pak pes zabije kočku a musí z domů, to nepochopím.
Můj pes by kočku asi taky zabil. Když jsem s ním ještě byla u rodičů, tak tam kočka byla. Znal ji od štěněte a bylo to celkem v pohodě, chtěl si spíš hrát. Jenže jednou ji nahnal do kouta a kočka ho dost ošklivě podrápala a od té doby se jeho nenávist ke kočkám prohloubila. Ale věděl, že na tu domácí nesmí, toleroval ji. Když v klidu seděla tak si ji ani nevšimnul, když se začala pohybovat tak ji prohnal. No a cizí kočky co přišly k nám na zahradu to byla kapitola sama pro sebe - ty by zabil, ale zatím se mu to nepovedlo, vždycky jsem u toho byla. Jednu teda stihnul chytit za nohu když už byla na plotě, byla sousedů a dostala se z toho. Dřív jsem to tady řešila, jak zabránit tomu, aby ty kočky k nám lezli a ještě jsem dostala pomalu vynadáno, že mám psa, který nesnese kočku a že chudáci kočičky..... No a když jsem si pořizovala fenu, tak jsem si říkala, že tu na kočky zkusím zvyknout od štěnda, u chovatelky taky byly kočky. Jenže ta kočka u rodičů před fenou hned zdrhá a nikoho s "ochočenou" kočkou, které by nevadilo seznámení se štěnětem jsem nenašla, takže nic . Když se před fenou mihne u rodičů kočka, tak fena kňučí a vypadá, že by si hrála. Když vleze kočka k nám, tak ji fena prožene a vyžene ze zahrady.... Kdybych donesla domů kotě, tak myslím, že by ho fena bez problémů přijala, ale pes ne. Jo asi by se naučil ho tolerovat v mé přítomnosti, ale nevěřila bych mu v tom a proto si kočku nepořídím.

Nora by kočku prostě udlachmala. Jo, většina koček se nedá a jak na ní nějaká zasyčí, tak dobrý, ale teď jsem přinesla kocoura a ten by se normálně asi nechal sežrat, je potřeba ho celého oslintaného zachránit a prostě hlídat, aby nešel ven, když je pes puštěný. A kdyby ho fakt sežrala, tak si můžu dát facku, že se to neuhlídalo, ale prostě ten pes takový je. Malé zvíře, které se dá vzít do tlamy, je ochutnáváno až do ochutnání, sežere takhle morče i kuře a kočka očividně spadá spíš do kategorie morče.
S tím chytnutím do tlamy - podle mě pes moc dobře ví, jak, aby kočce ublížil/neublížil. Už jsem tu mnohokrát psala, že náš současný pes je "chůva" milující všechna mláďata. No a když jsme měli koťata, tak je samozřejmě objevil, tuším, že buď mě nebo bratrance pak jednou vítal extrémně radostně - běžel naproti k brance s něčím v hubě - a ono to bylo kotě - bloncalo mu v té tlamě, ale jakmile je pustil, když jsme na něj zařvali, tak kotěti absolutně nic nebylo. I jsem jej viděla pak někdy v budoucnu, když to ještě udělal, že kotě chytal extrémně opatrně.
Kdežto v dávnější minulosti jsme měli zabijáka koček, snad každou, co mu šla do jeho teritoria, dostal, a to také chycením do tlamy a následovným zlomením vazu. Bylo to hrozné, ale aspoň se ty chuděry netrápily. Ale toto je již tak 30 let zpátky.
Janae1

XXX.XXX.160.6
marcelaamax
napsal(a):
Teda chudák pes.... Ale ono vlastně asi lepší, že psa dali pryč, protože pokud nevydýchali to, že bull zabil kočku a dotklo se jich to tolik, že už psa nemohli mít,tak kdo ví, co by bylo dál....
Teď už snad jen doufat, aby kočka nenasr*la choďáka, aby taky nešel z domu a oni si zase nepořídili jiné roztomilé štěňátko...
a k tomuhle - přece nemůžu na základě pár jedinců, co snesou kočku očekávat, že ji snesou všichni zástupci plemene. Taky znám pár AST, kteří jsou submisivní a bez problémů vychází se všemi psy, i se stejným pohlavím - a přesto, kdybych chtěla přátelského psa do smečky, tak si ho nepořídím, protože tohle je spíše výjimka. A taky záleží na tom, jak to štěně s kočkou seznámím a jaká jim dám pravidla. Ale pořád je to pes, navíc bull, takže úplně 100% bych mu v tomhle nevěřila...
V dnešní době psa fakt musí mít každý. A pak pes zabije kočku a musí z domů, to nepochopím.
Můj pes by kočku asi taky zabil. Když jsem s ním ještě byla u rodičů, tak tam kočka byla. Znal ji od štěněte a bylo to celkem v pohodě, chtěl si spíš hrát. Jenže jednou ji nahnal do kouta a kočka ho dost ošklivě podrápala a od té doby se jeho nenávist ke kočkám prohloubila. Ale věděl, že na tu domácí nesmí, toleroval ji. Když v klidu seděla tak si ji ani nevšimnul, když se začala pohybovat tak ji prohnal. No a cizí kočky co přišly k nám na zahradu to byla kapitola sama pro sebe - ty by zabil, ale zatím se mu to nepovedlo, vždycky jsem u toho byla. Jednu teda stihnul chytit za nohu když už byla na plotě, byla sousedů a dostala se z toho. Dřív jsem to tady řešila, jak zabránit tomu, aby ty kočky k nám lezli a ještě jsem dostala pomalu vynadáno, že mám psa, který nesnese kočku a že chudáci kočičky..... No a když jsem si pořizovala fenu, tak jsem si říkala, že tu na kočky zkusím zvyknout od štěnda, u chovatelky taky byly kočky. Jenže ta kočka u rodičů před fenou hned zdrhá a nikoho s "ochočenou" kočkou, které by nevadilo seznámení se štěnětem jsem nenašla, takže nic . Když se před fenou mihne u rodičů kočka, tak fena kňučí a vypadá, že by si hrála. Když vleze kočka k nám, tak ji fena prožene a vyžene ze zahrady.... Kdybych donesla domů kotě, tak myslím, že by ho fena bez problémů přijala, ale pes ne. Jo asi by se naučil ho tolerovat v mé přítomnosti, ale nevěřila bych mu v tom a proto si kočku nepořídím.
"A pak pes zabije kočku a musí z domů, to nepochopím. "
Já chápu, jsem velký milovník koček, manžel je milovník psů. Momentálně mám 7 koček, část z nich je čistě domácí a druhé části dělám vrátného. K nim máme dva velké psy velkého plemene, ročního a dvouměsíčního, jsou doma s přístupem na zahradu. Hlídáme, hlavně ty domácí kočky jsou křehké, ale není problém a nikdy nebyl problém.
Taky bych nezvládla, kdyby pes nějaké kočce ublížil.
Jedna možnost by byl kotec a pouštět pouze pod dozorem, já jsem sice doma, ale zabijáka bych nepouštěla, nejsem natolik psí abych si na to věřila a manžel doma moc nebývá. Pes by byl neustále zavřený.
Druhá možnost by byla najít psovi nový domov.
V tomto jsme s manželem za jedno, v rámci dobrého manželství spolu kočky a psi musí vyjít, nedá se svítit.
Navíc takový psí vrah koček musí vytvořit husté sousedské dusno, to musí být taky lahůdka.

Janae1
napsal(a):
Já chápu, jsem velký milovník koček, manžel je milovník psů. Momentálně mám 7 koček, část z nich je čistě domácí a druhé části dělám vrátného. K nim máme dva velké psy velkého plemene, ročního a dvouměsíčního, jsou doma s přístupem na zahradu. Hlídáme, hlavně ty domácí kočky jsou křehké, ale není problém a nikdy nebyl problém.
Jedna možnost by byl kotec a pouštět pouze pod dozorem, já jsem sice doma, ale zabijáka bych nepouštěla, nejsem natolik psí abych si na to věřila a manžel doma moc nebývá. Pes by byl neustále zavřený.
V tomto jsme s manželem za jedno, v rámci dobrého manželství spolu kočky a psi musí vyjít, nedá se svítit.
Navíc takový psí vrah koček musí vytvořit husté sousedské dusno, to musí být taky lahůdka.
No nevím....pes je pes, moje minulá fena byla kočkobijec...za oběť jí padly celkem 3 kočky, které prostě nestihly utéct z naší zahrady....bohužel tuhle averzi si způsobily s největší pravděpodobností kočky samy, i když ony v tom taky byly nevinně. Když byla štěně, tak k nám na zahradu se na hromadu písku chodila vyhřívat sousedovic kočka s kotětem, moje feňulka k nim šla, velmi přátelsky, ne hrrr, vrtěla ocasem, chtěla se kamarádit, sousedovic kočka na ní bohužel asi 2x dost brutálně vystartovala a bylo vymalováno...jako malá se jim fena vyhýbala, jako dospělá už je rovnou hrdlila.....jedinou kočku, kterou snesla byla ta "naše" respektive maminčin kocour, byla na něj zvyklá od mala, ale žádný hraní spíš se jeden druhému vyhýbali, ale v klidu.....
Myslím, že moje současná fena pokud by nějakou kočku chytila, tak by jí taky zakousla.
Bohužel nejsem schopná zabránit cizím kočkám, aby naší zahradu navštěvovaly....spoléhám na to, že přeci jen tam mám nějaké stromy, kam by kočka snad v případě nouze mohla vylézt a vzhledem k tomu, že pesani jsou na zahradě pouze když je někdo doma, tak bychom zaregistrovali štěkot a psy odvedli dom, aby kočka mohla opustit pozemek.
Takže ještě jednou....já mám svého psa na svém pozemku a vleze mi tam sousedovic kočka???...je to moje chyba??....no neřekla bych...
byť by mi samozřejmě kočky bylo líto, mám sice raději pesany, ale kočky jsem taky měla a taky je mám ráda.....
Janae1
napsal(a):
Tak si holt soused musí svoji kočku zabezpečit tak, aby nechodila do cizích zahrad (např. sr.át lidem do záhonků s jahodama nebo dětských pískovišť). Pokud ji vypustí jen tak do prostoru, tak tak činí s rizikem, že ji na silnici může přejet auto, nebo ji sejme nějaký pes.
Mimochodem my taky nevenčíme psy v sousedovic zahradách, tak proč by měl soused "venčit" kočku v té mé ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak si holt soused musí svoji kočku zabezpečit tak, aby nechodila do cizích zahrad (např. sr.át lidem do záhonků s jahodama nebo dětských pískovišť). Pokud ji vypustí jen tak do prostoru, tak tak činí s rizikem, že ji na silnici může přejet auto, nebo ji sejme nějaký pes.
Mimochodem my taky nevenčíme psy v sousedovic zahradách, tak proč by měl soused "venčit" kočku v té mé ...
Souhlasím s Vámi! Byli jsme celá rodina hluboce nešťastni z toho psa, co byl opravdu vrah koček (jak o něm píšu výše). Jenže jakmile se dostaly do jeho teritoria, žádná mu neunikla....většinou u toho ani nikdo nebyl; já osobně jsem to viděla jednou - to zlomení vazu , ale prostě bohužel to tak v přírodě je. Nezabezpečená kočka = ohrožená kočka (čímkoli).
fikovnice
napsal(a):
Souhlasím s Vámi! Byli jsme celá rodina hluboce nešťastni z toho psa, co byl opravdu vrah koček (jak o něm píšu výše). Jenže jakmile se dostaly do jeho teritoria, žádná mu neunikla....většinou u toho ani nikdo nebyl; já osobně jsem to viděla jednou - to zlomení vazu , ale prostě bohužel to tak v přírodě je. Nezabezpečená kočka = ohrožená kočka (čímkoli).
Taky souhlasim. Mám sice radši psy než kočky, ale to neznamená, že bych měla radost z toho, když pes kočku zakousne a chápu i, že někdo to ma naopak. Ale taky jsem mela kočku - venkovní, a tak nějak člověk prostě musí počítat s rizikem, že ji může zajet auto, zakousnout pes a nebo ji tteba někdo ukradnoutm tak to prostě je. Bohužel.
marcelaamax
napsal(a):
Taky souhlasim. Mám sice radši psy než kočky, ale to neznamená, že bych měla radost z toho, když pes kočku zakousne a chápu i, že někdo to ma naopak. Ale taky jsem mela kočku - venkovní, a tak nějak člověk prostě musí počítat s rizikem, že ji může zajet auto, zakousnout pes a nebo ji tteba někdo ukradnoutm tak to prostě je. Bohužel.
Ano, ano. Můj nejstarší kocour chodí na noc ven....ale kdyby se mu něco stalo, bude to jen a jen moje vina. Jen už to nelze změnit - už si na noční venek tak zvykl, na signál přijde ihned, ale snaha nechat jej na noc doma končí žalostným mňaučením u dveří.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Souhlasím. Za prvé, mám svoje kočky moc ráda na to, abych je pouštěla kamkoliv a za druhé by se mi taky nelíbilo, kdyby mi zvířata sousedů pustošili záhonky a bobkovali do pískoviště. Za mě má být každé zvíře zabezpečené na vlastním pozemku, aby neohrožovalo svůj život a neobtěžovalo okolí. Pro kočky už dávno existují nástavce na plot se zahnutými konci opatřené sítí, nebo se dá postavit na zahradě průchozí voliéra. Už bych nikdy kočku nezvykala na volný pohyb venku. Leda zabezpečená zahrada, voliera, kšíry...my teda bydlíme ve městě, tak máme jen zasíťovaná okna, ze kterých koukají a kočky jsou čistě domácí...kdybych je pouštěla ven a číču zakousl pes/přejelo auto/cokoliv, je to jen moje vina. Každopádně mě za tenhle názor na fb skupině malém ukamenovali. Že prý kočka byla vždycky venku, tak taky ven chodit musí, tečka (nejlíp ještě nekastrovaná, že...). Dřív to tak šlo, teď už bohužel moc statků a rozlehlých stavení není, všude jsou silnice a tak kočky toho přirozeného prostředí, co měli dřív, moc nemají. A to nemluvim o tom, že babičce většinu koček zlikvidovali sousedi, protože jim kočka lezla na půdu a podobně. Jedna se jí vrátila s useknutou nohou. Takže ne, díky. Ani se nedivím, že chovatele chtějí aby byly kočky chovaný pouze uvnitř s přístupem ven pouze pod dozorem.

Kavkazanka zabije každou kočku, co vleze k nám na zahradu a není dost opatrná nebo rychlá. A ještě si ji pohřbí. Naposledy do rabátka kolem cesty, vyhrabala kvůli tomu několik skalniček, vložila kočku, zahrabala ji a skalničky umístila zpět. Kočce koukalo jedno ucho a kousek tlapky.

Nejhůř jsou na tom kočky, které jsou na psy zvyklé. Než se rozkoukají, že jiný pes nelaškuje, už je na nějaký úprk pozdě.
Na vsi vždycky kočky byly a i nadále být musí, myši něco musí aspoň tlumit. Mám kastrovaného kocoura, myši chytá. Proti blechám má spot, neumaže se víc než pes, je zdravý, čisťoučký. Bohužel sem tam chytí i ptáka. Snažím se, aby ve dne chrápal doma a v noci si užíval venku. S představou, že v noci ptáci spí vysoko. Ve městě bych venkovní kočku neměla, ta by byla jen doma. Třeba britka si na domácí život bez přístupu ven zvykne.
napsal(a):
Nejhůř jsou na tom kočky, které jsou na psy zvyklé. Než se rozkoukají, že jiný pes nelaškuje, už je na nějaký úprk pozdě.
Na vsi vždycky kočky byly a i nadále být musí, myši něco musí aspoň tlumit. Mám kastrovaného kocoura, myši chytá. Proti blechám má spot, neumaže se víc než pes, je zdravý, čisťoučký. Bohužel sem tam chytí i ptáka. Snažím se, aby ve dne chrápal doma a v noci si užíval venku. S představou, že v noci ptáci spí vysoko. Ve městě bych venkovní kočku neměla, ta by byla jen doma. Třeba britka si na domácí život bez přístupu ven zvykne.
Kočky venku budou vždycky (je jich dost a myši loví i lišky a dravci), ale ten počet kočičích sebevrahů, co se nechá zabít psem, je možná v řádu promile. To kočku přejetou autem jde vidět na silnici i vícekrát za jeden den. A o divokých kočkách, které padnou třeba na tu jejich infekční rýmu ani nemluvě ...
Je to prostě daň za volnost.
napsal(a):
Ja Vam nevim, znala jsem teda jen jednoho kocoura, ktery pred zadnymi psy neutikal a chtel se rovnou mazlit, v jedne ze staji, kde jsem mela kone... Jinak vsechny kocky, ktere znam, pred cizim psem zdrhaji. Vcetne tech mych, ktere se psy vyrostly, jedna s terierem, krizencem huskyho a ovcaka a krizencem dogy a pita, druha s krizencem BOM (pozn. aut. Psi jim nikdy neublizovali ani je nijak neutiskovali). Venku na sebe nenechaji sahnout ani od lidi, pokud nesedime treba na terase a ony se nerozhodnou si prijit lehnout k nam. Ven chodi. Rizika si uvedomuju, ale ac v Praze, mame zahradu, nedokazala bych je nechat jen koukat z okna..
manitschka
napsal(a):
Ja Vam nevim, znala jsem teda jen jednoho kocoura, ktery pred zadnymi psy neutikal a chtel se rovnou mazlit, v jedne ze staji, kde jsem mela kone... Jinak vsechny kocky, ktere znam, pred cizim psem zdrhaji. Vcetne tech mych, ktere se psy vyrostly, jedna s terierem, krizencem huskyho a ovcaka a krizencem dogy a pita, druha s krizencem BOM (pozn. aut. Psi jim nikdy neublizovali ani je nijak neutiskovali). Venku na sebe nenechaji sahnout ani od lidi, pokud nesedime treba na terase a ony se nerozhodnou si prijit lehnout k nam. Ven chodi. Rizika si uvedomuju, ale ac v Praze, mame zahradu, nedokazala bych je nechat jen koukat z okna..
Rizika si uvedomuju, ale ac v Praze, mame zahradu, nedokazala bych je nechat jen koukat z okna..
Tohle mám úplně stejně. Taky bych nemohla mít kočku jen zavřenou doma, i když vím, že spousta koček si na to zvykne, tak já si myslím, že kočka je nejšťastnější když má tu volnost. Ale je to jen můj názor.
Mě se hrozně líbí sphynx - vzhledově a i proto, že o ní spousta lidí říká, že má povahu spíše jako pes. Jednou bych si ji ráda pořídila - ale to opravdu až za hoooodně dlouho, minimálně 10 let, dokud budu mít současného psa tak ne. Jenže všichni co tu kočku mají, tak výhradně jen doma a ven vůbec nechodí, prý to nepotřebuje, no nevím...
Naši psi vyrostli od prvních dní obklopení kočkama. I přesto u psa dalo asi rok a půl dozoru a vysvětlování, že je nesmí venku honit a nutit ke hře. Dokonce od jedné z nich dostal opakovaně i přes čumec, ale asi to ve srovnání s výchovou kavkazí maminky nebylo nic moc, protože dnes má právě tuhle kočku nejraději. Dokonce i cizí kočky se od plotu vyhazují tak nějak po dobrém, rozhodně se ta reakce dost liší od všeho ostatního. A venku když potkáme kočinu, tak se divíme, proč panikaří a utíká. Přes to všechno, když by nám zůstala kočka venku do tmy, tak se psy musí zavřít. Protože kočka se po tmě plíží a dělá, že tam neni i na nás a naši psi po tmě zrychlí a přitvrdí o tolik, že by se nějaká vzájemná dohoda o oprávněném vstupu domů nemusela stihnout.

To můj afgán kočky miloval.....všechny bez rozdílu, i když on miloval všechny zvířata. Někdy mi ho bylo až líto, když na zahradě zmerčil kočku a hurá k ní se kamarádit, no a kočky ale samozřejmě nečekaly a před psem zdrhly...no to bylo zklamání. Když si sousedi pořídili kotě...obyč myšilovka, tak jsme si ho s jejich svolením občas zapůjčili domů a pak byl afgánek spokojenej, leželi s kotětem na gaučíku a on o něj s láskou a něhou pečoval. Byla jsem i v pokušení mu kočku pořídit, ale nechtěla jsem čistě domácí a vzhledem k tomu, že bydlíme u silnice.....
napsal(a):
To můj afgán kočky miloval.....všechny bez rozdílu, i když on miloval všechny zvířata. Někdy mi ho bylo až líto, když na zahradě zmerčil kočku a hurá k ní se kamarádit, no a kočky ale samozřejmě nečekaly a před psem zdrhly...no to bylo zklamání. Když si sousedi pořídili kotě...obyč myšilovka, tak jsme si ho s jejich svolením občas zapůjčili domů a pak byl afgánek spokojenej, leželi s kotětem na gaučíku a on o něj s láskou a něhou pečoval. Byla jsem i v pokušení mu kočku pořídit, ale nechtěla jsem čistě domácí a vzhledem k tomu, že bydlíme u silnice.....
Náš pes taky nikdy neměl v úmyslu těm kočkám ublížit, vždycky je někam zahnal a následně spustil kombinaci prosebné show s výzvami ke hře a uklidňujících gest, aby kočička věděla, že on jí nic udělat nechce. Některé z koček pak chodili po zahradě všude s námi, jelikož věděly, že jakmile jsme poblíž, tak se hošík chová slušně a kdyby náhodou nevydržel, tak je hned zachráníme. A dneska je jasně vidět, jak už jim ty kočky věří a jak si klidně vedle nich lehnou a ještě jsou jim asi vděčné, protože k nám nelezou lišky, kuny a cizí kočky. Občas tedy s nelibostí musí obětovat nějakou tu myš, protože s tou projít přes zahradu domů je velice výjimečné, ale to nám zase nevadí, ono když vletí domů oknem jedna kočka s myší v hubě a dalších několik jí pronásleduje s cílem jí okrást, tak je vlastně lepší, když jí okrade ten pes už na zahradě.

napsal(a):
ale kocka presne rozeznava psy i zahrady zna a vi jaci psi v nich ziji...
tak jako rozeznavaji psi "nase" kocky a cizi.

napsal(a):
Přesně tak, všechny kočky od sousedů v okolí se naší zahradě vždy vyhýbaly a věděly moc dobře proč.

napsal(a):
To sice máte pravdu, ale už jsem zažila, že před naším psem - v cizím prostředí - utíkala kočka tak nějak vlažně - a měl ji. I když ji nakonec nezakousnul. Tu jednu zachránilo to, že to vzdala a "dělala mrtvou", když ji měl nahamtanou pod sebe a já ho v té sekundě stačila odvolat. Myslela jsem, že je po kočce, šla jsem se na ni podívat a byla pryč - snad přežila.
U známých v ulici kudy běžně prochází psi na venčení, najednou některý vyvraždil několik koček - vždycky rafnuté za zadek. A to tam mají možnost úniku přes ploty do zahrad. Asi do poslední chvíle nevěří, že to ten pes myslí vážně a utíkají jen tak vlažně, aby dostály zvyklosti - a je to pomalé

napsal(a):
Přesně tak, všechny kočky od sousedů v okolí se naší zahradě vždy vyhýbaly a věděly moc dobře proč.
jj. a kdyz pes na zahrade uz neni - kocky to zase velmi rychle zjisti.
v radech dnu zacnou takovou zahradu zase navstevovat...
napsal(a):
jj. a kdyz pes na zahrade uz neni - kocky to zase velmi rychle zjisti.
v radech dnu zacnou takovou zahradu zase navstevovat...
Je fakt, že k nám taky v zimě lezli kočky hodně - protože psi moc času na zahradě netrávili. No a od jara už sem zase nelezou. A předpokládám, že v zimě nebo na podzim zase začnou, jak to zjistí .

napsal(a):
To sice máte pravdu, ale už jsem zažila, že před naším psem - v cizím prostředí - utíkala kočka tak nějak vlažně - a měl ji. I když ji nakonec nezakousnul. Tu jednu zachránilo to, že to vzdala a "dělala mrtvou", když ji měl nahamtanou pod sebe a já ho v té sekundě stačila odvolat. Myslela jsem, že je po kočce, šla jsem se na ni podívat a byla pryč - snad přežila.
U známých v ulici kudy běžně prochází psi na venčení, najednou některý vyvraždil několik koček - vždycky rafnuté za zadek. A to tam mají možnost úniku přes ploty do zahrad. Asi do poslední chvíle nevěří, že to ten pes myslí vážně a utíkají jen tak vlažně, aby dostály zvyklosti - a je to pomalé
takove kocky pak nemaji sanci na dlouhy zivot na ulici.
ale podle me to neni tim, ze znaji nejakeho psa, ale obecne - nevedi jak prezit.
pro me treba byla strasne prekvapujici informace, ze ne kazda kocka umi lovit mysi.
A jinak kočka u rodičů se klidně celý den vyvaluje na zahradě s jejich fenama. Ale jakmile přijedu já se psema, tak se kočka klidí a než my odjedeme, tak se ani neukáže. K nám je mazlivá, od cizího na sebe nenechá sáhnout, nepřijde k němu ani blíž. Kočce bude už možná takových 12 let, všude v sousedství jsou psi, někteří z nich zabijáci koček a kočka pořád žije.

" Ale jakmile přijedu já se psema, tak se kočka klidí a než my odjedeme, tak se ani neukáže"
presne.
moje kamaradka, kterou vidam max 2x do roka -ma xy let kocky. nikdy jsem je nevidela dele, nez 1. minutu, co se otevrela branka
posledni dobou ani to uz ne, uz poznaji i auto.

napsal(a):
takove kocky pak nemaji sanci na dlouhy zivot na ulici.
ale podle me to neni tim, ze znaji nejakeho psa, ale obecne - nevedi jak prezit.
pro me treba byla strasne prekvapujici informace, ze ne kazda kocka umi lovit mysi.
No, mě třeba docela šokovalo, že někteří vegani krmí už i své kočky veganskou stravou. I když kočka, která si sem tam uloví myšku, to maso má. Bylo mi to doporučeno i pro psy, ale do takového experimentu se mně teda fakt nechce :-)
marcelaamax
napsal(a):
A jinak kočka u rodičů se klidně celý den vyvaluje na zahradě s jejich fenama. Ale jakmile přijedu já se psema, tak se kočka klidí a než my odjedeme, tak se ani neukáže. K nám je mazlivá, od cizího na sebe nenechá sáhnout, nepřijde k němu ani blíž. Kočce bude už možná takových 12 let, všude v sousedství jsou psi, někteří z nich zabijáci koček a kočka pořád žije.
Já myslím, že je to kus od kusu. I z té čistě vesnické populace se najdou kočky, které prostě nedokážou přežít naprosto banální situace a pak jedinci, kteří mají ty správné vlohy a dokážou se vyhnout všemu nebezpečí. Myslím, že nejvíc ohrožení jsou "hrdinové" jelikož osobně znám několik koček co neutíkají a psu se prostě postaví. Hned za nimi je kategorie, která špatně utíká. Nemyslím, že třeba pomalu, ale jedna z našich kočiček prostě v krizové situaci naprosto vypne a je schopná zaběhnout někam do rohu, kde nemá kam vylézt a tak podobně, prostě kdyby udělala tuhle chybu při útěku před psem, tak má smůlu. Naopak některé z našich koček se zdaleka vyhnou kontaktu s kýmkoliv cizím, pes, člověk všechno jedno a nějak v tom umějí chodit.

napsal(a):
No, mě třeba docela šokovalo, že někteří vegani krmí už i své kočky veganskou stravou. I když kočka, která si sem tam uloví myšku, to maso má. Bylo mi to doporučeno i pro psy, ale do takového experimentu se mně teda fakt nechce :-)
Proč vám to bylo doporučeno pro psa?
napsal(a):
pardon, ale tohle může dělat jen někdo, kdo je opravdu mimo. Nikomu neříkám, jak má nebo nemá jíst maso, ale krmit masožravce veganskou stravou je opravdu za hranicí zdravého rozumu a nutně to musí tomu zvířeti z dlouhodobého hlediska ublížit. Moc by mě zajímalo, jak dlouho asi kočka přežije na veganské stravě, pokud jí někdo nedoplní nějaké esenciální aminokyseliny a mastné kyseliny, které si prostě neumí vyrobit.

napsal(a):
Proč vám to bylo doporučeno pro psa?
Od ochránců zvířat, kterým vadí porážení zvířat na maso :-) Prý psi veganské granule a konzervy velice dobře snášejí a je to pro ně zdravější. Bohužel, nejsem o tom přesvědčená, ani já sama si neumím život bez masa představit.

napsal(a):
Od ochránců zvířat, kterým vadí porážení zvířat na maso :-) Prý psi veganské granule a konzervy velice dobře snášejí a je to pro ně zdravější. Bohužel, nejsem o tom přesvědčená, ani já sama si neumím život bez masa představit.
zdravejsi to neni.
ale pes na tom prezije a prosperuje. dlouhodobe.
vim, ze nekdy se to pouziva u alergiku. to je konec koncu i duvod, proc se objevuji i hmyzi grancle.
jaksi uz neni cim ta zvirata krmit, neb jsou alergicti snad uplne na vsechno.
kocka netusim jak na tomhle muze prosperovat, ale predpokladam, ze vyrobci tech grancli i konzerv vedi, co delaji a pridaji tam umele, co je treba.
jo, je to extremismus uz ale.

To každopádně. Oni dělají různé demonstrace a happeningy u jatek, který mi přijdou už za hranou a myslím si, že to, čeho chtějí docílit, aby lidi nejedli maso vůbec a tedy že když nebude poptávka, tak nebude i nabídka, že je to nesmysl.

jo -a tohle uz je taky extrem
jinak treba - takove moje nestrane pozorovani -nejvice psu alergickych na maso maji prave vegetariani
asi nahoda

napsal(a):
To každopádně. Oni dělají různé demonstrace a happeningy u jatek, který mi přijdou už za hranou a myslím si, že to, čeho chtějí docílit, aby lidi nejedli maso vůbec a tedy že když nebude poptávka, tak nebude i nabídka, že je to nesmysl.
Tak ať demonstrují....ale za lepší životní podmínky pro jateční zvířata, za dobré zacházení s nimi a za co nejhumánnější porážku.
Jinak co třeba masožravé šelmy v zoologických zahradách...taky z nich uděláme vegany??
Chápu lidi, co nechtějí jíst maso....co ale nechápu je právě ta snaha "vnutit" takovou stravu i masožravým zvířatům a musím říct, že s tím teda nesouhlasím ani u dětí ve vývinu....hlavně co se týče veganství a ještě dalších radikálnějších druhů stravování.
Jinak pro mě za mě, ať si jí dospělý člověk co chce....už jsou i tací, co prý nejí a čerpají energii ze slunce....tak možná psům ani nebudu dávat najíst...teď je sluníčka dost, tak se prostě nebudou válet v příjemným chládečku doma, ale tradá opalovat

a některé kočky jsou vegetariánky dobrovolně

napsal(a):
a některé kočky jsou vegetariánky dobrovolně
Jo, nežerou myši, ale myslíte, že by si nic masovýho nedaly, ani rybu?

napsal(a):
Jo, nežerou myši, ale myslíte, že by si nic masovýho nedaly, ani rybu?
ani ťuk, jakékoliv maso je urážkou........
žere jenom konzervy, které kolem masa ani nešly
když jsem jí dala masovou, tak si čuchla a zahrabala jako exkrement
ale když jsem donesla zavařovačky, tak se prokousala sáčkem....tož furt říkám, že to je koza jedna
ale lovec to ona je a jaký
a druhá dtto, ta ani konzervy na 98% nee
mladá zkažená generace....
napsal(a):
ani ťuk, jakékoliv maso je urážkou........
žere jenom konzervy, které kolem masa ani nešly
když jsem jí dala masovou, tak si čuchla a zahrabala jako exkrement
ale když jsem donesla zavařovačky, tak se prokousala sáčkem....tož furt říkám, že to je koza jedna
ale lovec to ona je a jaký
a druhá dtto, ta ani konzervy na 98% nee
mladá zkažená generace....
No jo no, jedna z našich krmených luxusně masem ukradne cokoliv v sáčku, jelikož se jí zjevně stýská po těch odporných kapsičkách za 9 Kč, které dostávala na vesnici jako malá.
napsal(a):
Ochranci nech sami nejedia maso, to je chvalyhodne. Ale ak nechcu masom krmit svoje zviera, tak si maju kupit ako mazlicka prasa alebo morca, nie masozravca.

i to prase ve vsezravec

...tak já měla kočky s jorkšířicí - co kočkám řekla, to bylo - sama byla proti nim čtvrteční.....když jí čichli k misce anebo ke mně do postele večer, se zlou se potázali......plně jí ale respektovali a jak už jsem psala, ta co řekla, to bylo.........současný pes má o kilo a půl víc a to co vyvádí s kočkami, to nemá obdoby a ty kočky se nechají - rve jim uši, za ocas si je tahá po bytě, lítá po nich, bere jim hračky a podobně......když se začnou prát, tak mezi ně neohroženě vlítne a ony kupodivu přestanou......když bych si ale představila, že místo jorka nebo papillon bude pes střední až velký, tak v prvním případě prostě sekne po kočce fatálně a v druhém případě ty chudáky kočky umorduje časem k zániku.......je to příroda a v mimodruhovém soužití malého a velkého zvíře v domácnosti to občas fatálně skončí......obrečím to a poučena nic nového podobného domu nedotáhnu, ale přeci nebudu takové zvíře trestat tím, že ho vyhodím nebo budu nenávidět.......

napsal(a):
Aha, no tak to bych se s nimi vůbec nebavila. Taková kravina! Oni ať se pasou, když si myslí, že je jim to ku prospěchu a nebo že tím spasí svět.

napsal(a):
Bacha aby to nečetl Srstka nebo Kubišová

Dasvo
napsal(a):
Co je MK? Znám esenciální aminokyseliny, ale co je MK nevím.
Pravděpodobně esenciální mastné kyseliny.
napsal(a):
Já mám bytové kočky ve městě, ale nejstarší kocour chodí na noc ven. Je to samozřejmě na moje riziko, jak píšu někde výše; tohoto kocoura považuji za nejchytřejšího ze všech koček, co jsme kdy v životě měli. Venku se chová logicky úplně jinak - obezřetně. Navíc máme za domem starou zahradu a tam se může ukrýt. Ostatní dvě kočky jsou bytové, nemám pocit, že by se trápily. Obzvlášť teď v létě po setmění nastane jejich doba - doba lovení můr, které mi vlétnou do bytu.
Julda

XXX.XXX.52.8
napsal(a):
Ale však jste nahoře psala že pes týraný nebyl tak už si vymyslete co s tím psem vlastně je a bylo. Jestli jste ho dala pryč tak jedině dobře. Hlavně si prosím už žádné velké plemeno nepořizujte.