Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčDobrý den,již velmi dlouho sním o tomto plemeni,cca od nejakych 10 let ...takze 15 let :) a opravdu miluju zvířata obecně ale psi jsou srdcovka. Abych se dostala k pointě,zajímalo by mě jestli b zvladl garsonku....samozrejme bych mu to vynahrazovala dlouhyma prochazkama a pozdeji chci s nim i výcvik. Otázka zní...zvladne to pejsek ? neni to male plemeno a chci aby byl šťastný...a pak by měczajimalo ...kolik stojí cca krmení štěňatka/dospělý....nechci mu davat nejlevnější krmivo,ale nějaké kvalitní a finančně dostupné....jinak si myslim,že bych měla být připravená :D :) děkuji předem za odpověďi :))
nejde o velikost bytu, jako spíš o počet hodin o samotě ...
kvalitní a finančně dostupné
tak nej je přirozená potrava, pro 15 kg psa bych to viděl tak na 20,-/den
viz třeba
https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.
jinak doporučuji ke studiu
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
Uživatel s deaktivovaným účtem
garsonka překážkou není
Andrýsek3
napsal(a):
Mám 30kg psa v garsonce 30 metrů čtverečních a pohoda. O tom to není..
A o čem to je?
napsal(a):
A o čem to je?
Že by třeba o pohybu a zaměstnání psa?
SBT jsou hodně fixovaní na páníčka, nemají problém být v bytě - právě je jim nejlíp tam, kde je páníček. Ale zároveň taky potřebují někde vybít tu energii. Takže pokud bude mít stafbulík dostatečné množství pohybu a "zábavy", tak nebude mít problém být v bytě... Naopak - nebude spokojený sám na zahradě, kde bude mít obrovskou plochu... ale bude sám.
marcelaamax
napsal(a):
SBT jsou hodně fixovaní na páníčka, nemají problém být v bytě - právě je jim nejlíp tam, kde je páníček. Ale zároveň taky potřebují někde vybít tu energii. Takže pokud bude mít stafbulík dostatečné množství pohybu a "zábavy", tak nebude mít problém být v bytě... Naopak - nebude spokojený sám na zahradě, kde bude mít obrovskou plochu... ale bude sám.
Presne tak. Muj skoromalina se mnou po prazskych bytech spokojene funguje cely zivot, jeden rok jsme treba i s kocenou bydleli v pokoji 3x3 metry. Je to hlavne o tom, kolik ma pes pohybu, zamestnani a vaseho casu.
marcelaamax
napsal(a):
Nemá problém být v bytě- nic jiného mu taky nezbývá. Takový pes potřebuje vyběhat,zátěž,aspon základní výcvik. Nestačí mu když jde na nákup a 2x denně oběhne panelák. Jsou jiné rasy psů ,které jsou do bytu vhodnější.
och, "znalec" promluvil......
napsal(a):
och, "znalec" promluvil......
Základní výcvik dle mě potebuje každý pes, aby s ním bylo pohodové soužití. A to že potrebuje pohyb jsem psala taky 😉. Ale to opravdu není o tom, jestli bude v bytě nebo na zahradě. Mám SBT a 30kg mix bulla a barák se zahradou - oba psi jsou tam, kde jsme my, od podzim do jara doma. Tam to teda není o tom, že jim nic jiného nezbývá, můžou si vybrat, kde chtějí být. Rozhodně se sami nevybehaji na zahradě. SBT potrebuje pohyb a zaměstnání, at uz je v bytě nebo v baráku se zahradou.
Sami ne,vím. V bytě se vyběhají dokonale
marcelaamax
napsal(a):
To je jako mluvit do dubu 🙄
Ale tak ještě jednou, snad naposledy. Není to o tom, jetsli je pes v bytě, obřím baráku, nebo treba v mini karavanu....Je to o tom, kolik mu poskytnu pohybu a zaměstnání a píšu to tu celou dobu...
Taky tak. Amstaf je pracovní pes a ne gaučák. Je dobré mu dat třeba tahat závaží atd. Musí být vidět i svaly a nejen to jestli bobečkovi ladí obojek
napsal(a):
Taky tak. Amstaf je pracovní pes a ne gaučák. Je dobré mu dat třeba tahat závaží atd. Musí být vidět i svaly a nejen to jestli bobečkovi ladí obojek
Tak stafbul není Amstaff, ale nevadí. Nemusí hned vyloženě tahat závaží, dají se dělat i jiné věci. Klidně úplně obyčejné, běh, plavání... Ale je pravda, ze moji psi ty "bull" sporty miluji. A pracovní pes a gaučák se nijak nevylucuje, nemusí být nutně jen gaučák nebo jen pracak. Se psema makám, ale potom se semnou valí na gauci a spí v posteli, je na tom něco divného? On právě když je ten pes unavený, tak je mu jedno jestli je v bytě, nebo na obří zahradě. Respektive SBT bude radši s páníčkem na tom gauci.
A když už jsme u toho závaží, tak to klidně může tahat i pes z bytu, nebo ne?
marcelaamax
napsal(a):
Tak stafbul není Amstaff, ale nevadí. Nemusí hned vyloženě tahat závaží, dají se dělat i jiné věci. Klidně úplně obyčejné, běh, plavání... Ale je pravda, ze moji psi ty "bull" sporty miluji. A pracovní pes a gaučák se nijak nevylucuje, nemusí být nutně jen gaučák nebo jen pracak. Se psema makám, ale potom se semnou valí na gauci a spí v posteli, je na tom něco divného? On právě když je ten pes unavený, tak je mu jedno jestli je v bytě, nebo na obří zahradě. Respektive SBT bude radši s páníčkem na tom gauci.
A když už jsme u toho závaží, tak to klidně může tahat i pes z bytu, nebo ne?
Tak stafbul,sorry. To jsou všechno pracovní,sportovní plemena. Tak jestli se psema taky makáte dostatečně,může být...
napsal(a):
Tak stafbul,sorry. To jsou všechno pracovní,sportovní plemena. Tak jestli se psema taky makáte dostatečně,může být...
Nooo,neumím si představit jak po bytě tahá třeba saně nebo těžký řetěz , a dělá kolečka
napsal(a):
Nooo,neumím si představit jak po bytě tahá třeba saně nebo těžký řetěz , a dělá kolečka
A po zahrade vam pes taha sane? U takeho bezneho pozemku pri meste 600-800 stvorcov to musi byt teda streka, aby chudak v polke dusu nevypustil.
Inak teda myslim, ze byt vo vseobecnosti potrebuje menej casu na udrzbu nez dom so zahradou a usetreny cas sa da krasne vyuzit na travenie so psom vonku.
Su plemena ktorym je lepsie vonku lebo tam maju svoju prirodzenu pracu (strazenie) ale stafbul k nim nepatri, tomu poskytnut rozumne vela aktivity vonku a potom gauc v garzonke bude ideal.
napsal(a):
Tak samozřejmě, že z toho bytu s tím psem budu chodit ven 😉
My makame a dokážu si představit úplně v pohodě, ze bychom byli v bytě. Protože na té zahradě jsou psi stejně jen když jsme tam my a když je teplo.
marcelaamax
napsal(a):
My makame a dokážu si představit úplně v pohodě, ze bychom byli v bytě. Protože na té zahradě jsou psi stejně jen když jsme tam my a když je teplo.
L(phi)
napsal(a):
A po zahrade vam pes taha sane? U takeho bezneho pozemku pri meste 600-800 stvorcov to musi byt teda streka, aby chudak v polke dusu nevypustil.
Inak teda myslim, ze byt vo vseobecnosti potrebuje menej casu na udrzbu nez dom so zahradou a usetreny cas sa da krasne vyuzit na travenie so psom vonku.
Su plemena ktorym je lepsie vonku lebo tam maju svoju prirodzenu pracu (strazenie) ale stafbul k nim nepatri, tomu poskytnut rozumne vela aktivity vonku a potom gauc v garzonke bude ideal.
och. a 600-800 stvorcov?
marcelaamax
napsal(a):
MY ?
Zadavatelka píše JÁ.
Mít psa v bytě je pro jednoho VELMI náročné.
To nikdo nezmiňujete.
"Normální člověk přijde z práce a má i jiné povinnosti krom psa."
když nemá děti a zoo....a chlapa ...... tak má takřka prd.......
Pes na zahradě kolečka neběhá, pes na zahradě leží, sleduje a sem tam vyběhne zahnat kočku, nebo seštěkat ( pozdravit )- to podle nátury- chodce za plotem. Majitel má tu výhodu, že stačí otevřít dveře a pes se vyvenčí - a majitelé na to hřeší.
Mám srovnání : na procházce spolu bratři - jeden žil v bytě, druhý na zahradě. Ten bytový měl asi tak 10x lepší kondici.
Problém je doba v zaměstnání. Ale kdo dnes nechá psa po dobu nepřítomnosti na zahradě, pokud to není pevnost?
napsal(a):
Pes na zahradě kolečka neběhá, pes na zahradě leží, sleduje a sem tam vyběhne zahnat kočku, nebo seštěkat ( pozdravit )- to podle nátury- chodce za plotem. Majitel má tu výhodu, že stačí otevřít dveře a pes se vyvenčí - a majitelé na to hřeší.
Mám srovnání : na procházce spolu bratři - jeden žil v bytě, druhý na zahradě. Ten bytový měl asi tak 10x lepší kondici.
Problém je doba v zaměstnání. Ale kdo dnes nechá psa po dobu nepřítomnosti na zahradě, pokud to není pevnost?
Každý kdo má psa venku. at si ho někdo ukradne,když chce...
rapotacka11
napsal(a):
MY ?
Zadavatelka píše JÁ.
Mít psa v bytě je pro jednoho VELMI náročné.
To nikdo nezmiňujete.
S tímhle souhlasím, je fakt vcelku rozdíl mít sama psa v bytě. Když jsme byli dva, tak i když jsem se o psa starala téměř stále já, tak ve dvou to bylo pořád snazší, než teď když jsem jen já a pes.
Když jsem přišla později z práce, přítel vzal psa před barák vycurat, byl s ním doma a já pak šla na dlouhou procházku, mohla jsem si tak zařídit věci hned po praci. Nebo se nám různě střídaly směny, takže pes byl často s jedním z nás doma, když jsem chtěla jít večer "ven", pes měl doma přítele. Atd.
Teď musím okamžitě z práce domů obstarat psa a pak většinou nestíhám zařídit další věci a nechávám to na víkend. Teď budu mít lepší pracovní dobu, takže bude na psa času mnohooo. Nicméně nelituji a pes pořád na prvním místě.
Agáta1994
napsal(a):
Bohužel smeny 12cky. 4 dny a 4 dny posleze volno ...pořad vaham,jsem sama tak vim,ze to bude náročné
To bude náročné. Už ty smeny...
Agáta1994
napsal(a):
S náročností počítám,pejskovi vše vynahradim na dlouhých a aktivních procházkách:) zvládnul by to i tak ?
...počítejte k těm dvanáctkám čas na cestu a vyjde Vám, že pes bude sám čtyři dny po sobě 13až 14 hodin, to nezvládne byť mu to pak budete vynahrazovat........
Agáta1994
napsal(a):
Bohužel smeny 12cky. 4 dny a 4 dny posleze volno ...pořad vaham,jsem sama tak vim,ze to bude náročné
pokud je to takhle -tak si domluvte nekoho na venceni na dny, kdy budete v praci.
aspon do roka veku psa...
Agáta1994
napsal(a):
S náročností počítám,pejskovi vše vynahradim na dlouhých a aktivních procházkách:) zvládnul by to i tak ?
Nevadí vám, že se 13 - 14 hodin 4 dny za sebou nebude moci vyprázdnit?
Popřemýšlejte jak by bylo vám, kdybyste tak dlouho nemohla jít na WC.
Agáta1994
napsal(a):
to mu nevynahradíte. Změnte si smeny,zaměstnání a pak uvažujte o psech.
takovým režimem bych psa nezatěžovala
Agáta1994
napsal(a):
Podle informace, kterou jste přihodila - to nezvládne bez následků žádný pes. Ty 4 dny volna v pohodě, ale 4x 13 hodin o samotě, bez venčení ? To ne.
Sežeňte si někoho, kdo bude v ty dny venčit a aspoň chvíli si se psem pohraje.
Andrýsek3
napsal(a):
Tak do tohohle bych taky nešla. Jasný změnit se to může kdykoliv, ale pořizovat si štěně s vědomím, že bude 13 hodin samo. To nejde.
Pes v garsonce oukej, ale tak těch 8 hodin max už vzhledem k tomu vyprazdňování.
Většina psů žijících v bytě, co má jejich pan běžnou osmihodinovou pracovní dobu, což s obědem znamená osm a půl hodiny, je bez vyvenčení devět až deset hodin.
napsal(a):
Většina psů žijících v bytě, co má jejich pan běžnou osmihodinovou pracovní dobu, což s obědem znamená osm a půl hodiny, je bez vyvenčení devět až deset hodin.
Mě už těch 10 přijde taky hodně. Neříkám, že pes taky takhle občas nemusel zůstat, ale ne každý den.
a krom té délky je tu ten střídavý režim, který jde úplně proti přirozenému režimu psa.
Jako jeden člověk a garsonka není problém, ale k tomu tento režim, to pro psa není.
..já sama na turnusy dvanáctek (2denní, 2 noční) + 4 dny volna sloužím a na psa jsem v podstatě sama.......nemít možnost brát si psa do práce nešla bych do toho.....navíc když mám denní, psa mi i když s ním na čůrpauzy vyletím před barák venčí na hodinu kamarádka, tu hodinu se mu věnuje a vylítá ho, navíc chodím do práce i z práce pěšky a před noční chodíme do práce velkou dvanáctikilometrovou oklikou.....navíc po těch dvanáctkách jsem tak "hotová", že představa jak se další hodnu až dvě intenzivně zabývám psem po příchodu domů je pro mně takřka nepředstavitelná.......jste sama, takže všechno bude vise na vás, já bych sobě a hlavně psu takhle život nekomplikovala.........
Souhlasím s ostatními, do psa bych se 12. hod. směnami nešla. Do žádného, ale už vůbec ne do SBT, to když už, tak do nějakého menšího společenského plemene - ale i tam byste si musela sehnat někoho, kdo v době vaši nepřítomnosti psa vezme nachvíli ven. No, ale on pak někdy náhodou nebude moct, něco se stane a bude to problém. Takže bych spíš opravdu počkala, než budou vhodnější podmínky.
nejde o velikost bytu, jako spíš o počet hodin o samotě ...
tak po 50 ti příspěvcích jsme se dostali zase na začátek k první odpovědi
kdybyste reagovala HNED a odpověděla tak u 3. příspěvku by bylo jasno, že pro jakéhokoliv psa jsou vaše podmínky NEVHODNÉ
a nikdo tu nemusel 4 dny plkat
GAELLE
napsal(a):
samotu by asi zvládl kdyby měl přístup na dvůr či zahradu. Ale 14 hod zavřený v bytě nevydrží nečurat a nekadit ani dospělý pes.
S tím úplně nesouhlasím nás SBT celou noc necura a když ráno prší, tak se prostě nevycura ani ráno a počká než prestane voda mu nevadí, ale déšť jo
Staff99
napsal(a):
S tím úplně nesouhlasím nás SBT celou noc necura a když ráno prší, tak se prostě nevycura ani ráno a počká než prestane voda mu nevadí, ale déšť jo
S tímto souhlasím, naši psi taky vydrží přes noc dlouho a pokud prší, tak by se nejradši taky ani nevenčili. Většina psů sice vydrží dlouho, ale otázkou je, proč tomu toho psa vystavovat. Pokud mám takovou práci, že bych psa musela nechat 14 hodin zavřeného doma a nemám možnost, aby ho někdo pravidelně venčil, tak prostě nemám podmínky pro to mít psa a nepořídím si ho.
marcelaamax
napsal(a):
S tímto souhlasím, naši psi taky vydrží přes noc dlouho a pokud prší, tak by se nejradši taky ani nevenčili. Většina psů sice vydrží dlouho, ale otázkou je, proč tomu toho psa vystavovat. Pokud mám takovou práci, že bych psa musela nechat 14 hodin zavřeného doma a nemám možnost, aby ho někdo pravidelně venčil, tak prostě nemám podmínky pro to mít psa a nepořídím si ho.
Souhlasím
"Pokud mám takovou práci, že bych psa musela nechat 14 hodin zavřeného doma a nemám možnost, aby ho někdo pravidelně venčil, tak prostě nemám podmínky pro to mít psa a nepořídím si ho".
Tahle slova tesat do kamene. A je úplně jedno o jaké plemeno se jedná. Jak dlouho asi člověk vydrží přijít po 14 hodinách z práce, jít se psem na dvě, tři hodiny ven, vrátit se a uklidit počůraný a pokálený byt, případně třísky z rozkousaného nábytku......Nakrmit, na rozhraní večera a noci jít na malou čůrací vycházku....A ráno nanovo. Než odjede do práce, jít na hoďku ven......
Ono je pro osamoceného člověka složité mít psa, i když chodí "jen" na 8 hodin. Když si nemůže brát psa do práce s sebou.
Ještě je možnost přizpůsobit práci psovi. Což jsme udělali my. A to jsme na to dva, dělali jsme na směny. A pak teda jeden z nás změnil zaměstnání, byť šel s penězi hodně dolu, ale zase dělá 8hodin a místo oběda jde ještě venčit. Ještě doplním, že jsme v baráku se zahradou. Ale přesto jsme to takto udělali.
já měla zkrácený pracovní úvazek + posunutý začátek prac. doby na dříve +dopoledne venčila maminka