Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2019 00:07
Jana0071

XXX.XXX.120.32

Dobrý den, zítra si jdu pro štěně 46 dní. Chovatel mi prý vše vysvětlí, prý mám dávat steneti 2x denně. Já si myslím, že by bylo lepší 3x denně. Jak dlouho 3x denně. Čím namočené granule nebo tvaroh, pribinacek... Prosím poraďte. Předem děkuji za rady.

Neregistrovaný uživatel

25.8.2019 09:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.41

Chovatel neni chovatel ale kre ten. Takhke maly stenata se davat nemaj a nesmi a je to i peotizakony. Humac.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.8.2019 09:20

ne, neni to zadny chovatel.
2x denne krmit takhle mala stenata -to dela jen blb

25.8.2019 09:35

Jestli to není provokace?
Ne 3x, ale 5x denně. A od takového "chovatele" velkou pozornost věnujte zdravotnímu stavu štěňat. Zadeček ( čistýxupatlaný od průjmu ), oči ( nemají zarudlé spojivky? ), bříško ( nejeví se jako nafouklé - zamoření škrkavkami ).
A plemeno? Je to kříženec, "čistokrevný bez PP" ? Je za cenu očkování - je očkovaný? Nebo za něj snad chcete zaplatit ? Že by to byl chov s PP - o tom ani neuvažuju.
Omlouvám se za nevyžádané rady.

25.8.2019 09:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli to není provokace?
Ne 3x, ale 5x denně. A od takového "chovatele" velkou pozornost věnujte zdravotnímu stavu štěňat. Zadeček ( čistýxupatlaný od průjmu ), oči ( nemají zarudlé spojivky? ), bříško ( nejeví se jako nafouklé - zamoření škrkavkami ).
A plemeno? Je to kříženec, "čistokrevný bez PP" ? Je za cenu očkování - je očkovaný? Nebo za něj snad chcete zaplatit ? Že by to byl chov s PP - o tom ani neuvažuju.
Omlouvám se za nevyžádané rady.

Chov s PP to být nemůže - tam nejde jen tak prodávat štěňata, která nemají věkovou hranici.

25.8.2019 09:57
Jana0071

XXX.XXX.191.213

Moc děkuji za rády.

25.8.2019 10:02

VYHLÁŠKA
ze dne 23. ledna 2013
o stanovení podmínek při chovu psů a koček
f) minimální věk pro odběr štěňat od feny je 50 dnů.

25.8.2019 11:13
Markéta80

XXX.XXX.176.4

2x denně je vtip? štěně bych tam nechala min týden navíc 2x denně krmím naše dospělé, štěně krmím 5x denně

25.8.2019 11:18

u takového "chovatele" bych štěně nenechala ani o den víc, byť je to předčasně.....(a bude rozdíl plemeno malé x velké)
Ale, v prvé řadě to je vůbec o tom, kde si štěně pořídit a tudíž koho koupí podpořit....

25.8.2019 11:22

na druhou stranu třeba já osobně jsem s tím měla trochu problém, přesvědčit zájemce, že tento víkend ještě ne, i když jim by se to hodilo, že 50 dní teprv bude a že ano, i na těch pár dnech záleží

25.8.2019 11:36

na druhou stranu třeba já osobně jsem s tím měla trochu problém, přesvědčit zájemce, že tento víkend ještě ne, i když jim by se to hodilo, že 50 dní teprv bude a že ano, i na těch pár dnech záleží

Tak nějak si neumím představit dát psa někomu, kdo není schopen pár dní vydržet než "doroste"... Možná to trochu svědčí o povaze toho člověka ("já chci a chci a hned teď") 🤔

25.8.2019 11:41

V případě zadavatelky je to spíš snaha "chovatele" vypakovat štěňata co nejdřív.

25.8.2019 12:10

Jana0071 napsal(a):
Dobrý den, zítra si jdu pro štěně 46 dní. Chovatel mi prý vše vysvětlí, prý mám dávat steneti 2x denně. Já si myslím, že by bylo lepší 3x denně. Jak dlouho 3x denně. Čím namočené granule nebo tvaroh, pribinacek... Prosím poraďte. Předem děkuji za rady.

A jaký je to plemeno? Protože velkýmu tvaroh rozhodně ne.

25.8.2019 12:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Vůbec se nechci zastávat onoho rádobychovatele a blbé koupě psa všeobecně. Ale...pokud se tento o štěnda nestará, neví se, co fena, jestli vůbec je, či kojí...My měli našeho voříška od sousedky. Vzali jsme si ho v 5 týdnech, protože její de.ilní muž zabil jeho mámu. Samozřejmě to byl pes asi za stovku + čokoládu pro vnuky.

25.8.2019 12:40

lesnížínka napsal(a):
Vůbec se nechci zastávat onoho rádobychovatele a blbé koupě psa všeobecně. Ale...pokud se tento o štěnda nestará, neví se, co fena, jestli vůbec je, či kojí...My měli našeho voříška od sousedky. Vzali jsme si ho v 5 týdnech, protože její de.ilní muž zabil jeho mámu. Samozřejmě to byl pes asi za stovku + čokoládu pro vnuky.

Teda vy máte sousedy. Proč to proboha udělal?

25.8.2019 14:33

Nějak mi přijde, že na pomezí Moravy a Slovenska žijí divní lidé. Že by z přehřátí ?Je tam sice horko, ale krásný kraj to je.
( Kde vy jste se tam vzali ? )

25.8.2019 14:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Na noťasu mi pořád nejdou smajlíky a citace, takže pro Sarah - on byl odjakživa nepříjemný člověk, rapl, prý se vzteknul a hodil po ní poleno, bohužel ji trefil rovnou do hlavy. Ale je to už 30 let, jen pár let po tom, ho skolila mrtvice přímo před barákem. Možná karma.
Orionka: jo, jo divní, narodili jsme se tu:))) Ale teď vážně: je tu drsný kraj, Karpaty i Beskydy. Nic tu nerostlo, lidi měli problém se uživit a o to málo, co měli, je připravili Turci, o střechu nad hlavou, často i o život. Takže lidi tu jsou tvrdí, často až řekla bych..bezcitní...

25.8.2019 20:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):
Na noťasu mi pořád nejdou smajlíky a citace, takže pro Sarah - on byl odjakživa nepříjemný člověk, rapl, prý se vzteknul a hodil po ní poleno, bohužel ji trefil rovnou do hlavy. Ale je to už 30 let, jen pár let po tom, ho skolila mrtvice přímo před barákem. Možná karma.
Orionka: jo, jo divní, narodili jsme se tu:))) Ale teď vážně: je tu drsný kraj, Karpaty i Beskydy. Nic tu nerostlo, lidi měli problém se uživit a o to málo, co měli, je připravili Turci, o střechu nad hlavou, často i o život. Takže lidi tu jsou tvrdí, často až řekla bych..bezcitní...

Přečetly jste si vůbec dotaz? Nikdo se neptal na smajlíky a jaké jsou Karpaty.

Krmte 5xdenně, krmit ad libidum, hlídejte kondici, když začne tloustnout uberte. Krmte to co pes šežere. Maso syrové i vařené, syrové ryby, těstoviny, rýži, pečivo, zeleninu, ovoce, vaječný žloutek, kysané mléčné výrobky.
Já krmím asi takto: 6,00 tvaroh, sušené mléko,žloutek,med,piškoty, Plastin
11,00 psí konzerva
16,00 syrové maso (hovězí, vepřoé, rybí nebo jiné) se zeleninou
( mrkev, řepa, kopřivy,jablka, kysané zelí atd.)
20,00 granule
23,00 vařené maso, rýže (těstoviny) zelenina, ovoce - s
dospělými

kromě toho drůbeží i jiné kosti. Samozřejmě i zbytky z kuchyné. To je jen příklad, krmení si musíte přizpůsobit sobé.

25.8.2019 23:54

jahodapavel napsal(a):

Krmte 5xdenně, krmit ad libidum, hlídejte kondici, když začne tloustnout uberte. Krmte to co pes šežere. Maso syrové i vařené, syrové ryby, těstoviny, rýži, pečivo, zeleninu, ovoce, vaječný žloutek, kysané mléčné výrobky.
11,00 psí konzerva
20,00 granule
dospělými

kromě toho drůbeží i jiné kosti. Samozřejmě i zbytky z kuchyné. To je jen příklad, krmení si musíte přizpůsobit sobé.

...tohle je jako recept na babavku ala Babica.
Polohruba mouka, vejce, mleko, tuk, cukr, prasek do peciva + co mate radi.

Nikdo tomu, kdo nevi, nenapise kolik ceho "a jak dlouho pect"....

Ale jako zaklad pro diskusi "zkus to spatlat a uvidis" to jiste staci. #thumbup

26.8.2019 06:37

...tohle je jako recept na babavku ala Babica.
Polohruba mouka, vejce, mleko, tuk, cukr, prasek do peciva + co mate radi.

Nikdo tomu, kdo nevi, nenapise kolik ceho "a jak dlouho pect"....

Ale jako zaklad pro diskusi "zkus to spatlat a uvidis" to jiste staci. #thumbup

to je těžký udávat přesné množství, když zadavatel dotazu ani nenaznačil velikost štěněte. Takže bych se držela přiměřeně, přiměřeně.

26.8.2019 06:42

to je těžký udávat přesné množství, když zadavatel dotazu ani nenaznačil velikost štěněte. Takže bych se držela přiměřeně, přiměřeně.

No právě, vůbec nevíme, co je to za plemeno. My máme i ty časy jinak, štěně by mně tak dlouho nevydrželo a v 11 večer už tvrdě spí, to už nekrmíme.

26.8.2019 07:14
Jana0071

XXX.XXX.79.41

Moc děkuji, už jsme od včera doma a jedeme 5x denně stravu. Dnes vstával kolem 5h, tak se pokusím najet režim 😉. Po každém jídle ho dám ven na zahradu během chvilky je hotov, tak se ještě proběhne a jdeme domu. Občas máme malou nehodu doma, ale to ke štěňátka patří 😊. Moc děkuji za rády.

26.8.2019 07:21
Jana0071

XXX.XXX.79.41

jahodapavel napsal(a):

11,00 psí konzerva
20,00 granule
dospělými

Moc děkuji za tuto odpověď. Přesně tohle jsem potřebovala 👍

26.8.2019 09:36

Jana0071 napsal(a):
Moc děkuji, už jsme od včera doma a jedeme 5x denně stravu. Dnes vstával kolem 5h, tak se pokusím najet režim 😉. Po každém jídle ho dám ven na zahradu během chvilky je hotov, tak se ještě proběhne a jdeme domu. Občas máme malou nehodu doma, ale to ke štěňátka patří 😊. Moc děkuji za rády.

Můžu se zeptat na velikost pejska...popř. plemeno??

Ono už bylo psáno výše, že s tím krmením je pak trochu rozdíl a třeba obří rychlerostoucí plemena mají přeci jen trochu jiné nároky než třeba střední pudlík.

jahodapavel tak nějak popsal kombinované krmení, což je dle mého nic proti ničemu a klidně bych se toho držela, jen teda já místo tvarohu raději dávám jogurt a raději.

Kosti nedávat vařený ani pečený, ale syrový, tady zase narážím na to, že nevíme, jak velké štěndo je, u těch maličkých je možná zkraje lepší zvolit třeba mletinu a nebo vzít kuřecí křídlo a roztlouct paličkou.

28.8.2019 01:50
fikovnice

XXX.XXX.135.155

jahodapavel napsal(a):

11,00 psí konzerva
20,00 granule
dospělými

Uf, asi mi taky vynadáte, že neradím.... Ale nějak mě bouchlo do očí to Vaše "Ad libidum!" Správně je to "Ad libitum!"

28.8.2019 07:06

Štěňátko je spokojené doma a tak můžeme p. J. poradit, ať mluví ( tedy píše ), jak mu zobák narost´. Stačilo napsat "podle chuti", "co hrdlo ráčí" a nechodit na nás s latinou :-))

28.8.2019 07:30
Jana0071

XXX.XXX.79.41

Dobré ráno, ano štěňátko je doma. Je spokojené. Stafordšírský bulteriér. Krmím ho 5x denně po4h. Granule Brit puppen máme je od chovatele. Nevím zda je nechat nebo přejít na jiné....? Včera dokoncil 7 týden a váží 2800g. Dle návodu na granulích má dostat 50g granulí na den, ale to mu zdaleka nestačí. Jak to řešíte? Dáváte víc? Pridavam tvaroh, jogurt.... Dnes jsme přišli z venku a hned se vrhl na kočičí misky. Je to mazec se štěňátkem. Když nespinka je pěkné čilí 🤗. Děkuji za rady.

28.8.2019 07:54

Dle návodu na granulích má dostat 50g granulí na den

1. tohle bude blbost, podívej se na tu tabulku znovu (co jsem se dívala na nějaké brit puppy by dávka vyšla na více než 100g)

2. dávkování na pytli je jen doporučení, řídit se musíš potřebami konkrétního štěněte, dle kondice

28.8.2019 08:02
Jana0071

XXX.XXX.79.41

Píšou dávka na den 50g
1-3mesice do 5kilo

28.8.2019 08:09

copak dospělý STB má 5 kg?!

28.8.2019 09:18

Jana0071 napsal(a):
Píšou dávka na den 50g
1-3mesice do 5kilo

Dávkování i štěněte se řídí podle toho, jakou váhu bude mít pes v dospělosti. Takže určitě přidat.

28.8.2019 09:22
Jana0071

XXX.XXX.79.41

Moc děkuji o

29.8.2019 03:36
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Štěňátko je spokojené doma a tak můžeme p. J. poradit, ať mluví ( tedy píše ), jak mu zobák narost´. Stačilo napsat "podle chuti", "co hrdlo ráčí" a nechodit na nás s latinou :-))

No jo, já tu poznámku napsala tak trochu z mého pobavení - předpokládám, že to byl překlep - ale pěkný (libidum vs. libitum)!

Přidejte reakci

Přidat smajlík