Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Zdravím všechny, po dlouhém přemýšlení jsem si řekla, že sem zkusím napsat ohledně mého malého raubíře. Pořídila jsem si minulý rok v prosinci štěňátko trpasličího pinče. Vzala si pár dní dovolenou, zvykala ho v bytě samotného, na chvíli jsem odcházela, aby věděl, že to bude normální zůstávat doma beze mě a že se mu vždycky vrátím. Nastoupila jsem v pohodě do práce a chodila jsem venčit o poledních pauzách. Bylo to OK, sem tam klasické štěněcí nehody, ale pohoda. Pak jsem s venčením o poledních pauzách přestala a bylo to také v pořádku. Ovšem v dubnu jsem šla na operaci zubů, kde nastaly trochu komplikace, dostala jsem neschopenku bez vycházek, a tak venčení probíhalo pouze okolo baráku a celou dobu jsem s ním vlastně byla doma. Po nástupu zpět do práce mi od té doby sousedi z okolních bytů říkají, že když jsem pryč, tak je u mě doma docela povyk. Já jsem nechtěla věřit, že to mé malé zvíře může dělat nějaký echt rámus, kort, když v mojí přítomnosti sotva štěkne, natož ještě výt. A tak jsem si domů nainstalovala kameru. No mazec. Pět hodin po mém odchodu do práce začne příležitostně výt, ale není to vytí úplně v pravém slova smyslu. Je to smíchané s takovým pláčem, až mě to trhá u srdce, když to slyším. Ze začátku jsem si myslela, že se mu opravdu stýská, ale z kamery jsem zjistila, že to často nedělá jen tak, jakože popláču si, že tu panička není. Dělá to třeba i v situaci, když mu něco nejde - když na něco nedosáhne, nebo mu někam zapadne hračka, apod. Prostě, když mu něco nehraje do karet a vytočí ho to (asi?). Je to "chvilková" záležitost, za celou dobu, co jsem v práci, tak za celý den je to maximálně 30 minut a to si myslím, že i přeháním. Sousedi to vnímají, protože je to dost intenzivní ječák. Ale ovšem je to otravné a je mi ho líto, pokud se nějak trápí. Hraček tam má dostatek, různých druhů, před odchodem z práce jsme na procházce, ví, že se každý den vracím a jdeme zase okamžitě ven, a přesto to dělá. Nechci mít problémy se sousedy, protože je to fakt hlasité a ani nechci, aby se můj pes trápil (pokud to tak opravdu je) a tak moc nevím, co teď s ním. Do elektrického obojku, který reaguje na hlasivky se mi s ohledem na jeho věk (bude mu rok) ještě úplně nechce a tak to zkouším tady. Máte taky zkušenosti s něčím takovým? Přejde to?
Uživatel s deaktivovaným účtem
JančaN
napsal(a):
Zdravím všechny, po dlouhém přemýšlení jsem si řekla, že sem zkusím napsat ohledně mého malého raubíře. Pořídila jsem si minulý rok v prosinci štěňátko trpasličího pinče. Vzala si pár dní dovolenou, zvykala ho v bytě samotného, na chvíli jsem odcházela, aby věděl, že to bude normální zůstávat doma beze mě a že se mu vždycky vrátím. Nastoupila jsem v pohodě do práce a chodila jsem venčit o poledních pauzách. Bylo to OK, sem tam klasické štěněcí nehody, ale pohoda. Pak jsem s venčením o poledních pauzách přestala a bylo to také v pořádku. Ovšem v dubnu jsem šla na operaci zubů, kde nastaly trochu komplikace, dostala jsem neschopenku bez vycházek, a tak venčení probíhalo pouze okolo baráku a celou dobu jsem s ním vlastně byla doma. Po nástupu zpět do práce mi od té doby sousedi z okolních bytů říkají, že když jsem pryč, tak je u mě doma docela povyk. Já jsem nechtěla věřit, že to mé malé zvíře může dělat nějaký echt rámus, kort, když v mojí přítomnosti sotva štěkne, natož ještě výt. A tak jsem si domů nainstalovala kameru. No mazec. Pět hodin po mém odchodu do práce začne příležitostně výt, ale není to vytí úplně v pravém slova smyslu. Je to smíchané s takovým pláčem, až mě to trhá u srdce, když to slyším. Ze začátku jsem si myslela, že se mu opravdu stýská, ale z kamery jsem zjistila, že to často nedělá jen tak, jakože popláču si, že tu panička není. Dělá to třeba i v situaci, když mu něco nejde - když na něco nedosáhne, nebo mu někam zapadne hračka, apod. Prostě, když mu něco nehraje do karet a vytočí ho to (asi?). Je to "chvilková" záležitost, za celou dobu, co jsem v práci, tak za celý den je to maximálně 30 minut a to si myslím, že i přeháním. Sousedi to vnímají, protože je to dost intenzivní ječák. Ale ovšem je to otravné a je mi ho líto, pokud se nějak trápí. Hraček tam má dostatek, různých druhů, před odchodem z práce jsme na procházce, ví, že se každý den vracím a jdeme zase okamžitě ven, a přesto to dělá. Nechci mít problémy se sousedy, protože je to fakt hlasité a ani nechci, aby se můj pes trápil (pokud to tak opravdu je) a tak moc nevím, co teď s ním. Do elektrického obojku, který reaguje na hlasivky se mi s ohledem na jeho věk (bude mu rok) ještě úplně nechce a tak to zkouším tady. Máte taky zkušenosti s něčím takovým? Přejde to?
Jako zkušenost nemám....ale zkusila bych nejdřív klasiku...nechat mu v pelíšku moje tričko, nechat zapnutý rádio nebo televizi.........popř. začít znovu z nácvikem samoty.
JančaN
napsal(a):
Rádio má zapnuté od začátku, do teď. Pouštím mu ho každé ráno. Tričko bez efektu..
No tak pak mě napadají další klasiky....kong...nebo pokud je pejsek zvídavej, tak třeba krabice, kde jsou zmuchlané papíry a pejsek tam může hledat nějaký mňamky nebo balónek a samozřejmě základ, vzít před odchodem ven a unavit nejen fyzicky, ale i psychicky.
Přiznám se, že v tomto nejsem moc zběhlá, protože od začátku, co si přivezu štěně, tak najíždíme na nějakej režim, aby to pak pejsek zvládal doma sám a hlavně ten režim pak dodržuju i když jsme doma, možná v nějaké upravené formě, ale pořád je to o tom, že se střídají doby nějaké činnosti s dobami odpočinku.
Jedinej "hejkal" byla moje ovčanda, tam ani nešlo učit samotu, protože jakmile se za mnou zaklaply dveře, tak začala vyvádět.......ale i tady to postupně vyřešil striktní denní režim, akorát to u ní trvalo trochu dýl, resp. stačilo pár týdnů, kdy se přestala držet "maminčiny sukně" a byl klid.
My meli neco podobneho... ale jedna sousedka byla trochu mrcha a misto normalniho rozhovoru jako ostatní sousede mi hned vyhrozovala apod... museli jsme koupit el. obojek. Nastesti pouze ultrazvukovy. Nedaval soky Jen neprijemne pískal. Fena ho mela jen tyden a byl klid a je stale a uz je to tak 6 7 let. Uz ho znovu nikdy nepotrebovala a odnaucila se takhle vyt.
LenickaT.
napsal(a):
My meli neco podobneho... ale jedna sousedka byla trochu mrcha a misto normalniho rozhovoru jako ostatní sousede mi hned vyhrozovala apod... museli jsme koupit el. obojek. Nastesti pouze ultrazvukovy. Nedaval soky Jen neprijemne pískal. Fena ho mela jen tyden a byl klid a je stale a uz je to tak 6 7 let. Uz ho znovu nikdy nepotrebovala a odnaucila se takhle vyt.
Mohla bych poprosit o odkaz na tento obojek?
fikovnice
napsal(a):
Tak to já bych se bála, že psovi tím poškodím jejich citlivý smysl - sluch.
Na cvičáku mi doporučili toto: https://www.dogtrace.com/cs/p-108-elektronicky-obojek-proti-stekani-d-mute-small-light
JančaN
napsal(a):
Mohla bych poprosit o odkaz na tento obojek?
https://www.elektronicke-vycvikove-obojky.com/protistekaci-obojky/protistekaci-ultrazvukovy-obojek-dog-b02.html?gclid=Cj0KCQjww7HsBRDkARIsAARsIT4vsivvMOyzXFHi22pXQc0ZzovxCWsym7JkRD_kzttZ2ivQMnR9wmIaAj7kEALw_wcB
Ten co jsme meli my uz jsem nenasla. Dnes bych asi zvolila tento.
fikovnice
napsal(a):
Tak to já bych se bála, že psovi tím poškodím jejich citlivý smysl - sluch.
Nebojte nic zas tak hroznyho to neni. Jen to proste kratce zapiska. Daji se nastavit 2 frekvence. Tak ze to slysi jen pes nebo ze to slysite i vy. My meli nastaveno aby jsme slyseli. Znělo to stejne jak kdyz jsme na psa zapiskali venku aby k nam pribehl. Myslim ze lepsi kdyz to na nej piskne nez aby dostal sok elektrikou.
Tak nevím obecně nejsem zastáncem EO, já bych to psovi nedala, ale v rukou zkušenýho páníčka...budiž, ale pes ho má na krku, když je pod dozorem, neumím si představit to psovi nechat když je samotnej....a to i v případě, že se jedná "jen" o pro psa nepříjemný zvuk. Bála bych se, že se to může rozbít, zaseknout, co když to najednou bude pískat furt....do tý doby než přijdu,
No jsem v těhle věcech taková těžce paranoidní.
napsal(a):
Tak nevím obecně nejsem zastáncem EO, já bych to psovi nedala, ale v rukou zkušenýho páníčka...budiž, ale pes ho má na krku, když je pod dozorem, neumím si představit to psovi nechat když je samotnej....a to i v případě, že se jedná "jen" o pro psa nepříjemný zvuk. Bála bych se, že se to může rozbít, zaseknout, co když to najednou bude pískat furt....do tý doby než přijdu,
Když vám psi nevyjí, můžete si dovolit být paranoidní. Mně pes začal výt, štěkat, brečet v 11. letech. Kdybych neměla možnost brát si ho do práce.....co s tím? ( A to býval doma jen 5 hodin). Druhá možnost byla přestat pracovat.
napsal(a):
Když vám psi nevyjí, můžete si dovolit být paranoidní. Mně pes začal výt, štěkat, brečet v 11. letech. Kdybych neměla možnost brát si ho do práce.....co s tím? ( A to býval doma jen 5 hodin). Druhá možnost byla přestat pracovat.
Tak jasně...v té situaci jsem nikdy nebyla, když teda nebudu počítat ovčandu jako štěndo, tam nebyla ani šance zavřít za sebou dveře a za sekundu se vrátit a pochválit klid, ta začala hned ječet a kdyby vyla, tak by to bylo ještě zlatý, ona řvala jak kdyby jí za živa ztahovali z kůže. Naštěstí to období netrvalo dlouho a pak jak začala být štěnětem "rozkoukanějším" tak s tím přestala sama.
Jako u ní si neumím představit, jak bychom to první měsíc dělali, kdyby měla zůstávat sama třeba v paneláku.......ale zase v tomhle případě si nemyslím, že takový obojek by byl řešením.
Takže ano...nikdy jsem nic takového řešit nemusela.
napsal(a):
Tak já jsem stejně paranoidní, jenže co mám dělat? Mám hrůzu jenom mu nechat i normální obojek, aby se někde nezachytil. Ale co mi asi zbyde.. Ovšem na stránkách mi bylo doporučeno, že se ta krabička, která dává impuls, dá přendat na obojek jiný, tzn. že by se to dalo přehodit na obojek, který když zacítí zátěž (když se pes někde zachytí), tak se rozepne. Mám doma kameru, případně lidi, kteří by mu snad v případně nějakého defektu pomohli. Do bytu se dostanou, kdyby byl nějaký problém, takže když už nic, tak ho můžu sledovat aspoň přes tu kameru. Jinak žiju úplně sama, takže neexistuje nechodit do zaměstnání nebo si ho tam brát s sebou. Ještě mám zaměstnání s dojížděním, takže je to celé komplikované..
JančaN
napsal(a):
Pro představivost přikládám video z kamery, která zachytila TEN JEHO JEČÁK..
Taky dobrý. Jestli tohle provozuje pár hodin, tak sousedi, ale i on, musí být úplně odrovnaný.
Ten můj pes zůstával asi měsíc doma a to jen 5 hodin. Ale za tu dobu byl úplně grogy. Kdyby tak měl zůstat déle ( sousedi by vydrželi ), tak by na to umřel. Měla jsem štěstí, že mohl se mnou do kanclu - bez problémů.
napsal(a):
Taky dobrý. Jestli tohle provozuje pár hodin, tak sousedi, ale i on, musí být úplně odrovnaný.
Ten můj pes zůstával asi měsíc doma a to jen 5 hodin. Ale za tu dobu byl úplně grogy. Kdyby tak měl zůstat déle ( sousedi by vydrželi ), tak by na to umřel. Měla jsem štěstí, že mohl se mnou do kanclu - bez problémů.
Rozhodně to není x hodin, on většinu času prospí. Tohle je maximálně 30 minut denně, viz hlavní příspěvek. Ale je to nářez i tak.. Každopádně máte dobré, že s Vámi může do zaměstnání. Já si ho na soud bohužel vzít nemůžu..
JančaN
napsal(a):
Rozhodně to není x hodin, on většinu času prospí. Tohle je maximálně 30 minut denně, viz hlavní příspěvek. Ale je to nářez i tak.. Každopádně máte dobré, že s Vámi může do zaměstnání. Já si ho na soud bohužel vzít nemůžu..
Tak zrovna na soudě si ho docela dobře dovedu představit. Tam by nikomu nemusel vadit. Do jednací místnosti asi ne :-)), ale v kanceláři?
napsal(a):
Tak zrovna na soudě si ho docela dobře dovedu představit. Tam by nikomu nemusel vadit. Do jednací místnosti asi ne :-)), ale v kanceláři?
Bohužel, to jste na omylu, takhle to v praxi opravdu nefunguje.. Nejsem ani na pozici, abych si mohla něco takového dovolit. Bohužel. A myslím si, že většina zaměstnavatelů by toto ani nepovolila. Máte štěstí, že Vy máte takovouto možnost od svého zaměstnavatele. A i kdyby to možné bylo, tak pořád to neřeší problém, kdy "nezvládá" být doma sám, ač k tomu byl učen..
napsal(a):
Já právě taky...ale zas furt lepší než klasický EO!
LenickaT.
napsal(a):
Nebojte nic zas tak hroznyho to neni. Jen to proste kratce zapiska. Daji se nastavit 2 frekvence. Tak ze to slysi jen pes nebo ze to slysite i vy. My meli nastaveno aby jsme slyseli. Znělo to stejne jak kdyz jsme na psa zapiskali venku aby k nam pribehl. Myslim ze lepsi kdyz to na nej piskne nez aby dostal sok elektrikou.
To určitě, to s Vámi souhlasím - že je to lepší než EO.
napsal(a):
Ono i s tímhle by se dalo pracovat. Ne jen psovi dát obojek, odejít do práce a děj se vůle boží. Dala bych to psovi, oblíkla se a šla si sednout před barák. A prostě postupně prodlužovat dobu, co se děje můžete sledovat přes kameru v mobilu....