Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2019 07:33

Zdravím, bratr si pořídil štěně staforda. Nyní mu bude přes půl roku. Je to neuvěřitelné zlatíčko všechny a všechno miluje jen je problém když ho necháte samotného doma. Jakmile brácha odejde do práce a je tam sám cca 2 hodiny, než já pro něj přijdu (bratr má dva dny 12 hodinové směny a je to štěně tak potřebuje venčit a krmit), tak má kompletně všechno zničený (vytrhaný dveře, koberec, zničený snad úplně všechno, navíc jako by se mstil než odejde do práce je s ním hodinu venku vykoná svou potřebu, ale když já přijdu je všude načůraný a nas*aný. Už neví co s tím myslíte že se třeba bojí samoty nebo má nějakou úzkost nebo se prostě jen nudí? Dělá to už asi měsíc nebo dva.
Přemýšlí teď momentálně nad klecí že by ho na tu chvilku dával do vnitř než já přijdu, myslíte že je to dobrý nápad?

27.9.2019 08:12
impact

XXX.XXX.16.100

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím, bratr si pořídil štěně staforda. Nyní mu bude přes půl roku. Je to neuvěřitelné zlatíčko všechny a všechno miluje jen je problém když ho necháte samotného doma. Jakmile brácha odejde do práce a je tam sám cca 2 hodiny, než já pro něj přijdu (bratr má dva dny 12 hodinové směny a je to štěně tak potřebuje venčit a krmit), tak má kompletně všechno zničený (vytrhaný dveře, koberec, zničený snad úplně všechno, navíc jako by se mstil než odejde do práce je s ním hodinu venku vykoná svou potřebu, ale když já přijdu je všude načůraný a nas*aný. Už neví co s tím myslíte že se třeba bojí samoty nebo má nějakou úzkost nebo se prostě jen nudí? Dělá to už asi měsíc nebo dva.
Přemýšlí teď momentálně nad klecí že by ho na tu chvilku dával do vnitř než já přijdu, myslíte že je to dobrý nápad?

Někdy to psy dost uklidní, pokud nemají rozlet po celém bytě a nemusí se v něm nervovat. Chce to vyzkoušet. Ale pokud se jedná o překlenutí dvou hodin, nebála bych se toho. Základem je, že bratr musí před odchodem štěně pořádně vyvenčit a unavit. Tzn. ne, že vstane, vyběhne s ním na deset minut před barák a pak ho zavře a odejde. Taky bych štěně na klec učila postupně a ze začátku v době mé přítomnosti. Štěně vyvenčit, unavit hrou, cvičením, apod. a pak mu dát do klece misku s jídlem, nechat ho najíst a odpočívat. Přes den mu házet do klece piškoty/pamlsky, aby si to spojilo s příjemným. Jakoukoliv žvýkací blbinu bych mu taky dávala do klece. Prostě v klidu a nenásilně.

Z rapotacka11 videa bych byla v klidu. Blbé náhody se prostě dějí a stejně tak se může stát, že si štěně ublíží při likvidaci zařízení bytu. Jen k tomu chudák zrovna nemá video. A její oblíbená rada, že jste si psa vůbec neměli pořizovat, ta nesmí chybět.

Edit: tak kus toho stihla zeditovat. No, co už. Ale bylo to tam.

27.9.2019 08:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

rapotacka11 napsal(a):
https://www.facebook.com/patrick.manfredi.9/videos/10219278896580725/UzpfSTEwMDAwMDc2NDY5NzQyMToxNDkzODc2MzE3NDMxMDcy/

to byl teda Pat a Mat (ten střihač)

27.9.2019 15:38

Ten pes byl zlatíčko, že je všechny nesežral, když se dostal ven.

27.9.2019 15:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nejde mi to pustit ..................

27.9.2019 16:18
PumaCZ

XXX.XXX.222.112

Pokud není jiná možnost, tak bych pesana zavírala ne do klece, ale do ohrádky.

Také máme psa ničitele, který je navíc po operaci střev, takže kdyby něco nevhodného sežral, mohl by to být také jeho konec :(

Co si budeme povídat, není to ideální, ale pořád lepší, než jen klec. A časem se snad i ta ohrádka podaří odbourat.

Každopádně základ je psa unavit, aby spal a ne vymýšlel blbosti.

27.9.2019 17:31

PumaCZ napsal(a):
Pokud není jiná možnost, tak bych pesana zavírala ne do klece, ale do ohrádky.

Také máme psa ničitele, který je navíc po operaci střev, takže kdyby něco nevhodného sežral, mohl by to být také jeho konec :(

Co si budeme povídat, není to ideální, ale pořád lepší, než jen klec. A časem se snad i ta ohrádka podaří odbourat.

Každopádně základ je psa unavit, aby spal a ne vymýšlel blbosti.

Tak ohrádka už je skoro jako kotec. Bytová klec je prasárna ( na psa většího než čivava...)
Také znám rodinu, kde je v bytové kleci 8 hod. zavřený AUO - "on je tam fakt spokojený a šťastný".

Přidejte reakci

Přidat smajlík