Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Ahoj témata jsem tu projela, ale úplně jsem nenašla to co hledám.
Zkusím shrnout náš problém co to půjde, ať to není na půl hodiny čtení.
Pes, 7 let, vždycky měl hubenou postavu (váha 30-32 kg). Poslední 4 měsíce začal hubnout, chuť k jídlu měl, byl veselý. Zvýšila jsem tedy krmnou dávku a sem tam přidala vařené. Tehdy byl krmen Brit premium kuře. Před 2 měsíci začal zvracet krev a měl i krvavý průjem. Vet: podezření na slinivku, dělala se komplet krev a sono a koprologie, která byla negativní. Slinivka i všechny ostatní testy naprosto v normě. Dostal atb, něco na průjem a dietu. Stav se stabilizoval ale stále nepřibíral, naopak mi přišel i o něco hubenější.
To se potvrdilo tento týden, v uterý zase průjem s příměsí krve a hlenem-mírnější průběh než poprvé, ale stejně masakr. Na vet se udělalo opět sono a kopro. Nic. Dostal opět atb, kvůli té krvi a po dobrání se bude dělat odběr tkáně ze střev (vlastně biopsie), aby se zjistilo, jaký je problém. Na fb mi bylo doporučeno nechat udělat antibiogram z trusu, než aby to vet řešil širokospektrálními atb. Bohužel v té době měl atb už nasazené, tak se o tom budu u vetky informovat v pondělí.
Původní váha 31 kg, při té váze byl hubený, ale zdravě, před dvěma měsíci 27,5 a teď 26 kg. Je kost a kůže, kvůli těm trávicím problémům nesmí nic tučnějšího, dostává do krmení ještě vlákninu a zkoušíme vysazovat různé alergeny (kuře mu třeba dělalo špatně, teď zkoušíme bez lepku). Je žravej, akční ale vypadá jak z Dachau.
Vím, že nikdo jiný než veterinář nám nepomůže, ale třeba tu je někdo s podobnými zkušenostmi a já z toho začínám být docela zoufalá :(.
Nie som vet iba napíšem čo by som robila ja. Dala by som spraviť koprológiu s trusu zozbieraného viac dní (3-4) s vyšetrením na giardie a iné parazity. Krvný obraz komplet celý a potom to kozultovala prípadne aj s iným veterinárom. A keby sme už boli v stave v akom píšete že je a pes mi chudne pred očami tak by som už nečakala a dala by som spraviť aj magnetickú rezoznanciu. Trocha sa obávam že by tam mohol byť aj nejaký nádor.
rennie111
napsal(a):
Nie som vet iba napíšem čo by som robila ja. Dala by som spraviť koprológiu s trusu zozbieraného viac dní (3-4) s vyšetrením na giardie a iné parazity. Krvný obraz komplet celý a potom to kozultovala prípadne aj s iným veterinárom. A keby sme už boli v stave v akom píšete že je a pes mi chudne pred očami tak by som už nečakala a dala by som spraviť aj magnetickú rezoznanciu. Trocha sa obávam že by tam mohol byť aj nejaký nádor.
Krev se dělala kompletní. Tu koprologii na giardie z více dní jsme právě dělali už při tom prvním zvracení a byl negativní, každopádně by asi nebylo na škodu to udělat znovu. A upřímně, ten nádor mě už také napadl a vetku nejspíš také, protože mi říkala, že pokud ani po té biopsii střeva nezjistíme příčinu, tak nás pošle na kliniku do Brna. Nemluvila teda přímo o nádoru, ale tak, co jiného, že... :/ Každopádně díky za odpověď. Na tu rezonanci ho asi objednám rovnou sama a nebudu raději čekat...
robin11
napsal(a):
Krev se dělala kompletní. Tu koprologii na giardie z více dní jsme právě dělali už při tom prvním zvracení a byl negativní, každopádně by asi nebylo na škodu to udělat znovu. A upřímně, ten nádor mě už také napadl a vetku nejspíš také, protože mi říkala, že pokud ani po té biopsii střeva nezjistíme příčinu, tak nás pošle na kliniku do Brna. Nemluvila teda přímo o nádoru, ale tak, co jiného, že... :/ Každopádně díky za odpověď. Na tu rezonanci ho asi objednám rovnou sama a nebudu raději čekat...
Správne,netreba strácať čas.
Inak,podobné problémy malo moje štendo po príchode k nám domov...hnačky,trocha krvi s hlienom,tiež bolo žravé a veselé,len stále hnačkovalo...aj 10 x denne. Gardie tiež negatívne,na odporučenie veterinára,chovateľky a vlastne všetkých sme ju ládovali kuraťom,ryžou a mrkvou. A viete čo sa zistilo? Alergia na kuracinu aj ryžu Okamžite sme tieto potraviny vysadili,lenže šteňa hnačkovalo aj na BARFE. Pričom bolo vyšetrené zhora zdola...tak sme už z núdze kúpili hypoalergénne jahnacie granule,lebo už sme fakt nevedeli,že čo. Zvláštne je,že odvtedy nemalo šteňa hnačku ani raz.
Najhorší je ten stav,že ho vyšetril veterinár,vzorky krvi,moču,trusu,sono,všetko..a až ked prišli výsledky na alergiu,vedeli sme sa pohnúť ďalej. Bolo to velké zúfalstvo a strach o to škvrňa,či to dá.Dalo to,pozbieralo sa a dnes v 5,5 mesiacoch je z nej najväčšia a najťažšia slečna z vrhu,predbehla aj bratov
Držím palce a ozvite sa,ako sa psíkovi darí.
domi.t
napsal(a):
Správne,netreba strácať čas.
Inak,podobné problémy malo moje štendo po príchode k nám domov...hnačky,trocha krvi s hlienom,tiež bolo žravé a veselé,len stále hnačkovalo...aj 10 x denne. Gardie tiež negatívne,na odporučenie veterinára,chovateľky a vlastne všetkých sme ju ládovali kuraťom,ryžou a mrkvou. A viete čo sa zistilo? Alergia na kuracinu aj ryžu Okamžite sme tieto potraviny vysadili,lenže šteňa hnačkovalo aj na BARFE. Pričom bolo vyšetrené zhora zdola...tak sme už z núdze kúpili hypoalergénne jahnacie granule,lebo už sme fakt nevedeli,že čo. Zvláštne je,že odvtedy nemalo šteňa hnačku ani raz.
Najhorší je ten stav,že ho vyšetril veterinár,vzorky krvi,moču,trusu,sono,všetko..a až ked prišli výsledky na alergiu,vedeli sme sa pohnúť ďalej. Bolo to velké zúfalstvo a strach o to škvrňa,či to dá.Dalo to,pozbieralo sa a dnes v 5,5 mesiacoch je z nej najväčšia a najťažšia slečna z vrhu,predbehla aj bratov
Držím palce a ozvite sa,ako sa psíkovi darí.
Ty alergie jsou taky ve hře, ale on právě nemá průjem pořád. Měl průjem v tom červnu a to po nasazení léků přešlo a byl až do teď v pohodě, akorát pořád ne a ne přibrat. No a tento týden se to vrátilo, ale opět byl průjem jen jeden den. Teď má zase ukázkový bobky. Má GI dietu bez kuřete už od toho června, zatím jsme mu ji nechali. V pondělí jdeme znovu na veterinu, tak znovu probereme jaké jsou další možnosti, nechám si okopírovat všechny jeho zprávy i s těmi výsledky testů a objednám ho do Brna na kliniku.
Díky, ozveme se, jak jsme dopadli. :)
lesnížínka
napsal(a):
Já jen dodám, že psu s průjmy bych nedávala vlákninu, ba právě bych příloh ubrala. Vláknina spíš průjmy způsobuje - změkčuje stolici.
No ono to je s tou vlákninou ještě trochu jinak. Vláknina má celkově vliv na trávení a to, jak bude působit záleží jednak na zdroji vlákniny a druhak na jejím množství (vy myslíte nejspíš vlákninu nerozpustnou, která obsah střev ředí, já mám na mysli vlákninu rozpustnou, která ve střevě absorbuje vodu a nabobtná a díky tomu právě pomáhá i s průjmy). Alespoň takhle mi to bylo řečeno na veterině a takhle je to popsané i ve skriptech o výživě co mám ze školy...
Ahoj, slíbila jsem že napíšu jak to s námi vypadá. Nevím jestli si to někdo přečte, ale vypadá to, že jsme na dobré cestě, tak se podělím. :)
Nakonec jsme ještě počkali než se pořádně udělají testy na giardie, které byly tentokrát pozitivní. Nasadili se léky a já jsem se rozhodla přejít na barf. Protože bylo podezření i na alergie a na mase se to řeší nejlíp.
Od přeléčení a nasazení barfu je bez průjmů a zvracení. Už před tím měsícem se hodně zlepšil po přechodu na bezobilné granule. Zatím víme, že má alergii na kuře a lepek mu taky nedělá dobře. Naopak je v pohodě na králičím a hovězím, zatím víc neexperimentujeme, protože potřebuji aby se trochu ještě spravil. Každopádně toho 23.8. měl 26 kg, nyní má 27,5 kg.
Ale vzhledem k tomu, že jsem byla stále nahlodaná ohledně nádorů atd, konzultovala jsem to i na klinice v Brně. Kde jsme se dohodli, že ještě s MR počkáme, protože to momentálně vypadá na kombinaci alergie a giardii. Pokud by opět došlo k úbytku váhy nebo k průjmům, jedeme hned k nim.
robin11
napsal(a):
Ahoj, slíbila jsem že napíšu jak to s námi vypadá. Nevím jestli si to někdo přečte, ale vypadá to, že jsme na dobré cestě, tak se podělím. :)
Nakonec jsme ještě počkali než se pořádně udělají testy na giardie, které byly tentokrát pozitivní. Nasadili se léky a já jsem se rozhodla přejít na barf. Protože bylo podezření i na alergie a na mase se to řeší nejlíp.
Od přeléčení a nasazení barfu je bez průjmů a zvracení. Už před tím měsícem se hodně zlepšil po přechodu na bezobilné granule. Zatím víme, že má alergii na kuře a lepek mu taky nedělá dobře. Naopak je v pohodě na králičím a hovězím, zatím víc neexperimentujeme, protože potřebuji aby se trochu ještě spravil. Každopádně toho 23.8. měl 26 kg, nyní má 27,5 kg.
Ale vzhledem k tomu, že jsem byla stále nahlodaná ohledně nádorů atd, konzultovala jsem to i na klinice v Brně. Kde jsme se dohodli, že ještě s MR počkáme, protože to momentálně vypadá na kombinaci alergie a giardii. Pokud by opět došlo k úbytku váhy nebo k průjmům, jedeme hned k nim.
Dobrý deň,
Tak to je skvelá správa! Teším sa s Vami a držím palce,nech už zažívate spolu len pekné chvíle
A moje šteniatko tiež zasa začína s barfom a vyzerá to veľmi nádejne
robin11
napsal(a):
Super správa, držím palce
lesnížínka
napsal(a):
Víte, pokud má pes rozhozené zažívání, tak ty giardie tam jsou přemnožené vždycky. Je dobře, že jste ostranila problémy s alergiemi přechodem na lepší stravu a pejsa prospívá, držím palce, ať se mu daří
Díky. Nejspíš byl hlavní problém v té alergii a pak se to prostě už nabalilo no. Každopádně ještě úplně ok není, potřebuji aby ještě trochu přibral, ale zažívání je zdá se zase v pořádku. A pomalu jde váha zase nahoru, tak snad jsme na dobré cestě.