Labradorský retrívr - čokoládová štěňátka s PP

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Ghost of Harrenhal přij...
DohodouDobrý den, teď o víkendu by jsme si měli vyzvednout štěně křížence Labradora, ale dostala jsem se do situace, že s ním budu pouze o víkendu a v týdnu mi sešlo z 6-tihodinove směny na 12-ti hodinovou. Chceme ho mít v domě, máme pro něj vyhrazeny i prostor, kde bude než přijedeme domu. Nakoupila jsem mu plno hraček. Ale otázka zní, jestli to pro to štěně nebude nějaké trauma a vydrží to. To že udělá nějakou loužicku nebo bobek, s tim počítám. Někdo mi říká, že je to pro psa špatně a někdo zase, že je to dobré, protože si aspoň zvykne, když budeme muset potom o víkendu a delší dobu odjet. Prosím poraďte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"když budeme muset potom o víkendu a delší dobu odjet".
A toto je myšleno jak? Že když si hned zkraje zvykne na dvanáctky, postupně bude moci zůstat doma celý víkend a posléze i přes dovolenou?
Další ségra ?
V žádném případě nenechávejte štěně s hračkami o samotě, zvlášť tak dlouhou dobu, nemusí to dopadnout dobře.
Tak normální lidi si berou dovolenou,když si pořizují štěndo, a pak se s někým domluví, aby mohli alespoň přes oběd domů, nebo s někým na vyvenčením štěnda. A to mluvím o lidech s normoš pracovní dobou, ne o dvanáctkách. Pořizovat štěně,když chodíte na 12, a nemáte nikoho,kdo by se o štěně staral,je nesmysl
Nič v zlom,ale prečo ste si tieto otázky nepoložili sama, než ste si šteňa priniesli? Veď je to ako malé bábätko,vyžaduje pozornosť,starostlivosť,pohladenie,usmernenie...bábätko by ste asi doma nenechali,však? A šteniatko je v podostate psie bábätko. Je v novom,cudzom prostredí bez mamy a súrodencov a by ho necháte pol dňa samé. 20 hračiek mu vašu neprítomnosť nenahradí...
Keď som si ja brala šteňa,tak som mala 2 týždne dovolenky,nacvičovali sme hygienu(za noc kludne aj 8x), krmenie, mini prechádzky po ulici, návštevy príbuzných, nech si krpaňa zvyká...potom som išla do práce a štafetu prebral môj otec. Prvýkrát bola sama 6 hodín v asi jej polroku...a doteraz viac hodín sama doma nie je.
Takže pokiaľ nemáte niekoho, kto by vám prišiel šteniatko párkrát denne vyvenčiť,(lebo šteniatka cikajú a kakajú takmer stále), pohrať sa s ním, dať mu jesť...je mi toho psíka veľmi ľúto.
Pro blaho prcka radím -chovatelum se omluvit a pořídit si psa az na nej budete mít podminky. A minimálně tyden dovolenou. Určitě ne zavřít do ohradky. Pes neni kocka, s hrackama si hrat nebude kdyz nema s kým. A poznamku o odjeti na vikend nebudu radeji komentovat, kdyz mam.psa , tak.snad je pes všude se mnou! Ne ze si odjedu na wellnes a on bude chudák sam doma... pokud opravdu nemáte čas a přesto chcete zvíře, pořiďte kočku.
Mousinka
napsal(a):
Pro blaho prcka radím -chovatelum se omluvit a pořídit si psa az na nej budete mít podminky. A minimálně tyden dovolenou. Určitě ne zavřít do ohradky. Pes neni kocka, s hrackama si hrat nebude kdyz nema s kým. A poznamku o odjeti na vikend nebudu radeji komentovat, kdyz mam.psa , tak.snad je pes všude se mnou! Ne ze si odjedu na wellnes a on bude chudák sam doma... pokud opravdu nemáte čas a přesto chcete zvíře, pořiďte kočku.
A možná ani tu ne. Jinak naprostý souhlas s bella.pokorna.
Mousinka
napsal(a):
Proč si myslíte, že kočka si nezaslouží pozornost člověka??? Hluboce s Vámi nesouhlasím.
Tak nevím no, zdá se mně, že v poslední době si z nás tady někdo dělá pořád srandu a nebo jsou lidi čím dál větší magoři
Mousinka
napsal(a):
To jsem nenapsala, ale kocka se dokaze zabavit sama, navic i.vyvencit a kdyz neni nikdo doma, neknuci a nesteka a nevyje . Nekouse koberec, boty atd :-)
Tak to byste se divila, jaké "naschvály" dokáže udělat třeba můj prostřední kocour, když se mu dostatečně nevěnuji. Další by mohli referovat o zničených záclonách, podrápaném nábytku, apod. A mám 3 kočky, ale všechny vyžadují zábavu po mně. Věřte, že už mnohdy nemůžu, ale prostě musím. Jsou to živí tvorové, já si je pořídila, jsem za ně odpovědná a pozornost prostě vyžadují.... Snad jen s tím venčením je to OK, pokud nenatrefíte na kočku - čuně.
Ne, tady se pomoci nedovoláte, protože rada, jak nechávat štěně 12 hodin samotné prostě není. Jedině, že by některá ze zde píšících byla vaše sousedka ochotná vám štěně vychovat. Jinak jste jen další v řadě, která se ptá na nesmysl a ještě si stěžuje, že jsme neporadili.
Marketa88
napsal(a):
No tak teď vám teda nevím, prvně že mě uděláte hyenu a najednou skončíme u diskuzi o kočkách??No tak tady se pomocí nedovolam.
A jak se chcete dovolat pomoci? Každý rozumný vám napsal,že nemáte podmínky pro pořízení štěněte. To je fakt,který neokecáte. Buď se musíte zařídit tak, abyste štěně netrápila a měla podmínky pro jeho život,rozvoj, výchovu, nebo počkat,až takové podmínky mít budete. Nebo se zamyslet a vzít si dospělého staršího psa (ale i tam platí vzít si dovolenou ze začátku, a i tam platí,že dvanáctihodinovky se prostě s vlastnictvím psa neshodují)
Ale já chci a chci a chci a vy mi napište, že to jde !!! Jinak si svý chytrý řeči nechte pro sebe, na to že to nejde se vás neptám.......