Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kč
Zdravím, hledala jsem podobné téma, bohužel nenašla, tak zakládám nové.
Bydlíme v rodinném baráku se zahradou, psy venčím tím stylem, že je buď vypustím na zahradu a nebo jdeme na procházku - v obou případech je fena na volno a nemá problém s venčením. Je i naučená na "vyčůrej se" - kdy se vyčůrá téměř okamžitě.... Navíc je to fofr pokud je zima nebo prší - když prší, tak fena odmítá vůbec vylézt z baráku, takže ji prostě čapnu, odnesu na trávu, tam se rychle vyčůrá a hned běží zpátky domů. Pokud celý den prší, tak by snad radši nekadila a nebo to udělá pod střechou na zámkovce - což normálně nedělá... Ale dobrý, na tohle jsem si zvykla. Ale začínám řešit spíš to, že fena má problém se vyvenčit na vodítku, asi tím, jak na to není zvyklá. Od pátka do neděle jsme byli na závodech, ještě k tomu v pátek a sobotu pršelo a to venčení bylo celkem očistec, ovšem v neděli už ani nepršelo a stejně na tom vodítku nic moc. Zkoušela jsem flexinu, šňůru a žádná změna. Ona prostě chodí, kouká, asi i ví, co se po ní chce, ale pořád řeší to vodítko a to jí vadí. Po ránu když ji doma vypustím, tak hned jde a vyčůrá se, pak jde hned dělat bobek. Ale tady jsem s ní ráno chodila třeba hodinu, aby se vůbec vyčůrala, bobek ani neudělala.
Máte někdo podobnou zkušenost? Napadlo mě jedině ji začít občas i na té zahradě nebo procházce venčit na vodítku, aby si zvykla. Pes měl úplně stejný režim, ale nikdy s tím neměl problém...
Jinak ještě dodám, že na vodítko je zvyklá - ve městě, vesnici nebo občas ho normálně používáme a nijak ji nevadí, jen to venčení je nadlouho noo....
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máte někdo podobnou zkušenost? Napadlo mě jedině ji začít občas i na té zahradě nebo procházce venčit na vodítku, aby si zvykla. Pes měl úplně stejný režim, ale nikdy s tím neměl problém...
Podobnou zkušenost nemám, ale napadlo mě to samý...učit venčit na vodítku na zahradě nebo zkraje na delší šňůře a odměňovat.
Markéta80
napsal(a):
Pokud není na vodítko zvyklá tak jí to vadí . Tam moc řešení není než jí na vodítko naučit . je lepší aby pes byl naučený i na vodítko a nebude mít problém. Pak nastane situace že to vodítko mít musí
Fena na vodítko zvyklá je, psala jsem to již v úvodu. Nemá s vodítkem žádný problém, nevadí jí. Jen není zvyklá se na tom vodítku venčit, protože se venčí buď na té zahradě a nebo na procházce na místech, kde už je na volno. Naučit štěně na vodítku beru jako jednu ze základních věcí....
Asi ji tedy začnu na tom vodítku i venčit, i když to bude boj a bude to nadlouho, ale jiné řešení mě nenapadá.
Moje fena dělala to samé. Nevím na kolik si ta vaše venku vybírá místo, ta má je na to dost vysazená, ale mně pomohlo ji z vodítka nepustit dřív než se vyvenčí, pak jsem pustila a mohla si hrát. Ale vždycky jsem s ní na tom vodítku šla tam, kde jsem věděla, že by se šla vyvenčit - nikdy nejde blízko u cesty a tak... Prostě jsem vypozorovala místa, která se jí na venčení nelíbí a která jo a na vodítku s ní chodila hlavně po takových placech a když si došla, tak pochvala a pustit z vodítka.
V dešti teda ven téměř nechce, to samé, co u vás a je tam fakt jen na nezbytně dlouhou dobu a mám dojem, že když ji vyloženě nevytáhnu ven, tak by nešla až do chvíle, kdy už by musela fakt akutně...
Pořád má radši, když si může jít sama bez šňůry, to asi mít jinak nebude, ale už nemá problém s tím, aby se vyvenčila i když na tom vodítku je.
Moje mlada se taky nevyvenci na voditku -potrebuje klid a poodlezt si od nas kousek dal.
Asi je mi to jedno - zatím ji slo vždycky na tu chvilku pustit. a kdyz ne, nakonec se taky nejak vyvencila. jen s tim musim pocitat, ze to potrva dele
Venčím já psa, ne pes mě- jasně, jsem s mým psem venku, protože on to potřebuje, ale pravidla určuju já....tzn. kudy se půjde, fena si jednoduše zvykne že nebude přebírat iniciativu směru vycházky a jednoduše se vyvenčí kdekoliv a na čemkoliv- flexi nebo vodítko. Fena nebožka se nikdy na zahradě nevyvenčila (zahrada s domkem mimo byt) , když jsme tam přebývali v době rekonstrukce našeho bytu, musela jsem s ní chodit mimo zahradu....... no ? proč si vlastně necháváte očůrávat zahradu?
Také jsem měla fenu, která se nevyvenčila na vodítku. Problém byl při delších cestách autem, kdy jsem si ji netroufla pustit u silnice na odpočívadle z vodítka.
Navíc zásadně k venčení potřebovala travičku, na betoně - ani náhodou. Když jsme byli ubytovaní ve městě na náměstí, marně jsem ji přesvědčovala, že to kolo kolem stromu by jí mohlo stačit.
A na zahradě víkendového domku se nevenčila ona ani pes, aspoň na příkop za vrátky se muselo.
Nemám tedy fenu, ale pan pes si taky na velkou neskočí, když je na vodítku. To už by musel mít vážně tlaky jak blázen. Vždycky počká do míst, kde je na volno a pak okamžitě letí přidřepnout. Jinak s vodítkem nemá problém a cvrká na něm celou cestu, nicméně velká potřeba se asi musí páchat v nespoutaném rozpoložení, bez omezení vodítkem.
Neřeším to, netrápí mě to. Já mu možnost dávám tím, že s ním jdu a je na něm, jestli si nechá vyvalit bok, než dojdeme do správných míst, kde pouštím, nebo udělá hromadu ještě na vodítku.
Teda nikdy mě nenapadlo, že by s něčím takovým mohl mít pes problém....všichni moji pesani neměli problém ani na vodítku ani bez a to všichni moji pesani jako štěňata chodili víc na volno než jako dospělí.
proč si vlastně necháváte očůrávat zahradu?
Proč??? z pohodlnosti, když přivezu štěně, tak s ním opravdu každý 2-3 hodiny ve dne v noci nelítám mimo zahradu, už proto, že bych se musela fakty obout obléct a pak štěně donést x metrů na první travnatou plochu......a nikdy mě nenapadlo následně nějak odnaučovat a za třetí myslím, že je určitě lepší, když mohli děti vyvenčit psa-psy vypuštěním na zahradu, když já byla v práci, protože je fyzicky nezvládli...pes je dokonce kapitola sama o sobě, se svojí bázlivou povahou je ochoten jít na procházku pouze v případě, že vodítko držím já, jinak nikam nepůjde......
Jo, přesně jak píše Sardullah - je to o pohodlnosti, v noci se štěndem vyběhnout jen v pyžamu na zahradu , a je to pak pohodlnější i v dospělosti psů. Psi s tím nemají nejmenší problém, mají tam svá místa, kam chodí. A já s tím problém taky nemám, takže proč ne? .
Jinak máme to asi tak, jak píše Atheira - fena na to venčení potřebuje svůj klid, na zahradě to teda udělá na tom svém místě i když jsme poblíž, ale nestojím ji úplně za zadkem. No a venku si odběhne dál od nás.
Taky jsem to zatím nikdy neřešila, protože vždycky byla možnost pustit někde vyvenčit na volno. Jen teď na těch závodech v kempu plném bull psů to bylo trošku složitější, ale taky jsme to zvládli. Přemýšlím jestli začít s tím venčením na vodítku, protože upřímně se bojím, zda na to budu mít trpělivost .
...no vidíte my paneláčníci opravdu se musíme oblíct a se štěnětem jít ty každé 3 hodiny ven(s tím oblíkáním, na rychle čůrnutí přece stačí na sebe hodit bundu a to i přes pyžamo nebo jsem doma většinou v něčem oblečená,.... takže pohodlnost, klidně to napište .....děti chápu...
Mě to tak napadlo, protože mi i druhá současná fena na pozemku, který užíváme k chatě nejde(3x do roka týden nebo prodloužený víkend), maximálně se protlačí živým plotem a čurne si u sousedů- žádná újma se sousedovi neděje, je tam jen tráva a do těch míst soused nechodí.Takže i když je celý den prakticky venku, musíme se jít projít mimo, v chatové oblasi samozřejmě na vodítku....ony ty psí čůranky i dost puší a po nich nic neroste...co tak znám z exponovaných psích míst.
Přemýšlím jestli začít s tím venčením na vodítku, protože upřímně se bojím, zda na to budu mít trpělivost .
...no my měšťáci to máme v tomdle lehčí, i když já jsem za 10 minut z našeho městečka v lese, na louce, u rybníka, venčíme se i po sídlišti, takže na vodítku a já zase třeba v hodobožových botách nebudu ráno a už po tmě courat mokrou a zaminovanou trávou kudy by mě psina táhla, že by tam chtěla položit kákulu, prostě já jdu po chodníku a ona má k dispozici co jí flexi stačí, někdy jí ani tak daleko nepouštím, říkám jí, že má na to 16 metrů(osm dopředu a osm dozadu) a to jí musí stačit(my zase máme problém s dlouhým čtením pesemesek) a ještě když už dělá hrb jí tu flexinu zaaretuju a povolím, takže je prakticky neomezená ničím. Pak nejkratší cestou dojdu bobek sebrat....
napsal(a):
...no vidíte my paneláčníci opravdu se musíme oblíct a se štěnětem jít ty každé 3 hodiny ven(s tím oblíkáním, na rychle čůrnutí přece stačí na sebe hodit bundu a to i přes pyžamo nebo jsem doma většinou v něčem oblečená,.... takže pohodlnost, klidně to napište .....děti chápu...
Mě to tak napadlo, protože mi i druhá současná fena na pozemku, který užíváme k chatě nejde(3x do roka týden nebo prodloužený víkend), maximálně se protlačí živým plotem a čurne si u sousedů- žádná újma se sousedovi neděje, je tam jen tráva a do těch míst soused nechodí.Takže i když je celý den prakticky venku, musíme se jít projít mimo, v chatové oblasi samozřejmě na vodítku....ony ty psí čůranky i dost puší a po nich nic neroste...co tak znám z exponovaných psích míst.
Ono s tím "nevenčením" na pozemku je to asi pes od psa, teda teď myslím pokud není striktně učen, že na zahradě se to nedělá....sestřenky afgán se taky nevyvenčil na zahradě na chalupě, muselo se s ním vyjít alespoň přes plot.......
Sousedka s čivavama taky chodí venčit ven.
No jako já si nemyslím, že bych to oblíkání měla nějak jiný, když jsem měla ovčandu jako štěně v paneláku, tak jsem si taky hodila v noci přes noční košili dlouhej svetr, pantofle a tradá ven......ale ano ta pohodlnost tam je a jsem ráda, že zahradu mám, fena už teď ke stráru chce...teď plácnu 3-4x týdně v noci ven třeba kolem třetí čtvrtý hodiny, většinou kolem pátý, když odejde manžel do práce.....když mám volno, tak opravdu nevstávám ráno na prochajdu tak brzo, takže vykopnu psy na zahradu, dojdu si taky na wc, pak vezmu psy domu a jdeme ještě spinkat. Když bych byla v bytě, tak by se holt muselo....ale když nemusim
Já jsem to doteď ani nějak nevnímala, že se na vodítku nevyvenčí. Protože když jsme jeli někam na výlet, kde musela být na vodítku, tak jsem venčila než jsme jeli, případně jsem ji pak někde, kde to šlo, na volno pustila a když jsme byli na dlouhém výletě, tak to se pak i na tom vodítku vyvenčila. Až teď v tom kempu mi došlo, že s tím má problém - to čůrání by ještě šlo, sice se s ní musí chodit déle, ale vyčůrá se. Ale s bobkem je to horší- to by opravdu radši kadila třeba jen jednou denně.Jinak taky vyhledává trávu a na betoně se moc venčit nechce, ale zase když prší, tak by to klidně hodila na zámkovku, jen aby nemusela na déšť
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem to doteď ani nějak nevnímala, že se na vodítku nevyvenčí. Protože když jsme jeli někam na výlet, kde musela být na vodítku, tak jsem venčila než jsme jeli, případně jsem ji pak někde, kde to šlo, na volno pustila a když jsme byli na dlouhém výletě, tak to se pak i na tom vodítku vyvenčila. Až teď v tom kempu mi došlo, že s tím má problém - to čůrání by ještě šlo, sice se s ní musí chodit déle, ale vyčůrá se. Ale s bobkem je to horší- to by opravdu radši kadila třeba jen jednou denně.Jinak taky vyhledává trávu a na betoně se moc venčit nechce, ale zase když prší, tak by to klidně hodila na zámkovku, jen aby nemusela na déšť
No,moji psi se třeba na to,aby hodili bobek,potřebují proběhnout,aby se rozhýbala střeva. Resp. když je nejhůř,tak hodí ten na konci,ale na opravdový vyprázdnění se musí fakt prolítnout.
Ad zahrada, myslím,že je zahrada a zahrada. Plácek u domečku může pes brát jako jeho součást, a tam se nevyvenčí. Naše kokra se taky na chalupě nevykadila na zahradě, ale tam byla zahrádka asi 400m a okolo zeď. Teď mám zahradu hektar, a fakt žádnýmu psovi nedělá problém se tam vyvenčit, ale tak je to asi taky o tom,že od štěnda jsou na tu zahradu vynášeni. A druhá věc, na takový "zahrádečce" fleky na trávě a očůraný stromečky fakt řešit nemusím