Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouSD
XXX.XXX.19.20
Dobrý den. Chtela bych se zeptat, mate nekdo zkusenost se zlatym retrivrem a kralickem? muzou byt spolu? nas kralik je kastrovany ale porad celkem teritorialni, je vsak velmi mazliva a rychle si zvyka na nove osoby. kdyby se stene zlateho retrivra (v byte - cetla jsem zde ruzne diskuze a zatim nikdo nenapsal, ze je to strasny napad, prave naopak) ,,seznamilo” s 3letou samickou kralicka, myslite, ze by byly problemy?
predem dekuji za odpoved
ahoj, každý pes je jiný a tak spíš než na plemeni záleží na povaze a výchově toho daného jedince. Nicméně my máme také zlaťáka. První 3 roky žil na baráku, zakousl sousedovi pár slepic (přeletěli přes plot). chtěl sežrat cizí kočky, atd. Pak jsme se přestěhovali do bytu a po roce jsme pořídili králíka. První asi dva dny měl králík pro sebe obývák a pes kuchyň, byli oddělení zábranou, takže se mohli očuchávat ale pes se k němu nedostal. Když se králík aklimatizoval a nebál se psa, vzala jsem pamlsky a psa na vodítku a pustila ho ke králíkovi do obýváku. Pes byl naprosto vzorný, očichal králíka a pak si lehl a jen na něj koukal. Odměňovala jsem ho za tohle chování průběžně ještě asi půl roku, ale po pár dnech jsem je mohla klidně nechat puštěné po bytě a dělat si svoje. Králíka bral jako součást rodiny. Králík skákal přes psa, nebo spolu leželi v pelechu. :D Takhle si spolu žili asi tři roky, pak nám bohužel králík umřel.
Takže jo, určitě to jde akorát bych byla u štěněte opatrná, většina štěňat je akčních a mohlo by králíkovi ublížit už jen svojí přehnanou zvědavostí... Každopádně ale počítat i s tím, že by seznámení nevyšlo. Aby pak králík nemusel být pořád jen v kleci. :)
Pes je pes a králík je králík. To je vždy třeba mít na paměti a nikdy nenechávat bez dozoru. Za život jsem poznala dost lidí, kteří mi nadšeně vyprávěli, jak jejich pes a jejich králíček, morče, potkan atd. jsou báječní kamarádi. A jednou přišli a jeden z dvojice nebyl... tedy živý. A pes byl vždy ten, co přežil. Už ten váhový nepoměr, takhle dopadli naposledy známí, kombinace zlaťák + králíček, vždycky se smáli a říkali, ale u nás má navrch králík, on jí otravuje a ona si to nechá líbit. No, jednou toho už měla dost a jen ho trochu přilehla a zmáčkla. Stačila minuta.
Záleží na konkrétním psovi.
Náš předchozí NO králíka miloval, nový ho chtěl okamžitě vraždit. To samé s babiččiným králíkem. Chce to opatrně vyzkoušet, nejlépe s košem.
Jinak náš pes byl s naším králíkem nonstop sám, oba navolno. Ale jak říkám, je to pes od psa.