Kastracia - 9mesačnej gravidnej fenky - úhyn

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2019 15:54
MaE

XXX.XXX.233.91

Dobrý deň, píšem našu veľmi zlú skúsenosť. Naša fenka 9mesačná bola nakrytá nejakým nedopatrením, nevieme ako sa to mohlo stať nakolko máme velký dom a v čase hárania boli fenky oddelené od psíkov / v inej časti domu , v inej izbe/. Graviditu sme si všimli až ked fenka začala naberať na váhe, šli sme na sono a gravidita bola potvrdená. Nakoľko máme doma 7psíkov, niektorí sú zachranený z ulice, tak sme začali hladat riešenie čo máme robiť. Na UVLF - univerzitnej veterinárnej klinike nam bola odporučená kastrácia - kedy sa vyberie maternica aj z plodmi a vaječníky. Doktorka ktorá to mala robiť bola na dovolenke tak nás objednala až na 6.8. To už by bola fenka tesne pred pôrodom ak by neporodila skôr. Rozhodli sme sa teda, kedže nám všade hovorili že je to rutinná operácia že zákrok skúsime dať urobiť skôr aby nevznikli nejaké komplikácie a aj ked sme boli proti tomuto riešeniu nemali sme inu možnosť, nechceli sme aby sa šteniatka v nej dalej vyvíjali a neskôr aj tak ich vyberú a nechat sme si ich nemohli nakolko to boli križence bez buducnosti - keby sme ich aj darovali v regíone kde žijeme je velký problem s tulavymi psami resp s psami ktoré ludia vyhadzuju , utulky su preplnene a jednoducho tie steniatka nemali žiadnu pozitivnu buducnost, z nasho pohladu. Mali sme šteniatka aj predtym kedy nam zachraneny pes pretiahol našu dospelu fenku pretože ušiel cez plot kde boli oddeleny a po tom čo sme videli aky ludia sa nam na steniatka ozyvali všetky sme si nechali doma.

Podme k veci, rozhodli sme sa teda pre jednu kliniku ktoru bola vzdialena 2hod cesty autom, rozhodovali sme sa na zaklade referencii na webe, na zaklade vybavenia kliniky - inhalacna narkoza , sono,rontgen, moznost hospitalizacie atd, vraj klinika z ludskym pristupom.

Boli sme objednany na 12_00 nakolko mali sme vsak meskanie tak sme volali prisli sme 12_40. Na nasu ziadost urobili este rontgen, vahali sme , neboli sme si isty co robit, chceli sme vediet kolko je steniatok aspon priblizne aby sme sa rozhodli, boli sme odhodlany ze ked budu napr 2 ze si ich nechame a ideme domov...opytali sme sa najprv teda na tu operaciu najprv povedali ze to je tazka operacia neskor povedali ze je to rutinna operacia ktoru normalne vykonavaju. Nasledne sme sa opytali teda na ich nazor co navrhuju - povedali operaciu. Tak sme sli do toho ved na klinike hadam vedia co robia,,,fenke pichli injekciu na uspatie a vzali ju na stol kde ju zacali holit, vtedy sme odisli.

Povedali nam ze operacia bude trvat tak cca 1hodinu,, prisli sme 12_40 - nikto nam nevolal tak 15_20 som volal ja ze ako je na tom. Recepčná nám povedala že fenka je po operácií a zvládla ju dobre. Následne o 17_00 sme prišli pred kliniku kde bola recepčná - práve odchádzala a venčila na tráve svojho psíka tak sme sa s nou rozprávali ako je naša fenka na tom, povedala že bez problemov, všetko zvládla uplne v pohode. O 18_00 nás zavolala veterinarka do ambulancie s tym ze si mame ist pre nu,, ked sme prisli fenka na nas nereagovala iba lezala na stole, mala taku vesticku - neskor sme sa dozvedeli ze na tieto operacie sa vesticky nedavaju lebo keby bol unik krvy tak by sme to nemali ako zistit. Potom nam oznamila ze fenka ma blede dasna a nizku teplotu. S tym ze je to vraj normalne a ze je to nasledkom anestezy. vystavila nam blok na 171 eur. nechali sme 200,,podakovali a odisli. Pred odchodom som sa pytal ci sa jej nemoze este po ceste pri prevoze nieco stat, ci mozu nastat nejake komplikacie povedala ze nic, jedine co nam povedala bolo ako mame rano davat tabletky. Fakturu sme dostali 18_20 cize cca 18_30 sme ju mali nalozenu v aute a odchadzali domov.

Domov sme prisli o 20:46 s tym ze sme fenku vzali do izbicky a polozili na paplon, skusili jej dat vodu nechcela, iba lezala mysleli sme si ze je to nasledok unavy, chladnejsia bola a mala blede dasna,,no mi sme nevedeli ze sa nieco moze diat, pretoze nam bolo povedane ze je to vsetko nasledkom anestezy a ze sa z toho vyspi,chodili sme ju sledovat stale bola chladnejsia s spala dasna mala blede sak asi nasledok anestezy ,,,22_45 zaplakala 2krat mi sme vonku sedeli pribehli sme a umrela pred nami.

Nasledne volala manzelka na kliniku ze nam zabili psika,, majitelka nam potom vysvetlovala ze to mohla byt srdcova chyba, zlyhanie srdca atd....pochovali sme ju na druhy den rano,,,,a v ten isty den v noci sa moja manzelka zobudila a povedala ze musime ist na pitvu. takze rano sme ju vykopali a sli na pitvu.

NA pitve nam povedali ze fenka nam vykrvacala lebo nespalili nejaku cievu pri krcku maternice,,,a ze zacala krvacat kratko po operacii,, bud zacala krvacat sama alebo im mozno spadla pri tom ako ju davali do klietky !!!

Potom sme si zacali pozerat veci ohladne operacie,,,,jednym z komplikacii pri ovariohysterektomii je vnutorne krvacanie - toto sme nevedeli ale oni to mali vediet ked symptomy vnutorneho krvacania fenka prejavovala uz na klinike - blede dasna, znizena teplota, apatia......keby nam aspon povedali ze ak bude mat blede dasna aj ked prideme domov a bude chladna mame volat pohotovost este sme to mohli stihnut a ona mohla mohla zit,,ale nam povedali nic sa nemoze stat, blede dasna a chladnejsia je z anestezie !!!! vobec sme z nicim takymto neratali....

nakoniec sme zistili ze ved oni nam nedali ani lekarsku spravu,, a dokonca pred operaciou neurobili ani klinicke vysetrenie a ani vysetrenie krvy ktore nam nebolo ani ponuknute. Majitelka nasledne v telefonate povedala ze take nieco robia ale to stoji aj peniaze___ nuz mi sme sa netrepali 2hod cesty autom na nejaku kliniky na to aby sme usetrili peniaze ale aby spravili co maju a aby to spravili dobre....

takze takto sme dopadli,, vsetci jej surodenci a ostatne psiky ju tu hladaju mi smutime a niesme schopny poriadne fungovat z toho soku a za 200 eur sme si dali zabit 9mesacnu fenku klinikou ktora nam ju dala z vnutornym krvacanim a poslala nas domov... napiste mi vas nazor co si o tomto myslite...dakujem vam pekne

28.7.2019 16:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Kastrovali jsme naprosto stejně - nechtěně gravidní fenku, možná byla ještě o měsíc mladší. U nás se to naštěstí obešlo bez komplikací. Čím je člověk starší a čím má víc negativních zkušeností z veteriny, tím víc si pak dává pozor. A stejně plno věcí opomene. Nám zase umřel díky jejich laxnosti pes, ale to je už o něčem jiném. Je mi to moc líto, udělali jste, co jste měli a mohli. Když jste udělali pitvu a máte na její úmrtí papír, asi bych šla do žaloby. Nevím ale, jak to na Slovensku v takových věcech chodí, jakové přesně máte zákony, kolik se toho ,,zamete pod koberec" - jako u nás

28.7.2019 21:16
impact

XXX.XXX.41.254

Kastrovat fenu těsně před porodem může fakt jen neskutečný prase.. To nepochopím prostě..

28.7.2019 21:22
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

impact napsal(a):
Kastrovat fenu těsně před porodem může fakt jen neskutečný prase.. To nepochopím prostě..

To za prvé....a za druhé nenechám vykastrovat fenu, pokud mi neudělají předoperační vyšetření....

29.7.2019 07:48
MaE

XXX.XXX.233.91

impact napsal(a):

Dobrý deň, áno máte pravdu čo ste napísali nejdem sa nijako brániť. Verte či neverte dlho sme zvažovali samotnú kastráciu, nechceli sme to robiť, boli sme vyslovene odporcovia akehokoľvek zásahu do organizmu zvieraťa, čítali sme v minulosti rôzne odborné články a štúdie o negatívnych dopadoch kastrácie atď. Minulý rok keď naša druhá fenka 7ročná prvorodička išla rodiť obvolali sme asi 5 veterinárov aby som konzultoval další postup a ako dalej,,,vtedy nám boli ponúknuté možnosti : ovariohysterektomia gravidnej feny, nechat štanata narodit a hned po narodeni utratiť a nechat jedno alebo cisarsky rez. Samozrejme že sme sa rozhodli pre pôrod fenky nakolko si važíme život - fenku sme odrodili mala 3 šteniatka. 1 porodila v aute ked som po celonočnom rodení volal na kliniku kde mi povedali aby som prišiel,,, takze jedno steniatko sa narodilo v aute, druhe a tretie nevedelo z nej vyjst nakolko boli velke a prekrizene,,,doktorka povedala ze musi ist na cisarsky rez,,,este 4hodiny som tam robil cirkus a snazil sa aby porodila prirodzene,,,nakoniec uz som videl na fenke ze je velmi vycerpana tak spravili cisarsky rez,,,vecer sme si brali domov 3 steniatka.

Vtedy sme boli rozhodnuty ze steniatka darujeme do dobrych ruk. Takze po tom ako prestali papat mlieko sme ich dali na internet ze darujeme steniatka krizencov,zaockovane,zacipovane,odcervene atd atd. Ozyvali sa nam samý divný ludia , rómovia ktorý povedali ze psy budu byvat v kotolni a podobne,, v dedine kde zijeme mame aj romsku osadu a vidime aky je tu problem so psami,,,jedneho takeho uz mame doma nakolko sme ho zachranili - bolo to vyhladovele stena ktore uz bolo pred smrtou, chodilo v lese bolo mu vidiet rebra , nevedel chodit poriadne a jedol od hladu listy. Vzali sme ho postarali sa o neho, dali ho dokopy, doteraz zije u nas v dome, nie na dvore ale vnutri s nami a spava na sedačke alebo na posteli aj s ostatnými psikmi. Pred mesiacom sme nasli zas vyhodeneho 7 ročneho Cavaliera ktory je tiez u nas,slubili nam pomoc nieze slubili ale garantovali ze ak mu nenajdeme domov tak si ho vezme jedna zachranna stanica ktora chova toto plemeno a vykaslali na nakoniec na nas,,,,okrem toho vsetkeho sme aj pracujuci ludia a zijeme v regione na Slovensku kde je obrovsky problem s tulavymi psami,,,tu sa psy tyraju,,tu sa psy jedia,,tu sa neberie ziaden ohlad na zivu bytost,,,,,nas sused ma krasneho amstaffa,,,do jedneho roka zivota toho amstaffa ten psik zil na zahrade striedavo aj vnutri,,to bol tak krasny zivy kamaratsky pes ze vzdy ked sme sli okolo tak sme ho hladkali a hrali sa s nim,,po roku ho dal do maleho koterca kde ten pes stratil dusu,,,vidame ho ked ideme okolo a ten pes je uplne mimo,,,takto tu ziju zvierata,,,a ked sa majitel rozhodne ze ho nechce bud ho vyhody do lesa alebo ho da odstrelit polovnikom ,,,,,,,,,

Preto sme dlho zvazovali co urobit,,mali sme rozne moznosti - povedali nam ze ovariohysterektomia je bezpecna najprv chceli aby sme prisli cca 2dni pred porodom to dat vybrat to sa nam zdalo nehumanne ,,, tak sme to chceli riesit cim skor kym tie steniatka este niesu az tak vyvinute vo fenke,,,dalsi nazor bol taky ze ich mame nechat narodit s tym ze po narodeni ich veterinar utrati a nechame si jedno,,,,nechat si vsetky by znamenalo pre nas 14psov v dome - mi niesme utulok nam nikto nedava peniaze na to aby sme tie psiky krmili ,,,, tie psiky jedli kvalitnu stravu ND - Grain Free alebo Ownat,,ked sme mali menej penazi tak mali Fitmin,,,7psov nas stalo cez 200 eur mesacne,,,14 by stalo 400 eur mesacne v regione kde je mzda 480 eur mesacne v hrubom!!! Povedzte mi jedno aka bola buducnost tych steniatok ktore sa mali narodit?? - prezili by cely zivot na retazi? prezili by v utulku?? zobrali by si ich na maso?? alebo ako by skoncili?? Tu v tomto kraji by ich nic dobre necakalo,,,preto aj tie 3 ktore sme mali pred rokom sme si vsetky nechali!!!!

Vsetky psiky zili vnutri , spali s nami v posteli, mali pristup do celeho domu,,slobodu,,,ked sme neboli doma cestovala k nam svokra so svokrom 100km aby sa cez vikend o psiky starali,,,,

A teraz mi povedzte keby ste sa vy ocitli v takej situacii ako by ste to riesili?? co je v tomto pripade humanne a co nie?? Vsetko je nehumanne,,, a som prasa priznavam je to tak a teraz mame vycitky ze sme ju nenechali porodit,,,ale cas uz nevratime bohuzial,,,,verili sme lekarom a vyberali sme jej najlepsie ako sme mohli,, kolko ludi da obycajnemu krizencovy tolko kolko sme mu davali a chceli dat mi? Vyberali sme kliniku na ktoru sme cestovali 2hod,,, pritom sme mohli obvolavat hociakych lokalnych veterinarov-masiarov ktory by to mohli urobit za stvrtinu ceny,,, mi sme platili za zakrok 200 eur,, a najdrahsi veterinar v nasom okrese za to berie 65 eur,,,prisli sme tam po tazkej ceste, bolo teplo atd boli sme v strese , sami sme sa zle vysporaduvali s tym co ideme vlastne urobit,, prisli sme tam dali sme spravit rontgen este sme vahali nakoniec sme sa spytali na nazor veterinarov ze co teda mame robit - povedali nam operacia - keby povedali nie nedali by sme ten zakrok robit otocili by sme sa a sli by sme domov,,,,

To ze neurobili predoperacne nas napadlo az potom, uplne sme na to zabudli,, mozno so stresu,,,cely cas sme cakali ako ta operacia dopadne ,,nikto nam nevolal ked sme zistili ze operacacia dopadla v pohode boli sme stastny ze to nasa fenka zvladla a na druhej strane sme boli aj smutny z toho co sme to urobili,,,,,

Pred operaciou sme sa jasne pytali ci ci uvedomuje ze je gravidna,,,povedali nam ze ona vie ze sa nieco s nou deje ale kedze je prvorodicka neuvedomuje si to,,,,po operacii ked sme ju sli vziat domov nam ta ista doktorka povedala ze - samozrejme ze si to uvedomovala venujte sa jej aby nedostala depresiu,,,,,takze najprv nam povedala jedno a potom druhe ako prepacte toto je profesionalny pristup veterinarneho lekara ku klientovy????

A v konecnom dosledku nam povedali ked sme ju brali domov ze uz sa nemoze nic stat ,, ze je otapena, chladna a ma blede dasna z narkozy,,,takze sme vsetko co sme videli pripisovali narkoze, pritom oni nam ju davali uz krvacala tak sa k tomu vyjadril patolog,,,vraj bud im spadla alebo krvacala,,,a toto mala veterinarka zistit,,,kedze je to jedna z moznych komplikacii po tomto zakroku,,,ako po tom co sa nam stalo som cital rozne studie dokonca aj studiu z indie kde operovali takto feny z ulice a ani jedna neuhyna lebo pri podozreni na vnutorne krvacanie ich uspesne reoperovali,,,nas poslali domov bez toho aby zhodnotili stav v akom sa nachadza,,,bola pri vedomi no na nas nereagovala, mala blede dasna a znizenu teplotu vraj je to z narkozy z toho sa vyspi,,,na otazky ci sa moze nieco stat povedali ze nie,,,,ziadne poucenie o tom ze mame sledovat teplotu alebo dasna alebo cokolvek co by mohlo znamenat prznaky nejakej komplikacie,,,,

asi tolko v skratke,,,,nechcem sa obhajovat sam mam vycitky s toho vsetkeho co sa stalo,,,,,som proste prasa...

MišaH.

29.7.2019 08:09
MišaH.

XXX.XXX.229.253

A teraz mi povedzte keby ste sa vy ocitli v takej situacii ako by ste to riesili??

V první řadě bych nikdy nedovolila, aby taková situace vznikla. Máte kupu nekastrovaných zvířat, která se mezi sebou nekontrolovaně množí, uhlídat je nedokážete a ke kastraci přistupujete až když už je hodně pozdě.

Kastrace před porodem je nejhorší možná varianta - v době gravidity je samozřejmě zvýšené krevní zásobení dělohy, rozšířené cévy...proto je i pravděpodobnější komplikace, která u Vašeho psa nastala.

Do 45 dne gravidity ji lze ukončit hormonální injekcí, netvrdím, že je to bůhvíco, ale v téhle situaci asi lepší než kastrace. Pochybuju, že o této možnosti slovenští veterináři nevědí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2019 08:21

Rozhodně nejste žádné prase, jste člověk, který pod tlakem okolností udělal chybu a navíc jste slušný člověk, který z toho má výčitky svědomí. Po bitvě je každý generál a dnes, zpětně vymýšlet co se mohlo udělat jinak je pozdě a vás to jen trápí. Osobně bych, když máte tolik psů a žijete v lokalitě, kterou tu popisujete nechala všechny dospělé feny vykastrovat, zjevně je jinak neuhlídáte a za čas se bude situace opakovat. My jsme se naštěstí do podobné situace nedostali, ale asi bych nechala fenu porodit, vybrala 1-2 štěňata a zbytek utratila, připadá mi to pro fenu bezpečnější.

29.7.2019 08:25
impact

XXX.XXX.41.254

Přesně tak. Já bych se v takové situaci NIKDY neocitla, protože jsem na rozdíl od Vás DOSTATEČNĚ zodpovědná.

Mimochodem brečíte na špatném hrobě. Mám doma soukromý útulek, v průměru 20 psů v baráku, z toho jsou jen čtyři moji, ročně se u mě otočí cca 60 psů a fen a NIC SE MI DOMA NEMNOŽÍ!

Jste typický příklad sběrače množitele. Nasbíráte si toulavé psy, pak nejste schopni je uhlídat a ti se množí geometrickou řadou. Prosím vás, když nejste schopni je uhlídat, zavčas je nechte vykastrovat, jinak jich doma budete mít za pár let padesát.

29.7.2019 08:51

MaE napsal(a):
Dobrý deň, áno máte pravdu čo ste napísali nejdem sa nijako brániť. Verte či neverte dlho sme zvažovali samotnú kastráciu, nechceli sme to robiť, boli sme vyslovene odporcovia akehokoľvek zásahu do organizmu zvieraťa, čítali sme v minulosti rôzne odborné články a štúdie o negatívnych dopadoch kastrácie atď. Minulý rok keď naša druhá fenka 7ročná prvorodička išla rodiť obvolali sme asi 5 veterinárov aby som konzultoval další postup a ako dalej,,,vtedy nám boli ponúknuté možnosti : ovariohysterektomia gravidnej feny, nechat štanata narodit a hned po narodeni utratiť a nechat jedno alebo cisarsky rez. Samozrejme že sme sa rozhodli pre pôrod fenky nakolko si važíme život - fenku sme odrodili mala 3 šteniatka. 1 porodila v aute ked som po celonočnom rodení volal na kliniku kde mi povedali aby som prišiel,,, takze jedno steniatko sa narodilo v aute, druhe a tretie nevedelo z nej vyjst nakolko boli velke a prekrizene,,,doktorka povedala ze musi ist na cisarsky rez,,,este 4hodiny som tam robil cirkus a snazil sa aby porodila prirodzene,,,nakoniec uz som videl na fenke ze je velmi vycerpana tak spravili cisarsky rez,,,vecer sme si brali domov 3 steniatka.

Vtedy sme boli rozhodnuty ze steniatka darujeme do dobrych ruk. Takze po tom ako prestali papat mlieko sme ich dali na internet ze darujeme steniatka krizencov,zaockovane,zacipovane,odcervene atd atd. Ozyvali sa nam samý divný ludia , rómovia ktorý povedali ze psy budu byvat v kotolni a podobne,, v dedine kde zijeme mame aj romsku osadu a vidime aky je tu problem so psami,,,jedneho takeho uz mame doma nakolko sme ho zachranili - bolo to vyhladovele stena ktore uz bolo pred smrtou, chodilo v lese bolo mu vidiet rebra , nevedel chodit poriadne a jedol od hladu listy. Vzali sme ho postarali sa o neho, dali ho dokopy, doteraz zije u nas v dome, nie na dvore ale vnutri s nami a spava na sedačke alebo na posteli aj s ostatnými psikmi. Pred mesiacom sme nasli zas vyhodeneho 7 ročneho Cavaliera ktory je tiez u nas,slubili nam pomoc nieze slubili ale garantovali ze ak mu nenajdeme domov tak si ho vezme jedna zachranna stanica ktora chova toto plemeno a vykaslali na nakoniec na nas,,,,okrem toho vsetkeho sme aj pracujuci ludia a zijeme v regione na Slovensku kde je obrovsky problem s tulavymi psami,,,tu sa psy tyraju,,tu sa psy jedia,,tu sa neberie ziaden ohlad na zivu bytost,,,,,nas sused ma krasneho amstaffa,,,do jedneho roka zivota toho amstaffa ten psik zil na zahrade striedavo aj vnutri,,to bol tak krasny zivy kamaratsky pes ze vzdy ked sme sli okolo tak sme ho hladkali a hrali sa s nim,,po roku ho dal do maleho koterca kde ten pes stratil dusu,,,vidame ho ked ideme okolo a ten pes je uplne mimo,,,takto tu ziju zvierata,,,a ked sa majitel rozhodne ze ho nechce bud ho vyhody do lesa alebo ho da odstrelit polovnikom ,,,,,,,,,

Preto sme dlho zvazovali co urobit,,mali sme rozne moznosti - povedali nam ze ovariohysterektomia je bezpecna najprv chceli aby sme prisli cca 2dni pred porodom to dat vybrat to sa nam zdalo nehumanne ,,, tak sme to chceli riesit cim skor kym tie steniatka este niesu az tak vyvinute vo fenke,,,dalsi nazor bol taky ze ich mame nechat narodit s tym ze po narodeni ich veterinar utrati a nechame si jedno,,,,nechat si vsetky by znamenalo pre nas 14psov v dome - mi niesme utulok nam nikto nedava peniaze na to aby sme tie psiky krmili ,,,, tie psiky jedli kvalitnu stravu ND - Grain Free alebo Ownat,,ked sme mali menej penazi tak mali Fitmin,,,7psov nas stalo cez 200 eur mesacne,,,14 by stalo 400 eur mesacne v regione kde je mzda 480 eur mesacne v hrubom!!! Povedzte mi jedno aka bola buducnost tych steniatok ktore sa mali narodit?? - prezili by cely zivot na retazi? prezili by v utulku?? zobrali by si ich na maso?? alebo ako by skoncili?? Tu v tomto kraji by ich nic dobre necakalo,,,preto aj tie 3 ktore sme mali pred rokom sme si vsetky nechali!!!!

Vsetky psiky zili vnutri , spali s nami v posteli, mali pristup do celeho domu,,slobodu,,,ked sme neboli doma cestovala k nam svokra so svokrom 100km aby sa cez vikend o psiky starali,,,,

A teraz mi povedzte keby ste sa vy ocitli v takej situacii ako by ste to riesili?? co je v tomto pripade humanne a co nie?? Vsetko je nehumanne,,, a som prasa priznavam je to tak a teraz mame vycitky ze sme ju nenechali porodit,,,ale cas uz nevratime bohuzial,,,,verili sme lekarom a vyberali sme jej najlepsie ako sme mohli,, kolko ludi da obycajnemu krizencovy tolko kolko sme mu davali a chceli dat mi? Vyberali sme kliniku na ktoru sme cestovali 2hod,,, pritom sme mohli obvolavat hociakych lokalnych veterinarov-masiarov ktory by to mohli urobit za stvrtinu ceny,,, mi sme platili za zakrok 200 eur,, a najdrahsi veterinar v nasom okrese za to berie 65 eur,,,prisli sme tam po tazkej ceste, bolo teplo atd boli sme v strese , sami sme sa zle vysporaduvali s tym co ideme vlastne urobit,, prisli sme tam dali sme spravit rontgen este sme vahali nakoniec sme sa spytali na nazor veterinarov ze co teda mame robit - povedali nam operacia - keby povedali nie nedali by sme ten zakrok robit otocili by sme sa a sli by sme domov,,,,

To ze neurobili predoperacne nas napadlo az potom, uplne sme na to zabudli,, mozno so stresu,,,cely cas sme cakali ako ta operacia dopadne ,,nikto nam nevolal ked sme zistili ze operacacia dopadla v pohode boli sme stastny ze to nasa fenka zvladla a na druhej strane sme boli aj smutny z toho co sme to urobili,,,,,

Pred operaciou sme sa jasne pytali ci ci uvedomuje ze je gravidna,,,povedali nam ze ona vie ze sa nieco s nou deje ale kedze je prvorodicka neuvedomuje si to,,,,po operacii ked sme ju sli vziat domov nam ta ista doktorka povedala ze - samozrejme ze si to uvedomovala venujte sa jej aby nedostala depresiu,,,,,takze najprv nam povedala jedno a potom druhe ako prepacte toto je profesionalny pristup veterinarneho lekara ku klientovy????

A v konecnom dosledku nam povedali ked sme ju brali domov ze uz sa nemoze nic stat ,, ze je otapena, chladna a ma blede dasna z narkozy,,,takze sme vsetko co sme videli pripisovali narkoze, pritom oni nam ju davali uz krvacala tak sa k tomu vyjadril patolog,,,vraj bud im spadla alebo krvacala,,,a toto mala veterinarka zistit,,,kedze je to jedna z moznych komplikacii po tomto zakroku,,,ako po tom co sa nam stalo som cital rozne studie dokonca aj studiu z indie kde operovali takto feny z ulice a ani jedna neuhyna lebo pri podozreni na vnutorne krvacanie ich uspesne reoperovali,,,nas poslali domov bez toho aby zhodnotili stav v akom sa nachadza,,,bola pri vedomi no na nas nereagovala, mala blede dasna a znizenu teplotu vraj je to z narkozy z toho sa vyspi,,,na otazky ci sa moze nieco stat povedali ze nie,,,,ziadne poucenie o tom ze mame sledovat teplotu alebo dasna alebo cokolvek co by mohlo znamenat prznaky nejakej komplikacie,,,,

asi tolko v skratke,,,,nechcem sa obhajovat sam mam vycitky s toho vsetkeho co sa stalo,,,,,som proste prasa...

.....ač jsem proti kastracím u zdravých zvířat, u vás bych to volila jako jedinou možnou cestu prevence dalšího pomnožování psů, protože zřejmě nemůžete zabránit do budoucna dalším malérům......

29.7.2019 09:10
MaE

XXX.XXX.233.91

MišaH. napsal(a):
A teraz mi povedzte keby ste sa vy ocitli v takej situacii ako by ste to riesili??

V první řadě bych nikdy nedovolila, aby taková situace vznikla. Máte kupu nekastrovaných zvířat, která se mezi sebou nekontrolovaně množí, uhlídat je nedokážete a ke kastraci přistupujete až když už je hodně pozdě.

Kastrace před porodem je nejhorší možná varianta - v době gravidity je samozřejmě zvýšené krevní zásobení dělohy, rozšířené cévy...proto je i pravděpodobnější komplikace, která u Vašeho psa nastala.

Do 45 dne gravidity ji lze ukončit hormonální injekcí, netvrdím, že je to bůhvíco, ale v téhle situaci asi lepší než kastrace. Pochybuju, že o této možnosti slovenští veterináři nevědí.

Psiky boli oddeleni, feny v odbobi harania boli v jednej izbe kde mali vlastnu postel a psy boli v inej izbe,,cez vikendy sme boli prec mozno svokra so svokrom vypustili alebo mi nevieme ako sa toto mohlo stat takze keby sa narodili tak som mnozitel, ked sa nenarodili tak som tiez mnozitel ako prepacte ludia vy uz asi ani neviete niekedy co tu pisete,,,,o tej injekcii nam povedali ze je velke riziko hniosaveho zapalu maternice, o porode nam hovorili ze fena to nemusi zvladnut kedze je mlada a nieje dostatocne vyvinuta a ma uzke porodne cesty,,,ako rozumiem vam ze sa tu rozculujete,,,,psov ktorych zachranime uricte nemnozime,,,a keby sme ich nezachranili tak potom kde by skoncili?? kto by ich zachranil ked ich iba vsetci obchdzali?? a co sa tyka sukromneho utulku co tu pani pisala ....lenze mi si neplatime od ludi 2percenta z dane na zachranu ani na facebooku neplaceme aby nam ludia posielali na stravu peniaze,,,,

Ano suhlasim s prispevkami ze sme asi zle zhodnotili situaciu a rizika,,ale o tom ze nam doma vykrvaca fena pretoze veterinari neurobili operaciu tak ako mali pricom mala evidentne znamky vnutorneho krvacania este na klinike ked sme ju preberali je dalsi fakt ktory tu akosi opominate,,,,sudite nas ze co sme to dali urobit a nikto tu doposial nespomenul chybu lekarov,,,,keby vam klinika zabila psa tiez by ste sa ani necitili moc prijemne,,,dalsi fakt davat psa na kliniku a dufat ze vsetko bude v poriadku nakolko vas ubezpecia ze je to rutinna operacia a nic sa nemoze stat je vec o ktorej som sa chcel bavit a jedine co tu pisete je to - nemali ste davat kastrovat gravidnu fenu,,,,keby nam iny pes uhynul na operaciu ucha alebo sleziny tak by ste povedali - nemali ste ho davat operovat,,,ako prepacte tak potom ked sa takto uvazuje tak veterinari mozu robit chyby a vzdy bude na vine majitel,,,tak mi to pride.,,,

29.7.2019 09:19
MaE

XXX.XXX.233.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rozhodně nejste žádné prase, jste člověk, který pod tlakem okolností udělal chybu a navíc jste slušný člověk, který z toho má výčitky svědomí. Po bitvě je každý generál a dnes, zpětně vymýšlet co se mohlo udělat jinak je pozdě a vás to jen trápí. Osobně bych, když máte tolik psů a žijete v lokalitě, kterou tu popisujete nechala všechny dospělé feny vykastrovat, zjevně je jinak neuhlídáte a za čas se bude situace opakovat. My jsme se naštěstí do podobné situace nedostali, ale asi bych nechala fenu porodit, vybrala 1-2 štěňata a zbytek utratila, připadá mi to pro fenu bezpečnější.

Ano mi sme ich chceli dat kastrovat ale ked uz budu dospele cize po 1harani patolog ked sme sa s nim o tom rozpravali povedal ze to by sa malo davat robit nie po 1harani ale aspon vo veku 1,5 az 2 roky kedy je uz fena plne vyvinuta, tiez povedal ze kastracie psov a suk je jeden velky biznis a cela veterina je jeden velky biznis ktory sa pozera v prvom rade na peniaze. Ked teda konzultujeme nejaku vec obvolavame rozne kliniky a veterinarov a pytame sa. Nas pes mal othhematom na uchu a na klinike v Ke nam povedali ze treba operovat,,nasledne sme tuto moznost este zvazovali a konzultovali z dalsimi 5timi veterinarmi a bavili sme sa aj o moznosti konzervatinej liecby cize tabletky , masticky atd takze asi taka je nasa nezodpovednost k zivemu zvieratu.,, lenze po 1harani resp pocas prveho harania sa nam stalo toto a museli sme to riesit,,ako vidite sme mnozitelia aj ked sme volili ovariohysterektomiu a aj keby sa narodili by sme boli tiez mnozitelia,, no bohuzial stala chyba,,,skor som chcel pocut nejaky nazor na to ze veterinari pochybili,,,viete pre nas je to tazke tato strata a nikdy by nas nenapadlo ze to moze takto cele dopadnut,,,,a v neposlednom rade ked pocas konzutlovania pocujete rozne nazory od veteinarov cize nieje jednoznacna odpoved na otazku ako riesit problem tak potom je asi velmi jednoduche vybrat si jednu z moznosti ktora bude najmenej nehumanna pretoze tu su vsetky moznosti nehumanne a konieckoncov aj cela kastracia je vseobecne nehumanna ked sa na to pozrieme z humanneho hladiska ,,,

29.7.2019 09:32

"skor som chcel pocut nejaky nazor na to ze veterinari pochybili"

tak ono to je radne znat z kazdeho vaseho prispevku, ze prave tohle chcete cist.
ano, veterinari udelali chybu - ale jen protoze jste jim to umoznili.
priznam se, ze me ten prvni prispevek prestalo bavit cist po vete - "nevieme ako sa to mohlo stať ".
k tomu dal jaksi neni co dodat jineho nez - kastrujte, co mate doma.
fenky je mi lito.

29.7.2019 09:33

MaE napsal(a):
Ano mi sme ich chceli dat kastrovat ale ked uz budu dospele cize po 1harani patolog ked sme sa s nim o tom rozpravali povedal ze to by sa malo davat robit nie po 1harani ale aspon vo veku 1,5 az 2 roky kedy je uz fena plne vyvinuta, tiez povedal ze kastracie psov a suk je jeden velky biznis a cela veterina je jeden velky biznis ktory sa pozera v prvom rade na peniaze. Ked teda konzultujeme nejaku vec obvolavame rozne kliniky a veterinarov a pytame sa. Nas pes mal othhematom na uchu a na klinike v Ke nam povedali ze treba operovat,,nasledne sme tuto moznost este zvazovali a konzultovali z dalsimi 5timi veterinarmi a bavili sme sa aj o moznosti konzervatinej liecby cize tabletky , masticky atd takze asi taka je nasa nezodpovednost k zivemu zvieratu.,, lenze po 1harani resp pocas prveho harania sa nam stalo toto a museli sme to riesit,,ako vidite sme mnozitelia aj ked sme volili ovariohysterektomiu a aj keby sa narodili by sme boli tiez mnozitelia,, no bohuzial stala chyba,,,skor som chcel pocut nejaky nazor na to ze veterinari pochybili,,,viete pre nas je to tazke tato strata a nikdy by nas nenapadlo ze to moze takto cele dopadnut,,,,a v neposlednom rade ked pocas konzutlovania pocujete rozne nazory od veteinarov cize nieje jednoznacna odpoved na otazku ako riesit problem tak potom je asi velmi jednoduche vybrat si jednu z moznosti ktora bude najmenej nehumanna pretoze tu su vsetky moznosti nehumanne a konieckoncov aj cela kastracia je vseobecne nehumanna ked sa na to pozrieme z humanneho hladiska ,,,

..ano je nehumánní u zdravých zvířat pokud je tím řešena neschopnost nebo pohodlnost majitelů, ale u vás je to prostě nutnost........ale daleko nehumánnější mi připadá nechat kastrovat fenu v takovém stádiu březosti jako vy anebo nechtěná krytí, kterým nemůžete zabránit.....

29.7.2019 09:36
MaE

XXX.XXX.233.91

..ano je nehumánní u zdravých zvířat pokud je tím řešena neschopnost nebo pohodlnost majitelů, ale u vás je to prostě nutnost........ale daleko nehumánnější mi připadá nechat kastrovat fenu v takovém stádiu březosti jako vy anebo nechtěná krytí, kterým nemůžete zabránit.....

to bola jedna jedna z moznosti doporucena vet lekarmi,,,pred operaciou sme sa pytali tak co teda mame robit,,keby povedali nechajte odrodit otocime sa a ideme s nou domov,,,to uz je aj tak jedno,,,dakujem za vas nazor

29.7.2019 09:52
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MaE napsal(a):
to bola jedna jedna z moznosti doporucena vet lekarmi,,,pred operaciou sme sa pytali tak co teda mame robit,,keby povedali nechajte odrodit otocime sa a ideme s nou domov,,,to uz je aj tak jedno,,,dakujem za vas nazor

Takové lidi miluji, něco si přečtou na internetu a pak obvolávají veterináře, dokud neuslyší to co chtějí.

MišaH.

29.7.2019 10:15
MišaH.

XXX.XXX.246.185

MaE napsal(a):

Idete domov, všechny štěňata si necháte aby se měly dobře a za rok se zase náhodou stane "nehoda", kolik psů budete za pár let mít?

Co se týká názorů veterinářů, nevím jestli Vám tohle opravdu někdo radil, zaráží mě i ten údaj - kastrace ideálně ve 2 letech, dneska je trend kastrovat před první říjí - výrazně se tak snižuje riziko nádorových onemocnění.

Jestli to, co se stalo byla vina veterinářů, tu těžko někdo posoudí, před spoustou let, jsme museli nechat u kočky udělat císařský řez, který se tedy rovnou spojil s kastrací, všechno bylo v pořádku, přesto vypadala, tak jako popisujete svého psa, byla prostě vyčerpaná a ztratila při operaci dost krve, takže se těžko probírala z narkózy.

Je mi líto, co se stalo a vím, že tu chcete slyšet názor, který Vás zbaví viny, ale za mně - veterinář který kastruje pár dní před porodem a majitel který to dovolí jsou prostě pííííp...

29.7.2019 10:29
MaE

XXX.XXX.233.91

MišaH. napsal(a):
Idete domov, všechny štěňata si necháte aby se měly dobře a za rok se zase náhodou stane "nehoda", kolik psů budete za pár let mít?

Co se týká názorů veterinářů, nevím jestli Vám tohle opravdu někdo radil, zaráží mě i ten údaj - kastrace ideálně ve 2 letech, dneska je trend kastrovat před první říjí - výrazně se tak snižuje riziko nádorových onemocnění.

Jestli to, co se stalo byla vina veterinářů, tu těžko někdo posoudí, před spoustou let, jsme museli nechat u kočky udělat císařský řez, který se tedy rovnou spojil s kastrací, všechno bylo v pořádku, přesto vypadala, tak jako popisujete svého psa, byla prostě vyčerpaná a ztratila při operaci dost krve, takže se těžko probírala z narkózy.

Je mi líto, co se stalo a vím, že tu chcete slyšet názor, který Vás zbaví viny, ale za mně - veterinář který kastruje pár dní před porodem a majitel který to dovolí jsou prostě pííííp...

Dobry den dakujem za nazor tu nejde o zbavenie sa viny tu si budeme musiet niest mi ide tu o to ze sice spavost moze byt z anestezie ale znizena teplota a blede dasns + ziadna reakcia na nas prichod je vec druha toto riesim cely cas ze preco nam povedali ze sa uz nic nemoze stat....viete a lekari z ktorymi sme to konzultovali nam povedali ze preboha to v takom stave vam ju odovzdavali,,,kedze vnutorne krvacanie je jednym z moznych a casto sa vyskytujucich komplikacii zrejme okrem.anestezy pri takejto operacii treba zvazit aj toto riziko a na to je tam lekar nikto iny pretoze majitel zvierata nieje lekar tolko v.skratke...a to ze sme to nemali robit to je zas druha vec proste sme sa aj mi zle rozhodli lutujeme toho ale zato sme nechceli zabit nasu fenku....a posledna vec na kastracie su rozne pohlady a rozne nazory takze darmo vy budete hovorit o tom ze sa.ma dat kastrovat hned lebo je to niekde napisane kazdy veterinar alebo odbornik sa.k tomu stavia inak takze darmo nas budete sudit ze sme tie.steniatka nedali kastrovat vtedy kedy si vy myslite ze to je vhodne pretoze na tuto vec.su.tiez rozne pohlady a nazory...

29.7.2019 10:32
MaE

XXX.XXX.233.91

jahodapavel napsal(a):
Takové lidi miluji, něco si přečtou na internetu a pak obvolávají veterináře, dokud neuslyší to co chtějí.

Toto co ste napisali vobec nieje tak kedze neradi davame zvierata na vet zakroky preto sa radsej tomu snazime vyhnut keby to bolo o tom ze obvolavame kym nepocujeme co chceme tak by sme neobvolavali a robili by sme to.co nam povie prvy veterinar a ten prvy nam doporucil ovariohysterekromiu uz pri.prvej gravidnej fene a neurobili.sme.to viete.pane takze.asi ste to troska.zle.odhadli...dakujem vsak za vas nazor

29.7.2019 10:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

je mi líto fenky a svým způsobem i vás. Při takovém množství psů je nutnost je mít kastrované. Když už se nehoda stala nechala bych fenku porodit a štěňata uspat, nechat třeba jedno. Je možné že veterináři pochybili ale těžko se budete s nimi soudit i když máte v ruce pitevní protokol. Nešlo o čistokrevného psa kde by se dala domáhat nějaká vyšší částka...............tak snad bude tato smutná příhoda ponaučením pro příště. Ne každý může spasit celý svět. Nic si nevyčítejte, udělali jste co jste mohli a věřili veterinářům. Fence už je dobře a je ve psím nebi. Držte se.

29.7.2019 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nóó, tak pán po téhle zkušenosti s kastrací, jistě poletí zbytek fen kastrovat...celý žhavý. Do této chvíle nekastrovali, tudíž nemají zkušenost, kdy, jak atd. Na to tam byli veti a ti když řekli klidně, není problém, tak kastrovali. Pokud nejste zkušený chovatel, nemáte s tímto žádné zkušenosti. Máma neměla ani s hlídáním feny, ani s tím, jak probíhá vlastně hárání, zkušenosti žádné. Když pak poznala, že fena nabírá, hned jsme volali na veterinu, jaké jsou možnosti. Po sonu, nás objednali hned na kastraci. Ano také jsme důvěřovali veterině, že tam ví, co dělají. Naštěstí to dopadlo dobře. Ne, opravdu si nezaslouží tuhle kritiku. A ano, jelikož žiju na pomezí vím, jak to na Slovenských vesnicích chodí Nejsou zprávy, ve kterých by nebyl zachráněný týraný pes...

29.7.2019 10:36

Já zkrátka nevidím rozdíl mezi tím, když je fena těsně před porodem a utracením štěňat těsně po porodu, kromě vysokého rizika pro tu fenu. To už bych je radši nechala všechna utratit, protože psů už máte doma opravdu moc a to není pak sranda zvládnout finančně. Veterinář do toho jít neměl, to je pravda, ale každá operace je riziko a takováhle je moc riskantní.

29.7.2019 10:43

" Ne, opravdu si nezaslouží tuhle kritiku."

kazda cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly.
sorry - to neni kritika, ale fakta.

29.7.2019 10:48
MaE

XXX.XXX.233.91

"skor som chcel pocut nejaky nazor na to ze veterinari pochybili"

tak ono to je radne znat z kazdeho vaseho prispevku, ze prave tohle chcete cist.
ano, veterinari udelali chybu - ale jen protoze jste jim to umoznili.
priznam se, ze me ten prvni prispevek prestalo bavit cist po vete - "nevieme ako sa to mohlo stať ".
k tomu dal jaksi neni co dodat jineho nez - kastrujte, co mate doma.
fenky je mi lito.

Pani svokra ma 12r argentinsku dogu...mal problemy mocil krv a zacinala sa mu zrazat tekutina pod srstou,,,dedinska veterinarka povedala ze treba odborne vysetrenie, sli sme na druhy den 100km pre psika a dalsich 170km na kliniku. Po prichode mu urobili sono a nasli nador na slezine. Internistka nam povedala ze je tam velke podozrenie na hemangiosarkom kde je prezivatelnost po operacii cca 2mesiace...jej nazor bol utratenie...mi.sme ho chceli zachranit...prisiel chirurg pozrel sa na neho nasledne sa nas opytali ci chceme operaciu, na otazku aka je sanca povedal 50/50,,,rozhodli sme sa ist do operacie...po operacii bol pes este 4dni hospitalizovany s tym ze sme mu nechali urobit biopsiu tej sleziny v najlespom laboratoriu ktore mali na vyber kvoli presnej diagnostike,,,po operacii povedal chirurg podla neho je to zhubne, trapili sme sa nakupili knihy o tejto diagnoze a celkovo.o psoch z rakovinou v anglictine pripravovali sme sa na to ze bude zit iba par mesiacov to nam povedal aj chirurg jeho nazor po operacii.tak 3mesiace, diskutovali sme na forach ludi o tomto.type rakoviny, hladali sme.alternativne moznosti keto-dietu,yunnan bayo atd atd,,,prisli vysledky z biopsie nador nezhubny,,,keby sme dali na nazor prveho veterinara dali by sme psika utratit pretoze.mal na slezine nevyliecitelny nador bol stary a sancu na prezitie operacie 50/50 kolko ludi z vas by slo do prvej moznosti a na operaciu by sa vykaslalo s tym ze sak veterinar povedal ze je to hemangiosarkom,??? Sme.mohli tiez volit 1moznost za 20 euro namiesto toho sme tomu psikovy dali co sme mohli a stalo nas to cez 800 eur ...a psik stale zije a tesi sa zo zivota aj ked je stary....viete tu sme vedeli o rizikach a pocitali sme ze operaciu neprezije sli sme do toho nakolko si vazime zivot...pri druhom pripade sme do toho sli s tym ze nebudu ziadne problemy a aj ked sme sa pytali na mozne komplikacie bolo nam povedane ze nic...takze ked fenka prezila operaciu a vet lekar povedal ziadne komplikacie nehrozia tak sme z nicim neratali tesili sme sa ze mame nasu fenku a ideme s nou domov s tym ze toto sa uz nemalo nikdy opakovat...takze asi tolko mozem k tomu napisat v skratke...clovek nehlada kliniku z dobrymi referenciami a vybavenym na to ze chce dat zabit svojho psika a este si za to aj zaplatit...

29.7.2019 10:56
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MaE napsal(a):
Dobry den dakujem za nazor tu nejde o zbavenie sa viny tu si budeme musiet niest mi ide tu o to ze sice spavost moze byt z anestezie ale znizena teplota a blede dasns + ziadna reakcia na nas prichod je vec druha toto riesim cely cas ze preco nam povedali ze sa uz nic nemoze stat....viete a lekari z ktorymi sme to konzultovali nam povedali ze preboha to v takom stave vam ju odovzdavali,,,kedze vnutorne krvacanie je jednym z moznych a casto sa vyskytujucich komplikacii zrejme okrem.anestezy pri takejto operacii treba zvazit aj toto riziko a na to je tam lekar nikto iny pretoze majitel zvierata nieje lekar tolko v.skratke...a to ze sme to nemali robit to je zas druha vec proste sme sa aj mi zle rozhodli lutujeme toho ale zato sme nechceli zabit nasu fenku....a posledna vec na kastracie su rozne pohlady a rozne nazory takze darmo vy budete hovorit o tom ze sa.ma dat kastrovat hned lebo je to niekde napisane kazdy veterinar alebo odbornik sa.k tomu stavia inak takze darmo nas budete sudit ze sme tie.steniatka nedali kastrovat vtedy kedy si vy myslite ze to je vhodne pretoze na tuto vec.su.tiez rozne pohlady a nazory...

Tak vidíte kam vás dovedl ten váš názor. Pro fenu je možná lépe, že to vzala tak hopem. Píšete, že vám u první feny radil první veterinář udělat ovarohysterektomii, tak proč jste ji neudělala?
Samozřejmě jste na vině vy. Jet kastrovat fenu 150 km(2hx75km/h) daleko je vzhledem k možnosti komplikací neuvážené. Na kastraci nepotřebujete RTG ani inhalaci a udělá ji každý obvodák.

29.7.2019 11:02

pri druhom pripade sme do toho sli s tym ze nebudu ziadne problemy

kazda operace je riziko.
riziko operace pri kastraci se da snizit tim, ze se kastruji nebrezi feny v dobrem zdravotnim stavu.

zbytek nevim, jak souvisi ?

a znovu - fenky je mi lito.

29.7.2019 11:06
MaE

XXX.XXX.233.91

jahodapavel napsal(a):
Tak vidíte kam vás dovedl ten váš názor. Pro fenu je možná lépe, že to vzala tak hopem. Píšete, že vám u první feny radil první veterinář udělat ovarohysterektomii, tak proč jste ji neudělala?
Samozřejmě jste na vině vy. Jet kastrovat fenu 150 km(2hx75km/h) daleko je vzhledem k možnosti komplikací neuvážené. Na kastraci nepotřebujete RTG ani inhalaci a udělá ji každý obvodák.

Neudelali sme to preto lebo bola gravidna, bali sme sa vedeli sme ze je to nehumanne a steniatka boli iba 3 a mysleli sme.si ze ich darujeme a nasledne po porode tej 7rocnej par mesiacov po tom ju dame kastrovat tak to aj bolo,,nakoniec nam vsetky 3steniatka ostali a nakolko sa nam ozyvali cigani co ich chceli mat v kotolni.a.mozno na maso clovek nikdy nevie sme sa rozhodli ze si ich nechame,,,,fenky boli 2 rozhodli sme sa ze po prvom harani ich dame kastrovat,,mysleli sme si ze to ustrazime a nestane sa to fenky boli oddelene,,,potom zacala priberat mysleli sme si ze z novych granul a aj preto ze som jej daval vacsiu davku neskor sme.sli radsej na sono a bola potvrdena gravidita...akoze mi sme zili 8rokov v anglicku a 7rokov sme.mali a aj mame psika stafbula a fenku stafbula 7rokov zili v jednom byte neoddelene spolu ani raz ziadne steniatka nemali 7 rokov a zrazu na slovensku sa nam to stalo dvakrat hned po sebe..ano pochybili sme lebo sa to stalo ...no kastraciu sme chceli a nie gravidnej fenky...veterinari povedali ze je to rutinna operacia,,,s tym ze to ideme vobec.urobit sme sa museli psychicky zmierit nebolo to lahke ale mi sme tam nesli preto aby sme si dali zabit psa ci tomu sa neda rozumiet???

Najlepsie je hned kritizovat bez toho aby sa clovek snazil najprv pochopit....

29.7.2019 11:10
MaE

XXX.XXX.233.91

pri druhom pripade sme do toho sli s tym ze nebudu ziadne problemy

kazda operace je riziko.
riziko operace pri kastraci se da snizit tim, ze se kastruji nebrezi feny v dobrem zdravotnim stavu.

zbytek nevim, jak souvisi ?

a znovu - fenky je mi lito.

Ano mate pravdu kazda operacia je riziko ze to psik nezvladne-zlyha srdce, alebo vrodena srdecna chyba alebo anafylakticky sok na material pouzity atd atd ale nie ze vam daju domov psa z vnutornym krvacanim ktory ma este okrem toho aj symptomy vnutorneho.krvacania co pripisuju narkoze a povedia vam ze uz ziadne komplikacie nehrozia...ma blede dasna,ma nizku teplotu,nereaguje na nas to je z anestezy a stat sa uz nemoze nic a prevoz 2hod je bezpecny tiez mi sme.sa na vsetko pytali ked uz sme.pritom co.po operacii hrozi a aka je pooperacna starostlivost...

29.7.2019 11:14
GAELLE

XXX.XXX.55.67

MaE napsal(a):
Ano mate pravdu kazda operacia je riziko ze to psik nezvladne-zlyha srdce, alebo vrodena srdecna chyba alebo anafylakticky sok na material pouzity atd atd ale nie ze vam daju domov psa z vnutornym krvacanim ktory ma este okrem toho aj symptomy vnutorneho.krvacania co pripisuju narkoze a povedia vam ze uz ziadne komplikacie nehrozia...ma blede dasna,ma nizku teplotu,nereaguje na nas to je z anestezy a stat sa uz nemoze nic a prevoz 2hod je bezpecny tiez mi sme.sa na vsetko pytali ked uz sme.pritom co.po operacii hrozi a aka je pooperacna starostlivost...

už na tom nic nezměníte, fenka to nezvládla. Veterinář asi pochybil můžete ho případně žalovat ale obávám se že úspěšní nebudete i vzhledem k tomu že se jednalo o křížence. Nevím co chcete vlastně slyšet....................nechte fenku spát a smiřte se s tím že to nedopadlo podle vašich představ. Nejste první ani poslední kdo přišel o psa (i člověka !!!) špatnou péčí..................bohužel

29.7.2019 11:15
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

7rokov sme.mali a aj mame psika stafbula a fenku stafbula 7rokov zili v jednom byte neoddelene spolu ani raz ziadne steniatka nemali 7 rokov a zrazu na slovensku sa nam to stalo dvakrat

To snad nelze ani komentovat. No v Angii mají asi jiné podnebí.

29.7.2019 11:28
MaE

XXX.XXX.233.91

jahodapavel napsal(a):
7rokov sme.mali a aj mame psika stafbula a fenku stafbula 7rokov zili v jednom byte neoddelene spolu ani raz ziadne steniatka nemali 7 rokov a zrazu na slovensku sa nam to stalo dvakrat

To snad nelze ani komentovat. No v Angii mají asi jiné podnebí.

A preco sme.ich mali dat kastrovat ked sme nemuseli no asi maju ine podnebie nazor odbornikov bol taky ze to preto.lebo zili stale spolu a fena ho nechcela .... takze dakujem za vase fundovane rady a urazky lebo na nic viac ste sa asi ani nezmohli

29.7.2019 11:32
MaE

XXX.XXX.233.91

MaE napsal(a):
A preco sme.ich mali dat kastrovat ked sme nemuseli no asi maju ine podnebie nazor odbornikov bol taky ze to preto.lebo zili stale spolu a fena ho nechcela .... takze dakujem za vase fundovane rady a urazky lebo na nic viac ste sa asi ani nezmohli

A okrem toho to boli papierovy psy z dobrymi rodokmenmi 7rokov dozadu sme rozmyslali inak a nemali sme dovod kastrovat po tom ako sa nam anglicania stazovai ake maju po kastracii problemy a potom co sme sa docitali aj negativa kastracie cize nielen pozitiva ako znizenie niektorych druhov rakoviny ale aj negativa a to su napr zvysene vyskyty niektorych druhov rakoviny ale to vam asi vas veterinar nepovie a mozno ste to doteraz ani nevedeli lebo nikde sa o tom nepise bohuzial....

MišaH.

29.7.2019 11:57
MišaH.

XXX.XXX.246.185

MaE napsal(a):

To snad nemůžete myslet vážně? Celé to vlákno už mi začíná připadat jako provokace.

Na jednu stranu tu hážete hodně odborné pojmy a všechno víte, všechno znáte, na druhou stranu vypisujete takové hovadiny, myslím, že si tu jen děláte z lidí srandu

29.7.2019 12:00
MaE

XXX.XXX.233.91

MišaH. napsal(a):
To snad nemůžete myslet vážně? Celé to vlákno už mi začíná připadat jako provokace.

Na jednu stranu tu hážete hodně odborné pojmy a všechno víte, všechno znáte, na druhou stranu vypisujete takové hovadiny, myslím, že si tu jen děláte z lidí srandu

To bolo pani 7rokov dozadu sme.proste kastrovat nedali a za tych 7rokov nemali steniatka ziadne to je vsetko co na tom je nepochopitelne ...ale to sme zili inde a nemali sme 7psov...

29.7.2019 12:02
MaE

XXX.XXX.233.91

MaE napsal(a):
To bolo pani 7rokov dozadu sme.proste kastrovat nedali a za tych 7rokov nemali steniatka ziadne to je vsetko co na tom je nepochopitelne ...ale to sme zili inde a nemali sme 7psov...

A este okrem toho.sme planovali normalny chov a vystavy v uk s nimi k tomu bohuzial z nedostatku casu nikdy nedoslo....to boli a su kvalitne chovne psy z pp takze ziadna mnoziaren aby ste si nahodou nemylili pojmy...

MišaH.

29.7.2019 12:22
MišaH.

XXX.XXX.246.185

MaE napsal(a):

Nepochopitelné je, že to argumentujete tím, že jste žili jinde. Pokud jste měli psa a fenu 7let nehlídaně spolu, tak měl některý z nich patrně nějaký problém, který reprodukci bránil, o jiném klimatu to opravdu nebylo, i v Anglii se psi množí.

Ale aspoň to vysvětluje Váš současný přístup, kdy chováte společně nekastrovanou smečku a nevíte jak a proč se to mohlo stát

A k těm Stafbulům v Anglii - čistě pro moji zvědavost - není tam náhodou držení těchto plemen zakázané?

29.7.2019 12:29

Pardon, ale většina z vás ( nečetla jsem to celé ) dělá, jak kdyby ji kastrovali v kuchyni na stole povoláním "instalatéři", nebo ve stáji vesnický veterinář.
Ne, jeli na kliniku, kde nechali kastrovat v dobré víře, že veterinář - odborník ví co dělá.
Podle pitvy byla kastrace provedena špatně a pooperační péče ještě horší.
Veterinář je odborník, který měl vědět, jestli tuto konkrétní fenu operovat nebo ne !!!
"Ano, kdybych se nenarodil, těžko bych asi žil".

29.7.2019 12:53
MaE

XXX.XXX.233.91

Dobry den stafordsirsky bulterier je anglicke plemeno ktore tam urcite nieje zakazane ale to ste napisali asi preto ze ste chceli zas niekoho obvinit z nelegalneho drzania psov,,,,americky stafordsirsky terier tam zakazany napr je ale to uz je ina tema co je tam zakazane a co nie ,,,a nie ani jedez z nich nema reprodukcny problem no nestalo sa to preco to uz nikto nevie

A pokial citate toto vlakno chceli sme ich dat kastrovat po prvom harani preco po prvom tak sme sa rozhodli a tak nam bolo doporucene... boli oddelene nevieme ako sa to mohlo stat, poniektori ludia tu pisu ako by ste boli bezchyby a kolkokrat sa napr skusenej chovatelke stalo ze otvorila branu na dome vybehol jej pes a toho zrazilo auto tak asi to nespravila naschval ze by otvorila branu aby psa zrazilo auto...sudite ludi ale pochopenie ziadne bohuzial.....

Tiez sme si mysleli ze sa to nestane ale stalo sa, zivot je nevyspytatelny a stat sa moze cokolvek....ide o to ze sme sa snazili to vyriesit a bohuzial klinika plna odbonikov nam vydala psika z vnutornym krvacanim a to je fakt ktory nas trapi....ked niekto z ludi pojde na nejaky zakrok ktory sa vykonava kazdy den a vynesie ho pohrebna sluzba tak reakcia bude nebola to chyba lekarov ale chyba toho mrtveho cloveka ze tam vobec isiel...no nevadi dakujem za vsetky nazory ci pozitivne ci negativne,,,bude nas to mrziet cely zivot a nikdy uz neurobime rovnaku chybu...bohuzial cas sa neda vratit spat....

MišaH.

29.7.2019 13:09
MišaH.

XXX.XXX.246.185

to ste napisali asi preto ze ste chceli zas niekoho obvinit z nelegalneho drzania psov

Nechci nikoho obviňovat, prostě mě to opravdu zajímalo, nic víc.

Pokud neustále řešíte chybu kliniky a jste přesvědčen o svém právu, tak vemte pitevní zprávu, šikovného právníka a řešte to. Popř. se obraťte na komoru vet. lékařů a dejte podnět k prošetření, tady Vám nikdo neřekne co a jak se stalo.

29.7.2019 18:46
L(phi)

XXX.XXX.114.133

MišaH. napsal(a):

dneska je trend kastrovat před první říjí - výrazně se tak snižuje riziko nádorových onemocnění.

Tak s tymto som sa stretla tak leda v Amerike. A naopak, v civilizovanych krajinach (sever Europy) sa dost tlaci kastracia vobec alebo az po dosiahnuti uplnej dospelosti. Inak co sa tyka celkoveho obrazu co zdravotne kastracia vylepsi (ziadna pyometra, rakovina delohy, ...) vs. co zhorsi (sanca na osteosarkom, zvysene riziko DBK a inych ochoreni klbov, ...) to zrovna u fen vychadza dost jednoznacne - kastrovat pred prvym haranim fene viac ublizi nez pomoze.

29.7.2019 20:18

L(phi) napsal(a):
dneska je trend kastrovat před první říjí - výrazně se tak snižuje riziko nádorových onemocnění.

Tak s tymto som sa stretla tak leda v Amerike. A naopak, v civilizovanych krajinach (sever Europy) sa dost tlaci kastracia vobec alebo az po dosiahnuti uplnej dospelosti. Inak co sa tyka celkoveho obrazu co zdravotne kastracia vylepsi (ziadna pyometra, rakovina delohy, ...) vs. co zhorsi (sanca na osteosarkom, zvysene riziko DBK a inych ochoreni klbov, ...) to zrovna u fen vychadza dost jednoznacne - kastrovat pred prvym haranim fene viac ublizi nez pomoze.

já sama nejsem příznivec kastrací, pokud k nim není závažný důvod a to především zdravotní. Ale, pokud má někdo smečku psů různého pohlaví a nemůže nebo nechce alespoň části z nich najít nový domov, je rozhodně lepší je dát vykastrovat, než je nechat nekontrolovaně se množit.

29.7.2019 20:40
L(phi)

XXX.XXX.114.133

já sama nejsem příznivec kastrací, pokud k nim není závažný důvod a to především zdravotní. Ale, pokud má někdo smečku psů různého pohlaví a nemůže nebo nechce alespoň části z nich najít nový domov, je rozhodně lepší je dát vykastrovat, než je nechat nekontrolovaně se množit.

Ja ani nie som proti vsetkym kastraciam. Ale aj v tom pripade mi dava zmysel cakat do dospelosti - a mlade uz rozmnozovaniaschopne feny proste strazit ako oko v hlave, vsak to je len 2-3x na par tyzdnov nez dospeje a uz ta kastracia nenarobi tolko skody.

29.7.2019 20:42

L(phi) napsal(a):
Ja ani nie som proti vsetkym kastraciam. Ale aj v tom pripade mi dava zmysel cakat do dospelosti - a mlade uz rozmnozovaniaschopne feny proste strazit ako oko v hlave, vsak to je len 2-3x na par tyzdnov nez dospeje a uz ta kastracia nenarobi tolko skody.

no, a vidíte, a pak tady máte devítiměsíční, co už je v pánu.

někteří lidé na to hlídání prostě úplně nejsou.

29.7.2019 21:05

no, a vidíte, a pak tady máte devítiměsíční, co už je v pánu.

někteří lidé na to hlídání prostě úplně nejsou.

Jestli ta fena vykrvácela z důvodu zpackané kastrace, tak to zase nemůžete házet úplně na majitele. Zaručíte, že by nevykrvácela ( po takto zpackané operaci ), kdyby nebyla březí?
To opravdu nikdo nevidí pochybení veterináře? Když navíc jako odborník věděl do čeho jde? Však mohl takto prasáckou-nebezpečnou- kastraci odmítnout ! On znal rizika, on měl říct, nechte porodit.
Asi těch 200 eur bylo příliš lákavých.

29.7.2019 21:09

Jestli ta fena vykrvácela z důvodu zpackané kastrace, tak to zase nemůžete házet úplně na majitele. Zaručíte, že by nevykrvácela ( po takto zpackané operaci ), kdyby nebyla březí?
To opravdu nikdo nevidí pochybení veterináře? Když navíc jako odborník věděl do čeho jde? Však mohl takto prasáckou-nebezpečnou- kastraci odmítnout ! On znal rizika, on měl říct, nechte porodit.
Asi těch 200 eur bylo příliš lákavých.

tak ono pravděpodobnost krvácení u kastrace vysokobřezí feny je úplně někde jinde než kdyby se kastrovala dva měsíce předtím.

29.7.2019 21:09

jde o to, že zrovna tahle, kdyby byla kastrovaná před první říjí, pravděpodobně by žila.

29.7.2019 21:21

tak ono pravděpodobnost krvácení u kastrace vysokobřezí feny je úplně někde jinde než kdyby se kastrovala dva měsíce předtím.

Budu se opakovat. Jestli je kastrace vysokobřezí feny tak riziková ( jako že je ), pak ji měl slušný veterinář odmítnout, fenu nechat porodit. On má vzdělání a snad i nějaký etický kodex. Když šel do tak rizikové operace, měl si fenu pohlídat a odevzdat řádně ošetřenou a vyšetřenou.

29.7.2019 21:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

L(phi) napsal(a):

Jenže čim víc hárání proběhne - pak zase ztrácí kastrace smysl coby prevence proti rakovině dělohy. ... která je prostě nejčastější u fen.

Nejlíp vychází kastrace mezi 1-2 háráním,.. Kdy už je ranna dospělost

Rozhodnuti pro každého majitele velmi těžké, každý se rozhodne jak nejlíp on v dane chvíli umí a jaké on má životní zkušenosti..
a není na místě soudit coby kdyby a jak bych to udělala Já ... protoze co udělám ja neznamena automaticky Dobře pro druhého a naopak. 😕

Tady se sešlo hodně špatných faktorů, pochybení více věcí. Taky bych věřila veterináři - on je odborník a měl by vědět co dělá a poradit 👎
do sporu bych ovšem nešla - nemělo by to pro me už smysl a radeji bych chtěla toto uzavřít 😑 kamarádka přišla takhle v 8 měsíci o miminko, lékaři se hodně snažili vše zamést (i když pochybení bylo evidentní) - do soudu nešla, jen by to jitrilo rány. .

Fenky je mi moc lito a majiteli přeji, aby tato zkušenost co nejdřív přebolela ❤

29.7.2019 21:35
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Budu se opakovat. Jestli je kastrace vysokobřezí feny tak riziková ( jako že je ), pak ji měl slušný veterinář odmítnout, fenu nechat porodit. On má vzdělání a snad i nějaký etický kodex. Když šel do tak rizikové operace, měl si fenu pohlídat a odevzdat řádně ošetřenou a vyšetřenou.

To rozhodně měl. Ale bohužel ne každý je slušný 👎

29.7.2019 22:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Jenže čim víc hárání proběhne - pak zase ztrácí kastrace smysl coby prevence proti rakovině dělohy. ... která je prostě nejčastější u fen.

Nejlíp vychází kastrace mezi 1-2 háráním,.. Kdy už je ranna dospělost

Rozhodnuti pro každého majitele velmi těžké, každý se rozhodne jak nejlíp on v dane chvíli umí a jaké on má životní zkušenosti..
a není na místě soudit coby kdyby a jak bych to udělala Já ... protoze co udělám ja neznamena automaticky Dobře pro druhého a naopak. 😕

Tady se sešlo hodně špatných faktorů, pochybení více věcí. Taky bych věřila veterináři - on je odborník a měl by vědět co dělá a poradit 👎
do sporu bych ovšem nešla - nemělo by to pro me už smysl a radeji bych chtěla toto uzavřít 😑 kamarádka přišla takhle v 8 měsíci o miminko, lékaři se hodně snažili vše zamést (i když pochybení bylo evidentní) - do soudu nešla, jen by to jitrilo rány. .

Fenky je mi moc lito a majiteli přeji, aby tato zkušenost co nejdřív přebolela ❤

Prosím, nekritizujte, když znáte názor jen jedné strany. Možná, že to všechno bylo úplně jinak. Vozit fenu po operaci 2 hod autě je kravina, fena mohla upadnout atd. Jestli má zadavatel pocit, že se stala chyba, může si stěžovat, nebo se soudit.

29.7.2019 22:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

jahodapavel napsal(a):
Prosím, nekritizujte, když znáte názor jen jedné strany. Možná, že to všechno bylo úplně jinak. Vozit fenu po operaci 2 hod autě je kravina, fena mohla upadnout atd. Jestli má zadavatel pocit, že se stala chyba, může si stěžovat, nebo se soudit.

Nezlobte se na mě, ale nevim, kde v textu vidíte řádku kritiky ? - ja potřebu kritizovat opravdu nemám 💖
kritiku vidim jen ve Vašich odpovědích 😥 co je kravina pro vas není pro druhého

Toto je online diskuze - nikdy nevíte kdo je na druhé straně a zda cokoliv co napíše je pravdivé . Pokud chce někdo psát bludy z nudy nerozsoudite to Vy, ani já, ani nikdo jiný. Pokud chci přispět vycházím z napsaného.

29.7.2019 23:02
MaE

XXX.XXX.233.91

jahodapavel napsal(a):

Pan Jahoda vy ste nonsenz clovek.viete o tom. Na pitve povedali ze cieva nebola zafixovana ako.mala byt a fenka zacala krvacat tesne po operacii uz asi staci tolko nie...podla symptomov ako nam ju odovzdavali uz krvacala vtedy....a to ze ideme na cestu 2hod a ci je to bezpecne sme sa ich jasne pytali keby povedali nie tak jej zaplatime hospitalizaciu alebo si tam bookneme hotel a prespime najblizsie kde sa bude dat.. taktiez patolog povedal ze mozno im spadla ked jej navliekali kosielku atd atd takze ano nakoniec nam spadla a zabili sme ju asi mi lebo sme s nou cestovali dve hodiny...mimochodom pocas celej cesty pri nej sedela moja manzelka takze zas vam tie vase uz vyslovene priblble komenty nevysli ale aj taky ludia musia existovat...

30.7.2019 06:52
impact

XXX.XXX.41.254

MaE napsal(a):
A okrem toho to boli papierovy psy z dobrymi rodokmenmi 7rokov dozadu sme rozmyslali inak a nemali sme dovod kastrovat po tom ako sa nam anglicania stazovai ake maju po kastracii problemy a potom co sme sa docitali aj negativa kastracie cize nielen pozitiva ako znizenie niektorych druhov rakoviny ale aj negativa a to su napr zvysene vyskyty niektorych druhov rakoviny ale to vam asi vas veterinar nepovie a mozno ste to doteraz ani nevedeli lebo nikde sa o tom nepise bohuzial....

Tak zásadním pozitivem kastrace je, že se nemnoží kříženci a už vůbec ne před a za hranicí produktivity. Ona sedmiletá prvorodička taky není žádná hitparáda.

30.7.2019 07:44
MaE

XXX.XXX.233.91

impact napsal(a):
Tak zásadním pozitivem kastrace je, že se nemnoží kříženci a už vůbec ne před a za hranicí produktivity. Ona sedmiletá prvorodička taky není žádná hitparáda.

Este chcem podotknut na margo tejto celej veci ohladne kastracie gravidnej feny, viete mi sme si mysleli ze toto je standardna operacia ktora sa robi pravidelne, mi niesme jediny ludia na tomto svete co sa im stane nieco taketo...u nasho suseda ziju dve feny krizencov a sused ma deravy plot kazde haranie su tie feny gravidne- stenata vraj neprezili ano rodia sa vonku bez asistencie veterinara mi si skor myslime ze novonarodene stenata odpravuju jatocnou pistolou,,,,jedno teraz nechali a ostal bezdomovec ze ked prezilo tak nech zije bol vyrok majitela,,,lenze zije na zahrade s tymi fenami a nik sa o tych psov nestara,,ludia z ulice ich krmia inak by zdochli od hladu....pred 1.5mesiacom sme nasli pred obchodom placuce stena ktore malo byt este pri matke nastastie sa nam podarilo najst mu docasku.u jednej pani ktora tiez tu v dedine pomaha psikom..

Aby som sa dostal k.meritu veci,,ked klinika mozno najlepsie vybavena v celom regione po telefonate ze mame gravidnu fenu ponukne dve moznosti - 1- injekcia na potrat - co je uz mozno neskoro, alebo kastracia tak.si vyberte,,potom nam patolog povedal ze kastrovat gravidnu fenu je kontraindikacia a povedal tiez ze predsa kazdy veterinar skladal prisahu o ochrane zivota takze ano suhlasim.s vami nemali to vobec robit a.mali nas poslat domov,,,tak by to bolo spravne lenze mi.sme.sa ich po rontgene jasne opytali otazku: takze co teda navrhujete..povedali operacia,,ja uz neviem ci to povedali kvoli zisku 200.eur alebo to povedali z presvedcenia ale ked tak rozmyslam.zrejme to povedali kvoli peniazom

Vcera po tom co sme tam nabehli klamali, prisli sme si bez ohlasenia pre lekarsku spravu aby s nou nemohli manipulovat, proste vcera klam za klamstvom, este majitelka kliniky potvrdila ze ked sme s nou volali.den po smrti.fenky tak.aj jej lekarka povedala ze mala blede dasna ,, vcera lekarka tvrdila ze fenka.mala dasna ruzove..
Ako prepacte ale taketo nieco moze spravit fakt len uboziak ze podceni zdravotny stav zvierata a potom klame,,oni si totizto mysleli ze to bol len bastard takze ked umrie tak sa to zametie pod koberec,,,nepocitali s tym ze pojdeme na pitvu atd,,,,tu ide o princip ze kolko psom sa taketo nieco mohlo stat na rovnakej klinike a zamietli pod koberec mozno srdcova chyba,mozno nezvladol anestezu mozno toto mozno hento len nie ich neprofesionalita nezaujem atd....

Kliniku.sme vyberali aj kvoli.moznosti hospitalizacie v pripade komplikacii maju to.uvedene na stranke ze je tam.hospitalizacia za 20 eur.na noc,,,lenze to nieje hospitalizacia ale ubytovanie v klietke v.miestnosti kde je rontgen....

To znamena ze od 6vecer do 6rano zviera nikto.nemonitoruje a nekontroluje takze toto nema z hospitalizaciou nic spolocne a to.sme sa dozvedeli az po smrti fenky ked sme sa pytali preco ju nenchali hospitalizovanu ked mala blede dasna....

A koniec koncov stacila mi vcera uvaha majitelky kliniky v telefone ze : neviem preco sa to stalo.mozno doktorka nemala svoj den mozno bola prepracovana...ako prepacte ked nemala svoj den a bola prepracovana nemala robit operaciu...tu sa nevyklada tovar do regalov tu sa rozhoduje o zivote a smrti a to ze.je niekto prepracovany alebo nema.svoj den to nikoho nezaujima pretoze doplatit zivotom na to ze pani doktorka nema svoj den je nonsenz neospravedlnitelne....to nech potom informuju aj svojich zakaznikov o rizikach operacie ze ak.nahodou nebude mat doktorka.svoj den tak vam zviera uhynie pretoze toto je ako cele zle.

30.7.2019 07:49
impact

XXX.XXX.41.254

S Vámi si doma nikdo nepovídá?

30.7.2019 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Každá operace je riziko!

- - o rizikach operacie ze ak.nahodou nebude mat doktorka.svoj den tak vam zviera uhynie pretoze . . .

https://www.mojecelebrity.cz/clanek/lekari-omylem-odebrali-muzi-zdravou-ledvinu-tu-s-rakovinou-mu-nechali-593430

Můj známý šel na oper. chlopní-ě(?), praskla mu při výkonu aorta.
Už není . . .
Každá operace je riziko. Lidi (i doktoři) chybují.
První chybu jste udělali vy.

30.7.2019 08:59
MaE

XXX.XXX.233.91

impact napsal(a):
S Vámi si doma nikdo nepovídá?

Najlepsie je ze vsetci su tu strasne mudry a pritom vedia akurat tak velke H.a vsetko je vlastne irelevantne resp diskutabilne,,,ale to uz by sme zachadzali niekde inde a to zrejme nechceme.

30.7.2019 09:03
MaE

XXX.XXX.233.91

rapotacka11 napsal(a):
Každá operace je riziko!

- - o rizikach operacie ze ak.nahodou nebude mat doktorka.svoj den tak vam zviera uhynie pretoze . . .

https://www.mojecelebrity.cz/clanek/lekari-omylem-odebrali-muzi-zdravou-ledvinu-tu-s-rakovinou-mu-nechali-593430

Můj známý šel na oper. chlopní-ě(?), praskla mu při výkonu aorta.
Už není . . .
Každá operace je riziko. Lidi (i doktoři) chybují.
První chybu jste udělali vy.

Praskla mu pri vykone aorta je riziko operacie samozrejme to sa podpisuje papier,,,vyberu zdravu ladvinu a rakovinovu nechaju to velke pochybenie...ked vam daju domov krvacajuceho psa ktory by kludne operaciu prezil keby nebola vykonana nahovno a taktiez keby ju dokladne po operacii vysetrili to je tiez pochybenie

Ako pisete tu ze to je vlastne normalne a davate tu priklady tak potom ked sa to stane vam tak.asi vam to az tak jedno nebude alebo mozno bude lebo aj ludia ktorym to je jedno existuju a potom sa to stane dalsim a mozete sa tesit ze ste neboli jediny

Aku chybu jsem udelal podla vas???

30.7.2019 09:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

Aku chybu jsem udelal podla vas?

1) neuhlídal háravku
2)svolil ke kastraci pozdě
3) nejšetrnější pro fenu bylo nechat porodit a štěňata hned uspat (vet může za určitých podmínek....regulace počtu atd.)

A co tady po nás chcete ? Pofoukat bebí ? Stalo se, snad se poučíte...

Měl jsem 6,6 a za 30 let jsem "neuhlídal" 1 x.... takže to jde, když se chce

30.7.2019 10:06
impact

XXX.XXX.26.77

MaE napsal(a):
Najlepsie je ze vsetci su tu strasne mudry a pritom vedia akurat tak velke H.a vsetko je vlastne irelevantne resp diskutabilne,,,ale to uz by sme zachadzali niekde inde a to zrejme nechceme.

No tak radši budu múdra jak pořád dokola jak zaseknutá deska opakovat to, jaké su chudák.

Já tady rozhodně nehodlám soudit kliniku, pokud tu mám jen jednostranný názor. Psal jste, že podle pitvy možná na klinice někomu vypadla z ruky a pak to prasklo. Ale to taky mohla vypadnout z ruky Vám a teď to zkoušíte hodit na kliniku.

Nevím, kde je pravda, ale zcela jistě vím, že by se to nestalo, kdybyste dokázali svoje nekastrované psy uhlídat.

30.7.2019 10:11

"je riziko operacie samozrejme to sa podpisuje papier,"

ten jste podepsal i pred tou kastraci, ne?
je proste treba si opravdu uvedomit, ze i kastrace je operace.

pochybeni veta zjistite tak, ze nej date stiznost a nechate vse prosetrit.

30.7.2019 11:02

Přečetla jsem si celé vlákno a pořád nechápu, co vlastně chcete. Citace ani nevkladam, protože vaše příspěvky jsou moc dlouhé a stejně jim nerozumím. Lamentovanim a nadáváním tady na kliniku si stejně nepomůžete. Aspoň mně kdyby takhle umřela fena, tak pochybuju, že by mě to uklidnilo. Pokud jste přesvědčení o tom, že klinika pochybila, tak podejte žalobu, nic jinýho se dělat nedá.

MišaH.

30.7.2019 11:04
MišaH.

XXX.XXX.168.76

MaE napsal(a):

Co tedy vlastně chcete slyšet, čeho se tu domáháte? Chcete ujištění, že byla všechno vina kliniky? To tu nikdo neposoudí.

Dělala jsem pár let na klinice. Bledé sliznice a nízkou teplotu má každé druhé zvíře po operaci, není to nic neobvyklého - už při operaci se dávají výhřevné podložky popř. ohřívá inf. roztok, protože se s tím musí počítat a i tak je část zvířat na pooperačním studená jak led, zažila jsem psy, které jsme "ohřívali" a probírali z narkózy třeba 6hodin. Bledé sliznice v tomto případě naprosto očekávané - u zvířete v téhle fázi gravidity budou přirozeně velké krevní ztráty.

Pitevní protokol - pes se otevře, v břiše se najde louže krve, ví se že je po kastraci - automaticky tedy diagnóza - otevřená céva po operaci, ale žádný patolog Vám nemůže dát jistotu, že k tomu došlo už na klinice, to prostě není z čeho poznat.

A přestaňte se už ohánět srdceryvnými příběhy bezprizorních psů na Slovensku, je hezké, že někdo pomůže opuštěnému zvířeti, není hezké, když ta zvířata nekontrolovaně nechá množit a defacto tím ve výsledku celou situaci jen zhoršuje.

Přišel jste o psa, je to smutné, ale to je život, prostě se s tím musíte smířit, nic už to nezmění. Za chvíli budete mít určitě další štěňata, která to prázdné místo zaplní

30.7.2019 12:15
Markéta80

XXX.XXX.176.4

MaE napsal(a):
Praskla mu pri vykone aorta je riziko operacie samozrejme to sa podpisuje papier,,,vyberu zdravu ladvinu a rakovinovu nechaju to velke pochybenie...ked vam daju domov krvacajuceho psa ktory by kludne operaciu prezil keby nebola vykonana nahovno a taktiez keby ju dokladne po operacii vysetrili to je tiez pochybenie

Ako pisete tu ze to je vlastne normalne a davate tu priklady tak potom ked sa to stane vam tak.asi vam to az tak jedno nebude alebo mozno bude lebo aj ludia ktorym to je jedno existuju a potom sa to stane dalsim a mozete sa tesit ze ste neboli jediny

Aku chybu jsem udelal podla vas???

to nevíte? Pak je to do budoucna pěkný průser Zchranujete psy, ale výsledkem je ten že se Vám tam ti psi rozmnožují . Kdo má obě pohlaví tak musí počítat s problémem. Měli jste kastrovat jak ti psi přibývali . Nebo jste předpokládal že si mezi sebou řeknou že se množit nebudou? Nezodpovědnost je na Vaší straně a pak táhnete fenu před porodem tolik km Ano umřela díky chybě operatéra ale Vaše nezodpovědnost . Se Vám to tam bude množit mezi sebou, to je prostě neuhlídatelné. Tam je jediná šance a kastrovat všechny, nejenom feny a pak se snažit je dát dál. To že soused je nezodpovědný neznamená že já budu taky. Já si taky netroufám mít psy i feny, neuhlídatelné a potom u je na výběr kde nic není fajn A ještě se chlubíte jak jste před 7 lety nekastroval a nic se nestalo. Prostě nezodpovědnost a ted tolik psů a strašné překvápko že už druhá fena čekala štěnata. Tohle dobře dopadnout nemůže

30.7.2019 12:53
MaE

XXX.XXX.233.91

impact napsal(a):
No tak radši budu múdra jak pořád dokola jak zaseknutá deska opakovat to, jaké su chudák.

Já tady rozhodně nehodlám soudit kliniku, pokud tu mám jen jednostranný názor. Psal jste, že podle pitvy možná na klinice někomu vypadla z ruky a pak to prasklo. Ale to taky mohla vypadnout z ruky Vám a teď to zkoušíte hodit na kliniku.

Nevím, kde je pravda, ale zcela jistě vím, že by se to nestalo, kdybyste dokázali svoje nekastrované psy uhlídat.

Krasne pisete a zaroven odveci,vyjadril som sa ze sme sli kastrovat po prvom harani no nestihli sme,,..keby vypadla z ruk mne asi by som sa tu nestazoval a druha vec operacia bola urobena zle - ako chirurg robi anestezu, internista maciek a internista robi operaciu prepacte ale nemalo to byt naopak?

Dnes som s nimi dovolal, nahral som si to cele, pytal som sa kolkokrat operovali gravidnu fenu povedali mi ze to nerobia nasledne som sa opytal potom preco ste to urobili povedali lebo ste to chceli..nasledne som povedal po rontgene sme sa jasne pytali co teda mame robit aky je ich nazor - ostalo ticho...proste problem je ze vy neviete akceptovat bolest cloveka.ktory sa chcel podelit z negativnou skusenostou, jedine co tu robia ludia je ze mudruju, obvinuju a spochybnuju a samozrejme maju navod na zivot....to vy ste ako v.zivote neurobili.ziadnu chybu??? Suhlasite s tym ze kliniky budu zabijat zvierata ktore mohli zit,ludia si za to budu platit a po smrti budu tak lenivy ze nepojdu ani na pitvu lwbo sa s tym akoze zmieria? Toto tu bolo cele o tom nie o tom ci som daval kastrovat alebo nedaval holt ale ako vidim vas trapil iny problem....

Posudzovat zodpovednost cloveka na zaklade niecoho comu sme sa snazili zamedzit nakolko feny boli oddelee od psov v inej casti domu, tu nebolo zamerne nakryta fena na to aby ste ma tu oznacovali za mnozitela alebo akehokolvek ineho podradneho cloveka...mozno sa nasi psy maju ovela lepsie ako ty vasi ale holt budete stale mudrovat,odbocovat od temy a potom ked sa nahodou stane nieco podobne vam ze vam zle zdiagnostikuju alebo nedbanlivostou zabiju psa budete kricat po spravodlivosti presne tak ako ja....a ked sa budu ludia spravat k vam tak ako sa tu vacsina sprava tak potom vam bude asi lepsie na dusi alebo pochopite akento je

Mi nesedime doma na riti ako vy tu gazdine co mate domace utulky a cele dni sadite na zahradu mrkvu.Mi sme pracovne cele vikendy prec a o psiky sa nam staraju svokrovci....tak naco tolko mudrosti a bludov okolo vsetkeho iba aby ste mohli ublizovat a spravit z niekoho co vyfajci po tomto zazitku 4krabicky cigaret,v noci nespi,nevie pracovat a zerie 2chleby denne este vinnika taknto je fakt obraz toho aky na tomto svete dokazu zit ludia....

30.7.2019 12:58
MaE

XXX.XXX.233.91

MišaH. napsal(a):
Co tedy vlastně chcete slyšet, čeho se tu domáháte? Chcete ujištění, že byla všechno vina kliniky? To tu nikdo neposoudí.

Dělala jsem pár let na klinice. Bledé sliznice a nízkou teplotu má každé druhé zvíře po operaci, není to nic neobvyklého - už při operaci se dávají výhřevné podložky popř. ohřívá inf. roztok, protože se s tím musí počítat a i tak je část zvířat na pooperačním studená jak led, zažila jsem psy, které jsme "ohřívali" a probírali z narkózy třeba 6hodin. Bledé sliznice v tomto případě naprosto očekávané - u zvířete v téhle fázi gravidity budou přirozeně velké krevní ztráty.

Pitevní protokol - pes se otevře, v břiše se najde louže krve, ví se že je po kastraci - automaticky tedy diagnóza - otevřená céva po operaci, ale žádný patolog Vám nemůže dát jistotu, že k tomu došlo už na klinice, to prostě není z čeho poznat.

A přestaňte se už ohánět srdceryvnými příběhy bezprizorních psů na Slovensku, je hezké, že někdo pomůže opuštěnému zvířeti, není hezké, když ta zvířata nekontrolovaně nechá množit a defacto tím ve výsledku celou situaci jen zhoršuje.

Přišel jste o psa, je to smutné, ale to je život, prostě se s tím musíte smířit, nic už to nezmění. Za chvíli budete mít určitě další štěňata, která to prázdné místo zaplní

Kolko ironie v.tom vasom prispevku ..ale dakujem za nazor ...ste profesionalka a asi ste studovala veterninu blede dasna po narkoze vyse 3hod ano niekolko veterinarov to vyvratilo ale skoda reci z takymi skodoradostnymi osobami akobste vy...nekontrolovatelne mnozime ano mate pravdu tu islo o zivot zvierata , mi sme vas ani spolocnost nijako tymmi stenatami nezatazili any tie psy nekoncia v utulku predpokladam ze im davame viac ako vy ale musite sa ozvat a za kazdu cenu utocit....

30.7.2019 13:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Všichni jsme přišli o psa, všichni jsme byli zničení,
někteří z nás mají i výčitky, že jsme měli jít jinam atd.
Když budeme mít štěstí, přijdeme o dalšího.
Když ne, přijde pes o nás.
Tak to na světě chodí.
Umřel mi otec, náhle, 63 let.
Svýho psa jsem milovala, ale jak ráda
bych ho dala místo táty . . .
Buďte rád, že Vás nepotkalo nic horšího.

30.7.2019 13:48
impact

XXX.XXX.26.77

MaE napsal(a):
Krasne pisete a zaroven odveci,vyjadril som sa ze sme sli kastrovat po prvom harani no nestihli sme,,..keby vypadla z ruk mne asi by som sa tu nestazoval a druha vec operacia bola urobena zle - ako chirurg robi anestezu, internista maciek a internista robi operaciu prepacte ale nemalo to byt naopak?

Dnes som s nimi dovolal, nahral som si to cele, pytal som sa kolkokrat operovali gravidnu fenu povedali mi ze to nerobia nasledne som sa opytal potom preco ste to urobili povedali lebo ste to chceli..nasledne som povedal po rontgene sme sa jasne pytali co teda mame robit aky je ich nazor - ostalo ticho...proste problem je ze vy neviete akceptovat bolest cloveka.ktory sa chcel podelit z negativnou skusenostou, jedine co tu robia ludia je ze mudruju, obvinuju a spochybnuju a samozrejme maju navod na zivot....to vy ste ako v.zivote neurobili.ziadnu chybu??? Suhlasite s tym ze kliniky budu zabijat zvierata ktore mohli zit,ludia si za to budu platit a po smrti budu tak lenivy ze nepojdu ani na pitvu lwbo sa s tym akoze zmieria? Toto tu bolo cele o tom nie o tom ci som daval kastrovat alebo nedaval holt ale ako vidim vas trapil iny problem....

Posudzovat zodpovednost cloveka na zaklade niecoho comu sme sa snazili zamedzit nakolko feny boli oddelee od psov v inej casti domu, tu nebolo zamerne nakryta fena na to aby ste ma tu oznacovali za mnozitela alebo akehokolvek ineho podradneho cloveka...mozno sa nasi psy maju ovela lepsie ako ty vasi ale holt budete stale mudrovat,odbocovat od temy a potom ked sa nahodou stane nieco podobne vam ze vam zle zdiagnostikuju alebo nedbanlivostou zabiju psa budete kricat po spravodlivosti presne tak ako ja....a ked sa budu ludia spravat k vam tak ako sa tu vacsina sprava tak potom vam bude asi lepsie na dusi alebo pochopite akento je

Mi nesedime doma na riti ako vy tu gazdine co mate domace utulky a cele dni sadite na zahradu mrkvu.Mi sme pracovne cele vikendy prec a o psiky sa nam staraju svokrovci....tak naco tolko mudrosti a bludov okolo vsetkeho iba aby ste mohli ublizovat a spravit z niekoho co vyfajci po tomto zazitku 4krabicky cigaret,v noci nespi,nevie pracovat a zerie 2chleby denne este vinnika taknto je fakt obraz toho aky na tomto svete dokazu zit ludia....

Ale ono se nám to rozzlobilo. Copak, problém je, že Vám nejdu na ruku?

Keby vypadla z ruk Vám, tak to určitě přiznáte. Jojo, tomu se po té ublížené litanii určitě dá věřit.

A že se Vaši psi mají určitě lépe? To záleží na úhlu pohledu. Moji psi by v rukách množitele určitě šťastní nebyli. Spoustu z nich jsem právě od množek zachránila a pochybujo, že by se chtěli vracet. A nejsem si jistá ani těmi Vašimi. Když u Vás musej rodit důchodkyně a štěňata. Ale jak říkám, to záleží na úhlu pohledu.

No a tomu zbytku se mohu jen upřímně zasmát. Chodím do práce, jak každej normální člověk a mrkvu nesázím bo mám všude dlažbu. 🖕

30.7.2019 13:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

rapotacka11 napsal(a):
Všichni jsme přišli o psa, všichni jsme byli zničení,
někteří z nás mají i výčitky, že jsme měli jít jinam atd.
Když budeme mít štěstí, přijdeme o dalšího.
Když ne, přijde pes o nás.
Tak to na světě chodí.
Umřel mi otec, náhle, 63 let.
Svýho psa jsem milovala, ale jak ráda
bych ho dala místo táty . . .
Buďte rád, že Vás nepotkalo nic horšího.

Je mi líto Ale není to tak. Stejně mi umřel taťka, nedožitých 51. Infarkt. 100x jsem prosila toho nahoře, jestli je, ať si veme mně, ale taťku vrátí zpátky, pro mamku, pro bráchu...Ale nikdy, nikdy bych nenabídnula svého psa, opravdu ne. Pro mne to za několik let, když umřel pes, byla stejná rána, naprosto stejná a zase jsem smlouvala...No k ho.nu to je...

MišaH.

30.7.2019 14:08
MišaH.

XXX.XXX.168.76

blede dasna po narkoze vyse 3hod ano niekolko veterinarov to vyvratilo

A proč ne? Kastrovali jste zvíře ve vysokém stupni gravidity (na Vaši žádost a s Vašim souhlasem jak píšete výše) takže jsou pravděpodobné vyšší krevní ztráty a bledost sliznic po 3hod není nic divného, ikdyby ta operace proběhla bez následných komplikací, za jak dlouho myslíte, že tělo větší ztrátu vykompenzuje?

mi sme vas ani spolocnost nijako tymmi stenatami nezatazili any tie psy nekoncia v utulku predpokladam ze im davame viac ako vy

Na základě čeho tak soudíte a napadáte, jak víte kolik já dávám svým zvířatům? I já mám spoustu nalezenců, ale taky mám zásadu, že budu mít jen tolik zvířat pro kolik mám vhodné podmínky a dokážu se o ně plnohodnotně postarat. Nebudu přece zachraňovat milion psů, abych je následně měla zavřený ve dvou místnostech, občas vypustila proběhnout, na víkend přenesla odpovědnosti na někoho jiného, a strašně se divila že to mám furt kotný. Kolik tímto těm svým psům dáváte?

30.7.2019 14:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já jsem stále nepochopila co tu chce pán slyšet. Fenka je mrtvá na tom už nic nezmění. Co by kdyby...................měl ji nechat porodit a štěnata uspat když už se nehoda stala. A když chová větší množství psů tak je nechat kastrovat - včas !!
To byla první a zásadní chyba. Pokud veterinář opravdu pochybil a pitva to dokazuje nechť se obrátí na advokáta a případně na soud. Těžko vymůže odškodnění když se nejedná o čistokrevného šampiona vysoké ceny. Zda veterinář měl či neměl kastrovat fenu v tomto stavu je otázka na odborníky nikoliv zde na forum. Fenky je mi líto a snad je to pro pána dostatečné poučení do budoucna. Není první ani poslední kdo přišel o milovaného psa. Mne například smrt psa zdrtila více než odchod obou rodičů ale každý to máme jinak. Je potřeba jít dál......................fenka spí a už ji nic nebolí tak to tak nechte. Řeči ani dohady ji zpět nevrátí.

30.7.2019 14:29
MaE

XXX.XXX.233.91

impact napsal(a):
Ale ono se nám to rozzlobilo. Copak, problém je, že Vám nejdu na ruku?

Keby vypadla z ruk Vám, tak to určitě přiznáte. Jojo, tomu se po té ublížené litanii určitě dá věřit.

A že se Vaši psi mají určitě lépe? To záleží na úhlu pohledu. Moji psi by v rukách množitele určitě šťastní nebyli. Spoustu z nich jsem právě od množek zachránila a pochybujo, že by se chtěli vracet. A nejsem si jistá ani těmi Vašimi. Když u Vás musej rodit důchodkyně a štěňata. Ale jak říkám, to záleží na úhlu pohledu.

No a tomu zbytku se mohu jen upřímně zasmát. Chodím do práce, jak každej normální člověk a mrkvu nesázím bo mám všude dlažbu. 🖕

Aha tej duchodkyni sme.mali dat robit to co sme.urobili 9mesacnej ano potom by ste boli spokojna a keby duchodkyne uhynula tak bybste mudrovali ze sme.ju mali nechat porodit....cele zle nevadi...mi takisto pomahame zvieratam a dokona aj financne utulkom nadaciam a dokonca aj petu podporujeme,,,takze asi tak sme.mnozitelia a tyrani...skoda slov

30.7.2019 14:40
MaE

XXX.XXX.233.91

MišaH. napsal(a):
blede dasna po narkoze vyse 3hod ano niekolko veterinarov to vyvratilo

A proč ne? Kastrovali jste zvíře ve vysokém stupni gravidity (na Vaši žádost a s Vašim souhlasem jak píšete výše) takže jsou pravděpodobné vyšší krevní ztráty a bledost sliznic po 3hod není nic divného, ikdyby ta operace proběhla bez následných komplikací, za jak dlouho myslíte, že tělo větší ztrátu vykompenzuje?

mi sme vas ani spolocnost nijako tymmi stenatami nezatazili any tie psy nekoncia v utulku predpokladam ze im davame viac ako vy

Na základě čeho tak soudíte a napadáte, jak víte kolik já dávám svým zvířatům? I já mám spoustu nalezenců, ale taky mám zásadu, že budu mít jen tolik zvířat pro kolik mám vhodné podmínky a dokážu se o ně plnohodnotně postarat. Nebudu přece zachraňovat milion psů, abych je následně měla zavřený ve dvou místnostech, občas vypustila proběhnout, na víkend přenesla odpovědnosti na někoho jiného, a strašně se divila že to mám furt kotný. Kolik tímto těm svým psům dáváte?

Pani mi nemame psy zavrete v dvoch izbach mali sme ked harali feny v jednej izbe boli feny v druhej psy, vsetci boli pravidelne venceni,,,mali vyber v zahrade, spali na sedacke,, voziki sa v aute na vylety,,,ked sme mali dvoch boli v prahe, v nemecku, chodili na plaz vo walese,,spali s nami v hoteloch v nemecku,,nijdy sme ich nenechali samych ani v psom hotely,, na slovensko z anglicka cestovali s nami autom na dovolenky, behali po lesoch, kupali sa v potokoch v jazerach,,uz vam staci,,,najdenec z lesa bolns nami minuly rok v madarsku na vikend ,,, ako este chcete pocut?? Ano zeru kvalitnu stravu , niekedy aj domacu ked.mame cas a uvarime im, piekli sme im uz aj biskity z diviny, dostavali konzervy atd atd takto sa podla vas chovaju mnozitelia? Tak to ste asi dost mimo pretoze mi sme psov od mnozitelov videli tak prosim vas predtym ako zacnete trepat bludy a moralizovat pozrite sa aj do svojej budy ked potrebujete niekoho silou mocou urazat a ponizovat

Na krvne straty sme sa pytali odpoved bola strata krvy bola normalna, na gravidnu fenu a kastraciu sme prisli lebo nam to bolo doporucene- po rontgene sme sa jasne opytali veterinarov co teda navrhujete- povedali operaciu co vy ste uz naozaj nesvojpravna ked nerozumiete ani tomu co tu pisem ze vam to treba vysvetlovat ako malemu decku alebo silou mocou sa potrebujete vybujacit na cudzom cloveku lebo mozno mate nejake problemy doma.

30.7.2019 14:56
Andrýsek3

XXX.XXX.57.30

Všichni píšete, že měla mít kastrované psy... Ale kdyby přišla s tím samým problém (a že se mohl stát) akorát, že nechala vykastrovat 9 měsíční fenu bez štěňat, (aby se jí teda nemnožili) tak ji tu rozdupete úplně stejně. Neříkám, uhlídat ji měli, ale chtěli to řešit... Řešili s veterinářem (odborník!!) a udělali, co jim řekl.. Jak oni mohou za to, že veterinář zprasil operaci? Na jednu stranu veterináře poslechnout, na druhou stranu vůbec. On je odborník, on by měl vědět co dělá. Já mu platím a věřím, že mi poradil správně.. Kdyby toho veterináře neposlechli, tak je budete lincovat ještě víc. 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

30.7.2019 15:38

Jak oni mohou za to, že veterinář zprasil operaci?

a jak vite, ze ji zprasil?
ach jo.

30.7.2019 16:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jak oni mohou za to, že veterinář zprasil operaci?

a jak vite, ze ji zprasil?
ach jo.

Jestli dělali pitvu, a ta to potvrdila, tak k tomu není co dodat, a přiznám se, že předat po operaci psa v takovém stavu, který navíc není plně probuzený a neodchází po svých je taky prasárna, jaká by se na žádné veterině dít neměla.

Za mě na té klinice podělali co mohli, a já bych s nimi do soudního sporu v tomto případě šla (resp. já ne, protože bych něčemu takovýmu nikdy nedala souhlas).
U zadavatelky je ale problém, že u psa bez PP je cena psa v případě náhrady škody mizivá a tak to celé má pro veterináře nulový "výchovný" efekt

30.7.2019 16:05
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Huskyjanina napsal(a):
To za prvé....a za druhé nenechám vykastrovat fenu, pokud mi neudělají předoperační vyšetření....

Asi časově nezvládnu přečíst celou diskuzi, ale toto mi přijde jako rutinní věc. Já se ani neptala, a předoperační bylo automaticky uděláno (sice u kočky, ale to vyjde nastejno). Nechápu, smutný příběh...

30.7.2019 16:15
fikovnice

XXX.XXX.131.20

No ale v tom případě jde také o to, zda to tamní veti žadatelům podali tak jako Vy. Mně toto říct, tak od té žádosti ustoupím. Bohužel, možná bohudík, nikdo nevíme, jak probíhala přesně konverzace na klinice - zda opravdu veti řekli, že kastrovat vysokobřezí fenu je rizikové, atd.

30.7.2019 16:16
fikovnice

XXX.XXX.131.20

A jestli se teda můžu zeptat, jak je to s tím předoperačním vyšetřením? Fena mohla být navíc anemická (nebo mít jiný nález) - je povinnost udělat základní předoperační vyšetření? Mám na mysli biochemku (základní), hematolku a EKG?

30.7.2019 16:18
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
A jestli se teda můžu zeptat, jak je to s tím předoperačním vyšetřením? Fena mohla být navíc anemická (nebo mít jiný nález) - je povinnost udělat základní předoperační vyšetření? Mám na mysli biochemku (základní), hematolku a EKG?

nám ho dělali i před trháním zubů (nakonec místo 2 jich bylo 6)

31.7.2019 09:11
MaE

XXX.XXX.233.91

fikovnice napsal(a):
No ale v tom případě jde také o to, zda to tamní veti žadatelům podali tak jako Vy. Mně toto říct, tak od té žádosti ustoupím. Bohužel, možná bohudík, nikdo nevíme, jak probíhala přesně konverzace na klinice - zda opravdu veti řekli, že kastrovat vysokobřezí fenu je rizikové, atd.

Vcera som volal na veterinu mam to nahrate preistotu,,opytal som sa ich kto operoval- takze internistka maciek a internistka operovali a veterinarka so specializaciou na chirurgiu makkych tkaniv robila anestezu !!!! Ako viete mi ked chodime na kliniku ale inu no doktorka bola na dovolenke tak nam zakroky na klinike robia doktori ktory maju specializaciu cize cisarsky rez robi porodnicka - gynekologicka, slezinu operoval chirurg, onkologicke veci riesil onkolog atd atd, preto sa to.vola klinika lebo su tam resp mali by byt odbornici ktory sa specializuju na urcite zakroky a vscsinou ked napr obycajna veterinarna ambulancia v.malom meste si mevie rady referuje pacientov na kliniky kde moze zviera prejst odbornym vysetrenim a taktiez o zakrok by sa mal postarat lekar so specializaciou,,nebude predsa zubar alebo obvodny lekar operovat tazke stavy......

Podme k veci: takze som sa opytal kto fenku operoval, nasledne sme prehodili par slov povedal som kolko ste uz mali takychto operacii alebo to bol iba pokus - omyl, povedala ze maju take operacie stale ale ja som sa opytal nie obycajne kastracie ale kastracie gravidnych fien kde je riziko krvacania a vsetkeho podstatne vyssie,,,,,veterinarka odpovedala : mi taketo zakroky nerobime!!!!!!

Tak som sa jej opytal ze preco ste to teda urobili, ona odpovedala ze lebo ste to chceli!!! A ja som jej povedal ze ale jasne sme sa vas po rontgene pytali otazku: co teda navrhujete: povedali operaciu....keby nam normalne vysvetlili ako ludom ze je to rizikove nieje to pre fenku dobre atdbatd tak by sme sa otocili a sli domov aspon by ta fenka zila....mam to nahrate lebo uz naozaj po tychto bludoch co sa dozvedam na tejto akoze klinike mam dost!!!!

Viete co dokonca na stranke maju lekara ktory je odbornik na reprodukciu a chirurgiu a ten sa nam nevenoval myslim si ze kedze su klinika tak na taketo pripady by mal mat vplyv aj odbornik na konkretnu vec aby sa k tomu vyjadril ved mi.sme tam na to isli,,aby sme sa poradili a ked uz naozaj povieme dobre operacii tak aby ta operacia bola prevedena odborne,profesionalne a na urovni pretoze mi sme cestovali 2hod kvoli tomu aby sme tej fenke ktora nema na tomto svete vraj ziadnu hodnotu lebo je krizenec zabezpecili co najlepsiu starostlivost a nie na to aby sme ju brali na smrt nejakym sarlatanom ktory si vypytaju za zakrok tolko penazi a o 4hod po odovzdani nam fenka uhynie,,,,

Nehovoriac o tom ze keby nas poucili o rizikach pooperacnych a o tom co mame sledovat tak mozno by sme ju po ceste domov stihli odviezt na inu kliniku kde by ju zdiagnostikovali zistili by krvacanie a reoperovali lenze tu zlyhalo vsetko,,,ved oni jej nemerali ani teplotu iba povedali ze je studena po anesteze pritom bola operovana na vyhrevnej podlozke a potom.bola vo vyhrievanom boxe....15:20 uz bola po 18:20 sme ju preberali stale studenu z bledymi dasnami sak veterinarka povedala ona sa z toho vyspi!!!!

Katastrofa toto, na pitvu sme ju dali preto lebo sme sa stale obvinovali a nevedeli sme spat z toho.co sa mohlo spat,,,reakcia kliniky slabe srdce, vrodena srdcova chyba, alergicka reakcia na pouzity sici material, apod

Nasledne potom co sme bez ohlasenia sli znova dve hodiny po lekarsku spravu sme sa dozvedeli po telefonate z majitelkou ze : mozno doktorka nemala svoj den, mozno mala zly den!!@@- ako prepacte tak ked budu mat zly den tak nam budu umierat zvierata to je neospravedlnitelne- ked mala zly den mala si zobrat dovolenku alebo neoperovat,,,,

Bohuzial co sa stalo.uz sa neda vratit spat ale nech na podobne chyby nedoplatia iny ludia co tam pridu v dobrej viere kvoli odbornemu vysetreniu budu platit nemale peniaze a nakoniec pojdu odtial rovno na pitvu tak ako mi....

Uz len to ze pri takej operacii je mozna velka strata krvy mali urobit krvne testy na to aby vedeli zrazanlivost krvy a ci zviera nema nahodou nejake problemy...oni dokonca nespravili ani.zakladne klinicke vysetrenie ale nauctovali nam.ho....mi sme na to uplne zabudli az potom nam to.doslo...

31.7.2019 09:57
Atheira

XXX.XXX.181.160

Prosímvás a co že vy tady po nás vlastně chcete? Píšete dlouhé slohy o tom, jak pochybila klinika, jak tam nic neumí a jak udělali vše špatně.
Je mi líto, co se stalo. Jak to skutečně s tou klinikou bylo, se těžko dozvíme, protože vaše verze může být trochu jiná než jak by ji podala klinika, víme...
Uvědomte si ale, že ač veterina třeba pochybila a mohla pochybit dost, což je fakt smutné, ani vy nejste bez viny, už jen proto, že tohle nebylo první nechtěné nakrytí.
Zodpovědnost asi vaše druhé jméno nebude, tak proč tu teď takhle ječíte, že někdo něco podělal úplně stejně nezodpovědným způsobem?

31.7.2019 13:21
fikovnice

XXX.XXX.135.155

MaE napsal(a):
Vcera som volal na veterinu mam to nahrate preistotu,,opytal som sa ich kto operoval- takze internistka maciek a internistka operovali a veterinarka so specializaciou na chirurgiu makkych tkaniv robila anestezu !!!! Ako viete mi ked chodime na kliniku ale inu no doktorka bola na dovolenke tak nam zakroky na klinike robia doktori ktory maju specializaciu cize cisarsky rez robi porodnicka - gynekologicka, slezinu operoval chirurg, onkologicke veci riesil onkolog atd atd, preto sa to.vola klinika lebo su tam resp mali by byt odbornici ktory sa specializuju na urcite zakroky a vscsinou ked napr obycajna veterinarna ambulancia v.malom meste si mevie rady referuje pacientov na kliniky kde moze zviera prejst odbornym vysetrenim a taktiez o zakrok by sa mal postarat lekar so specializaciou,,nebude predsa zubar alebo obvodny lekar operovat tazke stavy......

Podme k veci: takze som sa opytal kto fenku operoval, nasledne sme prehodili par slov povedal som kolko ste uz mali takychto operacii alebo to bol iba pokus - omyl, povedala ze maju take operacie stale ale ja som sa opytal nie obycajne kastracie ale kastracie gravidnych fien kde je riziko krvacania a vsetkeho podstatne vyssie,,,,,veterinarka odpovedala : mi taketo zakroky nerobime!!!!!!

Tak som sa jej opytal ze preco ste to teda urobili, ona odpovedala ze lebo ste to chceli!!! A ja som jej povedal ze ale jasne sme sa vas po rontgene pytali otazku: co teda navrhujete: povedali operaciu....keby nam normalne vysvetlili ako ludom ze je to rizikove nieje to pre fenku dobre atdbatd tak by sme sa otocili a sli domov aspon by ta fenka zila....mam to nahrate lebo uz naozaj po tychto bludoch co sa dozvedam na tejto akoze klinike mam dost!!!!

Viete co dokonca na stranke maju lekara ktory je odbornik na reprodukciu a chirurgiu a ten sa nam nevenoval myslim si ze kedze su klinika tak na taketo pripady by mal mat vplyv aj odbornik na konkretnu vec aby sa k tomu vyjadril ved mi.sme tam na to isli,,aby sme sa poradili a ked uz naozaj povieme dobre operacii tak aby ta operacia bola prevedena odborne,profesionalne a na urovni pretoze mi sme cestovali 2hod kvoli tomu aby sme tej fenke ktora nema na tomto svete vraj ziadnu hodnotu lebo je krizenec zabezpecili co najlepsiu starostlivost a nie na to aby sme ju brali na smrt nejakym sarlatanom ktory si vypytaju za zakrok tolko penazi a o 4hod po odovzdani nam fenka uhynie,,,,

Nehovoriac o tom ze keby nas poucili o rizikach pooperacnych a o tom co mame sledovat tak mozno by sme ju po ceste domov stihli odviezt na inu kliniku kde by ju zdiagnostikovali zistili by krvacanie a reoperovali lenze tu zlyhalo vsetko,,,ved oni jej nemerali ani teplotu iba povedali ze je studena po anesteze pritom bola operovana na vyhrevnej podlozke a potom.bola vo vyhrievanom boxe....15:20 uz bola po 18:20 sme ju preberali stale studenu z bledymi dasnami sak veterinarka povedala ona sa z toho vyspi!!!!

Katastrofa toto, na pitvu sme ju dali preto lebo sme sa stale obvinovali a nevedeli sme spat z toho.co sa mohlo spat,,,reakcia kliniky slabe srdce, vrodena srdcova chyba, alergicka reakcia na pouzity sici material, apod

Nasledne potom co sme bez ohlasenia sli znova dve hodiny po lekarsku spravu sme sa dozvedeli po telefonate z majitelkou ze : mozno doktorka nemala svoj den, mozno mala zly den!!@@- ako prepacte tak ked budu mat zly den tak nam budu umierat zvierata to je neospravedlnitelne- ked mala zly den mala si zobrat dovolenku alebo neoperovat,,,,

Bohuzial co sa stalo.uz sa neda vratit spat ale nech na podobne chyby nedoplatia iny ludia co tam pridu v dobrej viere kvoli odbornemu vysetreniu budu platit nemale peniaze a nakoniec pojdu odtial rovno na pitvu tak ako mi....

Uz len to ze pri takej operacii je mozna velka strata krvy mali urobit krvne testy na to aby vedeli zrazanlivost krvy a ci zviera nema nahodou nejake problemy...oni dokonca nespravili ani.zakladne klinicke vysetrenie ale nauctovali nam.ho....mi sme na to uplne zabudli az potom nam to.doslo...

"...sme sa dozvedeli po telefonate z majitelkou ze : mozno doktorka nemala svoj den, mozno mala zly den!!..."

Promiňte, ale tomuto se mi fakt nechce věřit, jakkoli je celý případ velmi smutný.

31.7.2019 15:31
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

MaE napsal(a):

Já vám prostě nějak nevěřim. Taková renomovaná klinika a neudělají předoperační vyšetření? A vůbec to je celý nějaký divný....

31.7.2019 15:36
boikana

XXX.XXX.64.140

MaE napsal(a):
Pani mi nemame psy zavrete v dvoch izbach mali sme ked harali feny v jednej izbe boli feny v druhej psy, vsetci boli pravidelne venceni,,,mali vyber v zahrade, spali na sedacke,, voziki sa v aute na vylety,,,ked sme mali dvoch boli v prahe, v nemecku, chodili na plaz vo walese,,spali s nami v hoteloch v nemecku,,nijdy sme ich nenechali samych ani v psom hotely,, na slovensko z anglicka cestovali s nami autom na dovolenky, behali po lesoch, kupali sa v potokoch v jazerach,,uz vam staci,,,najdenec z lesa bolns nami minuly rok v madarsku na vikend ,,, ako este chcete pocut?? Ano zeru kvalitnu stravu , niekedy aj domacu ked.mame cas a uvarime im, piekli sme im uz aj biskity z diviny, dostavali konzervy atd atd takto sa podla vas chovaju mnozitelia? Tak to ste asi dost mimo pretoze mi sme psov od mnozitelov videli tak prosim vas predtym ako zacnete trepat bludy a moralizovat pozrite sa aj do svojej budy ked potrebujete niekoho silou mocou urazat a ponizovat

Na krvne straty sme sa pytali odpoved bola strata krvy bola normalna, na gravidnu fenu a kastraciu sme prisli lebo nam to bolo doporucene- po rontgene sme sa jasne opytali veterinarov co teda navrhujete- povedali operaciu co vy ste uz naozaj nesvojpravna ked nerozumiete ani tomu co tu pisem ze vam to treba vysvetlovat ako malemu decku alebo silou mocou sa potrebujete vybujacit na cudzom cloveku lebo mozno mate nejake problemy doma.

Podívejte, jsem laik a jako laik bych vnímala větší pochybení na straně veteriny - nedostatečné info, špatný postup. Je pravda, že pochybení je i u vás, jinak by ta situace vůbec nevznikla, ale tvrdíte, že jste psy oddělovaly, snažily se uhlídat a vlastně i tu kastraci jste plánovali... prostě stane se. To že se stalo dvakrát je dost blbé, ale pořád mi to takto podané nepřijde, jako vyloženě zanedbání péče (mě jako vyložená chyba přijde jen to, že zodpovědnost za uhlídání psů prostě víkend co víkend ležela na někom jiném - vašich příbuzných, otázka nakolik zodpovědných).

Je to celé smutné, ale psa vám nikdo nevrátí, nějaké odborné názory tu padly a můžete jich využít a jinak se tu očividně ničeho víc nedočkáte... takže být vámi, už nechodím na tohle vlákno, ale pokud o to stojíte, tak podejte žádost o to prošetření nebo žalobu nebo jak se správně postupuje a řešte to v reálu a ne na netu.

Jinak někteří zdejší diskutující jsou ve svých reakcích opravdu zbytečně příkří až nemístně jízliví, že se tu rozepisuje zakladatel chápu jako šok po tom všem, ale ostatní snad mohou udržet chladnou hlavu...

31.7.2019 19:06
fikovnice

XXX.XXX.135.155

boikana napsal(a):
Podívejte, jsem laik a jako laik bych vnímala větší pochybení na straně veteriny - nedostatečné info, špatný postup. Je pravda, že pochybení je i u vás, jinak by ta situace vůbec nevznikla, ale tvrdíte, že jste psy oddělovaly, snažily se uhlídat a vlastně i tu kastraci jste plánovali... prostě stane se. To že se stalo dvakrát je dost blbé, ale pořád mi to takto podané nepřijde, jako vyloženě zanedbání péče (mě jako vyložená chyba přijde jen to, že zodpovědnost za uhlídání psů prostě víkend co víkend ležela na někom jiném - vašich příbuzných, otázka nakolik zodpovědných).

Je to celé smutné, ale psa vám nikdo nevrátí, nějaké odborné názory tu padly a můžete jich využít a jinak se tu očividně ničeho víc nedočkáte... takže být vámi, už nechodím na tohle vlákno, ale pokud o to stojíte, tak podejte žádost o to prošetření nebo žalobu nebo jak se správně postupuje a řešte to v reálu a ne na netu.

Jinak někteří zdejší diskutující jsou ve svých reakcích opravdu zbytečně příkří až nemístně jízliví, že se tu rozepisuje zakladatel chápu jako šok po tom všem, ale ostatní snad mohou udržet chladnou hlavu...

"Jinak někteří zdejší diskutující jsou ve svých reakcích opravdu zbytečně příkří až nemístně jízliví, že se tu rozepisuje zakladatel chápu jako šok po tom všem, ale ostatní snad mohou udržet chladnou hlavu... "

Souhlasím.

31.7.2019 19:43
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

fikovnice napsal(a):
"Jinak někteří zdejší diskutující jsou ve svých reakcích opravdu zbytečně příkří až nemístně jízliví, že se tu rozepisuje zakladatel chápu jako šok po tom všem, ale ostatní snad mohou udržet chladnou hlavu... "

Souhlasím.

I já souhlasím.
Někdy je mi z těch komentářů az blbě 👎

Ale to už jsem psala xkrat - hold někdo má asi tu potřebu

31.7.2019 20:09

Mně je to třeba velice líto, co se stalo, sama jsem myslím účast projevila, ale naprosto nechápu, na co se vlastně zakladatel diskuze ptá nebo co chce slyšet. My tady s tím nic neuděláme, on sám se musí rozmyslet, jestli podá žalobu nebo ne.
A je vcelku normální, že prostě každej má jinej názor, někdo kliniku odsoudí, někdo ne. Navíc je zde jen pohled z jedné strany a nelze nijak ověřit uváděné skutečnosti.
A o jakou kliniku vlastně šlo, abychom se jí vyhnuli?

31.7.2019 20:49
boikana

XXX.XXX.64.140

Mně je to třeba velice líto, co se stalo, sama jsem myslím účast projevila, ale naprosto nechápu, na co se vlastně zakladatel diskuze ptá nebo co chce slyšet. My tady s tím nic neuděláme, on sám se musí rozmyslet, jestli podá žalobu nebo ne.
A je vcelku normální, že prostě každej má jinej názor, někdo kliniku odsoudí, někdo ne. Navíc je zde jen pohled z jedné strany a nelze nijak ověřit uváděné skutečnosti.

Ano s tím naprosto souhlasím. Se vším Jinak já to u diskuzí beru tak, že pohledu druhé strany se člověk nemá šanci dopátrat, takže prostě beru info, co poskytne zadavatel, jako fakt. I když vím, že ve skutečnosti to mohl kdo ví jak překroutit nebo třeba i jenom nepochopit... ale na takové coby kdyby nemá smysl hrát.

A souhlasím, že když už tak zmínit jméno kliniky by nemuselo být špatné...

31.7.2019 20:59
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Myslím, že pán se chtěl prostě obyčejně vypovídat - ono to tak bývá, že se člověku uleví, když to dostane ze sebe....

A kolikrát se o tom lépe píše, než mluví.
..

Jen bohužel nepočítal s tím, že když se někdo svěří zde na tomto fóru - tak dostane tak naloženo, že je mu ještě hůř 😡

Což me osobně mrzí , protoze spousta fajn lidi kvůli tomu uteče a zůstane tu zase jen to rejpaní a jizlivost. ..

Jako ja si moc vážím rad, protože jsou tu lidi mnohem zkušenějši, co se psů týče , ale forma kterou to někteří prezentují je odporná 🙈

31.7.2019 21:14
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

To samozřejmě ano, ale už to, jakým způsobem svůj názor nekteři zde prezentují o nich dost vypovídá .

cpát někomu svůj nazor jako jediny správný ? A když má někdo jiný, tak ho musí urážet? ???👎

Jen ten, kdo nebyl rozumem moc obdařen, děla ze sebe machra na druhé 😀 sebevědomý a chytrý člověk to nemá zapotřebí

jsme na online diskuzi je nutno brát vše s rezervou. .. nazor obou stran zde člověk čekat nemůže

31.7.2019 22:07

MaE nebudu citovat vaše příspěvky jsou fakty dlouhé. Je mi samozřejmě fenečky taky líto, nicméně mi to nedá a musím napsat...pláčete hezky, ale na špatném hrobě. Tady na anonymní diskuzi s tím my tady nic nenaděláme a i kdybychom napsali, že máte stokrát pravdu, tak vám to bude naprosto k ničemu.
Osobně a z čistě z mého laického hlediska, bych já osobně fenu před porodem na operaci nehnala...jak už bylo psáno několikrát výše...nechala bych porodit a následně nechala třeba jen dvě štěňata a zbytek nechala utratit a je jedno, co by mi v tomhle doporučil veterinář....vy jste dali na doporučení a nedopadlo to a pokud máte pocit, že to bylo špatně a máte potřebu to řešit, tak do toho, ale tady se to fakty nevyřeší.
Otázkou je, co vlastně chcete....finanční odškodnění za psychickou újmu, protože fenečka asi nebude mít vyčíslitelnou cenu, když byla kříženec, eventuelně vrácení peněz za operaci, omluvu nebo vaše příspěvky mají být varováním pro ty, co chodí se psy na zmiňovanou kliniku??

A z toho co jsem tady přečetla nejsem sama, kdo nechápe, co s tím my tady uděláme.....neuděláme prostě nic, můžeme tak max projevit účast. A pokud jste to už neuhlídali víckrát, tak ve vašem případě bych zvážila kastraci všech vašich psů i fen, protože pak nebudete muset příště nic takového řešit.
Omlouvám se, nechce se mi to číst celé znovu, tak jestli jsem někde přehlédla, že zákrok byl akutní a musel se udělat teď hned, tak se omlouvám, ale pokud ne, tak na něj bylo hafec času, fena přeci nebyla březí jeden den...tím chci říct, že se dal zákrok naplánovat tak, aby operoval vet, kterého si vyberu.....nevím, jak je to na vaší klinice, ale já když jsem kastrovala fenu, tak jsme byly objednány ke konkrétnímu vetovi, kterého jsem si vybrala.......že měl někdo dovolenou??...přeci neměl dovolenou po celou dobu březosti feny. Za další bych já osobně podobný zákrok, když už tak konzultovala minimálně ještě s jedním veterinářem........jasně taky by to mohlo dopadnout stejně jako u vás, ale tak u operace člověk nikdy neví, každá operace, byť banální je vždycky riziko...i u lidí.

No sice to teď zavání jakože "po bitvě každý generál", ale já to tak vidím.

1.8.2019 07:08

myslím, že to nejmenší, co můžete udělat, je prostě zveřejnit jméno té kliniky. Sice to už vaší fence nepomůže, ale aspoň budou ostatní vědět na koho si dát pozor. Upřímně moc nechápu to nadšení z tvz. veterinárních klinik. Zatím jsem se nikdy nesetkala s ničím, co by nedokázal vyřešit náš veterinář. U ošetření vždycky pomahám já nebo můj muž a pokud jde zvíře na operaci, dá mi ho veterinářka s příslušnými pokyny po probrání domů. Ty kliniky mi přijdou předražené a nemám pocit že by péče v nich byla o tolik lepší, jak vidno někdy i naopak.

1.8.2019 07:43

myslím, že to nejmenší, co můžete udělat, je prostě zveřejnit jméno té kliniky. Sice to už vaší fence nepomůže, ale aspoň budou ostatní vědět na koho si dát pozor. Upřímně moc nechápu to nadšení z tvz. veterinárních klinik. Zatím jsem se nikdy nesetkala s ničím, co by nedokázal vyřešit náš veterinář. U ošetření vždycky pomahám já nebo můj muž a pokud jde zvíře na operaci, dá mi ho veterinářka s příslušnými pokyny po probrání domů. Ty kliniky mi přijdou předražené a nemám pocit že by péče v nich byla o tolik lepší, jak vidno někdy i naopak.

Tak my teda na kliniku chodíme, po odchodu našeho starého veterináře do důchodu, to pro nás byla jasná volba, protože 3 veterináře z kliniky znám, je to teda jen na očkování, naštěstí jsou psi zdraví a samozřejmě jsem tam kastrovala fenu. Nevím, možná to tam dražší bude, ale u očkování je to naprosto zanedbatelná částka a jsem "jejich pacient", pohotovostní službu mají především pro pacienty kliniky, co já vím, kdyby cokoliv, tak tam mají i naší zdravotní dokumentaci a co se případné operace týče, tak je mi to asi jedno, kolik za to, důležité pro mě je, že jsou tam vybavení, jak přístrojově, tak personálně....to mi právě vadilo nejvíc u mého bývalého veta, v ordinaci byl sám a musela jsem mu třeba i asistovat, když dělal zákrok na naší korele a králíkovi......a na to já moc nejsem.

1.8.2019 08:09
MaE

XXX.XXX.233.66

Ahoj meno kliniky zverejnim az ked sa ukonci tento nas spor a tiez im dame prijemne recenzie a podobne, no zatial kym to nieje uzavrete nebudem poskodzovat niekoho meno, kazdopadne je viac nez jasne ze to bola velka nezodpovednost a pochybenie z ich strany.

Mi sme prisli na tu kliniku uvazovali sme co ideme robit mi sme neboli na 100 percent rozhodnuty ze ju dame kastrovat brezi, po rontgene sme sa opytali co navrhuju,,,viete keby nam veterinari vysvetlili ze mame ju nechat porodit a ze je to pre nu bezpecnejsie a lepsie atd atd tak by sme to tak urobili lenze oni sa v podstate nejako specialne s nami ani nebavili neviem ci im naozaj islo o peniaze alebo dobro zvierata no kedze posledne slovo.bolo na nich tak mali s nami radsej rozpravat a povedat nam ze to nieje dobre....

1.8.2019 09:24

Tak my teda na kliniku chodíme, po odchodu našeho starého veterináře do důchodu, to pro nás byla jasná volba, protože 3 veterináře z kliniky znám, je to teda jen na očkování, naštěstí jsou psi zdraví a samozřejmě jsem tam kastrovala fenu. Nevím, možná to tam dražší bude, ale u očkování je to naprosto zanedbatelná částka a jsem "jejich pacient", pohotovostní službu mají především pro pacienty kliniky, co já vím, kdyby cokoliv, tak tam mají i naší zdravotní dokumentaci a co se případné operace týče, tak je mi to asi jedno, kolik za to, důležité pro mě je, že jsou tam vybavení, jak přístrojově, tak personálně....to mi právě vadilo nejvíc u mého bývalého veta, v ordinaci byl sám a musela jsem mu třeba i asistovat, když dělal zákrok na naší korele a králíkovi......a na to já moc nejsem.

Když se mi před lety stal u psa opravdu vážný úraz, vzal mě veterinář normálně mimopracovní dobu a psa zachránil. Naopak, když jsem měla fenu nemocnou a šla jsem na kliniku, protože náš obvyklý veterinář se odstěhoval, fenu mi málem zabili, protože určili absolutně chybnou diagnozu. Jako to se samozřejmě stát může, ale to že si někdo napíše na dveře klinika, ještě neznamená, že stejnou službu a možná lepší neodvede normální veterinář. Samozřejmě, když se s nimi znáte, je to jiné. Ale nikdo mo nikdy nevysvětlil rozdíl, mezi klinikou a veterinární ordinací. Možná se pletu, ale existuje snad nějaká úprava, odkdy si můžou říkat klinika a kdy normální veterina? U nás je výborný mladý pár, paní dělá drobná zvířata a její muž jezdí po hospodářských zvířatech. Když je něco akutního, přijedou nebo mě vezmou hned, mají rentgen, ultrazuk a všechno vybavení co mě jen napadne zánamy vedou samozřejmě taky, vedle toho je tady tvz. klinika, ordinuje tam tedy víc veterinářů, ale rozhodně mají otvírací dobu ne nepřetržitou službu a akutku berou taky jen na zavolání, Já tam ten rozdíl vážně moc nechápu.

1.8.2019 09:25
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MaE napsal(a):
Ahoj meno kliniky zverejnim az ked sa ukonci tento nas spor a tiez im dame prijemne recenzie a podobne, no zatial kym to nieje uzavrete nebudem poskodzovat niekoho meno, kazdopadne je viac nez jasne ze to bola velka nezodpovednost a pochybenie z ich strany.

Mi sme prisli na tu kliniku uvazovali sme co ideme robit mi sme neboli na 100 percent rozhodnuty ze ju dame kastrovat brezi, po rontgene sme sa opytali co navrhuju,,,viete keby nam veterinari vysvetlili ze mame ju nechat porodit a ze je to pre nu bezpecnejsie a lepsie atd atd tak by sme to tak urobili lenze oni sa v podstate nejako specialne s nami ani nebavili neviem ci im naozaj islo o peniaze alebo dobro zvierata no kedze posledne slovo.bolo na nich tak mali s nami radsej rozpravat a povedat nam ze to nieje dobre....

To je jasné snad jenom vám. A to, že nechcete zveřejnit jméno chápu, oni by vás mohli zažalovat pro pomluvu.

1.8.2019 09:46

Když se mi před lety stal u psa opravdu vážný úraz, vzal mě veterinář normálně mimopracovní dobu a psa zachránil. Naopak, když jsem měla fenu nemocnou a šla jsem na kliniku, protože náš obvyklý veterinář se odstěhoval, fenu mi málem zabili, protože určili absolutně chybnou diagnozu. Jako to se samozřejmě stát může, ale to že si někdo napíše na dveře klinika, ještě neznamená, že stejnou službu a možná lepší neodvede normální veterinář. Samozřejmě, když se s nimi znáte, je to jiné. Ale nikdo mo nikdy nevysvětlil rozdíl, mezi klinikou a veterinární ordinací. Možná se pletu, ale existuje snad nějaká úprava, odkdy si můžou říkat klinika a kdy normální veterina? U nás je výborný mladý pár, paní dělá drobná zvířata a její muž jezdí po hospodářských zvířatech. Když je něco akutního, přijedou nebo mě vezmou hned, mají rentgen, ultrazuk a všechno vybavení co mě jen napadne zánamy vedou samozřejmě taky, vedle toho je tady tvz. klinika, ordinuje tam tedy víc veterinářů, ale rozhodně mají otvírací dobu ne nepřetržitou službu a akutku berou taky jen na zavolání, Já tam ten rozdíl vážně moc nechápu.

My jsme teď taky nuceni jezdit na kliniku. U nás ve městě, přestože je okresní, spousta veterinářu s praxí skončila, hlavně důchodci. I když teda jeden stále ještě ordinuje, ale je to tak jen na běžné očkování, doktor už špatně vidí a po poslední operaci už nemám moc důvěru, navíc sám přiznal, že už se na to necejtí. Takže zatím jezdíme na kliniku do Opavy, mají i noční pohotovost a už jednou se nám to hodilo a s péčí jsem byla moc spokojená. Na druhou stranu drazí jsou a není doktor jako doktor. V poslední době mně vadí jejich reklamy na billboardech, kde deklarují péči a odbornost, kterou ve skutečnosti vůbec nemají. Takže ještě hledám, že když už do Opavy, tak lze vybrat i jiného veterináře a třeba by mně tady někdo poradil. Rentgeny kloubu a kyčlí nám třeba dělal MvDr. Pepřik a byla jsem příjemně překvapená, neznáte ho někdo?

1.8.2019 10:13

bohužel jsme od mělníka, tyhle končiny neznám. Taky mi přijde že ty reklamy apod jsou už moc. Dobré zboží jak se říká se chválí samo a nepotřebuje bilbord. Naši veterináři jsou výborní a rozhodně nouzi o pacienty nemají i bez reklam.

1.8.2019 12:04
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

My jsme teď taky nuceni jezdit na kliniku. U nás ve městě, přestože je okresní, spousta veterinářu s praxí skončila, hlavně důchodci. I když teda jeden stále ještě ordinuje, ale je to tak jen na běžné očkování, doktor už špatně vidí a po poslední operaci už nemám moc důvěru, navíc sám přiznal, že už se na to necejtí. Takže zatím jezdíme na kliniku do Opavy, mají i noční pohotovost a už jednou se nám to hodilo a s péčí jsem byla moc spokojená. Na druhou stranu drazí jsou a není doktor jako doktor. V poslední době mně vadí jejich reklamy na billboardech, kde deklarují péči a odbornost, kterou ve skutečnosti vůbec nemají. Takže ještě hledám, že když už do Opavy, tak lze vybrat i jiného veterináře a třeba by mně tady někdo poradil. Rentgeny kloubu a kyčlí nám třeba dělal MvDr. Pepřik a byla jsem příjemně překvapená, neznáte ho někdo?

znám.

1.8.2019 12:34

jahodapavel napsal(a):
znám.

A můžete doporučit? Případně do SZ, pokud nechcete veřejně.

1.8.2019 13:29

No tak u mě to není jen o tom "jezdím na kliniku", ale opravdu spíš o tom, že po ukončenčení praxe našeho veta, jsem žádné další veterináře neznala, krom shodou okolností 3, kteří mezitím začali vykonávat praxi na klinice, z toho jeden starý pán, který ordinoval kdysi dávno ještě na státní veterinu a druhý, který je i náš velmi dobrý známý .....takže nejde asi o to "chodím na kliniku", ale prostě o výběr nového veta, který ordinuje na klinice.
To technické vybavení a eventuelně zdravotní dokumentace psa už je taková třešnička na dortu.

Třeba já jsem se setkala s různými názory i na našeho minulého veta, ke kterému já osobně, se psy a dalšími domácími mazlíčky, chodila téměř 20 let a naprostá spokojenost, ale kolikrát se mi stalo, že když jsem řekla, že chodíme k tomuto vetovi, slyšela jsem "no tak k tomu bych nešel, protože....tomu a tomu defakto zabil psa, tohodle nevyléčil, tohodle léčil špatně atd atd.

1.8.2019 13:35
conie

XXX.XXX.206.202

Taky s klinikami nemám právě dobrou zkušenost, po náhlém úmrtí mého veterináře jsem hledala náhradu, doma smečku psů, koček, několik plazů. Zajela jsem na zkoušku na malou kliniku (3 lékaři) s roční vychovanou šarplaninkou se zánětem uší. po našem vstupu do ordinace vet ustoupil za stůl a tam odtud (cca 2-4m) "ordinoval" ATB kapičky, aniž uši viděl nebo udělal výtěr. Viditelně se feny, která v klidu seděla u nohy a měla košík, bál. Takže konec, sem tedy ne. Na další klinice - očkování asi 5 leté zdravé a sportovně vedené čivavy - bylo mi sděleno, že očkování nelze provést bez kompletního vyšetření včetně odběrů krve, sona a bůhví co ještě. Upozornila jsem, že fena je naprosto zdravá, velmi aktivně sportuje - agility - a že chápu běžné vyšetření (prohlídka, poslech srdce), ale ostatní mi přijde zbytečné. Prý jinak neočkují. Po dotazu na cenu - cca 2 000 včetně očkování, jsem se rozloučila. Naštěstí jsme našli veta, který se umí postarat o naše zvířátka, jako VIP stálí klienti máme kdykoliv možnost telefonické konzultace, vet přijede k nám nebo nás vezme mimo ordinační hodiny. Péče super, přístup ke zvířatům i lidem taktéž, ceny přijatelné. Ale není to klinika, je to prostě samostatný veterinář.

1.8.2019 14:19
fikovnice

XXX.XXX.131.20

MaE napsal(a):

No a tu větu, že "operatérka měla špatný den", Vám fakt řekli? Toto je věc, která je pro mě jen těžko uvěřitelná. Jinak s Vámi soucítím.

1.8.2019 15:49

conie napsal(a):
Taky s klinikami nemám právě dobrou zkušenost, po náhlém úmrtí mého veterináře jsem hledala náhradu, doma smečku psů, koček, několik plazů. Zajela jsem na zkoušku na malou kliniku (3 lékaři) s roční vychovanou šarplaninkou se zánětem uší. po našem vstupu do ordinace vet ustoupil za stůl a tam odtud (cca 2-4m) "ordinoval" ATB kapičky, aniž uši viděl nebo udělal výtěr. Viditelně se feny, která v klidu seděla u nohy a měla košík, bál. Takže konec, sem tedy ne. Na další klinice - očkování asi 5 leté zdravé a sportovně vedené čivavy - bylo mi sděleno, že očkování nelze provést bez kompletního vyšetření včetně odběrů krve, sona a bůhví co ještě. Upozornila jsem, že fena je naprosto zdravá, velmi aktivně sportuje - agility - a že chápu běžné vyšetření (prohlídka, poslech srdce), ale ostatní mi přijde zbytečné. Prý jinak neočkují. Po dotazu na cenu - cca 2 000 včetně očkování, jsem se rozloučila. Naštěstí jsme našli veta, který se umí postarat o naše zvířátka, jako VIP stálí klienti máme kdykoliv možnost telefonické konzultace, vet přijede k nám nebo nás vezme mimo ordinační hodiny. Péče super, přístup ke zvířatům i lidem taktéž, ceny přijatelné. Ale není to klinika, je to prostě samostatný veterinář.

Hodně zvláštní přístup. Asi mají nouzi o zákazníky, tak potřebují vydělat.

1.8.2019 16:33
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.210.87

I my chodíme k "běžnému" veterináři. ošetří, vyšetří oočkuje, očipuje- ale je to proste takova ta klasika, rutina, "standard", .

Operuje lehčí zákroky - ale když dělala kdysi Tonikovi kýlu - tak me ani nenapadlo, že se nějaké předoperační psum dela. Ona nedělá - tak jsem vůbec nepochybovala ze by mela. Taky věřim ze ví, co dělá. Dnes už bych řešila jinak

Oproti tomu klinika v Litoměřicích ,má ruzne obory specializace, lepší přístroje, samozřejmostí jsou vyšetření , k antibiotikum probiotika :) , častější kontroly, dělá laparoskopii .... samozřejmě vše za mnohem vyšší cenu než naše vetka.

Takže na běžné ošetření a roční prohlídku s očkováním paní doktorka,ale kdybych resila něco vážnějšího u psa, jdu rozhodně tam.

1.8.2019 19:08

Každý si asi najde co mu vyhovuje. Mě říct veterinář před očkováním, že musí psa za 2000 vyšetřit, spokojená rozhodně nebudu. Na druhou stranu, jiný majitel psa ho bude chválit za příkladnou pečlivost. Asi mám štěstí na zdravé psy, mimo jeden vážný úraz a jednu nemoc, jsme vpodstatě nic až tak závažného neřešili.
U zmíněné fenky mi přijde, že by možná veterinář, který jede sám za sebe a majitel k němu chodil pravidelně, řekl něco v tom smyslu, ať neblbne a když už je porod na spadnutí, ať to nechá na přírodě a pak se to vyřeší utracením štěňat. Ale zaprvé, to ne každý rozdýchá - ,,humanita" a navíc v zařízení, kde jsou veterináři jen zaměstnanci by se asi špatně vysvětlovalo, proč poslali pryč zákazníka, z kterého mohlo být dost peněz. Jakmile je člověk někde zaměstnaný, už hrají svou roli různé věci. Jenže to už jsou jen spekulace. Člověk by si měl v ideálním případě najít veterináře, jehož přístup mu je blízký a kterému věří. Pak i když se něco nepovede se to snáší mnohem líp.

1.8.2019 19:48
MaE

XXX.XXX.233.83

fikovnice napsal(a):
No a tu větu, že "operatérka měla špatný den", Vám fakt řekli? Toto je věc, která je pro mě jen těžko uvěřitelná. Jinak s Vámi soucítím.

To prisaham ze rekli..mne sa to tiez zda byt neuveritelne ale je to tak bohuzial

1.8.2019 19:52
fikovnice

XXX.XXX.135.179

MaE napsal(a):
To prisaham ze rekli..mne sa to tiez zda byt neuveritelne ale je to tak bohuzial

Víte, mně se toto prostě nezdá. To je jako by v humánní medicíně chirurg uřízl levou nohu místo pravé a pak by někdo od nich řekl, že měl blbej den. To se prostě už profesně a z loajality a kolegiality nedělá. Můžu si tisíckrát myslet, že kolega něco pos.al, ale klientovi to neřeknu. Tedy pokud na té klinice nevládnou všeobecně prapodivné poměry...

1.8.2019 19:54
MaE

XXX.XXX.233.83

Este k tej kastracii kazdy ma na to svoj nazor mi sme sli dat minimalne po prvom harani ... pozrite si dokument doktorky Dr.Karen Becker najdete na youtube popisuje tam ake zle je ze sa kastruje v tak mladom veku,,ona to tiez robila a nakoniec zistila ze klientom svojej kliniky ublizila takze ja neobhajujem to co sa nam stalo ze fenka bola nakryta ale kedy budeme kastrovat sa hadam mozme rozhodnut sami...skoda ze malo veterinarov toto povie ze kastrova zviera ktore je v stenacom veku je proste nie dobre ak nechxeme aby malo v buducnosti zdravotne problemy ... toto nam tiez nikto nepovedal nikdy ....takze tak

1.8.2019 20:01
MaE

XXX.XXX.233.83

fikovnice napsal(a):
Víte, mně se toto prostě nezdá. To je jako by v humánní medicíně chirurg uřízl levou nohu místo pravé a pak by někdo od nich řekl, že měl blbej den. To se prostě už profesně a z loajality a kolegiality nedělá. Můžu si tisíckrát myslet, že kolega něco pos.al, ale klientovi to neřeknu. Tedy pokud na té klinice nevládnou všeobecně prapodivné poměry...

Majitelka tam ma zamestnancov ona nevie co sa tam deje ,, doktorky to robili.prvykrat akoze operovali gravidnu fenu, plus maju tam odbornika doktora na reprodukciu toho sme ani nevideli ,,a doktorka povedala ze kastrovat gravidnu fenu je rovnake ako negravidnu pritom iny veterinari toto vyvratili ze tam su ine rizika atd atd...a nakoniec veterinar so specializaciou chirurg makkych tkaniv robil anestezu a internistka maciek a internistka operovali asi tak...proste sa podcenili a dosrali to....bohuzial...nakoniec posledne slovo bolo ze oni take operacie nerobia a ked som sa opytal ze tak preco ste to robili tak povedala ze lebo sme chceli a ked som jej povedal ze ale po rontgene sme sa vas pytali co teda navrhujete a povedali ste operaciu tak ostala ticho....takze asi tak...proste ja si nemam preco vymyslat ...a nemam sa preco stazovat keby som si bol vedomy toho ze to neposrali v.mojom zaujme nieje skodit druhym ludom ale nebudem sa ani necinne prizerat na to ako za peniaze a nie male umieraju zvierata ktore by mohli zit a toto mi nikto nevyvrati lebo nabuduce sa to moze stat komukolvek a ked nebudu za to vyvodene dosledky a kazdy si bude robit co chce tak potom naozaj bude vsetko o tom ze doktorka mozno nemala svoj den ....

1.8.2019 20:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MaE napsal(a):
Majitelka tam ma zamestnancov ona nevie co sa tam deje ,, doktorky to robili.prvykrat akoze operovali gravidnu fenu, plus maju tam odbornika doktora na reprodukciu toho sme ani nevideli ,,a doktorka povedala ze kastrovat gravidnu fenu je rovnake ako negravidnu pritom iny veterinari toto vyvratili ze tam su ine rizika atd atd...a nakoniec veterinar so specializaciou chirurg makkych tkaniv robil anestezu a internistka maciek a internistka operovali asi tak...proste sa podcenili a dosrali to....bohuzial...nakoniec posledne slovo bolo ze oni take operacie nerobia a ked som sa opytal ze tak preco ste to robili tak povedala ze lebo sme chceli a ked som jej povedal ze ale po rontgene sme sa vas pytali co teda navrhujete a povedali ste operaciu tak ostala ticho....takze asi tak...proste ja si nemam preco vymyslat ...a nemam sa preco stazovat keby som si bol vedomy toho ze to neposrali v.mojom zaujme nieje skodit druhym ludom ale nebudem sa ani necinne prizerat na to ako za peniaze a nie male umieraju zvierata ktore by mohli zit a toto mi nikto nevyvrati lebo nabuduce sa to moze stat komukolvek a ked nebudu za to vyvodene dosledky a kazdy si bude robit co chce tak potom naozaj bude vsetko o tom ze doktorka mozno nemala svoj den ....

Běžte do prd..e, ted tu děláte chytrého. To jste si měl nastudovat před tím, než jste s fenou někam jel. A ne furt dokola mlet o tom jak vás někdo poškodil. Z vašeho pravopisu, slohu, podle Anglie i sousedů asi vím o koho se jedná.

1.8.2019 20:28
MaE

XXX.XXX.233.83

jahodapavel napsal(a):
To je jasné snad jenom vám. A to, že nechcete zveřejnit jméno chápu, oni by vás mohli zažalovat pro pomluvu.

To je jasne nielen mne ale aj z vysledku pitvy, konzultovali sme to z regionalnou prezidentkou veternarnej asociace, z advokatom kazdemu to je jasne len takym ludom co potrebuju zpochybnovat a radovat sa na ludskom nestasti to nieje jasne ...a v poslednom rade nebudem zverejnovat niekoho meno kym to nebudeme mat pravne doriesene ....ked lekar zabije cloveka- prizna si chybu?? Nie tak potom o com sa tu bavime? Naco by som sme si mi robili starosti a minali cas a energiu na ukor nasej prace a nasich zakaznikov ked vlastne chyba je v nas ..a vymyslame si a neviem co no proste ludia sme vselijaky potom sa necudujme ze na tomto svete a v tychto postsocialistickych republikach sa mame tak dobre ked tu mame takych super ludi ako aj na tomto fore mozeme vidiet...

1.8.2019 20:29
MaE

XXX.XXX.233.83

jahodapavel napsal(a):
Běžte do prd..e, ted tu děláte chytrého. To jste si měl nastudovat před tím, než jste s fenou někam jel. A ne furt dokola mlet o tom jak vás někdo poškodil. Z vašeho pravopisu, slohu, podle Anglie i sousedů asi vím o koho se jedná.

S vami netreba stracat cas vy ste pre mna nula.

1.8.2019 20:31
MaE

XXX.XXX.233.83

A uz dlho som tak sprosteho cloveka ako je pan Jahoda Pavel nezazil bohuzial...on je boh lebo nikdy neurobil chybu....

1.8.2019 20:52
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

MaE napsal(a):
Este k tej kastracii kazdy ma na to svoj nazor mi sme sli dat minimalne po prvom harani ... pozrite si dokument doktorky Dr.Karen Becker najdete na youtube popisuje tam ake zle je ze sa kastruje v tak mladom veku,,ona to tiez robila a nakoniec zistila ze klientom svojej kliniky ublizila takze ja neobhajujem to co sa nam stalo ze fenka bola nakryta ale kedy budeme kastrovat sa hadam mozme rozhodnut sami...skoda ze malo veterinarov toto povie ze kastrova zviera ktore je v stenacom veku je proste nie dobre ak nechxeme aby malo v buducnosti zdravotne problemy ... toto nam tiez nikto nepovedal nikdy ....takze tak

Jako sorry, ale témat kastrace je plnej internet. Kdyby vy jste se pořádně zajímal co a jak, tak by fenka žila. První chyba, že jste neuhlídal fenu a to né jednu. Pak místo, aby jste si pořádně zjistil co a jak znamená kastrovat vysokobřezí fenu, jste ji v tom nechal. A pak ještě ji necháte operovat bez předoperačního vyšetření. Tohle normální člověk neudělá......zajisté klinika udělala chybu, ale zásadní chybu jste udělal vy. Takže nadávejte akorát tak sobě, protože vy jste ten, co to způsobil.....

MišaH.

1.8.2019 20:56
MišaH.

XXX.XXX.175.57

MaE napsal(a):
To je jasne nielen mne ale aj z vysledku pitvy, konzultovali sme to z regionalnou prezidentkou veternarnej asociace, z advokatom kazdemu to je jasne len takym ludom co potrebuju zpochybnovat a radovat sa na ludskom nestasti to nieje jasne ...a v poslednom rade nebudem zverejnovat niekoho meno kym to nebudeme mat pravne doriesene ....ked lekar zabije cloveka- prizna si chybu?? Nie tak potom o com sa tu bavime? Naco by som sme si mi robili starosti a minali cas a energiu na ukor nasej prace a nasich zakaznikov ked vlastne chyba je v nas ..a vymyslame si a neviem co no proste ludia sme vselijaky potom sa necudujme ze na tomto svete a v tychto postsocialistickych republikach sa mame tak dobre ked tu mame takych super ludi ako aj na tomto fore mozeme vidiet...

Pokud to máte zkonzultované s takovými odborníky, tak proč ztrácíte tolik času a energie se zdejšími nulami, které povětšinou vůbec nechápou co vlastně chcete?

A prosím Vás, pro rozšíření obzorů, ta regionalna prezidentka veternarnej asociace to je kdo? V tomhle případě můžete určitě i jmenovat, slyším o něčem takovém prvně.

1.8.2019 21:39
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

MišaH. napsal(a):
Pokud to máte zkonzultované s takovými odborníky, tak proč ztrácíte tolik času a energie se zdejšími nulami, které povětšinou vůbec nechápou co vlastně chcete?

A prosím Vás, pro rozšíření obzorů, ta regionalna prezidentka veternarnej asociace to je kdo? V tomhle případě můžete určitě i jmenovat, slyším o něčem takovém prvně.

předseda okresní komory veterinárních lékařů - v ČR

1.8.2019 22:58
MaE

XXX.XXX.233.83

MišaH. napsal(a):

Komora veteeinarnych lekarov regionalna prezidentka to asi v cr nemate ae mudra ste ako einstein

1.8.2019 23:05
MaE

XXX.XXX.233.83

Huskyjanina napsal(a):
Jako sorry, ale témat kastrace je plnej internet. Kdyby vy jste se pořádně zajímal co a jak, tak by fenka žila. První chyba, že jste neuhlídal fenu a to né jednu. Pak místo, aby jste si pořádně zjistil co a jak znamená kastrovat vysokobřezí fenu, jste ji v tom nechal. A pak ještě ji necháte operovat bez předoperačního vyšetření. Tohle normální člověk neudělá......zajisté klinika udělala chybu, ale zásadní chybu jste udělal vy. Takže nadávejte akorát tak sobě, protože vy jste ten, co to způsobil.....

K teme kastrace je plnej internet blabolu ktore sa nezakladu na pravde to je podstatny fakt...vy tu sirite presne tie iste bludy ako kazdy veterinar ktory chce zarobit alebo ktory ma nocne mory z tzv mnoziarni,,,kazdy je mnoziar no podla mna je mnoziar te co mnozi psy bez pp a potom ich predava a podobne,,,ale tak samozrejme kazdeho treba nejako pomenovat....ukazte mi jeden normalny clanok o kastracii,,citate clanky aj v anglictine a inych jazykoch alebo iba cesky a slovensky a aj to z problemami???vy mate co hovorit co normalny clovek udela alebo neudela pozeral som to.video tu kauzu co v cr nemocnici nechali krvacat chlapca nakoniec upadol do komy a cuduj sa svetu co urobila jeho matka? Iba sa pozerala to normalny clovek neudela,,?a co mohla robit? A co by ste robili vlastne vy na jej mieste??vynadali jej, obvinili ju ze nic neurobila??no proste uz si myslim ze ste banda idiotov a bodka....ked vasho psa skantria veternari tak vam napisem to iste ze nemali ste tam.chodit lebo smrt sa da zapricinit aj pri inom zakroku lenze to asi vasa hlava nevie spracovat lebo ste evidentne totalne mimo bohuzial

1.8.2019 23:08
MaE

XXX.XXX.233.83

Huskyjanina napsal(a):

A udelal som chybu mate pravdu ze som siel na kliniku lebo na cr a sk mozu byt kliniky kde budu operovat taxikari alebo primar budete vy tak to potom aj cele dopadne

MišaH.

1.8.2019 23:18
MišaH.

XXX.XXX.175.57

Nechcete si zobnout něco na uklidnění a jít už spát?

Koho šlo urazit, už jste urazil, po tom co jste tu (a v dalších tématech) dnes předvedl Vás už asi nikdo litovat nebude, o rady nestojíte, diskutovat se s Vámi nedá, číst dokola ty bláboly se taky nedá.....běžte si vybíjet své frustrace jinam

2.8.2019 00:23

MaE napsal(a):
K teme kastrace je plnej internet blabolu ktore sa nezakladu na pravde to je podstatny fakt...vy tu sirite presne tie iste bludy ako kazdy veterinar ktory chce zarobit alebo ktory ma nocne mory z tzv mnoziarni,,,kazdy je mnoziar no podla mna je mnoziar te co mnozi psy bez pp a potom ich predava a podobne,,,ale tak samozrejme kazdeho treba nejako pomenovat....ukazte mi jeden normalny clanok o kastracii,,citate clanky aj v anglictine a inych jazykoch alebo iba cesky a slovensky a aj to z problemami???vy mate co hovorit co normalny clovek udela alebo neudela pozeral som to.video tu kauzu co v cr nemocnici nechali krvacat chlapca nakoniec upadol do komy a cuduj sa svetu co urobila jeho matka? Iba sa pozerala to normalny clovek neudela,,?a co mohla robit? A co by ste robili vlastne vy na jej mieste??vynadali jej, obvinili ju ze nic neurobila??no proste uz si myslim ze ste banda idiotov a bodka....ked vasho psa skantria veternari tak vam napisem to iste ze nemali ste tam.chodit lebo smrt sa da zapricinit aj pri inom zakroku lenze to asi vasa hlava nevie spracovat lebo ste evidentne totalne mimo bohuzial

Já jsem teda za normálních okolností klidnej člověk a i tohle teďka napíšu jen proto, že moje fena už se odebrala spát na chodbu, protože před ní bych se snad i styděla........

Víte zkraje mi vás bylo líto, bylo mi líto, co se stalo vaší fence, ale jak diskuze postupovala, tak vás mám fakty plný zuby........neuhlídali jste svojí fenu a místo toho, abyste to nějak zavčasu řešili, když jste věděli, že štěňata nechcete, tak jste čekali až za pět minut dvanát.........PROČ?????...nebo vlastně ne, ani nechci, aby mi bylo odpovězeno. Melete si furt svojí, urážíte lidi, kteří vám horlivě nepřikyvují. To, že na klinice možná pochybili je docela dobře možné...všude dělaj JENOM lidi, důkazů máte dost, tak s nima zatočte......myslím, že tady už bylo napsáno vše a snad i něco navíc. My nejsme soudci.

Nikdy jsem si nemyslela, že takhle budu psát někomu, komu pejsek odešel do psího nebe. AŤ už někde něco vysoudíte nebo ne, ať už se domůžete vaší spravedlnosti nebo ne, tak vám dám jednu radu, i když o ní asi stát nebudete, fence už to život nevrátí......zkuste být zodpovědnějšími páníčky, ať se taková situace neopakuje a teď nemyslím jen pejsky hlídat, aby nedošlo k nechtěnému nakrytí...to se stane, moji psi jsou taky výsledkem takové "nehody", ale následky šlo řešit jinak a k tomu, co se stalo vůbec nemuselo dojít........už jste mohli mít feňuli dávno zbavenou "outěžku" a vykastrovanou a nebo jste se naopak mohli těšit z prcků, i kdyby jste je nenechali žít všechny a fenka mohla být zdravou a spokojenou psí maminkou........ať už se při operaci stalo cokoliv, tak na úmrtí vaší feny máte lví podíl právě vy........

2.8.2019 00:59
TrollPiiiiiitr

XXX.XXX.34.19

Naprosto bezpředmětná diskuze.

2.8.2019 01:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

TrollPiiiiiitr napsal(a):
Naprosto bezpředmětná diskuze.

s tajtrlíkem

2.8.2019 01:12
TrollPiiiiiitr

XXX.XXX.34.19

Yes ;)

2.8.2019 06:00
MaE

XXX.XXX.233.83

Já jsem teda za normálních okolností klidnej člověk a i tohle teďka napíšu jen proto, že moje fena už se odebrala spát na chodbu, protože před ní bych se snad i styděla........

Víte zkraje mi vás bylo líto, bylo mi líto, co se stalo vaší fence, ale jak diskuze postupovala, tak vás mám fakty plný zuby........neuhlídali jste svojí fenu a místo toho, abyste to nějak zavčasu řešili, když jste věděli, že štěňata nechcete, tak jste čekali až za pět minut dvanát.........PROČ?????...nebo vlastně ne, ani nechci, aby mi bylo odpovězeno. Melete si furt svojí, urážíte lidi, kteří vám horlivě nepřikyvují. To, že na klinice možná pochybili je docela dobře možné...všude dělaj JENOM lidi, důkazů máte dost, tak s nima zatočte......myslím, že tady už bylo napsáno vše a snad i něco navíc. My nejsme soudci.

Nikdy jsem si nemyslela, že takhle budu psát někomu, komu pejsek odešel do psího nebe. AŤ už někde něco vysoudíte nebo ne, ať už se domůžete vaší spravedlnosti nebo ne, tak vám dám jednu radu, i když o ní asi stát nebudete, fence už to život nevrátí......zkuste být zodpovědnějšími páníčky, ať se taková situace neopakuje a teď nemyslím jen pejsky hlídat, aby nedošlo k nechtěnému nakrytí...to se stane, moji psi jsou taky výsledkem takové "nehody", ale následky šlo řešit jinak a k tomu, co se stalo vůbec nemuselo dojít........už jste mohli mít feňuli dávno zbavenou "outěžku" a vykastrovanou a nebo jste se naopak mohli těšit z prcků, i kdyby jste je nenechali žít všechny a fenka mohla být zdravou a spokojenou psí maminkou........ať už se při operaci stalo cokoliv, tak na úmrtí vaší feny máte lví podíl právě vy........

Nevedeli sme ze je brezi a uz naozaj mam toho dost celeho 10x som uz na to odpovedal a stale tie otazky...ano mate pravdu urobil som chybu preco mi ale veterinarny lekar na klinike nepovedal fakty co je pre fenu najlepsie riesenie vsetko je o diskusii lekar je na to aby poradil si.myslim alento.jenjedno vam ludom s predsudkami tazko nieco vysvetlovat

2.8.2019 07:43
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

lekar na klinike nepovedal fakty co je pre fenu najlepsie riesenie

Proč by to dělal?
Potřebuje kšeft.
Stejně, jako ostatní doktoři.
Jasný?

MišaH.

2.8.2019 08:52
MišaH.

XXX.XXX.175.57

rapotacka11 napsal(a):
lekar na klinike nepovedal fakty co je pre fenu najlepsie riesenie

Proč by to dělal?
Potřebuje kšeft.
Stejně, jako ostatní doktoři.
Jasný?

Tady je stále obviňována klinika z vnucení pro fenu nevhodného a nebezpečného zákroku.

Ale přečtěte si hned první příspěvek - operace byla doporučena jinde - doktorka měla dovolenou, tak šli sem, podle toho co řekla klinika: gravidní zvířata nekastrujeme-tak proč jste to udělali-protože jste to chtěli, to vypadá, že majitel na tomhle postupu trval a klinika dělala jinak "nestandartní" zákrok na jeho žádost, proto možná takové výčitky a přehnané reakce.

Celý ten příběh mi přijde hodně zapletený a zkreslený, netroufla bych si tu nikoho soudit, pokud se nevyjádří i druhá strana.

2.8.2019 09:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Rozhodně nikoho nesoudím.

První a zásadní chybu udělal zadavatel.

2.8.2019 11:32

MaE napsal(a):
Nevedeli sme ze je brezi a uz naozaj mam toho dost celeho 10x som uz na to odpovedal a stale tie otazky...ano mate pravdu urobil som chybu preco mi ale veterinarny lekar na klinike nepovedal fakty co je pre fenu najlepsie riesenie vsetko je o diskusii lekar je na to aby poradil si.myslim alento.jenjedno vam ludom s predsudkami tazko nieco vysvetlovat

Je teda zvláštní, že tady máte čas neustále probírat, jak klinika resp. konkrétní lékař pochybil, tím neříkám, že ne.....ale pohledat třeba informace na internetu. Jinak pokud bych já měla podezření, že jsem neuhlídala, tak bych šla prostě zavčasu na sono a nečekala bych až bude fena fáááákt tlustá a já si řeknu...no ona asi fáááákt čeká štěňata. A to píšu beze vší ironie, přijde mi to prostě jako naprosto normální postup, pokud si neřeknu "no co, tak když bude mít štěnďata, tak je prostě odchováme"

2.8.2019 14:25
MaE

XXX.XXX.233.83

MišaH. napsal(a):
Tady je stále obviňována klinika z vnucení pro fenu nevhodného a nebezpečného zákroku.

Ale přečtěte si hned první příspěvek - operace byla doporučena jinde - doktorka měla dovolenou, tak šli sem, podle toho co řekla klinika: gravidní zvířata nekastrujeme-tak proč jste to udělali-protože jste to chtěli, to vypadá, že majitel na tomhle postupu trval a klinika dělala jinak "nestandartní" zákrok na jeho žádost, proto možná takové výčitky a přehnané reakce.

Celý ten příběh mi přijde hodně zapletený a zkreslený, netroufla bych si tu nikoho soudit, pokud se nevyjádří i druhá strana.

Vybrali ste z kontextu: to dokaze kazdy keby sme boli na 100 percent rozhodnuty asi by sme nedali robit rontgen nie ...protoze ste to chceli a pokracovanie: ale po rontgene sme sa vam.spytali co teda navrhujete: povedali operaciu takze zase tu musi niekto manipulovat z vetami aby bol na vine majitel vidite a ze ludia no som zvedavy co budete robit ked sa raz nieco stane vam a nikto vam nebude verit...teda prapodovny ludia na tomto ceskom odbornom fore .... tu sa nikto nad nicim nepozastavy tam zena pise ze jej zomrel pes mal.diagnostikovany zapal sleziny a criev a vet sa rozhodol ho kastrovat...a ludia mu pisu ze ho utopili polievkou vy ste naozaj asi padnuty tu na hlavu bohuzial ....vy viete o kastracii akurat to ze pes nemoze dostat pyometru lebo to vam povie kazdy vet takzen tu nikto nedostane normalnu informaciu iba bludy ....typu polievkou si zabili psa ach jaj

2.8.2019 14:28
MaE

XXX.XXX.16.92

Je teda zvláštní, že tady máte čas neustále probírat, jak klinika resp. konkrétní lékař pochybil, tím neříkám, že ne.....ale pohledat třeba informace na internetu. Jinak pokud bych já měla podezření, že jsem neuhlídala, tak bych šla prostě zavčasu na sono a nečekala bych až bude fena fáááákt tlustá a já si řeknu...no ona asi fáááákt čeká štěňata. A to píšu beze vší ironie, přijde mi to prostě jako naprosto normální postup, pokud si neřeknu "no co, tak když bude mít štěnďata, tak je prostě odchováme"

Mi sme nemali podezreni ze sme.neuhlidali mysleli sme.si.ze sme.uhlidali.kedze feny boli v.inej izbe ako psy tak.ake podezreni sme.mali mat akoze ...

2.8.2019 14:39

...ono mi to celé připomíná našeho strýčka (již mnoho let není mezi námi), který sem do Čech přišel za tetou ze Slovenska před mnoha a mnoha lety......neustále mu někdo ubližoval a nikdo u nerozuměl (v práci, kamarádi a nakonec mnohdy i my - rodina), protože byl Slovák (jeho domněnka).....nikdy neuznal, že by to mohlo být proto, že by udělal chybu nebo se mýlil......ne, on byl prostě neomylný a jediný problém byl, že byl Slovák, že přišel od jinud a že my to nedokážeme skousnout.........dokázal se urážet pokud nebylo po jeho a nemluvit s námi poměrně dlouhou dobu - tím trestal hlavně tetu........já pořád vzpomínala co mi to připomíná, když jsem četla jeden příspěvek za druhým, který obviňuje všechny a všechno a uráží všechny a nedokáže přiznat svou první a velmi zásadní chybu .....NECHAT SI NEPLÁNOVANĚ NAKRÝT A POSLÉZE VYKASTROVAT VYSOKOBŘEZÍ FENU - on totiž ještě existuje obyčejný selský rozum a cit a když vidím, že je fena jako pučmeloun plná štěňat, tak jí prostě klinika, neklinika nechám odrodit, byť bych pak sprominutím měla nechat slepá čerstvě narozená štěňata utratit.....

2.8.2019 14:50
MaE

XXX.XXX.233.83

...ono mi to celé připomíná našeho strýčka (již mnoho let není mezi námi), který sem do Čech přišel za tetou ze Slovenska před mnoha a mnoha lety......neustále mu někdo ubližoval a nikdo u nerozuměl (v práci, kamarádi a nakonec mnohdy i my - rodina), protože byl Slovák (jeho domněnka).....nikdy neuznal, že by to mohlo být proto, že by udělal chybu nebo se mýlil......ne, on byl prostě neomylný a jediný problém byl, že byl Slovák, že přišel od jinud a že my to nedokážeme skousnout.........dokázal se urážet pokud nebylo po jeho a nemluvit s námi poměrně dlouhou dobu - tím trestal hlavně tetu........já pořád vzpomínala co mi to připomíná, když jsem četla jeden příspěvek za druhým, který obviňuje všechny a všechno a uráží všechny a nedokáže přiznat svou první a velmi zásadní chybu .....NECHAT SI NEPLÁNOVANĚ NAKRÝT A POSLÉZE VYKASTROVAT VYSOKOBŘEZÍ FENU - on totiž ještě existuje obyčejný selský rozum a cit a když vidím, že je fena jako pučmeloun plná štěňat, tak jí prostě klinika, neklinika nechám odrodit, byť bych pak sprominutím měla nechat slepá čerstvě narozená štěňata utratit.....

Ja som.chybu priznal no niesom jediny kto ju urobil anto zase neviete prezrat vy cesi mudry jak neviem co a babis vam to tam rozkrada lebo ste tak mudry ze ste to volili slovaka debilneho....hej to je humanne utracat novonarodene stenata vy zruda???ked uz sme pri tom???

2.8.2019 14:56

MaE napsal(a):
Ja som.chybu priznal no niesom jediny kto ju urobil anto zase neviete prezrat vy cesi mudry jak neviem co a babis vam to tam rozkrada lebo ste tak mudry ze ste to volili slovaka debilneho....hej to je humanne utracat novonarodene stenata vy zruda???ked uz sme pri tom???

......nepleťte sem politiku......a Vy si jako zrůda nepřipadáte, když jste nechal potrácet - kastrovat vysokobřezí fenu - ono to vychází ve své podstatě nastejno, jen ještě si k tomu přičtěte úhyn feny........
...a ještě jsem se chtěla zeptat, někde výše popisujete jak se všem svým psům věnujete, ale z toho jak tady vysedáváte, okamžitě reagujete a odpovídáte sáhodlouhými elaboráty snad nemůžete mít čas ani pořádně své psy vyvenčit.......

2.8.2019 15:17

Tak tady v tomhle vlákně já teda osobně končim....absolutně přestávám chápat o co jde, co a proč tady vlastně řešíme .....prvotní příspěvek ještě ok...stalo se neštěstí, přišli jsme o fenku, pochybila klinika, nechceme to nechat jen tak........ale to co postupně následuje???? Na tohle už nemám fakty patrony a ani náladu....lituju každýho písmenka co jsem výše napsala, protože ten čas kdy jsem to tady četla, hlavně příspěvky zadavatele a následně psala mi už nikdo nevrátí.
Tak radši vezmu kartáč a začnu vyčesávat pesany....už se totiž rozhodli připravit se na zimu, takže co se chlupů týče máme přechodně veseleji než obvykle....a bude to mít alespoň nějaký smysl.

2.8.2019 15:31
fikovnice

XXX.XXX.135.179

MaE napsal(a):

Vám nevadí, že si proti sobě popouzíte komplet všechny tady? Nikoho tu neznáte, my se známe, byť virtuálně, dlouho. A Vy tady osočujete zkušené lidi, nadávky do zrůd, apod. - to se nestydíte?!

2.8.2019 15:47
fikovnice

XXX.XXX.135.179

......nepleťte sem politiku......a Vy si jako zrůda nepřipadáte, když jste nechal potrácet - kastrovat vysokobřezí fenu - ono to vychází ve své podstatě nastejno, jen ještě si k tomu přičtěte úhyn feny........
...a ještě jsem se chtěla zeptat, někde výše popisujete jak se všem svým psům věnujete, ale z toho jak tady vysedáváte, okamžitě reagujete a odpovídáte sáhodlouhými elaboráty snad nemůžete mít čas ani pořádně své psy vyvenčit.......

OT - Evi, máš ode mě SZ.

2.8.2019 15:54

fikovnice napsal(a):
OT - Evi, máš ode mě SZ.

...díky, mrknu.....

2.8.2019 21:35
Arbora

XXX.XXX.212.221

MaE napsal(a):
A udelal som chybu mate pravdu ze som siel na kliniku lebo na cr a sk mozu byt kliniky kde budu operovat taxikari alebo primar budete vy tak to potom aj cele dopadne

V akom meste sa toto stalo?

Haffoboss

9.8.2019 22:23
Haffoboss

XXX.XXX.20.9

To je mi líto. Myslím že ve vaší situaci jste udělal asi dobrou věc ale u špatného veterináře☹️ Určitě by jste měl nechat své pejsky vykastrovat aby už se to nestalo. Klidně bych to jak už někdo psal řešila i soudem.

kwartel

15.1.2020 17:37
kwartel

XXX.XXX.103.229

Reakcia na pôvodný príspevok:

V prvom rade nezavádzajte svojimi vyfabulovanými príspevkami, v ktorých sa staviate do pozície najväčšieho trpiteľov...

Váš psík bol maximálne odborne odoperovaný, neexistuje aby padol alebo sa vyskytla iná nehoda ako uvádzate...Boli urobené tri pevné ligatúry, však podľa patológa jedna v priebehu prevozu zrejme sklzla...je to veľmi nepravdepodobná situácia, ale stala sa...Operujúci lekári konali maximálne zodpovedne, pričom vám takmer polhodinu vysvetľovali riziká OVH takto gravidnej feny...Medzitým doktorka psíka klinicky vyšetrila, čo ste zrejme nepostrehli...Psík išiel domov síce oťapený, ale úplne pri vedomí = štandardný stav po anestézii...
Jediná možnosť, kedy mohla ligatúra skĺznuť je počas prevozu a doma, keďže na klinike nemala možnosť, bola len opatrne na rukách prenášaná...
Kto je tu zodpovedný a robí problémy ste len VY...Píšete štažnosti všade možne, v ktorých si vymýšľate fiktívne príbehy, niektoré až komické...Staviate sa do pozície najväčšieho martýra, pričom všetku špinu dávate iným...Napokon sami ste pripustili aby vám vaši psy nakryli vašu fenu, doma ich máte niekoľko, pravdepodobne všetkých nekastrovaných...Je milé, že sa staráte o odvrhnuté zvieratá, však to so sebou nesie aj istú zodpovednosť...Jediná z časti pravdivá vec je, že jej nebola robená hematológia a biochémia - avšak otázka tu nebola operovať či nie, ale kedy? Z týchto vyšetrení by sa však aj tak nedala zistiť zrážanlivosť krvi...To sa robí v externých laboratóriách a lekári to dávajú robiť len keď je podozrenie na tento stav...

Na druhej strane sa ukázalo, že vám nejde o samotnú podstatu veci, ale len o peniaze..Operujúcim lekárom to je veľmi ľúto, sami nechápu ako sa to mohlo stať...Neurobili žiadny lapsus ani nič čo by eventuálne ohrozilo život psa...aj napriek tomu, že sa necítia vinní, boli ochotní priznať si oficiálne chybu, aby vám boli vrátené všetky prostriedky, ktoré ste v rámci tejto situácie utratili...Lenže nie, to vám samozrejme nestačí a nárokujete si ďalšie nezmyselné položky ako ujma na vašom zdraví = niekoľko sto eur, psychycký kolaps, preplatenie všetkých granulí, ktoré pes počas života zjedol, náhradu faktu, že lekári jednoznačne nepovedali, či si fena svoju graviditu uvedomuje alebo nie = to čo je už?Si myslíte že doktori majú zázračnú guľu a vidia psom do hlavy alebo ako si to predstavujete? Aj keď hl. lekárka si pripustila možnosť zodpovednosti na jej strane a bola sankciovaná, vy trváte na tom aby bola ešte viac potrestaná a vyhodená...

Ihneď ako sa lekári dozvedeli, že fena uhynula, bola vám odporučená pitva, lebo sami boli šokovaní a chceli vedieť čo sa stalo, pričom ste sa ohradzovali, že pes je už pochovaný...Navyše pes už je spopolnený a nie je možnosť dať urobiť pitvu aj ďalšiemu nezaujatému patológovi...

Trvali ste na vyplatení 1500 eur (zákrok vyšiel 172 eur)..keď ste zistili, že takúto sumu vám nikto nevyplatí, začali ste ju znižovať a vyhrážať sa, že ak vám ju nevyplatia pôjdete na súd, do televízie a neviem kde ešte...

Je to celé smešne, sami zo seba robíte idiotov...

15.1.2020 19:30
MaE

XXX.XXX.226.89

Vážená pani/pán - S alias kwartell, je absurdné koľko drzosti a klamstva vie človek ako vy pre svoju obranu vyprodukovat aby zdiskreditoval obyčajného človeka. Kedže informácie ktoré ste uviedli vyššie majú iba ludia ktorí videli stažnosť, vieme odkial vietor fúka, tiež Vám chcem povedať že tento príspevok svedčí nielen o vašom charaktere ale aj o profesionalite vašej kliniky. Od začiatku až do uplneho prešetrenia tejto veci sme neuviedli meno kliniky na ktorej sa táto vec odohrala avšak vy tu uvádzate skutočnosti iba pre to aby ste nás mohli zdiskreditovať, kludne poslúžte si.

Veľmi krátko k podstatným veciam - okrem toho že ste nás chceli namočiť do poistného podvodu pretože ste nás nechceli nijako odškodniť ale všetko ste šli riešiť z poistky aj ked sa neodborne vykonane zakroky poistovnou nepreplacaju , sme dostali oficialne z vašej poistky ked sme sa rozhodli že si nebudeme vytvarat falošné dokumenty čo ste nám vy osobne poradili sme dostali vyplatených 150 Eur. Ako píšete vyššie v príspevku operácia stála 172, nechali sme Vám 200 čiže táto suma nepokryla ani sumu ktoru sme zaplatili za operačný zákrok. Právo na emočnú ujmu na základe takej veci aku ste vy urobili máme a každý jeden človek ktorý by sa ocitol v rovnakej situácii by si ho nárokoval. Ohladne klamstiev ako ste nám vysvetlovali pol hodinu rizika OVH a podobných bludov sa nebudem radšej ani vyjadrovať.

Predsa všetci vieme že po tom čo ste od mojej manželky vylákali oficiálnu pitevnú správu ste mali tolko drzosti zavolat patologovy ktory pitvu vykonaval a presviedčať ho o tom že vy ste žiadnu chybu neurobili aby toho nebolo veľa po tom ako ste pitevnu spravu ziskali začali ste nou manipulovat a vymyslat si priciny umrtia ale to ste este nevedeli ze nam na súdnom lekárstve veterinarskej univerzity v Košiciach nemenovaná docentka po konzultácii z patologom vypracovala odborný posudok ktorý jasne hovoril o tom že ste pochybili nielen v tom že ste zakrok vykonali neodborne ale dokonca ste zanedbali aj povinnu a zakladnu pooperačnú starostlivost a okrem toho aj predoperačné vyšetrenie krvi ktore uvadzate na stránke že podstupuje každe zviera pred operáciou ste nevykonali na čo sa odbornici v posudku zhodli ze to nebolo konanie Lege Artis aj ked to nebola priama pričina umrtia fenky.

Okrem toho prešetrenim Komory Veterinarnych Lekarov SR nam prišlo stanovisko že ste zakrok a nasledne aj pooperačnu starostlivost vykonali neodborne. O vašej profesionalite svedči aj to že ste v tomto prispevku označili patologa so Štatneho Veterinarneho Ustavu za zaujateho pretože ste nas oklamali že fenka mala 3ligatury a pritom mala iba dve,, samozrejme sklzla a ani patolog na pitve ju nenašiel hlavne že vy ste si nezabudli naučtovať všetky tri.

Odbornici na UVLF v Košiciach sa iba čudujú ako môže vôbec takato klinika fungovať ,,,,a chcel som sem pridat a nahrat aj oficialne spravy ale to si necham na neskôr nech všetci vidia ako odborne ste ten zakrok vykonali,,,

PS : o tom hyenizme presviedčať patologa mam aj zvukovy zaznam tak dufam ze sa potom budete aspon troška hanbit za to aky ste ludia,,,,,

Ps2- a pochvalte sa aj tym ako ste pani co vam naposledy na Google napisala zlu recenziu oznacili za arogantnu klientku pritom vy ste jej psa so zlomenou panvou poslali domov v bolestiach bravo tlieskame,,,,,,nech sme idioti pred svetom pred ludmi ale za pravdu sa budeme bojovat nenechame sa zneuzivat nejakymi veterinarmi co beru veterinu iba ako biznis a pustaju sa do operacii ktore v zivote nerobili a fenku nam krvacajucu odovzdaju domov,,,ale predsa ludia ako vy nemaju svedomie,,,uz iba preto ze lekarky po tom co sa dozvedeli ze fenka uhyna neboli ochotne ani prebrat telefon pretoze s nami komunikovala iba recepcna asi ich to velmi mrzelo normalne plakali ze nam nepovedali ani :_ prepacte mrzi nas to.

15.1.2020 20:32
impact

XXX.XXX.12.132

No do psí ďoury, to jsou aspoň dlouhý věty. To nemáte na Slovensku interpunkci?

15.1.2020 21:05

Ale však tam je spousta čárek, dokonce více kusů za sebou :-) Jelikož jinde zcela chybí. Jsou prostě doplněny později, no.
A toto také oceňuji:
":_"
Jsme již dlouho rozděleni. Rozpolceni. Mezerou před interpunkčním znaménkem :-)

A furt nevíme, o kterou kliniku se jedná, takže jsem ztratila dalších 72 vteřin svého života.

15.1.2020 21:13

Ale však tam je spousta čárek, dokonce více kusů za sebou :-) Jelikož jinde zcela chybí. Jsou prostě doplněny později, no.
A toto také oceňuji:
":_"
Jsme již dlouho rozděleni. Rozpolceni. Mezerou před interpunkčním znaménkem :-)

A furt nevíme, o kterou kliniku se jedná, takže jsem ztratila dalších 72 vteřin svého života.

Pokud se nedozvíme o jakou kliniku se jedná, pak bych řekla, že pláče hezky, i když zdlouhavě, ale na špatném hrobě.

kwartel

15.1.2020 21:44
kwartel

XXX.XXX.103.229

Myslím, že s môjho príspevku je evidentné, že som do veci zainteresovaný a poznám situáciu z oboch strán..

Co vypisujete je až smiešne..Odjakživa sa dávajú tri ligatúry, no zázrakom sa údajne u vašej fenky dali dva a preto zomrela...Bolo písané, že nevyvracajú skutočnosť, že ligatúra mohla povoliť, v dôsledku čo začala krvácať, však nikdy sa nič také nestalo...Napokom svoju vinu si priznali..
Všetci veterinári si platia poistku, z ktorej sa pre takéto prípady čerpá a bola vám vyplatená takmer plná suma...

Netuším odkiaľ ste vytiahli, že sa ovplyvňujú hodnotiaci ľudia, patólóg, komora a pod. Je pravda, že patológovi bolo telefonované, však výlučne preto, aby sa potvrdila jeho správa, ktorú má druhá strana právo vidieť...Nikto ho nijako neovplyvňoval, určite nemáte túto skutočnosť od neho, ale ste si to vymysleli...Rovnako tak nie je nikto iný ovplyvňovaný, je pravda, že v rámci komory sa takmer všetci veterinári poznajú, preto nie je tajomstvo, kto prípad posudzuje, kto je patológ a pod...Je až smiešne tvrdenie, že všetci boli ovplyvňovaní, keďže nie je dôvod nikoho ovplyvňovať, každý normálny veterinár si urobí adekvátny záver...

Navyše je podozrivé, že hneď po pitve ste dali psa spopolniť čím ste znemožnili vykonať pitvu aj u iného patológa, pre zaistenie objektívnosti...Je to tiež v rozpore so zákonom...Žiadne dokumenty neboli sfalšované ako obviňujete, nemali byť ako, keďže to posudzujú nezávislí odborníci (iba ak by boli všetci zaujatí a to aj v rámci vedenia veterinárnej komory:D)...

Navyše, ako už bolo písané i napriek tomu si klinika vinu uznala a niekoľko krát sa vám, skrz viaceré telefonáty aj osobný kontakt s majiteľmi kliniky, ospravedlnila, hlavný lekár bol sankciovaný, bolo vám vyplatených 87% sumy...Preto nie je jasné čo viac ešte chcete...

Netuším odkiaľ vyťahujete, že zákrok a starostlivosť boli neodborné..Vždy je, až po odovzdanie zvieraťa, robené všetko maximálne šetrne a odborne ako sa len dá..To že sa uvolnil podväz, nemá súvis s týmto tvrdením..Ako môže niekto cudzí tvrdiť, že starostlivosť ako aj samotný zákrok bol neodborný - to je čisto vyfabulovaný názor...Všetci lekári majú nekoľkoročnú prax, celý personál je kompetentný vykonávať svoju prácu...V konečnom dôsledku, vy ste prišli s požiadavkou kastrovať vysoko gravidnú fenu, kedy ste z nepochopiteľných dôvodov čakali až do vysokého stupňa gravidity...

Stovky klientov sú s lekármi, prístupom a starostlivosťou o zvieratá spokojní, čo je viac ako vaše vymyslené obvinenia...Je pravda, že klinika dostala jedno negatívne hodnotenie, však aj to má zaujímavé pozadie, no to je o inom...

Tvrdíte, že klinika si vymýšľala príčiny úmrtia, čo je ďalší blud..To že deň po úhyne vám boli predložené eventuálne príčiny, prečo sa tak mohlo stať, neznamená vymýšľanie si príčin úmrtia...Plus ďalšie a ďalšie bludy z vašej strany...Preto nie vy, ale klinika má dôvod ohradiť sa voči obvineniam a voči rozširovaniu zlého mena, od mentálne jednoduchších ľudí..

Uvádzate, že máte nejaké nahrávky, preto tu je veľmi vhodné, aby ste ich zverejnili a odhalila sa tak skutočná pravda...

A prečo lekári s vami nekomunikovali? Preto že ste nabehli na kliniku a začali tam všetkých hlasno obviňovať..Preto ste boli odvolaný na komunikáciu s majiteľom kliniky, ktorý s vami trpezlivo komunikoval a snažil sa dospieť ku kompromisu, aby ste boli adekvátne odškodnený a zodpovedný lekár potrestaný, aj keď konal v najlepšom úmysle a chybu neurobil.....

Preto nielen môj, ale hlavne váš príspevok svedčí o vašom charaktere, vymýšľaní a obviňovaní, o hyenizme čisto pre finančný zisk na úkor údajnej psychickej ujmy zo straty psa, čo ste niekoľkokrát potvrdili vašimi telefonátmi (tu sa hodí to zverejnenie nahrávok)...

15.1.2020 21:57

Zde již je to s interpunkcí lepší, informační hodnota stále nulová.
Začínám přemýšlet o vygůglení.

16.1.2020 03:04
MaE

XXX.XXX.17.87

kwartel napsal(a):
Myslím, že s môjho príspevku je evidentné, že som do veci zainteresovaný a poznám situáciu z oboch strán..

Co vypisujete je až smiešne..Odjakživa sa dávajú tri ligatúry, no zázrakom sa údajne u vašej fenky dali dva a preto zomrela...Bolo písané, že nevyvracajú skutočnosť, že ligatúra mohla povoliť, v dôsledku čo začala krvácať, však nikdy sa nič také nestalo...Napokom svoju vinu si priznali..
Všetci veterinári si platia poistku, z ktorej sa pre takéto prípady čerpá a bola vám vyplatená takmer plná suma...

Netuším odkiaľ ste vytiahli, že sa ovplyvňujú hodnotiaci ľudia, patólóg, komora a pod. Je pravda, že patológovi bolo telefonované, však výlučne preto, aby sa potvrdila jeho správa, ktorú má druhá strana právo vidieť...Nikto ho nijako neovplyvňoval, určite nemáte túto skutočnosť od neho, ale ste si to vymysleli...Rovnako tak nie je nikto iný ovplyvňovaný, je pravda, že v rámci komory sa takmer všetci veterinári poznajú, preto nie je tajomstvo, kto prípad posudzuje, kto je patológ a pod...Je až smiešne tvrdenie, že všetci boli ovplyvňovaní, keďže nie je dôvod nikoho ovplyvňovať, každý normálny veterinár si urobí adekvátny záver...

Navyše je podozrivé, že hneď po pitve ste dali psa spopolniť čím ste znemožnili vykonať pitvu aj u iného patológa, pre zaistenie objektívnosti...Je to tiež v rozpore so zákonom...Žiadne dokumenty neboli sfalšované ako obviňujete, nemali byť ako, keďže to posudzujú nezávislí odborníci (iba ak by boli všetci zaujatí a to aj v rámci vedenia veterinárnej komory:D)...

Navyše, ako už bolo písané i napriek tomu si klinika vinu uznala a niekoľko krát sa vám, skrz viaceré telefonáty aj osobný kontakt s majiteľmi kliniky, ospravedlnila, hlavný lekár bol sankciovaný, bolo vám vyplatených 87% sumy...Preto nie je jasné čo viac ešte chcete...

Netuším odkiaľ vyťahujete, že zákrok a starostlivosť boli neodborné..Vždy je, až po odovzdanie zvieraťa, robené všetko maximálne šetrne a odborne ako sa len dá..To že sa uvolnil podväz, nemá súvis s týmto tvrdením..Ako môže niekto cudzí tvrdiť, že starostlivosť ako aj samotný zákrok bol neodborný - to je čisto vyfabulovaný názor...Všetci lekári majú nekoľkoročnú prax, celý personál je kompetentný vykonávať svoju prácu...V konečnom dôsledku, vy ste prišli s požiadavkou kastrovať vysoko gravidnú fenu, kedy ste z nepochopiteľných dôvodov čakali až do vysokého stupňa gravidity...

Stovky klientov sú s lekármi, prístupom a starostlivosťou o zvieratá spokojní, čo je viac ako vaše vymyslené obvinenia...Je pravda, že klinika dostala jedno negatívne hodnotenie, však aj to má zaujímavé pozadie, no to je o inom...

Tvrdíte, že klinika si vymýšľala príčiny úmrtia, čo je ďalší blud..To že deň po úhyne vám boli predložené eventuálne príčiny, prečo sa tak mohlo stať, neznamená vymýšľanie si príčin úmrtia...Plus ďalšie a ďalšie bludy z vašej strany...Preto nie vy, ale klinika má dôvod ohradiť sa voči obvineniam a voči rozširovaniu zlého mena, od mentálne jednoduchších ľudí..

Uvádzate, že máte nejaké nahrávky, preto tu je veľmi vhodné, aby ste ich zverejnili a odhalila sa tak skutočná pravda...

A prečo lekári s vami nekomunikovali? Preto že ste nabehli na kliniku a začali tam všetkých hlasno obviňovať..Preto ste boli odvolaný na komunikáciu s majiteľom kliniky, ktorý s vami trpezlivo komunikoval a snažil sa dospieť ku kompromisu, aby ste boli adekvátne odškodnený a zodpovedný lekár potrestaný, aj keď konal v najlepšom úmysle a chybu neurobil.....

Preto nielen môj, ale hlavne váš príspevok svedčí o vašom charaktere, vymýšľaní a obviňovaní, o hyenizme čisto pre finančný zisk na úkor údajnej psychickej ujmy zo straty psa, čo ste niekoľkokrát potvrdili vašimi telefonátmi (tu sa hodí to zverejnenie nahrávok)...

Kludne zverejnite co len chcete, budem sa tesit. Ohladne vášho tvrdenia o tom ze ste nás poucovali o rizikach OVH ako som povedal přesně v tej miestnosti kde sa to malo udiat máte kamery ktore záhadné v ten den nefungovali. Pitvu vykonával patolog so statneho veterinarneho a potravinarskeho ústavu přesně tak ako to požaduje komora veterinarnych lekarov slovenskej republiky, okrem toho že mi patolog potvrdil že ste sa ho snažili ovplyvnit uviedol v pitevnej správě příčinu smrti a tiez aj počet ligatur věd vy viete. Okrem toho odborný posudok z fakulty súdneho lekárstva univerzity veterinarneho lekárstva jasne hovoří o vašom odborne a stopercentne vykonanom zákroku ako tu tvrdíte a este okrem toho Komora Vet Lekarov SR to šetřením potvrdila ten váš odborný zakrok a starostlivost tak potom co este chcete?? Troška neprofesionalne za pseudonymem tu klamat a přitom ani nikto nevie o aku kliniku sa jedna. A v neposlednom rade vy ste tam v tom čase ani nebola takže si kludne mozete manipulovat a rozšiřovat o nás bludy o tom ako sme odmietali vysetrenie krvi a podobne.

S vámi sa nemám dalej o com bavit ani diskutovat pretože to budu riešiť a stále riesia institucie na to určené a keby ste nam nezabili fenku vaším pochybením tak by sme to zrejme nemali doma na papieri z oficialnou peciatkou a podpisom komory vet lekarov sr, ,,,,

Proste vám tie vaše spinavosti zvalit to na zlu zrazanlivost krvi co ste z panom R kuli aby ste sa zbavili zodpovědnosti nejako nevysli.

Navyse som este neviděl serioznu institucíu kde by si clenovia rodiny a podobne dávali sami sebe recenzie s plným poctom hviezdiciek s takou naivitou že ludia nevida rovnake priezvisko tych co tie recenzie dávali bravo bravissimo

Přidejte reakci

Přidat smajlík