Náprava stravy u starého maltézáka

Maltézský psík
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marky00

13.9.2019 18:13
Marky00

XXX.XXX.92.100

Zdravím, převzala jsem 12-letého maltézského psíka. Byl u seniorů, kteří měli i dva kocoury. Psík nikdy neměl kvalitní stravu, dostával i kočičí granule. I přesto je velice vitální a aktivní, ujde i 20 km. Nemá problémy se srstí ani s nadváhou, jen mu smrdí z tlamy. Každý den dostával trochu granulí a odpoledne kapsičku (bohužel většinou Pedigree).
Ptala jsem se ve dvou chovatelských potřebách, doporučili mi maso v želé od značky Schesir, granule Ontariu Senior Mini nebo Brit Care Grain Free Senior Light Salmon & Potato.
Mohla bych poprosit o radu, jak mu nastavit jídelníček a jaké krmivo mu koupit?

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2019 19:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vynechala bych granule pro seniory, většinou je to ještě větší šrot, než granule pro dospělé psy. A Ontario nebo Brit už vůbec ne. Nechtěla byste zkusit raději maso? Pro takovýho prcka by to ani nebyly moc velký porce. Pokud trváte na granulích, tak doporučím třeba N&D Adult mini lamb.

13.9.2019 20:37
Terven

XXX.XXX.110.159

Jak píše Sarah...postupně bych ho zbavila humusu, na který byl zvyklý, vykašlala bych se na granule "senior" a "light" a pořídila mu kvalitní. Je to prcek, takže vás nezruinujou ani ty opravdu nej.
Ale spíš bych začala s masem - nejdřív klidně vařeným.
Občas mám ve střídavé péči fenu skorojorka, doma žere šrot typu Royal Canin vylepšený salámem, pizza rohlíkem anebo co dům dal. U nás má gastronomické hody. Kvalitní granule moc nechce, ale vytuněné masem si je dá a večer mívá vařené to, co má moje fena syrové plus přílohu, politou vývarem. Je v sedmým nebi a trávení kupodivu úplně v pohodě - tím, že žije s důchodkyní, je zvyklá úplně na vše

13.9.2019 22:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pejsek má 12 let. To moc času na nějaké velké změny nemáte. Mě trvalo 3 roky, než se mi podařilo převést útulkového psa z marketovek typu Propesko, Pedigree a pod. alespoň na slušné granule. Maso žere jen vařené a zelenínu s ovocem vůbec.
Takže vyzkoušejte dobré granule,(my teď zkoušíme granule yoggies), kvalitní konzervy (třeba MAX), ale pejska nenuťte, jen nabízejte.Občas je možné získat vzorky různých krmiv na e shopech.
S veterinářem určitě proberte ten zápach z tlamičky. Mohl by značit problémy se zuby,ale i se zažíváním.
Krmení je pro pejska zajisté důležité, ale mnohem a mnohem důležitější je, že ho budete mít rádi a "bude váš"!

13.9.2019 23:06
Terven

XXX.XXX.110.159

Pejsek má 12 let. To moc času na nějaké velké změny nemáte.

Pes malého plemene tady klidně může ještě pět let pobýt a změna krmení neprobíhá v řádu let - to značí buď nemocného psa anebo špatný postup.
Netvrdím, že každého psa lze kdykoliv bez problémů převést na barf, ale na vařené maso nebo kombinovanou stravu klidně. Nevidím důvod, proč to ve dvanácti letech nezkusit, fena, o které píšu, je taky dvanáctiletá.
Pokud je pejsek zvyklý na kapsičky a kočičí granule, změna je třeba určitě a nemyslím, že by maso bylo větší riziko než jiné granule. Naopak, má-li pes v háji trávení (což nebude tento případ) neustálé střídání značek granulí je cesta do pekla a přirozená strava je menší riziko. Samozřejmě ne jakákoliv.

14.9.2019 02:19
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jen poznámka: zdůraznila bych to, co výše psala "Terven". Tj. změnu dělat postupně a pomalu. Jinak se může trávení rozhodit, třeba i na delší dobu, zvíře může paradoxně průjmovat atd. A také jsem téměř jednoznačně za maso...

14.9.2019 07:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Pejsek má 12 let. To moc času na nějaké velké změny nemáte.

Pes malého plemene tady klidně může ještě pět let pobýt a změna krmení neprobíhá v řádu let - to značí buď nemocného psa anebo špatný postup.
Netvrdím, že každého psa lze kdykoliv bez problémů převést na barf, ale na vařené maso nebo kombinovanou stravu klidně. Nevidím důvod, proč to ve dvanácti letech nezkusit, fena, o které píšu, je taky dvanáctiletá.
Pokud je pejsek zvyklý na kapsičky a kočičí granule, změna je třeba určitě a nemyslím, že by maso bylo větší riziko než jiné granule. Naopak, má-li pes v háji trávení (což nebude tento případ) neustálé střídání značek granulí je cesta do pekla a přirozená strava je menší riziko. Samozřejmě ne jakákoliv.

Nikdo neví, co způsobilo krmení, které pejsek doteď žral.
A k tomu, že změna u našeho psa nebyla v pořádku/trvala dlouho.
Neznáte podmínky, neznáte psa, neznáte nás. Tak si prosím nechte posudky pro sebe. Vy máte zdravého, živého pejska, to je velké plus u útulkáče. Ne každý pes jde z útulku (+ předchozí život) v pořádku fyzicky,ale i psychicky.
A navíc nepíšu, že to nemají zkusit, ale když to nepůjde, tak si nedělat starosti.Žrádlo je důležité, ale ne nejdůležitější.

14.9.2019 08:54
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
Nikdo neví, co způsobilo krmení, které pejsek doteď žral.
A k tomu, že změna u našeho psa nebyla v pořádku/trvala dlouho.
Neznáte podmínky, neznáte psa, neznáte nás. Tak si prosím nechte posudky pro sebe. Vy máte zdravého, živého pejska, to je velké plus u útulkáče. Ne každý pes jde z útulku (+ předchozí život) v pořádku fyzicky,ale i psychicky.
A navíc nepíšu, že to nemají zkusit, ale když to nepůjde, tak si nedělat starosti.Žrádlo je důležité, ale ne nejdůležitější.

Já někoho soudím? A kde? Reagovala jsem na vaši větu, že ve dvanácti letech není moc času na změny. Píšu, že změna krmení neprobíhá v řádu let a pokud jo a pořád jsou problémy, bude to nemocným psem nebo špatným postupem. Za tím si stojím a nemůžu za to, že jste si to vztáhla na sebe.

a tohle mě docela pobavilo. Prosíte mě, abych si nechala posudky pro sebe, že vás neznám a obratem, hned v další větě, děláte totéž
Nemám útulkáče.

14.9.2019 11:16
dsj

XXX.XXX.181.86

K tomu smradu z huby - byla jste s pejskem u veta prohlédnout zuby? Naši sousedi zdědili po smrti babičky 10letého vestaje jezevčíkovatého.Také mu strašně smrdělo z huby, a při očkování mu vetka koukla do huby a doporučila odstranit zubní kámen a také mu musela vytrhat několik zubů - měl je shnilé v dásních, po tomhle zákroku se ze smradlavého nevrlého psiska které věčně vrčelo a chňapalo po ruce stal celkem snesitelný psík.

14.9.2019 21:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jo jo zuby mohou být pěkný malér .....................

Přidejte reakci

Přidat smajlík