Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2019 18:51

Zdravím 🙂

Budu mít možná pro někoho úplně pitomý dotaz, ale mám poprvé "chlupatého" psa (rozuměj, psa s podsadu) a vymýšlet varianty je vzhledem k velikosti celkem nákladné.

Jde o označení psa ve tmě nebo při šeru. Chovatelkou mi bylo řečeno, že není vhodné používat postroj kvůli poškozování srsti (ovlivnění výsledků výstavy?), ale moc nevím, jak psa potmě označit jinak. Obojky se mi v chlupech ztrácí, ať už jde o reflexní nebo blikající, blikačka na obojku jde taky vidět jen v případě, že je pes zrovna dobře natočen.

Chtěla bych se tedy zeptat majitelů chlupacu, jak to řeší, fígle, vychytávky, popř. Tip na postroj, který mu nevyskube kožich 🙂 u mě se jedná o obří plemeno, tak uvitam i zkušenosti majitelů podobných oblud 🙂

Fotka jen tak pro upoutani 🐾

12.9.2019 19:59

mám pyrenejského horského = velechlupatý a postroj a žádná újma na srsti se nekoná

postroj má reflexní prvky, možno i reflexní šňůru (vodítko) a na postroj lze samozřejmě připevnit třeba vánoční řetěz či barevnou hudbu.....

a za tmy ho ze šńůry nepouštím......(krom toho bílý pes = ve tmě viditelný pes)

12.9.2019 20:20

Já mám toto, asi mu připnu blikačku na ocas.

12.9.2019 20:41

Inspektor Pišišvor napsal(a):
My tohle:

Koukám že reflexní i koník, ale u nich je to podstatné jednodušší je ovesit 😁
Jinak ten šátek je super, pod čím se to dá sehnat?

12.9.2019 21:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Máme tento svítící obojek(trubici) https://petdiscont.cz/produkt/186535-obojek-dog-fantasy-svetelny-svetle-modry-45-cm?utm_source=zbozicz&utm_medium=ppc&utm_campaign=zbozicz - tedy podobný z Aliexpresu. Mám tedy bílého psa, takže mu to hezky odráží a svítí, jak ten vánoční stromeček Na jednu přední a jednu zadní nohu dostává reflexní pásku, další mám já a ještě odrazku na tašce. Psa na naší téměř polňačce pouštím na volno, když něco jede, tedy odchytávám, ale stane se, že někdy nestihnu, když se někde vzadu začichá, tak je alespoň hezky vidět.

12.9.2019 21:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koukám že reflexní i koník, ale u nich je to podstatné jednodušší je ovesit 😁
Jinak ten šátek je super, pod čím se to dá sehnat?

Jj, my musíme přes silnici, a přece jenom je to jistější i kvůli myslivcům, když se už začíná dřív ztmivat a jsme vidět.

Ty obojky s šátkem jsme někde vyhráli - jsou od Brita, a nevím, jestli je mají i jako volně prodejné.

12.9.2019 22:08

Máme spoustu "medvědích" přátel a svítící obojky jsou perfektní.

13.9.2019 01:16

Tma a pes tu brzo zacne byt tema... Jako kazdy rok.
Reflexni prvky na obojku i voditku psa jsou vzdy fajn, stejne tak jako reflexni prvky na obleceni pana/psovoda.
Na tom se snad nic nemeni.
Snad se taky nic nemeni na tom, ze pokud se leze do ulice, tak jde pes i pan pospolu a idealne pres prechod, takze videt jsou oba.

Ale na druhou stranu... netesim se na kazdorocni diskoteku v parku, kdy k vam leti pes - vidite jen blikacky - a z dalky slysite jen "pojd sem.... on je hodnej... on neublizi, ke mne..., tak se vrat" ... Prominte...

13.9.2019 07:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tma a pes tu brzo zacne byt tema... Jako kazdy rok.
Reflexni prvky na obojku i voditku psa jsou vzdy fajn, stejne tak jako reflexni prvky na obleceni pana/psovoda.
Na tom se snad nic nemeni.
Snad se taky nic nemeni na tom, ze pokud se leze do ulice, tak jde pes i pan pospolu a idealne pres prechod, takze videt jsou oba.

Ale na druhou stranu... netesim se na kazdorocni diskoteku v parku, kdy k vam leti pes - vidite jen blikacky - a z dalky slysite jen "pojd sem.... on je hodnej... on neublizi, ke mne..., tak se vrat" ... Prominte...

Zrovna nás se to netýká, venčim převážně na loukách a v lesích, kde sotva potkám živou duši. Ve městě je to jiné, tam bych medvěda nepustila potmě navolno.
Označit psa chci spíš kvůli sobě, než kvůli ostatním, občas ho potmě nemůžu okem najít, ale na druhou stranu si myslím že při chůzi mezi obcemi po cestě je dobré, abychom byli vidět oba dva.

Díky za tipy🙂

11.10.2019 15:51

Nakonec jsme vyřešili.

Kdyby někdo měl podobný problém a chtěl inspiraci, mám z firmy Mutt and Go usitou reflexku na míru 🙂 není nijak podšitá a je lehoucka, pes není zvyklý nic nosit a nevadí mu. Cena i s poštou do 500🙂

koki55

23.8.2022 08:21
koki55

XXX.XXX.2.195

tady jsem našel dobrý souhrn https://www.zvireci-potreby.cz/bezpecne-vecerni-venceni-psu-a1457 snad pomůže při výběru

Přidejte reakci

Přidat smajlík