Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
DohodouPetula1177
XXX.XXX.21.132
Dobrý den, chci se zeptat. Před týdnem jsem dala kastrovat psa. První den se normálné vyčúral ale teď už nechce, anebo když chce tak zvedne nohu jenže mu to asi nějak vadí tak zase sedne a už se nevyčúra. A teď mu to i červená.Je to normalní máme jít k doktorovi? Děkuji za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem
Za co jste se mu pomstila?
Petula1177
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat. Před týdnem jsem dala kastrovat psa. První den se normálné vyčúral ale teď už nechce, anebo když chce tak zvedne nohu jenže mu to asi nějak vadí tak zase sedne a už se nevyčúra. A teď mu to i červená.Je to normalní máme jít k doktorovi? Děkuji za radu
Zkušnost nemám, psa jsem nikdy nekastrovala a právě proto bych v tomhle případě minimálně zavolala na veterinu a zkonzultovala to s vetem, jestli je to normální. Ale tak možná napíše někdo, kdo s tím zkušenost má, ale já osobně bych na to nečekala.
Petula1177
Dobrý den,
já mám kastrovaného kulíška ze zdravotních důvodu, v 8letech nemocná prostata ( 3x léčeno a nepomohlo). Po operaci jsem nafasovala mast Framykoin a ranky mazala i 3x denně. Prášek každý den od bolesti na 5dnů a kulíšek o ničem nevěděl. Proběhlo pooperační v klidu, zarudnutí trochu bylo, ale nic hrozného a čůrat jsme chodily hned bez problému.
Určitě při takových problémech bych zašla za vetem aspoň ať se podívá jestli je to v pohodě.
Dája
Petula1177
XXX.XXX.21.132
Proč pomstila? Je to normální když mám asi fenku a nechci štěnátka
Petula1177
XXX.XXX.21.132
Volala jsem mu a prej to je ok pokud nemá horečku ale i tak se mi to nezdá, když nečurá. Ale jinak je čilý, papá hezky i pije ikdyž o něco míň ale on vždy pil jak pánička 😂😂😂 Asi tam raději teda zajdu ikdyz máme jít v pátek na vybrání stehů
Petula1177
napsal(a):
Volala jsem mu a prej to je ok pokud nemá horečku ale i tak se mi to nezdá, když nečurá. Ale jinak je čilý, papá hezky i pije ikdyž o něco míň ale on vždy pil jak pánička 😂😂😂 Asi tam raději teda zajdu ikdyz máme jít v pátek na vybrání stehů
Tak pro klid duše...návštěvou veteriny nic nepokazíte
si to žere.
proč nečůrá nevím, ale to nemáte límec?
Petula1177
XXX.XXX.16.177
Límec nechce zavíjí jak vzteklý když ho má. Zak ho nemá, nepotřebuje ho když si ty stehy nevšíma nekouše je nic takové jen se občas lízne
Petula1177
napsal(a):
Límec nechce zavíjí jak vzteklý když ho má. Zak ho nemá, nepotřebuje ho když si ty stehy nevšíma nekouše je nic takové jen se občas lízne
ale houby, vidím asi tu fotku. líže si to strašně. proto to má červené a proto to bolí. těch stehů si prostě všímá.
nasaďte ten límec. už ho dávno měl mít.
takové to červené, co máte na fotce kolem rány, včetně toho tmavého okraje, to je pěkně macerovaná rozlízaná kůže s počínajícím zánětem. udělal si to sám, lízáním. řešení je límec, okamžitě, a ránu můžete omývat něčím sušivým (slabý roztok hypermanganu, heřmánek, řepík) a doufat, že není úplně pozdě a nezačne to mokvat.
ale bez límce to každopádně absolutně nepůjde
Petula1177
XXX.XXX.16.177
Já vím no ale hrozně vyvádí když ho má 😕 nechci aby pak na mě někdo přišel že ho údajně týram...když jsem s ním neolizuje to ale v noci asi jo no 😕 achjo tak to bude muset chudák vydržet
Petula1177
napsal(a):
Já vím no ale hrozně vyvádí když ho má 😕 nechci aby pak na mě někdo přišel že ho údajně týram...když jsem s ním neolizuje to ale v noci asi jo no 😕 achjo tak to bude muset chudák vydržet
Nevím, jak máte velkýho psa. Mojí feně stačil lidskej krční límec na suchej zip. Doporučili mi to na veterině. S plastovým trychtýřem byla nepříčetná, ale ten lidskej jí nevadil, klidně s ním i spala, je měkkej, příjemnej, podpírá hlavu.
Ovšem je možný, že větší štíhlejší pes si tam dosáhne i s ním.
Nasaďte límec a vyražte ven. Pes si nebude vymýšlet, co chce a co nechce. Je lepší, když pes chvíli vyvádí, než aby si ránu rozlízal.
Nebojte, za chvíli si zvykne.
Mám kastráty dva, oba čurali normálně. A nohu zvedají úplně stejně jako před kastrací. Ale řez jsme měli vedený trochu jinak.
Petula1177
XXX.XXX.16.177
Ok takže nasadím límec trošku ho omyju heřmančekovym čajem .. a mám ho pro jistotu i namazat framikoynem? Nebo ne
Petula1177
XXX.XXX.16.177
A kdybyže to začlo mokvak tak pak co s tím se dělá? Nebo to už je pak na veterinaře? Ale opravdu dlouho to měl hezky ... jsem si říkala jak to hezky zvládá. až teď asi 2 dny koukám že to červená
Ze svých zkušeností vím, že největší problémy po kastracích a operacích obecně mají právě psi, kterým majitelé nedají límec, že jim jich je líto..
Jinak teda doporučuju spíš nafukovací límec Kruuse.