ISARA BOHEMIA štěně kavalíra

Prodám Kavalír king charles španěla - Ch. st. ISARA BOHEMIA nabízí k zadání...
30000 KčRoxi
XXX.XXX.76.83
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, mám 8 měsíční štěně kavalíra, který se mi hrozně bojí jiných psů. Tento problém mám již od jeho příchodu k nám, jako úplné miminko mi před jinými psy utíkal a kňoural, podařilo se mi ho seznámit s tetiným jezevčíkem ktereho má rád ale jinak se mi ho moc nedaří socializovat. Snažila jsem se ho dávat dohromady s jinými psy, které jsme potkali nebo i cíleně pomocí psů mých přátel ale buď mi chtěl utéct nebo mi zhruba od 6. měsíce začal na psy štěkat pokud je na vodítku, dokonce se mi jednou lekl psa za plotem a utekl, naštěstí je na mě dost fixovanej a na mé volání přiběhl. Předevčírem jsem potkala paní, která i když štěkal svolila abych ho seznámila s její fenkou, tak nejdřív hysterák a tahání na vodítku a když viděl, že se jí dotýkám a hladim tak si jí i očuchal a jen párkrát ňafnnul a byl klid, ovšem když potkáme jiného psa vše se opakuje. Za celých 6 měsíců co ho mám mi ho pes nepokousal, jen se mi na něj párkrát vyřítil jiný pes ale nic mu neudělal, mám podezření jestli se mu něco nestalo ještě před tím, než jsem si ho vzala. Mám se snažit ho dál seznamovat s jinými pejsky i když mi vyvádí?
To je zajímavé...tady je to taková obligátní otázka - a máte ho z dobrých podmínek? Není z nějaké množírny nebo pochybného chovu? Protože psí mimina po odběru cca v těch dvou měsících se obvykle nebojí ničeho a nikoho, nemají z toho rozum. Ostražitost přichází až s věkem nebo případnými blbými zkušenostmi.
A to malé "neohrožené" štěndo se pokudmožno socializuje tak, aby ta hysterie u něj vůbec nevypukla.
U vašeho psa bych to viděla buď na vrozenou labilitu anebo nějaký špatný odchov. Ono mimochodem - zlá zkušenost nemusí být jenom pokousání, stačí, že štěně zažije hrůzu, nemožnost úniku či obrany, ztrátu kontroly. Typické jsou situace, kdy se k vyděšenému štěněti přiřítí hodný halama a všichni se tomu smějou, protože se přece nic nestalo.
Pejska bych do seznamování nenutila, pokud o to sám nebude stát. Spíš bych se snažila, aby byl schopen se vedle cizích psů pohybovat bez hysterie, v klidu je míjet, aby pro něj nepředstavovali stres.
Roxi
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, mám 8 měsíční štěně kavalíra, který se mi hrozně bojí jiných psů. Tento problém mám již od jeho příchodu k nám, jako úplné miminko mi před jinými psy utíkal a kňoural, podařilo se mi ho seznámit s tetiným jezevčíkem ktereho má rád ale jinak se mi ho moc nedaří socializovat. Snažila jsem se ho dávat dohromady s jinými psy, které jsme potkali nebo i cíleně pomocí psů mých přátel ale buď mi chtěl utéct nebo mi zhruba od 6. měsíce začal na psy štěkat pokud je na vodítku, dokonce se mi jednou lekl psa za plotem a utekl, naštěstí je na mě dost fixovanej a na mé volání přiběhl. Předevčírem jsem potkala paní, která i když štěkal svolila abych ho seznámila s její fenkou, tak nejdřív hysterák a tahání na vodítku a když viděl, že se jí dotýkám a hladim tak si jí i očuchal a jen párkrát ňafnnul a byl klid, ovšem když potkáme jiného psa vše se opakuje. Za celých 6 měsíců co ho mám mi ho pes nepokousal, jen se mi na něj párkrát vyřítil jiný pes ale nic mu neudělal, mám podezření jestli se mu něco nestalo ještě před tím, než jsem si ho vzala. Mám se snažit ho dál seznamovat s jinými pejsky i když mi vyvádí?
Určitě ho seznamujte, máme něco podobného a jezdíme na free soboty, tedy socializační soboty - společné venčení - k panu Desenskému. Sejde se tam vždy kolem sta pejsků, i více, s různými "neduhy" (bojácní, vzteklí, kousací,..) a společně se to řeší, povídáme si s páníky, sdělujeme info, radíme si atd. Je to fakt super. A pro ty, komu pan Desenský nesedí: nemusíte se tam s ním vůbec potkat, pokud nechcete.