Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bartidlos

10.10.2019 12:35
Bartidlos

XXX.XXX.98.206

Ahoj. Chci se zeptat. Mám psychické problémy hlavně se školou. Mě by pomohlo si do školy vodit psa (je to můj terapeut :D) psychické problémy mám díky své mizerné třídě... měla jsem vážnou nemoc a celý rok včetně prázdnin proležela v nemocnici. Když jsem se vrátila do školy spolužáci na mě pokřikovali "simulantko", fuj jsi nemocná atd.. (nehledě na to že mi to psali i přes pobyt v nemocnici) Čím déle jsem byla ve třídě pořád se to zhoršovalo.. máme taky spolužáka který fyzicky napadá žáky, hází nůžkama, bouchnul spolužačku židlí do hlavy a převrhává lavice. Škola to zatím nevyřešila. V úmyslu mám i přestup na jinou školu.. Každopádně potřebuji do školy aspoň trochu chodit, zatím to ale neni možné po psychické stránce to nezvládám.. Aspoň na první krok mít psa sebou.. Škola s tím problém nemá ovšem trochu se obávám třídy. Hned jak učitelka oznámila že přijde pes celá třída zlověstně že psa uvaří, nakopou, zabijou.. Všechno to zní jako z nějaké knížky bohužel je to realita. Mě to moc neuklidnilo i když si myslím že by mu neublížili ... Co mám dělat? Jsem stále více zoufálá a nechápu že se takhle mohou chovat..

10.10.2019 12:38
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Bartidlos napsal(a):
Ahoj. Chci se zeptat. Mám psychické problémy hlavně se školou. Mě by pomohlo si do školy vodit psa (je to můj terapeut :D) psychické problémy mám díky své mizerné třídě... měla jsem vážnou nemoc a celý rok včetně prázdnin proležela v nemocnici. Když jsem se vrátila do školy spolužáci na mě pokřikovali "simulantko", fuj jsi nemocná atd.. (nehledě na to že mi to psali i přes pobyt v nemocnici) Čím déle jsem byla ve třídě pořád se to zhoršovalo.. máme taky spolužáka který fyzicky napadá žáky, hází nůžkama, bouchnul spolužačku židlí do hlavy a převrhává lavice. Škola to zatím nevyřešila. V úmyslu mám i přestup na jinou školu.. Každopádně potřebuji do školy aspoň trochu chodit, zatím to ale neni možné po psychické stránce to nezvládám.. Aspoň na první krok mít psa sebou.. Škola s tím problém nemá ovšem trochu se obávám třídy. Hned jak učitelka oznámila že přijde pes celá třída zlověstně že psa uvaří, nakopou, zabijou.. Všechno to zní jako z nějaké knížky bohužel je to realita. Mě to moc neuklidnilo i když si myslím že by mu neublížili ... Co mám dělat? Jsem stále více zoufálá a nechápu že se takhle mohou chovat..

"V úmyslu mám i přestup na jinou školu.."

Myslím, že toto je jediné dobré řešení! Je nechutné, jak se někteří mladí dnes chovají. Šikana kvete a jak známo, děti dokážou být zlé. Být Tebou/Vámi, psa bych do školy nevodila (co víš, co mu ti kre.éni dokážou provést zlého), ale rozhodně je na místě vše probrat s rodiči, učiteli, školním psychologem...no a dle mě především přestup jinam.

10.10.2019 12:51
Atheira

XXX.XXX.181.160

Psa tam nevoďte. Stačí jeden vůl, blbej pokus o vtip, pes se ožene a problém je na světě. Nemluvě o tom, že v takovém prostředí nemá s vámi pes co dělat. Podívejte se, jak je tam vám.
Šikanu řešit s dospělými a jít jinam. A hlavně se neutápět v sebelítosti, protože pak vám přestup jinam bude k ničemu. Máte to třeba těžké, ale na to se vás třídní kolektiv zkrátka neptá. Vyhledávejte lidi, kteří vám jsou sympatičtí a se kterými máte stejné zájmy (nějaké holky se psy, se kterými pak můžete chodit třeba venčit se na nové škole určitě taky najdou) a na ty ostatní z vysoka kašlete a nedělejte si s nimi hlavu. Bude je to všechno bavit o to míň, když uvidí, že vám jsou ukradení. Hlavně do nové třídy nechoďte jako ta chudinka, co na ní všichni jsou zlí. Předsudky vůči lidem, které neznáte, dělají hodně a mohla byste zbytečně přijít o fajn lidi...

10.10.2019 13:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Psa bych do školy nebrala protože by mu tam děti ublížily. A ten přestup na jinou školu zařídit co nejdříve a najít si nové jiné kamarády.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2019 00:19

Bartidlos napsal(a):

Pardon, ale tohle je zert, ze?

Pokud ne, a nikdo to jeste netoci, tak kde se to deje?
O jakou skolu jde?
Ucitelka? ZS?
Asi mam zajem vedet o teto bizardnosti vic...
Klidne do sz.

11.10.2019 08:44

Jasně, že je to špatně. Dokáže to udělat jeden lump ve třídě. Co kdyby rodiče ( škola ) požádali o asistenta? Jestli to je tak, jak holčina píše, tak by ho potřebovala. Dostane ho kdejaký ADHD, tak proč ne ona. Ale především je potřeba udělat ve třídě pořádek. Bohužel se to řeší tak, že odejde šikanované dítě a lump zůstává.
A jen povzdech : Chybí nám ve školství chlapi!
(I když jak to čtu znova, je to celé divné. Podle vyjadřování to na základku nevypadá a na střední škole? Tam snad už takové poměry nepanují )
Když odbočím - pes a docela velký by nebyl v leckterých třídách od věci. Vodit by si ho měla paní učitelka. Oni by hoši možná pokrotli. Ale to by se musel změnit celý přístup k dětičkám.
Pamatuju dobu, kdy ve zvlášť exponovaném raním vlaku plném učňů, jezdili OSŽ s ovčákem, aby udrželi nějaký pořádek. Pomáhalo to.

11.10.2019 09:03

změnit školu.

vodit s sebou psa, ne. to akorát zavání průšvihem, buď se něco stane psovi nebo se prostě něco stane. a pokud ten pes nemá kanisterapeutické zkoušky, tak z toho bude průser.

11.10.2019 11:37
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasně, že je to špatně. Dokáže to udělat jeden lump ve třídě. Co kdyby rodiče ( škola ) požádali o asistenta? Jestli to je tak, jak holčina píše, tak by ho potřebovala. Dostane ho kdejaký ADHD, tak proč ne ona. Ale především je potřeba udělat ve třídě pořádek. Bohužel se to řeší tak, že odejde šikanované dítě a lump zůstává.
A jen povzdech : Chybí nám ve školství chlapi!
(I když jak to čtu znova, je to celé divné. Podle vyjadřování to na základku nevypadá a na střední škole? Tam snad už takové poměry nepanují )
Když odbočím - pes a docela velký by nebyl v leckterých třídách od věci. Vodit by si ho měla paní učitelka. Oni by hoši možná pokrotli. Ale to by se musel změnit celý přístup k dětičkám.
Pamatuju dobu, kdy ve zvlášť exponovaném raním vlaku plném učňů, jezdili OSŽ s ovčákem, aby udrželi nějaký pořádek. Pomáhalo to.

Obávám se "Orionko", že na střední škole takovéto poměry panují - možná víc než na základkách. Viz - teď ten otřesný případ mlácení kluka tuším v Sedlčanech. Ten útočník Ondřej má tuším 15 let, napadený 16 let. Nedělám si ani tu nejmenší iluzi, jak to chodí třeba na učňácích...
No a chlapi chybí, to je pravda, do toho inkluze a učitelky - ženy se mnohdy bojí zasáhnout neboť spratci jsou schopni vyhrožovat či dokonce napadat i je. Opět relativně nedávný případ - přímo úmrtí pedagožky na SŠ po soustavné šikaně.

11.10.2019 13:19

Před mnoha a mnoha lety, bylo nebylo, za mě ještě na základce učilo pár chlapů, minimálně jeden z nich chlap i postavou. Měli jsme ve třídě repetenta, násilníka Oldu, pan učitel si ho vzal do kabinetu a tam dostal nakládačku. Ani necekl, všichni jsme to věděli, on pokrotnul. Ne že by byl hodný, ale spolužákům a učitelkám dal pokoj.

11.10.2019 15:07
Moyda

XXX.XXX.74.8

Tak to mě zaujalo s těmi učiteli na základkách. Nedalo mi to a spočítala jsem učitele na škole mého syna, z jednadvaceti kantorů je devět chlapů. Tak asi máme kliku

12.10.2019 21:27
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Bartidlos napsal(a):

To je v Čechách? Protože aspoň na Vysočině je přísný zákaz psů už na pozemek školy.....

13.10.2019 12:01

Moyda napsal(a):
Tak to mě zaujalo s těmi učiteli na základkách. Nedalo mi to a spočítala jsem učitele na škole mého syna, z jednadvaceti kantorů je devět chlapů. Tak asi máme kliku

To teda máte.

13.10.2019 12:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Před mnoha a mnoha lety, bylo nebylo, za mě ještě na základce učilo pár chlapů, minimálně jeden z nich chlap i postavou. Měli jsme ve třídě repetenta, násilníka Oldu, pan učitel si ho vzal do kabinetu a tam dostal nakládačku. Ani necekl, všichni jsme to věděli, on pokrotnul. Ne že by byl hodný, ale spolužákům a učitelkám dal pokoj.

Jenže dneska se na dítě nesmíte ani ošklivě podívat. Konkrétní případ z nejmenované školy - žák dostal ředitelskou důtku, protože učitelku před svědky ve třídě oslovovil výrazem dámského přirození(vulgárním) - všichni chápete. Ihned naběhla maminka - " ale tohle by náš Alešek v životě neřek!"

13.10.2019 12:30
Moyda

XXX.XXX.74.8

To by náš Alešek dostal doma po čuni. Ono taky to ty děti slyší doma, někdy slyšet rodiče mluvit o učitelich se nedivim že není žádná úcta k autoritám.

13.10.2019 14:48

A pak jsou ještě rodiče typu : Oba vysokoškoláci, Pepíček bohužel není po nich "Ale paní učitelko, on prostě ty jedničky mít musí, my s ním počítáme na gymnázium a pak na VŠ - a nestresujte ho zkoušením, on z toho má hrůzu, zase přišel ze školy vystresovaný, znovu se nám začal počůrávat"
A chlapec tohle všechno ví, takže je-li tázán, otočí oči v sloup a "zase mě stresujete, víte, že to nesmíte".

Přidejte reakci

Přidat smajlík