Fenka německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Harmony z Ditčina dvora 4 měsíční fenka německého...
12000 KčAnča66666
XXX.XXX.215.52
Dobrý den , máme křížence německého ovčáka s akitou inou je to pejsek je to mazel strašně hodňoučkej pes je to ještě stěně 6 měsíční děti má rád můžou se po něm klidně válet a on si jen hraje nezavrčí nic . Problém však nastane když dostane nažrat při normálním jídle jako jsou třeba granule nebo ryze apod. Problém není jen když třeba dostane kost nebo maso když se kolem něj projde strašně moc si to jídlo hlídá a kolikrát je schopný dvě kosti kvůli tomu zhltnout jak nic když si ho děti chtějí pohladit nebo klidně i já začne vrčet kolikrát i vyjede stěkne a chce kousnout samozřejmě od té doby ho necháváme u jídla v klidu ale co když kolem něj někdy třeba projde dítě neuvědomí si to že je takový a ublíží tomu dítěti s přítelem máme v plánu založit rodinu a docela se tohohle bojím . Pes je sám o sobě jinak hodný a milující. Máte někdo nějakou radu prosím děkuji 😇
pes jde do puberty, navíc ta kombinace NO x Akita je dost nešťastná
Už od štěněte, jste ho to měli učit - prostě mu dejte do misky trochu a rukou přidávejte po troškách, brzy přijde na to, že ruka v misce dává a ne bere
jinak žrát ho nechte V KLIDU, dětem to vysvětlete taky...
děti má rád můžou se po něm klidně válet
...si zahráváte, proč se mají nějací spratkové VÁLET po psovi ? Nechtíc mu ublíží a jen i lehké škrábnutí zubem pak hysteričtí majitelé řeší neadekvátně...
a ta 1/2 akity si všechno líbit NENECHÁ
NENÍ to hračka,
Anča66666
XXX.XXX.215.52
lupus4
napsal(a):
pes jde do puberty, navíc ta kombinace NO x Akita je dost nešťastná
Už od štěněte, jste ho to měli učit - prostě mu dejte do misky trochu a rukou přidávejte po troškách, brzy přijde na to, že ruka v misce dává a ne bere
jinak žrát ho nechte V KLIDU, dětem to vysvětlete taky...
...si zahráváte, proč se mají nějací spratkové VÁLET po psovi ? Nechtíc mu ublíží a jen i lehké škrábnutí zubem pak hysteričtí majitelé řeší neadekvátně...
a ta 1/2 akity si všechno líbit NENECHÁ
NENÍ to hračka,
V klidu jí stačí jen projít a už si to hlídá 🤦 A děti se po něm neválejí v tom stylu že by na něj lehli vší silou a leželi ale třeba když si hrají lehnou si k němu chytí si ho a podobně nejsou to žádní spratci zas to nejsou děti bez rozumu tak si prosím některá slova odpusťte ano? A ano už od malička jsme ho dá se říct učili dávat jídlo třeba z ruky a podobně asi to vážně bude tou pubertou . Protože takový nikdy nebyl a kdo vám řekl že německý ovčák s akitou je nešťastná kombinace oba rodiče jsou klidné povahy nezáleží na tom že je křížený 🤦 Hračka to není to víme ptala jsem se na radu ne aby jste mi tady kritizoval že je křížený nebo že děti jsou spratci 🤦
Uživatel s deaktivovaným účtem
krmení z ruky je v takovém případě také cesta
ale - pokud se tam odmalička něco učilo a výsledek není, nebo dokonce horší (?), tak se to prostě dělalo špatně. Ono je možné, že právě tím učením se štěně naučilo, že si musí jídlo hlídat.
klid u jídla by měl být samozřejmostí, vždyť to je v řádu minut
Nevím vlastně přesně, co znamená ,,klid u jídla"? Pro každého psa zřejmě něco jiného. Já měla dvě stejně stará štěnda, takže byli naučení, že dostali každý misku, já seděla uprostřed na studni, sem tam jsem jim misku přidržela, když jim ujížděla, dala jim do ní něco navíc(tehdy ale ne cíleně, prostě abych jim udělala radost, něco dobrého..) když psi téměř dojedli, sami se naučili se u misek vyměnit a dojíst kámošovu. Nikdy na sebe nezavrčeli, byl to jejich rituál. Nikdy nezavrčeli ani na mne, mohla jsem jim brát cokoliv. Už tak nějak samo vyplynulo, že jsme z braní kosti udělali hru, takže jsem je chodila škádlit,,seberu kostičku, seberu!" chňapala jim po předních packách(to samozřejmě vrčeli jak motorové pily ) aby se je snažili schovat a když neměli pacičky, neměli se o co zapřít, šlohla jsem jim z huby kost a honili jsme se, potom se o ni potahali a vrátila jsem, aby si ji už v klidu dojedli. Teď, když chce starý samík sníst kosti, tak u nich vyštěkává, ať mu je jde někdo brát, protože jinak to není ono, tak nechutnají...
"Nevím vlastně přesně, co znamená ,,klid u jídla"? Pro každého psa zřejmě něco jiného"
tak
a tenhle pes prostě problém má, takže to chce ho tu chvilku nerušit
a pokud se to bude řešit dobře, tak by to postupně neměl už tak prožívat
Je to úplně normální, a je třeba to respektovat. Když jsem přivezla štěně ke starému psovi, tak každý měl misku v jiném pokoji. Dojedli a šli se kouknout každý k tomu druhému, jestli něco nezbylo. Až cca po půl roce jsem dala misku mladé fence do pokoje , kde žral i starý pes. Starý je hamoun, má sežráno o hodně dřív než fenka, která baští jako hraběnka. Jakmile se starý přiblíží k její misce, zavrčí a on to respektuje. Já jim tam můžu hrabat jak chci, oni navzájem ne.A pokud by tu bylo dítě při jejich krmení, tak na něj určitě vrčí oba, na tom není nic divného. Spíš bych se divila, kdyby nevrčeli.
když si ho děti chtějí pohladit nebo klidně i já začne vrčet kolikrát i vyjede stěkne a chce kousnout samozřejmě od té doby ho necháváme u jídla v klidu
Takže do té doby v klid u jídla neměl??
Chápu, že je potřeba, aby pes neublížil dítěti, které se náhodou přichomítne k psovi, když jí. Taky jsem měla malé děti a velké psy.
Myslím, že se zde všichni viz příspěvky výše shodujeme, že pes musí být odmala naučený, že ruka do misky dává, ne bere, že se pejsek o jídlo nemusí hrdlit. Moji pesani s radostí kvitují, když se moje ruka ...kohokoliv z rodiny...k misce při jídle přiblíží, protože to znamená.."juchů, něco hódně dobrýho mi v misce přibude", žádné vrčení se nekoná, naopak vrtí radostně ocasem.
A i když mám psy takto naučené, když jsou štěňata, tak metodu "přidáváme do misky" samozřejmě praktikuju cíleně častěji...třeba z pěti denních jídel 2x, když už jsou dospělí, tak opravdu, když jdu třeba přihodit např.odřezky masa, tak pravidlo číslo jedna je nechat psy v klidu najíst.....mě by se taky těžce nelíbilo, kdyby se mi někdo neustále při jídle hrabal v talíři nebo mě u jídla hladil, drbal, prostě prudil....no myslím, že vrčící pes by byl ve srovnání se mnou tolerantní a hodný tvor.
Teď nechci malovat čerta na zeď, ale takhle to pak většinou popisují ve televizních zprávách, když pes pokouše "vlastní dítě"....on byl hodnej, děti měl rád, mohly si s ním dělat, co chtěly, vůbec nechápeme co se stalo a proč to pes udělal ,,,,
Prostě pokud je v domácnosti pes a děti, tak učíme, cvičíme a socializujeme obé, děti se musí naučit jasným pravidlům, jak se k psovi chovat, co mohou a co nemohou....pes není hračka ani plyšák.....pokud je dítě ve věku, kdy ještě nechápe, co po něm chceme....je to individuální, takže plácnu do 2-4 let (pak už by to mělo dobře "socializované" dítě zvládnout), tak fyzický kontakt se pse musíme korigovat my rodiče a dohlížet na to, aby se dítě chovalo správně. Dítě učíme nejen, jak si se psem hrát, jak se k němu chovat, ale také, že pejsek potřebuje klid a pes by měl mít svoje místo, kde ho děti nebudou otravovat.
....je to individuální, takže plácnu do 2-4 let (pak už by to mělo dobře "socializované" dítě zvládnout), tak fyzický kontakt se pse musíme korigovat my rodiče a dohlížet na to, aby se dítě chovalo správně - ač děti nemám a nějak se v nich ani nevyznám, máme teď ulici plnou dětí rozličného věku a pozoruju. Dítě kolem roku až tří - to je pro psa pohroma. Myslím, že to dá jen velmi tolerantní pes. Osobně bych vůbec takové dítě ke psu nepustila. Dloubá očička, rve srst. Minule mu házelo roční batole z kočárku sušenky, ale když přišel na dosah, tak se na něj pověsil ručičkou, že z něj lítaly chomáče chlupů. Stačilo, že se maminka ohlédla po mě a už ho od psa musela odtrhávat. Co má udělat takový pes? Myslím, že by ani nikoho nepřekvapilo, kdyby se ohnal.
Měla jsem svého vymazleného psa, který byl od miminka se mnou a nikdy si jídlo nehlídal. Jednou přitáhli s kámošem odloženou lebku od prasete, schovali si ji u plotu a já šla náhodou kolem. Pes, který nikdy nic neudělal prostě svou kořist hlídal a skočil na mne. Dalo nám práci zjistit, co se děje a potom mu hlavně tu kořist zabavit. A to byl šašíček velššpringeršpaněl.
Madam si jídlo hlídá před kočkama, ale dávám pozor i na vnučku, aby u misky měla klid. Rok a půl dítě už ví, že když Majda jí, nechodí se okolo ní a tak.
lesnížínka
napsal(a):
....je to individuální, takže plácnu do 2-4 let (pak už by to mělo dobře "socializované" dítě zvládnout), tak fyzický kontakt se pse musíme korigovat my rodiče a dohlížet na to, aby se dítě chovalo správně - ač děti nemám a nějak se v nich ani nevyznám, máme teď ulici plnou dětí rozličného věku a pozoruju. Dítě kolem roku až tří - to je pro psa pohroma. Myslím, že to dá jen velmi tolerantní pes. Osobně bych vůbec takové dítě ke psu nepustila. Dloubá očička, rve srst. Minule mu házelo roční batole z kočárku sušenky, ale když přišel na dosah, tak se na něj pověsil ručičkou, že z něj lítaly chomáče chlupů. Stačilo, že se maminka ohlédla po mě a už ho od psa musela odtrhávat. Co má udělat takový pes? Myslím, že by ani nikoho nepřekvapilo, kdyby se ohnal.
Tak asi záleží na dítěti....možná i na tí výchově, můj syn už ve dvou letech v pohodě, jako pamatuju si ho asi v jednom roce, kdy jsme ho museli pekelně hlídat, protože jakmile viděl ovčandu někde ležet, tak hrrr k ní s nataženým prstem a rovnou do oka, v té době jsme i třeba hlazení psa dělali tak, že jsem synovi vedla ruku a dělali jsme "pejskovi malá", protože jinak jí začal plácat po hlavě nebo by ho mohla napadnout podobná bejkárna. Ve dvou letech už to určo nedělal, to jsme měli setra a pamatuju si, že už se nekonaly žádné pokusy o píchání do očí, chytání za uši, tahání za ocas a tak. Dcera kupodivu nic takového nedělala....jako batole si vlastně psů skoro vůbec nevšímala.
Anča66666
napsal(a):
V klidu jí stačí jen projít a už si to hlídá 🤦 A děti se po něm neválejí v tom stylu že by na něj lehli vší silou a leželi ale třeba když si hrají lehnou si k němu chytí si ho a podobně nejsou to žádní spratci zas to nejsou děti bez rozumu tak si prosím některá slova odpusťte ano? A ano už od malička jsme ho dá se říct učili dávat jídlo třeba z ruky a podobně asi to vážně bude tou pubertou . Protože takový nikdy nebyl a kdo vám řekl že německý ovčák s akitou je nešťastná kombinace oba rodiče jsou klidné povahy nezáleží na tom že je křížený 🤦 Hračka to není to víme ptala jsem se na radu ne aby jste mi tady kritizoval že je křížený nebo že děti jsou spratci 🤦
No, že jsou rodiče klidné povahy, není žádná záruka, že tam nevyskočí geny třeba nějakého prarodiče. A co tak slýchávám, tak celkem dost akit úplně klidné povahy není. Jsou to nezávislí a svobodomyslní psi, kteří si nemusí nechat všechno líbit.
TyVed
napsal(a):
No, že jsou rodiče klidné povahy, není žádná záruka, že tam nevyskočí geny třeba nějakého prarodiče. A co tak slýchávám, tak celkem dost akit úplně klidné povahy není. Jsou to nezávislí a svobodomyslní psi, kteří si nemusí nechat všechno líbit.
A pokud vím, zrovna děti moc nemusí
Anča66666
napsal(a):
Dobrý den , máme křížence německého ovčáka s akitou inou je to pejsek je to mazel strašně hodňoučkej pes je to ještě stěně 6 měsíční děti má rád můžou se po něm klidně válet a on si jen hraje nezavrčí nic . Problém však nastane když dostane nažrat při normálním jídle jako jsou třeba granule nebo ryze apod. Problém není jen když třeba dostane kost nebo maso když se kolem něj projde strašně moc si to jídlo hlídá a kolikrát je schopný dvě kosti kvůli tomu zhltnout jak nic když si ho děti chtějí pohladit nebo klidně i já začne vrčet kolikrát i vyjede stěkne a chce kousnout samozřejmě od té doby ho necháváme u jídla v klidu ale co když kolem něj někdy třeba projde dítě neuvědomí si to že je takový a ublíží tomu dítěti s přítelem máme v plánu založit rodinu a docela se tohohle bojím . Pes je sám o sobě jinak hodný a milující. Máte někdo nějakou radu prosím děkuji 😇
Tak přece nemůže být takový problém psa a děti na těch pár minut denně pohlídat, aby byl klid, když pes jí a děcka k němu nechodily, a to ani "omylem" kolem, nebo přes něj. Já myslím, že to je normální chování. V tom smyslu, že vás třeba nechá jít k misce úplně v pohodě, ale u dětí už bude cítit nějaké "ohrožení" o potravu. Malé děti uhlídáte, starší naučíte, že krmící, nebo spící pes se neruší.
Jinak opravdu bych nenechala děti se po psu "válet" ať už to bylo myšleno jakkoliv, akity sice umí být největší zlatíčka pod sluncem (většinou tedy jen pro svůj úzký okruh rodiny), ale jen do té doby, než něco nevyhodnotí jako problém a psům nikdo do hlavy nevidí. To, co si nechá líbit pes od Vás si ani v nejmenším nemusí nechat líbit od ostatních a už vůbec ne od dětí. Navíc je to kříženec akity, která je poměrně složité plemeno a prostě teď ještě nemůžete vědět, jaký ten pes bude, plus počítejte s tím, že půjde do puberty a klidně se může stát, že si najednou něco líbit nenechá a ožene se...po dítěti...co potom? Nemusí chtít ani pokousat, stačí, že se blbě trefí zubem a teče kolikrát krev. Taky štěně si může nechat líbit kde co, ale dospívající pes už to samé nemusí později tolerovat. Ono s kříženci různých plemen to občas může být těžké, tak s tím musíte počítat, hlavně, když jedna strana je nějaké složitější plemeno .
napsal(a):
Tak přece nemůže být takový problém psa a děti na těch pár minut denně pohlídat, aby byl klid, když pes jí a děcka k němu nechodily, a to ani "omylem" kolem, nebo přes něj. Já myslím, že to je normální chování. V tom smyslu, že vás třeba nechá jít k misce úplně v pohodě, ale u dětí už bude cítit nějaké "ohrožení" o potravu. Malé děti uhlídáte, starší naučíte, že krmící, nebo spící pes se neruší.
Jinak opravdu bych nenechala děti se po psu "válet" ať už to bylo myšleno jakkoliv, akity sice umí být největší zlatíčka pod sluncem (většinou tedy jen pro svůj úzký okruh rodiny), ale jen do té doby, než něco nevyhodnotí jako problém a psům nikdo do hlavy nevidí. To, co si nechá líbit pes od Vás si ani v nejmenším nemusí nechat líbit od ostatních a už vůbec ne od dětí. Navíc je to kříženec akity, která je poměrně složité plemeno a prostě teď ještě nemůžete vědět, jaký ten pes bude, plus počítejte s tím, že půjde do puberty a klidně se může stát, že si najednou něco líbit nenechá a ožene se...po dítěti...co potom? Nemusí chtít ani pokousat, stačí, že se blbě trefí zubem a teče kolikrát krev. Taky štěně si může nechat líbit kde co, ale dospívající pes už to samé nemusí později tolerovat. Ono s kříženci různých plemen to občas může být těžké, tak s tím musíte počítat, hlavně, když jedna strana je nějaké složitější plemeno .
Tak ono je fajn, když má člověk doma psa, co na sobě tzv. nechá dříví štípat, ideálně pokud je to velký medvěd, protože se stane, že dítě omylem šlápne psu na ocas, že vratké batole na psa spadne, i když člověk hlídá a pes to prostě nemá tendenci řešit, naše ovčanda naopak ještě děcka hned olízla a zkontrolovala, že je vše v pořádku...nebála se o sebe, nebála se, že jí dítě ublíží........ale když pak koukám na homevidea, kde lidi natáčí, jak se děcka po psu válej nebo mu dělaj různý jiný věci a pes drží a lidi mají z toho srandu, tak je mi z toho pěkně na blití.
napsal(a):
Tak ono je fajn, když má člověk doma psa, co na sobě tzv. nechá dříví štípat, ideálně pokud je to velký medvěd, protože se stane, že dítě omylem šlápne psu na ocas, že vratké batole na psa spadne, i když člověk hlídá a pes to prostě nemá tendenci řešit, naše ovčanda naopak ještě děcka hned olízla a zkontrolovala, že je vše v pořádku...nebála se o sebe, nebála se, že jí dítě ublíží........ale když pak koukám na homevidea, kde lidi natáčí, jak se děcka po psu válej nebo mu dělaj různý jiný věci a pes drží a lidi mají z toho srandu, tak je mi z toho pěkně na blití.
Na po čuni to je! Jednou posadil známý na našeho berňuchu dvouleté dítě. Najednou, nečekaně, ze zadu. Pes nevystartoval jen zděšeně odskočil. Vystartoval můj muž a málem onen ,,taťka" dostal přes hubu. My jsme ho nepozvali, pozval si ho můj brácha na tenis a přišel i s děckem. Na psa, kterého viděl poprvé v životě, posadí dítě. A kdyby se pes ohnal, budu mít problém já...
lesnížínka
napsal(a):
Na po čuni to je! Jednou posadil známý na našeho berňuchu dvouleté dítě. Najednou, nečekaně, ze zadu. Pes nevystartoval jen zděšeně odskočil. Vystartoval můj muž a málem onen ,,taťka" dostal přes hubu. My jsme ho nepozvali, pozval si ho můj brácha na tenis a přišel i s děckem. Na psa, kterého viděl poprvé v životě, posadí dítě. A kdyby se pes ohnal, budu mít problém já...
No jasně, protože každej pes by měl rád povozit dítě ....jako vůbec nechápu, proč by se dítě mělo vozit na psu....copak je to nějakej koníček??
napsal(a):
No jasně, protože každej pes by měl rád povozit dítě ....jako vůbec nechápu, proč by se dítě mělo vozit na psu....copak je to nějakej koníček??
Je to reakce snad všech rodičů a prarodičů, když vidí velkého psa To je velký pejsek, ten by tě i povozil, že? To už jsem ve střehu, aby je to snad nenapadlo A odpovídám: tak to určitě ne! Už jsem byla i svědkem toho, že vnučka majitelů velkého psa, se okamžitě hrabala mi na Woricka naskočit - takže z domu to zřejmě znala dobře