Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aleš_

2.10.2019 09:41
Aleš_

XXX.XXX.255.60

Nemáte někdo nějakou fintu jak zabránit velkému psovi v oblizování rány na zadní noze tak 5 cm od konce tlapy. Máme 35cm límec (teď dokonce slepené dva dohromady aby byl pevnější), ale problém je v tom, že pes si nohu prostě přistrčí k tlamě, nechápu jak na to přišel, ale je to už zoufalé. Rána se vždy pěkně zatáhne, vypadá to, že už to bude ok a v ten moment, asi kvůli svědění, si to rozlíže :-( Ze zoufalosti jsem to zkoušel i zafašovat tím elastickým barevným obinadlem, ale v průběhu noci to prostě roztrhá. už mně napadl jedině koš, ale nedokážu si představit, že bude 24/7 s košem. Možná ještě sehnat větší ten límec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2019 00:14

Vetsi limec - ok.
...a nebo na elasticky barevny fac nasypat z venku neco nepekneho a nechutneho - nalepit pepr, by melo fungovat...
Pres noc s kosem na hube, by si to mohl rozvrtat daleko vic, jak bez nej....

...mam doma taky neurotickyho psa, ale jakmile prisel zdravotni problem - dalo se mu kupodivu vse vysvetlit i bez "donucovacich" prostredku...

Proste najednou cíťa, co "NE" chape... Ja mam peci o jeho problem - koukam na to, sleduju... On kontroluje mne. Veri mi.... Klid.

Nebude to tak trebas fungovat i u vas?

3.10.2019 07:01

Proste najednou cíťa, co "NE" chape... Ja mam peci o jeho problem - koukam na to, sleduju... On kontroluje mne. Veri mi.... Klid.

Nebude to tak trebas fungovat i u vas?

Takhle to nefunguje u všech psů, měla jsem fenu, které jsem nemusela nic moc vysvětlovat, věděla a nikdy si nic nelízala ani bez límce, mohla jsem jí 100%ně věřit. Ale naopak druhá byla hrozná mrcha, dělala takový tyjátr kvůli límci, třeba se i schválně pozvracela, jen aby ho nemusela mít, ale i když byl člověk těsně vedle ní, tak si dokázala ránu rozlízat neskutečně.

3.10.2019 08:12
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

A vet by to nemohl něčím nastříkat nebo natřít ?
Nám po operaci dal na ránu něco, bylo to jako kov.
Kočky si toho nevšímaly.
Pomalu to samo opadalo.

3.10.2019 08:28

rapotacka11 napsal(a):
A vet by to nemohl něčím nastříkat nebo natřít ?
Nám po operaci dal na ránu něco, bylo to jako kov.
Kočky si toho nevšímaly.
Pomalu to samo opadalo.

"Kočky si toho nevšímaly"

to preci nejde porovnávat -kocku a psa ?

3.10.2019 08:34

"to preci nejde porovnávat -kocku a psa ?"
proč ne?

- větší límec (možná ten nafukovací?)
- psa mít pod kontrolou
- místo mazat něčím co snižuje svědivost (možná i to stříbro)

Janae1

3.10.2019 09:02
Janae1

XXX.XXX.160.6

Náš neurotik si rozkousal zadní tlapu, límec nepomohl, chvilku nosil botičku, ale bez efektu, jak se sundala botička, opět hryzal nohu. Nakonec jsem ze zoufalství použila čajovníkový olej a po pár dnech bylo po problému.

3.10.2019 09:39
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Kočky si toho nevšímaly"

to preci nejde porovnávat -kocku a psa ?

Já jsem "porovnávala" ránu.

3.10.2019 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Worick je v tomto ohledu taky děsný - dokáže si rozlízat i oholené po odběru. Když byl nemocný a oholený leckde druhý pes, měl i velký hotspot - nedělal nic jiného, než mu to olizoval. Říkali jsme mu ,,sestrička z Kramárov" Proto se vždycky děsím, kdyby něco měl, protože to by byl děs ho hlídat

3.10.2019 10:25

lesnížínka napsal(a):
Worick je v tomto ohledu taky děsný - dokáže si rozlízat i oholené po odběru. Když byl nemocný a oholený leckde druhý pes, měl i velký hotspot - nedělal nic jiného, než mu to olizoval. Říkali jsme mu ,,sestrička z Kramárov" Proto se vždycky děsím, kdyby něco měl, protože to by byl děs ho hlídat

Jo, to u nás pes to samý, ošetřovatel, líže feně i bouličky od klíšťat a po jednom větším klíštěti jí to vylízal tak, že to úplně mokvalo, musela jsem je oddělit, dokud se jí to nezatáhlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík