Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2019 12:47
Staffie

XXX.XXX.250.10

Dobrý den, hledám nějakou dobrou duši která rozumí psům a dokázala by mi pomoci s výchovou/výcvikem tří letého stafordšírského bulteriera. Jsme z Ostravy-Jih. Bohužel jsme nejspíše zanedbali výchovu a teď si nevíme rady.. Pejsek venku na vodítku strašně tahá a mám čtyř měsíční dceru takže procházky s kočárkem nepripadaji v úvahu tím pádem je chudák pořád zavřený doma a jde s ním ven jen manžel když přijde domů z práce další problém je ten že zůstává doma zavřený jen v chodbě protože když je sám ničí věci dále nevydrží nikde v klidu jdeme někam posedět tak fňuka, jedeme v autě fňuka.. Přijde návštěva neumí se ovládat je schopný vyskočit lidem až k obličeji a hlavně si nedává pozor přes co běží je schopný srazit i dceru a nechci riskovat že by se jí něco stalo takže opět se zavírá do chodby kde fňuka ale to i fňuka když je na volno a návštěva si ho nevšímá ale jakmile si začne někdo všímat tak je doterný ještě více. Chodili jsme na cvičiště do Ostravy-Zábřehu kde to bylo vyhození peněz vůbec se nic nezměnilo a teď finančně si nemůžeme ani dovolit nějaké drahé cvičáky atd. proto to zkouším takto jestli se někdo nenajde..

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2019 12:50

A kolik tak můžete dát za ten výcvik? Doporučila bych vám ZKO Velká Polom, máte to kousek, ale zadarmo to ani tam dělat nebudou.

5.11.2019 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nejsem z Ostravy, neporadím výcvikáře (snad někdo jiný)... Ale tohle dle mě bude hlavně o tom, že ten pes se jednoduše nudí a je nevybouřený. SBT je aktivní plemeno, potřebuje hodně pohybu, vybít energii, zaměstnat hlavu.... Píšete, že zůstává zavřený doma a vezme ho až manžel - jak dlouho s ním je manžel venku a jak taková procházka probíhá?

Jinak to, že je SBT dotěrný k návštěvám je taky tak nějak v rámci jeho povahy - miluje lidi. Ale pokud bude unavený a naučíte ho "místo", tak pak není problém, aby v přítomnosti návštěvy odpočíval na místě - případně si tam ještě něco žvýkal třeba...

Edit. : a nebude vám stačit docházet na cvičák, bude to chtít úplně změnit režim, dát psovi pravidla a být důsledný.

5.11.2019 12:59
Staffie

XXX.XXX.250.10

Ještě než se narodila dcera chodili jsme aktivně po horách takže měl pohybu až až a chování bylo stejné takže jsme si říkali že je to puberta a přejde to.. Bohužel nepřešlo

5.11.2019 13:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na mě to působí tak, že pes má momentálně málo pohybu, zaměstnání, většinu dne se zavřený v chodbě a nudí se a navíc nemá žádná pravidla, a mohl si do teď dělat co chtěl.

Nikdo ho nenaučil netahat na vodítku, nikdo ho nenaučil, jak se má chovat, když přijde návštěva.

Ale myslím, že ten pohyb a vyradeni bude základ - s unaveným psem se pak v tomto lépe pracuje. Ještě dodám - nejde o to, nachodit co nejvíce km, ale na té procházce i něco procvičit, schovávat předměty, stopovat, učit triky atd...

Edit. : s doternosti k návštěvám jsem s fenou SBT, taky bojovala a vlastně pořád bojuji občas (fena má rok) - hlavně když nespolupracuje návštěva . Ale výsledky jsou vidět - někde jsem to tu popisovala, ale jsem teď na mobilu, jestli chcete, tak zo napíšu večer z PC.

5.11.2019 13:25
Staffie

XXX.XXX.250.10

Klidně napište večer z PC oceníme každou radu. Bohužel teď nemám moc času odepisovat ale vše si čtu

5.11.2019 13:35
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Ach jo.
Vy ho nenapravíte.

5.11.2019 13:38
Staffie

XXX.XXX.250.10

rapotacka11 napsal(a):
Ach jo.
Vy ho nenapravíte.

Ano nevím si už sama rady uznávám a proto taky hledám někoho kdo mi pomůže, ukáže jak nato.

5.11.2019 14:14

marcelaamax dí pravdu!

a aktuální stav je úplný průser

v ostravě doporučím pro změnu koiru

nebo tohle : https://fron.cz/ (výcvik v sedlišti, je to co by kamenem dohodil)

nebo výcvikářka a chovatelka SBT v jednom : https://kkvojkovice.estranky.cz/clanky/kontakt.html

5.11.2019 23:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Staffie napsal(a):
Klidně napište večer z PC oceníme každou radu. Bohužel teď nemám moc času odepisovat ale vše si čtu

Pro vás bude nejlepší, se obrátit na někoho, kdo vám pomůže osobně (třeba někdo z těch, které doporučuje hmn_). Ale počítejte s tím, že to opravdu nikdo nebude dělat zadarmo.

Bude potřeba to u vás úplně překopat, změnit celý přístup, nastavit pravidla a to se těžko popisuje v pár větách přes PC.

Ale tak hodně zkráceně a obecně - nejdůležitější je důslednost (a to ne jen v tom, s čím máte problém, ale prostě ve všem. Protože pokud pes nemusí poslechnout v jiných věcech, tak proč by měl zrovna v tom a tom - z jeho pohledu). To znamená, že když dám psovi povel tak zajistím, aby ho vždy na poprvé splnil - i kdybych mu měla pomoci, i kdyby měl pes doma za sebou tahat vodítko.

K tahání - způsobů jak odnaučit psa tahat na vodítku je spousty, zkuste najít tady v lupě. Mě se osvědčilo zastavování - zatáhneš - nikam se nehneme, povolíš vodítko - jdeme, jdeš pěkně - můžeme jít, kam si chtěl, nejdeš pěkně - změníme směr a jdeme úplně jinam. Je to ale časově náročné, protože se zpočátku nikam nehnete, ale je to funkční. A zase tady platí ta důslednost - pokud nechci aby pes tahal, nesmím ho to nechat dělat nikdy. Neexistuje nic jako - pospíchám takže teď mě tady vláčej, ale druhý den jdu na procházku a to už tahat nesmíš. To pak bude nekonečný příběh. Já když nechci řešit jestli psi tahají, tak jim dám postroj - na tom totiž tahat mohou, ale jsou už tak naučení. U psa, který vůbec neví o co go, bych to asi nedělala.

K návštěvám - tohle je častý "problém" majitelů SBT. Stafíčci jsou prostě vtěrky. A bude vám na to bohatě stačit naučit psa povel "místo". Nejdříve v klidu bez návštěv, prodlužovat dobu, pak přidat návštěvy atd.... - a zase hodně důležitá je ta důslednost. Ale taky k nám chodili návštěvy v době, kdy byla čubina úplný mimino a "místo" neuměla. Já jsem vždycky návštěvy poprosila, aby si feny nevšímali, dokud se neuklidní. No a řeknu vám to asi takhle - máme dva druhy návštěv - jedna skupina je ta, která tohle dodržovala, ta když teď přijde, tak je fena přivítá a pak už je celkem v klidu, jo chce třeba drbat atd, ale prostě neskáče jim až po hlavě. No a pak je druhá skupina, která už od štěněte doteď pokřikovala - neeee, nechej ji, ta je tak roztomilá, mě to nevadí, to je v pohodě a na psa ťuťu ňuňu - tak tenhle typ má naši fenu na hlavě i nyní při návštěvě . Ale zase - fena už umí to "místo", takže ji mohu normálně poslat tam - pokud by to vadilo návštěvě, nebo mě. Ale - pokud je fena poslána na místo a návštěva na ní začne mluvit, tak fena zůstane na pelíšku, ale vrtí se u toho a vydá i nějaký zvuk - ale já to beru jako součást stafbulíků ,nebo jak to říct . Maximálně když už to přehání, tak na ní houknu ať se uklidní.... Vy už máte psa dospělého, který absolutně neví, jak se chovat v přítomnosti návštěvy, předpokládám, že "místo"neumí. Takže bych začala tím "místem" a hlavně - před příchodem návštěvy bych ho pořádně utahala....

A upřímně? Nebudete to mít jednoduché a budete si muset máknout. Vzhledem k tomu, že pes se takto tři roky mohl chovat a mohl si dělat co chtěl - tak už to má silně zafixované a nepůjde to tak snadno.. Ale držím palce, ať se to vše zlepší a dejte potom třeba vědět . Jo a ještě - začala bych s tím něco dělat hned - aby se pes nezačal cítit kvůli dceři odstrkovaný - zavíraný na chodbě a nezačal na ni žárlit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík