Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2019 18:06

Zdravím:) Je tu někdo, kdo krmí také vařenou stravou ? Já vařím 2x za měsíc 15 kg . Obvykle Maso+vnitřnosti, příloha a celkem pestrá kombinace zeleniny (mrkev, hrášek,květák , brokolice,špenát) + Lososový olej a Canvit Senior. Máte někdo nějaké tipy, či nápady čím oživit, pozměnit? Také by mě zajímalo, kde odebírat větší množství masa a nezruinovat u toho konto ?Moc děkuji:)

15.10.2019 18:39

Já vařím...raději bych krmila syrovým, ale pes mi to odmítá jíst, sice to letos už vypadalo, že ve svých deseti letech vzal syrové na milost, ale spíš to bylo takové krátké světlé období.

Jak oživit??...já se snažím střídat druhy masa, zeleniny, jako přílohu dělám třeba zeleninový rizoto, těstovinový nebo bramborový salát...samozřejmě ve variantě vhodné pro pesany. Maso povařím třeba s nějakým kořením ..kmín, majoránka, sladká paprika nebo s bylinkami. Přidávám na střídačku trochu oleje...lososový, ostropestřec nebo i normální slunečnicový a preventivně přidávám alavis na klouby, taky třeba dávám k svačině nějaký ovoce, jogurtík.....dá se toho vymyslet spousta.

Maso vařím každý den...přílohu většinou na dva dny a tak 3x týdně dávám kosti, většinou kuřecí křídla nebo stehna...samozřejmě syrové, někdy dám pesanům půlku syrovýho kuřete a starej se....nebo vepřový nebo hovězí žebra ..masitá.

Kuřecí beru od místního chovatele a zpracovatele v jedné osobě. Hovězí objednávám na masozravci.cz, dodavatelů krmnýho masa je samozřejmě na internetu vícero, ale já mám zkušenost pouze s tímhle a vyhovuje.
Vepřový většinou kupuju normálně v krámě, když je v akci a zvěřinu většinou dostanu od někoho darem.

16.10.2019 08:55
Atheira

XXX.XXX.181.160

Já něco vařím, něco dám syrové, někdy konzervu... tak různě. Teď v sezoně přidávám k vařenému dýni, taky batáty jsou dobré. Zas teda vařím menší dávky na kratší dobu a nekombinuju tu zeleninu takhle divoce. Netvrdím, že je to tak špatně, ale většinou dám třeba právě jen jeden nebo dva druhy. Nejčastěji kombinuju maso + rýže + nějaký druh zeleniny, max dva, někdy zase třeba jen maso + jeden až dva druhy zeleniny. Ale jak říkám, nevedu jenom vařenou stravu.

Kde objednat asi moc neporadím (dost toho dostanu nebo nějak po vesnicku "vyměním" :D), ale kamarádka je spokojená s masozravci.cz, co už padlo výš.

Přidejte reakci

Přidat smajlík