Na manzela vyjizdi nase rocni fenka kokrspanela.

Anglický kokršpaněl
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zdenka2309

19.11.2019 21:18
Zdenka2309

XXX.XXX.2.154

Jdu poprosit o radu, je to dost slozite, ale pokusim se to vysvetlit od zacatku., uz jako stene po nas, hlavne na manzela vyjizdi., i na radu kamarada, ktery vede cvicak, ze ji mam v tu chvilku chytit za kuzi na krku to nikam nevedlo, udelala jsem to asi 3 x a bylo to jeste horsi., myslim si, ze to dela spis ze strachu,. Napriklad chci, aby sla domu, nebo naopak ven a ona se nezvedne,nema naladu je palicata, kdybych po ni sahla, bez ublizeni myslim, ozene se., a kdybych vzala placacku a pleskla ji, tak se stejne nezvedne., myslim, ze kdybych do ni tloukla, ze stejne nepujde., nechci ji hlavne tlouct, od malicka je to takovej labili pes, pani od ktery ji mame mela nemocne dite a i ona, kdyz jsme ji volali, ze mame problem priznala, ze jim mohl jeji syn ublizovat a ze to ma od toho., me miluje a hlida me tolik, ze nektery den vyjede na manzela, kdyz ke me jde., ja jsem si ji docela srovnala, kdyz musela byt na dvore na voditku a ona se vcitila do takove role hlidani, ze jsem ji ani ja nemohla odepnout, to jsou takove jeji zkraty, tak jsem ji capla za krk a primackla k zemi tak na 20 vterin od te doby ma ze me asi trochu respekt., Ale manzel se ji asi boji, nebo li nedoslo to jeste tak daleko, ze by po ni sahl, radeji ustoupi a nevsima si ji., jinak je uplny zlato, milujeme ji, ale obcas jsem opravdu bezradna., verim, ze je to jen straseni , kdy chtela kousnout, asi by kousla, ale nejsem si jista, kdyby manzel l neustoupil, jak by to dopadlo., Moc dekuji za kazdou radu.,

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2019 21:28

Pokud se k feně takto chováte, tak se vůbec nedivím tolik agrese, fuj

19.11.2019 21:52

Ať je to troll, ať je to troll !!!

19.11.2019 21:58
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Třeba je to sestra těch třech předešlých zoufalek.

19.11.2019 22:02
conie

XXX.XXX.206.202

Zdenka2309 napsal(a):
Jdu poprosit o radu, je to dost slozite, ale pokusim se to vysvetlit od zacatku., uz jako stene po nas, hlavne na manzela vyjizdi., i na radu kamarada, ktery vede cvicak, ze ji mam v tu chvilku chytit za kuzi na krku to nikam nevedlo, udelala jsem to asi 3 x a bylo to jeste horsi., myslim si, ze to dela spis ze strachu,. Napriklad chci, aby sla domu, nebo naopak ven a ona se nezvedne,nema naladu je palicata, kdybych po ni sahla, bez ublizeni myslim, ozene se., a kdybych vzala placacku a pleskla ji, tak se stejne nezvedne., myslim, ze kdybych do ni tloukla, ze stejne nepujde., nechci ji hlavne tlouct, od malicka je to takovej labili pes, pani od ktery ji mame mela nemocne dite a i ona, kdyz jsme ji volali, ze mame problem priznala, ze jim mohl jeji syn ublizovat a ze to ma od toho., me miluje a hlida me tolik, ze nektery den vyjede na manzela, kdyz ke me jde., ja jsem si ji docela srovnala, kdyz musela byt na dvore na voditku a ona se vcitila do takove role hlidani, ze jsem ji ani ja nemohla odepnout, to jsou takove jeji zkraty, tak jsem ji capla za krk a primackla k zemi tak na 20 vterin od te doby ma ze me asi trochu respekt., Ale manzel se ji asi boji, nebo li nedoslo to jeste tak daleko, ze by po ni sahl, radeji ustoupi a nevsima si ji., jinak je uplny zlato, milujeme ji, ale obcas jsem opravdu bezradna., verim, ze je to jen straseni , kdy chtela kousnout, asi by kousla, ale nejsem si jista, kdyby manzel l neustoupil, jak by to dopadlo., Moc dekuji za kazdou radu.,

Roční fena je stále ještě tvárný dorostenec. Jen mi přijde, že tam chybí pevný vztah pes - psovod, s důvěrou a oddaností. Nedovedu si představit, že by se kterákoliv z mých 6 fen (3 - 55 kg, 6 měs.- 13 let) ohnala po komkoliv z rodiny. A ano, jediná "panička = šéf" jsem já, ale k rodině patří dalších 6 velmi blízkých lidí. Ti jsou fenami milovaní, ochraňovaní, ale poslouchají je jen omezeně, na základní, nutné povely - domů, místo, fuj. Určitě to nedosáhnete taháním z kůži apod. Fena se prostě snaží vyhovět mým přáním, protože největší trest je, když se já naštvu, vynadám, ignoruji. Ale - kdybychom mezi sebou neměly úžasný vztah, nefungovalo by to. Netrpím svým psům neposlušnost, jsem naprosto důsledná (při 55 kg pastevcích to ani jinak nejde), ale jdu na to přes pochvalu, pamlsky, hru a mazlení. Trestem je pak právě nevšímavost z mé strany, ale taky třeba zavření do kotce při větším prohřešku. Ale to se jen těžko vysvětluje, když nevíte, jak fungujeme společně. Podle mého potřebujete naprosto změnit přístup, vybudovat vztah a pak pokračovat dál.

19.11.2019 22:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Četla jste někdy v životě nějakou knihu ?

Zkuste F.Šusta : Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct

a pak hned další od stejného autora

Neznám druhé takové zvíře, jako je pes

snad se vám rozsvítí...

zatím bych po bytě používal "couračku" psa v žádním případě "neplácal a netahal za kůži" (kamarád ze cvičáku je idiot )
chtěl po ní jen provozně nezbytné věci, které umí a jejich splnění hodně odměňoval a to vše bez řevu jen s laskavou důsledností...
mezitím nastudujte literaturu a budete vědět jak dál

19.11.2019 22:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zadavatelko, vaším agresivním přístupem, jste bojácného labila dotáhnuli do fáze: kouše ze strachu. Takže místo toho aby, jste ji citlivě navedli k tomu, co po ní chcete, skočíte po ní a škubete ji za krk. Vaše fenka nemá respekt, ona se jednoduše bojí. Kdyby měla respekt, nebude se po vás ohánět. Jak na to, výš popisuje conie.

19.11.2019 23:17

Jak píše conie, u nás je top trest ignorace. Většinou po nějaké hodně nas. hlášce, jde o dikci ve stylu tichého zamručení, žádné ječení. Když se něco stane venku, tak vodítko nakrátko, jde se fofrem domů a nevnímám ho. Pak šlape jako hodinky. V nějakém náběhu na amok př. z nej. nepřítele na světě většinou stačí jen to zamručení. Přiznám se, že mi párkrát (pětkrát za 6 let?) ruply nervy a přišel fyzický trest, čímž samozřejmě nemyslím, že bych ho zřezala. Kontraproduktivní a bez efektu, měla jsem ještě nafranějšího psa s brajglem v hlavě. Některý pes to možná dá, ale znám pár kousků, ze kterých hysterický přístup + fyzické tresty udělaly slušně startujícího labila.

19.11.2019 23:53

Zdenka2309 napsal(a):

Taky mam doma bojacnou fenku.
Zaklad - pripnout ji na vodak a ucit (couracka, jak je psano vyse).
Neco po ni chci - napr. nekam jit (je jedno s kym a kam) - idealni povel pro zacatek je "ke mne".
Neposlechne? Chytim snuru a lehce si fenecku pritahnu. Davam ji cas. Nikdo ji nechce ublizit. Neni potreba spechat. Pomalu. V klidu.
A kdyz je "u mne" pochvalim (pamlsek...).
A ted je to na vas. Bud se nekam opravdu jde, nebo ji pustite napr. na zahradu. A znovu.
A tohle klidne opakujte 10x denne - jen tak.
Fenecka se nauci privolani + to ze prijit k vam je v pohode, ma za to odmenu + kouka z toho prochajda atd. ...
Hlavne klid. Nekricet, nehonit psa a netrestat za to, co neumi.
Ze zacatku to pujde pomalu - vzhledem k tomu, jaky pristup byl drive, ale jen co pochopi, pujde to - pomalu, ale pujde to. Kazdy den lepe.
Drzim pesti.

20.11.2019 09:58

https://www.novinky.cz/zena/deti/clanek/prestala-kricet-na-sve-deti-a-zmenil-se-ji-cely-zivot-40304158?dop-ab-variant=100&seq-no=5&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Zdenka, v tom úvodním příspěvku je krom konstatování, že je labil a dělá to ze strachu, všechno špatně.
Myslíš, že bude OK, až se budeš něčeho bát, že tě za ten strach někdo potrestá?! No asi ne......a já bych upřímně nebyla spokojená, kdyby mne pes poslouchal, protože se mne bojí.....

Mnoho tady už padlo :
- permanentní couračka, ať s ní můžeš manipulovat bez přímého kontaktu
- šustova knihy, "Trénink je rozhovor" je perfektní učebnice, bych ji dala povinně ze zákona
- fenku učit učit a učit, a to ne pomocí trestů, ale pozitivně = učit, co má dělat, pomocí odměn, po dobrém! A obecně ji učit, zaměstnávat, být spolu aktivní a zásadně po dobrém, ať se naučí princip spolupráce -člověk po ní něco chce, ona to dělá a je to zábava a je to pro ni příjemné

Přidejte reakci

Přidat smajlík