Vibrační obojek pro hlucheho psa

Border kolie
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kosikovam

3.11.2019 20:10
Kosikovam

XXX.XXX.43.220

Dobrý den prosím vás narodil se nám štěňátko bordel kolie a teď jsme zjistili v 7 týdnech že je hluché rozhodli jsme si ho nechat nevíte náhodou někdo o stránce kde bych se jí dočetla jaké povely se používají pro hluchého psa a ještě bych potřebovala poradit jestli někdo nevíte od Jakéhověku Sedá používat vibrační obojek na při volání pejska abychom mohla i brát ven děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2019 21:13

U nás chodila paní s hluchým psem, který nosil EO nastavený na vibrace, byl naučený, že po vibracích se na paničku minimálně podíval, aby měli oční kontakt, někdy se rovnou vracel zpátky k ní, ale nevím jestli obojek používala už od štěněte.
Myslím, že povely-posunky pro hluchého psa se nijak neliší od těch co používáme my se slyšícími psy, já je teda mám upravený na to, co mi vyhovuje, ne dle toho jak mají "správně" být a řeknu na rovinu, že mi pesani reagují na posunky podstatně rychleji, než na slovní povely, jde prostě jen o to, aby se pes na páníka podíval, já volám, popž. hvízdnu u hluchého psa to zařídí vibrace.

3.11.2019 21:51

Jak píše sardullah. Znám fenku, která se naučila ve vysokém věku, někdy ve 14 letech se zjistilo, že už je hluchá, ale vidí pořád dobře - teď 16. Vibrace na upoutání pozornosti, pak posunky. Chodí na volno, s obojkem funguje výborně.

5.11.2019 09:35

Přidejte reakci

Přidat smajlík