Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den chci se zeptat co mam dělat když mladší pes 2roky cca 5,5 kg napadá svého kámoše staršího psa 4 roky 3,3 kg, jsou to oba jorkove starší Silver a mladší biewer, mladší měl srážku s autem kdy si poranil hlavu a nervy v okolí tlamy, jazyk má na polovině zkrouceny už je to přes rok a nedalo se to dokupy. Teď k věci, dochází k napadení, vlastně je to takový mzik že pomalu nevím co a jak ale co jsem vypozorovala nikdy za to nemůže ten starší pes, většinou jde jen okolo nebo stojí kus (pár metrů) od mladšího. Ze začátku to bylo takový že mu udělal modrinku jak ho stipnul zuby většinou packa nebo ucho, ted se to zhoršilo a jde mu po krku a uz 2x mu prokousl kůži a starší krvacel (ne nijak hodně ale dírka po zubů tak prostě byla) stupňuje se to ani na něho nevrci prostě na něj vylitne kdekoliv když máme návštěvu, nebo jedeme v autě,nebo jen tak doma, starší se ho už boji a vyhýbá se mu, k tomu všemu mi vrčí na moje 5ti měsíční miminko bojím se že když nedám pozor tak mi vyjede i na mimčo. Na mě ani na jiného člověka si nedovolí, hraje si, můžu všechno, do misky sáhnout, dat ho na záda, poštuchovat, nic mu nevadi a bere to jako hru (což s i je).. Prosím o radu co mám dělat aby mi staršího nezakousl když nejsem doma nebo aby mi nepolkousal dítě. Samozřejmě napominam když dělá něco špatně. Dekuju

Je to naopak právě ten po tom úrazu vyjíždí na toho zdravého. Začalo to od úrazu cca do půl roku, a je to horší a horší, malej starší se mu vyhýbá.

Mám ještě jedno dítě ale 5tilete a vychází dobře s obema psi, hrají si, poslouchají, tam problém není ale zdá se me ze mu nezůstali jen následky srážky viditelné ale že mu asi přeskočilo protože většinou se snesou v pohodě kolikrat si ten nemocný chce hrát se zdravým což ten už nechce protoze se ho boji, a ten nemocný je jak když mu nasadí klapky na oči a je jinej když ho to prejde tak je zlatej pes, nějaký zkratky mě přijde.

No tak zkušenost nemám.......pokud to dřív nedělal, tak bych zvážila nějaké vyšetření, jestli mu třeba "něco ošklivýho" neroste v hlavince, pak popř. nějakého odborníka na psí chování. Těžko říct, co všechno mu úraz mohl v hlavě způsobit nebo jestli se jedná o psychický problém.
V každém případě bych teda psy strktně oddělovala v době nepřítomnosti a je nepředvídatelný, když jste u toho a klidně bez varování druhého psa napadne, tak bych mu určo dala košík, když jsou pejsci pohromadě a nebo je k sobě nepustila....třeba ohrádku do obýváku a pesany ven na střídačku, k miminku bych ho teda taky nepustila, což se asi dá u takhle malého pejska bezproblémů zařídit Allespoˇn do té doby, než se zjistí příčina a začne se to nějak efektivně řešit.
Obávám se, že tady vám nikdo od počítače nemůže s tímhle poradit, jestli byl pejsek co se týče chování do té doby v pohodě, tak to asi nebude klasický výchovný problém. Jediné co mě ohledně tohoto napadá by bylo, že jste se mu po úrazu věnovala na max, on člověk má sklony toho psího tvorečka litovat a snažit se mu to nějak vykompenzovat a takový "pacient" je pak protěžován, rozmazlován a pod. a pejsek teď může být majetnický a všechno to napadání a vrčení na mimčo může být prachobyčejná žárlivost a bránění si vaší osoby. Ale to si teda netroufám vůbec posoudit, chtělo by to opravdu nějakého odborníka.

On ten mladší nebude až tak moc jorkšírský, ale terier ano a asi to bude rváč. Tak je oddělujte, miminko s ním nenechávejte bez dozoru, do postýlky mu nemůže a na zemi tak malé dítě ještě nebývá. Rozhodně nenechte staršího menšího psa tím větším terorizovat - chudák pes. Nic jiného s tím asi nesvedete, moc času na ně asi nemáte.

Po úrazu byla jen péče o rány jinak jsem neupredtnovala před druhým, chodila jsem do práce a jedno dítko k tomu neměla sem cas ho rozmazlovat, oba se snažím stejně mazlit a tak, když je vypuwitm na zahradu tak se starší zdravej boji ubec jít ven protože ho ten druhý pronásleduje. Už z toho nemám vůbec dobrý pocit, zítra pojedem s obema na veterinu a uvidíme co mi poradí. Ale takhle to nejde abych se bala jít prevleknout postele do patra a malou nechala dole na dece ležet, a čekat co se bude dít, kdyby mi ji pokousal tak fakt nevím co bych udělala, dítě je na prvním místě.

Čas mám jsem na mateřské, dejme tomu celý den doma, mají výběh na zahrade, hrajeme si spolu myslím že jim nic nechybí, ale od toho úrazu je jinej a fakt netuším co od něho čekat 🙁 do ted to dělali když sem u toho byla já a u manžela ne, dnes to bylo přímo pod rukama manžela, ten se dusoval že před ním si nedovolí a dovolil 🙁
Jo omlouvám se, blbě jsem přečetla, pomotala jsem kila, roky, starší-mladší...Tak to mi přijde ještě jasnější, bohužel mu úraz nejspíš postihnul i intelekt. Není to nic divného, stává se to u lidí, určitě i u zvířat. Sousedku, tehdy asi 6leté dítě srazilo auto, dostala do hlavy zrcátkem, krvácení do mozku a je na ní vidět, že i když teď už dospělá holka, má snížený intelekt.

Přijde mě ze na tom fakt něco bude protože je jinak normální hravej, zivej bafan poslouchá Jakš taks, je mazlivej ale pak jak když mu přeskocilo kolečko a je úplně smyslu zbavenej, kolikrát nepochopí co po něm chci být to je věc co je dennodenně jako dolu nebo deme domu nebo cokoliv co je v každý den dokola, prostě stojí a cuci jak kdyz je v tranzu. Od mala to uměl ale po nehodě se změnil a jen doufám že se to zlepší, zatím to vypadá špatně 🙁

No dejte pak vědět, jak to u veta dopadlo, jestli mu dělali nějaký vyšetření a co eventuelně zjistili.
Vím, že to rozhodně nemáte jednoduchý...mimčo a k tomu takový situace.
Nicméně..
Ale takhle to nejde abych se bala jít prevleknout postele do patra a malou nechala dole na dece ležet, a čekat co se bude dít,
Tohle bych si já, majitelka velkých psů rozhodně nelajzla u každýho psa a to všichni "moji" pesani děti milovali, ovčandu klidně s povelem hlídej, kdy ona v případě potřeby vůbec nešla k dítěti, ale letěla se štěkotem pro mě, ať si to kurňa jako matka ošéfuju..... u současných psů ani omylem, jsou to buldozeři, hlavně pes, co nepodupe, to povalí, co nepovalí to zalehne a fena když běží hlídat tak nekouká napravo, nalevo, takže i někteří z nás, co nemají nevyzpytatelného psa, by prostě malé dítě bez dozoru se psem nenechali.

"Ale takhle to nejde abych se bala jít prevleknout postele do patra a malou nechala dole na dece ležet",
To opravdu nejde, nechat dítě na zemi na dece v jedné místnosti s takto nevypočitatelným psem. Dokonce ani když v té místnosti jste, pes je zatraceně rychlý.
Když je dítě na zemi, musí pes do jiné místnosti nebo do ohrádky.
napsal(a):
"Ale takhle to nejde abych se bala jít prevleknout postele do patra a malou nechala dole na dece ležet",
To opravdu nejde, nechat dítě na zemi na dece v jedné místnosti s takto nevypočitatelným psem. Dokonce ani když v té místnosti jste, pes je zatraceně rychlý.
Když je dítě na zemi, musí pes do jiné místnosti nebo do ohrádky.
Nebo dítě do ohrádky...bývalo dobrým zvykem.
Jinak se obávám, že vet nemá šanci nic zjistit, s hlavou je to vždycky problém.

Samotnou ji už ne nechávám od doby co na ni vrcel. Všude ji beru ssebou nebo beru psa sebou když si malá hraje a nechci ji odtrhavat když je do toho zabrana. Zítra sem napíšu co jsem zjistila nebo nezjistil doufám že to bude dobré a třeba to vyřeší kastrace, pry můžou chování i hormony ovlivňovat pokud by to ale pokračovalo i pak tak se děsím jak by to mohlo dopadnout 🙁 opravdu nemůžu mit doma nevyspitatelneho psa 🙂🙁dekuju za rady a zítra napíšu 🙂
- dochází k napadení, vlastně je to takový mzik
je vypustítm na zahradu tak se starší zdravej boji ubec jít ven protože ho ten druhý pronásleduje
jde mu po krku
stupňuje se to ani na něho nevrci prostě na něj vylitne kdekoliv když máme návštěvu
nebo jedeme v autě
starší se ho už boji a vyhýbá se mu
Začalo to od úrazu cca do půl roku, a je to horší a horší
si ten nemocný chce hrát se zdravým což ten už nechce protoze se ho boji
a třeba to vyřeší kastrace
Samozřejmě napominam když dělá něco špatně
Nenapadlo Vás, že prostě ten větší samec dospěl + tedy ta "výchova" ?

To me napadlo ale nechápu že spolu vycházeli a nejednou po něm de jak slepice po flusu. Jestli to je o dominanci tak to je docela kruté když si sám ten starší před ním lehne na záda což se mu podřizuje ale on stejně po něm jde i když je na zádech, a abych kvůli dominanci mladšího psa vozidla na veterinu na ošetření staršího mě přijde na prd.mohlo by trvat dlouho než si ujasnit kdo má jaké "postavení" jen aby to neskončilo špatně pro staršího pejska je hnusně vidět jak je pokousany a bojí se je otázka času a bude mít nějaký blok on. Je mi divný že jeden by se s námi zzil a byl vychovaný ví co může a nemůže apod, a ten druhý že je s prominutím jak blbej kolikrat smyslu zbavenej a to od té nehody do té doby byl pořád zlatíčko, musí pochopit že třeba na dite si nesmí dovolit, malá na něho nesahá nic, stačí když se kolem ní projde tak ji varuje ale štve mě to nevím co se mu honí v hlavně a jak sem psala dítě je mi přednější i když mám své pejsky moc ráda🙂

samozřejmě je možná ta zdravotní příčina (ale to vet nějakou normální prohlídkou těžko zjistí, asi by se nabízelo CT)
ale v každém případě tohle:
"Nenapadlo Vás, že prostě ten větší samec dospěl + tedy ta "výchova" ?"
zcela bije do očí......(i kdyby byl pes zdravotně OK)
nějaké napomínání je na chouno
+ malý zjistil, že agrese je výborný nástroj, jak dosáhnout svého, takže to stupňování bych jenom očekávala......
a dominance - takto se chovají psi nejistí

Rodiče mají fenku yorka

napsal(a):
Rodiče mají fenku yorka
No a nevychází s fenkou líp???
Když to řeknu blbě, tak kombinace pes a fena, je většinou sázka na jistotu, pokud pes není vysloveně magor a nebude napadat i fenu. Alespoň já mám tu zkušenost a nejenom osobní, ale i po známých, co mají psa i fenu, že i když fena psa napomene nebo se ohradí, když se jí něco nelíbí, tak pes nepřejde do rvačky, naopak i obrovskej ostrej hlídací drsňák se poté své menší a podstatně drobnější spolubydlící omluví.

Tak mladší je na vteřině jde na kastraci, starší je ošetřenej, pry buď do 3mesicu ho to prejde nebo se bude muset uspat, nikdo si agresivního bit malého psa nevezme na triko natož moje mamka která má nervaka fenku ktera má ráda sanitu a klid od jiných psů, na feknu vyrazí taky ale ta si ho nějak spacifikujenebo je okrikneme a nechaji toho, na chvíli. Uvidíme jak se bude chovat po kastraci a kdyby to nešlo tak není zbyti.veterinar říkal že to s malými nejde aby byl agresivní i po kastraci, a do světa ho neposlu s vědomím že může někoho pkousat což by fakt znamenalo že má s hlavičkou problém. Děkuji vám za komentáře a rady
napsal(a):
Tak mladší je na vteřině jde na kastraci, starší je ošetřenej, pry buď do 3mesicu ho to prejde nebo se bude muset uspat, nikdo si agresivního bit malého psa nevezme na triko natož moje mamka která má nervaka fenku ktera má ráda sanitu a klid od jiných psů, na feknu vyrazí taky ale ta si ho nějak spacifikujenebo je okrikneme a nechaji toho, na chvíli. Uvidíme jak se bude chovat po kastraci a kdyby to nešlo tak není zbyti.veterinar říkal že to s malými nejde aby byl agresivní i po kastraci, a do světa ho neposlu s vědomím že může někoho pkousat což by fakt znamenalo že má s hlavičkou problém. Děkuji vám za komentáře a rady
Plně s vámi souhlasím, s vyjímkou kastrace. Měl jsem NO, který jednou za půl roku projevil neadekvátní chování a napadl bez příčiny. Při pitvě se zjistil nádor v mozku.

Jo jasný nechala sem si asi jen tak pokousat psa, včera ho pokousal večer a nemůžu se zabalit s malým miminkem a další dcerou když spi a jak bych se dostala na veterinu, pardon ale docela me to popichlo snažím se tu řešit co mám dělat jak se k tomu postavit a vy si myslíte že jsem ho nechala jen tak pokousat. Každopádně kdyby se to po kastraci po těch 3mesicich nezklidbilo bohužel bude muset jít pryč. Vím že to je hnus ale fakt nemůžu mít doma agresora a třeba za to ani nemůže.

napsal(a):
Nebudu komentovat vaše rozhodnutí, neumím posoudit, zda je dobré nebo špatné.
Pokud tam není zdravotní problém, třeba nádor na mozku, tak mi váš pes více než agresor přijde jako nejistý bázlivka, otázkou je zda takové povaze pomůže kastrace, ale chápu, že zkoušíte všechno.
Teď jen trochu mimo téma....nevím jestli se to kolem mě jenom kumuluje, ale přijde mi, že malých psů typu york, čivava atd je vynervených, nejistých s agresivní bázlivostí nějak hodně. Minule mi do krámu napochodoval zákazník s dvěma mopsi, s tím, že rychle zaplatí objednaný koberec a počká venku, že psy nemůže nechat samotný v autě protože jsou hysteričtí....a já se ptám, je to normální??? Jako při představě, že jedu s mými pesany někam mimo civilizaci a stavím se na pumpě pro kafe a cigára ........no tak asi by mi hysterky v této velikosti udělali z auta kůlničku na dříví.
Tak nevím jestli to je vícero způsobeno genetikou a nebo to opravdu páníčci dělají výchovou-nevýchovou, přehnanou úzkostlivou obavou o malé bezbranné štěňátko, že tu nejistotu vtisknou psovi.

1.pokud je nejistý, a dle popisu sakra je, tak to kastrace může naopak zhoršit.....
2.pokud je zdravotní problém (mozek), tak to kastrace nepořeší + bod 1.
3.absenci výchovy/výcviku kastrace také nepořeší + bod 1.

napsal(a):
Nebudu komentovat vaše rozhodnutí, neumím posoudit, zda je dobré nebo špatné.
Pokud tam není zdravotní problém, třeba nádor na mozku, tak mi váš pes více než agresor přijde jako nejistý bázlivka, otázkou je zda takové povaze pomůže kastrace, ale chápu, že zkoušíte všechno.
Teď jen trochu mimo téma....nevím jestli se to kolem mě jenom kumuluje, ale přijde mi, že malých psů typu york, čivava atd je vynervených, nejistých s agresivní bázlivostí nějak hodně. Minule mi do krámu napochodoval zákazník s dvěma mopsi, s tím, že rychle zaplatí objednaný koberec a počká venku, že psy nemůže nechat samotný v autě protože jsou hysteričtí....a já se ptám, je to normální??? Jako při představě, že jedu s mými pesany někam mimo civilizaci a stavím se na pumpě pro kafe a cigára ........no tak asi by mi hysterky v této velikosti udělali z auta kůlničku na dříví.
Tak nevím jestli to je vícero způsobeno genetikou a nebo to opravdu páníčci dělají výchovou-nevýchovou, přehnanou úzkostlivou obavou o malé bezbranné štěňátko, že tu nejistotu vtisknou psovi.
No jak tak potkávám lidi s malými psy, tak většina hysterická je, pokud jsou na vodítku, vzpínají se jak šílení kolikrát jen když kolem nich někdo projde a nemusí mít ani psa...poslušnost veškerá žádná a majitelé na ně pomalu ještě šišlají...takže se k nim nejspíš chovají jako k jejich malému dítěti a výchova nulová...ti psi jsou akorát rozmazlení, nevybití divoši, co nic neumí...samozřejmě jsou i výjimky....ale když jsem ještě bydlela v Brně na sídlišti, tak většina důchodkyň měla jorky, čivavy, případně jiné malé psy a byla to katastrofa. Jednou nám dovezli postel (dost těžkou), kterou nám kurýr pomáhal vynést do patra (neměli jsme výtah) a tam po něm natvrdo vyjel jezevčík sousedky a ona si ho nebyla ani schopná na vodítku odtáhnout stranou, jen stála, koukala a pak šišlala na pejsánka, že to nesmí dělat...nevím, co by dělala, kdyby kurýrovi ta postel na psa třeba upadla, nebo bychom se zranili my...

Starší je vychovaný nevím proč by mladší nebyl oba jsem učila stejně starší to chápe vše dělá jak má a je odměňován. mladší taktéž ale když něco provedou jeden nebo druhý tak samozřejmě jim kokyna nedávám, po většinou dělá problémy mladší právě od té nehody, pořád lepší ho nechat vykastrovat a uvidí se jestli to pomůže než to rovnou hodit na hlavu a poslat ho do psího nebíčka, veter. Nas v tom utvrdil, že to prejde. Tak snad ví co dělá.
napsal(a):
Starší je vychovaný nevím proč by mladší nebyl oba jsem učila stejně starší to chápe vše dělá jak má a je odměňován. mladší taktéž ale když něco provedou jeden nebo druhý tak samozřejmě jim kokyna nedávám, po většinou dělá problémy mladší právě od té nehody, pořád lepší ho nechat vykastrovat a uvidí se jestli to pomůže než to rovnou hodit na hlavu a poslat ho do psího nebíčka, veter. Nas v tom utvrdil, že to prejde. Tak snad ví co dělá.
Pokud to je od tý srážky s autem, tak to chce neurologa, aby zjistil, jakej tam je problém. Pokud tam žádnej zdravotní problém není, tak vet zdravého psa uspat nesmí, byť je agresivní.....

Nechci aby ho uspali. Ale taky nechci čekat až se stane něco horšího než pokousany pes., to snad chápete. Jednou mi proklouzne a může být pozdě. Zatím to nebudu řešit tady, uvidim jak to bude po kastraci a pak to budu řešit dál s veterinářem. Třeba za to mohou jen splasene hormony.

napsal(a):
No jak tak potkávám lidi s malými psy, tak většina hysterická je, pokud jsou na vodítku, vzpínají se jak šílení kolikrát jen když kolem nich někdo projde a nemusí mít ani psa...poslušnost veškerá žádná a majitelé na ně pomalu ještě šišlají...takže se k nim nejspíš chovají jako k jejich malému dítěti a výchova nulová...ti psi jsou akorát rozmazlení, nevybití divoši, co nic neumí...samozřejmě jsou i výjimky....ale když jsem ještě bydlela v Brně na sídlišti, tak většina důchodkyň měla jorky, čivavy, případně jiné malé psy a byla to katastrofa. Jednou nám dovezli postel (dost těžkou), kterou nám kurýr pomáhal vynést do patra (neměli jsme výtah) a tam po něm natvrdo vyjel jezevčík sousedky a ona si ho nebyla ani schopná na vodítku odtáhnout stranou, jen stála, koukala a pak šišlala na pejsánka, že to nesmí dělat...nevím, co by dělala, kdyby kurýrovi ta postel na psa třeba upadla, nebo bychom se zranili my...
Znám dva důchodce, měli jorkšírku, ta už bohužel umřela a teď mají druhým rokem pražskýho krysaříka.......chodí kolem mojí práce pravidelně ze svého sídlištního bytu do přilehlé vesnice, kde mají zahrádku, pejskové pěkně šlapou po svých, k lidem jsou přátelšttí, nemají hysterický záchvat, že ne ně někdo promluvil, i s větším psem se v pohodě očuchají (resp. u jorkšírky je čas minulý). Prostě naprosto normální pejsci, tak si říkám je to náhoda?? Štěstí na vyrovnané štěňátko, ze kterého prostě nemůže vyrúst nic jiného než vyrovnaný pejsek??Asi ne......

Následky po nehodě má na polovině tlamy a jazyka dostal pecku do hlavy. Ale snad to nesouvisi a snad ty hormony

Nevím, jen chci říct, že starší je v pořádku není agresivní hystericky ustekany nic je klidas, druhý je přesný opak, výchova od stejného majitele se snad nemění teda aspoň u mě ne, jak říkáte paní je má výchovné oba i když jsou u nich věkové rozdílu apod., z toho co píšete mi přijde že si myslíte že je jen nevychovany.

napsal(a):
Nechci aby ho uspali. Ale taky nechci čekat až se stane něco horšího než pokousany pes., to snad chápete. Jednou mi proklouzne a může být pozdě. Zatím to nebudu řešit tady, uvidim jak to bude po kastraci a pak to budu řešit dál s veterinářem. Třeba za to mohou jen splasene hormony.
V každém případě, nečekat jestli se pejsek po kastraci srovná, abych pravdu řekla, pokud by to ve vašem případě vyšlo, tak to bude asi vyjímka.
Pořiďte mu košík, aby neměl šanci někoho kousnout a víc ho povelujte, aby neměl čas vymejšlet bejkárny......prostě teď půjdeš se mnou do kuchyně, tady si lehni na místo a počkáš až dám povel, že jdeme jinam. Ven poštět samostatně. A zkusit mu zaměstnat trochu hlavu, i kdyby to mělo být hledání nějakého schovaného pamlsku doma v obýváku.
A určitě bych zvážila tu ohrádku....nejen že se pejsové k sobě nedostanou, ale pokud dáte malou na zem, tak toho "útočníka" můžete dát do ohrádky a budete mít jistotu, že vám nenapadne dítě.
Nevím jaký máte režim procházek, předpokládám, že s malou chodíte ven s kočárem, takže nějakou dvouhodinovou prochajdu pejsové mají, takže pak třeba malá sváča a tradá každý na svůj pelíšek... a koukejte hajindat.

Teda teď mě ještě napadá.......pes je po úraze přes rok, ale to chování se děje cca půl roku....nebude to souviset spíš s tím miminkem, kterému je 5 měsíců??

napsal(a):
V každém případě, nečekat jestli se pejsek po kastraci srovná, abych pravdu řekla, pokud by to ve vašem případě vyšlo, tak to bude asi vyjímka.
Pořiďte mu košík, aby neměl šanci někoho kousnout a víc ho povelujte, aby neměl čas vymejšlet bejkárny......prostě teď půjdeš se mnou do kuchyně, tady si lehni na místo a počkáš až dám povel, že jdeme jinam. Ven poštět samostatně. A zkusit mu zaměstnat trochu hlavu, i kdyby to mělo být hledání nějakého schovaného pamlsku doma v obýváku.
A určitě bych zvážila tu ohrádku....nejen že se pejsové k sobě nedostanou, ale pokud dáte malou na zem, tak toho "útočníka" můžete dát do ohrádky a budete mít jistotu, že vám nenapadne dítě.
Nevím jaký máte režim procházek, předpokládám, že s malou chodíte ven s kočárem, takže nějakou dvouhodinovou prochajdu pejsové mají, takže pak třeba malá sváča a tradá každý na svůj pelíšek... a koukejte hajindat.
Přesně tak to dělám a venku na vodítkach jsou v pohodě každý si jde po svém, vyvenci se a proběhnou. Na zahradu je pouštím večer než jdu spát kdyz uz děti spi, oddělují je co to jde ale když už si myslím že se snesou tak hups a je to tam. S obema si hrají stejně aby nezarlili. Odměňování taky stejně. Samozřejmne zamést ať ho budu stejně jako doteď možná víc dusledneji, všude chodí se mnou takže tam to je v pohodě, pořád leze staršímu do pelechu tak ho vyhazuju na jeho aby mohl i starší si lehnout.

napsal(a):
Teda teď mě ještě napadá.......pes je po úraze přes rok, ale to chování se děje cca půl roku....nebude to souviset spíš s tím miminkem, kterému je 5 měsíců??
Nebude protože to dělal už před mimcem. Nevím přesný dny kdy se to stalo a ani kdy se narodili psi z hlavy
napsal(a):
Proč splašené hormony? Píšete, že do tý doby, než ho srazilo auto, tak to byl vyrovnanej pes, jako ten starej. Takže tam je buď zdravotní problém, když říkáte, že dostal ránu na hlavu. Tipuju, že ho viděl běžnej vet a ne neurolog. A nebo je to psychický a kastrací si můžete tuplem nadělat do bot, pokud necháte vykastrovat labila. Pokud tam zdravotní problém není, tak to může být rozmazlováním po nehodě. Takže pesan si vpodstatě myslí, že si může dělat co chce. Takže první je vyloučit zdravotní problém a nechat psovi pořádně prohlédnout hlavu specialistou. Pokud vyloučí problém zdravotní, tak pořádně zapracovat na výchově. Píšete, že se k oběma chováte stejně, ale co pes, to originál, takže neznamená, že když máte dva psy doma, že je budete vychovávat stejně. Prostě, co platí na jednoho, nemusí platit na druhýho. A opakuji, kastrace nenahradí absenci výchovy...

Huskyjanina
napsal(a):
Proč splašené hormony? Píšete, že do tý doby, než ho srazilo auto, tak to byl vyrovnanej pes, jako ten starej. Takže tam je buď zdravotní problém, když říkáte, že dostal ránu na hlavu. Tipuju, že ho viděl běžnej vet a ne neurolog. A nebo je to psychický a kastrací si můžete tuplem nadělat do bot, pokud necháte vykastrovat labila. Pokud tam zdravotní problém není, tak to může být rozmazlováním po nehodě. Takže pesan si vpodstatě myslí, že si může dělat co chce. Takže první je vyloučit zdravotní problém a nechat psovi pořádně prohlédnout hlavu specialistou. Pokud vyloučí problém zdravotní, tak pořádně zapracovat na výchově. Píšete, že se k oběma chováte stejně, ale co pes, to originál, takže neznamená, že když máte dva psy doma, že je budete vychovávat stejně. Prostě, co platí na jednoho, nemusí platit na druhýho. A opakuji, kastrace nenahradí absenci výchovy...
Myslim ze k nim mam stejný přístup, že neuprednostnuju.vim co na ně funguje. Jak sem psala v příspěvku výše na to ho rozmazlit v rekonvalescenci sem neměla čas chodila sem do práce a mela jedno v tu dobu menší dítě, psi se chovali normálně. Po té nehodě byl jak vyměněny. On se chová většinou normálně ale má zkraty, jinak je jako jiný pes poslouchá mazlí se vše normálně ale pak mu hrabne z ničeho nic a pokouše druhého nedá se to nijak vysledovat co ho k tomu vede, starší mu nic nedělá jen stojí nebo jde nebo leží ani na něho nekouká. Ještě mě tak napadlo mamka jak má fenu může to mít taky souvislost že cítí z toho bytu "harající fenu, krev" tak se mu splasi hormony a třeba ho to popuduje si to někde vylít ale když fena hara tak tam nejezdíme. Viděl ho veterinář který má i neuro praxi, s tou tlaminou říkal že bud se to srovná samo nebo jsou narušené nervy a nespravilo. Ale rtg jen břicha kvůli možnému vnitřnímu krvácení. Už jsem to snim před nedávnem řešila a kdyz se to bude horšít dá se vykastrovat aby se uklidnil., tak snad není blbý a ví co dělá, když ví že mám malé děti a ze kouse svého "kámoše" teď už do krve, předtím to byly takové štípance.

napsal(a):
Přesně tak to dělám a venku na vodítkach jsou v pohodě každý si jde po svém, vyvenci se a proběhnou. Na zahradu je pouštím večer než jdu spát kdyz uz děti spi, oddělují je co to jde ale když už si myslím že se snesou tak hups a je to tam. S obema si hrají stejně aby nezarlili. Odměňování taky stejně. Samozřejmne zamést ať ho budu stejně jako doteď možná víc dusledneji, všude chodí se mnou takže tam to je v pohodě, pořád leze staršímu do pelechu tak ho vyhazuju na jeho aby mohl i starší si lehnout.
No nemyslím, že jsem ta pravá, která by vám mohla radit........v malých psech se neorientuu, jsou pro mě nečitelní, ale řeknu vám, že takhle se chovat moji velcí psi, tak to by koukali, jak by to doma lítalo, to by mohli zapomenout na mojí benevolenci a na to, že o něčem se dá s paničkou podiskutovat, ale měli by vojnu,jak řemen, začala bych s nima prostě makat, i když mě to nebaví......vy máte mladé psy, v letech, kdy pes má nejvíc energie, jsou to teriéři i když to dle barvy asi nebude oficiální chov pod FCI, tak snad tam něco s těch teriéřích povah zůstane i když se u těchto barevných forem pojede asi víc na tu atraktivní barvičku, která se pak v intzerátech prodává pod označením "luxusní mazlíček", ale i takovej pes nemusí být gaučák, co furt leží na polštářku,
i kdybych jim měla na zahradě postavit nějakou malou agility dráhu, pár překážek, tunel, slalom a na střídačku probíhat....jeden běží, jeden čeká na místě, žádná volná zábava, to se dá udělat i s miminem......nebo bych dělala na zahradě improvizovanej cvičák...zase jednoho si vezmu na cvičení, druhého odložím, prostřídám, pak je vezmu oba najednou.........nebo nějaký lovení střapce, prostě provázek s něčím roztřepeným na konci a utíkat........prostě ono i na tý zahradě, když mi usne mimčo se toho dá dělat dost a stačí třeba po půlhodince nebo i ten aportík, taky na střídačku, aby se u toho nestalo nějaké napadnutí....a ten co čeká, tak žádná volná zábava, ale pěkně budeš sedět u nohy a čekat....
Doma třeba nějaké větší kosti na okus.
Určitě jsou tady zkušenější, ale myslím, že obecně by mohlo platit "kdo si hraje, nezlobí" a unavenej pes, je hodnej pes.

napsal(a):
No nemyslím, že jsem ta pravá, která by vám mohla radit........v malých psech se neorientuu, jsou pro mě nečitelní, ale řeknu vám, že takhle se chovat moji velcí psi, tak to by koukali, jak by to doma lítalo, to by mohli zapomenout na mojí benevolenci a na to, že o něčem se dá s paničkou podiskutovat, ale měli by vojnu,jak řemen, začala bych s nima prostě makat, i když mě to nebaví......vy máte mladé psy, v letech, kdy pes má nejvíc energie, jsou to teriéři i když to dle barvy asi nebude oficiální chov pod FCI, tak snad tam něco s těch teriéřích povah zůstane i když se u těchto barevných forem pojede asi víc na tu atraktivní barvičku, která se pak v intzerátech prodává pod označením "luxusní mazlíček", ale i takovej pes nemusí být gaučák, co furt leží na polštářku,
i kdybych jim měla na zahradě postavit nějakou malou agility dráhu, pár překážek, tunel, slalom a na střídačku probíhat....jeden běží, jeden čeká na místě, žádná volná zábava, to se dá udělat i s miminem......nebo bych dělala na zahradě improvizovanej cvičák...zase jednoho si vezmu na cvičení, druhého odložím, prostřídám, pak je vezmu oba najednou.........nebo nějaký lovení střapce, prostě provázek s něčím roztřepeným na konci a utíkat........prostě ono i na tý zahradě, když mi usne mimčo se toho dá dělat dost a stačí třeba po půlhodince nebo i ten aportík, taky na střídačku, aby se u toho nestalo nějaké napadnutí....a ten co čeká, tak žádná volná zábava, ale pěkně budeš sedět u nohy a čekat....
Doma třeba nějaké větší kosti na okus.
Určitě jsou tady zkušenější, ale myslím, že obecně by mohlo platit "kdo si hraje, nezlobí" a unavenej pes, je hodnej pes.
Děkuji za tip určitě na o dám dokupy na zahradě, akorát přinutit k pohybu staršího bude sranda, on je to takovej povalec 😃

napsal(a):
Děkuji za tip určitě na o dám dokupy na zahradě, akorát přinutit k pohybu staršího bude sranda, on je to takovej povalec 😃
Tak holt poběží jednou, dvakrát, pak šup s ním domu a prohnat pořádně mladšího. A taky třeba, co bude bavit jednoho, tak nemusí tolik bavit druhýho a naopak, chce to zkusit.
Hlavně nezapomeňte na ten košík pro mladšího. A nevím, do jaké míry máte pesany "vycvičený", tak klidně pocvičit a dopilovat povely doma v obýváku. Můžete taky zkusit nějaký triky, nějaký lehký základ tance se psem nebo třeba dát na zem 5 předmětů a pes musí přinést jeden konkrétní..........můj pes je teda trouba a pozná jen kostičku a uzlík....ale je fakt, že to jsme nijak cíleně netrénovali. Nebo uklízení předmětů do krabice. Zaměstná to hlavinku a opravdu to člověk může dělat doma, když je "psí počasí" Hlavně, aby psi věděli, že poslouchat musí....
A to lezení do cizího pelechu....když vím, že tam mladší staršímu leze, tak ho holt budu víc pozorovat a ne že ho následně z pelechu vyhodím, ale ani mu nedovolím do něj vlézt.
A na rovinu, tohle bych zkusila dřív než kastraci.

Dekuju za rady 🙂
napsal(a):
Myslim ze k nim mam stejný přístup, že neuprednostnuju.vim co na ně funguje. Jak sem psala v příspěvku výše na to ho rozmazlit v rekonvalescenci sem neměla čas chodila sem do práce a mela jedno v tu dobu menší dítě, psi se chovali normálně. Po té nehodě byl jak vyměněny. On se chová většinou normálně ale má zkraty, jinak je jako jiný pes poslouchá mazlí se vše normálně ale pak mu hrabne z ničeho nic a pokouše druhého nedá se to nijak vysledovat co ho k tomu vede, starší mu nic nedělá jen stojí nebo jde nebo leží ani na něho nekouká. Ještě mě tak napadlo mamka jak má fenu může to mít taky souvislost že cítí z toho bytu "harající fenu, krev" tak se mu splasi hormony a třeba ho to popuduje si to někde vylít ale když fena hara tak tam nejezdíme. Viděl ho veterinář který má i neuro praxi, s tou tlaminou říkal že bud se to srovná samo nebo jsou narušené nervy a nespravilo. Ale rtg jen břicha kvůli možnému vnitřnímu krvácení. Už jsem to snim před nedávnem řešila a kdyz se to bude horšít dá se vykastrovat aby se uklidnil., tak snad není blbý a ví co dělá, když ví že mám malé děti a ze kouse svého "kámoše" teď už do krve, předtím to byly takové štípance.
Nezlobte se, ale kdybyste věděla, co na ně funguje, tak jeden nenapadá druhýho. Pes se dá krásně rozmazlit, i když chodíte do práce. Takže pes dostal ránu na hlavu a viděl ho vet s neuro praxi, ale snímek hlavy mu nedělal. Jen vyšetření břicha. A i když se vlastně ani neví, proč pes takovej je, tak se doporučí kastrace. Super vet. Všude píšete, že se ten pes změnil až po nehodě, takže to s ní má přímou souvislost. Na vás je zjistit jakou.

"Přenesená agrese", chce zjistit (někdo nezaujatý) co se těsně před útokem stane. navíc po nehodě počítám byl středem vesmíru, nyní je uzdravený a navíc je prioritou mimino takže je frustrovaný.
napsal(a):
No tak zkušenost nemám.......pokud to dřív nedělal, tak bych zvážila nějaké vyšetření, jestli mu třeba "něco ošklivýho" neroste v hlavince, pak popř. nějakého odborníka na psí chování. Těžko říct, co všechno mu úraz mohl v hlavě způsobit nebo jestli se jedná o psychický problém.
V každém případě bych teda psy strktně oddělovala v době nepřítomnosti a je nepředvídatelný, když jste u toho a klidně bez varování druhého psa napadne, tak bych mu určo dala košík, když jsou pejsci pohromadě a nebo je k sobě nepustila....třeba ohrádku do obýváku a pesany ven na střídačku, k miminku bych ho teda taky nepustila, což se asi dá u takhle malého pejska bezproblémů zařídit Allespoˇn do té doby, než se zjistí příčina a začne se to nějak efektivně řešit.
Obávám se, že tady vám nikdo od počítače nemůže s tímhle poradit, jestli byl pejsek co se týče chování do té doby v pohodě, tak to asi nebude klasický výchovný problém. Jediné co mě ohledně tohoto napadá by bylo, že jste se mu po úrazu věnovala na max, on člověk má sklony toho psího tvorečka litovat a snažit se mu to nějak vykompenzovat a takový "pacient" je pak protěžován, rozmazlován a pod. a pejsek teď může být majetnický a všechno to napadání a vrčení na mimčo může být prachobyčejná žárlivost a bránění si vaší osoby. Ale to si teda netroufám vůbec posoudit, chtělo by to opravdu nějakého odborníka.
Tady bych to na nádor netipovala. Paní píše, že s ní má nezměněný vztah, hrají si, atd.
napsal(a):
Následky po nehodě má na polovině tlamy a jazyka dostal pecku do hlavy. Ale snad to nesouvisi a snad ty hormony
Praštil se do hlavy,není zdravotně v pořádku. S hormony to má těžko co společného.
Spíš mi to připadá, že ho ta hlavička bolí někdy více a někdy méně.
V souvislosti s návštěvami mě napadlo, zda u vás v tu dobu není větší kravál.
Já bych zabíjela, když někomu v době, kdy mám migrénu, upadne třeba jen blbá hliníková lžička.
Vážně, než chudáka vykastrujete (nevím o psovi, který by se uklidnil po kastraci. Psi nejsou koně), zajděte s nim k neurologovi nebo ať vám dá vet nějaké prášky na bolest. Něco slabšího,aby nebyl zblblý,ale jen méně bolavý.
Kastrace je NEVRATNÁ.

Vím že kastrace je nevratná ale hodně se stykame s mamkou která má fenu a ta štěňata bez pp nechce a ani já bych nechtěla, každopádně může kdykoliv odejít si lehnout jinam ale na kravál je zvyklý, před útokem nevím co ho provokuje nebo tak protože to je hend bez varování minule jsem jen ze sebe odkryl deku a mela ho u sebe na gauči pohladila sem ho aby se nelekl a jak jsem vstala tak hned vyletěl a běžel cca 1-2 na staršího a servali se přitom od staršího žádná provokace byl k němu zády a šel jinam. Jinak je hravej veselej pořád běhá a hraje si i sám s hračkama a tak. Určitě jsem mu žádnou extra péči nedávala po urážu dr řekl že je jen zeskrabanej a byl v šoku, rtg měl v pořádku ale hlavu mu nedělali
napsal(a):
Vím že kastrace je nevratná ale hodně se stykame s mamkou která má fenu a ta štěňata bez pp nechce a ani já bych nechtěla, každopádně může kdykoliv odejít si lehnout jinam ale na kravál je zvyklý, před útokem nevím co ho provokuje nebo tak protože to je hend bez varování minule jsem jen ze sebe odkryl deku a mela ho u sebe na gauči pohladila sem ho aby se nelekl a jak jsem vstala tak hned vyletěl a běžel cca 1-2 na staršího a servali se přitom od staršího žádná provokace byl k němu zády a šel jinam. Jinak je hravej veselej pořád běhá a hraje si i sám s hračkama a tak. Určitě jsem mu žádnou extra péči nedávala po urážu dr řekl že je jen zeskrabanej a byl v šoku, rtg měl v pořádku ale hlavu mu nedělali
Tak vidite. Dali ho dohromady, ale hlavu dál nekontrolovali.
Já jsem měla, díky psovi, vykloubené rameno a nalomenou kost. Dle ošetřujících chirurgů bylo vše po čase zahojené. Propustili mě ze svého léčení, že oni už nic víc dělat nemohou.
Jenže jsem zvedla ruku jen po rameno. A dozadu jsem ji nedala vůbec. Anabái s dalšími kroky vám psat nebudu.
Rozumíte, co tím myslím? Pes se dal dohromady. Srostl, běhá,žere a tak. Ale NENÍ v pořádku.

sisi58
napsal(a):
Tak vidite. Dali ho dohromady, ale hlavu dál nekontrolovali.
Já jsem měla, díky psovi, vykloubené rameno a nalomenou kost. Dle ošetřujících chirurgů bylo vše po čase zahojené. Propustili mě ze svého léčení, že oni už nic víc dělat nemohou.
Jenže jsem zvedla ruku jen po rameno. A dozadu jsem ji nedala vůbec. Anabái s dalšími kroky vám psat nebudu.
Rozumíte, co tím myslím? Pes se dal dohromady. Srostl, běhá,žere a tak. Ale NENÍ v pořádku.
Rozumím jak to myslíte
GAELLE
napsal(a):
obávám se že kastrace váš problém určitě nevyřeší. nechte psa pořádně vyšetřit na klinice aby se vyloučil problém v hlavě
Mně něco říká, že tam nebude zdravotní problém.....ale samozřejmě proti důkladnému vyšetření nelze nic namítat!
Někdo tu psal, že po té nehodě mohlo, i nechtěně, ze strany majitelky dojít k odlišnému chování k těm dvěma psům. Třeba nechtěné protežování toho po autonehodě, ale stejně jsou to všechno jen naše spekulace.

Tam hlavně majitelka nezatrhla nežádoucí chování hned v zárodku. Proč taky, když ten mladší byl takový frajer, že si na toho staršího ( a podstatně menšího, v téhle velikosti víc než 2 kila rozdíl ) troufal a dovoloval a oni mu trpěli, že po něm vyjížděl - nic se nedělo, vždyť ho jenom štípal. Nechci ji, sahat do svědomí, ale možná se tím bavili. Nebo ho v tom možná jen nechtě podporovali. Oni ti psi nebudou mít různou jen velikost, ale i povahy.
A teď, když to vygradovalo, nechají psa vykastrovat a pak nejspíš uspat.

napsal(a):
Tam hlavně majitelka nezatrhla nežádoucí chování hned v zárodku. Proč taky, když ten mladší byl takový frajer, že si na toho staršího ( a podstatně menšího, v téhle velikosti víc než 2 kila rozdíl ) troufal a dovoloval a oni mu trpěli, že po něm vyjížděl - nic se nedělo, vždyť ho jenom štípal. Nechci ji, sahat do svědomí, ale možná se tím bavili. Nebo ho v tom možná jen nechtě podporovali. Oni ti psi nebudou mít různou jen velikost, ale i povahy.
A teď, když to vygradovalo, nechají psa vykastrovat a pak nejspíš uspat.
Panebože co to melete? Já sem si urcite pořídila psi abych je nechala se prát? Jste vy normální? Řešila sem to od začátku potrestat samotka, a určitě jsem se tím nebavila, nevím jestli znáte některé individua které tohle baví ale mě teda ne. Pořídila sem si psi protože mám psi ráda mám ráda jejich společnost je obecně. Nechápu že někoho může tohle napadnout, já mám svědomí čisté, nemam se za co stydět a ani co zakrývat, sem člověk co si stanovi pravidla a ty prostě platí. Nikdy bych nepodporovala aby mi jeden pes kousal druhého natož to mít jako zábavu. Ano dělo se stipal ho ale dal se odehnat byl potrestanej a oddělenej, po tom to bylo všechno v pořádku normálně spali vedle sebe a hráli si, to že teď už ho kouse do krve neznamená že bych ho navadela nebo podporovala a to ani nechte, právě že sem na každém kroku hlídala aby na něho nevylitl. Pak zase dlouho nic, a pak zase zkrat, nedalo se to ani čekat je jasny ze si občas vyjedou do vlasů že nemají na sebe náladu když jsou spolu ale to neznamená že bych mohla očekávat že se to bude opakovat natož pritvrzovat. Jako my lidi se psi taky "hadaji" a nemají nálady, to sem si že začátku myslela, že se prostě mají plnu zuby. Na takovýhle názory fakt zvědavá nejsem, aby ještě v téhle situaci mě někdo osocoval z tohoto.

A nechápu jaký vidíte smysl v tom ze mladší se cítil jako frajer, nemohl si vyskakovat ani jeden.
napsal(a):
Panebože co to melete? Já sem si urcite pořídila psi abych je nechala se prát? Jste vy normální? Řešila sem to od začátku potrestat samotka, a určitě jsem se tím nebavila, nevím jestli znáte některé individua které tohle baví ale mě teda ne. Pořídila sem si psi protože mám psi ráda mám ráda jejich společnost je obecně. Nechápu že někoho může tohle napadnout, já mám svědomí čisté, nemam se za co stydět a ani co zakrývat, sem člověk co si stanovi pravidla a ty prostě platí. Nikdy bych nepodporovala aby mi jeden pes kousal druhého natož to mít jako zábavu. Ano dělo se stipal ho ale dal se odehnat byl potrestanej a oddělenej, po tom to bylo všechno v pořádku normálně spali vedle sebe a hráli si, to že teď už ho kouse do krve neznamená že bych ho navadela nebo podporovala a to ani nechte, právě že sem na každém kroku hlídala aby na něho nevylitl. Pak zase dlouho nic, a pak zase zkrat, nedalo se to ani čekat je jasny ze si občas vyjedou do vlasů že nemají na sebe náladu když jsou spolu ale to neznamená že bych mohla očekávat že se to bude opakovat natož pritvrzovat. Jako my lidi se psi taky "hadaji" a nemají nálady, to sem si že začátku myslela, že se prostě mají plnu zuby. Na takovýhle názory fakt zvědavá nejsem, aby ještě v téhle situaci mě někdo osocoval z tohoto.
Potrestat a samotka? Jakože zbít a někam zavřít? Tohle ale není u psů řešení. Co myslíte, že si ten pes z té samotky vezme? Že tam bude sedět a zpytovat svědomí ve smyslu "copak jsem asi udělal špatně, že jsem tu zavřený". Tohle pes opravdu nedokáže, i někteří lidé s takovou sebereflexí mají problém.
Možná jste to myslela dobře, ale se psem je třeba pracovat jako se psem, pro něj srozumitelně. A pokud to neumíte, je třeba navštívit odborníka a začít na tom pracovat.
Mně tedy nepřijde, že paní chce nějakou radu.. respektive ne takovou, dle které by se psem musela nějak pracovat a trávit s tím čas.. Teď kastrace a když se to samo nespraví, tak uspat.. A z toho, co pisatelka píše si nemyslím, že kastrace pomůže. Aspoň nového majitele bych se pokusila najít. Někoho, kdo psa nemá.. Koneckonců uspat se ten pes může vždycky, kdyby i tam byl agresivní..Ale najít nového majitele taky zabere čas..

Začínám. Litovat že jsem sem. Ubec psala o radu, vše co napíšu tak pochopíte po svém, své psi nebiju a nezaviram je někam. Pochopte si to jak chcete já mam jiné starosti než tady vysvětlovat jak to je a není. Takže hlavně děkuji za příspěvek o "cvičáku" na zahrade což mě nenapadlo a bude to fajn na zabavení psů dekuju🙂 Vám co sežrali salamounovo hovno, pretaceji pro obraz svůj, taky dekuju bez vás by mi nedošlo že psi jsou fakt lepší jak lidi. Diky🙂🙂

"Panebože co to melete?"
nemele orionka, nemele.....
"Já sem si urcite pořídila psi abych je nechala se prát?"
a pořídila?
nebudu kopírovat úvodní příspěvek, ve kterém je jasně uvedeno - napadá, opakovaně, stupňuje se to......
kdybych tohle dovolila mým psům, když jsem řešila agresi, tak se starším nejezdím na veterinu ale kopu hrob....
" Jste vy normální?"í
i je
"Řešila sem to od začátku potrestat samotka"
zopakuji : tohle žádné řešení NENÍ!

napsal(a):
Uklidněte se a zpytujte svědomí. Nebyla byste první, kdo přinese domů roztomilou kuličku a nechá ji......"podívej jak je statečný, jak se nedá, jak" .....A pak to najednou přestane být hra, mladší staršího přeroste a pamatuje si vaši podporu. Takových zkažených psů už bylo! A nechají lidi takové štěně útočit i na děti, vždyť je to takové roztomilé, takové neškodné.....
( Já sama jsem zažila v 6 ti letech na vsi na prázdninách....v zahradě, okolo které jsem musela projít, štěně NO, maličké, ještě první zuby, ale já byla taky maličká! Podlezl pod plotem, rval mi široké nohavice od tepláků, sem tam i nohu, dospělí v zahradě z toho měli srandu, neječ, vždyť je to štěně! Jestli mu zůstalo, že šel lidem po nohách jako dospělý, to nevím, jako dospělého už jsem ho neviděla. Ale po tom štěněcím tréninku je to klidně možné. Jmenoval se Borek - dodnes si pamatuju, bylo to mé první setkávání se psem nablízko )