Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2019 23:38
Klára_Brno

XXX.XXX.67.103

Za týden si jedu pro štěňátko - poradíte ideální granule? Se kterými jste spokojení?

3.9.2019 23:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

chovatelka jistě poradí a nebo do začátku i dá granule kterými krmila ona. Pokud tedy nekrmí "barfem"
z granulí třeba Yoggies

4.9.2019 05:53
conie

XXX.XXX.206.202

GAELLE napsal(a):
chovatelka jistě poradí a nebo do začátku i dá granule kterými krmila ona. Pokud tedy nekrmí "barfem"
z granulí třeba Yoggies

Přesně tak, první týden štěněti neměnit, na co je dosud zvyklé, pak změnu provádět postupně. O granulích se domluvit s chovatelem, případně si pročíst pár diskuzí. Každý poradí něco jiného a stejně vás tu budou přemlouvat na barf.

4.9.2019 07:45
domi.t

XXX.XXX.131.130

Bolo by dobré aspoň upresniť, o aké plemeno ide

4.9.2019 08:43
Markéta80

XXX.XXX.176.4

To poradí chovatel a většinou dá i do začátku na co je štěně zvyklé

4.9.2019 10:09
Klára_Brno

XXX.XXX.67.103

Pardon, jedná se o francouzského buldočka :)

4.9.2019 10:12
Zdenka40

XXX.XXX.67.103

My dáváme od začátku Brit a velká spokojenost :) Ale záleží na tom, co už dává chovatelka.

4.9.2019 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, ona ani chovatelka nemusí dávat dobré, nebo dokonce ty nejlepší granule. Určitě bych neměnila granule hned, co štěndo dovezu domů, ale pokud se mi nějakým způsobem granule, kterými chovatel krmil nelíbí, tak pak prostě postupně přejdu na jiné. U feny jsem to měla taky tak.

A klidně bych se chovatele zeptala už teď, jakými granulemi krmí a na ty konkrétně bych se ptala na netu. Pokud by byly OK, a štěněti seděly, tak můžete rovnou koupit velké balení. Pokud by úplně OK nebyly a chtěla byste lepší, tak pak kupte jen menší balení a hledejte, jaké granule vyzkoušet . Já jsem věděla na jakých granulích fena bude snad ještě než se narodila a už jsem taky věděla, že postupně přejdeme na jiné.

4.9.2019 10:29
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Klára_Brno napsal(a):
Pardon, jedná se o francouzského buldočka :)

a čím krmí chovatel? každý krmí jinak a je lepší na zčátku krmit na co je štěně zvyklé

4.9.2019 10:31
LájošM

XXX.XXX.14.251

Krmte masem, buldoček toho sežere tak málo, že vás to nijak nezatíží, časově ani finančně. Naopak. Nebudete cpát do psa umělotiny a konzervanty, kterých je například zmíněný Brit plný, ale přirozenou stravu, jak je to podle přírody nejlepší.

Janae1

4.9.2019 10:39
Janae1

XXX.XXX.160.6

Zdenka40 napsal(a):
My dáváme od začátku Brit a velká spokojenost :) Ale záleží na tom, co už dává chovatelka.

Brit jsme si přivezli od chovatelky. Štěně na nich neprospívalo, bylo doslova vychtrlé a srst nic moc. Vím, že namítnete, že štěně roste skokově, že se jen vytáhlo, ale teď jsme přešli na Essential a štěněti to viditelně prospělo.
Jinak přikrmujeme maso,vejce.......

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2019 10:53

Spousta lidí Brit doporučuje napříč internetem, nevím teda, jestli jim za to firma platí nebo co, ale pro mě jsou to granule vhodný tak do útulku. Navíc na to, že jsou to granule vyráběné tady u nás, jsou nehorázně předražené, vždyť za tu samou cenu můžete mít o hodně lepší kvalitu.
Například Brit Care Puppy Lamb & Rice 12kg - cena kolem 1120 korun a ve složení jehněčí masová moučka 45%

4.9.2019 11:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spousta lidí Brit doporučuje napříč internetem, nevím teda, jestli jim za to firma platí nebo co, ale pro mě jsou to granule vhodný tak do útulku. Navíc na to, že jsou to granule vyráběné tady u nás, jsou nehorázně předražené, vždyť za tu samou cenu můžete mít o hodně lepší kvalitu.
Například Brit Care Puppy Lamb & Rice 12kg - cena kolem 1120 korun a ve složení jehněčí masová moučka 45%

No ta reklama mě taky štve, ale některému psovi prostě sedí. U mého předchozího psa jsem nemohla najít granule, které by seděly - a fakt jsem zkoušela ty úplně nejlepší, hrozně moc druhů mu nesedělo. A víte co mu sedlo? Obyčejný Brit premium, myslím, že to bylo jehně. Radilo mi je dost lidí, kteří sami nemohli najít vhodné granule a tyhle byly jediné, které psu vyhovovali. Na těch fakt prospíval. I když jsem věděla, že kvalita nic moc, tak jsme na nich zůstali, protože konečně nějaké, po kterých nemá žádný problémy a které mu sedí. Taky se mu po nich krásně zlepšila srst. Postupně jsme pak přešli na brit care senior a ty měl po celý zbytek života. Ještě jsem párkrát zkusila přejít na lepší, ale neseděly. A později jsem narazila na víc případů, kdy ani ty nej granule neseděly, člověk zkusil toho brita a ejhle, bez problémů.

Čímž je nechci nějak doporučovat nebo tak - ale ono když už člověk fakt neví co vyzkoušet a konečně něco sedne, tak je fakt rád.

4.9.2019 12:05

marcelaamax napsal(a):
No ta reklama mě taky štve, ale některému psovi prostě sedí. U mého předchozího psa jsem nemohla najít granule, které by seděly - a fakt jsem zkoušela ty úplně nejlepší, hrozně moc druhů mu nesedělo. A víte co mu sedlo? Obyčejný Brit premium, myslím, že to bylo jehně. Radilo mi je dost lidí, kteří sami nemohli najít vhodné granule a tyhle byly jediné, které psu vyhovovali. Na těch fakt prospíval. I když jsem věděla, že kvalita nic moc, tak jsme na nich zůstali, protože konečně nějaké, po kterých nemá žádný problémy a které mu sedí. Taky se mu po nich krásně zlepšila srst. Postupně jsme pak přešli na brit care senior a ty měl po celý zbytek života. Ještě jsem párkrát zkusila přejít na lepší, ale neseděly. A později jsem narazila na víc případů, kdy ani ty nej granule neseděly, člověk zkusil toho brita a ejhle, bez problémů.

Čímž je nechci nějak doporučovat nebo tak - ale ono když už člověk fakt neví co vyzkoušet a konečně něco sedne, tak je fakt rád.

Ok, beru, že někomu můžou sedět, ale je to prostě předražený, to ať se na mě nikdo nezlobí.
To Premium má uvedený teda jehněčí maso 31%, no dejme tomu, zbytek rýže a bylinné a ovocné výtažky asi (slupky z hroznů), cena za 15 kg cca 900 korun. Ale co je na té řadě Care tak výjimečnýho, když obsahuje moučku a 12 kg je za cca tisícovku? To občas koupím lepší granule o stovku dražší a z dovozu. Ale teď jsem konečně koupila druhou ledničku s mrazákem a pokud bude sedět masíčko, budou pesani baštit to. A ten tip od Ollie se mi taky moc líbí.

4.9.2019 12:45

Jako na Brit začínám být alergická....ani ne, když někdo napíše, že tím krmí, sama jsem jimi krmila, ale evidentní reklamy a propagace, která má vypadat jako zkušenost konkrétního pejskaře.

Nicméně masovky od Brita normálně kupuju, občas se i mě stane, že nestihnu uvařit nebo že si já hlava skopová nevyndám maso z mrazáku a večer čumim.....takže několikrát do měsíce to pesani mají.
A co se týče granulí od Brita, tak ty jsem krmila psům zhruba do 2-3 let ...přesně už si nepamatuju, kdy jsme přešli na maso....krmila jsem prostě proto, že jsem se bála, že by mi štěňata dobře nenarostla....přiznám se, že po jiných jsem se nepídila....do té doby jsem byla "granulovanou stravou nepolíbená" a majitelka rodičů mých psů s tím krmila jak berňačku, tak bernardýna a i štěňata jsem odvážela na těchto granulích. A jako účel to splnilo, pesani vyrostli bez problémů, neměli prošlapy, nebyli rachitičtí, klouby v pořádku apod. byl to Brit premium.
Nicméně, když pes začal každé krmení granule zvracet, ne hned, vždy až po nějaké době, ale defakto to byla docela hromádka nestrávených granulí - ještě držely tvar, těžko říct, jestli byly na vině granule - fena nezvracela, nezkoumala jsem proč a okamžitě nasadila dietu vařený hovězí, vařená mrkev a rýže a byl klid, ke granulím už jsme se nevraceli, měla jsem doma ještě jeden celý pytel a jeden načatý, ty jsem darovala......dodnes nechápu, že jsem já, co 2 předchozí psy granulemi nekrmila, měla asi zatmění mozku a ve své podstatě se nechala různými články a pod. přesvědčit, že jedině vyvážená dávka granulí je správná volba.

Takže nemyslím, že granule a nemusí to být ani ty úplně nejkvalitnější jsou ausgerechnet špatně, ale MĚ jsou těžce proti srsti.

4.9.2019 14:17

Já jela včera do psí školky a v nějakém asi pomatení smyslů, jinak si to neumím vysvětlit, jsem koupila pamlsky Brit Training, drůbeží!!! Jiný totiž neměli. Strašný, to se fakt nedá jíst. Já teda vždycky všechno předem ochutnám, jestli je to jedlý, tohle chutná jak umělá hmota

4.9.2019 14:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dámy, můžete mi konečně některá vysvětlit, co se dá koupit "vynikajícího a suprčupr zdraví psům prospěšného" při nákladech cca 5 Kč /kg surovin na výrobu těch zázraků v kterých je "úplně FŠECKO " ?
díky moc

4.9.2019 14:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samík přišel od chovatele s Brity a teda vůbec nevypadal dobře, byl nafouklý jak balon, měl průjem...Ještě nějakou dobu jsem brity vzala na milost(možná 14 dní) a pak jsem ho začala krmit granulema, se kterýma přišel berňucha (tuším cannine caviar?) No a jelikož jim nic moc nesedělo a nechutnalo, pořád jsme po cca měsíci granule měnili a zkoušeli jiné. Až jsme objevili a zůstali u Wolfsblutů a k tomu maso.
K těm pamlskům, jsem to psala někde onehdá. Také jsem kupovala, nevím od které firmy už, ale když jsem je vyzkoušela po letech(dárek od kamarádky) tak jsem byla zděšená, co je to za hnus. Ne, vůbec to nevypadá jako ono deklarované sušené maso. Ani vůní a už vůbec bych to neochutnala, protože se mi z toho smradu navalovalo

4.9.2019 16:39

lupus4 napsal(a):
Dámy, můžete mi konečně některá vysvětlit, co se dá koupit "vynikajícího a suprčupr zdraví psům prospěšného" při nákladech cca 5 Kč /kg surovin na výrobu těch zázraků v kterých je "úplně FŠECKO " ?
díky moc

No tak já se tak nějak začala děsit toho "úplně FŠECKO" a abych pravdu řekla, tak jsem si na granule vypěstovala vlastními silami celkem slušnou paranoiu, takže granule by u nás doma neprošly přes mojí psychiku.....

Nicméně, i když jsem radikálně proti granulím v miskách svých psů, tak ten svůj názor nikomu nutit nebudu, ať si každej krmí čím chce.

Navíc ono se opravdu špatně argumentuje, když třeba někdo krmí psa celej život marketovkama, pesovi to chutná, stojí to pár peněz, zvlášť když je v akci...to se myslím dá koupit pytel i za 200,- a jeho pes je zdravej a vitální....a toho předchozího krmili stejně a dožil se třinácti let.......co na to má člověk říct??? Navíc samozřejmě pohodlnější jak na skladování, tak na přípravu krmné dávky.....

A "kdo jsi bez viny hoď kamenem", taky nekrmím úplně správně...ty naše snídaně..bábovky, vánočky, chleba s paštikou nebo s máslem, sýrem, šunko, míchaný vajíčka....jsou taky úplně blbě a zelený dršťky mi přes práh nesmí...mám problém i některýma vnitřnostma......takže mi přijde, že já jsem ten poslední člověk, aby někomu říkal, jak má krmit

4.9.2019 17:13
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No tak já se tak nějak začala děsit toho "úplně FŠECKO" a abych pravdu řekla, tak jsem si na granule vypěstovala vlastními silami celkem slušnou paranoiu, takže granule by u nás doma neprošly přes mojí psychiku.....

Nicméně, i když jsem radikálně proti granulím v miskách svých psů, tak ten svůj názor nikomu nutit nebudu, ať si každej krmí čím chce.

Navíc ono se opravdu špatně argumentuje, když třeba někdo krmí psa celej život marketovkama, pesovi to chutná, stojí to pár peněz, zvlášť když je v akci...to se myslím dá koupit pytel i za 200,- a jeho pes je zdravej a vitální....a toho předchozího krmili stejně a dožil se třinácti let.......co na to má člověk říct??? Navíc samozřejmě pohodlnější jak na skladování, tak na přípravu krmné dávky.....

A "kdo jsi bez viny hoď kamenem", taky nekrmím úplně správně...ty naše snídaně..bábovky, vánočky, chleba s paštikou nebo s máslem, sýrem, šunko, míchaný vajíčka....jsou taky úplně blbě a zelený dršťky mi přes práh nesmí...mám problém i některýma vnitřnostma......takže mi přijde, že já jsem ten poslední člověk, aby někomu říkal, jak má krmit

Tak našeho psa předchozí majitelé 9 let krmili granulema Propesko a další levné marketovky pytel za 200 k tomu konzervy 20-30 Kč též market. My přešli na Brit premium a pak na Brit Care kachní (maso uváděli 45% myslím) střídali jsme s jehněčím a až poslední rok měl Yoggies. Dožil se 13,5 let a bylo to velké plemeno. Bobky měl pěkné nikdy neměl průjem nikdy nezvracel. Jasně že jsme mu dávali i syrové maso k tomu občas. Zeleninu ani ovoce nikdy nepozřel v syrovém stavu žádné. Takže je to asi pes od psa. Nejdražší neznamená nejlepší a je fakt hodně lidí kterým Brit vyhovuje - tím ho nikomu nevnucuju. Ty reklamy zde jsou otravné a spíš znechutí....

4.9.2019 21:10
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pudl, kterého jsem občas hlídala byl výhradně na Acaně.
Celý život.
Byl krásný, vitální, zdravý do víc než 15 let.
Ale.
Když cítil, viděl poctivý žvanec, mohl se zbláznit,
zhltal by kdeco.
Nejspíš i špendlíkovýho buřta.
Jo a po všem, co nebylo granule,
měl trávící problémy.
U nás jsem mu dávala vše, co bylo.
(kradl kočkám a vůbec . .)
Za 2 dny se trávení srovnalo.

4.9.2019 22:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ale dámy, pořád žádná odpověď na mou otázku. To že psi přežijí na zbytcích i humus granulích nerozporuju. Co jim také zbývá...
Zkuste odpovědět na otázku... děkuji znova a naposled

5.9.2019 07:15

lupus4 napsal(a):
Ale dámy, pořád žádná odpověď na mou otázku. To že psi přežijí na zbytcích i humus granulích nerozporuju. Co jim také zbývá...

No já už se zapojovat nebudu....jak jsem psala, granule mi nesmí přes práh....nekupuju ani komerční pamlsky.........jediný, co s velkým sebezapřením psům občas dám je masovka od Brita.....
Mám prostě problém se vším, kde nevidím tu základní surovinu....takže nekupuju ani mletiny pro psy......

Nejsem najivní....i když bude na pytli napsáno např. 45% kuře, tak si nemyslím, že to budou nějaká kuřecí prsíčka.....o tom, co všechno je schováno pod formulkou "maso a vedlejší jatečné produkty"...to si raději ani nechci představovat, co v tom všechno je.........
A nechci ani vědět, jak se všechny ty úžasné, prvotřídní suroviny přemění v granulku.

Když to řeknu hodně blbě, než abych dala pejsům misku granulí, tak to bych jim fakty raději namazala chleba s máslem a třeba i s medíkem nebo zapekla těstoviny s vajíčkama nebo uvařila krupičnou kaši s medíkem...ne že by to bylo výživově správně, ale alespoň bych věděla, co konkrétně jim dávám Ale jak jsem psala, já ani neberu v potaz žádný argumenty, že tyhle nebo ony granule jsou faakt kvalitní....i kdyby ty granule stály bambilion, tak já mám psychickej blok a nic takovýho psům dát prostě nemůžu.

5.9.2019 07:37

lupus4 napsal(a):

No, co víc napsat, vyjádřila jsem se výš, koupila jsem druhou ledničku, bude převážně maso, granule výjimečně, na cestování a tak. Navíc starší feňule prostě granule odmítá, tak není co řešit.

5.9.2019 07:46
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lupus4 napsal(a):

Tak já bych třeba i odpověděla, ale při nejlepší vůli netuším, na co se vlastně ptáte.

co se dá koupit "vynikajícího a suprčupr zdraví psům prospěšného" při nákladech cca 5 Kč /kg surovin na výrobu těch zázraků v kterých je "úplně FŠECKO " ?

Co se dá koupit za cenu 5 Kč/kg na výrobu granulí? Jako které suroviny z granulí stojí 5 Kč za kilo? Jako mrkev, pšenice, kuřecí kůže?

5.9.2019 08:03
lupus4

XXX.XXX.205.61

Varaxi napsal(a):
Tak já bych třeba i odpověděla, ale při nejlepší vůli netuším, na co se vlastně ptáte.

co se dá koupit "vynikajícího a suprčupr zdraví psům prospěšného" při nákladech cca 5 Kč /kg surovin na výrobu těch zázraků v kterých je "úplně FŠECKO " ?

Co se dá koupit za cenu 5 Kč/kg na výrobu granulí? Jako které suroviny z granulí stojí 5 Kč za kilo? Jako mrkev, pšenice, kuřecí kůže?

tak jen pro varaxi

ohledně surovin zač by vám mohl otevřít oči jen letmý výpočet "nákladů" při ceně třeba 1440Kč/12 kg tj,120Kč/kg
odečti DPH 20% tj 24,- jsme na 96Kč, pak marži obchodníka min 25% tj 24 Kč, jsme na 72 Kč, profit výrobce cca 25% to je zase 18 Kč dolů a jsme na 54Kč, pak obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista a jsme na 27 Kč
Tj suroviny na 1 kg suprtruper granulí vychází v ideálním případě (včetně dopravy..) na - 27, -Kč/kg. Pokud vezmeme, že vstupní suroviny mají vlhkost 80% a výsledný produkt 10%, pak 1 kg před zpracováním vychází do 8, -/kg, z čehož tak polovinu tvoří náklady na logistiku...
Za 1 kg všech surovin vč. deklarovaných minerálů, vitamínů, bylinek, chonroprotektiv zaplatí vrobce cca 5, -/kg. No a teď si zkuste představit, co se za takový peníz asi tak dá nakoupit, byť ve velkém

5.9.2019 09:16

to vazne porad dokola sem budete kopirovat tenhle nesmysl?

5.9.2019 09:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

to vazne porad dokola sem budete kopirovat tenhle nesmysl?

čemu na tom nerozumíte ? Nějaký věcný argument nemáte ?

5.9.2019 09:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):

Sice to nebyl dotaz na mě. Ale já třeba nerozumím tomu, proč každému cpete to krmení barfem, i těm lidem, kteří chtějí krmit granule. Pořád dokola. Pokud se někdo rozhoduje jestli krmit barfem nebo granulemi - tak tam je to na místě, tam mu klidně ty všechna pro a proti pište. Ale proč to psát člověku, který je rozhodnutý pro krmení granulemi?

Normálně mi ti "barfaři" začínají připadat jak nějaká sekta .

5.9.2019 09:29

Celou dobu se du řeší granule, barf, atd, ale nějaký závěr je veškěrý žádný.
Mohl by někdo kdo se orientuje v této problematice opravdu konečně navrhnout konkrétní produkty konkrétních výrobců GRANULÍ (krom Britu), které jsou vhodné pro štěně v růstu?
Případně rozvest proč tyhle ne a tyhle ano ?

Sice jsem vlákno nezaložil, ale taky mne to zajímá. Krmím momentálně Ontario pupy lamb/rice. A objem co ze psa výjde se mi zdá dost obrovský. Takže chci přejít na jiné.

5.9.2019 09:34
LájošM

XXX.XXX.14.251

Taky jsem už alergický na reklamy Brita. Však si všimněte, že kolik je tu každý týden vytažených starých témat od nováčků, kteří se zaregistrovali jen proto, aby nám řekli, že Brit je to nej.
Nebo založených nových dotazů na granule, kde hned vychválí Brita někdo, kdo na nic jiného neodpovídá nebo se jen kvůli tomu nově registruje. Jestli mají tohle zapotřebí, je něco špatně.
Pokud jsou granule dobré, oni si to poví chovatelé bez těchto umělých "recenzí". Souhlasím s lupusem4, je to předražené, přitom nekvalitní, psi na tom sice žijí, ale maso je maso. Když má pes predispozici k problémům, granule mu nemoci jen uspíší. Nepamatuji si z doby před 30 lety, že by tolik psů bylo na nějakou složku potravy alergických. A teď to vidím u každého druhého psa.

5.9.2019 09:34

lupus4 napsal(a):

vecny argument je ten, ze to jsou nesmysla cisla.

5.9.2019 09:39

Tak a sem s tím - konkrétní značky a označení pro 3 měsíce štěně Špic střední velikost .
Šup šup .

5.9.2019 09:40

Mohl by někdo kdo se orientuje v této problematice opravdu konečně navrhnout konkrétní produkty konkrétních výrobců GRANULÍ (krom Britu), které jsou vhodné pro štěně v růstu?

Sice jsem vlákno nezaložil, ale taky mne to zajímá. Krmím momentálně Ontario pupy lamb/rice. A objem co ze psa výjde se mi zdá dost obrovský. Takže chci přejít na jiné.

"Krmím momentálně Ontario pupy lamb/rice"

tyhle granule se vyrabi na stejne lince jako Brit. Ze stejnych vstupnich surovin.
Vafo vyrabi hafo privatnich znacek.

(prave proto, aby cena za vyrobu 1kg granuli nebyla 50% ceny z kila -vyrobni linka se maximalne vytezuje -pro Lupus)

Poradit granule neumim. Musi se zkouset, co sedne.
Jestli teda nesedi Ontario, nema cenu zkouset ani Brit nebo Sam´s field.

5.9.2019 09:41
lupus4

XXX.XXX.205.61

vecny argument je ten, ze to jsou nesmysla cisla.

to vám nejdou procenta, nebo jak ?
Udělejte tedy výpočet "správný", než je tenhle přibližný ať už konečně "víme"

5.9.2019 09:47

lupus4 napsal(a):
to vám nejdou procenta, nebo jak ?
Udělejte tedy výpočet "správný", než je tenhle přibližný ať už konečně "víme"

me prave procenta jdou. prestalo mi to vychazet uz u DPH o 3 Kc

5.9.2019 09:47
LájošM

XXX.XXX.14.251

Jo jen takové info pro diskutující. Koukněte se na IP adresu, ona si zadavatelka Klára doporučuje Brita sama sobě pod nickem Zdena40 (která jen tak mimochodem doporučuje Brita i v jiném vlákně)

5.9.2019 10:10

Přesně, Ontario má obrovský odpad, taky jsme kdysi dávno před cca 10ti lety zkoušeli.

Já mám teď skoro 4 měsíční štěně na granulích Happy Dog Puppy od chovatelky a měnit to zatím nebudu, aspoň do toho cca půlroku, protože prcek je otesánek, moc mu chutná a odpad je v normě. Tu starší 2,5 letou jsem měla před 2 lety taky na stejné značce, byla to katastrofa, granule prostě odmítala, takže střídavě se dávalo maso a Acana Heritage Puppy. Pak jsme přešli na N&D jehněčí, ty teda žrala s chutí až do nedávna. Už nevím, jaký jiný bych jí nabídla a popravdě ani se mně hledat nechce, dostane maso, který zbožňuje. Než se dívat na psa, který celý nešťastný hledí do misky a je hubenej jak tyčka, tak mu prostě dopřeju to, co mu chutná. I když jsem dřív tvrdila, že teda vybírat si nebude a bude žrát, co jí dám :-)

5.9.2019 10:12

LájošM napsal(a):
Jo jen takové info pro diskutující. Koukněte se na IP adresu, ona si zadavatelka Klára doporučuje Brita sama sobě pod nickem Zdena40 (která jen tak mimochodem doporučuje Brita i v jiném vlákně)

To bude někdo z firmy, to je jasný

5.9.2019 10:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak a sem s tím - konkrétní značky a označení pro 3 měsíce štěně Špic střední velikost .
Šup šup .

zkusila bych Yoggies :)

5.9.2019 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Šup šup .

Asi takto. Myslím si, že každý doporučíme granule, které sedly našemu psu a jsme s nima spokojeni(a není to vyloženě šunt) Takže tu dostanete x tipů a budete si muset stejně vybrat, případně poprosit někoho o vzorky a vyzkoušet, jestli sednou. Za nás Wolfsblut - jediné granule, po kterých mi psi neprůjmovali. X příchutí. Ale máme až dospělácké, už asi 8let. Zkoušela jsem i jiné, nedávno třeba Marp, ale nechutnaly

5.9.2019 11:10

Ontario jsem si trochu lustroval, a je to celkem zajímavé kde se prodává a kdo to všechno vlastní, včetně Britu.
Druhá věc ohledně štěněcích granulí obecně . Ono totiž takové ty Superzoo,Zvěrokruh ...prostě ty zvířecí supermárkety neprodávají žádné vzorky, taky celá léta beru věci na Zoohitu, jenže tam je nejmenší balení 6kg,většinou 12kg . Tak na nějaké experimenty zas není prostor.
Ale zase abych uvedl věci na pravou míru. Tak krmení zas tak neprožívám.

5.9.2019 11:24

Ontario jsem si trochu lustroval, a je to celkem zajímavé kde se prodává a kdo to všechno vlastní, včetně Britu.
Druhá věc ohledně štěněcích granulí obecně . Ono totiž takové ty Superzoo,Zvěrokruh ...prostě ty zvířecí supermárkety neprodávají žádné vzorky, taky celá léta beru věci na Zoohitu, jenže tam je nejmenší balení 6kg,většinou 12kg . Tak na nějaké experimenty zas není prostor.
Ale zase abych uvedl věci na pravou míru. Tak krmení zas tak neprožívám.

No, já to teda v poslední době prožívám hodně. Malý děti totiž nemám a když vám pes nežere, tak se to jaksi snažíte nějak vyřešit. A přiznám se, že hodně přemejšlím a když se nedávno objevilo info, co všechno obsahují ty rádoby buvolí pochoutky pro psy, který jsou nabízeny snad v každým zveráku, tak následně člověk začne přemejšlet i o granclích.
Jo, a víte proč hlavně jsem přestala dávat Ontario? Protože náš nejmladší kluk měl tenkrát takovej zvyk, že psům granule ochutnával. No, a až se z nich poblil, tak bylo rozhodnuto :-)

5.9.2019 11:58

Tak Ontario měl od chovatelky, potom jsem řešil nějaké stravovací potíže, pár dní po odběru, ale to prý mohlo být i psychického rázu. Tak jsem moc nechtěl experimentovat. V současné době chce vše jiné, granule jen když je fakt hlad. Holt je vyčůranej.
Protože je to moje první psí štěně, tak nechci udělat nějakou zbytečnou chybu ohledně složení potravy při růstu, přezubení atd. Tak pevně doufám, že ve kvalitních granulích pro rostoucí organismus je vše zastoupeno tak jak to má být.

Uvažuji o něčem jako např. :

https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/lukullus_junior_granule/448623?rrec=true&pr=product2_rr&slot=4&exprienceid=7446&strategyid=100057

https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369893

5.9.2019 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak Ontario měl od chovatelky, potom jsem řešil nějaké stravovací potíže, pár dní po odběru, ale to prý mohlo být i psychického rázu. Tak jsem moc nechtěl experimentovat. V současné době chce vše jiné, granule jen když je fakt hlad. Holt je vyčůranej.
Protože je to moje první psí štěně, tak nechci udělat nějakou zbytečnou chybu ohledně složení potravy při růstu, přezubení atd. Tak pevně doufám, že ve kvalitních granulích pro rostoucí organismus je vše zastoupeno tak jak to má být.

Uvažuji o něčem jako např. :

https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/lukullus/lukullus_junior_granule/448623?rrec=true&pr=product2_rr&slot=4&exprienceid=7446&strategyid=100057

https://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/simpsons_premium/simpsons_premium_sensitive/369893

K těmto granulím nic nemám, neznám je. Jen k tomu: neřeším a nechci moc experimentovat a dělat chyby. Teď se právě všechny chyby ve výživě střádají a projeví v dospělosti. Pokud pes nimrá v jídle, jí jen tolik, aby nezdechnul, případně průjmuje a k tomu je to větší plemeno - je třeba to řešit. Vlastní zkušenost, která se mi teď, ve stáří psa, vrací i s úroky Neposlouchejte rady typu: nežere, tak mu granule den nedejte a misky už bude luxovat. To jde udělat u starého psa, ale ne u štěnda.

5.9.2019 12:09

jestli je vyber z techto moznosti -tak za me simpsons

5.9.2019 12:31

Ten Lukullus se mně taky vůbec nelíbí.

5.9.2019 12:52

psi mi na tom hubli a hlavni problem -voda. lemtali tak neuveritelne, ze jsem se jim to bala davat.

5.9.2019 13:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

jestli je vyber z techto moznosti -tak za me simpsons

Složení
losos (min. 45% vykostěný, sušený), brambory (min. 26%), slunečnicový olej, řepná dužina, bramborová bílkovina, sušená vejce, lososový olej, lososový vývar, vitamíny, pivní kvasnice, minerální látky, lněná semínka, mannan-oligosacharidy (MOS) fructo-oligosacharidy (FOS), Yucca-výtažek, brusinky, nukleotidy, L-karnitin, glucosamin, chondroitin.

92,-Kč /kg i se clem, tam bude "kvalitního" lososa mraky

5.9.2019 13:11

lupus4 napsal(a):

Jako asi snaha dobrá, ale prostě ne každý chce krmit masem a myslím, že ani vaše argumentace na tom nic nezmění.
Dokonce myslím, že za to, kolik je momentálně psů...resp. kolik lidí si pořídí psa, má lví podíl právě granulová strava, prostě proto, že je to jednodušší.

Takže si myslím, že stejně tak jako mě už by nikdo nepřesvědčil, abych krmila granulemi, byť by byly sebekvalitnější, tak vy bohužel nepřesvědčíte granuláře, kterým krmení granulemi vyhovuje, po kterých psy normálně prospívají, aby začali krmit masem, protože to prostě znamená mít místo v mrazáku popř. u větších plemen další mrazák, plus k tomu přemýšlet, co dám k tomu, jestli bude mít pes vše, co potřebuje. ....

5.9.2019 13:39

lupus4 napsal(a):
Složení
losos (min. 45% vykostěný, sušený), brambory (min. 26%), slunečnicový olej, řepná dužina, bramborová bílkovina, sušená vejce, lososový olej, lososový vývar, vitamíny, pivní kvasnice, minerální látky, lněná semínka, mannan-oligosacharidy (MOS) fructo-oligosacharidy (FOS), Yucca-výtažek, brusinky, nukleotidy, L-karnitin, glucosamin, chondroitin.

92,-Kč /kg i se clem, tam bude "kvalitního" lososa mraky

na bitibe jsou za 90...

5.9.2019 14:22
Santinan

XXX.XXX.10.70

Teď jsem řešila granule pro kamarádku... Co jsem ji psala tak yoggies,barking heads a nebo třeba ta lepší řada Acany.. já osobně už cubu mám jen na mase,protože mi granule netráví. A jinak k zarytým odpůrcům granulí,občas se ty sušené kuličky hodí když člověk jede někam kde nemá možnost uchovávat maso a tunu konzerv na zádech tahat na vandr nemůže,nehledě na to že mi po většině konzerv pes prujmuje,takže ano,granule uznávám jako možnou alternativu i přesto že už x let krmíme barfem.. a další pes bude také zvyklý na oboje,prostě proto že týden na vandru maso neuchovam. A doufám že zaadavatelka si ze zdejších příspěvků vybere něco co jí i pejska osloví..

5.9.2019 17:14
eli22

XXX.XXX.181.79

Jako pamlsky a pár granulí na večer jsem používala Simpsons a Markus Mühle. Jako chutnaly, ale pak jsem začala dávat granule Fitmin a po nich by se utloukli.

5.9.2019 17:47

Tak zase všechno špatně, ale zase nikdo nenabídl žádné jiné dle něho vhodné.

O tom "lososovi" si sice také myslím svoje, (stačí kouknout jak se chová a čím krmí průmyslový losos)

Jen taková úvaha, raději koupím granule/vybavení prodávané a vyráběné na západě, než u nás. (bohužel) Nehledě k tomu, že mám daleko větší výběr a lepší ceny. A sami dobře víte, jak se stále řeší potraviny pro lidi na západě a ve stejném řetězci na východě. Jinak fa :"Bitiba" je jen překabátěný Zoohit. Stačí kouknout na jejich www.

5.9.2019 17:51

ND, primordial, petkult

A simpsons jsou v pohode..

Odkaz na cenu a bitibu je jen takova hra, kdo bude psat vetsi nesmysly mimo tema.

5.9.2019 17:52
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Tak zase všechno špatně, ale zase nikdo nenabídl žádné jiné dle něho vhodné.

O tom "lososovi" si sice také myslím svoje, (stačí kouknout jak se chová a čím krmí průmyslový losos)

Jen taková úvaha, raději koupím granule/vybavení prodávané a vyráběné na západě, než u nás. (bohužel) Nehledě k tomu, že mám daleko větší výběr a lepší ceny. A sami dobře víte, jak se stále řeší potraviny pro lidi na západě a ve stejném řetězci na východě. Jinak fa :"Bitiba" je jen překabátěný Zoohit. Stačí kouknout na jejich www.

ty yoggies jsou lisované za studena a vyrábí se v německu

5.9.2019 18:44

Dobrá co tedy odsud vybrat ?

https://www.zoohit.cz/shop/psi/vse_pro_stenata/stenata_granule?utm-source=utm_source_teaser&analytics-id=vbxavm39i9iw-2T3gUjOPr2SKKQwsS4GWAs#Ostatn%C3%AD_zna%C4%8Dky

Proč trváte na Zoohitu? To na tom máte nějaký osobní zájem?

5.9.2019 18:57

Trvám, protože tam nakupuji několik let. Ceny dobré, poštovné ČP zdarma a třetí den doma. Pár reklamací (vykradená zásilka, neobdržená zásilka) bez problémů vrácení peněz. Potěší bonusový program.
Nic víc v tom nehledejte. Agent Zoohitu fakt nejsem

5.9.2019 19:00
Markéta80

XXX.XXX.176.4

musí to být jen ze zoohitu?

5.9.2019 20:00

Trvám, protože tam nakupuji několik let. Ceny dobré, poštovné ČP zdarma a třetí den doma. Pár reklamací (vykradená zásilka, neobdržená zásilka) bez problémů vrácení peněz. Potěší bonusový program.
Nic víc v tom nehledejte. Agent Zoohitu fakt nejsem

Divím se, protože já jsem se Zoohitem skončila, naše eshopy jsou daleko spolehlivější. Granule ale beru chovatelský balení, tam je doručení do druhého dne.

5.9.2019 20:16

Tak já předtím bral od Profizoo, taky to nějaký čas bylo OK, ale špatně zabalené zásilky, (granule obalene pouze stretch folii + ČP věčně potrhané pytle) prostě nejde dohromady, potom přístup k vykradené zásilce, to byla poslední kapka. Od té doby 2014, beru jen u Zoohitu. Opravdu už jen zabalení každé zásilky je nebe a dudy. Nemám problém brát třeba i jinde, ale většinou jejich dopravci jsou PPL, Geis, DPD, atd, a tam je těžké naplánovat den dodání když dělám na směny. Takže preferuji ČP, protože když už náhodou nejsem doma, tak si proto zajedu do sousední vesnice na poštu. U těch jiných dopravců je to složitější a hlavně depa jsou daleko.

5.9.2019 20:23

Tak já předtím bral od Profizoo, taky to nějaký čas bylo OK, ale špatně zabalené zásilky, (granule obalene pouze stretch folii + ČP věčně potrhané pytle) prostě nejde dohromady, potom přístup k vykradené zásilce, to byla poslední kapka. Od té doby 2014, beru jen u Zoohitu. Opravdu už jen zabalení každé zásilky je nebe a dudy. Nemám problém brát třeba i jinde, ale většinou jejich dopravci jsou PPL, Geis, DPD, atd, a tam je těžké naplánovat den dodání když dělám na směny. Takže preferuji ČP, protože když už náhodou nejsem doma, tak si proto zajedu do sousední vesnice na poštu. U těch jiných dopravců je to složitější a hlavně depa jsou daleko.

OK, pokud vám to vyhovuje. Já ČP bojkotuju, pokud to jde. Většinou mi to vozí Geis přímo do práce na parkoviště, jezdí tady velice ochotný řidič, takže jsem nadmíru spokojená.

5.9.2019 20:50

tichustka napsal(a):
Já doporučuju tyto https://krmivo-brit.cz/cs/produkty/psi?brand=275666-brit-fresh-nov

5.9.2019 20:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

tichustka napsal(a):
Já doporučuju tyto https://krmivo-brit.cz/cs/produkty/psi?brand=275666-brit-fresh-nov

5.9.2019 20:53

Tak jo, když myslíte

5.9.2019 21:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

tichustka -vzácná to žena - další nablblo, lže, jak když tiskne...jen pár "ukázek"

2.9.2019Krmím jím všechny své psy několik let a sedli i alergikům.

15.11.2018 12:55tichustka Dobrý den, chceme si pořídit pejska

18.10.2018 18:59tichustka... máme doma fenku jezevčíka (15 let)

19.7.2018 22:36tichustka... dožila se krásných 12ti let. naše jorkšírský trdlo

14.3.2018rozhodla jsem se naší fence labradora
15.2.2018Mám štěně německého ovčáka a dvanáctiletou jezevčici,

dál už mi to nebaví

5.9.2019 21:16
whasabi

XXX.XXX.167.91

lupus4 napsal(a):
tak jen pro varaxi

ohledně surovin zač by vám mohl otevřít oči jen letmý výpočet "nákladů" při ceně třeba 1440Kč/12 kg tj,120Kč/kg
odečti DPH 20% tj 24,- jsme na 96Kč, pak marži obchodníka min 25% tj 24 Kč, jsme na 72 Kč, profit výrobce cca 25% to je zase 18 Kč dolů a jsme na 54Kč, pak obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista a jsme na 27 Kč
Tj suroviny na 1 kg suprtruper granulí vychází v ideálním případě (včetně dopravy..) na - 27, -Kč/kg. Pokud vezmeme, že vstupní suroviny mají vlhkost 80% a výsledný produkt 10%, pak 1 kg před zpracováním vychází do 8, -/kg, z čehož tak polovinu tvoří náklady na logistiku...
Za 1 kg všech surovin vč. deklarovaných minerálů, vitamínů, bylinek, chonroprotektiv zaplatí vrobce cca 5, -/kg. No a teď si zkuste představit, co se za takový peníz asi tak dá nakoupit, byť ve velkém

Hodně zkreslený výpočet, DPH je 15%, marže prodejce bývá od 20 do 30 %, ale marže výrobce bývá často nižší, přičemž náklady na fabriku a platy jdou z této marže, není to náklad navíc.

5.9.2019 21:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já třeba kocourovi objednávám granule vyloženě v shopech, které je momentálně nabídnou nejlevněji. Psům jsem brala postupně nejmíň z 5 shopů, pak Wolfsbluty v jednom na Slovensku, který měla paní kousek od nás, protože je tehdy dovážela i jako jediná. Bohužel náhle zemřela, ale naštěstí je začaly prodávat Granule.cz. Takže psům už léta tam...jestli se to tedy může psát....

5.9.2019 21:50
Markéta80

XXX.XXX.176.4

tichustka napsal(a):

a proč?

5.9.2019 22:04

OK, pokud vám to vyhovuje. Já ČP bojkotuju, pokud to jde. Většinou mi to vozí Geis přímo do práce na parkoviště, jezdí tady velice ochotný řidič, takže jsem nadmíru spokojená.

Jako musím říct, že pokud je možnost zvolit jiného dopravce než ČP, tak opravdu volím Geis nejraději eventuelně Toptrans nebo PPL.
Nechávám si zásilky posílat do práce a u ČP se mi párkrát stalo, že i při zvolení služby "balík do ruky" jsem nakonec musela jet pro zásilku přímo na poštu a samozřejmě na poštu, pod kterou spadá adresa mojí práce....takže jsem si pěkně ve svým volnu najela dalších 15 kiláků a vystála třeba i půlhodinovou frontu na poště........to znám teda lepší způsob, jak trávit volný čas......
Neříkám, že takhle to dopadlo pokaždé, ale 2x mi to stačilo a tím jsem s poštou, coby příjemce balíku, skončila.

5.9.2019 22:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

whasabi napsal(a):
Hodně zkreslený výpočet, DPH je 15%, marže prodejce bývá od 20 do 30 %, ale marže výrobce bývá často nižší, přičemž náklady na fabriku a platy jdou z této marže, není to náklad navíc.

konečně rozumná odpověď, to klidně beru, byl to jen hodně hrubý nástřel nejsem ekonom, ale i tak , kdyby na suroviny zbylo i 4x tolik, tak za 20,- v tom nemůže být stejně nic jiného než odpad
a stále nikdo neodpověděl - jak strašně moc kvalitních surovin se dá za tu 20cku pořídit

navíc tepelnou extruzí zničí cokoli "prospěšného "(i kdyby tam náhodou něco bylo, jakože není), pak to postříkají umělými premixy a "zdravě zastabilizujou"
a ať lidičky zblblí reklamama kupujou...ve víře , že je to to nejlepší i když je to právě naopak

pro zadavatelku + bado
když už musíte "amarouny" tak zkuste lisované za studena, tam snad ...to nebude taková trága
a pro zdejší granulomilky - krmte si co chcete, ale nemusíte hned z těch co je nekrmí dělat "sektu",
osobně jsem rád za každého normálně živeného psíka a nabídnout tuto alternativu nováčkům opravdu není trestné, zvláště když to častokráte vychází i finančně výhodněji
howk

6.9.2019 09:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

O granulích je tu strašná spousta diskuzí, zkuste pohledat. Hodně lidí tady krmí Wolfsblutem a Barking Heads, sem tam někdo Marp, osobně doporučit mohu Purizon, Simpsons a N&D, Essential, Marp Holistic, z levnějších pak Lukullus, Petkult, Marcus Mühle, občas na prostřídání s kouskem masa nebo vajíčkem (nebo i samotný) Magnusson.
Vždycky mrkněte na složení konkrétní receptury - např. Lukullus má nějakou recepturu s drůbežím tukem, to je špatně.
U toho štěněte jsou obecně důležitější ty poměry bílkovin, tuků a sacharidů než to, co je napsáno na obalu. Takže i granule, které nejsou určené pro štěně, mohou být dobré. Spíš rozhoduje velikost granulí - velké se budou malému štěňátku špatně kousat.
Taky některým psům lépe sedne méně vlákniny, jiným více, prostě to budete muset zkusit a uvidíte, co Vašemu štěněti sedne.
Teď „máme“ (je tetino, ale bydlíme v jednom domě a sdílíme zahradu, takže je skoro náš) štěně kavalíra, od chovatelky dostal Annameat, cca za dva měsíce jsme přecházeli na Marp, teď má nějakou dobu Markus Mühle jelení. Všechny mu celkem chutnají, nejméně asi ten Marp, ale také ho sní. Annameat mu dělaly blbě, dost zvracel. Po přechodu se to zlepšilo. K tomu dostává denně lžičku lososového oleje a lžičku plnotučného jogurtu, občas vývar, kousek masa z polévky (hovězí, kuřecí krk, žaludek, srdíčko) nebo vajíčko, na mlsky má momentálně sušená plíce a piškoty.

6.9.2019 09:24
janaa

XXX.XXX.134.100

Já jsem letos řešila granule pro odchov a štěnda labradorů, abych nasměřovala budoucí majitele,čím krmit, pokud by nechtěli zůstat na mase. Hledala jsem něco slušný poměr cena výkon, abych jim neporadila a nepřibalila na cestu granule pytel za dva tisíce, a oni si pak kvůli ceně nehledali něco jiného. Nakonec se mi asi nejvíc líbil Essential. Čistě na granulích je jen jedna fenka, ostatní jsou na barfu nebo kombinaci. Ale Essential sedl všem, žádné trávicí problémy, fenka co je jen na nich roste hezky pomalu, souměrně.

6.9.2019 13:50
stepka

XXX.XXX.148.81

lupus4 napsal(a):
díky moc

Divím se Venco, kde pořád bereš energii vysvětlovat dokola tak triviální věci, které jinak musí napadnout každého, jen trochu myslícího H.s.s.
Někomu to prostě nikdy nedojde. Někdo zase ani nechce připustit, že by neměl pravdu, když ta jeho "granulová," je díky mnohaleté masáži reklamou, už tak zažitá.
Tak ti držím palce a ač jsem taky ženská, tak se nenech otrávit různými "pipinami" (vhodnější výraz mne zrovna nenapadá).

PS. Jaké bylo setkání RC ? (do SZ)

6.9.2019 15:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

stepka napsal(a):
Divím se Venco, kde pořád bereš energii vysvětlovat dokola tak triviální věci, které jinak musí napadnout každého, jen trochu myslícího H.s.s.
Někomu to prostě nikdy nedojde. Někdo zase ani nechce připustit, že by neměl pravdu, když ta jeho "granulová," je díky mnohaleté masáži reklamou, už tak zažitá.
Tak ti držím palce a ač jsem taky ženská, tak se nenech otrávit různými "pipinami" (vhodnější výraz mne zrovna nenapadá).

PS. Jaké bylo setkání RC ? (do SZ)

Jé, nazdar děvče, neboj ... je to zábava a kdyby se občas jen někdo zamyslel, tak za jeho psa/y je to dobře

v SZ máš reference o RC

Přidejte reakci

Přidat smajlík