Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kostlivec

29.9.2019 23:43
Kostlivec

XXX.XXX.235.125

Prosím o radu můj pes milujeme psy a vychází snima ale teď když potkáme psy jaké ho druhů pořád by si s nima hrál ale už to není možné bojím se že na něj zaútočí už je mu 1a půl roku a sotva ho zdržím na vodítku a to má stahovák jinak jde krásně a bez problému jen když jdem kolem psů tak ho neudržím

30.9.2019 00:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

to je teda vyjadřování je to vůbec česky?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2019 07:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kostlivec napsal(a):
Prosím o radu můj pes milujeme psy a vychází snima ale teď když potkáme psy jaké ho druhů pořád by si s nima hrál ale už to není možné bojím se že na něj zaútočí už je mu 1a půl roku a sotva ho zdržím na vodítku a to má stahovák jinak jde krásně a bez problému jen když jdem kolem psů tak ho neudržím

Takže za prvé....proč si mysléte, že na jiného zaútočí, jsou tam nějaké signály, že přestane "milovat psy"??

Za druhé, pokud psa nemůžete udržet na vodítku, tak to asi máte docela problém, to už snad měl v roce a půl umět...netahat na vodítku, umět se ovládat resp. být ovladatelný, když jde kolem jiný pes.
A za třetí...nemůžete psa skoro udržet na škrťáku?? to teda taky nemusí být ideál pro zdraví psa.

Nevím, co máte za plemeno, ale za mě okamžitě nasadit košík, možná pes nebezpečný není, ale jestli se vy bojíte, že by mohl zaútočit, tak je to defakto kvůli vám, člověk si je s košíkem jistější v kramflecích, že jeho pes nikoho nezraní (i když i to je subjektivní), no a pak začít trénovat, začít se psem cvičit poslušnost, ideálně najít nějakej cvičák, kde by se pes naučil pracovat vedle jiných psů a kde by vám poradili.
Takže košík....nádech, výdech...hlavně klid "já přece zvládnu všechno a pes tady se mnou nebude smýkat", povel k noze a jdeme.......zkraje bych klidně třeba přešla na druhý chodník, abych procházela kolem jiného psa ve větší vzdálenosti a až časem, až to bude dávat v pohodě, tak bych vzdálenost zkrátila. A pokud ho pouštíte si hrát s jinými psy, tak určitě ne poté, co vás váš miláček přitíhne k nim a vy ho hned pustíte, tam bych ho pouštěla až z klidu a vyrazit až na povel, prostě chceš za pejskama, tak klid, dřepni si....už jsi hodnej?? tak si běž hrát. To samý když se budete chtít s nějakým psem na procházce tzv. pozdravit...."jdeme říct pejskovi ahoj??....tak ale hezky v klidu"

Hlavně si věřte, že to zvládnete - vlastní zkušenost, pokud vám při spatření jiného psa bleskne hlavou "panebože, to zas bude...doufám, že ho udržím", tak si můžete stokrát říkat..."jsem klidná, zvládnu to", to nefunguje......musíte tomu věřit, že to zvládnete.
Tak držím palečky......ono se to chování nezmění teď hned.

Přidejte reakci

Přidat smajlík