Americký stafordšírský teriér – štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Kikobara (F...
26000 KčAhoj všichni. Jsem zoufalá. Máme sedm let fenku z útulku-křížence staforda. Když jsme si ji brali, byla cca roční. Naučili jsme venčit, vodítko a tak ... Měli jsme malé děti, byla zlatá. Loni se nám narodil druhý syn, a fenka začla poslední cca dva týdny být agresivní k ostatním psům, kterých si dříve všimla, jen když se ozvali první. Minulý týden přeskočila dvoumetrový plot k sousedům za jejich roční fenkou německého ovčáka, se kterou se porvala. Naštěstí jí "jen" kousla do čumáku. Teď s námi nemluví půlka vsi - pochopitelně. Nevíme co s ní, bojím se, že se agresivita bude stupňovat. Nikdy problem nebyl, nezakousla ani myš. Vrčela i na malého, ale jen když se přiblížil k tomu staršímu synovi, má křeslo u něj v pokojíčku a jsou parťáci. Odstrčena se snad necítí. Kde je chyba, ve výchově? Nebo je to věkem? Nebo se může vrátit něco z minulosti, čím si prošla? Cvičák časově nezvládneme, někdo nějakou radu prosím, nebo zkušenosti?dekujii
Uživatel s deaktivovaným účtem
myslím si, že problém je ve větě "cvičák časově nezvládneme"
ne, že by to spravil cvičák, ale psi mají tendenci zvlčet, když na ně není čas.
Maydalena
napsal(a):
Ahoj všichni. Jsem zoufalá. Máme sedm let fenku z útulku-křížence staforda. Když jsme si ji brali, byla cca roční. Naučili jsme venčit, vodítko a tak ... Měli jsme malé děti, byla zlatá. Loni se nám narodil druhý syn, a fenka začla poslední cca dva týdny být agresivní k ostatním psům, kterých si dříve všimla, jen když se ozvali první. Minulý týden přeskočila dvoumetrový plot k sousedům za jejich roční fenkou německého ovčáka, se kterou se porvala. Naštěstí jí "jen" kousla do čumáku. Teď s námi nemluví půlka vsi - pochopitelně. Nevíme co s ní, bojím se, že se agresivita bude stupňovat. Nikdy problem nebyl, nezakousla ani myš. Vrčela i na malého, ale jen když se přiblížil k tomu staršímu synovi, má křeslo u něj v pokojíčku a jsou parťáci. Odstrčena se snad necítí. Kde je chyba, ve výchově? Nebo je to věkem? Nebo se může vrátit něco z minulosti, čím si prošla? Cvičák časově nezvládneme, někdo nějakou radu prosím, nebo zkušenosti?dekujii
To, že stafordi, pitbullové a podobná "havěť" nemají rádi psy, je docela normální věc a myslím si, že byste měli být na něco podobného připraveni...
Přidejte feně práce, ať nemá čas vymýšlet blbiny a pořádně ji zabezpečte, aby nemohla utíkat. Venku ji mít jen s náhubkem (na vodítku).
Dost bych se bála o to mladší dítě. Fena zřejmě jeho narození správně nepobrala, bere ho jako vetřelce a je z toho stavu rozhozená. Píšete, že se nic nezměnilo, ale změnilo, máte malé dítě a určitě na fenu není tolik času. A ona to zřejmě pochopila...to spojení dítě - panička na mne kašle. Urychleně bych fenu začala zapojovat do péče o prcka. Třeba stylem: beru kočár(či v čem takové dítě jezdí) a to znamená, že jdeme feňule na prochajdu. Dítě ti bude házet aporty Jakože, pochopitelně. Stejně tak odměny apod. A nespouštět z očí ani na sekundu.
Juju, nedržím je striktně od sebe, malý jí i často krmí, i tím co je pro něj, když se na vteřinu otočím olizne mu papulu🙈 jenže, jak jsem psala. Jak je u toho starší syn, tak toho si hlídá. Venku jsme často a jednou denně opravdu dlouhá prochajda - 2-3 hoďky. Ale teď už ma holka smůlu, už bude na vodítku, protože nebudu riskovat že se v lese vynoří nějaký pes. Včera šla okolo sousedka se starým psem se kterým se vídáme několik let a tak vystartovala, že mi malem zlomila ruku. Z ničeho nic 🙄 naježená a vrčící jak praštěná. Den předtím nic.
sisi58
napsal(a):
Asi to nemá s vaší fenkou nic společného. Ale vzpomněla jsem si na případ, kdy roky milý a oddaný pes napadl syna majitele a ten umřel. Pes byl zastřelen a pitván. Měl nádor na mozku.
No to je strašný 🙈 to víte, že se bojim. Aby ji nesvihlo. Ale přece se ji po tolika letech nezbavíme, samozřejmě ale bezpečnost dětí především, no.
Maydalena
napsal(a):
No to je strašný 🙈 to víte, že se bojim. Aby ji nesvihlo. Ale přece se ji po tolika letech nezbavíme, samozřejmě ale bezpečnost dětí především, no.
Ne,ne. Nepřísluší mi,radit vám takovouto variantu.
Snad je nějaké vyšetření na zjištění správného fungování mozku. Teď už mají veterinární kliniky velmi dobré vybavení.Spíš by šlo o vyloučení zdravotního problému.
Někde začít se zjišťováním důvodu problému musíte, tak proč ne u veta.
rapotacka11
napsal(a):
Na ven existují náhubky.
Kde je chyba, ve výchově?
Doma nejspíš šéfuje.
Nahubek jsme učili a málem si utrhla drápy jak ho rvala dolů. Po sedmi letech je špatně vychovaná? To by se asi projevilo dříve, když k nám přišel pes v příšerném stavu co ani nevěděl co je trávník. Kurz na vycvik psů nemám, ale asi by se to projevilo už dřív ne. A čím jste mi vaším příspěvkem poradil(a) ? Tím že to automaticky hodíte na výchovu, psala jsem o radu, ne o chytré řeči...
napsal(a):
myslím si, že problém je ve větě "cvičák časově nezvládneme"
ne, že by to spravil cvičák, ale psi mají tendenci zvlčet, když na ně není čas.
No jo, to je tak když si plánujete budoucnout a vše dopadne úplně jinak no. Druhé dítě jsme neplánovali, a ani to, že bude pes přeskakovat dvoumetrový plot..
sisi58
napsal(a):
Asi to nemá s vaší fenkou nic společného. Ale vzpomněla jsem si na případ, kdy roky milý a oddaný pes napadl syna majitele a ten umřel. Pes byl zastřelen a pitván. Měl nádor na mozku.
Popravdě mne ten nádor na mozku napadnul také. Spíš asi záleží na tom, jak dlouho, respective od kdy se feňule takhle mění. Jestli už s mladším synem, nádor můžeme asi vyloučit. Jestli až třeba posledních pár týdnů...může to být příčina...Nebo...syn je teď batole? Hodně lidí píše, že pes to dítě začal opravdu registrovat až v tomhle věku, kdy se začalo samo motat po domě..Zadavatelko, zkuste popřemýšlet nad vším, třeba vás to ještě navede. Hraje si starší syn s malým, je u toho fena? Vidí, že OK?
lesnížínka
napsal(a):
Popravdě mne ten nádor na mozku napadnul také. Spíš asi záleží na tom, jak dlouho, respective od kdy se feňule takhle mění. Jestli už s mladším synem, nádor můžeme asi vyloučit. Jestli až třeba posledních pár týdnů...může to být příčina...Nebo...syn je teď batole? Hodně lidí píše, že pes to dítě začal opravdu registrovat až v tomhle věku, kdy se začalo samo motat po domě..Zadavatelko, zkuste popřemýšlet nad vším, třeba vás to ještě navede. Hraje si starší syn s malým, je u toho fena? Vidí, že OK?
Je to poslední týden-dva. Po zkušenostech už Majdu s kluky nenechávám, když si hrají. Tříkrát zavrčela když byli oni tri pohromadě. Takže je buď jen s mladším, nebo jen se starším. U něj v pokoji vedle postele má křeslo. Probírala jsem to i s veterinářkou, ale o nádoru noc neříkala. Mám tedy zajít ještě jednou, a zeptat se konkrétně na tuto možnost? Moc vám všem děkuji ❤️
Vrčela i na malého, ale jen když se přiblížil k tomu staršímu synovi, má křeslo u něj v pokojíčku a jsou parťáci.
Tak musím říct, že tady bych extrémě zpozorněla a naopak bych se snažila fenu pod dozorem učit, že jsou děti spolu. Přijde mi....pokud se tedy nejedná o zdravotní problém, že fena bude jako "psí chůva" zaměřená na staršího syna a nechci ani domyslet, co by se mohlo stát, až mladší staršímu jednu pleskne, praští ho lopatičkou, strčí do něj a spadne na něj....cokoliv, co by fena mohla brát jako útok na "vlastní dítě" a pak by to mohl být takový fofr, že by neštěstí nezabránil nikdo a i kdyby to bylo od feny "napomenutí" tak pro malé dítě může mít takové napomenutí dost vážné následky.
Vím, že to zní tvrdě, ale fenino křeslo-místo v pokojíčku bych zrušila, musí se přestat fixovat na jedno dítě, a dala do společných prostor a s fenou začala víc-pořádně makat, vím, že to s dvěma dětma není legrace, ale i "blbý" hledání něčeho doma schovaného jí tu palici trochu zaměstná a začala bych být důsledná při povelování....na zahradu bez dozoru nepouštět. A u těch dětí dávat bacha.
Co se nesnášenlivosti ke psům týče, tak sice nemám bull plemeno, ale mám fenu, která bytostně nesnáší psy, tam jsem to vzdala a stačí mi, když kolem psa v klidu projde, i když vím, že z její strany je to za skřípění zubů ......ona nikdy nebyla psomil, ale vím přesně, kterým okamžikem odstartovala nenávist, pokud vy žádný takový okamžik neevidujete a do té doby byla fena bezproblémová, tak je něco špatně, buď zdravotně nebo se u ní něco změnilo psychicky.
napsal(a):
Vrčela i na malého, ale jen když se přiblížil k tomu staršímu synovi, má křeslo u něj v pokojíčku a jsou parťáci.
Tak musím říct, že tady bych extrémě zpozorněla a naopak bych se snažila fenu pod dozorem učit, že jsou děti spolu. Přijde mi....pokud se tedy nejedná o zdravotní problém, že fena bude jako "psí chůva" zaměřená na staršího syna a nechci ani domyslet, co by se mohlo stát, až mladší staršímu jednu pleskne, praští ho lopatičkou, strčí do něj a spadne na něj....cokoliv, co by fena mohla brát jako útok na "vlastní dítě" a pak by to mohl být takový fofr, že by neštěstí nezabránil nikdo a i kdyby to bylo od feny "napomenutí" tak pro malé dítě může mít takové napomenutí dost vážné následky.
Vím, že to zní tvrdě, ale fenino křeslo-místo v pokojíčku bych zrušila, musí se přestat fixovat na jedno dítě, a dala do společných prostor a s fenou začala víc-pořádně makat, vím, že to s dvěma dětma není legrace, ale i "blbý" hledání něčeho doma schovaného jí tu palici trochu zaměstná a začala bych být důsledná při povelování....na zahradu bez dozoru nepouštět. A u těch dětí dávat bacha.
Co se nesnášenlivosti ke psům týče, tak sice nemám bull plemeno, ale mám fenu, která bytostně nesnáší psy, tam jsem to vzdala a stačí mi, když kolem psa v klidu projde, i když vím, že z její strany je to za skřípění zubů ......ona nikdy nebyla psomil, ale vím přesně, kterým okamžikem odstartovala nenávist, pokud vy žádný takový okamžik neevidujete a do té doby byla fena bezproblémová, tak je něco špatně, buď zdravotně nebo se u ní něco změnilo psychicky.
Mluvíte mi z duše no ... Taky si myslím že se bere jako chůva. Bez dozoru vůbec nenechávám. S těmi hramy mi už jedna kamarádka taky doporučovala, že ji to zabaví a trochu zaměstná hlavu. No, budeme bojovat hold. Nahubek jsem zkoušela učit již několikrát, ale jakmile jsem ji ho dala, okamžitě panicky zachvat a ven bysme ani nedošli, protože jí zajímá jen to, jak ho sundat, je ji úplně jedno, jestli si ublíží. Možná nějaký zážitek z minulosti od bývalých páníčků, nevím. My si ji brali cca dvouletou až.
Sardullah, právě to mi šlo hlavou. Modelová situace: kluci si staví kostky. Staví starší, malého bude spíš zajímat, jak do toho bacit. Až se mu to povede, starší na něj vyletí s řevem, že mu to shodil. Fena to veme jako útok, protože starší křičí...
Nevím, jestli odbourat to křeslo by bylo správně. Fakt nevím, jak to fena vezme. Já bych psu asi nedokázala tak najednou vzít tu jedinou jistotu, co měla doteď. Už jí to i tak prcek narušil. Ale nikdy jsem neměla děti, natož děti a psy, takže jen tak uvažuju..
Nahubek jsme učili a málem si utrhla drápy jak ho rvala dolů.
Dcera přivedla domů šestiletou.
To bylo první, co jsme řešili.
Jde to naučit. Musí se na tom ale pracovat. Za 6 let to měla dávno zvládat.
"""""""""""""""
Tak malé děcko bych nenechala se psem ani vteřinu bez dohledu.¨
Nehledala bych nic v minulosti ani na veterině.
rapotacka11
napsal(a):
Nahubek jsme učili a málem si utrhla drápy jak ho rvala dolů.
Dcera přivedla domů šestiletou.
To bylo první, co jsme řešili.
Jde to naučit. Musí se na tom ale pracovat. Za 6 let to měla dávno zvládat.
"""""""""""""""
Tak malé děcko bych nenechala se psem ani vteřinu bez dohledu.¨
Nehledala bych nic v minulosti ani na veterině.
Pokud nebude nic hledat, bude muset pes z domu. Nikdy je všechny tři neuhlídáte.
Měli jsme malé děti, byla zlatá. Loni se nám narodil druhý syn, a fenka začla poslední cca dva týdny být agresivní k ostatním psům
Od té doby, co je fena u vás, se v rodině narodilo jedno dítě, ten druhý syn? První syn už byl na světě, když fena přišla? A první rok probíhal naprosto v pořádku a teď se to před 14ti dny ,ze dne na den ,obrátilo? Taky bych dle popisu řekla, že fena kluka brání - jenže to by ho bránila dřív , a ne až po 7mi letech, ne? A jak útočí na ty psy, které potkáváte, tak to i když jdete bez dětí? Ten plot k sousedům taky přeskočila, když byla na zahradě sama, bez vás, bez dětí?
Já nevím, ale pokud si nejste vědoma toho, že by se něco stalo, něco u vás změnilo a pokud máte pocit, že se feně věnujete pořád stejně, že není odstrkovaná a přišlo to takhle z ničeho nic, tak mě to přijde opravdu spíše jako zdravotní problém. Že by ji 7 let nevadili psi, tolerovala je a najednou skákala přes dvoumetrový plot se porvat se psem? Teda pokud tohle všechno nedělá v přítomnosti dětí a jinak ne, pokud by to dělala jen u dětí, s dětmi, tak to bych pak řekla, že to je nějaká obrana - ale zase, proč by toho staršího začala bránit až teď?
No, každopádně bych asi fenu nechala nějak důkladně vyšetřit a rozhodně bych ji naučila na ten náhubek - zkuste to pomocí klikru, návody najdete všude -to se mi opravdu osvědčilo, fena mi do náhubku dává čumák úplně sama. Co se týká toho, že fenku už jedině na vodítku - tam bych zvolila alespoň šňůru, jako jištění. Protože pokud byla doteď zvyklá běhat volně a najednou ji tu volnost vezmete, tak ji to taky asi moc neprospěje. A souhlasím s tím feně pořádně zaměstnat hlavu.
No a pokud se vyloučí zdravotní problémy a opravdu půjde o bránění, tak bych začala intenzivně pracovat na tom, aby fena pochopila, že se nic neděje, že bránit nemusí a že od toho jste tam vy - a zrovna v tomhle vím z vlastní zkušenosti, že hodně pomůže to, že pes má náhubek - pak jste si vy tak nějak jistější - a vy prostě jdete s tím, že to vedete vy a že to zvládnete, sebevědomě. A taky se snažte sledovat ty situace a okamžiky, ve kterých to nastává a snažte se zabránit tomu, aby vůbec ten okamžik nastal.
marcelaamax
napsal(a):
Měli jsme malé děti, byla zlatá. Loni se nám narodil druhý syn, a fenka začla poslední cca dva týdny být agresivní k ostatním psům
Od té doby, co je fena u vás, se v rodině narodilo jedno dítě, ten druhý syn? První syn už byl na světě, když fena přišla? A první rok probíhal naprosto v pořádku a teď se to před 14ti dny ,ze dne na den ,obrátilo? Taky bych dle popisu řekla, že fena kluka brání - jenže to by ho bránila dřív , a ne až po 7mi letech, ne? A jak útočí na ty psy, které potkáváte, tak to i když jdete bez dětí? Ten plot k sousedům taky přeskočila, když byla na zahradě sama, bez vás, bez dětí?
Já nevím, ale pokud si nejste vědoma toho, že by se něco stalo, něco u vás změnilo a pokud máte pocit, že se feně věnujete pořád stejně, že není odstrkovaná a přišlo to takhle z ničeho nic, tak mě to přijde opravdu spíše jako zdravotní problém. Že by ji 7 let nevadili psi, tolerovala je a najednou skákala přes dvoumetrový plot se porvat se psem? Teda pokud tohle všechno nedělá v přítomnosti dětí a jinak ne, pokud by to dělala jen u dětí, s dětmi, tak to bych pak řekla, že to je nějaká obrana - ale zase, proč by toho staršího začala bránit až teď?
No, každopádně bych asi fenu nechala nějak důkladně vyšetřit a rozhodně bych ji naučila na ten náhubek - zkuste to pomocí klikru, návody najdete všude -to se mi opravdu osvědčilo, fena mi do náhubku dává čumák úplně sama. Co se týká toho, že fenku už jedině na vodítku - tam bych zvolila alespoň šňůru, jako jištění. Protože pokud byla doteď zvyklá běhat volně a najednou ji tu volnost vezmete, tak ji to taky asi moc neprospěje. A souhlasím s tím feně pořádně zaměstnat hlavu.
No a pokud se vyloučí zdravotní problémy a opravdu půjde o bránění, tak bych začala intenzivně pracovat na tom, aby fena pochopila, že se nic neděje, že bránit nemusí a že od toho jste tam vy - a zrovna v tomhle vím z vlastní zkušenosti, že hodně pomůže to, že pes má náhubek - pak jste si vy tak nějak jistější - a vy prostě jdete s tím, že to vedete vy a že to zvládnete, sebevědomě. A taky se snažte sledovat ty situace a okamžiky, ve kterých to nastává a snažte se zabránit tomu, aby vůbec ten okamžik nastal.
Mockrát děkuji za tak rozsáhlou odpověď :). Starsimu synovi byly tři roky, když jsme si ji vzali. Majda byla naprosto bezproblémova, co se týče dětí i psů - i fen! Tedy dokud jsme nepotkali nějakého osa menšího vzrůstu, takového toho uštěkaného, co si vyloženě koleduje. Když už taková situace nastala, nikdy žádnému psovi neublížila, tak nějak ho "přežvejka", aby dala najevo kdo je šéf. Když byl pes větší či velký a nastala taková ta chvíle, když se očmuchnou a pak se ani jeden nehne, byl jsem trošku napjatá, ale nikdy jak říkám, i když se chytli (potom, když vystartoval ten druhý pes), netekla krev.
Když skočila na cizí zahradu, byla na baráku jen s manželem. (My tam ještě nebydlíme, rekonstruujeme). Když vrčela na toho psa kterého zná, byla jsem jen s manželem před barákem. Děti doma spali.
Já nemám nastudovanou nějakou psí psychiku, ale ještě mě napadlo, že ta fena, ke které skočila, je strašně uštěkaná. Jakmile prochází s páníčkou okolo, ta ji sotva udrží. Myslíte si, že je možné, že naši Majdě třeba došla trpělivost a šla si to s ní vyřídit k ní na zahradu, nebo je to úplná blbost. Nic jinýho mě totiž nenapadá. Tím se ale nevysvětluje, proč byl tak prudérní na toho starého psa, kterého zná a nikdy ji nevadil.
Jinak byla zvyklá na vodítku kolem baráku, a navolno v lese nebo mimo město.
Jdu mrknout hned na ty rady ohledně náhubku, moc děkuji za váš čas 🙏
S tím náhubkem to není nic těžkého - pes to dělá za pomocí klikru proto, že on sám chce. Ale nejdříve musíte začít s klikrem úplně od začátku. To určitě informace někde najdete, případně tady dobře radila uživatelka hmn_ , třeba se ozve.
Ale opravdu bych začala tím důkladným vyšetřením zdravotního stavu.
Když píšete, že u těch situací děti nebyly, tak nešlo o nějaké bránění. Takže za mě - buď ji něco bolí, má nějaký zdravotní problém, proto je "protivná" a nebo se cítí být frustrovaná, zanedbaná, odstrčená a to je příčinou - ale to si vy nemyslíte...
marcelaamax
napsal(a):
S tím náhubkem to není nic těžkého - pes to dělá za pomocí klikru proto, že on sám chce. Ale nejdříve musíte začít s klikrem úplně od začátku. To určitě informace někde najdete, případně tady dobře radila uživatelka hmn_ , třeba se ozve.
Ale opravdu bych začala tím důkladným vyšetřením zdravotního stavu.
Když píšete, že u těch situací děti nebyly, tak nešlo o nějaké bránění. Takže za mě - buď ji něco bolí, má nějaký zdravotní problém, proto je "protivná" a nebo se cítí být frustrovaná, zanedbaná, odstrčená a to je příčinou - ale to si vy nemyslíte...
Tak zanedbána není určitě, každý den jsme dvě hodiny na velké procházce plus ty venčící malé, dobrutky ma, mazlení taky :-(
Ještě k tomu náhubku, resp. navykání......fena z něj taky nebyla nadšená. Já se s tím většinou moc necrcám, prostě tady ti nasadím koš a nazdar, ale aby tam tu hlavu strkala ráda a dobrovolně, tak jsem pomazala přední část zevnitř slaninou, aby to vonělo, a to se mi do košíku sama rvala.....ale já mám klasickej kovovej.
napsal(a):
Ještě k tomu náhubku, resp. navykání......fena z něj taky nebyla nadšená. Já se s tím většinou moc necrcám, prostě tady ti nasadím koš a nazdar, ale aby tam tu hlavu strkala ráda a dobrovolně, tak jsem pomazala přední část zevnitř slaninou, aby to vonělo, a to se mi do košíku sama rvala.....ale já mám klasickej kovovej.
A pokud to pomazane nebylo, tak tam tu hlavu taky strkala dobrovolně a ráda? 😉 Nebo jste mazala vždy?
Ja mam vyzkoušené obe metody - u psa prostě bez řečí dát kos a jdeme, a u feny přes klikr. A ten rozdíl je obrovský - sice jakmile psovi kos nasadím tak uz je v klidu, protože ví, že ho stejně nesudna a ze ani ja mu ho nesundam, ale při nasazování se tváří jak tyrany a uhyba hlavou. Kdežto u fenu vezmu kos do ruky, řeknu "košík" a fena nadšeně sama do košíku dá čumák a nechá si ho zapnout - bez pamlsku atd... A ten nácvik pomocí klikru byl fakt rychlovka.
A pro zadavtaleku - když už se naučíte s tím klikrem, tak s tím navíc můžete i normálně trénovat, učit blbosti a i samotná práce s klikrem tě feně zaměstná hlavu - bude muset přemýšlet, to má dělat, co se po ní chce.
Já taky jen k nahubku. Nemohla jswm to psa naučit 4 roky. Byl z toho nervní, sundaval si ho, nemyslel na nic jiného, hrůza. Ale bylo to pouze špatným nahubkem. Jakmile jsem koupila prostorný kovový koš, který správně sedí, tak hned rozdíl, stačila jedna procházka a naučil se. A to měl ty zkušenosti s košíkem fakt na nic.
Andrýsek3
napsal(a):
Já taky jen k nahubku. Nemohla jswm to psa naučit 4 roky. Byl z toho nervní, sundaval si ho, nemyslel na nic jiného, hrůza. Ale bylo to pouze špatným nahubkem. Jakmile jsem koupila prostorný kovový koš, který správně sedí, tak hned rozdíl, stačila jedna procházka a naučil se. A to měl ty zkušenosti s košíkem fakt na nic.
Tak ja nemoupila kovový z jednoho prostého důvodu a to toho, že jak je splašená, tak budem všichni samá modřina. Ale vyzkouším tefy kovový , děkuji :)
marcelaamax
napsal(a):
A pokud to pomazane nebylo, tak tam tu hlavu taky strkala dobrovolně a ráda? 😉 Nebo jste mazala vždy?
Ja mam vyzkoušené obe metody - u psa prostě bez řečí dát kos a jdeme, a u feny přes klikr. A ten rozdíl je obrovský - sice jakmile psovi kos nasadím tak uz je v klidu, protože ví, že ho stejně nesudna a ze ani ja mu ho nesundam, ale při nasazování se tváří jak tyrany a uhyba hlavou. Kdežto u fenu vezmu kos do ruky, řeknu "košík" a fena nadšeně sama do košíku dá čumák a nechá si ho zapnout - bez pamlsku atd... A ten nácvik pomocí klikru byl fakt rychlovka.
A pro zadavtaleku - když už se naučíte s tím klikrem, tak s tím navíc můžete i normálně trénovat, učit blbosti a i samotná práce s klikrem tě feně zaměstná hlavu - bude muset přemýšlet, to má dělat, co se po ní chce.
Ne jenom ze začátku.....ona vždycky odvracela hlavu a já se přiznám, že v tonhle já teda nejsem nějakej "pozitivní motivátor" ...jsem spíš..."bez koše nikam nejdeš". Tohle se přiznám není z mé hlavy, poradil mi to známý....po pár dnech do koše i bez vymazání tu hlavu strčí sama. Což se ovšem nevylučuje s tím, že pak je naprdlá, že ho musí mít., jako když je na volno, tak to docela jde, ale když je na vodítku, tak se asi nudí nebo co a asi se na něj víc zaměřuje. Ale u toho jsem nevymyslela nic, jak jí "naučit", aby ho NADŠENĚ nosila, tak ale má ho, sundat se ho snaží zcela vyjímečně.
Maydalena
napsal(a):
Tak ja nemoupila kovový z jednoho prostého důvodu a to toho, že jak je splašená, tak budem všichni samá modřina. Ale vyzkouším tefy kovový , děkuji :)
No tak s modřinama občas chodím i já, protože fena má zvyk, že když jí zavolám, tak přijde a defakto se mi hlavou otře o nohu jako kočka....no bez košíku mi to nevadilo, s košem, když zapomenu fenu včas stopnout, tak i to něžný přituleníčko kolikrát bolí.
Maydalena
napsal(a):
Tak zanedbána není určitě, každý den jsme dvě hodiny na velké procházce plus ty venčící malé, dobrutky ma, mazlení taky :-(
Já nechci rýpat, taky těm fotkám moc nerozumím, ale jestli ta jedna fotka je z auta, dítě v autosedačce na zadním a nad ním fena hlavou z kufru.....tak takhle bych nevozila. Jednak to asi je proti předpisům a pak-stačí prudší zabrzdění, fena poletí dopředu a jak se zachová vůči dítěti ? když bude z toho letu zjančená ? A řidič bude mít ruce plné volantu ?
Ale jinak moc hezká fenka, začla bych u veterináře a vyloučila zdravotní problém. Může ji rozhodit i "bolavý zub".
A úplně bych nezavrhovala vzpomínku na špatné zacházení u předchozích majitelů. Špatnou zkušenost pes nikdy nezapomene, jen je uložená a při podobné situaci se vybaví.
Maydalena
napsal(a):
a nějaké zaměstnání, práci, činnost, výcvik....to má?