Labradorský retrívr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Chovatelská stanice Emerald Marvel plánuje...
DohodouDobrý den, teď o víkendu by jsme si měli vyzvednout štěně křížence Labradora, ale dostala jsem se do situace, že s ním budu pouze o víkendu a v týdnu mi sešlo z 6-tihodinove směny na 12-ti hodinovou. Chceme ho mít v domě, máme pro něj vyhrazeny i prostor, kde bude než přijedeme domu. Nakoupila jsem mu plno hraček. Ale otázka zní, jestli to pro to štěně nebude nějaké trauma a vydrží to. To že udělá nějakou loužicku nebo bobek, s tim počítám. Někdo mi říká, že je to pro psa špatně a někdo zase, že je to dobré, protože si aspoň zvykne, když budeme muset potom o víkendu a delší dobu odjet. Prosím poraďte.
Tak normální lidi si berou dovolenou,když si pořizují štěndo, a pak se s někým domluví, aby mohli alespoň přes oběd domů, nebo s někým na vyvenčením štěnda. A to mluvím o lidech s normoš pracovní dobou, ne o dvanáctkách. Pořizovat štěně,když chodíte na 12, a nemáte nikoho,kdo by se o štěně staral,je nesmysl
Nič v zlom,ale prečo ste si tieto otázky nepoložili sama, než ste si šteňa priniesli? Veď je to ako malé bábätko,vyžaduje pozornosť,starostlivosť,pohladenie,usmernenie...bábätko by ste asi doma nenechali,však? A šteniatko je v podostate psie bábätko. Je v novom,cudzom prostredí bez mamy a súrodencov a by ho necháte pol dňa samé. 20 hračiek mu vašu neprítomnosť nenahradí...
Keď som si ja brala šteňa,tak som mala 2 týždne dovolenky,nacvičovali sme hygienu(za noc kludne aj 8x), krmenie, mini prechádzky po ulici, návštevy príbuzných, nech si krpaňa zvyká...potom som išla do práce a štafetu prebral môj otec. Prvýkrát bola sama 6 hodín v asi jej polroku...a doteraz viac hodín sama doma nie je.
Takže pokiaľ nemáte niekoho, kto by vám prišiel šteniatko párkrát denne vyvenčiť,(lebo šteniatka cikajú a kakajú takmer stále), pohrať sa s ním, dať mu jesť...je mi toho psíka veľmi ľúto.
Pro blaho prcka radím -chovatelum se omluvit a pořídit si psa az na nej budete mít podminky. A minimálně tyden dovolenou. Určitě ne zavřít do ohradky. Pes neni kocka, s hrackama si hrat nebude kdyz nema s kým. A poznamku o odjeti na vikend nebudu radeji komentovat, kdyz mam.psa , tak.snad je pes všude se mnou! Ne ze si odjedu na wellnes a on bude chudák sam doma... pokud opravdu nemáte čas a přesto chcete zvíře, pořiďte kočku.
Mousinka
napsal(a):
Pro blaho prcka radím -chovatelum se omluvit a pořídit si psa az na nej budete mít podminky. A minimálně tyden dovolenou. Určitě ne zavřít do ohradky. Pes neni kocka, s hrackama si hrat nebude kdyz nema s kým. A poznamku o odjeti na vikend nebudu radeji komentovat, kdyz mam.psa , tak.snad je pes všude se mnou! Ne ze si odjedu na wellnes a on bude chudák sam doma... pokud opravdu nemáte čas a přesto chcete zvíře, pořiďte kočku.
A možná ani tu ne. Jinak naprostý souhlas s bella.pokorna.
Mousinka
napsal(a):
Proč si myslíte, že kočka si nezaslouží pozornost člověka??? Hluboce s Vámi nesouhlasím.
Mousinka
napsal(a):
To jsem nenapsala, ale kocka se dokaze zabavit sama, navic i.vyvencit a kdyz neni nikdo doma, neknuci a nesteka a nevyje . Nekouse koberec, boty atd :-)
Tak to byste se divila, jaké "naschvály" dokáže udělat třeba můj prostřední kocour, když se mu dostatečně nevěnuji. Další by mohli referovat o zničených záclonách, podrápaném nábytku, apod. A mám 3 kočky, ale všechny vyžadují zábavu po mně. Věřte, že už mnohdy nemůžu, ale prostě musím. Jsou to živí tvorové, já si je pořídila, jsem za ně odpovědná a pozornost prostě vyžadují.... Snad jen s tím venčením je to OK, pokud nenatrefíte na kočku - čuně.
Marketa88
napsal(a):
No tak teď vám teda nevím, prvně že mě uděláte hyenu a najednou skončíme u diskuzi o kočkách??No tak tady se pomocí nedovolam.
A jak se chcete dovolat pomoci? Každý rozumný vám napsal,že nemáte podmínky pro pořízení štěněte. To je fakt,který neokecáte. Buď se musíte zařídit tak, abyste štěně netrápila a měla podmínky pro jeho život,rozvoj, výchovu, nebo počkat,až takové podmínky mít budete. Nebo se zamyslet a vzít si dospělého staršího psa (ale i tam platí vzít si dovolenou ze začátku, a i tam platí,že dvanáctihodinovky se prostě s vlastnictvím psa neshodují)
Labradorský retrívr je dobře známé a celosvětově oblíbené plemeno psa. Černí, zlatí, i čokoládoví labradoři jsou původně lovečtí psi, kteří se již několik desetiletí stále častěji uplatňují jako společenští a rodinní psi, případně jako služební psi zách...