Americký stafordšírský teriér - fenky na prodej

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - CHS Promising Future nabízí k r...
25000 Kč
Ptám se spíše jen ze zvědavosti, zda má někdo taky tak zimomřivého psa. Protože mi začíná připadat, že je to snad čím dál tím horší . Já jsem na tom teda úplně stejně jako ten pes . To, že spí pod peřinou (u mě pod péřovou) i v létě je samozřejmost. Já jsem taky věčně zmrzlá a i na gauči se vždy přikrývám dekou - jakmile pes vidí, že beru deku a jdu se přikrýt, tak se okamžitě cpe ke mě pod deku. Ale poslední dobou už se začal zavrtávat pod deku i sám, téměř pořád - mám deky přes gauč, takže si vždycky najde skulinku a vleze pod tu deku, to samé s dekou co má na pelechu a na křesle, navíc poslední dobou doma leží pořád stočený do klubíčka (i pod tou dekou) jakoby se zahříval. Protože takhle lehával vždy když mu byla fakt zima, než jsme třeba v zimě zatopili nebo tak, jinak ležel na boku, nebo prostě rozvalený a mě je divné, že by mu byla zima už teď? Máte někdo zkušenost, že by pes s přibývajícím věkem byl i více zimomřivý? Není teda starý, jsou mu 4 roky. Ještě podotýkám, že venku je i v zimě když mrzne v pohodě, když se hýbe. Miluje sníh a válí se v něm, jsme i v zimě aktivní, neválíme se doma, ale jakmile domů přijdeme, tak je takhle zmrzlý...Jediné co nesnáší a kdy se mu ven opravdu nechce je déšť - to by se nejradši ani nevenčil, stejně tak fena. Ale ta zase doma není tak zmrzlá - pod deku si taky vleze, ale nevydrží tam dlouho. Ale té zase dělají celkem problémy mrazy venku - ta se klepe jen co vylezeme - takže má vestu a musí se hodně hýbat.
Jak jsou na tom vaše psiska?
Náš dědek (11 let) je taky zavrtávač. V létě jsem z něj popravdě dost na hlavu. Vedra, že sama sotva funím a on starej kardiak se ješte zavrtá pod peřinu. Na moje snahy o ochlazení namočeným ručníkem reaguje vysloveně otráveně. Chladicí podložku ignoruje. Sníh mu nevadí, nejhorší je takové to vlhké lezavo. V dešti musí i v létě nosit ze zdravotních důvodů nepromokavou vestu. V zimě dostává kombinézu. Vlhké, deštivé počasí obecně nemá rád od štěněte. To když ho venčím, tak mám pocit, že ho vedu jak kozu na porážku. Za sucha mu zima nevadí. Jen nesmíme někde čekat.
Vlhké, deštivé počasí obecně nemá rád od štěněte. To když ho venčím, tak mám pocit, že ho vedu jak kozu na porážku. Za sucha mu zima nevadí
Jo, tak tohle máme úplně stejně. Už od štěnda oba psi nesnáší mokro, déšť a takové to vlezlé počasí. U psa jsem se teda do určitého věku snažila ho tahat ven i za toho počasí, co nesnášel. Aby byl pak doma prostě vyběhaný a spokojený - ale přišla jsem na to, že ho tím akorát trápím - přesně jak píšete - jako když jsem vedla kozu na porážku, utrápený výraz ve stylu "ses zbláznila, kam jdeme". Fena za deště absolutně nikam nejde - ta se prostě sekne. Nyní když prší a je "sychravo" tak otevřu dveře ven, psi vykouknou vykuleně a okamžitě to otáčí zpátky domů, psa teda překecám, aby se aspoň vyvenčil - to je pak fofr. Ale fenu musím buď na trávu donést a nebo připnout na vodítko, dobrovolně prostě nejde (a dooost lidí má se stejným plemenem to samé), je schopná vyběhnout jen na zámkovku, která je pod střechou a vyvenčit se tam. Když prší fakt hodně a vidí to z okna, nebo slyší, tak to už nechtějí ani k těm dveřím a dělají, že nejsou doma . Pokud je zima - mrzne, ale je sucho, tak v pohodě - ale přesně jak píšete, nesmíme nikde moc čekat, to už se pak klepou. A pokud je sice zima, i když třeba nemrzne, ale všechno taje nebo mrholí, tak to se jim opět ven nechce, zvedají tlapky a koukají na mě dost vyčítavým pohledem, ale pořád lepší jak déšť.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Včera večer už mi přivenčení lítal jak postřelená koza, aby se zahřál - 10 nad. Ale doma to nehrotí, i když tedy přes každou z 5 kenel a kukaní má deku, tj. uvnitř si nafuní saunu.
Takhle velkou kukaň taky hledám, už jsem kdysi dávala výzvu, zda někdo neví....chtěla bych jí pro bulinu na chatu, na křesílko se nevejde(vejde, ale je tam namotaná jako krajta) a do postele nesmí- já se se psem nevyspím...celou noc po mě šlape a.t.d. jinak na gauči se občas snaží mi lehnout až na hlavu, velice kontaktní pes.
Teď koukám a psina leží natažená- na gauči samozřejmě , když jí přikreju nevadí jí to, ale vyloženě nevyhledává, jen se musí někoho pořád dotýkat. Není taky vyloženě z deště nadšená, ale když se rozehřeje, což trvá tak 15 minut chůze ala koza na porážku, je o.k. Ono záleží kam se jde....
K vašemu psovi, co klouby, pokud jsou v teple nemá problém je znovu rozhýbat...nebo se to tak od mala naučil a udělal si tepelný komfort těla o něco vyšší....
Myslíte, že je možné, že by takhle pořád zalejzal kvůli kloubům? Že by ho bolely? Ale žádné známky toho, že by ho bolely klouby jinak nejeví - zvedá se bez problémů, rychle.... A to na cvičáku nebo tréninku čeká v autě, kde není přikrytý a i odtamtud se zvedá v pohodě, i v zimě. Jen když mrzne a čeká v autě, tak dávám vestu - protože bez ní se tam klepe zimou - jak je rozehřátý a nehýbe se, jinak ne. Nikdy jsem nepostřehla nic, co by vedlo k tomu, že má problém s klouby. A to zalézání pod deku má rád od štěněte - jen tedy teď mi to přijde nějaké častější, že si tam zalejzá i sám. A upřímně mě vůbec nenapadlo, hledat v tom nějaký problém s klouby, teď jste mi dala brouka do hlavy .
nebo se to tak od mala naučil a udělal si tepelný komfort těla o něco vyšší.. no tohle by bylo možné, jen zase ale venku úplný zmrzlík není, zimu má rád. A pokud třeba topíme v kamnech, tak fena hrozně ráda leží natažená na rozehřátých dlaždicích u kamen, nebo v pelíšku vedle kamen a to pes zase vůbec. Mě spíš přijde, že to má vyloženě spojitost s tou dekou nebo peřinou, s tím zavrtáním, že to je něco jako zlozvyk .
Tedy nevím jak na třicetikilové zvíře, ale co vím tak na malé písky mívají takové ty tulipytlíky. Ale taky nevím, jestli by to ten náš využil. Peřina je peřina. A momentálně považuje za vrchol pohodlí, když jsem po doktorech a on si může zabrat tulipolštár.
Jinak momentální počasí je to, co mu vyhovuje nejvíc. Když neprší a přes den je kolem těch patnácti stupňů. Včera, jak celý den lilo to se tvářil, že není, abych ho náhodou nehnala ven. Čekala jsem, než to přejde, ale stejně jsme přišli z procházky pěkně navlhlí, protože mrholilo a foukal vítr.
marcelaamax
napsal(a):
Ptám se spíše jen ze zvědavosti, zda má někdo taky tak zimomřivého psa. Protože mi začíná připadat, že je to snad čím dál tím horší . Já jsem na tom teda úplně stejně jako ten pes . To, že spí pod peřinou (u mě pod péřovou) i v létě je samozřejmost. Já jsem taky věčně zmrzlá a i na gauči se vždy přikrývám dekou - jakmile pes vidí, že beru deku a jdu se přikrýt, tak se okamžitě cpe ke mě pod deku. Ale poslední dobou už se začal zavrtávat pod deku i sám, téměř pořád - mám deky přes gauč, takže si vždycky najde skulinku a vleze pod tu deku, to samé s dekou co má na pelechu a na křesle, navíc poslední dobou doma leží pořád stočený do klubíčka (i pod tou dekou) jakoby se zahříval. Protože takhle lehával vždy když mu byla fakt zima, než jsme třeba v zimě zatopili nebo tak, jinak ležel na boku, nebo prostě rozvalený a mě je divné, že by mu byla zima už teď? Máte někdo zkušenost, že by pes s přibývajícím věkem byl i více zimomřivý? Není teda starý, jsou mu 4 roky. Ještě podotýkám, že venku je i v zimě když mrzne v pohodě, když se hýbe. Miluje sníh a válí se v něm, jsme i v zimě aktivní, neválíme se doma, ale jakmile domů přijdeme, tak je takhle zmrzlý...Jediné co nesnáší a kdy se mu ven opravdu nechce je déšť - to by se nejradši ani nevenčil, stejně tak fena. Ale ta zase doma není tak zmrzlá - pod deku si taky vleze, ale nevydrží tam dlouho. Ale té zase dělají celkem problémy mrazy venku - ta se klepe jen co vylezeme - takže má vestu a musí se hodně hýbat.
Jak jsou na tom vaše psiska?
Neporadím, ale vyměnila bych si to s nimi hned!
Byla bych v klidu a nehledala bych za tím asi nic extra. Moje fena to taky dělá, akorát to přikrytí se sama objevila o něco dřív. Má na to speciální grif, na který jsem dost čuměla, když jsem poprvý odhalila, jak to dělá.
Sníh má taky ráda, lítá v něm, hraje si, holomrazy jí jsou ale nepříjemné a jakmile začne být chladněji, tak chodí taky pod peřinu. Třeba v dešti na procházky chodit moc nechce a tváří se jak kdybych ji mučila.
Jako štěně si pod deku v průběhu dne chodila míň, usoudila jsem, že hlavně proto, že jí bylo všude plno, věčně ji něco zajímalo a stěhovala se z místa na místo častěji.
Už je ale dospělá, tak si dopřeje šlofíka na oblíbeném místě delší dobu a pořádně se k tomu zachumlá. Taky se vrtá do dek častěji než jako malá, ale přičítala jsem to tomu, že se to jednak pořádně naučila, tak proč by to neuvyužila, když je to pohodlnější, pak taky vyrostla už je klidnější a hlavně... Rozmazlenost. To bude hlavní důvod. 😁
napsal(a):
https://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/kukane_iglu/744190
no to bych se nemohla doma přiznat, co stál psí pelech- asi spíš to donese Ježíšek , .......dražší než naše postele z masivu na zakázku s šesti nohama...
napsal(a):
https://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/kukane_iglu/744190
No paráda, jak opravdu úžasný, to by se líbilo na spaní i mě ....tak ještě, že mám "bernardýny" a nic takového nepotřebujeme...stačí, že jim furt nadávám, ať si lehnou alespoň na deku a neleží na tý studený dlažbě...a k tomu samozřejmě výhružka typu "a až budete mít proleženiny kloubů, tak za mnou nechoďte, protože vám to furt říkám, ať ležíte na měkkým a vono je to furt plat prtný"
My máme od Reedog, konkrétně ty pyramidy. M pro 12 kg trubku akorát. A to L je docela velké.
https://www.reedog.cz/boudy-pro-velke-psy/
Jako ja bych to za ty penize nikdy nekoupila - ale ptali jste se, jestli to jde sehnat