Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2019 20:36
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Zdravím, předem se omlouvám, ale bohužel mne nenapadlo vyfotit. Pokusím se co nejlépe popsat o co jde. Občas na pejsandě najdeme jakoby uschlý vystouplý stroupek, který vypadá jako prisáté uschlé klíště, ale o klíště nejde. Stroupek jde normálně "odtrhnout" a pod ním zůstane taková malinká dírka. Víc jsme to nikdy neřešili, dnes mi ale po pohmatu přišla kůže pod stroupkem tvrdá, jako když máte uhřík. Zkusila jsem vymáčknout a vytekl trošku hnis, pak vylezlo cosi bílého co nešlo vyndat a když jsem kůži pustila, zalezlo to zpět. Tak jsem odstranila pinzetou, v kůži zůstala dírka ze které začala téct malinko krev. Ranku jsem vydesinfikovala a krev byla taková škaredá tmavě hnědá. Pejsandu to nebolelo, v klidu ležela a myslela si, že ji drbu. Jinak nešlo o nic velkého, max půl centimetru. Neví prosím někdo o co by mohlo jít? Přišlo mi, jak když ji vyndavám z kůže nějakou zarostlou larvu. 😞 Předem moc děkuji za případné rady.

8.10.2019 21:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Plemeno? Jen tak odhadem, tady často zmiňovaná,,uhrovitost" bull plemen. Zánět mazového váčku, vytáhla jste nejspíš chlupový folikul. Ale to jen tipuju.

8.10.2019 22:02
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

lesnížínka napsal(a):
Plemeno? Jen tak odhadem, tady často zmiňovaná,,uhrovitost" bull plemen. Zánět mazového váčku, vytáhla jste nejspíš chlupový folikul. Ale to jen tipuju.

Je to kříženka No a labradora, foto mám v profilu..... To o čem píšete, je to pro ni nějak nebezpečné? Případně jak léčit?

8.10.2019 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PetraEmily napsal(a):
Je to kříženka No a labradora, foto mám v profilu..... To o čem píšete, je to pro ni nějak nebezpečné? Případně jak léčit?

Ne, myslím, že nebezpečné to nijak není. Doufám, že sem mrkne bodlinka, jako veterinářka bude jistě vědět víc, či jestli nejde úplně o něco jiného.

8.10.2019 22:46
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

lesnížínka napsal(a):
Ne, myslím, že nebezpečné to nijak není. Doufám, že sem mrkne bodlinka, jako veterinářka bude jistě vědět víc, či jestli nejde úplně o něco jiného.

Děkuji za doporučení, kdyztak ji zkusím poslat zprávu 😊...... Mám slabý žaludek, byla to z mého pohledu taková malá operace, nic příjemného na pohled.... Ale jak jde o moje chlupatý mimino, všechno jde stranou 😊

9.10.2019 09:16
marushka

XXX.XXX.41.2

Čistě teoreticky to mohl být střeček.

9.10.2019 09:41
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

marushka napsal(a):
Čistě teoreticky to mohl být střeček.

A jak by se jí tam mohl dostat ?
Jinak ten jakoby stroupek vypadal opravdu jako nějaké uschlé klíště , či larva. Ale to pod tou kůží , co jsem vymačkávala dírkou ven a po uvolnění kůže to zalezlo zpět , vypadalo spíš jakoby "tukově", nešlo to vytáhnout hladce, musela jsem to odtrhnout tou pinzetou .

9.10.2019 10:50
marushka

XXX.XXX.41.2

No zkuste zadat do gůglu "střeček".

9.10.2019 12:02
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

marushka napsal(a):
No zkuste zadat do gůglu "střeček".

Samozřejmě jsem zadala. Dá se něčím pes ošetřit, vykoupat ve speciálním šamponu nebo tak něco ? Klidně to mohla být ta larva, ale mrtvá a zarostlá - na léto kapeme Frontline combo , které funguje tak, že se parazit po přisátí otráví a umře , takže larva mohla v kůži umřít .....

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.10.2019 12:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

jestli to strecek -pes není normalni hostititel -jen velmi vyjimecne se to stane. nedelej te nic, uz je asi po vsem...

9.10.2019 12:35
PetraEmily

XXX.XXX.128.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jestli to strecek -pes není normalni hostititel -jen velmi vyjimecne se to stane. nedelej te nic, uz je asi po vsem...

Sice není běžný hostitel, ale bydlíme na okraji města, za barákem je louka, kde běhají nejen zajíci ale i lišky a srny, tak třeba to může souviset. A třeba to je něco jiného, jak jsem psala, není to první případ , sem tam na ní prostě tento uschlý výrůstek najdeme ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík