Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2019 11:56
Edita96

XXX.XXX.43.12

Dobrý den, budeme si pořizovat s manželem svého prvního pejska. Chceme psa s PP ale když koukáme na inzeráty, nějak z toho nejsme moudrý. Proto se ptám, co znamenají ty výsledky testů a na co si dát třeba pozor aby nás někdo nenapalil, děkuji moc za případné odpovědi 🙂

30.10.2019 11:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jaké to bude plemeno?

30.10.2019 12:21
janaa

XXX.XXX.255.30

Jediné,co je pro všechny společné, jsou výsledky dysplazie kyčelních kloubů (DKK, HD) a dysplazie loketních kloubů (DLK, ED). Jinak se plemena testují na různé nemoci, zkratky těchto nemocí jsou pak uváděny u zdravotních výsledků rodičů. Takže to chce uvést plemeno. Jinak výsledky u recesivně dedičných onemocnění - čistý/clear, přenašeč (pak se takový pes musí pářit s jedincem s výsledkem čistý) nebo postižený.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2019 12:25

v prvé řadě si prostudujte stránky příslušného chovatelského klubu. Jednak tam bývají uvedeny krycí listy a/nebo krytí, a požadavky na uchovnění včetně zdravotních i s vysvětlením (někdy). A pak se ptát konkrétně.

30.10.2019 12:54

Jaké plemeno?

Obecně při výběru CHS si dejte pozor, aby to byla CHS chovající pod FCI (ČMKU).

30.10.2019 13:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.43

janaa napsal(a):
Jediné,co je pro všechny společné, jsou výsledky dysplazie kyčelních kloubů (DKK, HD) a dysplazie loketních kloubů (DLK, ED). Jinak se plemena testují na různé nemoci, zkratky těchto nemocí jsou pak uváděny u zdravotních výsledků rodičů. Takže to chce uvést plemeno. Jinak výsledky u recesivně dedičných onemocnění - čistý/clear, přenašeč (pak se takový pes musí pářit s jedincem s výsledkem čistý) nebo postižený.

Nene, dysplazie se u malých plemen většinou nedělají, někdy ani u velkých (např. výmarský ohař), a ani u velkých není vždy pravidlem povinnost DLK.

Bez uvedeného plemene se ale těžko rádí.

30.10.2019 13:30
janaa

XXX.XXX.255.30

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Nene, dysplazie se u malých plemen většinou nedělají, někdy ani u velkých (např. výmarský ohař), a ani u velkých není vždy pravidlem povinnost DLK.

Bez uvedeného plemene se ale těžko rádí.

To já ale nepíšu jen píšu,že ty zkratky jsou stejný pro všechny a je to nejčastější,s čím se může člověk setkat. Asi jsem to napsala špatně Byla to reakce na to,co znamenají zkratky v inzerátech

30.10.2019 13:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.57.43

janaa napsal(a):
To já ale nepíšu jen píšu,že ty zkratky jsou stejný pro všechny a je to nejčastější,s čím se může člověk setkat. Asi jsem to napsala špatně Byla to reakce na to,co znamenají zkratky v inzerátech

Ajo, tak to bylo špatně pochopeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík