Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouTeryk
XXX.XXX.21.231
Ahoj, máme australskyho ovčáka,11 měsíců, teď když už je v noci zima tak spí venku na betonu, ikdyz tam má boudu a může si zalest i do dílny kdykoliv chce, máme ještě dva psy kteří spí normálně v dílně ale on prostě spí celou noc venku, se psema normálně vychází, přes den snima normálně furt běhá i do dílny. Bojíme se aby přes zimu nenastydnul, sice má kožich ale přece jenom už začínají mrazi v noci. V dílně má i svůj pelech, dali jsme mu tam i deky na kterych ležel když byl malej - do dubna jsme ho měli v domě. Doma už teď nevydrží, protoze je mu tam teplo. Poradili by jste nám co sním aby nenastydnul.
marcelaamax
napsal(a):
Já nechci rýpat, ale opravdu psovi nemůže škodit když v mrazech spí na betoně? Teď nemyslím nějaké nastydnutí, ale co klouby?
Já bych řekla,že pokud je k tomu pes patřičně nasrstěný, tak to vadit nebude. Horší je vlhko,to určitě kloubům dobře nedělá. Proto i rozumní myslivci, když mají psa venku, a přijdou z celodenního honu a pes je promoklý, nechají ho uschnout někde vevnitř,než jde do boudy. Samozřejmě pak je to i jiná otázka u starýho psa,ale tam zas člověk narazí,že když je celý život zvyklý spát venku,dovnitř se mu nebude chtít
janaa
napsal(a):
Já bych řekla,že pokud je k tomu pes patřičně nasrstěný, tak to vadit nebude. Horší je vlhko,to určitě kloubům dobře nedělá. Proto i rozumní myslivci, když mají psa venku, a přijdou z celodenního honu a pes je promoklý, nechají ho uschnout někde vevnitř,než jde do boudy. Samozřejmě pak je to i jiná otázka u starýho psa,ale tam zas člověk narazí,že když je celý život zvyklý spát venku,dovnitř se mu nebude chtít
No my jsme to právě řešili u předchozího psa - venkovní pes, do boudy nevlezl nikdy, pelechům se vyhýbal, na deku si nelehnul. Ležel prostě na betoně, na dlažbě, nebo klidně na hromadě sněhu a nechával se zasněžit. Jenže pak začaly problémy s klouby a to jsme psa při velkých mrazech brali na chodbu - dál do baráku jsme ho nedostali, nechtěl. Samozřejmě nevím, jestli to souviselo s tím, že spal na studeném nebo to bylo prostě stářím. Ale pak už se ze studené země nemohl ani zvednout, takže jsme ho nastěhovali na chodbu trvale a zvyknul si, ale úplně dovnitř do baráku jsme ho nedostali nikdy, tam mu bylo prostě vedro a tam to nedával.
marcelaamax
napsal(a):
Já nechci rýpat, ale opravdu psovi nemůže škodit když v mrazech spí na betoně? Teď nemyslím nějaké nastydnutí, ale co klouby?
Tak teď ještě nejsou mrazy ani v noci, navíc australák je chlupáč a a teda myslím, že ležení na betoně se moc od ležení na sněhu neliší a na sněhu lehá a chrápe spousta psů. Pokud z toho má zadavatelka blbej pocit, může mu na ten beton udělat podlážku.
Jo tak já myslela až budou mrazy. Já to s tím spaním na betonu i sněhu znám, a člověk s tím stejně nic moc neudělá - prostě některému psovi můžete dávat pelech a různé palety a deky a přístřešky na místa kam lehá, a on si stejně vždycky,co to tam dáte, lehne jinam . Já už jsem z toho byla taky chvíli zoufalá, pak jsem to musela přestat řešit, protože to vyřešit prostě nešlo. A psa (když ještě neměl zdravotní problémy, byl mladý) jsem domů zavírat nechtěla - on to miloval, ležet takhle na svých místech a odtamtud hlídat a děsit lidi co jdou kolem plotu .
Teryk
XXX.XXX.70.202
Děkuji všem za odpovědi. Doufám ,že až bude velká zima, že si teda zaleze a nebude nemocný.😀
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nebojte se, přece nemáte psa retarda, který nemá základní instinkty. Normální pes, pokud je mu zima, tak hledá místo, kam si zalézt. A boudu by určitě našel. Kdyby tohle psi, a obecně zvířata, neuměli, tak přece nepřežijí.