Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2019 11:08
katkakatka

XXX.XXX.38.131

dobry dn mam dotaz mela jsem malou fenecku pomika fenecka mela 500 g kdyz jsem si ji vzali za cca 2 2 tydny mela 600 g jeden vecer me nechtela jist byla spise unavena tak ale pila tak jsem si rekla ze rano zavolam majitelce rano ale uz lezela chudinka hned jsem jeli na veterinu nedavali ji moc velkou sanci taky neprezila bylome receno ze mela glikemii jelikoz stenatka maji nedovinute jatra a ze se ma davat med bohuzel toto jsem nevedela majitelka ted vynu dava me jenze od teto majitelky mela i ma kamardka psa ten sami problem jenze on byl vetsi a dal to asi pred 2 rokama si od ni barla dcera psa take odpadl za lecbu dala skoro 10 tisic nastesti take prezi jen prerostl a bohuzel jednou se nam stalo ze dcera prisla na navstevu snim kdyz me harala fena a pipustili se stene od nej ten sami problem ja jinak vzivote se stimto nesetkala ani u nasi civavky ktera je mala ale dle veterinare tito maly psi na to trpi ma pravdu ci ne resim ted i tu majitelku

11.8.2019 11:41
Markéta80

XXX.XXX.176.4

a proto jste si od té samé chovatelky vzala štěně? Víte že u ní jsou takovéhle problémy a koupíte štěně Stává se to když je to taková miniatura, musí jíst hodně často

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2019 11:51

ano, miniatury na to trpí. příště prosím řešit dřív, než je pes umírající. všechno, co má pod kilo, se okamžitě OKAMŽITĚ jakmile to přestane žrát cpe calopetem. kdo čeká, přijde o psa.

11.8.2019 11:52

a ano, je to vaše vina. kdybyste volala chovatelce hned, určitě by vám hned řekla, že máte dát aspoň ten med.

11.8.2019 13:28
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a ano, je to vaše vina. kdybyste volala chovatelce hned, určitě by vám hned řekla, že máte dát aspoň ten med.

...nebo Glukopur - opatrně stříkačkou s vodou.

11.8.2019 13:31
fikovnice

XXX.XXX.63.10

Btw, nevím, zda je to překlep, ale plemeno se jmenuje pomeranian, ne pomerian.

11.8.2019 14:57
katkakatka

XXX.XXX.38.131

bohuzel se to stalo vecer a odpoledne jeste jedla v noci zacalo byt stene spatne a to asi nevim zda by zvedli tel kdyby to bylo pres den tak to resim hned sni ale to jeste papala vecer nechtela jen pila a rano uz byla na tom moc spatne hned rano jsem ji valala

11.8.2019 15:13
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nechcete to raději psát ve své rodné řeči, že bychom si to přeložili sami?
Já z toho nerozumím, o čem chcete diskutovat.

11.8.2019 16:52
Šarina

XXX.XXX.231.146

Fakt příspěvek, který hovoří za vše (pokud to není provokace nějakého nudícího se dítka, ale to by byla divná sranda): čeština příšerná, to se snad nedá svést ani na mobil či nějaké to dys.... v podstatě se tomu nedá ani rozumět. Chyba v názvu "rasy" asi není překlep, ale to je to nejmenší.

Takže: jen dedukuju, že tazatelka vzala štěně z množírny, aniž by si přečetla cokoliv, COKOLIV. Koupila živého tvora tak nějak podobně, jako by koupila kabelku od Armaniho na tržnici a ono se od toho utrhlo ucho ještě ten samý den. Pejska je mi pochopitelně líto, ten jediný v tom byl nevinně.

Co tady chcete slyšet? Jak se mají kupovat psi a co je třeba před tím nastudovat?
Pochybuju, že byste tomu porozuměla...
Moje rada? Dalšího psa si nekupujte!

PS: v normálním světě štěňátka před odchodem do nových domovů NEMAJÍ nedovyvinutá játra!!!

11.8.2019 19:07

nedovyvinutá játra jsou asi špatný termín, spíš hodně malé tělesné rezervy spojené s trpasličím vzrůstem a tím pádem menší kapacitou vůbec něco sežrat a zároveň relativně velkým bazálním metabolismem.

není to o množírně, ale čistě o tom, že když si člověk chce pořídit půlkilové štěně, musí se s ním zacházet určitým způsobem.

btw znám jednu paní, co jede malé pejsky relativně ve velkém a tyhle malé prcky prostě neprodává, až když jsou větší, i když jsou starší, protože nemá zapotřebí, aby jí pak někdo kladl za vinu, když mini štěně uhyne na hypoglykemii.

11.8.2019 19:57
Šarina

XXX.XXX.231.146

"btw znám jednu paní, co jede malé pejsky relativně ve velkém a tyhle malé prcky prostě neprodává, až když jsou větší, i když jsou starší, protože nemá zapotřebí, aby jí pak někdo kladl za vinu, když mini štěně uhyne na hypoglykemii."

Takhle přesně jsem to myslela. Pokud někdo prodá "nedovyvinuté" štěně (no dobře, prostě štěně, vyžadující díky svému malému vzrůstu zvláštní péči), tak by se měl smažit v pekle! Ale já si stejně myslím, že to nějaká množka byla, protože seriózní chovatel to prostě neudělá a počká, až bude mít jistotu, že to pro štěně není ohrožující.
Anebo ne?

11.8.2019 20:29
LájošM

XXX.XXX.14.251

Hlavně většina zodpovědných chovatelů neprodá štěně kdejakému demen..ovi, který není schopný zajistit psovi ani základní veterinární péči, a nic neví o plemeni, které si kupuje.

12.8.2019 20:31
dark

XXX.XXX.126.37

katkakatka napsal(a):
dobry dn mam dotaz mela jsem malou fenecku pomika fenecka mela 500 g kdyz jsem si ji vzali za cca 2 2 tydny mela 600 g jeden vecer me nechtela jist byla spise unavena tak ale pila tak jsem si rekla ze rano zavolam majitelce rano ale uz lezela chudinka hned jsem jeli na veterinu nedavali ji moc velkou sanci taky neprezila bylome receno ze mela glikemii jelikoz stenatka maji nedovinute jatra a ze se ma davat med bohuzel toto jsem nevedela majitelka ted vynu dava me jenze od teto majitelky mela i ma kamardka psa ten sami problem jenze on byl vetsi a dal to asi pred 2 rokama si od ni barla dcera psa take odpadl za lecbu dala skoro 10 tisic nastesti take prezi jen prerostl a bohuzel jednou se nam stalo ze dcera prisla na navstevu snim kdyz me harala fena a pipustili se stene od nej ten sami problem ja jinak vzivote se stimto nesetkala ani u nasi civavky ktera je mala ale dle veterinare tito maly psi na to trpi ma pravdu ci ne resim ted i tu majitelku

Doporučuji četbu a zopakovat ZŠ, dále pokračovat ve studiu anatomie a fyziologie psa domácího.
Člověk nemusí znát všechno, ale když se nějaký problém vyskytuje opakovaně a nereagujete na něj zjišťováním příčin, říkáte si o to, aby se to opakovalo. A svou nečinností (bohužel toto sem nevěděla), jste to štěně opravdu zabila. Ta majitelka u toho nebyla a nemohla reagovat.
Pokud chcete chovat mini psa, musíte si zjistit specifika chovu.

13.8.2019 10:50

Já se přiznám že psy máme doma od dětství, ale tedy vždycky to byli psi spíš větší a nikdy jsem o tomhle neslyšela. Je to samozřejmě i moje chyba, ale když jsem teď projela několik stránek, kde píší o těchhle psících, rozhodně tam takovýhle problém nezdůrazňovali. Kdybych takové štěně doma měla, asi by mě tohle taky nenapadlo.
Jsem ráda, že se to tu probírá, ale přijde mi škoda, že se tu leckdy lidé dohadují kvůli banalitám a nikdy jsem třeba nečetla, že by tu někdo začínající chovatele na tohle nebezpečí upozornil. Jasně, kdo to zná, považuje to za samozřejmost, ale jak říkám, třeba já to skutečně slyším poprvé. Prosím, jestli někdo víte, kde by byl nějaký článek s touhle tématikou, buďte tak hodní a dejte sem odkaz, ráda si to přečtu.

13.8.2019 11:24

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se přiznám že psy máme doma od dětství, ale tedy vždycky to byli psi spíš větší a nikdy jsem o tomhle neslyšela. Je to samozřejmě i moje chyba, ale když jsem teď projela několik stránek, kde píší o těchhle psících, rozhodně tam takovýhle problém nezdůrazňovali. Kdybych takové štěně doma měla, asi by mě tohle taky nenapadlo.
Jsem ráda, že se to tu probírá, ale přijde mi škoda, že se tu leckdy lidé dohadují kvůli banalitám a nikdy jsem třeba nečetla, že by tu někdo začínající chovatele na tohle nebezpečí upozornil. Jasně, kdo to zná, považuje to za samozřejmost, ale jak říkám, třeba já to skutečně slyším poprvé. Prosím, jestli někdo víte, kde by byl nějaký článek s touhle tématikou, buďte tak hodní a dejte sem odkaz, ráda si to přečtu.

Tak já to teda taky slyšim prvně.....ale co se týče pidi pejsků, tak nemám žádnou zkušenost a ani vlastně nemám potřebu nějaké informace hledat, protože pidi pes u mě nehrozí.
Nicméně, kdybych si takového pejska pořizovala, tak mimo nějakých načtených informací, tak bych předpokládala, že na takovou věc mě upozorní chovatelka. Je to teda dost zásadní. Protože na rovinu...na tohle by mě ani nenapadlo se zeptat.

13.8.2019 12:31
Markéta80

XXX.XXX.176.4

tak tohle by měl sám říct chovatel, navíc když prodává miniaturní štěně. 500gr je jako nic . Ted štěně co jsem přivezli mělo 1,7kg a strašně malinká . Hlavně nerozum pokud vím že od stejné chovatelky podobné případy tak si nevezmu takhle malinké štěně, klidně počkat a bude větší.

Mil

3.8.2021 09:28
Mil

XXX.XXX.6.148

Inteligentni rodina co dodat na tohle nemam slov

Přidejte reakci

Přidat smajlík