Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 Kč
Chtěla bych se zeptat na pár věcí. Před dvěma dny jsme si dovezli pejska ze slovenska. S pánem jsme volali v ničem žádný problém. Po příjezdu jsme se nestačili divit, co vše je jinak. Na pána jsme čekali asi hodinu před domem, jelikož on byl se 4 mi štěňaty pryč. Když přijel, měl našeho pejska v autě. Na pohled naprosto zdravý, vypadal že je dosti "napapaný". No a pak to začalo. Už to, že nám pán řekl, že právě prodal JEDNOMU člověku tři fenky! Další otazník bylo, když se zmínil, že byl pes živen pouze syrovým masem a tvrdými granulemi. Podmínky pro život byly otřesné, jen dvůr kde malý kluk (cca 5ti letý syn pána) tyranizoval fenu - matku štěněte. Toho pejska jsme tam nechat nemohli, to snad pochopíte.
Pejska jsme dovezli domů, nechtěl žrát - vysoce kvalitní granule přímo pro štěňata velkých vzrůstů Bardog. Začali jsme si všímat, že pořád jen spí, nechce si hrát. Mysleli jsme že pouze steskem, ale začali i jiné změny. Bříško už nevypadalo pěkně "napapaný" nýbrž nafouknutý. Teplý a suchý čumák, teplota. Hned jsme koupili tabletku a odčervili. Bohužel ale pozdě. Teď nás trápí problém, že pes je v 8 týdnech a má Škrkavku. Ta je bohužel přenosná i na lidi.
Mě ale zajímá, když pes není načipovaný a bez EU pasu - sice není s PP ale i tak mám strach aby nebyl problém, že jsme štěně dovezli ze Slovenska? Dnes jdeme na veterinu pro antibiotika, takže nás může veterinář rovnou načipovat. Děkuji za rady..
To jste si fakt nezjistili předem, že se psi ze zahraničí nesmí pašovat? Že by měli mít samozřejmě pas a všechna potřebná očkování a potvrzení?
Nejen že pes není načipovaný a odčervený, ale pravděpodobně ani nemá základní očkování. Může mít mnohem horší přenosné choroby než jen škrkavku. Třeba chytnete leptospirózu, to bych vám fakt nepřál.
Janae1
XXX.XXX.160.6
TerezaAMSTAF
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat na pár věcí. Před dvěma dny jsme si dovezli pejska ze slovenska. S pánem jsme volali v ničem žádný problém. Po příjezdu jsme se nestačili divit, co vše je jinak. Na pána jsme čekali asi hodinu před domem, jelikož on byl se 4 mi štěňaty pryč. Když přijel, měl našeho pejska v autě. Na pohled naprosto zdravý, vypadal že je dosti "napapaný". No a pak to začalo. Už to, že nám pán řekl, že právě prodal JEDNOMU člověku tři fenky! Další otazník bylo, když se zmínil, že byl pes živen pouze syrovým masem a tvrdými granulemi. Podmínky pro život byly otřesné, jen dvůr kde malý kluk (cca 5ti letý syn pána) tyranizoval fenu - matku štěněte. Toho pejska jsme tam nechat nemohli, to snad pochopíte.
Pejska jsme dovezli domů, nechtěl žrát - vysoce kvalitní granule přímo pro štěňata velkých vzrůstů Bardog. Začali jsme si všímat, že pořád jen spí, nechce si hrát. Mysleli jsme že pouze steskem, ale začali i jiné změny. Bříško už nevypadalo pěkně "napapaný" nýbrž nafouknutý. Teplý a suchý čumák, teplota. Hned jsme koupili tabletku a odčervili. Bohužel ale pozdě. Teď nás trápí problém, že pes je v 8 týdnech a má Škrkavku. Ta je bohužel přenosná i na lidi.
Mě ale zajímá, když pes není načipovaný a bez EU pasu - sice není s PP ale i tak mám strach aby nebyl problém, že jsme štěně dovezli ze Slovenska? Dnes jdeme na veterinu pro antibiotika, takže nás může veterinář rovnou načipovat. Děkuji za rady..
Když už podpořit množitele, tak nechápu proč zahraniční. Aneb lidi, když už to musí být, buďte alespoň vlastenci.
To byl vtip. Ale fakt nechápu na co čekáte, to chce veterináře ne internet.
Jo a před lety jsme měli v rodině případ podobného štěněte ( to se ještě prodávali štěňata na trhu v Kolíně), po neodborném odčervění zemřelo. Bylo natolik plné červů, že po odčervení dostalo sepsi, takže já bych fakt na nic nečekala.
TerezaAMSTAF
napsal(a):
Máme k němu očkovací průkaz, naočkovaný samozřejmě je. A chtěla bych se zeptat, jak ste mi poradil s dotazem? Jelikož já žádala o radu, ne o chytré řeči kolem.
Jakou radu?
Pochopila byste ji? Vždyť přečíst si na netu pár řádek kolem dovozu psa ze zahraničí vás stojí méně času než se tady vykecávat.
Že se s nemocným zvířetem chodí k veterináři, který na to studoval docela dost let, to byste taky měla vědět před pořízením psa.
Že za podporu množíren a dovoz nemocného psa, který může někoho nakazit, nebo nakazit naše psy, asi nebudete pochválena, to by vám taky mohlo být jasné.
A pes vůbec nemusí být očkován. Množírny často falšují očkováky. Když štěněti nezajistili základní ošetření, moc bych nevěřil, že dali peníze za veterináře a očkování.
Bohužel s tímto psem nebudete mít úřední problém, když vás nechytli přímo u přechodu hranic, což je škoda.
Psa dejte očipovat, přeočkovat, třeba vám přežije, chudák.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Proč mám dojem, že je to další do série? Další slohové cvičení.
Uživatel s deaktivovaným účtem
TerezaAMSTAF
napsal(a):
Máme k němu očkovací průkaz, naočkovaný samozřejmě je. A chtěla bych se zeptat, jak ste mi poradil s dotazem? Jelikož já žádala o radu, ne o chytré řeči kolem.
A co chcete za radu? Jestli máte tu "Škrkavku" i vy? Takhle to na mě dělá dojem, že jste jen další "chytrý" a agresivní tupounek.
Chcete snad poradit, že jste hloupá? Že máte to štěně zas "načerno" odvézt zpátky?