Poptávám francouzského buldočka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

christina_emm

1.8.2019 16:34
christina_emm

XXX.XXX.12.43

Dobrý den, poptávám fenku nebo pejska francouzského buldočka, nejlépe bez PP a do 7 tisíc. Děkuji za případné nabídky.

1.8.2019 19:39
fikovnice

XXX.XXX.135.179

christina_emm napsal(a):
Dobrý den, poptávám fenku nebo pejska francouzského buldočka, nejlépe bez PP a do 7 tisíc. Děkuji za případné nabídky.

Tady ale není inzerce...

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2019 19:48

christina_emm napsal(a):

Pořízení psa bez PP si pořádně rozmyslete. Pokud je vám jedno, že ze štěněte, deklarovaného jako francouzský buldoček bez PP, může vyrůst kříženec nepodobající se buldočkovi ani fyzicky ani povahově, tak do toho jděte. Pokud ale opravdu chcete francouzského buldočka, tak si našetřete ještě nějaké peníze a kupte si psa s PP. Tedy se zárukou původu.

1.8.2019 20:01

Tady se vám stejně nikdo neozve, hledejte v inzerci.

Neregistrovaný uživatel

2.8.2019 23:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Teda to jsou pěkný pálky za ty "papíráky"! To se celkem nedivím, že lidi co chtějí jenom mazlíka shání raději bez PP.
Ví někdo, co obnáší uchovnit fr. buldočka? Jaké jsou povinné zdravotní testy?

Jinak pro zadavatele - pokud nemáte třicet tisíc na PP štěně a toužíte jenom po tomto pejskovi, který má sice skvělou povahu, ale je to invalida, který celý život lapá po dechu a chrčí, tak si pořiďte bez PP, ale chtějte písemnou smlouvu. Kvalitní smlouvu.
A pokud by Vám ze štěňátka vyrostl jasný kříženec, tak můžete žádat slevu, vrácení peněz či odškodnění.
Ale na druhou stranu - pokud by jste koupil křížence buldočka, tak na tom bude s největší pravděpodobností zdravotně lépe, než čistokrevný buldoček.

3.8.2019 05:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Teda to jsou pěkný pálky za ty "papíráky"! To se celkem nedivím, že lidi co chtějí jenom mazlíka shání raději bez PP.

Jinak pro zadavatele - pokud nemáte třicet tisíc na PP štěně a toužíte jenom po tomto pejskovi, který má sice skvělou povahu, ale je to invalida, který celý život lapá po dechu a chrčí, tak si pořiďte bez PP, ale chtějte písemnou smlouvu. Kvalitní smlouvu.
A pokud by Vám ze štěňátka vyrostl jasný kříženec, tak můžete žádat slevu, vrácení peněz či odškodnění.
Ale na druhou stranu - pokud by jste koupil křížence buldočka, tak na tom bude s největší pravděpodobností zdravotně lépe, než čistokrevný buldoček.

Souhlas.
Je zajímavé, že původní buldočci nebyli takoví mrzáci. Dokonce jsem na FB viděla nějaké psaní o retro buldočcích a ti vypadali dobře.

3.8.2019 05:57

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Nebo se v tom kříženci nakumuluje špatná povaha a zdravotní zatížení po buhvíjakých předcích.
Propagováním psů bez PP propagujete množírny.

3.8.2019 07:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo se v tom kříženci nakumuluje špatná povaha a zdravotní zatížení po buhvíjakých předcích.

To už je posedlost.
V každém pejskovi bez PP vidět produkt množíren.
Ty opravdové množírny, ze kterých se vyváží stovky štěňat do ciziny, ty tu na fauně či bazoši štěnata neprodávají. Hrnou to hromadně všechno pryč. Jako ten veterinář, co ho chytli s plným autem mrňousků a ne poprvé.

A jak tak koukám, štěňata s PP jsou v 99 případech ze 100 nabízena s "cena dohodou". Tak to ať se jdou chovatelé bodnout.
Co to má být "Dohodou"? Oni nevědí, kolik za štěně chtějí? Nebo počkají, jak se jim bude zájemce jevit a podle toho mu řeknou cenu? Jak mám věřit člověku, který neví,jakou cenu jeho štěňata mají, že ví, že budou alespoň vypadat jako buldočci, když už mi nezaručí, že se mi štěně či pejsek neudusí, či mu nevypadnou oči z důlků. Neseriozní jednání. Kdyby to byl jeden či dva, pochopím. Ale všichni???

3.8.2019 07:34

tak zrovna u tech buldocku je tohle argument, co neobstoji...
jsou nemocni vsichni a papiry na tom nic nezmeni.

3.8.2019 09:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
To už je posedlost.
V každém pejskovi bez PP vidět produkt množíren.
Ty opravdové množírny, ze kterých se vyváží stovky štěňat do ciziny, ty tu na fauně či bazoši štěnata neprodávají. Hrnou to hromadně všechno pryč. Jako ten veterinář, co ho chytli s plným autem mrňousků a ne poprvé.

A jak tak koukám, štěňata s PP jsou v 99 případech ze 100 nabízena s "cena dohodou". Tak to ať se jdou chovatelé bodnout.
Co to má být "Dohodou"? Oni nevědí, kolik za štěně chtějí? Nebo počkají, jak se jim bude zájemce jevit a podle toho mu řeknou cenu? Jak mám věřit člověku, který neví,jakou cenu jeho štěňata mají, že ví, že budou alespoň vypadat jako buldočci, když už mi nezaručí, že se mi štěně či pejsek neudusí, či mu nevypadnou oči z důlků. Neseriozní jednání. Kdyby to byl jeden či dva, pochopím. Ale všichni???

Taky nemám ráda "cenu dohodou", ono když už se člověk kolem toho plemene pohybuje, tak má zhruba představu, kolik to může být. Ale když někdo ještě neví, tak je opravdu rozdíl jestli 15 nebo 30 tisíc. Ono to ale není o tom, že by chovatel cenu nevěděl, nebo ji nastavil podle toho jak se mu jeví kupující. On tu cenu ví, jen vám ji sdělí třeba mailem. Když jsem sháněla štěně tak jsem se rovnou do mailu rozepsala, jaké pohlaví a barvu chci, co chci se psem dělat, jaké mám pro něho podmínky a nakonec se zeptala na cenu.(Ptala jsem se takto i u ještě nenarozených štěňat a podle rodičů už chovatel tu cenu taky věděl). Všichni chovatelé mi bez problému odpověděli. Ale tak nějak tuším, že kdybych se zeptala jen na cenu, tak mě většinou chovatelů štěně nedá.

Pak jsem ještě zjišťovala cenu jednoho plemene, ne pro sebe, a to jsem teda rovnou volala a ptala se. Prostě jsem se zeptala, jestli je ještě volné nějaké štěně a případně za jakou cenu. Taky nebyl problém.

Ale tak trochu tomu taky nerozumím, proč je udávaná cenu dohodou, když tu cenu většinou chovatel přesně ví a hned vám ji řekne. Možná kvůli ostatním chovkám, aby nevěděli? Ale proč? Nebo třeba kvůli známým - aby nevěděli kolik má chovatel za štěně a nepomlouvali, že na tom vydělává?

3.8.2019 09:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ale tak trochu tomu taky nerozumím, proč je udávaná cenu dohodou, když tu cenu většinou chovatel přesně ví a hned vám ji řekne. Možná kvůli ostatním chovkám, aby nevěděli? Ale proč? Nebo třeba kvůli známým - aby nevěděli kolik má chovatel za štěně a nepomlouvali, že na tom vydělává?

Je to možné. Ale když tentýž člověk bude prodávat kolo, psací stůl či lyže, cenu napíše. Nikdo by inzerát bez ceny myslím ani neotevřel.
Podobné praktiky se teď množí při prodeji bytů a domů. A nebo je v inzerátu cena v realitce. To je na ránu.

3.8.2019 09:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):

Je to možné. Ale když tentýž člověk bude prodávat kolo, psací stůl či lyže, cenu napíše. Nikdo by inzerát bez ceny myslím ani neotevřel.
Podobné praktiky se teď množí při prodeji bytů a domů. A nebo je v inzerátu cena v realitce. To je na ránu.

Rozumím, je to nepříjemné, ale zase pokud se mi to štěně (nebo klidně ten dům) opravdu líbí a mám o to zájem, tak nemám problém tam zavolat a na cenu se zeptat. Neodradí mě to. Ale chápu, že někoho třeba ano.

Už se to tu řešilo vícekrát, vždycky jsem čekala, jestli sem nenapíše vysvětlení přímo někdo z chovatelů, ale zatím nic. Fakt by mě zajímal ten důvod.

3.8.2019 10:21

Možná to je i tím, že když si někdo rozklikne inzerci a u jednoho inzerátu vidí cenu 6k a u druhého 20k tak většina lidí nebude vůbec přemýšlet nad tím, proč je tam takový rozdíl, ale automaticky zavolají na toho bez PP za 6k, protože spousta lidí se rozhoduje jen na základě ceny a víc je moc nezajímá...protože přece je to pořád pes. Takhle si zavolají na cenu dohodou, popovídají si s chovatelem, ten jim třeba vysvětlí, proč jsou takové cenové rozdíly a někdo si třeba potom rozmyslí, jestli chce opravdu ušetřit na pořízení zdravotně zatíženého plemene, nebo si raději připlatí, aby měl větší jistoty, nějaké testy, navštívil chovatele a viděl jeho psy, případně měl ve smlouvě nějakou kompenzaci, atd...
Protože lidi, co se o to aktivně zajímají a pohybují se mezi psy a chovateli, tak většinou mají chovku vybranou ještě před narozením štěňat a žádné inzerce neprohlíží. Ono je vlastně průser podle mě i to, když chovatel prostě předem ty zájemce na vrh nemá a musí třeba inzerovat narozená štěňata o které není moc zájem...protože inzerci si většinou prohlíží tzv. psí mudlové, kteří chtějí prostě psa zhruba nějakého plemene, buď na zahradu, nebo jako mazlíka na gauč a dál řeší jen cenu. Většina takových lidí nemá ani představu o tom, že plemeno trpí nějakými problémy, max vám řeknou, že známý známého měl PP psa a umřel mu na nějakou dědičnou vadu, na které je plemeno zatížené a ti si potom jedou svoje o tom, že PP psi jsou vlastně přešlechtění a nemocní.
A taky prostě chovatelé většinou nechtějí, aby si jejich odchov bral někdo na základě ceny, tak ji raději neuvádějí a donutí nejdříve toho člověka sepsat referát o sobě a potom se teprve baví o ceně...
ale jako jo...mě to taky štve, že je všude cena dohodou, protože u většiny plemen třeba nemám vůbec tušení, kolik stojí PP pes...a je mi blbé se na cenu ptát :D...zase je ale pravda, že svá vybraná plemena sleduji delší dobu a tam se to člověk tak nějak časem dozví, kolik zhruba...ale když sednete, řeknete si že prostě chcete teď štěně bez předchozího dlouhodobého průzkumu a návštěvě akcí, tak nemáte vůbec tušení...a běžný člověk se prostě orientuje jen v ceně u inzercí a když někde uvidí o dost vyšší částku, tak si spíš řekne, že to jsou zloději s přešlechtěným odchovem, co chcou akorát vydělat a dál to moc řešit nebudou.
Ono teďka prarodiče přítele si pořídili štěně biewera, bez PP z nějakého údajně rodinného "chovu" asi za 6k... a papíráka když volali, tak chtěli 15k za štěnně nestandarda, který neměl sestouplé kulky a ještě měl nějaký problém s předkusem...dál už raději nikam nevolali a jeli si pro bez PP, protože předtím měli taky bez PP jorkmuta, který jim vydržel při dobrém zdraví dlouho...těmhle lidem to prostě nevysvětlíte...zkoušela jsem, oni si zavolali právě i na PP a byli dost zklamaní (nevím do jaké chovky volali, to zas řešil přítelův bratr)...

3.8.2019 10:27

marcelaamax napsal(a):
Rozumím, je to nepříjemné, ale zase pokud se mi to štěně (nebo klidně ten dům) opravdu líbí a mám o to zájem, tak nemám problém tam zavolat a na cenu se zeptat. Neodradí mě to. Ale chápu, že někoho třeba ano.

Už se to tu řešilo vícekrát, vždycky jsem čekala, jestli sem nenapíše vysvětlení přímo někdo z chovatelů, ale zatím nic. Fakt by mě zajímal ten důvod.

Mám to stejně, normálně zavolám a zeptám se a podle toho, jak se mi chovatel jeví, se rozhodnu. S tím, který se čili, že se ptám na cenu, nebo se rozčiluje, že se mi štěňata zdají drahá, se víc nebavím. Jo, trochu to trvá, ale člověk musí být otrly, nedá se nic dělat.

Jinak je mně fuk, co si zadavatelka koupí, v buldočcich se nevyznám, jen mám za to, že zdravotně to nebude žádná hitparáda ani v PP chovu. Jen mně přijde trochu mimo radit sepsat pořádnou smlouvu a popřípadě pak vymáhat peníze zpět. Pochybuju, že z nějakýho "chovatele" psů bez PP vymámi vůbec nějakej papír, natož pak nějaký plnění.

3.8.2019 10:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Možná to je i tím, že když si někdo rozklikne inzerci a u jednoho inzerátu vidí cenu 6k a u druhého 20k tak většina lidí nebude vůbec přemýšlet nad tím, proč je tam takový rozdíl, ale automaticky zavolají na toho bez PP za 6k, protože spousta lidí se rozhoduje jen na základě ceny a víc je moc nezajímá...protože přece je to pořád pes. Takhle si zavolají na cenu dohodou, popovídají si s chovatelem, ten jim třeba vysvětlí, proč jsou takové cenové rozdíly a někdo si třeba potom rozmyslí, jestli chce opravdu ušetřit na pořízení zdravotně zatíženého plemene, nebo si raději připlatí, aby měl větší jistoty, nějaké testy, navštívil chovatele a viděl jeho psy, případně měl ve smlouvě nějakou kompenzaci, atd...
Protože lidi, co se o to aktivně zajímají a pohybují se mezi psy a chovateli, tak většinou mají chovku vybranou ještě před narozením štěňat a žádné inzerce neprohlíží. Ono je vlastně průser podle mě i to, když chovatel prostě předem ty zájemce na vrh nemá a musí třeba inzerovat narozená štěňata o které není moc zájem...protože inzerci si většinou prohlíží tzv. psí mudlové, kteří chtějí prostě psa zhruba nějakého plemene, buď na zahradu, nebo jako mazlíka na gauč a dál řeší jen cenu. Většina takových lidí nemá ani představu o tom, že plemeno trpí nějakými problémy, max vám řeknou, že známý známého měl PP psa a umřel mu na nějakou dědičnou vadu, na které je plemeno zatížené a ti si potom jedou svoje o tom, že PP psi jsou vlastně přešlechtění a nemocní.
A taky prostě chovatelé většinou nechtějí, aby si jejich odchov bral někdo na základě ceny, tak ji raději neuvádějí a donutí nejdříve toho člověka sepsat referát o sobě a potom se teprve baví o ceně...
ale jako jo...mě to taky štve, že je všude cena dohodou, protože u většiny plemen třeba nemám vůbec tušení, kolik stojí PP pes...a je mi blbé se na cenu ptát :D...zase je ale pravda, že svá vybraná plemena sleduji delší dobu a tam se to člověk tak nějak časem dozví, kolik zhruba...ale když sednete, řeknete si že prostě chcete teď štěně bez předchozího dlouhodobého průzkumu a návštěvě akcí, tak nemáte vůbec tušení...a běžný člověk se prostě orientuje jen v ceně u inzercí a když někde uvidí o dost vyšší částku, tak si spíš řekne, že to jsou zloději s přešlechtěným odchovem, co chcou akorát vydělat a dál to moc řešit nebudou.
Ono teďka prarodiče přítele si pořídili štěně biewera, bez PP z nějakého údajně rodinného "chovu" asi za 6k... a papíráka když volali, tak chtěli 15k za štěnně nestandarda, který neměl sestouplé kulky a ještě měl nějaký problém s předkusem...dál už raději nikam nevolali a jeli si pro bez PP, protože předtím měli taky bez PP jorkmuta, který jim vydržel při dobrém zdraví dlouho...těmhle lidem to prostě nevysvětlíte...zkoušela jsem, oni si zavolali právě i na PP a byli dost zklamaní (nevím do jaké chovky volali, to zas řešil přítelův bratr)...

Je pravda, že "naše" chovatelka štěňata taky ani neinzerovala, všechna štěňata byla zamluvená ještě před narozením, my měli předběžnou rezervaci už v době hned po krytí, kdy ještě nebyla ani potvrzena březost. A co tak koukám na "naše" plemeno, kdyby do budoucna měl být další pes, tak mám už teď představu, z jakých chovek bych štěně chtěla, z jakých naopak ne, a musela bych si štěně taky rezervovat ještě před narozením, protože to jsou chovky, které mají štěnda zamluvená dopředu a ani neinzerují... A už znám i tu cenu (plus mínus)....a vlastně přibližnou cenu jsem věděla už při pořizování současné feny, protože jsem se o to plemeno zajímala dlouhodobě, ptala se majitelů a chovatelů na akcích....

Ale pokud chce někdo třeba prvního psa s PP a u jediného inzerátu není uvedena cena, tak chápu, že to naštve. On třeba ten člověk všechno ostatní důležité o tom plemeni ví, má ideální podmínky a pes by se měl božsky, jenže to není ten typ, který se začne rozepisovat o tom, co se psem bude dělat a jaké má podmínky, zeptá se rovnou na cenu a čau, štěně nedostane.

Jenže ono to je prostě asi tak, že kdo už se dostal do té problematiky a je rozhodnutý pro psa s PP, tak tomu nedělá problém se o sobě rozepsat (rozmluvit) a zeptat se na cenu. Pokud někoho od psa s PP odradí jen to, že je uvedena cena dohodou, tak je to podle mě takový ten typ člověka, který prostě to PP vs bez PP nepochopí nikdy... A takových znám spousty...

3.8.2019 11:58
3.8.2019 12:04
Markéta80

XXX.XXX.176.4

buldočci jsou cenově hodně vysoko. Pod 30 000 to nebude. Navíc to zdraví Včera jsme tady viděla v inzerci buldočky a i s cenou . Kdy to šlo jsme psala maily, je fakt že cenu jsme hned neřešila. Vím v jaké ceně se štěnata prodávají Na chovatelku od které mám nejmladší jsme dostala jen telefon a at volám Paní hodně povídala a cenu řekla sama aniž bych se musela ptát Rovnou řekla že cena je vyšší ne jinde,ale ví že prodá Pokud chci určité plemeno s PP nemám problém otevřít pusu a zeptat se. Jen u buldočků vybrat alespoň relativně zdravé štěně bude složité

3.8.2019 12:06
Markéta80

XXX.XXX.176.4

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3479547/francouzsky-buldocek/

Koukám, že bez PP do 7 tis. teda těžko.

do 7000 je to dost výzva no , když všude prodávají bez PP 10 000-12 000

3.8.2019 12:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jako ty ceny štěňat bez PP jsou docela hustý (nejen u buldočků). Pamatuji si když jsem měla zlaťáka bez PP za 3500 ( a v tu dobu stálo štěně s PP 8 000,je to tedy cca 15 let) a dneska je už i GR bez PP za nějakých 10 000. Šlo to všechno hrozně nahoru. Dneska za 3 nebo 4000 prodávají lidi křížence dvou odlišných plemen.

Edit.: ale samozřejmě jsou hustý i ceny štěňat s PP je jasný, že ty šly nahoru taky. Ale když mám srdcovku plemeno, tak ty peníze prostě dám - a vím, že budu mít to,co chci.

3.8.2019 12:37
Moyda

XXX.XXX.74.8

marcelaamax napsal(a):
Jako ty ceny štěňat bez PP jsou docela hustý (nejen u buldočků). Pamatuji si když jsem měla zlaťáka bez PP za 3500 ( a v tu dobu stálo štěně s PP 8 000,je to tedy cca 15 let) a dneska je už i GR bez PP za nějakých 10 000. Šlo to všechno hrozně nahoru. Dneska za 3 nebo 4000 prodávají lidi křížence dvou odlišných plemen.

Edit.: ale samozřejmě jsou hustý i ceny štěňat s PP je jasný, že ty šly nahoru taky. Ale když mám srdcovku plemeno, tak ty peníze prostě dám - a vím, že budu mít to,co chci.

Jasně já mám srdcovku NO, fena má teprve osum, ale už si dělám průzkum a jsem dost zoufalá z toho co vidím. Čím dál víc se smiřuji s tim že budu muset jít do pracáka. Takže bych ty peníze i dala ale obávám se že to co chci mít asi nebudu.

3.8.2019 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Moyda napsal(a):
Jasně já mám srdcovku NO, fena má teprve osum, ale už si dělám průzkum a jsem dost zoufalá z toho co vidím. Čím dál víc se smiřuji s tim že budu muset jít do pracáka. Takže bych ty peníze i dala ale obávám se že to co chci mít asi nebudu.

Jojo, rozumím. U některých plemen to co chci, mít asi nebudu, no... A ať už se jedná o exteriér, povahy nebo zdraví - tak pokud už by to nebylo u plemene ono, tak já bych asi začala koukat po jiném plemeni....

3.8.2019 13:36
Markéta80

XXX.XXX.176.4

marcelaamax napsal(a):

to šly ceny nahoru . Hodně je to i o poptávce a pak cena šplhá a o to víc jak pak nabídek bez PP a u buldočků hlavně jsou ty ceny vysoké

3.8.2019 14:16
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):

Ale když mám srdcovku plemeno, tak ty peníze prostě dám - a vím, že budu mít to,co chci.

asi tak, no. A nepřijde mi divný si na srdcovku plemeno nějaký čas šetřit, jako to člověk dělá v případě neživého majetku.
Kamarádka dávala na fb oznámení o plánovaném vrhu méně početného plemene. Úplně první tři reakce pod příspěvkem byly dotazy na cenu bez čehokoli dalšího, což je mimo moje chápání. Prostě ti lidi o plemeno mají zájem, ale pouze v případě, že štěně nebude moc drahý.
Cena dohodou v inzerátech mě nepohoršuje. Dovedu si představit, že některým zájemcům bych štěně neprodala za žádnou cenu a jiným klidně za polovinu.
A mimoto si myslím, že u některých inzertních serverů jsou přednastavené formuláře, kde se cena musí uvést buď částkou anebo je tam možnost dohodou a nic víc. Pokud nic nezakliknete, nepustí vás to dál, lidi to řeší třeba uvedením částky 0 Kč apod.
Celkem chápu důvody, proč někdo nedá do inzerátu rovnou pevnou částku. Třeba všechna štěňata z vrhu nebudou stát stejně, možností je víc.

3.8.2019 14:25

Terven napsal(a):
Ale když mám srdcovku plemeno, tak ty peníze prostě dám - a vím, že budu mít to,co chci.

asi tak, no. A nepřijde mi divný si na srdcovku plemeno nějaký čas šetřit, jako to člověk dělá v případě neživého majetku.
Kamarádka dávala na fb oznámení o plánovaném vrhu méně početného plemene. Úplně první tři reakce pod příspěvkem byly dotazy na cenu bez čehokoli dalšího, což je mimo moje chápání. Prostě ti lidi o plemeno mají zájem, ale pouze v případě, že štěně nebude moc drahý.
Cena dohodou v inzerátech mě nepohoršuje. Dovedu si představit, že některým zájemcům bych štěně neprodala za žádnou cenu a jiným klidně za polovinu.
A mimoto si myslím, že u některých inzertních serverů jsou přednastavené formuláře, kde se cena musí uvést buď částkou anebo je tam možnost dohodou a nic víc. Pokud nic nezakliknete, nepustí vás to dál, lidi to řeší třeba uvedením částky 0 Kč apod.
Celkem chápu důvody, proč někdo nedá do inzerátu rovnou pevnou částku. Třeba všechna štěňata z vrhu nebudou stát stejně, možností je víc.

Měla jsem to stejně. Vyhlídla jsem si matku, poptala se, jestli výhledově nebudou krýt, domluvili jsme se loni v září, od ty doby jsem našetřila a vyšlo to. Cenu jsem vlastně ani pořádně nevěděla. Věděla jsem jen, že chovatelka chtěla za štěňata z tuzemského krytí před 2 lety cca 15 tis., teď jela krýt do zahraničí, tak mně bylo jasné, že to bude víc.

3.8.2019 18:46

kdyz v tom oznameni o vrhu vetsinou byva uplne vse - a kdyz treba clovek sleduje tu chovku a jedince -nic jineho nez cena uz mu vlastne nechybi a nema na co by se zeptal

3.8.2019 19:10
conie

XXX.XXX.206.202

marcelaamax napsal(a):

Já se klidně ozvu. Za 1. - závist mezi chovateli stejného plemena, někteří asi mají dost času sledovat všechny ostatní (nebo jsou obr kámoši s poradci chovu) a pak, když je cena vyšší nebo nižší než je jejich názor, se vám snaží znepříjemnit život. Ne každý na to má žaludek a ne každý to ustojí. Za 2. - vždy jsem uváděla cenu štěňat v rozmezí 3 tis od - do. s uvedením - dle kvality. Asi si málokdo dokáže představit, co jsem si od zájemců vyslechla - téměř všichni chtěli to nejlevnější štěně, jinak jsem byla vydřiduch a bůhvíco ještě. Když jsem řekla, že z početného vrhu jsou volná jen 3 štěňata, protože ostatní už jsou zadaná (byla zadaná již před krytí nebo krátce po něm), vyslechla jsem i to, že "odpad oni nechtějí". Běžné bylo, že se snažili smlouvat slevu - nemocné dítě, matka samoživitelka apod. Cenu budu do inzerce uvádět dál, je mi fuk, co si lidi myslí, ale už jsem se obrnila a do telefonu už nebudu tak milá a příjemná na každého. Fakt je ten, že kdo cenu neuvede, možná se některým nepříjemným telefonátům vyhne.

3.8.2019 19:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

conie napsal(a):
Já se klidně ozvu. Za 1. - závist mezi chovateli stejného plemena, někteří asi mají dost času sledovat všechny ostatní (nebo jsou obr kámoši s poradci chovu) a pak, když je cena vyšší nebo nižší než je jejich názor, se vám snaží znepříjemnit život. Ne každý na to má žaludek a ne každý to ustojí. Za 2. - vždy jsem uváděla cenu štěňat v rozmezí 3 tis od - do. s uvedením - dle kvality. Asi si málokdo dokáže představit, co jsem si od zájemců vyslechla - téměř všichni chtěli to nejlevnější štěně, jinak jsem byla vydřiduch a bůhvíco ještě. Když jsem řekla, že z početného vrhu jsou volná jen 3 štěňata, protože ostatní už jsou zadaná (byla zadaná již před krytí nebo krátce po něm), vyslechla jsem i to, že "odpad oni nechtějí". Běžné bylo, že se snažili smlouvat slevu - nemocné dítě, matka samoživitelka apod. Cenu budu do inzerce uvádět dál, je mi fuk, co si lidi myslí, ale už jsem se obrnila a do telefonu už nebudu tak milá a příjemná na každého. Fakt je ten, že kdo cenu neuvede, možná se některým nepříjemným telefonátům vyhne.

Děkuji za vysvětlení.
"...že kdo cenu neuvede, možná se některým nepříjemným telefonátům vyhne." Nejspíš ano, ale vy hned na první poslech poznáte, s kým máte tu čest. Nemusíte sondovat, ty sprosté vyřadíte na první dobrou.

3.8.2019 19:30
Terven

XXX.XXX.160.10

kdyz v tom oznameni o vrhu vetsinou byva uplne vse - a kdyz treba clovek sleduje tu chovku a jedince -nic jineho nez cena uz mu vlastne nechybi a nema na co by se zeptal

Prostě mně osobně přístup "mám o plemeno zájem, ale až podle toho, kolik bude stát", přijde zvláštní. Pořizovací cena je u zvířete vždycky to nejmenší. Pokud někdo řeší při koupi tisícovku sem, tisícovku tam, co bude se psem, až mu třeba vyhřezne plotýnka?
Sousedům se to to stalo u mladého štíhlého jezevčíka - celá ta sranda přišla na cca 45 tisíc včetně hospitalizace, což několikanásobně přesáhlo pořizovací cenu psa.

3.8.2019 20:58

Já si nemyslím, že lidi, kteří se hned zeptají na cenu štěněte musí být ausgerechnet někdo, koho zajímá cena až na prvním místě. Třeba se mu plemeno líbí, třeba už má alespoň načteno, no ale ta cena přeci jen je taky jedním z faktorů, jestli je pes pro mě dostupnej.

Zrovna dneska jsem četla na seznamu článek, že azavak (který se mi mimochodem moc líbí) byl psem pro bohaté a je i dnes, že ceny se pohybují kolem 70-ti tisíc...nevím, nezjišťovala jsem, ale tak jestli je to pravda, tak si ho můžu rovnou škrtnout ze seznamu poteciálně mnou chtěných plemen, protože tolik peněz za "mazlíka" fakt nedám.

3.8.2019 21:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

že azavak (který se mi mimochodem moc líbí) byl psem pro bohaté

tak před 25 lety pamatuju , jak jedna ze dvou ? - tří ? chs u nás (OldaK. od Tábora) byli rádi když se jim podařilo udat štěňata za pár tisíc , nikdo je nechtěl ... a to už tenkrát byli NÁDHERNÍ A NA CHRTA I NEZVYKLE OVLADATELNÍ, ani nevím jestli je ještě nějaké plemeno vyšší než delší
(to jsem ještě vůbec netušil, jak mi chrt dokáže nádherně obohatit život )

3.8.2019 21:27
Terven

XXX.XXX.160.10

Já si nemyslím, že lidi, kteří se hned zeptají na cenu štěněte musí být ausgerechnet někdo, koho zajímá cena až na prvním místě. Třeba se mu plemeno líbí, třeba už má alespoň načteno, no ale ta cena přeci jen je taky jedním z faktorů, jestli je pes pro mě dostupnej.

Zrovna dneska jsem četla na seznamu článek, že azavak (který se mi mimochodem moc líbí) byl psem pro bohaté a je i dnes, že ceny se pohybují kolem 70-ti tisíc...nevím, nezjišťovala jsem, ale tak jestli je to pravda, tak si ho můžu rovnou škrtnout ze seznamu poteciálně mnou chtěných plemen, protože tolik peněz za "mazlíka" fakt nedám.

Jo, jasně. Nemyslím to tak, že by cena měla být něco, na co se člověk nesmí zeptat. Spíš jsem trochu alergická na lidi, kteří sice chtějí atraktivní štěňátko, ale hlavně, aby moc nestálo.
A když jsem pod oznámením o plánovaném vrhu našla tři prosté dotazy pouze na cenu, prostě mi na mysli vytanuli spíš typy, o kterých píše conie.

3.8.2019 21:32
Terven

XXX.XXX.160.10

lupus4 napsal(a):
že azavak (který se mi mimochodem moc líbí) byl psem pro bohaté

tak před 25 lety pamatuju , jak jedna ze dvou ? - tří ? chs u nás (OldaK. od Tábora) byli rádi když se jim podařilo udat štěňata za pár tisíc , nikdo je nechtěl ... a to už tenkrát byli NÁDHERNÍ A NA CHRTA I NEZVYKLE OVLADATELNÍ, ani nevím jestli je ještě nějaké plemeno vyšší než delší
(to jsem ještě vůbec netušil, jak mi chrt dokáže nádherně obohatit život )

Pro mě je třeba pastva pro oči vipet, i když si ho pořídím až v příštím životě. Ale tenhle je taky krásnej.

3.8.2019 22:28
mouse

XXX.XXX.168.85

Prosím, máte odkaz na článek? Díky :-)

3.8.2019 22:44

Terven napsal(a):
Prostě mně osobně přístup "mám o plemeno zájem, ale až podle toho, kolik bude stát", přijde zvláštní. Pořizovací cena je u zvířete vždycky to nejmenší. Pokud někdo řeší při koupi tisícovku sem, tisícovku tam, co bude se psem, až mu třeba vyhřezne plotýnka?
Sousedům se to to stalo u mladého štíhlého jezevčíka - celá ta sranda přišla na cca 45 tisíc včetně hospitalizace, což několikanásobně přesáhlo pořizovací cenu psa.

Pořizovací cena je u zvířete vždycky to nejmenší.

ale vzdyt to neni uz davno pravda.

co bude se psem, až mu třeba vyhřezne plotýnka?

pojisti si ho.

3.8.2019 23:41
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Terven napsal(a):

Přesně tak. Souhlasím, že pořizovací cena je v podstatě to nejmenší, co majitel do zvířete vloží. Ve více vláknech jsem teď zmiňovala akutní onemocnění mého kocoura, a během dvou dnů jsem teď dala do léčby 3000 Kč. Ale nehledím na to, jde mi o úzdravu svého zvířecího parťáka (který je mmch. z depozita, takže sice jsem za něj nějakou částku platila, ale bylo to tuším nějak kolem jedné tisícovky). Stačí i mnohem méně závažné onemocnění nebo třeba úraz, který je potřeba řešit např. o víkendu a hnedle cena naskočí nahoru. Takže kdybych já chovala, tak bych takové zájemce, které zmiňujete ("mám o plemeno zájem, ale až podle toho, kolik bude stát") eliminovala z potenciálních kupců mnou odchovaného zvířete (jakéhokoli).

3.8.2019 23:49
fikovnice

XXX.XXX.135.131

pojisti si ho.

Často s Vámi souhlasím, ale přiznávám, že teď Vám nerozumím. Konkrétně tomu, že není pravda, že pořizovací cena je u zvířete vždy to nejmenší. Podle mě je. Výše zmiňuji možnost onemocnění a ceny veterinářů. Ale kdybych ausgerechnet uvažovala tak, že zvíře nebude nikdy veterinární péči potřebovat (což je dle mě naprosto nereálné) anebo bych tedy zvíře měla pojištěné, tak jen co krmení? Pes je parťák třeba na 15 let, tak přece jen za to krmení za tolik let dáte mnohem víc než za ten první vklad, tj. za koupi. Ale možná jsem jen nějak neporozuměla Vašemu příspěvku.

4.8.2019 00:21
Terven

XXX.XXX.160.10

pojisti si ho.

ale vzdyt to neni uz davno pravda

a to já si zas myslím, že v současné době je to pravda víc než kdy dřív. Moje fena moc drahá nebyla , ale i kdyby stála 10x víc, pořád by to bylo zanedbatelný v porovnání s tím, co už jsem do ní během skoro čtyř let investovala.
Možná jsem nenormální majitel, ale moc nešetřím na žrádle a na doplňcích, nějaký ty vodítka, obojky, postroje - má nekonfekční figuru, takže aktuálně má postroj na míru. V zimě se klepe, takže oblíkám a díky způsobu života potřebuju, aby ten šatník měla nejenom krásnej, ale hlavně funkční. Nějaká ta kosmetika, antiparazitika, kenelka...plus ta veterina.
Cca jednou za 14 dní trénink noseworku, kam jezdíme autem. A to si myslím, že nosework je ze psích sportů ten levnější, nenáročný na vybavení -ostatní majitelé psích sportovců mi to možná potvrdí a ti, kteří vystavujou, budou s výdajema ještě daleko jinde.
Takže nevím, no...asi si za tím tvrzením stojím.

4.8.2019 06:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

fikovnice napsal(a):
Přesně tak. Souhlasím, že pořizovací cena je v podstatě to nejmenší, co majitel do zvířete vloží. Ve více vláknech jsem teď zmiňovala akutní onemocnění mého kocoura, a během dvou dnů jsem teď dala do léčby 3000 Kč. Ale nehledím na to, jde mi o úzdravu svého zvířecího parťáka (který je mmch. z depozita, takže sice jsem za něj nějakou částku platila, ale bylo to tuším nějak kolem jedné tisícovky). Stačí i mnohem méně závažné onemocnění nebo třeba úraz, který je potřeba řešit např. o víkendu a hnedle cena naskočí nahoru. Takže kdybych já chovala, tak bych takové zájemce, které zmiňujete ("mám o plemeno zájem, ale až podle toho, kolik bude stát") eliminovala z potenciálních kupců mnou odchovaného zvířete (jakéhokoli).

Je pravda, že se živému tvoru může něco stát. Ale to neznamená, že si musím koupit štěně za přemrštěnou částku.
Je to jak u všeho. Pokud jsou zájemci, prodávající si vlastně může říct o jakoukoliv částku. Vždy se najde někdo, kdo to dá.
Tím se ovšem vyřazují z možnosti vlastnit psa určitého plemene i lidé, kteří o svého psa pečují s láskou celý jeho život, ale prostě nedají 30000,- za štěně.
Pokud je tedy cílem tak vysokých pořizovacích cen to, aby je vlastnili jen movití lidé, je toho tímto opravdu dosaženo.
Navíc mě nepřesvědčíte, že každý, kdo si koupí módní plemeno psa, si ho kupuje, protože je jeho vysněným psem. Prostě je v módě, mám na to, koupím si ho. A až vyjde z módy nebo mě přestane bavit, tak se ho zbavím.
Co se týká těch cen za léčení. Pes, kočka,kůň je jenom zvíře. Určitě se nevyšťavím z úspor proto, abych zaplatila horentní částky za nějakou drahou léčbu.Co když budu vzápětí ty peníze potřebovat na léčbu/léky pro někoho blízkého?
Dá mi je někdo z těch, co tu hlásají, že má mít majitel na léčení zvířete našetřeno desetitisíce?
Aby nebylo pochyb o mé ochotě léčit domácího mazlíčka. Na léčení svého koně s rakovinou jsem opravdu vydala velmi mnoho peněz a dožil se 23 let. Ale to jsme s manželem oba pracovali a byli schopni i šetřili si na stáří.
Ano, mít nějaké peníze na léčení je potřeba, ale jen do určité částky.

4.8.2019 06:42
Terven

XXX.XXX.160.10

Co se týká těch cen za léčení. Pes, kočka,kůň je jenom zvíře. Určitě se nevyšťavím z úspor proto, abych zaplatila horentní částky za nějakou drahou léčbu.Co když budu vzápětí ty peníze potřebovat na léčbu/léky pro někoho blízkého?
Dá mi je někdo z těch, co tu hlásají, že má mít majitel na léčení zvířete našetřeno desetitisíce?

Je rozdíl starý pes anebo nákladná léčba s nejistým výsledkem a mladý pes, který po operaci může být zase fit. Nechat uspat čtyřletého psa kvůli výhřezu plotýnky, na to bych prostě neměla, to bych nedokázala. Je to člen rodiny.
Krom toho je tu ta možnost pojištění, jak zmiňuje petrahei.

4.8.2019 07:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.112

fikovnice napsal(a):

Kéž bych někdy odcházela z veteriny s účtem jen 3000!

... já mam psy sice zdravé, ale praštěné, takže před měsícem to bylo 20 tis. za sežranou ponožku co uvízla v tenkém střevě, předtím 6 za plastiku natrženého ucha, 5 za oficiální rtg, 5 kastrace, a loni 35 tis. za léčbu feny co se nakazila krevními parazity od klíštěte atd. ... 🙄
Takže jsem se za jediný rok ve veterině dostala přes 70 tis.!

Mít pejska je prostě drahý koníček!

4.8.2019 07:38

fikovnice napsal(a):
Často s Vámi souhlasím, ale přiznávám, že teď Vám nerozumím. Konkrétně tomu, že není pravda, že pořizovací cena je u zvířete vždy to nejmenší. Podle mě je. Výše zmiňuji možnost onemocnění a ceny veterinářů. Ale kdybych ausgerechnet uvažovala tak, že zvíře nebude nikdy veterinární péči potřebovat (což je dle mě naprosto nereálné) anebo bych tedy zvíře měla pojištěné, tak jen co krmení? Pes je parťák třeba na 15 let, tak přece jen za to krmení za tolik let dáte mnohem víc než za ten první vklad, tj. za koupi. Ale možná jsem jen nějak neporozuměla Vašemu příspěvku.

neni pravda, ze porizovaci cena neco resi
nebo ze je to nejaky dobry nastroj k selekci budoucich majitelu.

porad dokola se to pise - ale nema to zadnou logiku.

vite, kolik znam lidi, ze nedaji proste z principu ranec na zacatku - a zviratko se u nich ma kralovsky?
a kolik takovych, co si kupuji jen to nejdrazsi, co je k sehnani - a pes se u nich ma strasne? a s jakym klidem se tech drahych zvirat zbavuji a kupuji si dalsi a "lepsi"?

4.8.2019 07:42

Inspektor Pišišvor napsal(a):

... já mam psy sice zdravé, ale praštěné, takže před měsícem to bylo 20 tis. za sežranou ponožku co uvízla v tenkém střevě, předtím 6 za plastiku natrženého ucha, 5 za oficiální rtg, 5 kastrace, a loni 35 tis. za léčbu feny co se nakazila krevními parazity od klíštěte atd. ... 🙄

a co teprve kone , a kocky - a vic psu a co takovy chov psu ?
prave me tu okusuje moje dovolena v Karibiku

4.8.2019 07:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.112

No, já to musím zaklepat, ale zrovna můj kůň je naprosto "nízkonákladový", bezporuchový, a téměř bezúdržbový - ten mě na veterině stoji za rok 1000 Kč (vakcína a 2 odčervovací pasty)

Tak si ten karibik užij, a já jdu vzít svoji exotickou dovolenou na stopu😂

4.8.2019 08:46
Terven

XXX.XXX.110.147

neni pravda, ze porizovaci cena neco resi
nebo ze je to nejaky dobry nastroj k selekci budoucich majitelu.

porad dokola se to pise - ale nema to zadnou logiku.

vite, kolik znam lidi, ze nedaji proste z principu ranec na zacatku - a zviratko se u nich ma kralovsky?
a kolik takovych, co si kupuji jen to nejdrazsi, co je k sehnani - a pes se u nich ma strasne? a s jakym klidem se tech drahych zvirat zbavuji a kupuji si dalsi a "lepsi"?

Tak to je asi jenom zmatení pojmů- já souhlasím s tím, že někdo si pořídí psa za třicet a pak ho má jen jako módní doplněk a je z něj chudák s nenaplněnejma potřebama. I s tím, že někdo si vezme gratis nalezence a má se u něj královsky.
Ale to nevyvrací moje tvrzení, že pořizovací cena zvířete je ve světle budoucích nákladů to nejmenší. Že něco řeší, to už jsem vůbec nepsala.

4.8.2019 09:02

Proč je v utulcích tolik seniorů? Protože starý pes stojí moc peněz. A to teď pominu to, kolik byla jeho pořizovací cena, ta je vedlejší.

4.8.2019 09:30

protoze kazdy chce jen "lostoumoucke stekanatko"?

4.8.2019 09:40

Moyda napsal(a):

Taky mám 8 letou, N.O. taktéž moje srdcovka,už od dětství, ale moc nechápu vaše slova, že se čím dál více smiřujete s tím, že budete muset jít do pracáka. Já mám exterieračku a již nikdy více. Pokud zdraví dá a budu ještě vybírat N.O. tak to bude jedině pracák vlkošed.nebo nějaký menší šmudla z útulku

4.8.2019 11:21

Cena dohodou v inzerátu je pro mě nicneříkající údaj, pokud takhle inzeruje většina chovatelů daného plemene, pak nezbývá nic jiného, než si chovky postupně obtelefonovávat popř. rozesílat maily, kde ve své podstatě musím dotyčnému chovateli namazat med kolem pusy, nejdřív se pobavit o tom, co jsem já zač, co pejskovi nabízím, pak projevit zájem o informace o šťěňatech rodičích štěňat a nakonec se zeptat opatrně na cenu......ne není to fér ani pro jednu ze zůčastněných stran, protože já třeba ještě žádné štěně nechci, teprve si vybírám konkrétní plemeno a chci mít povědomí, kolik se ceny štěňat pohybují (přijde mi prostě blbý říct "dobrý den, já zatím žádné štěně nechci, ale můžete mi říct za kolik je prodáváte, protože si dělám přehled o tom, kolik stojí štěňata tohodle plemene"....no nevím, jak by se na to tvářil chovatel), za kolik se dá tak štěně v průměru koupit, jak je na tom poměr cena vs sbírka cacibů rodičů štěněte, o je samozřejmě myšleno v nadsázce, ale už jsem se setkala s tím, že si zájemce přečte inzerát, kde je sáhodlouhý výčet titulů obou rodičů s oblíbenou zaklínací formulkou "cena dohodou" a ani tam nezavolá, protože si říká, že tohle nebude v jeho finančních možnostech.

Takže ve své podstatě jsem vděčná všem chovatelům středoasijců, moskeváků a nově i pyrenejců, kteří do inzerátů ceny uvádějí a že tím pádem mám jakýs takýs přehled o cenách, aniž bych to musela sáhodlouze zjišťovat.

4.8.2019 11:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

conie napsal(a):

Díky za vysvětlení .

Já jsem třeba u naší chovatelky a ani u dalších, se kterýma jsem byla v kontaktu, závist nezažila. Štěně jsem měla rezervované ještě před krytím, s tím, že kdyby se nenarodila v barvě a pohlaví, jaké jsem chtěla, tak mi chovatelka sama doporučila další chovky, kde si mám udělat předběžné rezervace, kde by mohla být možnost, že se narodí ta barva, kterou jsem chtěla. A i co jsem obepisovala chovky ještě před tím, než jsem měla nějaké štěně rezervované, tak mi spousta z nich psala, že oni tuhle barvu určitě mít nebudou, ale že ta a ta by mít mohla, ať to zkusím tam....

4.8.2019 11:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Cena dohodou v inzerátu je pro mě nicneříkající údaj, pokud takhle inzeruje většina chovatelů daného plemene, pak nezbývá nic jiného, než si chovky postupně obtelefonovávat popř. rozesílat maily, kde ve své podstatě musím dotyčnému chovateli namazat med kolem pusy, nejdřív se pobavit o tom, co jsem já zač, co pejskovi nabízím, pak projevit zájem o informace o šťěňatech rodičích štěňat a nakonec se zeptat opatrně na cenu......ne není to fér ani pro jednu ze zůčastněných stran, protože já třeba ještě žádné štěně nechci, teprve si vybírám konkrétní plemeno a chci mít povědomí, kolik se ceny štěňat pohybují (přijde mi prostě blbý říct "dobrý den, já zatím žádné štěně nechci, ale můžete mi říct za kolik je prodáváte, protože si dělám přehled o tom, kolik stojí štěňata tohodle plemene"....no nevím, jak by se na to tvářil chovatel), za kolik se dá tak štěně v průměru koupit, jak je na tom poměr cena vs sbírka cacibů rodičů štěněte, o je samozřejmě myšleno v nadsázce, ale už jsem se setkala s tím, že si zájemce přečte inzerát, kde je sáhodlouhý výčet titulů obou rodičů s oblíbenou zaklínací formulkou "cena dohodou" a ani tam nezavolá, protože si říká, že tohle nebude v jeho finančních možnostech.

Takže ve své podstatě jsem vděčná všem chovatelům středoasijců, moskeváků a nově i pyrenejců, kteří do inzerátů ceny uvádějí a že tím pádem mám jakýs takýs přehled o cenách, aniž bych to musela sáhodlouze zjišťovat.

Jako souhlasím, ale na druhou stranu ono to zjišťování není až tak sáhodlouhé. Ono když chovateli napíšete, že se do budoucna zajímáte o "jeho" plemeno, že pro něj máte výborné podmínky a víte o něm vše, jen vás zajímá cena - tak si myslím, že vám úplně normálně odpoví (i kdyby vám napsal od - do, podle toho a toho). A já myslím, že pokud to zjišťuji už takhle dopředu, tak je úplně ideální zajet na nějakou akci, kde to plemeno bude, a tam se poptat mimo jiné i na tu cenu. My takhle jezdili na závody, tréninky a tam jsem se bavila jak s chovateli, tak s majiteli a vždycky došlo i tak nějak na tu cenu, a neměl s tím nikdo problém, já jsem si udělala představu. A když jsem si rezervovala štěně (ještě před narozením), tak už pro mě ta cena ani nebyla tak důležitá, protože jsem plus minus prostě věděla...

4.8.2019 11:52
EvaEva

XXX.XXX.75.37

Chovam,mam prehled o odchovanych stenatkach z jinych ch.stanic ,nepratelim se s chovateli.....,takze mne opravdu zajima jenom cena mimina. To mam vypisovat elaboraty kdyz mne opravdu zajima jenom cena,abych vedela,zda si mnou vybrane stenatko muzu koupit?

4.8.2019 11:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Já myslím, že to zbytečně dramatizujete - mě když se někdo zeptá, jaká je cena štěněte, tak mu to normálně řeknu, protože je to normální informace jako každá jiná, ale taky nepíšu nikde cenu. Jednak proto, že prodávám štěňata jen těm, co se o plemeno aktivně zajímají, a ti ví jak se pohybuje cena pracovních BOM, a druhak proto, že chci vědět jací lidé se o moje odchovy zajímají, a podle toho taky vypadá cena (třeba 2 štěňata jsem prodala studentkám za nižší cenu, a obě mi to jejich presentací a reklamou vrátily mnohonásobně zpět, protože se obě zvířata dostala na MS).
Přitom tyhle holky by v té době na plnou cenu za štěně ode mě jen těžko dosáhly, a v případě inzerátu s cenou by na něj asi ani nereagovaly, a koupily si podprůměrné štěně od někoho, kdo cenu uvedl, a byla nižší ...

4.8.2019 11:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak cena 30 000,- je obrovská pro někoho, kdo má děti a plácá to nějak od výplaty k výplatě, tak ten půjde do bezPP za 5, (o následné vet. péči nemají ponětí a neřeší) ale zase si vemte, co jsou lidi ochotní dát za blbý kolo, elektrokolobrndu atd...50 - xx000, je ale zase fakt, že další "vícenáklady" (krmení, vet.) na to nejsou

PS. moje první SH byla tenkrát pomalu za 2 výplaty, takže dle poměru...

4.8.2019 12:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak zrovna buldočka bych nechtěla ani zadarmo. Kamarádka měla 3 - všechny měly velké zdravotní problémy, náklady na veterinu astronomické. Několikanásobně to přesáhlo kupní cenu. Teď má čtvrtou a je to totéž - inkontinence, nefunkční zadní nohy. Doporučila bych zadavatelce ať se rozhlédne po jiném plemeni - rozhodně ne z důvodu ceny. A bez pp to už vůbec. Zde platí plně staré české přísloví "nekupujte levné věci (psy)". V závěru se to těžce prodraží.......................

4.8.2019 12:45

Já myslím, že to zbytečně dramatizujete - mě když se někdo zeptá, jaká je cena štěněte, tak mu to normálně řeknu, protože je to normální informace jako každá jiná, ale taky nepíšu nikde cenu. Jednak proto, že prodávám štěňata jen těm, co se o plemeno aktivně zajímají, a ti ví jak se pohybuje cena pracovních BOM, a druhak proto, že chci vědět jací lidé se o moje odchovy zajímají, a podle toho taky vypadá cena (třeba 2 štěňata jsem prodala studentkám za nižší cenu, a obě mi to jejich presentací a reklamou vrátily mnohonásobně zpět, protože se obě zvířata dostala na MS).
Přitom tyhle holky by v té době na plnou cenu za štěně ode mě jen těžko dosáhly, a v případě inzerátu s cenou by na něj asi ani nereagovaly, a koupily si podprůměrné štěně od někoho, kdo cenu uvedl, a byla nižší ...

Tak možná to asi dramatizuju, ale to spíš proto, že nemám co se tohodle týče defakto žádnou zkušenost...jediného psa s PP, kterého jsem měla jsem kupovala před 21 lety, ze dvou možností, co byly v té chvíli k mání jsme jednu zavrhly úplně, štěňatům už byly 4 měsíce a já jsem tak velký štěně chrta nechtěla, takže pak jsem defakto volala ještě na druhý inzerát, kde jsme se domluvili s tím, že mi chovatelka řekla cenové rozmezí, podle toho jaké štěndo si vybereme.

Takže ve své podstatě tak nějak čerpám z téhle diskuze a nabyla jsem dojmu, že nejen že není slušné se jako prvotní informaci zeptat na cenu, ale naopak to chovatele odradí.

Tak nevim.....

4.8.2019 13:03

Takže ve své podstatě tak nějak čerpám z téhle diskuze

na netu se casto pletou pojmy s dojmy

ale jo - ty ceny jsou proste takove trochu tabu. a ano -vzdycky bude zalezet i na tom, kdo si psa chce koupit.
nicmene - zjistila jsem, ze nemam jednoduchou a jednoznacnou odpoved

napr. vcera me zaskocili neznami lide na vychazce otazkou - kolik stoji takove stene.
( nasi dva zbojnici je usurpovali a vynucovali si hlazeni ).
a ne, nejde na to odpovedet jednou vetou a jednou castkou.

4.8.2019 13:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Není pak jednodušší, na takovou otázku, říct, tohle stálo tolik a tolik?

4.8.2019 13:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.112

Tak ono hodně záleží na tom, jak se člověk zeptá, ale pokud je to formulovaný takto: "Sháním fenu, jaká je cena?", tak s takovým člověkem už se dál nebavím - není o čem, a štěně mu nedám.

Pokud se někdo zeptá slušně, a napíše
co od psa očekává, a zajímá se o rodiče, zdraví, odchov, tak nemám důvod mu cenu neříct.

4.8.2019 13:18
Terven

XXX.XXX.110.147

lupus4 napsal(a):
Tak cena 30 000,- je obrovská pro někoho, kdo má děti a plácá to nějak od výplaty k výplatě, tak ten půjde do bezPP za 5, (o následné vet. péči nemají ponětí a neřeší) ale zase si vemte, co jsou lidi ochotní dát za blbý kolo, elektrokolobrndu atd...50 - xx000, je ale zase fakt, že další "vícenáklady" (krmení, vet.) na to nejsou

PS. moje první SH byla tenkrát pomalu za 2 výplaty, takže dle poměru...

Tak nějak...já se s pejskaři bavím denně a povzdech, že na papíráka nemají, slýchám běžně. A lidí, kteří nejdou na veterinu, protože se bojí, že to bude moc drahý, těch je víc než myslíme.
A jsou přesvědčeni, že je nemravný, pokud veterináři chtějí za svou práci peníze a že by to ideálně měli dělat jen za náklady, běžně slýchám povzdechy typu "on chce prachy jen za to, že se na něj podívá"...

4.8.2019 13:22

sisi58 napsal(a):
Není pak jednodušší, na takovou otázku, říct, tohle stálo tolik a tolik?

ne, v pripade tehle konkretnich stenat to neni jednodussi

kdyby byl dotaz na plemeno obecne - to by byla jina

4.8.2019 13:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

ne, v pripade tehle konkretnich stenat to neni jednodussi

kdyby byl dotaz na plemeno obecne - to by byla jina

Tak Vaší odpovědi jsem laň!

4.8.2019 13:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.112

Terven napsal(a):
Tak nějak...já se s pejskaři bavím denně a povzdech, že na papíráka nemají, slýchám běžně. A lidí, kteří nejdou na veterinu, protože se bojí, že to bude moc drahý, těch je víc než myslíme.
A jsou přesvědčeni, že je nemravný, pokud veterináři chtějí za svou práci peníze a že by to ideálně měli dělat jen za náklady, běžně slýchám povzdechy typu "on chce prachy jen za to, že se na něj podívá"...

Jo, a většina těchto lidí má v mordě co 3/4 hodiny cigáro, a že za rok prohulí 30000, tak z toho žádný stresy nemají ...

4.8.2019 13:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

Nevím, kde se pohybujete, a s kým se stýkáte. Ano, lidi brblají, že je vet drahý, ale že bych někoho slyšela tvrdit, že mají veterináři léčit zadarmo, tak to slyším poprvé.

4.8.2019 13:34
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Nevím, kde se pohybujete, a s kým se stýkáte. Ano, lidi brblají, že je vet drahý, ale že bych někoho slyšela tvrdit, že mají veterináři léčit zadarmo, tak to slyším poprvé.

Nepíšu zadarmo, píšu za náklady. Lidi jakž takž chápou, že zaplatí za léky, za materiál, za pohonné hmoty, ale běžně s nevolí komentujou nutnost platit za klinické vyšetření - tj. za to, že se vet na zvíře "jen podívá".

4.8.2019 13:55

sisi58 napsal(a):
Tak Vaší odpovědi jsem laň!

sorry, nechtela jsem nikoho zavadet.
to je muj odchov - dlooouuho naplanovany, vymodleny. A nemam je proste "nacenene".

4.8.2019 14:15
fikovnice

XXX.XXX.135.155

No ono toto zdaleka nebude konečná cena. A za prodloužení života minulého kocoura jsem tehdy dala 20000 Kč. Vím, že toto je diskutabilní, ale já toho nikdy zpětně nelitovala, bylo to prodloužení KVALITNÍHO života a o to mi šlo.

4.8.2019 14:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

sorry, nechtela jsem nikoho zavadet.
to je muj odchov - dlooouuho naplanovany, vymodleny. A nemam je proste "nacenene".

Aha. O nic nejde. Curriculum vitae vašich psíků neznám, měla jsem zato, že byli koupení.

4.8.2019 14:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Nepíšu zadarmo, píšu za náklady. Lidi jakž takž chápou, že zaplatí za léky, za materiál, za pohonné hmoty, ale běžně s nevolí komentujou nutnost platit za klinické vyšetření - tj. za to, že se vet na zvíře "jen podívá".

Jakože přijdu k vetovi, on mi ošetří psa a já mu řeknu, hele kámo ukaž nákupku, jestli jsi mě nenatáh a ta injekční stříkačka nebyla levnější?
Nebo jdu k vetovi,protože mé zvíře je špatné,on ho prohlídne, poradí a tak a já mu řeknu,že mu nic nezaplatím, protože mimo stetoskopu nic nepředepsal či neaplikoval?
Zajímavé.
Ale budete se divit, mám veterinářku, která mi za konzultace kvůli kobyle opravdu nic neúčtuje a to jezdí na Jesenicko z 50 km vzdáleného města.Nejede sem, jen za mým koněm, ale i tak.

4.8.2019 14:38
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Jakože přijdu k vetovi, on mi ošetří psa a já mu řeknu, hele kámo ukaž nákupku, jestli jsi mě nenatáh a ta injekční stříkačka nebyla levnější?
Nebo jdu k vetovi,protože mé zvíře je špatné,on ho prohlídne, poradí a tak a já mu řeknu,že mu nic nezaplatím, protože mimo stetoskopu nic nepředepsal či neaplikoval?
Zajímavé.
Ale budete se divit, mám veterinářku, která mi za konzultace kvůli kobyle opravdu nic neúčtuje a to jezdí na Jesenicko z 50 km vzdáleného města.Nejede sem, jen za mým koněm, ale i tak.

Já se divit nebudu, taky mám takovou vetku a určitě nejsem sama. Tipuju, že většina vetů s tím u stálých platících zákazníků nemá problém. Krom toho, pokud zavolám na vet kliniku ohledně psa -a tam mě ani osobně neznají - taky mi taky poskytnou konzultaci bez toho, že by mi následně zaslali fakturu.
Jen jsem se opakovaně setkala s tím, že lidi na účtence z veteriny nelibě komentovali položku "klinické vyšetření" - tj. že vet psa prohmatal, poslechl...zřejmě jim to přijde jako peníze za nic, asi jako když opravář chce dvě stovky za zjištění závady

4.8.2019 17:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Já se divit nebudu, taky mám takovou vetku a určitě nejsem sama. Tipuju, že většina vetů s tím u stálých platících zákazníků nemá problém. Krom toho, pokud zavolám na vet kliniku ohledně psa -a tam mě ani osobně neznají - taky mi taky poskytnou konzultaci bez toho, že by mi následně zaslali fakturu.
Jen jsem se opakovaně setkala s tím, že lidi na účtence z veteriny nelibě komentovali položku "klinické vyšetření" - tj. že vet psa prohmatal, poslechl...zřejmě jim to přijde jako peníze za nic, asi jako když opravář chce dvě stovky za zjištění závady

Já mám taky veta, který si za obyčejnou prohlídku nic neúčtuje, za konzultaci už vůbec ne. Dříve jsem tam předešlému psovi jezdila pravidelně pro léky, vet na něho vždycky i mrknul, probrali jsme jeho stav a účtoval mi pouze léky, nic víc. Když jsem řešila něco akutního, tak jsem mu třeba několikrát volala, pak jsem tam byli on na něho "jen" kouknul, řekl, že by den počkal, poslal nás domů a nechtěl nic..Jednou jsem si tam udělala trapas, když jsem tam jela s tím, že má pes nějakou "bouličku" na kulích, vet ho důkladně prohlédl, prohmatal a řekl mi, že to je prostě normální a vysvětlil, co to je. Když jsem se ho ptala, kolik jsem dlužná, tak se zasmál a řekl mi:"a za co prosím vás, za to že jsem mu promasíroval kulky?" . Nebo třeba když jsem šla se psem na očkování a měla s sebou i fenu - chtěla jsem aby ji ostříhal drápky - ostříhal a nic si za to nevzal, i když jsem mu to "nutila". Jasně, není to žádný velký úkon, ale myslím, že na klinikách si to normálně účtují. Když už na tom byl minulý pes špatně, tak nám vet jezdil domů - bylo to teda asi 2 km, ale za cestu nic nechtěl....

Ale samozřejmě bych s tím neměla problém, naopak mi bylo blbé, že si nic nevzal. A pokud jedu na kliniku nebo nějakou větší veterinu, tak automaticky počítám s tím, že budu platit už jen samotné vyšetření psa, a divné mi to tedy nijak nepřijde. Ale znám spoustu lidí, kteří kvůli tomu na tu kliniku ani nepojedou a počkají si na našeho veta.... Vím přesně, jak to myslíte, spoustu lidí odrazuje to, že se na veterině účtuje "položka" vyšetření psa....

4.8.2019 18:30
Terven

XXX.XXX.160.10

marcelaamax- a nejste z Vysočiny? Taky jem měla takovýho veta, ale on se nám tam odstěhoval.
Vždycky vymačkával přechozí feně anální váčky gratis a ještě mě nabádal, ať se stavím, když jdu kolem, cca 1 x za měsíc
Taky mi to bývalo trapný a nejradši bych mu nutila peníze

4.8.2019 19:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
marcelaamax- a nejste z Vysočiny? Taky jem měla takovýho veta, ale on se nám tam odstěhoval.
Vždycky vymačkával přechozí feně anální váčky gratis a ještě mě nabádal, ať se stavím, když jdu kolem, cca 1 x za měsíc
Taky mi to bývalo trapný a nejradši bych mu nutila peníze

Nene, tak to nejsem. Jsem z Královehradecka.

Joo a když měl pes problém s veterinou - potom co jsme tam byli s bolestivým natrženým uchem, tak mi vet sám nabídnul, ať se stavíme, kdykoli půjdeme nebo pojedeme okolo, že ho jen poslechne, prohlédne uši, oči, dá mu mlsku a zase půjdeme. Takhle jsme tam byli několikrát, vždycky jsem mu tam chtěla nechat aspoň nějaké drobné, ale prostě si to nikdy nevzal. Takže když jsem pak něco platila, třeba očkování, odčervení atd. automaticky jsem tam nechávala (pro můj osobní pocit) něco navíc a zdrhala z ordinace .

5.8.2019 18:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

OT - znáte někdo takového buldocka? Se kterým se cvičí? 😁

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2222456901209938&id=100003369501943

Přidejte reakci

Přidat smajlík