Štěňátka NO

Prodám Německého ovčáka - Odčervená očkovaná čipovaná vhodné k výcviku, soc...
8000 KčPetra.ts
XXX.XXX.17.241
Dobry den,
K nasemu osmiletemu ovcakovi jsme poridily stene zlateho retrivra. Seznamily jsme se je ale ovcak je neustale hrozne rozruseny a nenecha stene ani chvilku na pokoji. Naskakuje na nej a to zacina byt problem. Stene je proti nemu hodne male. Pokud jsme u nich dokazu mu to v tom zabranit ale nejsme doma porad. Nemate nekdo radu prosim?
Jednoduché - když nejste s nimi, oddělte je! Štěně takto může velmi snadno dojít k vážnému úrazu, anebo psychickému problému, kdy se bude druhého psa (nebo taky třeba všech velkých psů) bát. Vy jste šéf a Vy určujete, jak se kdo bude chovat. Nepodceňte to, štěně je nejspíš v dost velkém stresu!
rapotacka11
napsal(a):
ovcak je neustale hrozne rozruseny a nenecha stene ani chvilku na pokoji
A vy jste tam nač?
A opět jsme u toho. Nešlo by normálně napsat, že ovčáka nemají nechat to dělat? Že ho mají usměrnit?
K zadavatelce - pokud ten ovčák štěně opravdu otravuje a štěně je malé, tak by mu mohl ublížit i nechtěně. Nemůžete je v době vaší nepřítomnosti oddělit? A postupně na tom pracovat? Je ten ovčák zvladatelný, vychovaný? Reaguje na povely? Věnujete se mu taky individuálně? Prostě bych ho nenechala štěně otravovat - přivolala bych si ho k sobě, poslala ho na místo. Ale zase ne tak, aby se cítil odstrkovaný - takže bych se mu věnovala i individuálně. Tohle všechno jde ale ve vaší přítomnosti, v době nepřítomnosti bych asi psy oddělila....
rapotacka11
napsal(a):
ovcak je neustale hrozne rozruseny a nenecha stene ani chvilku na pokoji
A vy jste tam nač?
Ale nejsme doma pořád - jedině oddělit na dobu, kdy nemůžete starého usměrňovat. Věřím, že u nás by to vypadalo podobně To štěně je dvouměsíční štěně? Náš pes to dělá na starší psy, až tak půlroční, možná v době, kdy se u psů probouzí hormony.
Dasvo
napsal(a):
Jednoduché - když nejste s nimi, oddělte je! Štěně takto může velmi snadno dojít k vážnému úrazu, anebo psychickému problému, kdy se bude druhého psa (nebo taky třeba všech velkých psů) bát. Vy jste šéf a Vy určujete, jak se kdo bude chovat. Nepodceňte to, štěně je nejspíš v dost velkém stresu!
Samozřejmě, že by ho mohl přerazit, proto se to musí hlídat. Ale netvrdila bych, že štěně je ve velkém stresu. Štěně je štěně, většina věcí je pro něj hra do chvíle, než my to začnem dramatizovat. Oni si rozumí líp a štěndo, když se mu něco nelíbí, se jistě umí i ohradit, nebo se právě musí naučit, dát nevoli najevo. Jen to nenechat přerůst v těžkou šikanu, to je jasné. A jde i o to, nakolik byl socializovaný starší pes a umí se ke psům chovat.
Měla jsem spolu dvě štěňata, z čehož jedno bylo o polovinu větší než to druhé. Jako štěnda jsem jejich hry nekorigovala skoro vůbec, naučili se spolu skvěle fungovat a přenesli si to i mezi ostatní psy.
rapotacka : No jo, když on to každý s těmi psy tak neumí a někdo prostě potřebuje občas poradit. A ono je klidně možné, že je to jinak bezproblémový pes, který "jen" nemá tolik kontaktu s ostatními psy a tak se teď může zbláznit ze štěnda doma. Jasně, tohle všechno měla zadavatelka promyslet dřív. Ale nikdo není dokonalý a teď už v té situaci prostě je a potřebuje to nějak řešit, a nejspíš sem napsala proto, že chtěla poradit, divný co.....
Petra.ts
XXX.XXX.17.241
Dekuji za rady. Samozrejme stene na dobu nepritomnosti davame domu. Ale o to vic je pak starsi rozrusenejsi kdyz ho pustime ven. Ale jak jsem psala, pokud jsem u nich nedovolim mu to, ale jen vytahnu paty ze dvora tak ho prudi. Malej se umi ozvat a dost razne( jsou mu dva mesice) jen jsem si rikala jestli nekdo nemel podobnou zkusenost. Nejsou to moji prvni psy, presto se mi tohle stalo poprve. Omlouvam se pokud nekoho pohorsuje ze bohuzel nevim a neumim vse.
Petra.ts
napsal(a):
Dekuji za rady. Samozrejme stene na dobu nepritomnosti davame domu. Ale o to vic je pak starsi rozrusenejsi kdyz ho pustime ven. Ale jak jsem psala, pokud jsem u nich nedovolim mu to, ale jen vytahnu paty ze dvora tak ho prudi. Malej se umi ozvat a dost razne( jsou mu dva mesice) jen jsem si rikala jestli nekdo nemel podobnou zkusenost. Nejsou to moji prvni psy, presto se mi tohle stalo poprve. Omlouvam se pokud nekoho pohorsuje ze bohuzel nevim a neumim vse.
Když přijdete domů, tak je hned nevypouštějte společně na zahradu. To by rozhodilo i našeho psa, který je normálně kliďas. Vezměte je prvně ven, pokud je tak moc mimo, tak je prvně vezměte zvlášť a pak společně. Ono ne nadarmo se říká- unavený pes, hodný pes.
Podle mě je ten starší prostě rozrušenej, vy příjdete domů a ještě mu pustíte na zahradu tu malou kuličku, co se mu tam tak batolí a on neví co s ní. A tím naskakováním úzkost ventiluje. Kdysi to zkoušel i náš labrouš, když přijel přítel se štěnětem. Nevídali se denně a když se už viděli, měl labrador takvovou radost, že nevěděl jak jinak si od těch emocí ulevit.
Když jste doma tak je usměrňujte, ale hlavně to neřeště moc hystericky. Spíš odvézt pozornost na něco jiného, když se chová v klidu tak pochválit. A hlavně, čím bude mrně starší, tím bude větší klidnější.
Uživatel s deaktivovaným účtem
vcelku souhlas s robin
jenom bych tomu neříkala odvést pozornost, ale - jako vždy - psu ukázat, co místo toho nežádoucího chování dělat MÁ
místo naskakování si dát lekci poslušnosti, třeba - ne rozvášněného psa rvát ze štěněte, ale zaměstnat ho dřív, vůbec ho nenechat to nevhodné chování dělat! To je velmi důležitý a obecně dost podceňovaný moment učení!
a teď tomu prostě obětovat ten čas a být s nimi, ono by to mělo být pořešené rychle....
a psy cvičit, pracovat s nimi, vychovávat
Petra.ts
XXX.XXX.17.241
Dekuji, zkusim tedy pridat jeste jednu delsi prochazku. A uvidime jak to pujde.
Pokud jsem s nimi uz to ani nezkousi. Nebo ojedinele.
marcelaamax
napsal(a):
A opět jsme u toho. Nešlo by normálně napsat, že ovčáka nemají nechat to dělat? Že ho mají usměrnit?
K zadavatelce - pokud ten ovčák štěně opravdu otravuje a štěně je malé, tak by mu mohl ublížit i nechtěně. Nemůžete je v době vaší nepřítomnosti oddělit? A postupně na tom pracovat? Je ten ovčák zvladatelný, vychovaný? Reaguje na povely? Věnujete se mu taky individuálně? Prostě bych ho nenechala štěně otravovat - přivolala bych si ho k sobě, poslala ho na místo. Ale zase ne tak, aby se cítil odstrkovaný - takže bych se mu věnovala i individuálně. Tohle všechno jde ale ve vaší přítomnosti, v době nepřítomnosti bych asi psy oddělila....
" A opět jsme u toho. Nešlo by normálně napsat, že ovčáka nemají nechat to dělat? Že ho mají usměrnit?"
Každý jsme nějaký, a bez té různosti by to byla nuda ... Navíc, vemte v potaz, že NĚKDY NĚKTERÉ dotazy si fakt zaslouží slovní průplesk či ironickou poznámku. Já to neprovozuji, ale mnohdy se takovýmto reakcím vlastně vůbec nedivím.