Bišonek s PP

Prodám Bišonka - Štěňátka bišonků narozená 22.3.2025, k zadání dvě holčičky...
DohodouKETT256
XXX.XXX.83.21
Dobrý den všem přeji.
Před pár dny byl u mě kamarád se svým pejskem. Když to hodně zkrátím tak jakoby nechal na hlídání pejska u mě na hlídání na den , dva...Jenže už je to nějaký ten den a její páníček nikde. Jen mi řekl předtím než mi ji nechal že je březí. Takže dá se říct že mi fenečku hodil na krk a zmizel. Nemohu se mu dovolat nic. Nevadí mi že je u nás jen mě vadí udajná zmínka o březosti. Moc se ani o ni nestaral .Tady u nás je šťastná i mezi ostatními mazlíčky. Když mi říkal o udajné březosti tak to bylo cca před měsícem. A jelikož fenečkám trvá březost okolo 60-ti dnů , je mi stále divné že i když by se jí pomaličku měl blížit porod , tak bříško nemá , ani nic podobného k znakum brezosti. Je čílá , běhá , skáče a je u mě plná radosti. Má ráda dlouhé procházky. Nechci ji ale i tak moc zatěžovat kdyby náhodou březí byla. Prosímvás může to být jen planá informace ? nebo třeba falešná březost? Jak například poznat březost bez veterináře? Jsem na ni velice opatrná
Mimochodem fenečku nenechal ani čipovat , naočkovat , přihlásit vůbec nic.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Asi vám nezbude, než toho veterináře navštívit.
Kdyby před měsícem už věděl,že je březí,tak už by byla skoro k porodu a to byste na 90% poznala (zvětšené břicho, nalité lišty, vypadává srst okolo lišt, přezka by byla nateklá atd.) Pokud už v době,kdy jí k vám odložil, nehárala, tak si to asi myslel (asi jí moc nehlídal). Každopádně k stoprocentní jistotě jděte k vetovi a nechte udělat sono.
KETT256
XXX.XXX.83.21
Tak v sobotu jdeme k vetovi . Snad bude vše ok. Kdybych měla doma ještě maminku , nu to by bylo ..Ale urcite bych ji kvuli tomu nejak neopustila nebo tak něco..jak nekteri vyhazuji stenatka do popelnice..fuj fuj..kazdy den ctu příspěvky na Facebooku.
Uz jsem i podepisovala petici proti tyrani zvirat. Taky jste podepsaly?
KETT256
XXX.XXX.83.21
Jinak je strašně hodná , přítulná..Hodně rychle si tu zvykla..Je to náš rodinný miláček..
Jinač pán už se tu dnes stavil tak jsem s nim mluvila o fenečce..tak zkráceně v sobotu jdeme k vetovi řádně naočkovat , načipovat a přihlásit na úřad. A koupit šampony apod. Zároveň zjístíme jestli je maminka nebo ne :-)
janaa
napsal(a):
Ok,takže zadavatelce,která o tom nic neví,poradíme,ať na veterině chce zjistit březost feny z krve,páč je savec
Než jsem vám znovu odpověděla, zjistila jsem si tu možnost u veterinářky. Paní nemusí žádat tento způsob.Já ji to opravdu nenutím.
A smějete se tomu, že to má chtít nebo tomu,že tento působ sama neznáte nebo tomu,že fena i žena je savec?
lesnížínka
napsal(a):
Tak když jsme u toho, ač osobní zkušenost mám nulovou, u ženských se zjišťuje nejjednodušeji z moči, takže ne tak třeba? Snadnější, než muset holit feně břicho.
Z moči je to jen orientační, diagnóza těhotenství se dělá z krve a ultrazvukem. Jelikož se v moči zjišťuje lidský choriový gonadotropin, u feny to nejde.
Terven
napsal(a):
Z moči je to jen orientační, diagnóza těhotenství se dělá z krve a ultrazvukem. Jelikož se v moči zjišťuje lidský choriový gonadotropin, u feny to nejde.
Jasně, vím, že orientační, ale myslím, že je to poměrně přesné. Lidský cosi tam mít nebude, ale nějaký psí cosi snad ano A jako nástřel mi to u feny, která by pomalu měla rodit přijde nejjednodušší. Jinak..stejně půjdou na veterinu s tou plísní, viz diskuse vedle, takže krev se brát nejspíš bude.
lesnížínka
napsal(a):
Jasně, vím, že orientační, ale myslím, že je to poměrně přesné. Lidský cosi tam mít nebude, ale nějaký psí cosi snad ano A jako nástřel mi to u feny, která by pomalu měla rodit přijde nejjednodušší. Jinak..stejně půjdou na veterinu s tou plísní, viz diskuse vedle, takže krev se brát nejspíš bude.
Jak píše šavlozubka, jde o choriový gonádotropín, u žen to funguje v 1. trimestru, před porodem už vám to vyjde negativní
Takže i kdyby existovalo ekvivalentní psí cosi, u feny, která bude hnedle rodit, už by to bylo taky k ničemu.