Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krista1010

11.9.2019 11:35
Krista1010

XXX.XXX.53.143

Dobrý den všem, už si připadám bezmocná. Máme pejska jsou mu 4 roky je to takový malý lump. Často se stává ,že doma dost zlobí. Venčíme ho pravidelně,věnujeme se mu co můžeme. Ale stejně to nepomáhá. Škrábe zdi,ničí nábytek,vytahuje boty z botníku atd. Poslední dobou začal doslova krást ze špajzy jídlo. Naučil se otvírat si. Občas se mi stane že zapomenu dat před dveře židli a to pak je katastrofa. Je mu jedno co sní jak po čočku,brambůrky..jenom nechá prázdné obaly po bytě. Když mu neumožním přístup tak si najde jinou zábavu. Několikrát jsem ho načapala že ta potvora vleze na židli a ze stolu pak krade. Před odchodem z domů musím všechno kontrolovat aby nic neukrad apod. Krade i výzdobu ze stolu apod. Třeba dneska jsme byli snad hodinu venku vzala jsem míček nechala ho i proběhnout. Dala jsem mu pak najíst a pak si šel spokojeně lehnout. Odchazela jsem pouze pro nákup do obchodu ať mužů vařit nebylo to ani půl hodiny a za tu půl hodinu se mu podařilo opět vyjist celou špajzu. Ani mě nechtěl přivítat. To už poznám jak se blíží skloněná hlava a pomalu našlapuje a očividně má strach . V tom momentu už neuděláte nic. Psa pouze trestám když ho načapu. Je velice učenlivý a věřím že se tohle odnaučí ale nevím jak na to.

11.9.2019 11:43
assil

XXX.XXX.225.195

Není to lump, co zlobí, ale chudák, co se nudí. Musíte ho zaměstnat a to pořádně a adekvátně plemeni. Házením míčku ho nezaměstnáte, to se akorát tak rozehřeje. Pořídili jste si aktivní plemeno, tak holt to chce svoje.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2019 11:58

assil napsal(a):
Není to lump, co zlobí, ale chudák, co se nudí. Musíte ho zaměstnat a to pořádně a adekvátně plemeni. Házením míčku ho nezaměstnáte, to se akorát tak rozehřeje. Pořídili jste si aktivní plemeno, tak holt to chce svoje.

S tím teda souhlas...

Co se kradení jídla týče, tak sama s tím mám zkušenost....pes nekrade, fena ano, ale opravdu jen to, co necháme volně ložené na lince......ale jako třeba chleba na talíři, uzmula by i maso, ale ani by jí nenapadlo třeba vzít něco v obalu...ať už zmiňovaná čočka, brambůrky, těstoviny, rýži.......a rozhodně to není proto, že by neuměla něco rozbalit.....taky jí ani nenapadne brát něco ze špajzky....a to by klidně mohla, protože nemám špajzku, ale policový systém s košíčky, žádná překážka tam není....
Dál píšete ničí zdi a nábytek......
Takže i já si myslím, že se pejsek prostě nudí.....chtělo by to asi víc zaměstnávat i hlavu, pes, který musí přemýšlet je kolikrát víc unavený, než ten, co párkrát přinesl míček.

11.9.2019 12:11
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Souhlasím.Nudí se.

Mimochodem ,,snad hodinu,, chodíme v nouzi nejvyšší, déšť, vánice apod... spíš alespoň dvě, tři...

11.9.2019 12:13

Zarazila mě tahle část věty: ...nechala ho i proběhnout". To píšete, jako by proběhnutí bylo něco nad rámec, vzácného a hodného obdivu
Buď jste to blbě napsala, nebo ho nevenčíte tak, jak potřebuje. Pokud jen šlape na vodítku, není šance, aby se unavil. A neunavený pes bude vymýšlet, ale to už psali nade mnou a nebudu to přepisovat.

11.9.2019 12:22
eli22

XXX.XXX.96.227

Přesně jak je psáno výše, nudí se. Před lety si dcera pořídila úplně stejné štěně. Mohla se mu věnovat jen pár hodin denně, což bylo strašně málo. Naštěstí měla dost rozumu a ještě jako mladého ho dala kamarádce, tam je ok. Určitě ho za to ale netrestat, tím se ničeho nedocílí.

11.9.2019 16:41

Na fotečce zadavatelky vidím nějaký bull plemeno?? Je to možný??
Co znám tyhle psy, tak ti mají energie, chuti něco dělat, dobré nálady na rozdávání....
já osobně bych takového psa mít nemohla, nemám na to tu správnou akční náturu, no ale když už si něco takového pořídím, tak musím počítat s tím, že se psem budu muset NĚCO DĚLAT.
Jo my, co máme doma lenochy a povaleče si můžeme dát klidně i jen hodinovou prochajdu, kde nemusím dělat vůbec nic, ani házet míčky, ani vymýšlet zábavu, protože pro moje pesany je zábava, že jsou venku, mimo svoje teritorium a venku je tolik podnětů.....no a když přijdem domu, tak padnou za vlast, opravdu je ani nenapadne vymejšlet nějaký bejkárny.

11.9.2019 16:54
janaa

XXX.XXX.184.79

Jako slyšela jsem o psech,u kterých můžete nechat jídlo na stole, na lince, a ani se ho nedotknou u nás scifi. Šéf odešel,tak co tu je,je naše Nedosáhnu,přistrčím si židli,normálka Ke špajzce pořiďte klíč nebo obraťte kliku, jinde jídlo schovejte. A unavit, což neznamená nechat proběhnout pes potřebuje práci,makat,zaměstnat hlavu i tělo, pak bude ráda,že má chvíli klid

11.9.2019 17:54

janaa napsal(a):
Jako slyšela jsem o psech,u kterých můžete nechat jídlo na stole, na lince, a ani se ho nedotknou u nás scifi. Šéf odešel,tak co tu je,je naše Nedosáhnu,přistrčím si židli,normálka Ke špajzce pořiďte klíč nebo obraťte kliku, jinde jídlo schovejte. A unavit, což neznamená nechat proběhnout pes potřebuje práci,makat,zaměstnat hlavu i tělo, pak bude ráda,že má chvíli klid

No tak to u naší ovčandy úplně v klidu........ale tak to nebyla naše zásluha, nikdo jí nic takového neučil, prostě jí to ani nenapadlo........současný pes na to asi nemá inteligenci...tudíž nekrade, jeho sestra je v tomto mistr..........
Ale nej byl náš chrťák, v životě jsme ho při ničem nepřistihli a navíc on kradl jen něco, takže schleba s máslem a se šunkou...chleba nechal, snědl šunku a člověk si pak říkal, že tam asi tu šunku zapomněl dát.

12.9.2019 06:33
janaa

XXX.XXX.147.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak to u naší ovčandy úplně v klidu........ale tak to nebyla naše zásluha, nikdo jí nic takového neučil, prostě jí to ani nenapadlo........současný pes na to asi nemá inteligenci...tudíž nekrade, jeho sestra je v tomto mistr..........
Ale nej byl náš chrťák, v životě jsme ho při ničem nepřistihli a navíc on kradl jen něco, takže schleba s máslem a se šunkou...chleba nechal, snědl šunku a člověk si pak říkal, že tam asi tu šunku zapomněl dát.

Jasně,to byla nadsázka, labradoři jsou pažravci a mops jakbysmet. Já můžu nechat věci na lince, v kuchyni přes noc, jsem vedle,takže to si psi nic nevezmou (a to v kuchyni mají svůj gauč a pelechy,kde spí). Ale jak se odejde,tak je jasno, jééé, copak nám to tu nechali,dobrou chuť

12.9.2019 07:58

janaa napsal(a):

Ono je to pes od psa. Jednu fenu mám nežravce, ta si prostě sama nevezme nic, jak to není maso. Ostatní žerou ovoce na zahradě, ji to nezajímá, maximálně pokud něco nakrájím pro všechny, třeba meloun, a krmím je z ruky, tak to si dá, protože by o něco mohla přijít, když všichni ostatní mi to rvou z ruky

12.9.2019 08:13

janaa napsal(a):

Jako slyšela jsem o psech,u kterých můžete nechat jídlo na stole, na lince, a ani se ho nedotknou  

Taky jsem o nich jen slysela
Dokud jsem doma, nedotknou se niceho.
Jakmile odejdu - patri jim vse co neuklidim

Pro zadavatelku - uklizet. Zamezit psovi pristup. Nic jineho nefunguje.
A pocitat s tim, ze to bude jeste dlouho zkouset a cekat na vasi "chybu". Tohle chovani jen tak nevyhasina...

Krista1010

12.9.2019 09:43
Krista1010

XXX.XXX.53.143

Ono to je těžko,Pejskovi se snažíme věnovat co nejvíce, chodíme oba do práce a po práci ho bereme na pole,hážeme mu i fresbe,občas to obnenime ze jdem na pneu samozdrejme o víkendu bývame cely den venku,ráno ho vencim co nejdéle než jdu do práce..s chlapem se střídame je málo kdy sám a pořad je něco špatně . Koupila jsem mu i hračku takovou co do ni dáte něco a on to má na zabavení chvíli to fungovalo pak zase.. samozdrejme hračky obnenujem.. myslím si ze se pejskovi snažíme věnovat nejvíce ..doma i cvičime povelny,hrajeme si ze se pretahujeme. Jezdíme i na kole a pejska bereme sebou. Mám známe co mají taky pejska stejne rasy a chodí ho 3 denně vencit a nedělá ji to co nám ..a to podotýkám ze nechodí na pole na frisbe .. mimochodem pejsek bývá 7-8 denně . Občas jak můžeme tak jdeme i na hory.

12.9.2019 10:09

Já teda nevím, ale nepřijde mi zrovna aktivita jako frisbee nebo běh u kola to nejvhodnější pro psa. Ale třeba sem napíše marcelamax, která má podobný plemeno.

12.9.2019 10:24
Terven

XXX.XXX.110.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já teda nevím, ale nepřijde mi zrovna aktivita jako frisbee nebo běh u kola to nejvhodnější pro psa. Ale třeba sem napíše marcelamax, která má podobný plemeno.

Já teda psy běžící u kola vídám poměrně často. Ale většiny je mi líto. Jsem si jistá, že jsou typy psů, které to opravdu baví, ale řekla bych, že jich je minimum. U ostatních je to dril, pes by si to dobrovolně nevybral, běží prostě proto, protože musí.
A občas vídám psy, pro které je to vysloveně nevhodné - třeba velká plemena, v letech a mírně obézní- majitel má zřejmě pocit, že pes už se nehejbe tolik, kolik by měl a potřebuje shodit.

12.9.2019 10:57
assil

XXX.XXX.225.195

Krista1010 napsal(a):
Ono to je těžko,Pejskovi se snažíme věnovat co nejvíce, chodíme oba do práce a po práci ho bereme na pole,hážeme mu i fresbe,občas to obnenime ze jdem na pneu samozdrejme o víkendu bývame cely den venku,ráno ho vencim co nejdéle než jdu do práce..s chlapem se střídame je málo kdy sám a pořad je něco špatně . Koupila jsem mu i hračku takovou co do ni dáte něco a on to má na zabavení chvíli to fungovalo pak zase.. samozdrejme hračky obnenujem.. myslím si ze se pejskovi snažíme věnovat nejvíce ..doma i cvičime povelny,hrajeme si ze se pretahujeme. Jezdíme i na kole a pejska bereme sebou. Mám známe co mají taky pejska stejne rasy a chodí ho 3 denně vencit a nedělá ji to co nám ..a to podotýkám ze nechodí na pole na frisbe .. mimochodem pejsek bývá 7-8 denně . Občas jak můžeme tak jdeme i na hory.

Málokdy je sám? Pak je možný, že jste ho nenaučili být sám a trpí separační úzkostí. Pak psi obvykle štěkají a nebo ničí. A nebo druhá možnost, že prostě to co s ním děláte, je furt málo.

12.9.2019 10:57

Krista1010 napsal(a):

"Mám známe co mají taky pejska stejne rasy a chodí ho 3 denně vencit a nedělá ji to co nám"

takhle to nefunguje, no. Pes neni za nic vdecny a nebude se podle vasich meritek chovat slusne, jen protoze to tak dela i jeho soused
musite zamezit - mechanicky - tomu, co nechcete, aby delal. uklizet, zabrany, dvere.

nabidnout jinou zabavu -doma kosti na okus, plnene hracky.
a venku -nejake smysluplnejsi vyziti nez ma dosud.

proste neco zmente.

Krista1010

12.9.2019 11:20
Krista1010

XXX.XXX.156.52

Děkuji všem za radu zkusím vyzkoušet něco nového co nezná..popřípadě se budu radit s nějakým dobrým kynologem. 😊

12.9.2019 11:43
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pes nemá zábavu, kterou by potřeboval, tak si ji hledá sám.
Je to tady psané už mnohokrát. Nestačí jen chodit venčit. Musíte ho při procházce zabavit tak, že doma padne únavou. A to ani tak ne fyzickou, jako psychickou. Choďte cvičit. Poslušnost, triky, nosework. Ne jen mechanické honění za něčím (míček, talíř), ale přemýšlení.
Pořídilii jste si naprosto nevhodné plemeno pro vás, ale pes za to nemůže, tak se mu holt dalších 10 let musíte přizpůsobit. A když se mu budete skutečně věnovat, ne jen cosi házet a někam bezduše běhat, bude pes spokojeně na vás doma v klidu čekat.

12.9.2019 11:51
Evv

XXX.XXX.40.119

Zkuste se podívat na instagram Bu Dulis kennel, dá se tam moc fajn pozorovat jak slečna zaměstnává Amstaffy, myslím že fajn inspirace (a mezi náma na ty psy se dobře kouká ).

12.9.2019 14:00

Terven napsal(a):
Já teda psy běžící u kola vídám poměrně často. Ale většiny je mi líto. Jsem si jistá, že jsou typy psů, které to opravdu baví, ale řekla bych, že jich je minimum. U ostatních je to dril, pes by si to dobrovolně nevybral, běží prostě proto, protože musí.
A občas vídám psy, pro které je to vysloveně nevhodné - třeba velká plemena, v letech a mírně obézní- majitel má zřejmě pocit, že pes už se nehejbe tolik, kolik by měl a potřebuje shodit.

No právě mně těch psů je taky líto a myslím, že na jejich nohy to zrovna taky není OK. I když v poslední době jsem u nás nikoho takhle se psem neviděla. Vidívám jen jednu paní běhat s českým horským psem, takový kratší dogtrekking, běhá každý den.

12.9.2019 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

U nás u kola nějaký teriér, toho moc neznám. Občas kluk ze sousedství vezme ke kolu huskynu, protože jinak s ní chodí jen jeho děda, starší pán na pomalou ranní obchůzku. Nově jsem u kola potkala malamuta, který má něco přes rok a bydlí nedaleko. Ještě chodívá celkem často kluk s nějakým bullem, kterého bych teda potkat nechtěla, ale občas je vidím(cyklotrasu mám před barákem) Všichno tihle psi ke kolu v pohodě a bylo to vždycky až v podvečer, či téměř za tmy. Ale jinak taky psu ke kolu moc nefandím, protože ten pes si to nevybral a bála bych se, že neodhadnu jeho možnosti a přetáhnu ho. Stalo se to muži, když ho vzal na in-liny. Už jen to, že je to právě jen po asfaltu dobré není. Když jsem s ním běhala já, tak to jsme byli zdechnutí tak nějak oba

14.9.2019 12:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Souhlasím s ostatními - hodina házení balonku je prostě pro aktivního psa žalostně málo. Mám podobné psy, jo taky máme balonek, frisbee, puller - ale mohla bych jim to házet půl dne a unavení nebudou. Na běhání u kola nevidím nic špatného - pokud to psa baví. Já doma beru postroj a kolo a pes už řve jak se těší - jezdí v tahu, spíš teda na koloběžce, ale někdy i u kola. Fena zatím na volno, a taky jí to baví. Jezdíme tedy zásadně po polňačkách, loukách a ne po asfaltu, kousek musíme po silnici, ale to jdeme puď pešky a nebo pomalu (ne v tahu). Ale jak už bylo řečeno, chce to unavit i psychicky - cvičení poslušnosti, čuchání,nějaké hry - něco, u čeho bude pes používat hlavu. A co bull sporty, neuvažovali jste nad nimi? Moji psi to milují a unaví se - fyzicky, ale i psychicky - protože je to i o tom, že ten pes se taky musí soustředit, přemýšlet, ovládat se atd.....

16.9.2019 09:33
jezicek

XXX.XXX.94.7

Vite proc roztahava boty, vybira spiz atd?
1) protoze ho to bavi a uspokoji
2) protoze muze
---------------
Reseni je jednoduche a jmenuje se zamek, petlice atd.

A ten zbytek, to je porad dokola.
Reseni neni aktivniho psa "unavit" hazenim micku, naopak, ve stredne a dlouhodobem horizontu je to kontraproduktivni, psovi roste zavislost na adrenalinu a pohybu, zvysuje se mu kondice a potrebuje vic a vic.
Pes se mnohem lepe za jednotku casu unavi cimkoli, kde se musi soustredit, prepinat mezi klidem a vzruchem, ucit se, pouzivat cumak a mozek.

A naucit psa odpocivat v dobe nepritomnosti majitele. Nejlepe se to uci nacvikem pobytu v kennelce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík