Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2019 20:03
stromeckova

XXX.XXX.56.123

dobrý den, máme štěně labradora, bude mít 4 měsíce. Je to náš druhý labrador. Myslela jsem, že už nějaké zkušenosti máme, ale... štěně strašně vyjíždí po našem 10 letém synovi. Po dceři ne. Štěně se snažíme vychovávat, usměrňovat, asi to bude těžší jak s předchozím pejskem, který loni umřel. Ale myslím, že to zvládneme.
Na syna pokaždé vyskočí, zakousne se mu do rukávu, trhá, vrčí. Nebo do nohy, kamkoliv. Syn se snaží bránit, ale tak nějak laxně, neví co s ním. Musíme zakročit, to hned přestane, ale za chvilku jde jakoby zase po něm.Pravda je, že se synem máme doma problémy, tak jestli to pejsek nějak cítí, nevím...
Díky moc za rady, nevím jak dál postupovat.

8.10.2019 20:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Řekla bych, že je to normální hravé štěně. Možná byl jen předchozí pes klidnější a nebo si na to už nepamatujete. Ale u štěňat je běžné, že skáčou po oblečení, tahají za něj a vrčí. Na každého psa zabere něco jiného - na jednoho nacpat mu do tlamy hračku, na druhého zaječet "AUUU", na třetího se přestat hýbat a ignorovat ho, dalšího můžete "uhladit" do klidu atd... Ale základem zhruba je si se psem hodně hrát a unavit ho. Časem z toho pes vyroste. Zkuste si tady zadat do lupy "štěně kouše", "agresivní štěně", "nezvladatelné štěně", "štěně zlobí", "štěně neposlouchá" atd.... Řešilo se to tu mockrát.

8.10.2019 20:23
stromeckova

XXX.XXX.56.123

marcelaamax napsal(a):
Řekla bych, že je to normální hravé štěně. Možná byl jen předchozí pes klidnější a nebo si na to už nepamatujete. Ale u štěňat je běžné, že skáčou po oblečení, tahají za něj a vrčí. Na každého psa zabere něco jiného - na jednoho nacpat mu do tlamy hračku, na druhého zaječet "AUUU", na třetího se přestat hýbat a ignorovat ho, dalšího můžete "uhladit" do klidu atd... Ale základem zhruba je si se psem hodně hrát a unavit ho. Časem z toho pes vyroste. Zkuste si tady zadat do lupy "štěně kouše", "agresivní štěně", "nezvladatelné štěně", "štěně zlobí", "štěně neposlouchá" atd.... Řešilo se to tu mockrát.

ok, díky. nás taky kouše, to beru a dovedeme si s tím poradit. Je to možné, že předchozí byl klidnější. Akorát to vypadá hrozně, jak po synovi jde....

8.10.2019 20:56
Terven

XXX.XXX.110.159

Není to žádná agrese, je to naprosto přirozené štěněčí chování. Čtyřměsíční pejsek je mimino a tohle má zakódováno v genech. Bohužel, lidi, co nemají se štěňaty zkušenost, to považujou za nevychovanost, agresivitu, pokus o dominanci, nedostatek respektu a bůhví co ještě - viz x příspěvků na toto téma na ifauně.
Rozhodně je kontraproduktivní za toto pejska trestat či jakkoli umravňovat - plácat ho, okřikovat, povalovat na záda. Být to moje štěně, nabídla bych mu obratem ke kousání něco nezávadného - hračku, hadr, rukáv :-D a ve hře bych ho ještě podporovala, vrčela bych na něj taky.

8.10.2019 21:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, synovi dejte do ruky hadr a ať se s pejskem honí a tahá, dokud to štěndo nepřestane bavit. Myslím, že to může prospět oběma.

8.10.2019 22:29
stromeckova

XXX.XXX.56.123

Díky za "uklidnění". Já tak i k němu pristupuji, proto v nadpisu ten otazník. Akorát to jakoby agresivně vypadá. Chová se takto víceméně jen k synovi. Psala jsem, že se synem máme doma problém, momentálně se do péče, starání moc nezapojuje, ani si s ním nehraje. Dcera je zase úplný opak.

9.10.2019 04:41
rapotacka11

XXX.XXX.79.12

To ono se občas zakousne klidně i do toho,
kdo se do péče zapojuje.

9.10.2019 07:32
domi.t

XXX.XXX.131.130

Akoby ste písali o mojej retrieverke V máji som to tu riešila tiež, ludia mi poradili to,čo vám...a viete čo? Mali pravdu, slečna z toho vyrástla. Už má 7 mesiacov a nehryzie, občas od radosti po niekom skočí,ale to je už najmenej Takže naozaj hrať sa,vychovávať,unavovať hlavu a vydržať Aj ja som si myslela, že máme doma psa baskervilského a nie zlatého retrievera,ale po prezubení už hryzie len hračky a pelechy,ale našťastie nie nás Lebo teda tie ,,útoky,, to bola celkom divočina!

9.10.2019 08:28
janaa

XXX.XXX.237.51

stromeckova napsal(a):
Díky za "uklidnění". Já tak i k němu pristupuji, proto v nadpisu ten otazník. Akorát to jakoby agresivně vypadá. Chová se takto víceméně jen k synovi. Psala jsem, že se synem máme doma problém, momentálně se do péče, starání moc nezapojuje, ani si s ním nehraje. Dcera je zase úplný opak.

A dceři je kolik? I když možná právě proto,že se nezapojuje, je pro štěně výzva jak psaly holky,projděte si starší témata, tohle se tu řeší opravdu hodně. Letos jsem měla vrh labíků a jedna maminka mi psala, jak slíbila dětem,že milému pejskovi vypadají už brzy všechny zuby najednou dneska je jim šest měsíců a už to zdaleka nemá ty grády co na začátku

9.10.2019 09:41
Atheira

XXX.XXX.181.160

Bych to i viděla tak, že jak se syn o štěně nijak zvlášť nezajímá, tím víc do něj jde právě proto, aby ho k té hře vyprovokovalo. Nehledala bych za tím nic zlého, prostě opravdu jen takovou tu štěněcí radost a chuť si hrát.
Každé štěně si hraje jinak. Můžete mít doma andílka a nebo taky ne. U nás byli z rodiny taky všichni zvyklí na to, že psi si hrají s uzlem nebo míčkem a moje fena pro ně jako štěně byla hotový satan.
Měla vytipovaný lidi (kupodivu přesně ty, kteří o ni zvlášť nestáli), vždycky na ně počkala někde, kde nebyla vidět a rázem se s hrozným vrčením vyřítila a začala je rvát. Pokud měli svetr nebo chlupatý ponožky, tím líp. A čím víc nezájem o tu hru měli a snažili se ji zbavit ignorací nebo jen nějakým líným "huš", tím vrčela a rvala s větší vervou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2019 16:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

stromeckova napsal(a):

Fena nás taky kousala všechny, ale nej "oběť" byla moje dcera...v té době dvanáctiletá, nejmladší člen rodiny.....protože to pro fenu asi bylo nej...dcera utíkala a pištěla....pro štěndo asi víc super, než ti členové rodiny, co tohle nedělali, byla to asi větší legranda.

Jinak obě moje děti se do starání o štěňata zapojovali, krmili, mazlili, hráli si s nimi, chodili se mnou na prochajdy, dokonce dokud byla fena "malá", že jí dcera zvládala fyzicky, tak s ní chodila na kratší prochajdy i sama a venku v pohodě normálně jí poslouchala, ale doma ......takže určitě to nebylo proto, že se jedno dítě stará a druhé ne.......myslím, že spíš proto, že dcera byla ta "nejmenší autorita" v rodině.

Samozřejmě netuším, jaký problém se synem máte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík