Hračky a zábava pre psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2019 16:38
domi.t

XXX.XXX.229.62

Ahojte!

Zasa si k vam idem po radu.Moje stendo ma hracky-piskacie,tenisaky,frisbee,uzol.Tiez kost,do ktorej sa da nasypat pamlsok a ono ju musi odtial tahat.Este ho zabavia susene usi.

Viete mi poradit este nieco,co by mohlo psa bavit? Kludne podomacky vyrobene,co sa vam osvedcilo😉Lebo vsetci vieme,ze psov bavia najviac nevsedne veci.
Nefret miluje ohryzat klacky z lesa a nahanat pet flasu.

Vopred dakujem za tipy,snad sa inspirujeme viaceri navzajom😉

1.9.2019 16:55
šavlozubka

XXX.XXX.76.89

My tedy máme jezevčíka, takže vedle retrívra drobek a teď už si moc nehraje, ale když byl štěně, tak byly úspěšné balónky (tenisáky) zamotané do starých ponožek. Nebo úplně obyčejná petka. Ty miluje i teď. Jinak spolu hrajeme (zvlášť když jsem s ním nemohla kvůli komplikacím na začátku těhotenství pořádně ven) ,primitivní čmuchací hry - třeba pamlsek schovaný pod kelímkem nebo pamlsky schované ve zmačkané dece nebo srolovaném ručníku. Toho dost baví.

1.9.2019 18:29
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Ten norník už to má, chvála bohu, téměř za sebou.

Nejsem zrovna expert na retrievery, ale pár věcí vím jistě. Pro většinu retrieverů je životní vášní aport. Není to ani tak zábava, jako spíše posedlost. (Dále se budu takřka doslovně opakovat.) Aportem je míněna veškerá činnost spojená s přinášením pernaté zvěře. Jedná se o fyzické nesení stovek kusů zvěře samo o sobě. Jedná se ale také o samostatné vylišení zdravého, pronásledování a uchvácení postřeleného kusu. Jde o celodenní vyčerpávající pohyb v terénu- podlézání, přelézání, a to u bažantů zpravidla v běhu (u kachen i plavání). Dále o vysledování dopadu, ale i psovodem navigované dohledávání a práce s pachovým tunelem.
Kromě aportu lze retrievery využívat k systematickému slídění a nadhánění.

S těmito ohledy a v pokročilém stádiu jistě i s mnohem sofistikovanějšími, je třeba k retrieverům přistupovat. Bez toho jsou totiž Vaše hračičky úplně na hovno. U štěněte pohlídejte především nechuť k peří, klid po ráně a pudový rozvoj.

1.9.2019 19:50
domi.t

XXX.XXX.229.62

šavlozubka napsal(a):
My tedy máme jezevčíka, takže vedle retrívra drobek a teď už si moc nehraje, ale když byl štěně, tak byly úspěšné balónky (tenisáky) zamotané do starých ponožek. Nebo úplně obyčejná petka. Ty miluje i teď. Jinak spolu hrajeme (zvlášť když jsem s ním nemohla kvůli komplikacím na začátku těhotenství pořádně ven) ,primitivní čmuchací hry - třeba pamlsek schovaný pod kelímkem nebo pamlsky schované ve zmačkané dece nebo srolovaném ručníku. Toho dost baví.

Skusim tu lopticku v niecom obmotanu,vdaka za tip👍🏻V podstate ju bavi vsetko,ale len chvilocku,lebo kazdu fintu hned odhali😄Chcela by som jej vymysliet nieco zabavne na cas,ked je doma sama.

Samozrejme aportuje,ale vsetko s mierou,predsa len este nema ani 6 mesiacov,klby vo vyvoji...zlata stredna cesta🙂

1.9.2019 20:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás je problém ještě v tom, že psi většinu "běžných" hraček zničí. Gumové pískací hračky a plyšáky kupuji málo, dávám jen pod dohledem a snažím se je sebrat dřív, než je zničí a vytáhnout zase jindy, ale to se ne vždy povede. Pak máme hodně velkých uzlů - ty docela vydrží a jeden mega z velké padákové šňůry (aspoň myslím). Pak nějaké odolnější balonky. Ale docela u nás vede kong - a hlavně to fakt nezničí - na to aby se pes zabavil sám super. No a teď co máme úplně nově je Puller a musím říct, že super, naše psy to fakt chytlo - ale je to jen na hraní s páníčkem a pak to sebrat, nenechávat žvýkat a kousat.

No a pak takové ty hry - já schovávám víčko od pomerančového oleje - k lahvičce dám čuchnout a vyšlu psy hledat. Nebo schovávám hračky, případně se na zahradě schovám já - ale to je hodně rychlé . Obyčejná petka je u nás taky oblíbená, případně petka naplněná pamlsky. Pak máme pár koupených hlavolamů.

Pak klasické cvičení, stopy, nějaké triky, učení sebekontroly a u nás hlavně ty bull sporty.

A co u retrívra opravdu zkusit (jak už bylo popsáno výše) donášení nějaké atrapy zvěře?

Jinak nedávno jsem přebírala psí věci a přítel mi říkal, že jsem blázen a ať si otevřu zverimex . A to mám ještě málo věšáčků a dost věcí narvaných na sobě, zbytek ještě v autě.

Ale předpokládám, že nejsem jediná .

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2019 21:54

U nás je největší zábava aport, jak píše vetřelec. Na každou procházku s sebou beru chlupatý dummy (pokud zrovna nemám králíka), případně bažanta nebo kachnu. A podle toho, jak to kterého psa baví, schovávám na pastvině nebo v lese. Nejvíc to baví psa, ten by hledal a nosil klidně 2 hodiny. Jinak doma máme jen přetahovadla, míčky a pár plyšaku kvůli štěněti, dospělým to nedávám, roztrhali by to během chvilky. Klacky mají jen na kousání, ty k přinášení nepoužíváme, a jen z čerstvého jabloňoveho dřeva, aby se netřepily třísky.

1.9.2019 22:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Skořápky se slaninou A pak taky tu krabicovou matrjošku, co kdysi radila Zrzavci. Do sebe vyskládat x krabic, prostory třeba i vystlat novinama a do nejmenší mlsku nějakou super. Aby musel vytahovat a otevírat hodně krabic za sebou. Akorát ten můj trdloň papír miluje(tedy až teď ke stáru) takže teď by je spíš žral, než hledal nějaké kokino

1.9.2019 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Marcelo jediná asi ne, ale my jsme myslím neměli najednou nikdy víc, než 5 hraček. Mé psy totiž hračky moc nebraly. Když byli malí, tak měli jen ručníček na přetahování. Pak jsem jim koupila uzel, ten vůbec nechtěli vzít do tlamy. Další bylo tedy gumové prase a míč na házenou, se kterým jsme hráli fotbal. Koupila jsem koulecí plnící míč - moc je nezajímal...nebyli žraví dostala ho pro feňuli sestřenka. Nějaké další gumové hračky dostali od známých, ale s ničím z toho si nehráli, leželo to léta v zahradě.

1.9.2019 22:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo taky znám psi, co o hračky moc zájem nemají. Já mám zase opak no. A nejlepší je vždycky ta nejnovější hračka, to musí hned mít oba zrovna tu, pak se trochu okouká, ale občas ji ještě vytáhnou, no a jakmile donesu novou, tak ta zase vede . To mluvím o těch, které mají k dispozici pořád. A někdy se taky stane, že se pustí do hračky, které si rok nevšimli a zlikvidují ji.

2.9.2019 07:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

marcelaamax napsal(a):
U nás je problém ještě v tom, že psi většinu "běžných" hraček zničí. Gumové pískací hračky a plyšáky kupuji málo, dávám jen pod dohledem a snažím se je sebrat dřív, než je zničí a vytáhnout zase jindy, ale to se ne vždy povede. Pak máme hodně velkých uzlů - ty docela vydrží a jeden mega z velké padákové šňůry (aspoň myslím). Pak nějaké odolnější balonky. Ale docela u nás vede kong - a hlavně to fakt nezničí - na to aby se pes zabavil sám super. No a teď co máme úplně nově je Puller a musím říct, že super, naše psy to fakt chytlo - ale je to jen na hraní s páníčkem a pak to sebrat, nenechávat žvýkat a kousat.

No a pak takové ty hry - já schovávám víčko od pomerančového oleje - k lahvičce dám čuchnout a vyšlu psy hledat. Nebo schovávám hračky, případně se na zahradě schovám já - ale to je hodně rychlé . Obyčejná petka je u nás taky oblíbená, případně petka naplněná pamlsky. Pak máme pár koupených hlavolamů.

Pak klasické cvičení, stopy, nějaké triky, učení sebekontroly a u nás hlavně ty bull sporty.

A co u retrívra opravdu zkusit (jak už bylo popsáno výše) donášení nějaké atrapy zvěře?

Jinak nedávno jsem přebírala psí věci a přítel mi říkal, že jsem blázen a ať si otevřu zverimex . A to mám ještě málo věšáčků a dost věcí narvaných na sobě, zbytek ještě v autě.

Ale předpokládám, že nejsem jediná .

Ďakujem za obsiahlu odpoveď aj fotky Ja som celú otázku myslela tak,čo by ju zabavilo počas mojej neprítomnosti. Lebo vtedy asi aportovať nebude,ked nemá s kým Inak u nás aport fičí každý deň, Nefret miluje donášať a je vidno,aká je na seba hrdá, ked nesie dummu späť

A presne ako píšete,najnovšia hračka vždy vedie,ale o pár dní je už aj tá v nemilosti a slečna si nájde inú zábavku. Včera večer napríklad rozhrýzla koberec Raz za čas príde na chuť tým pískacím potvorám a píska píska,až už aj mne píska v ušiach,ale treba jej tie hračky obmieňať,lebo inak o ne všade zakopávame

2.9.2019 07:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

rapotacka11 napsal(a):
Nejlepší zábava je výcvik.
Psi to milují.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3578393/pes-a-klacek?from-list=1#a3578752

To samozrejme,ale ja som otázku myslela,čo by štendo zabavilo počas mojej neprítomnosti. Lebo vtedy sa asi sama cvičiť nebude

2.9.2019 08:01
šavlozubka

XXX.XXX.76.89

Otázka zní, jestli si pes hraje, když je sám. Náš třeba spí nebo čeká, až někdo dorazí (sám je tedy jen když potřebuju vyřídit pochůzky nebo doktory, jinak sám nebývá), ale rozhodně si nehraje. Ani za mlada si nehrál sám. Jinak lidi hodně doporučují třeba ty krabice, které tu už někdo zmiňoval, u kterých nevadí, že je pes rozcupuje. Ale nikdy jsme to nezkoušeli, nebylo to potřeba. Nebo něco, co může bezpečně žužlat/okusovat.

2.9.2019 09:59
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

domi.t napsal(a):
To samozrejme,ale ja som otázku myslela,čo by štendo zabavilo počas mojej neprítomnosti. Lebo vtedy sa asi sama cvičiť nebude

No, může mít plnou mordu a krk třísek.
Pak se zabavíte i Vy.

2.9.2019 11:26

domi.t napsal(a):

Mě přijde nejlepší velká kost, třeba hovězí, kde vlastně pes nejdřív ožužlává klouby, takže si myslím, že je to bezpečné a ta krabice s namuchlanými papíry , kde může štěndo něco hledat...mňamky, kde to může celý rozebrat na atomy, ale to mi přijde spíš smysluplné, pokud je štěndo destruktor, tak mu dát na ničení něco, co nevadí, že zničí.

30.1.2023 21:41
libenka789

XXX.XXX.254.210

Koukala jsem na zajímavé interaktivní hračky pro pejsky a kočičky.. Objednala jsem pro svého psa hlavolam, tak jsem zvědavá jak ho to bude bavit :-)

31.1.2023 09:55

libenka789 napsal(a):
Koukala jsem na zajímavé interaktivní hračky pro pejsky a kočičky.. Objednala jsem pro svého psa hlavolam, tak jsem zvědavá jak ho to bude bavit :-)

..tak na kočkách už jste se také podělila, tak ještě koně, morčata a králici a bude to komplet....

31.1.2023 11:21
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Náš pes hlavolamy má, akorát je luští jenom jednou, poprvé. Jak pochopí princip, už to má místo misky na krmení, hned slupnuté.

31.1.2023 12:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..tak na kočkách už jste se také podělila, tak ještě koně, morčata a králici a bude to komplet....

slepice, zapomněla jste na slepice, proč by měly být ošizený?

31.1.2023 12:41

Zrzavci napsal(a):
slepice, zapomněla jste na slepice, proč by měly být ošizený?

..pravda....též kozy, ovce a čuníci....

31.1.2023 12:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..pravda....též kozy, ovce a čuníci....

a krááávy, ty předefším

31.1.2023 14:26

Zrzavci napsal(a):
a krááávy, ty předefším

31.1.2023 14:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mno a abych - na rozdíl ryběnkysčíslem dala něco kontruktivního, tak jsem našla pár nápadů na variantu hlavolamu s ručníkem, já používala doteď jen zamotaný ručník, některý ty varianty čuchací - jsou fajn, tak na ty zimní večery.....

https://www.youtube.com/watch?v=-AZ7FtrU3Z0

1.2.2023 10:19

Zrzavci napsal(a):
Mno a abych - na rozdíl ryběnkysčíslem dala něco kontruktivního, tak jsem našla pár nápadů na variantu hlavolamu s ručníkem, já používala doteď jen zamotaný ručník, některý ty varianty čuchací - jsou fajn, tak na ty zimní večery.....

https://www.youtube.com/watch?v=-AZ7FtrU3Z0

Jejda, to vypadá skvěle. Tuším, že by některé obzvlášť praštěné čtvernožce mohlo napadnout ručník rozebrat na nitky. Ale to asi nebude problém vysvětlit, že k tomuto účelu ručník neslouží, že?

1.2.2023 11:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Jejda, to vypadá skvěle. Tuším, že by některé obzvlášť praštěné čtvernožce mohlo napadnout ručník rozebrat na nitky. Ale to asi nebude problém vysvětlit, že k tomuto účelu ručník neslouží, že?

Ony ty hlavolamy - a tohle je v podstatě hlavolam - nejsou určený k tomu, aby se s nima pes bavil bez dozoru. Majitel by měl být přítomen a po vyžrání pamlsků a ideálně i signálu psa, že je hotov, ručník uklidí.
Pes by se ve snaze dostat se k pamlskům neměl uchylovat k násilí a destrukci, to je známka frustrace a toho, že hlavolam je na něj moc těžkej. Čili ubrat na obtížnosti nebo napovědět....

1.2.2023 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně jak píše Terven.
Já třeba nekoukala do konce, na to rolování, tak nevím zda tam je vůbec třeba návod, jak toho psa k tomu dovést, aby právě to nevzal do huby jako primitiv /flekatej nějakej německej/, ale přišel a vlastně soustředěně "pracoval" . Jdu se podívat.

Edit, aha, tak to tam není, což je v tomhle případku škoda, vypadá to, že to - stejně jako ty předchozí, kde to logicky nic složítějšího není, pes udělá hned takhle hezky. Tak ne, je nutno psu ukázat- nejdřív jednoduchým zarolováním jednou obrátkou s jedním palmskem, o čem to je, pak zarolujeme o trošku víc a dáme i víc pamlsků, aby každé to pootočení ručníku psa motivovalo, až nakonec dorolujeme do konce a máme tam mnoho pamlsků. No a pak postupujeme obráceně, pamlsky ubíráme a rolujeme celý ručník, až se dostaneme na to, že je pamlsek jen jeden a to na konci.

1.2.2023 13:37

To je teda úplná věda!

1.2.2023 13:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To je teda úplná věda!

Není, naučilo se to i to flekatý pometlo. Teď jsem zvědavá, až se k tomu dostanu, jak nastoupí Bubrdle. Překvapila s krabicí. Nastupuje suveréně, jak do tramvaje
Pro ni v podstatě nic není problém..............jen setrvat na místě, včera jsem ji málem už ubila, když jsem ji po stodvacátý první vracela na ten pelech, páč jsem potřebovala něco v klidu dodělat - bankovnictví a jediný co jsem nepotřebovala byla asistence zrzavý huby u počítače . Páč bych nerada něco někam poslala blbě.

1.2.2023 13:43

Zrzavci napsal(a):
Není, naučilo se to i to flekatý pometlo. Teď jsem zvědavá, až se k tomu dostanu, jak nastoupí Bubrdle. Překvapila s krabicí. Nastupuje suveréně, jak do tramvaje
Pro ni v podstatě nic není problém..............jen setrvat na místě, včera jsem ji málem už ubila, když jsem ji po stodvacátý první vracela na ten pelech, páč jsem potřebovala něco v klidu dodělat - bankovnictví a jediný co jsem nepotřebovala byla asistence zrzavý huby u počítače . Páč bych nerada něco někam poslala blbě.

Nedávno jsem někde viděla krabicový hlavolam - postavíš krabici tak, aby byl vchod z boku (je to lepší s nějakou větší krabicí), a nahoře vyřízneš dírku, kterou házíš pamlsky dovnitř. Pes musí vymyslet, kam mlsíky mizí a následně pro ně vlézt do krabice (otáčením vchodu můžeš měnit obtížnost). Je to blbost, ale u Gremlina to mělo šílený úspěch.

1.2.2023 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nedávno jsem někde viděla krabicový hlavolam - postavíš krabici tak, aby byl vchod z boku (je to lepší s nějakou větší krabicí), a nahoře vyřízneš dírku, kterou házíš pamlsky dovnitř. Pes musí vymyslet, kam mlsíky mizí a následně pro ně vlézt do krabice (otáčením vchodu můžeš měnit obtížnost). Je to blbost, ale u Gremlina to mělo šílený úspěch.

Gůůůůů to je gůůůt, díky, zrovinka tam právě velkou krabici máme! Aj to bude zábavička.Tali bude muset jít jako poslední

1.2.2023 13:59

Zrzavci napsal(a):

U nás akorát potřebujeme, aby to bylo jednoduchý pro paničku a taky by to chtělo ještě toho psa, no

1.2.2023 14:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás akorát potřebujeme, aby to bylo jednoduchý pro paničku a taky by to chtělo ještě toho psa, no

No jednoduchý pro paničku to je, to se nebojím. Jen pořád čekám právě, kdy přibude ten, kdo to bude rozrolovávat.

1.2.2023 14:40

Zrzavci napsal(a):
No jednoduchý pro paničku to je, to se nebojím. Jen pořád čekám právě, kdy přibude ten, kdo to bude rozrolovávat.

Nápodobně

1.2.2023 14:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak když pes pouze žere mlsky na hadru - tak to je " hlavolam " ? A to ho jako má psychicky unavit ? no to snad ne

1.2.2023 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nápodobně

Jak čekáte, jak čekáte.......... ??
No..............abyste nečekala tak jako Cácorka od Janaa na ty schody u postele /viz fórum o úklidu/.

nebo už čekáte konkrétně????????????? JO??? honem, jak je to?

1.2.2023 15:01

lupus4 napsal(a):
Tak když pes pouze žere mlsky na hadru - tak to je " hlavolam " ? A to ho jako má psychicky unavit ? no to snad ne

Já za sebe podobné hry se psem používám ne pro to, abych ho mentálně unavila, ale jako zklidňující aktivitu. Pokud máme víc tréninkových sekvencí, tak i mezi nimi. Nebo když přijede balík a zbude krabice, tak s ní něco vymyslíme, než ji odneseme do kontejneru.

1.2.2023 15:02

Zrzavci napsal(a):
Jak čekáte, jak čekáte.......... ??
No..............abyste nečekala tak jako Cácorka od Janaa na ty schody u postele /viz fórum o úklidu/.

nebo už čekáte konkrétně????????????? JO??? honem, jak je to?

Zatím velice nekonkrétně Ale už se asi tak před dvěma měsíci přimontoval věšák na oblečení, kterej jsem vyhodnotila jako základní nutnost pro budoucí vlastnění psa (aby bylo na co věšet hypotetické oblečení zablácené z procházky). Tady se totiž nesmí na nic spěchat. Tak to vidím ještě na několik měsíců, ale furt je to dost nekonkrétní a otevřené, jakože se to taky třeba může i zavřít, kdyby se to nějak nevyhodnotilo

1.2.2023 15:03

Zatím velice nekonkrétně Ale už se asi tak před dvěma měsíci přimontoval věšák na oblečení, kterej jsem vyhodnotila jako základní nutnost pro budoucí vlastnění psa (aby bylo na co věšet hypotetické oblečení zablácené z procházky). Tady se totiž nesmí na nic spěchat. Tak to vidím ještě na několik měsíců, ale furt je to dost nekonkrétní a otevřené, jakože se to taky třeba může i zavřít, kdyby se to nějak nevyhodnotilo

Držím potichoučku palce.

1.2.2023 15:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No tak to ani náhodou, nic se zavírat jako nebude! Já už se nemůžu dočkat!! Kurnik taky už.
A - bude - až teda bude......ščendo, nebo něco staršího? Plemeno, nebo je to fučik, co přijde do cesty. NEBO JAK JE TO??????????????

1.2.2023 15:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Držím potichoučku palce.

Musíme je držet nahlas!

1.2.2023 15:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

lupus4 napsal(a):

Přesně jak píše Odetta . Není to práce na fyzikální olympiádě, je to luštění sudoku.

Přijdem z venku, kde se řádí a pak

https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2023/01/20230123_175943.mp4?_=1

1.2.2023 15:07

Ale jinak mě ten ručník zaujal hlavně proto, že si představuju situaci, kdy bude doma sám pejsek (ten hypotetický) s páníčkem a pejsek si bude myslet, že by se mohla dít nějaká zábava, s čímž by páníček vůbec nemusel souhlasit. Takže pro páníčka je potřeba nějaká jednoduchá taktika, jak psa uklidit zpátky na pelech. Tak mě zaujalo, že nějaké takovéhle zábavnosti by mohly v případě potřeby pejska zklidnit a po sežrání ručníku (teda těch granulí v něm) by třeba už aktivitu nepožadoval. Ale to zase říkáte, že to chce nějaký dozor člověka a promyšlené řízení aktivity, tak nevím nevím.
A stejně je to celé hypotetické

1.2.2023 15:08

Zrzavci napsal(a):
Musíme je držet nahlas!

Zas nesmíme vyděsit pana Keritona, znáš to.

1.2.2023 15:09

Zrzavci napsal(a):
No tak to ani náhodou, nic se zavírat jako nebude! Já už se nemůžu dočkat!! Kurnik taky už.
A - bude - až teda bude......ščendo, nebo něco staršího? Plemeno, nebo je to fučik, co přijde do cesty. NEBO JAK JE TO??????????????

Ščendo určitě ne, já jsem na tohle fakt líný člověk a mám na psa požadavky, aby přinejmenším nečůral doma Druh psa je také zatím otevřený, zůstává jen matná představa o ideální velikosti

1.2.2023 15:13

Ale jinak mě ten ručník zaujal hlavně proto, že si představuju situaci, kdy bude doma sám pejsek (ten hypotetický) s páníčkem a pejsek si bude myslet, že by se mohla dít nějaká zábava, s čímž by páníček vůbec nemusel souhlasit. Takže pro páníčka je potřeba nějaká jednoduchá taktika, jak psa uklidit zpátky na pelech. Tak mě zaujalo, že nějaké takovéhle zábavnosti by mohly v případě potřeby pejska zklidnit a po sežrání ručníku (teda těch granulí v něm) by třeba už aktivitu nepožadoval. Ale to zase říkáte, že to chce nějaký dozor člověka a promyšlené řízení aktivity, tak nevím nevím.
A stejně je to celé hypotetické

To si myslím, že je lepší naplnit si do foroty do mrazáku* plnicí hračky, a v případě nutnosti to jen vytáhnout. U nás je třeba ten ručník nebo lízací podložka otázka chviličky. Po vyžrání plnicí hračky je atraktivní i ta hračka sama o sobě, protože je po “hře” a povození v myčce zase schovávám a máme jich víc, takže jednu konkrétní hračku vidí třeba jednou za dva, tři týdny.

*S tím mražením se jen musí opatrně kvůli trávení, má to svá rizika, ale to si musí každý rozhodnout sám. Jsou i hračky, které se dají naplnit i suchými pamlsky a dá se to udělat dopředu…

1.2.2023 15:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Přesně jak píše Odetta . Není to práce na fyzikální olympiádě, je to luštění sudoku.

Přijdem z venku, kde se řádí a pak

https://zrzavec.com.cz/wp-content/uploads/2023/01/20230123_175943.mp4?_=1

Ještě bych to poopravila. Ony se ty hlavolamy dělí na "mozkolamy", to jsou ty, kde si pes musí fakt lámat hlavu nebo vyžadujou osvojení techniky - to je obdoba toho sudoku a psa to opravdu unaví.

A pak jsou hlavolamy, kterým se říká "ham a vím", to jsou ty tzv. relaxační a ty se přirovnávají spíš k zobání chipsů u televize
Typicky vyžírání pamlsků ze záhybů ručníku, čuchací dečky apod. A fakt to psa háže do klidu, používám a mám vyzkoušený.
Já se do těchhle debat celkem nerada pouštím, protože vím, že jistá část pejskařů to považuje za blbost a protože nevědí, neznají, nemají vyzkoušeno, vyjadřujou se s opovržením.

2.2.2023 10:30
bassrock

XXX.XXX.251.2

Přidám zkušenost s Piraňou - zatím nejaktivnější pes, co jsem kdy měla.

Jako menší měla občas tendenci se přetočit, když se "nic nedělo" z jejího pohledu, a čuchací kobereček jí spolehlivě zklidnil. Taky ručník používáme, ale místo gumiček používám roličky z toaleťáku (sbírá mi celá kancelář) a pamlsky už schovávám i pod ně, Piraňa ví, že papír se trhat může, ručník nikoliv a moc jí to baví.
Krabice jakákoliv vystlaná menšími krabičkami, ručníkem, ubrousky, v tom pamlsky je též prima.
Máme už naučený povel "Dáme čucháníčko a pak klídeček" a opravdu se naučila po čuchání zklidnit.

Klasické hlavolamy, jak píše Terven "mozkolamy" jsem ještě nezkoušela, mám v plánu, teď když už pochopila, že není třeba se frustrovaně přetočit, ale stačí se podívat ne mě pro pomoc.

Ale nedovedu si představit ty typu "ham a vím" ... Terven, prosím, co si pod tím představit?

2.2.2023 10:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Ještě bych to poopravila. Ony se ty hlavolamy dělí na "mozkolamy", to jsou ty, kde si pes musí fakt lámat hlavu nebo vyžadujou osvojení techniky - to je obdoba toho sudoku a psa to opravdu unaví.

A pak jsou hlavolamy, kterým se říká "ham a vím", to jsou ty tzv. relaxační a ty se přirovnávají spíš k zobání chipsů u televize
Typicky vyžírání pamlsků ze záhybů ručníku, čuchací dečky apod. A fakt to psa háže do klidu, používám a mám vyzkoušený.
Já se do těchhle debat celkem nerada pouštím, protože vím, že jistá část pejskařů to považuje za blbost a protože nevědí, neznají, nemají vyzkoušeno, vyjadřujou se s opovržením.

Jo jasně, není hlavolam jako hlavolam, nechtěla jsem to úplně rozmatlávat. já teda protože sukodu neberu jako nějakou vyloženě mozkově závratnou činnost, jsem to srovnala s tím ručníkem, kterej má stejnou hodnotu jako krabice s papírem a pamlskama.
Mi je i tak nějak jedno, ešivá si někdo myslí, že je to blbost, to je jeho věc, že to nevyužije, já to naopak díly Tali začala používat v rozšířeném smyslu, kdy jsem přes hlavolam posilovala přivolání.

2.2.2023 10:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

bassrock napsal(a):

Jako menší měla občas tendenci se přetočit, když se "nic nedělo" z jejího pohledu, a čuchací kobereček jí spolehlivě zklidnil. Taky ručník používáme, ale místo gumiček používám roličky z toaleťáku (sbírá mi celá kancelář) a pamlsky už schovávám i pod ně, Piraňa ví, že papír se trhat může, ručník nikoliv a moc jí to baví.
Krabice jakákoliv vystlaná menšími krabičkami, ručníkem, ubrousky, v tom pamlsky je též prima.
Máme už naučený povel "Dáme čucháníčko a pak klídeček" a opravdu se naučila po čuchání zklidnit.

Klasické hlavolamy, jak píše Terven "mozkolamy" jsem ještě nezkoušela, mám v plánu, teď když už pochopila, že není třeba se frustrovaně přetočit, ale stačí se podívat ne mě pro pomoc.

Ale nedovedu si představit ty typu "ham a vím" ... Terven, prosím, co si pod tím představit?

No právě ten zmuchlanej ručník, nebo noviny v krabici, tam není nic potřeba vymýšlet, pes jen hledá, což umí od přírody, ale je to jeho čas, jeho prostor, člověk nezasahuje, on naopak zapojuje hlavně čich, nic jinýho, vyčístí si mozek, nemusí nic, jen relaxuje.

2.2.2023 11:02

Nemá někdo tip na hračku pro velkou tlamu.Máme puller,ten pes rád nosí,přetahuje se.Měli jsme takovou kost asi 30cm,ale to bylo už po předešlých psech a už jsem ji musela vyhodit a nic takového nemůže sehnat.Nechci nic,co by se dalo ukousat.Různé kačenky,prasátka ani peška,toho máme ani nic hadrového.

2.2.2023 11:15

Nemá někdo tip na hračku pro velkou tlamu.Máme puller,ten pes rád nosí,přetahuje se.Měli jsme takovou kost asi 30cm,ale to bylo už po předešlých psech a už jsem ji musela vyhodit a nic takového nemůže sehnat.Nechci nic,co by se dalo ukousat.Různé kačenky,prasátka ani peška,toho máme ani nic hadrového.

Na první dobrou mě napadly hračky od WestPaw (Bumi/Zwig) a Ruffwear (Gnawt-a-Stick).

https://www.mushgo.cz/hracky-pro-psy_k573/hracky-pro-psy-rozdeleni-podle-znacky_k574/hracky-pro-psy-west-paw_k928/

https://www.mushgo.cz/hracky-pro-psy_k573/hracky-pro-psy-rozdeleni-podle-znacky_k574/hracky-pro-psy-ruffwear_k889/

2.2.2023 11:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Chcete něco vyloženě na přetahování? Na přetahování se mi osvědčilo toto -

https://www.mazlicekshop.cz/hracky-pro-psy/kong-tug-hracka-pretahovadlo-33x11x3cm/?gclid=Cj0KCQiA2-2eBhClARIsAGLQ2RmnR2tNOzZsS259lEUHo0tPmAoPZHwb9-KtGPwbLBM0AEtFCFf8kS8aAmqdEALw_wcB ,

tahají se o to už nějaký rok dva bullové a pořád to drží. Ale je teda pravda, že to mají pouze na ven, a není to typ hračky, ke které by lehli a drtili ji.

Myslím, že málokteré hračka se nedá ukousat, pokud se pes fakt snaží a je to větší pes. My máme vždycky hračky pár měsíců nebo let v pohodě, a pak se jednoho dne pes rozhodne, že něco zničí. Vezme hračku, lehne, a nakouskuje ji (ale díky bohu za to, že už jsou to jen hračky). To teda u obyč hraček, co mají na doma, nebo na zahradu. Pak máme "top" hračky, které používám na tréninky, a ty prostě vytáhnu cíleně a pak po tréninku hned zase uložím. To je právě třeba i pešek nebo puller - ale nechat to psům na hraní bez dozoru, tak je do pár minut po.

Jediné, co nám drží i to kousání jsou černé kongy, ty už roky. A teď od vánoc nově plechovka od Sodapup, a lebka MKB. Sodapup teda měla vidět známky užívání už po prvním použití, ale je to spíš estetická vada, že jsou vidět dírky no, jinak drží. Na lebce není vidět nic, stejně jako na černých kongách. Obě tyhle hračky jsou plnící, stejný princip jako kong. Plním a dávám zamrazit, to je asi jediné, čím se psi doma zabaví samy, a chvíli to vydrží. Zároveň se tím i pěkně uklidní. Ale zas ne každého psa to baví. Tu lebku dělají i s provázkem, což bude na ven asi praktičtější, dá se o to potahat...

2.2.2023 11:24

Lebka je super, potvrzuji. My tedy máme “jen” tu růžovou, ale psa hodně baví.

2.2.2023 11:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Lebka je super, potvrzuji. My tedy máme “jen” tu růžovou, ale psa hodně baví.

Jo my máme černou, to jsem zapomněla dodat.

A ještě se chystám na tohle, prý je to fakt hodně odolné, tak jsem zvědavá, protože takhle z fotky bych řekla, že je to ten typ hračky, co pes vezme a do pár minut nakouskuje

https://www.snufi.cz/sodapup-motyl-odolna-nylonova-plnici-hracka-svetle-fialova/

2.2.2023 11:30

marcelaamax napsal(a):
Jo my máme černou, to jsem zapomněla dodat.

A ještě se chystám na tohle, prý je to fakt hodně odolné, tak jsem zvědavá, protože takhle z fotky bych řekla, že je to ten typ hračky, co pes vezme a do pár minut nakouskuje

https://www.snufi.cz/sodapup-motyl-odolna-nylonova-plnici-hracka-svetle-fialova/

Mně to došlo, že máte tu černou. Když jsem ji kupovala, měli jen růžové, ale nám to stačí, nejsou na ní vidět ani stopy po zubech. :D

Toho motýla jsem už víckrát na Instagramu zaznamenala rozkousaného, to bych pro bully nekoupila.

2.2.2023 14:02
Terven

XXX.XXX.110.191

bassrock napsal(a):

Už to za mě napsala paní Zrzavcová - "ham a vím" jsou právě ty čuchací dečky nebo prostě to, čemu říkáte čucháníčko ...netřeba si u toho lámat hlavu, jenom používat nos.
Pokud by to člověk chtěl dělat echt správně, tak i tam je třeba brát v úvahu některý věci, aby to byla fakt relaxace. Třeba aby to pes nebyl nucenej dělat v poloze, která ho namáhá. Nebo aby pamlsky nemusel těžce vydolovávat, protože má krátkej čumák...a tak podobně.
A jak se tu lupus podivoval, že žraní pamlsků z kusu hadru by měl být hlavolam a ještě k tomu psa unavit, tak překvapivě jo.
Samozřejmě psa neunaví sežrání hromádky pamlsků. Ale pokud nikdy nic podobnýho neprovozoval, tak je dobrý logicky začít pohozením pár pamlsků na rozloženej ručník. Aby pes nezahájil tím, že ho bude rvát na cáry, protože tam někde cítí žrádlo a nevidí ho. A teprve pak se může začít ručník postupně řasit, skládat, vyrábět z něho i sofistikovanější skrýše...
A jo, i pouhopouhý intenzivní používání nosu psa unaví. To je koneckonců krásně patrný v noseworku. Tam se pes často pohybuje úplně minimálně, na malým prostoru, a po dvou třech několikaminutových sekvencích často úplně odpadne, leží a chrápe jako po túře.
Co se týče těch mozkolamů, tak ty se moc nevyplatí kupovat. Bejvají drahý a jak už tu padlo, jakmile pes pochopí princip, fungujou jako normální miska
Ale jelikož jsem měla před vánoci slevovej kupón do Manahu, dostaly feny po stromeček tohle
https://www.manahu.cz/hlavolam-pro-psy-kocky-sudoku-advanced
Překvapivě rychleji pochopila princip zbrklá a hyperaktivní pinčová. Teď už umí krásně a cíleně šoupat pacičkama, zatímco Vikina má snahu pomáhat si zubama a na pamlsky se zatím dostává víceméně náhodně.

2.2.2023 14:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Jo jasně, není hlavolam jako hlavolam, nechtěla jsem to úplně rozmatlávat. já teda protože sukodu neberu jako nějakou vyloženě mozkově závratnou činnost, jsem to srovnala s tím ručníkem, kterej má stejnou hodnotu jako krabice s papírem a pamlskama.
Mi je i tak nějak jedno, ešivá si někdo myslí, že je to blbost, to je jeho věc, že to nevyužije, já to naopak díly Tali začala používat v rozšířeném smyslu, kdy jsem přes hlavolam posilovala přivolání.

Můžu se zeptat zase já, jak jste přes hlavolam posilovala přivolání? Mě to fakt zajímá...stejně, jako třeba přes hračku?

2.2.2023 14:09
janaa

XXX.XXX.174.242

My tohle nepoužíváme,takže se diskuse neúčastním. Ale vzpomněla jsem si, jak kdysi před lety jsme ještě s nebožkou Fanynkou byly na Forpets a to tehdy začínaly čuchací koberečky. U nějakýho stánku nás zastavila paní,jestli to čuba nechce jako zkusit. Hezky připravila kobereček, já přivedla Fanušku,ta čmuchla,sežrala první pamlsek, načež než jsme zareagovaly, vzala celej koberec,zaklepala a pamlsky si vyklepala na zem

2.2.2023 14:37
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
My tohle nepoužíváme,takže se diskuse neúčastním. Ale vzpomněla jsem si, jak kdysi před lety jsme ještě s nebožkou Fanynkou byly na Forpets a to tehdy začínaly čuchací koberečky. U nějakýho stánku nás zastavila paní,jestli to čuba nechce jako zkusit. Hezky připravila kobereček, já přivedla Fanušku,ta čmuchla,sežrala první pamlsek, načež než jsme zareagovaly, vzala celej koberec,zaklepala a pamlsky si vyklepala na zem

Psi, kteří nevědí, to takhle řeší. Vikina taky mívala (a v některých případech pořád má) takový tendence. Prostě, když nevědí, tak to "zabijou" způsobem, kterej jim je vrozenej - zlomí tomu vaz, prokousnou to...
Ale když se to naučí, tak je to baví. Mě třeba překvapila pinčová - já bych čekala hysterický zkratkovitý řešení spíš u ní, protože se rychle vynerví, je přetáčivá. A ona zatím řeší klidně a s chladnou hlavou a nádherně se u těch relaxačních čmuchohrátek uvolňuje.
A jinak rozvážná a přemejšlivá Vikina má paradoxně sklony na ty věci jít silou, zubama, nemá trpělivost. A i když se ty techniky naučí, málokdy u toho úplně zrelaxuje. Většinou má maličko adrenalin, máchá ocasem, bere to jako lov.
Občas mě napadá, jestli není na pankreatický dietě chronicky nedožraná a nemá to pro ni moc vysokou hodnotu, ale co si pamatuju, dělala to tak i před dietou.
Asi bych na tom měla popracovat, nebyl by to problém, ale v tomhle holt ji trochu šidím, protože v běžným životě nepotřebuje zklidňovat.

2.2.2023 14:56

A i když se ty techniky naučí, málokdy u toho úplně zrelaxuje

me u tohohle vzdycky napadne -proc to teda ma delat ?
to ted neberte osobne - pisu obecne.
Jen jste konkretne popsala jeden ze zadrhelu.

A to je problem vetsiny tehle radoby "vzdycky pozitivnich a univerzalnich rad", jak vychovavat, pracovat se psem.

pouzivaji se i tehdy, kdy vubec nejsou k uzitku psovi.
A vyrabi problem, ktery by jinak ani nanastal.
treba to vznetliveho psa.
ted se to tady zase na diskuzi hemzi temito pripady.

2.2.2023 15:15
Terven

XXX.XXX.110.191

A i když se ty techniky naučí, málokdy u toho úplně zrelaxuje

me u tohohle vzdycky napadne -proc to teda ma delat ?
to ted neberte osobne - pisu obecne.
Jen jste konkretne popsala jeden ze zadrhelu.

A to je problem vetsiny tehle radoby "vzdycky pozitivnich a univerzalnich rad", jak vychovavat, pracovat se psem.

A vyrabi problem, ktery by jinak ani nanastal.
treba to vznetliveho psa.
ted se to tady zase na diskuzi hemzi temito pripady.

Asi jste úplně nepochopila obsah mýho sdělení a vypíchla jste z toho, co jste potřebovala, abyste mohla pochybovat
Srovnávala jsem svoje dvě feny. chtěla jsem tím ukázat, že každej pes je jinej a je třeba individuální přístup.
S pinčovou to provozuju naprosto cíleně, efekt to má náramnej. U Vikiny spíš okrajově, tam mě nic nenutí.
Obvykle s nima dělám takový cvičební bloky, kdy trénujeme, co zrovna potřebujeme + dogfitness a na závěr dám každé z nich nějakej ten čmuchorelax.
U pinčový super, to už jsem psala.
Vikina u toho není vždy 100% zrelaxovaná, pokud je třeba osvojit si techniku, má míň trpělivosti...je to normální, psi jsou různí, každej potřebuje trochu jinej přístup.
Pokud bych měla potřebu na tom zapracovat, byla by to otázka krátkýho času, řekla bych. Jen holt u ní to mám jako okrajovku a nic moc mě netlačí. Což je škoda a uznávám to.
Nicméně ji to velmi baví, v technikách se i tak zlepšuje a že bych tím vyráběla problém nebo dokonce vznětlivýho psa, to je, s prominutím, echt blbost.
Prostě, pokud bych chtěla, aby to u ní mělo větší relaxační účinek, musela bych se víc snažit, to jsem tím chtěla říct. A nedalo by to zřejmě ani moc práce.

...ale to není žádná novina, že? Že ke každýmu psovi je třeba přistupovat individuálně a nelze všechno napasovat na jedno kopyto. To jsme neobjevili Ameriku. Všechno jde dělat blbě, to neznamená, že je to apriori špatně...a týká se to úplně všech odvětví kynologie.

2.2.2023 15:30

je to o tom, že trénink je rozhovor

všichni zajisté ví, co tím chci říci......

jinak tedy jsem nechtěla odpovídat před Terven, ale na první dobrou se nabízela odpověď "dělám to s ní, protože ji to baví a ne primárně kvůli potřebě relaxu..."

2.2.2023 16:50
Terven

XXX.XXX.110.191

je to o tom, že trénink je rozhovor

všichni zajisté ví, co tím chci říci......

jinak tedy jsem nechtěla odpovídat před Terven, ale na první dobrou se nabízela odpověď "dělám to s ní, protože ji to baví a ne primárně kvůli potřebě relaxu..."

Díky, přesně tak, protože ji to baví.
Protože ze svýho místa, kde je odložená, vidí, že pinčová tam má nějakou supr čupr zajímavou věc a chce taky 🙂...a holt je založením víc "hrom do police", ale nadšení jí to neubírá a u ní ten relax není úplně priorita.
Ale přínos by to pro ni určitě byl, to pro každýho psa, je to tak trochu moje lajdáctví. Holt se u ní zas soustředím víc na jiný věci.

2.2.2023 17:44

Díky všem za odkazy,podívala jsem se a něco objednám.
Zaujalo mě toto:
https://www.mushgo.cz/ruffwear-hracka-plovaci-gnawt-a-stick_z881
https://www.snufi.cz/sodapup-id-kotva-gumova-hracka-na-pretahovani-pro-psy-magnum-cerna
tak objednám a uvidím,jak uspěji.

2.2.2023 20:00

"a vypíchla jste z toho, co jste potřebovala, abyste mohla pochybovat "

kdyz myslite.
do ted jsem teda nepochybovala o vlivu tehle aktivit na psa -ale asi bych teda mela zacit

ale treba jen vidim svet v sirsich souvislostech.
jako treba ze je xy lidi, co o tomhle nikdy neslyseli a presto se u nich maji psi vyziti.

2.2.2023 20:43

No. Třeba Megy. Rozebrala mixér. Rozebrala mixér s noži a nic se jí nestalo.
Zatím. Bude jí devět, dosud hodný pes. Asi jak to bylo malé a nic neničilo, tak teď to dohání. Sebrala nádobu s noži, co se navrch dává mixér, vytáhla ten plast s noži, vzala si to na gauč a ulámala to celé dokola.
Odpoledne měla hlavu v kyblíku se šrotem pro slépky, trošičku tam nechala, byla asi polovina; 2 3 litry žrádla, kterého by se nikdy nedotkla, neb tam byla zelenina a kopřiva.
Minulý týden odinstalovala lino.
Bojím se, co bude zítra. Asi si pořídím kobereček, abych se uklidnila.

2.2.2023 20:44
Terven

XXX.XXX.103.178

"a vypíchla jste z toho, co jste potřebovala, abyste mohla pochybovat "

kdyz myslite.
do ted jsem teda nepochybovala o vlivu tehle aktivit na psa -ale asi bych teda mela zacit

ale treba jen vidim svet v sirsich souvislostech.
jako treba ze je xy lidi, co o tomhle nikdy neslyseli a presto se u nich maji psi vyziti.

jako treba ze je xy lidi, co o tomhle nikdy neslyseli a presto se u nich maji psi vyziti

....a to tady někde někdo zpochybňoval?

Já jsem si teda všimla, že kdykoli se na tohle téma zavede řeč, míváte potřebu se vymezit a dát najevo, že taková blbost je dle vás zbytečná.

Pro mě je třeba španělská vesnice to, co se psama děláte vy, a jelikož o tom vím kulový, ani by mě nenapadlo se k tomu vyjadřovat v jakýmkoli smyslu.

3.2.2023 08:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

Jo takhle k tomu přistupovala původě Taliprdová taky a má tohle geniální řešení v záloze furt. Když jim dám takový tlustý válec s dírkama vyrobený z tubusu od koberce a nedostane to ven hned z první, tak to vezme, majzne s tím o zem a má to venku hned.Co se s tím-celkem logicky bude crcat jako Rumouš, kterej si to pacičkama posouvá sem a tam a trpělivě se to snaží dostat ven. Bubi měla podobnej přístup - když měla dostat pamlsek ven z dětský kasičky -což obnášelo ´tuknout čumesem na správný tlačítko a nevyšlo jí to na první, či druhou dobrou, tak se na milou kasičku tak nasss..,...štvala, že jí popadla do svejch chabejch a křivejch zubů a začla s ní mlátit o zem . Moje něžná a láskyplná vižlí víla. Hrozilo, že to rozmlátí a sobě vymlátí chrup, takže tam jsme záhy skončily Nešlo ji dovést postupně k tomu, aby to vyřešila, vždycky ji milá kasička strašlivě rozlítila, měly spolu nevyřízený účty

3.2.2023 09:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Můžu se zeptat zase já, jak jste přes hlavolam posilovala přivolání? Mě to fakt zajímá...stejně, jako třeba přes hračku?

Hele vůbec, vůbec nic složitýho, žádná věda kynologická. Když to pak už měla pochápnutý a byla v klidu, odložila jsem ji opodál -tedy o větší kus dál, třeba dozadu di předsíně, ale tak aby viděla, připravila jsem hlavolam, postavila se mezi ní a hlavolam a přivolala ji k sobě,předsednutí, oční kontakt a až pak povel Čmuchej! Takže jsem zabila dvě mouchy jednou ranou - vlastně čtyři. Odložení, přivolání, odměna hlavolamem a čmuchání samotný :-)

3.2.2023 09:06
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Jo takhle k tomu přistupovala původě Taliprdová taky a má tohle geniální řešení v záloze furt. Když jim dám takový tlustý válec s dírkama vyrobený z tubusu od koberce a nedostane to ven hned z první, tak to vezme, majzne s tím o zem a má to venku hned.Co se s tím-celkem logicky bude crcat jako Rumouš, kterej si to pacičkama posouvá sem a tam a trpělivě se to snaží dostat ven. Bubi měla podobnej přístup - když měla dostat pamlsek ven z dětský kasičky -což obnášelo ´tuknout čumesem na správný tlačítko a nevyšlo jí to na první, či druhou dobrou, tak se na milou kasičku tak nasss..,...štvala, že jí popadla do svejch chabejch a křivejch zubů a začla s ní mlátit o zem . Moje něžná a láskyplná vižlí víla. Hrozilo, že to rozmlátí a sobě vymlátí chrup, takže tam jsme záhy skončily Nešlo ji dovést postupně k tomu, aby to vyřešila, vždycky ji milá kasička strašlivě rozlítila, měly spolu nevyřízený účty

Jo,takhle dopadla u kamarádů zpomalovací protihltací miska laboš jí vzal,třískl s ní tak,že se rozletěla,vysál granule a čuměl jakože - co tam máte dál

3.2.2023 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A tak ono je to i tom, že se to ten pes musí naučit. Nefunguje to tak, že se před psa postaví "hlavolam" a každý pes automaticky ví, že má čuchat, a otvírat, a hledat . Třeba můj pes by všechno řešil výše psaným způsobem, vyklepat, rozsekat, hlavně se dostat k tomu žrádlu. Pamatuji si doteď hračku, která měla kolečka, pes ji měl tlačit před sebou, ale rychle a rovně a pak z ní lítaly pamlsky. No pes hračku prostě vzal, dvakrát stisknul v tlamě, rozbil, a v klidu se nažral. Pár hlavolamů doma máme, a dělá je moc rád. Ale musela jsem mu k tomu pomoct, trošku vysvětlit, co se po něm chce, že je i jiná cesta než házení, kousání, ničení, že musí zapojit hlavičku... Ty tendence to zničit má ale pořad. Třeba u něčeho nového, kde neví jak na to a když mu to delší dobu nejde. Nebo třeba lízací podložka, jakmile se mu nepodaří vydolovat všechno a někde zůstane něco, co nejde, tak na to jde zubama.

Nevím, chápu, že to asi není pro každého, že pro někoho je to naprosto zbytečná věc. Ale mě to přijde fajn takhle po večerech s těma psema doma něco dělat. A psy to fakt baví. Řekla bych, že je to i super na procvičení sebekontroly, alespoň u nás. Naplněné kongy mi zas hodně pomáhají v případě návštěv, kdy se psi (tady zase hlavně fena) prostě uklidní tím dolováním a lízáním žrádla, ty emoce z návštěvy přenesou na to a trošku se vybouří... Lízací podložky jsem kupovala čistě s úmyslem, že by to mohlo psy na pár minut zabavit (nemůžu jim dát třeba kost na okus, tak místo toho aspoň něco), a až pak jsem si všimla, že to funguje i tak, že se u toho pes uklidní, uvolní. Ale tak jako dá se bez toho žít .

Stejně tak psům třeba schovávám pamlsky různě po baráku, po zahradě, různé čuchací a hledací hry... A učím je blbosti typu "popros", pro spoustu lidí naprosto zbytečné, chápu. Ale moje psy to fakt baví, tak proč to nedělat? Navíc takhle při dlouhých zimních večerech jsem ráda, že s nimi takhle něco dělat můžu. Nebo, že když je krize, tak si vystačíme se zahradou a nějakým tím čucháním doma...Na druhou stranu třeba pro mého psa vůbec není cvičení, kdy po něm chci aby si na něco přišel sám, on prostě nechce, čeká pomoc ode mě, nebaví ho přemýšlet co a jak má dělat, no tak to prostě neděláme. Stokrát líp mi u něho funguje když ho navedu, fyzicky pomůžu. Ale kupodivu ty hlavolamy a čuchací hry to bere... A u feny zas naprostý opak, tam mi nejlíp funguje když si na to může přijít sama, a nejhorší je nějaká mechanická pomoc ode mě...

3.2.2023 10:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ale mě to přijde fajn takhle po večerech s těma psema doma něco dělat. A psy to fakt baví.

Přesně tak, baví se oni i já. Já si teď užívám s Bubrdlí, která objevuje. Momentálně máme prostě krabici velkou na čuchání a ona je unešená. Unesla se tuhle tak, že sama od sebe do tý krabice potom i v rámci cvičení vlezla a dělala důležitou, jak je šikovná, že taky umí povel Do krabice

Třeba u něčeho nového, kde neví jak na to a když mu to delší dobu nejde.

jo, je to jako u lidí, někdo je trpělivej profesůrek , kterej si s tím vyhraje a někdo má netrpělivost v srdci a prostě to nevydrží, ani kdyby se člověk rozkrájel. Má svoje limity a za ty nejde, pak ho popadne ďasík a je to . Já bych taky nedokázala trpělivě něco štelovat, stokrát zvednout upadnutej pidišroubek a pokoušet se ho někam umístit. Po stoprvní bych to vzteky rozhamtala

3.2.2023 14:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
Hele vůbec, vůbec nic složitýho, žádná věda kynologická. Když to pak už měla pochápnutý a byla v klidu, odložila jsem ji opodál -tedy o větší kus dál, třeba dozadu di předsíně, ale tak aby viděla, připravila jsem hlavolam, postavila se mezi ní a hlavolam a přivolala ji k sobě,předsednutí, oční kontakt a až pak povel Čmuchej! Takže jsem zabila dvě mouchy jednou ranou - vlastně čtyři. Odložení, přivolání, odměna hlavolamem a čmuchání samotný :-)

Jo takhle...takovýhle podobný hry děláme v rámci cvičení sebeovládání. Položím někam pamlsek, pes musí nejdřív ke mně a udělat cvik a pak teprve si ho může jít sežrat.
Samozřejmě si hraju se vzdálenostma - jsou lehký i těžší kombinace, podle toho, kde pamlsek leží.
Pěkný video v podobným duchu je tady
https://www.facebook.com/reel/1156471708346051/?s=single_unit

Katkou se ráda inspiruju nejenom v tomhle.

3.2.2023 14:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Jo takhle...takovýhle podobný hry děláme v rámci cvičení sebeovládání. Položím někam pamlsek, pes musí nejdřív ke mně a udělat cvik a pak teprve si ho může jít sežrat.
Samozřejmě si hraju se vzdálenostma - jsou lehký i těžší kombinace, podle toho, kde pamlsek leží.
Pěkný video v podobným duchu je tady
https://www.facebook.com/reel/1156471708346051/?s=single_unit

Katkou se ráda inspiruju nejenom v tomhle.

No jasně, nic složitýho. napadlo mě to tehdy, jako takový zesložitění toho, že pes v klidu čeká. V podstatě stejný, jako že odhodím aport, uděláme nějakou chůzi a tak a pak až si jde luštit. Je to vlastně i takový příjemný zakončení toho cvičení. TAk jsem si to takhle tehdy vymyslela, potřebovala jsem u ní budovat právě to, aby se dokázala ovládat, protože ona je opravdu pako, schopný běhat po lince samotný ty hlavolamy v tomhle pomáhaly hodně, zklidňovalo jí to, moc se jí to líbilo a tak to byla cesta k tomu, aby to bylo jednak něco za něco - ty poslechneš a dostaneš za to tohleto, a druhak, že se učila vydržet dýl a dýl v klidu.

sakra - jak nejsem na sítích - dlooouho jsem Katku neviděla, už je z ní velká holka a z Ayga rozumnej pán

3.2.2023 20:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
No jasně, nic složitýho. napadlo mě to tehdy, jako takový zesložitění toho, že pes v klidu čeká. V podstatě stejný, jako že odhodím aport, uděláme nějakou chůzi a tak a pak až si jde luštit. Je to vlastně i takový příjemný zakončení toho cvičení. TAk jsem si to takhle tehdy vymyslela, potřebovala jsem u ní budovat právě to, aby se dokázala ovládat, protože ona je opravdu pako, schopný běhat po lince samotný ty hlavolamy v tomhle pomáhaly hodně, zklidňovalo jí to, moc se jí to líbilo a tak to byla cesta k tomu, aby to bylo jednak něco za něco - ty poslechneš a dostaneš za to tohleto, a druhak, že se učila vydržet dýl a dýl v klidu.

sakra - jak nejsem na sítích - dlooouho jsem Katku neviděla, už je z ní velká holka a z Ayga rozumnej pán

Jj, už ji sleduju léta, od jejích prvních klikacích videomanuálků...má opravdu krásný a názorný videa a dělá i do dogfitness. Je to taková konzistentní osoba na svým místě a její psi jsou sympaťáci.
Musím říct, že v tomhle já na soc sítě nedám dopustit - a že jsem se taky dost dlouho bránila. Je to jako se vším - dobrý sluha - zlý pán.
Díky fb jsem získala mraky užitečných kontaktů, dozvěděla jsem se prakticky o všech psích akcích, který jsem v posledních letech absolvovala. Přes fb komunikuju se svou psí komunitou, sleduju profily, který mě zajímají, lidi, od kterých se mám co učit.
Nepoužívám fb na bezduchý tlachání, sdílení a lajkování kravin. Co se týče toho tlachání - v tom teda suverénně vede ifauna
Fakt záleží na člověku, kam až si to pustí...a díky fb se dá šířit i spousta užitečných věcí.

6.2.2023 09:59
assil

XXX.XXX.225.195

Terven napsal(a):
Jj, už ji sleduju léta, od jejích prvních klikacích videomanuálků...má opravdu krásný a názorný videa a dělá i do dogfitness. Je to taková konzistentní osoba na svým místě a její psi jsou sympaťáci.
Musím říct, že v tomhle já na soc sítě nedám dopustit - a že jsem se taky dost dlouho bránila. Je to jako se vším - dobrý sluha - zlý pán.
Díky fb jsem získala mraky užitečných kontaktů, dozvěděla jsem se prakticky o všech psích akcích, který jsem v posledních letech absolvovala. Přes fb komunikuju se svou psí komunitou, sleduju profily, který mě zajímají, lidi, od kterých se mám co učit.
Nepoužívám fb na bezduchý tlachání, sdílení a lajkování kravin. Co se týče toho tlachání - v tom teda suverénně vede ifauna
Fakt záleží na člověku, kam až si to pustí...a díky fb se dá šířit i spousta užitečných věcí.

Jo, mám taky fb jen v podstatě na moje koníčky a lidi s nima spojenýma, zbytek nebo nějaká politická žumpa se tam k člověku ani nedostane, když to vyloženě nehledá.
No můj pes hlavolamy řeší, ale čím je starší, tím častejc se z něj i potom snaží packou vymlátit něco navíc. Takhle už nedávno trochu rozbil náš letitý oblíbený https://www.zoohit.cz/shop/psi/hracky_sportovni_potreby/interaktivni/drevene/124164
normalne ta jedna cast vypadla, jak jsem zjistila, bylo to tam jen nějak přilepený.

7.2.2023 09:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):

My si kdysi s Katkou psaly ohledně klikání, to ešče vídeja vůbec nebyla - rok ty jo, tak 2006-7 ??. To měla tehdy ještě jenom Waye. Mám ji taky ráda, umí a dobře umí.
Ad ty sociální sítě- jsem ráda, že stíhám svoje stránky a nakouknout sem. A taky je v tom furianství takový, nemám to prostě nějak ráda. I když vím, že se tím připravuji o určité cesty k informacím.
Takže proto. Nebojím se toho, že by mě to sežralo :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík