Stenata pomeranian s PP

Prodám Pomeraniana - Chovatelská Stanice Oranžová kulička má krásné holčičk...
DohodouMKAmy
XXX.XXX.56.26
Zdravím,
není tomu ani rok, co jsem si pořídila mého vysněného a vlastně prvního pejska. Je to fenka, má čerstvě 1. rok, kříženec pomeraniana a čivavy. Velmi malého vzrůstu.
Bohužel před pár dny obrovská rána do srdce a každodenní strach, zjistili mé malé Amy, že trpí vrozenou vadou, která se nazývá portosystémový zkrat.
Náš veterinář jí nasadil speciální dietní granule a nic víc. Velmi mě znepokojuje to, co se dočítám na internetu a myslím si, že granulemi se to nevyřeší a bojím se, že se její stav může zhoršit.
Chtěla jsem se zeptat na Váš názor.
U Amy se portosystémový zkrat projevil pouze jednou, a to tak, že z ničeho nic se najednou neudržela na nožičkách, neudržela hlavičku a přestala úplně vnímat, byla strašně slabá a malátná. Nechci aby se to už opakovalo, bylo to strašné :(
Už od štěněte často spala, ale přišlo mi to v pořádku.
Když je vzhůru je to velmi ale velmi veselý a hravý pejsek i teď po té diagnóze.
Bylo mi řečeno, že portosystémový zkrat, který má, budeme ,,léčit" dietou a pokud by zkraty byly časté, tak poté operací. Pokud se prý zkrat projeví např. jednou za 3 měsíce, operaci by veterinář na mém místě nedělal.
Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli jste se někdo nesetkal se stejným případem a mohl mi třeba nějak poradit, co dělat, kterou veterinu zvolit a podobně. Budu ráda za jakékoliv rady.
Nebo jestli váš pejsek s touto diagnózou normálně dlouho žil jako ostatní a netrpěl:(
Předem Vám děkuji za odpovědi.
Hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
taky si myslím, že pokud je pes v podstatě bez příznaků, dieta bude stačit.
holt tohle je nemoc prcků a daň za ten malý vzrůst. ono to totiž souvisí, ta zvířata jsou mini, protože mají shunt.
Našla jsem toto:
https://www.veterinarnipece.cz/portosystemovy-shunt-3902.html
A když to čtu, tak chudáček pejsek. S chutí bych ty "výrobce" miniatur něčím majzla.
Bordice
XXX.XXX.119.195
Zdravim! Mame krizence border teriera s maltezakem a ve 4mesicich ji byl diagnostikovan portosystémový shunt. Fenecka je na dietnich granulych Hills l/d, je ji uz 16 mesicu, vazi 6,7kg (coz je normalni vaha border terieru) a dalsi zachvat nemela. V 8 mesicich mela obdobi, kdy granule odmitala tak jsem ji je zacala michat s ryzi a zeleninou. Pri veterinarni kontrole vse v poradku. Na to, ze je v podstate vegeterian od malicka, tak vyrostla pekne a je v plne sile :)
Ronik
XXX.XXX.215.172
Zdravim,
muj 2,5 rok stary yorkie ma take zkrat... take dostal dietu, ale veterinar nespecifikoval znacku, nic....cim krmite?
diky