ISARA BOHEMIA štěně kavalíra

Prodám Kavalír king charles španěla - Ch. st. ISARA BOHEMIA nabízí k zadání...
30000 KčZuzanaGrace
XXX.XXX.254.175
Zdravím Vás,
moja malinká bola začiatkom Júla po neuro záchvatoch diagnostikovaná Chiariho Malformáciou / Syringomyeliou, Epilepsiou a Meningoencefalitidou.
Bohužiaľ, pred pár dňami dostala moja malinká aj pľúcny edém a srdiečko je vo veľmi zlom stave. Rovnako ma tekutinu na maternici na ktorú berie antibiotika, takže máme o dosť viac liekom. Na veterine mi povedali že môžem dať všetky lieky naraz ale po hodine ako jej ich dám (hlavne večer), vidím že to znáša dosť ťažko. Chcem sa spýtať ci má niekto skúsenosť v podávaní viac druhov liekov naraz a či ste dodržiavali nejaký odstup, ktorý psíkovi vyhovoval viac.
Neuro Ráno 8:00 a večer 20:00 iba Helicid ráno o 5:00
Nasadené lieky: Helicid 10 mg 1-0-0, Phenaemal 0,1 g 1/4-0-1/4 a Prednicortone 20 mg 1/4-0-0 (Teraz uz znizena davka.)
Davkovala som to nasledovne pred problémom so srdiečkom: Ráno o 5:00 na lačno Helicid, 8:00 Phenaemal a 9:30 Prednicortone. Poradila mi to kamarátka, ktorá ma psíka s rovnakými neuro chorobami a vyhovovalo to parádne. Teraz to podávam rovnako ako to mala v nemocnici.
Srdce Ráno 8:00 a večer 20:00:
Cardisure 2.5mg 1/2-0-1/2
Cardalis 2.5mg 1-0-0
Furosoral 10mg 1-0-1
Antibiotika Ráno 8:00 a večer 20:00:
Noroclav 250mg 1/2-0-1/2
Enroxil 150mg 0-0-1/2
Ďakujem pekne,
Zuzana
Uživatel s deaktivovaným účtem
já si teda myslím, a asi to nechcete slyšet, že ten pes je zralý na utracení.
Sama bych pejska s tolika zdravotními problémy už netrápila ať je starý jakkoliv.
ZuzanaGrace
XXX.XXX.254.175
Zdravím, má teraz 5 rokov a prognóza je 50/50. Momentálne je vo veľmi dobrom stabilizovanom stave bez akýchkoľvek záchvatov a nemá žiadne prejavy ochorenia. Chce behať, papá, pije, hrá sa a teší sa zo života.
Poprosím Vás aby ste nepredpokladali, že by som ju nechala trápiť keby bola vo veľmi zlom stave.
Moja otázka je adresovaná na ľudí, ktorý majú skúsenosť s podávaním liekov a ich pozorovania pri dávkovaní.
Ďakujem
no, dávkování, to máte těžké. máte těch léků hodně. musíte opustit tohle dávkování "podle nemocí". cardisure potřebujtete dávat na lačno. cardalis, antibiotika, prednikorton určitě s potravou.
a ten pes dlouho nevydrží, jsou tam nevyhnutelné interakce.
fenobarbital, spironolakton, prednisolon, všechno jde přes játra. máte tam dvoje diuretika a zároveň přednisolon, to dělá s minerálním metabolismem organismu taky divy. veliká zátěž jater i ledvin, máte tam tekutinu na děloze, jestli je to pyometra, to je další dělo na játra i na ledviny.
napsal(a):
no, dávkování, to máte těžké. máte těch léků hodně. musíte opustit tohle dávkování "podle nemocí". cardisure potřebujtete dávat na lačno. cardalis, antibiotika, prednikorton určitě s potravou.
a ten pes dlouho nevydrží, jsou tam nevyhnutelné interakce.
fenobarbital, spironolakton, prednisolon, všechno jde přes játra. máte tam dvoje diuretika a zároveň přednisolon, to dělá s minerálním metabolismem organismu taky divy. veliká zátěž jater i ledvin, máte tam tekutinu na děloze, jestli je to pyometra, to je další dělo na játra i na ledviny.
Doplním.....ty léky interagují i farmakodynamicky. Mechanismem účinku jdou některé proti sobě. Přetěžká situace...
ZuzanaGrace
XXX.XXX.254.175
fikovnice
napsal(a):
Doplním.....ty léky interagují i farmakodynamicky. Mechanismem účinku jdou některé proti sobě. Přetěžká situace...
Rozumiem, dá sa to ale nastaviť s nejakým časovým odstupom aby proti sebe nemali zle účinky?
ZuzanaGrace
napsal(a):
Rozumiem, dá sa to ale nastaviť s nejakým časovým odstupom aby proti sebe nemali zle účinky?
Toto by som skúšala skonzultovať s veterinárom, ten čo jej tie lieky nasadil by mal vedieť čo s čím môže a nemôže, čo podať nalačno a čo naopak až po jedle.. Ak vám len naservíroval toľko druhov liekov bez vysvetlenia tak je to pre mňa na zamyslenie či k takému veterinárovi chodiť.
měli jsme podobný problém - některé léky nalačno jiné s jídlem navíc musel být odstup nejméně 2 hodiny aby se nepotkaly v žaludku. Veterinář nám přesně rozepsal kdy a v kolik které a měli jsme to napsané na lednici na tabulce i s časy..........kdybych chodila do práce absolutně by to dávkovat nešlo..............
kikionka
XXX.XXX.123.44
Jen tak pro zajímavost…je papírová?
kikionka
XXX.XXX.123.44
Pošlete mi prosím na e-mail kristynapokorna4@gmail.com jak se jmenovala (papírovými jménem?) Trasuji u nás syringomyelii.