Diana639

XXX.XXX.47.36
Dobrý den,,
poprvé v životě mám konečně pejska, je to právě Bretaňský ohař.
Jsou mu skoro 3 měsíce a nemá žádné zdravotní problémy, už se naučil hezky povel ,,sedni” a poslouchá mě, když na něj zavolám.
Jediné, s čím si trochu nevím rady je, že strašně moc kouše. Je mi jasné, že si nejspíš hraje, ale občas je to opravdu nepříjemné.. dokážu si s ním hrát, ale když to přežene, dám mu na čumák, ale nevím, jestli to je ,,správný” přístup, třeba mu něco vadí nebo tak. Boty nekouše a hrajeme si i s plyšákem, ale toho kouše jen dokud nepostřehne, kde mam ruku :D
Také byste ho na mém místě plácli nebo?
Jen nechci udělat chybu ve výchově a dobrá rada by mi opravdu pomohla! :)
Jestli je něco, co byste mi ještě doporučili nebo tak, budu moc ráda. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to štěně. použijte tlačítko hledej v diskuzi, nových majitelů štěňat tady s dotazem chodí dva do týdne,
ale hlavně ho nebijte.

Neplácat, nekřičet, nabídnout hru s hračkou nebo zkusit "umazlit", můžete taky říct "auuuu" resp. spíš vydat zvuk, jako když vykníkne štěně a hlavně vydržet, ono z toho štěndo nakonec vyroste
Je to budoucí pes, tedy šelma (přestože byl domestikován, patří mezi šelmy a to psovité), šelmy se živí lovem. Na to musí mít zuby a taky trénovat kousání. Nemaje sourozence, kouše do vás. Vyroste z toho, stejně jako z loužiček a jiných štěněcích nešvarů.
Malé děti taky rodiče nebijí za počurávání či blinkání. Proto své štěňátko netrestejte, teprve se učí být vzorným psem.
Vás taky nikdo netloukl, že neumíte třeba chodit.
Všichni majitelé štěňat tím prošli, někdo víc, někdo méně. Přejde to, určitě.
Zdravim🙂
Tiez som mala doma piranu,ta startovala po kazdom a nonstop.Tu na fore ma ukludnili,ze mam doma zdrave,hrave stendo...Mali pravdu.Hviezda ma 5 mesiacov,prezubuje sa a hryzie naozaj uz len vynimocne😎Takze ked to preslo nu(fakt to bol extrem),prejde to aj vase steniatko.Vela trpezlivosti!

Být trpělivý, štěně v žádném případě nebít a stále na kousání nabízet hračky. Mám teď doma tříměsíční štěně a je to rozhodně lepší, než to bylo minule, zatím není okousaný žádný nábytek ani jiné bytové zařízení :-) Jako nejlepší se mně jeví kus parůžku, který jsme dostali přímo od chovatelky, u toho vydrží opravdu dlouho.
Pěkný den,
také naše štěndo kousalo při dovádění do rukou, ale i chňapalo zezadu za paty, votrava ,
nic moc nepomáhalo. Nakonec jsem to řešila hlasitým vyjeknutím (aby se leklo) a přerušilo
pro nás nepříjemnou činnost.Kousacích hraček a kostí mělo dost. Časem z toho také vyrostlo.
Chce to trpělivost a mazlit, vybudovat důvěru
Janae1

XXX.XXX.160.6
https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA
Štěňátka koušou, no.
Už to padlo x krát, ale pro nováčka zopakuju. Kousací hračka není totéž jako kousání. Pes se tím, že vás kouše učí lovit. Neznamená to, že v dospělosti to bude lovec, který bude zdrhat za srnama, ale to, že je to šelma a příroda mu velí se to naučit, aby neumřel hlady To, že mu dáte něco, co si má kousat, některý chvíli vydrží(je to novinka) ale rozhodně to není totéž. Takže vemte starý hadr, třeba na podlahu(my jsme měli takový ten malý dětský ručník, už od chovatelky) a se štěndem se přetahujte, běhejte s hadrem, nebo s malým štěndem jen stačí, když dřepíte a točíte ho kolem sebe. Nechejte štěndo hadr ,,ulovit" a pak s ním lomcujte, dokud ho samo nepustí a nemá dost nebo se vám povede mu ho sebrat. Časem přidejte povel pusť. To znamená taháme se, PUSŤ - štěndo pustí, pochválím a znovu hadrem zatřesu s nějakým,,taháméééé... honem chyť potvoru!" zase vyzvu pejsu ke hře, jako odměnu, že hezky pustil. Nakonec jsem mu ho nechala, ať si žužlá. Neměla jsem psy, co by všechno hned rozsápali, takže jsem se ani nebála, že ho půlku sežere. To záleží na psu. Když je to pažravka, radši vzít a dát na žužlání něco neškodného, třeba ten parůžek, nebo velkou kost.
Dobrý den,
většina štěňat kouše...je to pro ně komunikační kanál.
Odchovala jsem několik vrhů štěňat v kontaktu s člověkem a jedno si vždy nechala.
Postupovala bych takto:
1.)Kouše-li něžně říkala bych mu "opatně,opatrně,hodný" konejšivým hasem(slovo "opatrně" se vám bude hodit i v jiných situacích).
2.)Pokud se víc rozdovádí,a přitvrdí,použila bych slovník bolest kníkavé štěněcí naříkání.Měl by povolit..pak řeknu "hodný" a současně odměním.
3.)Pokud nereaguje na pištění(já nekupuji kousací pískací hračky...psa pištění mate-správně by měl povolit,ale hračka ho evokuje,aby kousal...),uchopila bych jeho čumáček,popč za kůži na krku a zakousnuté štěně s přísným povelem "ne" či "fuj"ze sebe sundala a hru důsledně ukončila.Sundaného ještě rozjívence bych pohladila, dala mu pamlsek a za míčkem nebo hračkou vypustila,aby energii vyventilovalo jinde,než na mojí ruce.... Důležitá je Vaše vytrvalost a houževnatost,je to pořád kolem dokola jako s dětmi.Musí pochopit,že ustoupit bude muset on,ne vy.
Mělo by to zabrat:kdyby ne,můžeme to zkonzultovat.Můj e-mail je:interhaf@gmail.com.Přeji úspěch Milada