Štěňátka NO

Prodám Německého ovčáka - Odčervená očkovaná čipovaná vhodné k výcviku, soc...
8000 KčDobrý den , máme 5 měsíční štěně německého ovčáka měli jsme ho dva měsíce doma a byl hubený dostával granule třikrát denně šli mu vidět žebra i páteř dali jsme ho na 2 týdny ven a normálně jsem mu vařila vývary s pečivem a podobně a hezky přibral jenže venku mu bylo smutno tak jsem si ho vzala zase domů jenže ted se bojím jak bude doma že zase bude hubnout protože nebude moct papat jídlo které dostával venku . Máte nějaké zkušenosti po čem pes nabere aniž by z toho měl průjem a přibral na krásnou váhu? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
A proč by nemohl dostávat jídlo, které dostával venku?
Náš labrador Max taky zhubl, když dostával jen granule, protože je prostě nechtěl, nechutnaly mu. Dal si až měl hlad jak vlk, tzv. proti smrti.
Když mu do toho dáváme konzervu pro psy, tak je všechny sežere.
A teta má švýcarského ovčáka, tomu to musí taky takhle připravovat, aby žral granule. Ne vždy psovi chutnají.
napsal(a):
Náš labrador Max taky zhubl, když dostával jen granule, protože je prostě nechtěl, nechutnaly mu. Dal si až měl hlad jak vlk, tzv. proti smrti.
Když mu do toho dáváme konzervu pro psy, tak je všechny sežere.
A teta má švýcarského ovčáka, tomu to musí taky takhle připravovat, aby žral granule. Ne vždy psovi chutnají.
změnit značku granulí? a když nechutnají vůbec tak krmit masem? A u labradora se dost divím ti většinou sežerou co vidí
GAELLE
napsal(a):
změnit značku granulí? a když nechutnají vůbec tak krmit masem? A u labradora se dost divím ti většinou sežerou co vidí
Jsou výjimky, nežravci i mezi labradorama a zlaťákama.
hubicka123
napsal(a):
Dobrý den , máme 5 měsíční štěně německého ovčáka měli jsme ho dva měsíce doma a byl hubený dostával granule třikrát denně šli mu vidět žebra i páteř dali jsme ho na 2 týdny ven a normálně jsem mu vařila vývary s pečivem a podobně a hezky přibral jenže venku mu bylo smutno tak jsem si ho vzala zase domů jenže ted se bojím jak bude doma že zase bude hubnout protože nebude moct papat jídlo které dostával venku . Máte nějaké zkušenosti po čem pes nabere aniž by z toho měl průjem a přibral na krásnou váhu? Děkuji
Jestli jsem správně pochopila...po granulích je hubený, ale doma může být krmen jen granulemi. Napadá mě jediný důvod, že po tom vývaru s pečivem, po kterém venku hezky přibíral měl průjem, takže takovou stravou může být krmen jen venku, protože tam průjem nevadí.
No vývar s pečivem pro rostoucí štěně je opravdu nevhodná strava.
Nejsem granulář, ale zajímalo by mě tedy jaké granule krmíte. Buď následně změnit značku granulí.
Nebo postupně zařadit do jídelníčku i masíčko...třeba s ním nahradit jednu krmnou dávku...možno postupně i všechny. Nechci tady dávat nějaký příklady jídelníčku, protože výživu štěňat momentálně nemám "nastudovanou". Ale obecně...maso, vnitřnosti, zelenina, příloha, samozřejmě v nějakých rozumných poměrech a nějaký kosti, třeba křídla...v pěti měsících by měl NO zvládnout i třeba stehýnko, já přidávám olej nejčastěji lososový, taky sem tam nějakej jogurtík, vajíčko a tak.
Samozřejmě s ohledem na zdravotní stav pejska, jestli není na něco alergický, jestli má v pořádku zažívání, není začervený. Možná bych zvážila prohlídku u veterináře.
V každém případě, pokud je štěně hubené, jak popisujete, tak je to děs a běs, pokud štěně po jídle průjmuje, tak je jasný, že to konkrétní jídlo není dobrá volba.
Mě teda udivuje, že někdo to nechá dojít tak daleko, že jsou štěněti vidět žebra a páteř
Nerada to píšu, ale v době internetu se toho dá docela dost nastudovat ohledně psí výživy a na diskuze jít už s konkrétními dotazy.
Protože a teď vás ocituji..po čem pes nabere aniž by z toho měl průjem..mě upřímě trochu děsí.
GAELLE
napsal(a):
On je právě dřív žral v pohodě. A pak mu najednou chutnat přestaly.
Žádné zažívací komplikace z granulí nemá, ty mu sedí, jenom mu nechutnají. Když dostane příliš té konzervy, tak se někdy po.... , takže do té jeho porce se dává nejvíc 5-6 těch kostiček, maso moc nemusí syrové , krmím celými kuřaty-kohoutky (pochopitelně staženými a bez hlav) kočku, on to někdy sebere, ale málokdy sežere, tuhle dostal syrová křepelčí játra, rozkousal je a vyplivl. A vařit speciálně psovi maso nemá mamka čas.
Chodíme na hraboše a ty by žral, ale beru mu je z tlamy. Dále jde na pečivo (nekrmíme ho tím, ale on by to žral jak divý).
Krmíme granule Fitmin Medium Light.
napsal(a):
On je právě dřív žral v pohodě. A pak mu najednou chutnat přestaly.
Žádné zažívací komplikace z granulí nemá, ty mu sedí, jenom mu nechutnají. Když dostane příliš té konzervy, tak se někdy po.... , takže do té jeho porce se dává nejvíc 5-6 těch kostiček, maso moc nemusí syrové , krmím celými kuřaty-kohoutky (pochopitelně staženými a bez hlav) kočku, on to někdy sebere, ale málokdy sežere, tuhle dostal syrová křepelčí játra, rozkousal je a vyplivl. A vařit speciálně psovi maso nemá mamka čas.
Chodíme na hraboše a ty by žral, ale beru mu je z tlamy. Dále jde na pečivo (nekrmíme ho tím, ale on by to žral jak divý).
Krmíme granule Fitmin Medium Light.
Krmíte granulemi pro dospělé "tlusté" psy!!! Pro štěně NO potřebujete granule pro štěně velkého plemena! U Fitminu Maxi Puppy. Jinak se nedivte, že je štěně hubené.
Pejsek byl už hubený když jsme si ho přivezli potom přibral a zase zhubl . Dáváme i maso zkoušeli jsme všelijaké značky granulí granule mu prostě nejedou i po konzervě má průjem samozřejmě že se snažím zkoušet vše jen je asi citlivý na jiná jídla . Průjem má i po konzervě s granulemi . Slušně jsem se zeptala a hned ve mě lidí vidí nějakého tyrana svého pejska miluju a dělám pro něj vše není moje chyba že zhubl jak tu ostatní píšou dávala jsem mu i granule K9 od veterináře nepribral po nich. U veterináře byl ten řekl že je v normě a že se žaludkem nic prý nemá že vypadá hezky jen sousedi mě napadali že je hubený a házeli mu všelijaké jídla 🤦 I mě se zdá hubený jen veterináři ne tak jsem se tu v klidu zeptala jestli není nejaka ráda na to aby ještě trochu přibral
Co sem hodit fotku štěněte....spousta lidí tady má zkušenosti s NO, tak by bylo možné posoudit, jestli je pejsek hubený a nebo v normě.
Ono bohužel v období růstu je to na pováženou, abyste pak neměla pejska s prošlapy, rachitického, taky na kloubech se může špatná výživa nakonec projevit.
Já osobně jako "dietu" při nějakých střevních potížích vždycky nasazovala "dietu" vařené hovězí, vařená mrkev, vařená rýže.....pokud je tedy pejsek zdravotně v pořádku...počkala bych až se mi srovná, začne hezky papat, přestane průjmovat a pak bych postupně sestavovala krmnou dávku vyhovující takhle starému štěndu.
Edit:...pokud není hubený a vy se ho budete snažit rychle "vykrmit" tak to pro růst taky není dobře.
A fotku dát nemůžete? Ani nepíšete, kolik váží, těžko teda posoudit, jestli je hubený nebo není.
hubicka123
napsal(a):
Pejsek byl už hubený když jsme si ho přivezli potom přibral a zase zhubl . Dáváme i maso zkoušeli jsme všelijaké značky granulí granule mu prostě nejedou i po konzervě má průjem samozřejmě že se snažím zkoušet vše jen je asi citlivý na jiná jídla . Průjem má i po konzervě s granulemi . Slušně jsem se zeptala a hned ve mě lidí vidí nějakého tyrana svého pejska miluju a dělám pro něj vše není moje chyba že zhubl jak tu ostatní píšou dávala jsem mu i granule K9 od veterináře nepribral po nich. U veterináře byl ten řekl že je v normě a že se žaludkem nic prý nemá že vypadá hezky jen sousedi mě napadali že je hubený a házeli mu všelijaké jídla 🤦 I mě se zdá hubený jen veterináři ne tak jsem se tu v klidu zeptala jestli není nejaka ráda na to aby ještě trochu přibral
Začnu tím, že plechovka jsou prakticky tekuté granule(zpracované do tvaru masa a nějaká štáva k tomu) Nevím, jakové máte plechovky, ale jestli plechovky ala supermarket, je tam masa 00 nic. Přečtěte si složení. Druhá věc je, že z plechovek se ze.ere skoro každý pes. Nevím, kolik ti je let? Jestli mamka nemá čas uvařit maso, mohla by jsi ty? Není to žádná věda: dám vařit třeba trochu rýže, lžičku lněného semínka, nastrouhám či vysypu tam z balíčku trochu zeleniny, pokrájím maso, přihodím tam, nechám do změknutí rýže...hotovo. 15minut maximálně, myslím, že i to by mamka zvládnula.
lesnížínka
napsal(a):
Začnu tím, že plechovka jsou prakticky tekuté granule(zpracované do tvaru masa a nějaká štáva k tomu) Nevím, jakové máte plechovky, ale jestli plechovky ala supermarket, je tam masa 00 nic. Přečtěte si složení. Druhá věc je, že z plechovek se ze.ere skoro každý pes. Nevím, kolik ti je let? Jestli mamka nemá čas uvařit maso, mohla by jsi ty? Není to žádná věda: dám vařit třeba trochu rýže, lžičku lněného semínka, nastrouhám či vysypu tam z balíčku trochu zeleniny, pokrájím maso, přihodím tam, nechám do změknutí rýže...hotovo. 15minut maximálně, myslím, že i to by mamka zvládnula.
Oni se tady ale míchají dvě diskutérky: zadavatelka a pak "j.erlec" a ta myslím píše o tom, že máma nemá čas vařit. A Ty asi odpovídáš právě té druhé. Ale ono je to vlastně jedno - obě potřebují poradit.
conie
napsal(a):
Krmíte granulemi pro dospělé "tlusté" psy!!! Pro štěně NO potřebujete granule pro štěně velkého plemena! U Fitminu Maxi Puppy. Jinak se nedivte, že je štěně hubené.
Motají se tu dva diskutující dohromady - zadavatelka má štěně NO, ale Fitmin Medium Light žere dospělý labrador
Já jsem, ten, co to tu načal s labradorem a krmením, to byl takový tip, jak zamíšit psovi žrádlo, pokud mu granule nejedou-mohl zadavatelce pomoct (ta konzerva do krmení).
Jinak toto krmení psovi mamka vybrala, protože ten pes potřebuje nemastné dietní krmivo, z mastného průjmuje. Tlustý není. Dál už bych to radši tady nemotal, ať je prostor pro rady zadavatelce.
GAELLE
napsal(a):
granule k9 jsou pěkná s*ačka. jak je pes starý a kolik tedy váží? Zkuste granule Petkult nebo Yoggies. Když přidáte konzervu Sokol Falco nebo ovařené maso jistě si granule dá. Pokud mu tedy nechcete vařit nebo zkusit krmit "barf". a sousedům řekněte at mu nic nehází.
Yoggies jsou fajn. Žere je slušně a bez dochucení i náš pes, co má ze všeho hnačku.
Na vyzkoušení mají balení 1,2 kg, což je praktické.
Doporučuji.
pro zadavatele:
Dělala se koprologie?
Zdravé zvíře nemůže přece opakovaně průjmovat po mase s rýží.
Jestli vy i sousedé vidíte problém na první pohled a veterinář ne, jeďte na vyšetření jinam. Sesbírejte vzorky trusu (aspoň ze 3 dnů) a nechte udělat rozbor. To je to nejjednodušší. A první, co mělo veterináře napadnout. A rozbor krve, jestli jsou všechny hodnoty v normě.
a bakteriologii - výtěr
ElsaT
XXX.XXX.50.55
Jak můžete krmit psa s krmivem light, když je to štěně. Krmí se granule štěňata velkých plemen.
Fitmin nepovažuji za kvalitní a jestli jsou v tom brambory, tak už vůbec. Prodávala jsem krmiva a jedině superpremiové nebo vařit, nejlépe rýže a ovesné vločky a maso. Sůl, bílá mouka ničí žaludek. Ps.opravdu žerou všecko. Mám problém já.😀
ElsaT
napsal(a):
Jak můžete krmit psa s krmivem light, když je to štěně. Krmí se granule štěňata velkých plemen.
Fitmin nepovažuji za kvalitní a jestli jsou v tom brambory, tak už vůbec. Prodávala jsem krmiva a jedině superpremiové nebo vařit, nejlépe rýže a ovesné vločky a maso. Sůl, bílá mouka ničí žaludek. Ps.opravdu žerou všecko. Mám problém já.😀
dá se očekávat, že za dva roky štěně již vyrostlo...
ElsaT
XXX.XXX.110.217
🤣🤣to se mi povedlo, ale pokud je to pes, přesto 2 roky je málo a pes se vyvíjí do 2let.
ElsaT
napsal(a):
🤣🤣to se mi povedlo, ale pokud je to pes, přesto 2 roky je málo a pes se vyvíjí do 2let.
Tak teď reakci už nechápu vůbec. Pes zadavatelky měl 5 měsíců a řešila, jak přibrat a ne že mu dává light granule. Teď je mu víc jak 2 roky a jak prospívá, nikdo nevíme, a pochybuju, že to sem zadavatelka napíše.
Fitmin Medium Light krmil úplně někdo jiný dospělého labradora. Chce to pořádně číst příspěvky a zbytečně nereagovat na 2 roky staré.