Naši zaběhlí psi napadli sousedova pejska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gegitka

22.11.2019 22:01
Gegitka

XXX.XXX.220.21

Dobrý den, obracím se na všechny pejskaře s prosbou o radu.

Máme dva psy (Labrador, 8 let a kříženec labradora s ohařem, 7 let, nekastrovaní), kteří jsou velmi hodní, přátelští a poslušní. Přes den mají k dispozici celou zahradu a často s nimi chodíme i na procházky po okolí a vždy je vedeme na vodítku. S ostatními psy vychází dobře, kromě sousedova malého bílého bígla, který z nějakého důvodu vadí i většině ostatních psů ze vsi.

Včera přes den se nám naši dva psi zaběhli. Utekli škvírou v plotě, když jsme byli s manželem v práci. Nebylo to poprvé, už nám párkrát utekli, ale vždy se sami vrátili nebo je někdo našel a díky známce nás kontaktoval. Nikdy nikomu nic neudělali, ale samozřejmě jsme se snažili dalšímu útěku zabránit ze všech sil. Bohužel se nám to nepodařilo a včera utekli znovu. Hledali jsme je, ale marně. Dnes brzy ráno se sami vrátili. Bohužel jsme však později dopoledne zjistili, že před návratem domů se střetli se sousedem a jeho bíglem v jejich otevřené zahradě. Zaútočili a bohužel menšího pejska potrhali. Pejska už nebylo možné zachránit.

Jsme z celé situace s manželem zcela zoufalí. Je nám to strašně líto. Máme psy pojištěné a samozřejmě majiteli bígla hodláme uhradit škodu a psychickou újmu. Nejraději byghom majiteli pořídili nového pejska a nabídli mu například hrazení krmiva. Ale nevíme, co dál. Budeme jim muset pořídit asi kotec. Na kastraci jsou naši psi už staří. Utrácení mi přijde jako přehnané vzhledem k tomu, že vůči ostatním psům jsou bezkonfliktní...Ale napadlo mě to.

Prosím vás o rady, jak byste v našem případě jednali vy.

Moc děkuji.
G

22.11.2019 22:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Řešení bude asi jediné - zabezpečit psy tak, aby se ze zahrady už nikdy nedostali. Pokud pro ně není překážkou ani pořádný plot, tak tedy kotec a pouštět jen pod dozorem. Zaráží mě, že jste zvažovali i utracení - vždyť ti psi za to nemohou, to vy jste je špatně zabezpečili. Myslím si ,že ani kastrace by v tomto případě nepomohla.

Je mi líto bígla a souseda, musí to být hrozné a dá se předpokládat, že nic moc teď budou i vaše vztahy. Nového psa bych ale sousedovi bez jeho vědomí určitě nepořizovala - a vůbec, soused se může u nového psa obávat, že se to může stát znovu, nejspíš se teď bude vašich psů bát.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2019 22:29

Nekastrovaní psi bez dohledu nikdy nejsou jistota, bígl je navíc často sociální mimoň + trochu natur, kterého běžní psi nedávají. Buď je stopro zajistěte, nebo kastrujte. Jestli jsou výletníci, tak možná i někdy nakryli. Na kastraci staří nejsou, mylné info. Př. v chovkách se starší psi v tomhle a vyšším věku kastrují běžně. A máte tady i problémy s prostatou vč. rakoviny.

22.11.2019 22:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Buď je stopro zajistěte, nebo kastrujte

Já bych je stopro zajistila i v případě kastrace

22.11.2019 22:47
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Zajistěte si své psy !

Nevěřte, že zabitý pes byl "mimoň".

22.11.2019 23:12

Stavite se k problemu celem - pokud je to tak i v realu - super. Jste jedni z mala :(

...hruza - ale stalo se...
Psy zabezpecit.
Poridit kamery pro novy kotec i okoli domu.
Pokud znovu utecou, uvidite kudy a diky zvukovemu zaznamu mozna i proc.

Po pravde - vubec si neco podobneho neumim predstavit.
Byt v roli majitele bigla - strasne bych vas i vase psy nenavidela.
Ale byt ve vasi roli - a udelat vse "dobre"... a i pres to...- strasne bych trpela...
Ach jo :(

23.11.2019 07:22

Nějak nechápu, proč kastrovat, tím se přece plot nespraví a psi na pozemku nezajistí. Já bych je nekastrovala, ale pořádně zabezpečila. Třeba by stačilo jen udělat pořádný plot. Ani by nemusel být kotec (pokud utíkají škvírou v plotě).

23.11.2019 08:19

mně teda utíkat pes ze zahrady, tak moje "všechny síly" k zabránění by vypadaly dost jinak. sakra, i kdyby měl být zavřený v kůlně.

tohle prostě nechápu. dobře, může se stát jednou a poprvý, ale nechat psy utíkat opakovaně?

to se sakra nebojíte? když už teda ne toho, co provádí, tak toho, že se JIM NĚCO STANE?

23.11.2019 08:37

výroky "utekli škvírou v plotě" a "snažili jsme se zabránit útěku ze všech sil" si poněkud odporují......
stačilo by pořešit toto a psům se řádně - dostatečně věnovat (což už teda mělo být od počátku, teď už jsou to útěkáři zvykoví)

23.11.2019 09:38

Píšete, že je venčite na vodítku, navolno neposlouchají nebo jak to máte? Jaká je celková poslušnost? Jako neumím si představit, že by normální vychovaný labrador potrhal psa, i kdyby ho sebevíc nesnášel, prostě mě to hlava nebere.
Jinak samozřejmě pořádně zabezpečit, za své psy jste zodpovědní vy a lepší je útěkům předcházet, pro vaše psy by to třeba příště nemuselo dobře dopadnout. A určitě se se sousedem finančně vyrovnat.

23.11.2019 09:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak se k tomu bíglovi vůbec dostali? Překonali i plot souseda?
Víte, oni ti vaši pejsci mohou dělat i další špatné věci. Třeba strhnout ovci,kozu. Pokud by se dostali ke koním, asi byste musela vybrat vkladní knížky na úhradu zranění nebo byste o ně přišla, pokud by koně byli jako moje kobyla.
Pokud se na potulky vydá 5 kilový kříženeček,je to blbé,ale dva velcí psi, i když,podle vás zlatíčka, tak to už může to být velmi nebezpečné, obzvláště, když už ochutnali krev.
Nekastrovat. Zabezpečit. Kotec je dobré řešení. Budou zavření po dobu vaší nepřítomnosti.

23.11.2019 09:56
saola

XXX.XXX.142.63

Myslím, že zadavatel Gegitka je stejně virtuální jako místní propagátorky jisté smradlavé české značky granulí, a že žádný hypotetický sousedův bígl v reálu nezhynul, stejně jako neexistují utíkající pojištění psi zadavatelky, škvíra v plotě a možná ani manžel.

Ale na rozproudění diskuze dobré, no.

23.11.2019 10:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Píšete, že je venčite na vodítku, navolno neposlouchají nebo jak to máte? Jaká je celková poslušnost? Jako neumím si představit, že by normální vychovaný labrador potrhal psa, i kdyby ho sebevíc nesnášel, prostě mě to hlava nebere.
Jinak samozřejmě pořádně zabezpečit, za své psy jste zodpovědní vy a lepší je útěkům předcházet, pro vaše psy by to třeba příště nemuselo dobře dopadnout. A určitě se se sousedem finančně vyrovnat.

Sarah, proč si neumíte představit, že by labrador potrhal psa? Labrador přece není žádná výjimka mezi psy, mezi plemeny.

23.11.2019 10:05
tero

XXX.XXX.236.95

Žádná kastrace nepomůže. Jedině zabezpečit pořádně plot, nebo vybudovat kotec s menším ohrádkou ať nestrádají.Teď, když se tohle ale stalo, je docela možné, že se to psům zalíbilo a budou v tom pokračovat.Po pravdě, nechtěla bych bydlet blízko vás...

23.11.2019 10:07
tero

XXX.XXX.236.95

saola napsal(a):
Myslím, že zadavatel Gegitka je stejně virtuální jako místní propagátorky jisté smradlavé české značky granulí, a že žádný hypotetický sousedův bígl v reálu nezhynul, stejně jako neexistují utíkající pojištění psi zadavatelky, škvíra v plotě a možná ani manžel.

Ale na rozproudění diskuze dobré, no.

Asi máte pravdu...už ten bílý bígl je dost podezřelý...

Gegitka

23.11.2019 10:11
Gegitka

XXX.XXX.220.21

Děkuji za reakci. Poslouchají i bez vodítka a oba jsou hodní a poslušní psi. Na vodítku je vodíme pro případ nějaké rizikové situace - např. kdyby před námi vyskočila zvěř a lekli by se, nebo kdyby se vyřítilo se auto ze zatáčky, protože víme, že je to pak otázka vteřiny. O to víc jsme v šoku z celé situace. Uvědomujeme si, že jsme za ně zodpovědní my. Proto když poprvé utekli, díru v plotě jsme opravili a plot zatarasili silou kari sítí. Když se jim podařilo utéct jinudy, zřídili jsme jim výběh ohrazený ohradníkem, kde byli zavření, když jsme byli pryč. Současně jsme jim pořídili obojek s gps lokatorem. Bohužel se to však nyní sešlo tak nešťastně, že ohrádku a přilehlé okolí nyní opravujeme a právě kvůli této rekonstrukci objevili skulinu v dočasném oplocení. Gps lokátor jsme měli navíc na nabíječce, protože se musí jednou za čas dobíjet. Samozřejmě jsme se báli jak o ně, aby jim se něco nestalo, ale současně o to, aby oni něco nezpůsobili. Přeci jen jsou to pořád šelmy. Bohužel se noční můra proměnila v hroznou skutečnost.

23.11.2019 10:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mě to celé přijde nějak moc neuvěřitelné...

23.11.2019 10:50
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Sarah, proč si neumíte představit, že by labrador potrhal psa? Labrador přece není žádná výjimka mezi psy, mezi plemeny.

Viděla jsem porvanýho dobrmana od zlatého retrívra.
Starý dobr. na vodítku, zlaťák lítal v lesoparku, baba v nedohlednu,
její řev se ozýval z velké dálky... ne 50 m, ne 100 m ...

23.11.2019 10:54
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Nějak nechápu, proč kastrovat, tím se přece plot nespraví a psi na pozemku nezajistí. Já bych je nekastrovala, ale pořádně zabezpečila. Třeba by stačilo jen udělat pořádný plot. Ani by nemusel být kotec (pokud utíkají škvírou v plotě).

Proč kastrovat?
No je to sice k ničemu, ale je to nejjednodušší
a dá se říkat: vyzkoušeli jsme všechno, všechno

23.11.2019 12:21

Protože to běžně nemá v povaze a fakt jsem se ještě s žádným takovým nesetkala. Že by rval kočky to jo, ale psy ne. Nějakej kříženec snad, zadavatelka píše jeden labrador a jeden kříženec labradora s ohařem. Ale možná ten labrador taky není čistej.

23.11.2019 12:25
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Gegitka napsal(a):
Dobrý den, obracím se na všechny pejskaře s prosbou o radu.

Máme dva psy (Labrador, 8 let a kříženec labradora s ohařem, 7 let, nekastrovaní), kteří jsou velmi hodní, přátelští a poslušní. Přes den mají k dispozici celou zahradu a často s nimi chodíme i na procházky po okolí a vždy je vedeme na vodítku. S ostatními psy vychází dobře, kromě sousedova malého bílého bígla, který z nějakého důvodu vadí i většině ostatních psů ze vsi.

Včera přes den se nám naši dva psi zaběhli. Utekli škvírou v plotě, když jsme byli s manželem v práci. Nebylo to poprvé, už nám párkrát utekli, ale vždy se sami vrátili nebo je někdo našel a díky známce nás kontaktoval. Nikdy nikomu nic neudělali, ale samozřejmě jsme se snažili dalšímu útěku zabránit ze všech sil. Bohužel se nám to nepodařilo a včera utekli znovu. Hledali jsme je, ale marně. Dnes brzy ráno se sami vrátili. Bohužel jsme však později dopoledne zjistili, že před návratem domů se střetli se sousedem a jeho bíglem v jejich otevřené zahradě. Zaútočili a bohužel menšího pejska potrhali. Pejska už nebylo možné zachránit.

Jsme z celé situace s manželem zcela zoufalí. Je nám to strašně líto. Máme psy pojištěné a samozřejmě majiteli bígla hodláme uhradit škodu a psychickou újmu. Nejraději byghom majiteli pořídili nového pejska a nabídli mu například hrazení krmiva. Ale nevíme, co dál. Budeme jim muset pořídit asi kotec. Na kastraci jsou naši psi už staří. Utrácení mi přijde jako přehnané vzhledem k tomu, že vůči ostatním psům jsou bezkonfliktní...Ale napadlo mě to.

Prosím vás o rady, jak byste v našem případě jednali vy.

Moc děkuji.
G

Zatím jsem si přečetla jen "zadání". Napíšu Vám jednu radu pramenící z osobní zkušenosti. Našeho minulého psa (kříženec) - naprosto mírumilovného i ve věku 7let hravého, ale hodného, zadávil na vycházce RR. Náš pes byl na vycházce s mojí tetou, psa měla u nohy. Z horizontu se vyřítil dotyčný nezajištěný a neodvolatelný RR a bez jakéhokoli varování se vrhl na našeho psa a stiskl mu hrudník (náš pes byl malý až střední). Následovalo ještě pochybení na dvou veterinách (ale to sem nepatří) a pejsek nám do 3dnů umřel na vnitřní krvácení (mmch. proto nemám ráda brněnskou VFU). Dotyčný majitel RR měl snad chovku a jelikož se jedná o vesnici, moji tetu do bře znal. Je to už x let zpátky, teta a její rodina nechtěli mít nějaké sousedské spory a nic po dotyčném nevymáhali. Ten se ale ani neráčil omluvit!!! Což je první rozdíl od Vás! Až já jsem asi po týdnu našla odvahu a za dotyčným zašla. U něj jsem to ale nevydržela a rozbrečela jsem se a mezi slzami jsem mu řekla, že by se celé rodině mohl aspoň omluvit. Sliboval hory doly, že se omluví tetě (ta na psu lpěla stejně jako já), ale nikdy se tak nestalo. A zároveň nabídl (tehdy mně jak jsem tam byla, i když pak už se ta nabídka nezopakovala), že dá tetě štěně RR!!! Když jsem to pak u nich vyřizovala, všichni jsme se shodli, že bychom nikdy od toho člověka nechtěli psa, a už vůbec ne RR, který nám vlastně zabil bez varování našeho vestaje. Tím románem chci říct, že nemusí být dobře hodnocena nabídka viníků pořídit nového psa.... Já nakonec sehnala psa, který je zde v některých vláknech (fotky), je úžasný, je to tzv. Drahanský vestaj, milujeme jej všichni neskutečně....ale Váš příběh mi samozřejmě připomněl minulého pesana a znovu jsem si tady teď tak trochu pobrečela...

23.11.2019 12:29
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Stavite se k problemu celem - pokud je to tak i v realu - super. Jste jedni z mala :(

...hruza - ale stalo se...
Psy zabezpecit.
Poridit kamery pro novy kotec i okoli domu.
Pokud znovu utecou, uvidite kudy a diky zvukovemu zaznamu mozna i proc.

Po pravde - vubec si neco podobneho neumim predstavit.
Byt v roli majitele bigla - strasne bych vas i vase psy nenavidela.
Ale byt ve vasi roli - a udelat vse "dobre"... a i pres to...- strasne bych trpela...
Ach jo :(

Viz můj příběh výše - ona ta nenávist časem přejde, teď už je mi ten člověk jedno. Tehdy mnohem víc převládal smutek nad nenávistí, i když naštvaní jsme na toho kr...na byli, to ano. Ale spíš to u nás vypadalo jak po pohřbu - celá rodina smutnila, ženský brečely...

23.11.2019 15:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Kupte si kari síť, stačí průměr drátu 6 mm. nastříhejte ji na pásy a umístěte k stávajícímu plotu, připevněte k pletivu a sloupkům vázacím drátem. Stříhejte síť tak, že na spodní straně pásu zůstanou volné dráty , na horní z§stane horizontální drát. Volné konce zašlápněte do země ( proti podhrabání).

23.11.2019 17:58

Protože to běžně nemá v povaze a fakt jsem se ještě s žádným takovým nesetkala. Že by rval kočky to jo, ale psy ne. Nějakej kříženec snad, zadavatelka píše jeden labrador a jeden kříženec labradora s ohařem. Ale možná ten labrador taky není čistej.

Nezlobte se, ale vaše víra v jinakost labradora je úsměvná.

23.11.2019 18:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No , zkazit se dá každý pes, mezi všemi plemeny se najdou výjimky, někteří jedinci mohou mít špatné zkušenosti. Nejde prostě spoléhat na to, že labrador nikdy nemůže ublížit jinému psovi, jen proto, že je to labrador.

A znala jsem labradorku (S PP), která nesnášela psy. A to byla normálně socializovaná a vychovaná, chodila i do důchoďáku na canisterapii - jestli na to měla zkoušky nevím, ale nejspíš jo - tuším, že i tam se nějak testuje, jestli pes vychází s ostatními psy, ale asi stačí jen ignorace -a to u ní v přítomnosti paničky nebyl problém. Neměla ani žádnou špatnou zkušenost nebo tak, doma žila s druhou menší fenou a bez problému. Ale cizí feny a psy prostě nesnášela - po tom co dospěla. Takže ano, i tohle je možné, i když to byla asi výjimka.

A ani tak si nemyslím, že labrador musí bezmezně milovat všechny psy a nechat si vše líbit. Nikdo jsme u té situace nebyli - třeba to celé začal bígl a psi se bránili, navíc byli dva.....

23.11.2019 18:27

Tak asi jste labradory nikdy neměla, takže nevíte. Není to moje víra, je to moje zkušenost, mám teď třetí labradorku a žádná nikdy neroztrhala ani slepici. Standard uvádí mimo jiné toto: bez stopy agresivity nebo nepřiměřené plachosti. Ani ze společných psích akcí a že jsem jich absolvovala několik desítek, neznám jedinýho labradora, který by tam rozerval jiného psa.
Samozřejmě něco jinýho je kříženec nebo nevychovaný pes.

23.11.2019 18:31

marcelaamax napsal(a):
No , zkazit se dá každý pes, mezi všemi plemeny se najdou výjimky, někteří jedinci mohou mít špatné zkušenosti. Nejde prostě spoléhat na to, že labrador nikdy nemůže ublížit jinému psovi, jen proto, že je to labrador.

A znala jsem labradorku (S PP), která nesnášela psy. A to byla normálně socializovaná a vychovaná, chodila i do důchoďáku na canisterapii - jestli na to měla zkoušky nevím, ale nejspíš jo - tuším, že i tam se nějak testuje, jestli pes vychází s ostatními psy, ale asi stačí jen ignorace -a to u ní v přítomnosti paničky nebyl problém. Neměla ani žádnou špatnou zkušenost nebo tak, doma žila s druhou menší fenou a bez problému. Ale cizí feny a psy prostě nesnášela - po tom co dospěla. Takže ano, i tohle je možné, i když to byla asi výjimka.

A ani tak si nemyslím, že labrador musí bezmezně milovat všechny psy a nechat si vše líbit. Nikdo jsme u té situace nebyli - třeba to celé začal bígl a psi se bránili, navíc byli dva.....

Netvrdím, že ostatni psy musí milovat, ale standardně není rváč a nezabíjí psy. Ani na výstavě jsem nikdy neviděla, že by tam labrador napadl jinýho psa.

23.11.2019 18:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Netvrdím, že ostatni psy musí milovat, ale standardně není rváč a nezabíjí psy. Ani na výstavě jsem nikdy neviděla, že by tam labrador napadl jinýho psa.

Však jo - standardně , jenže každý labrador nemusí mít typickou standardní povahu. A ti, co jezdí po výstavách, loveckých akcích atd... tak ti jsou socializovaní (většinou) a nemají se psy problém. Jenže pak jsou i tací, kteří jsou celý život zavřený na dvorku, majitele k nim třeba zrovna nejsou úplně milí, můžou mít i špatnou zkušenost se psem, provokují je psi skrz plot - a pak se třeba jednou takový pes dostane ven....A nebo můžou být klasicky socializovaní, vychovaní - ale v rámci výjimky prostě psy nesnášet.... Čímž netvrdím, že přesně tohle je případ zadavatelky.....

Edit.: to je stejné, jako kdybych tvrdila, že žádný čistokrevný pitbul nebo staford nikdy nemůže pokousat (když to přeženu tak zabít) člověka - protože je to prostě proti jeho standardu....

23.11.2019 18:46

marcelaamax napsal(a):
Však jo - standardně , jenže každý labrador nemusí mít typickou standardní povahu. A ti, co jezdí po výstavách, loveckých akcích atd... tak ti jsou socializovaní (většinou) a nemají se psy problém. Jenže pak jsou i tací, kteří jsou celý život zavřený na dvorku, majitele k nim třeba zrovna nejsou úplně milí, můžou mít i špatnou zkušenost se psem, provokují je psi skrz plot - a pak se třeba jednou takový pes dostane ven....A nebo můžou být klasicky socializovaní, vychovaní - ale v rámci výjimky prostě psy nesnášet.... Čímž netvrdím, že přesně tohle je případ zadavatelky.....

Edit.: to je stejné, jako kdybych tvrdila, že žádný čistokrevný pitbul nebo staford nikdy nemůže pokousat (když to přeženu tak zabít) člověka - protože je to prostě proti jeho standardu....

Tak ale zadavatelka víc nepíše, takže my nevíme, co je to za psa, takže jsem předpokládala standard Prostě mně nepřijde normální, když píše, že psy má vychovaný, že zabijí jinýho psa.
Moje labradorky třeba napadla rotvajlerka, jedné ukousla půlku ucha, druhé pokousala čumák, tam jsem to brala tak, že si prostě hlídala prostor i před plotem.

23.11.2019 18:46

Já k tomu snad napíšu jediné, neexistuje, aby se mi psi dostali ze zahrady. Když soused stavěl nový plot mezi jeho a naší zahradou, tak jsem oplotila část zahrady jako výběh a i tak jsme vypouštěli pod dozorem nebo kontrolovali, jestli nedělají nějaké bejkárny.
Ono samozřejmě nikdy neříkej nikdy, možná ale proto, že nemám žádný svatoušky...resp. fena rozhodně může být nebezpečná pro psy, dokonce si myslím, že by mohla být nebezpečná i pro lidi, pokud by se dostala ven a zůstala u našeho pozemku, tak je prostě pořádné oplocení základ. Při představě, že by zahrdlila sousedce čivavy nebo natrhla zadel roznašeči letáků mě teda dost mrazí.

A i když vezmu, že by se teda stalo jednou, tak je nemožné, aby se stalo opakovaně, tak to už bych si dávala sakra majzla, i kdybych měla toho nejhodnějšího psího moulu na světě, tak už jenom kvůli jeho bezpečí.

Jinak tragédie je to pro obě strany.....

23.11.2019 19:27

Mě na tom zaráží to, že podle zadání byl soused u toho. Že labrador ( jako každý jiný pes) napadne, to mě nepřekvapuje, zvlášť jestli je bígl kolem plotu "vys.íral", ale že je ani člověk na své zahradě nedokázal zarazit a vyhnat - to musejí být opravdu zlatouškové. Většinou se pes do cizí zahrady až tak moc nežene, tak nějak "ví, že tam je to někoho jiného".

23.11.2019 19:46

nejhodnějšího moulu na světě mám já a představa, že někde běhá bez dozoru mně teda děsí. ono to není až tak o tom, že ten pes schválně něco provede (pokouše, zakousne) ale čistě o tom, že za a) se mu může cokoliv stát, může ho zastřelit myslivec nebo přejet auto nebo někam spadne, může jiný pes pokousat jeho! a taky, vždyť je to o kriminál. Vlítne do cesty, auto se čtyřčlennou rodinou se kvůli tomu rozšvihá o strom a na to fakt žádnou pojistku nemáte.

Gegitka

23.11.2019 19:59
Gegitka

XXX.XXX.220.21

Ohledně té zahrady jsem se špatně vyjádřila. Není to klasická oplocená zahrada, nýbrž široký zatravněný průchod, resp. cesta mezi dvěma domy, která je volně průchozí, není zatarasena. Vede na pastviny a pozemky nad domy. Protože ale majitel má vchod ústící do tohoto průchodu, vnímám to jako jejich zahradu. Bohužel se tudy naši psi zrovna vraceli. Nevíme přesně, co se stalo. Již jsme absolvovali schůzku s majiteli a domluvili se, jak vše vyřešíme alespoň finančně. Vím však, že se nám i po finančním vyrovnání nebude dobře spát. Selhali jsme jako majitelé a s tím se mi bude hodně těžko žít. Děkuji všem za rady a reakce a přeji hodně zdraví.

23.11.2019 20:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A jak jsou psi zabezpečení teď?

23.11.2019 21:03

Tak asi jste labradory nikdy neměla, takže nevíte. Není to moje víra, je to moje zkušenost, mám teď třetí labradorku a žádná nikdy neroztrhala ani slepici. Standard uvádí mimo jiné toto: bez stopy agresivity nebo nepřiměřené plachosti. Ani ze společných psích akcí a že jsem jich absolvovala několik desítek, neznám jedinýho labradora, který by tam rozerval jiného psa.

Chtěla bych mít vaši jistotu. A přeji vám, abyste se nikdy nepřesvědčila o opaku.

Gegitka

23.11.2019 21:05
Gegitka

XXX.XXX.220.21

Nyní je máme na chodbě a pouštíme je na zahradu jen v naší přítomnosti a na chvíli, aby se vyvenčili. Ještě uvažujeme o uvázání k boudě. Každopádně hlavní prioritou zůstává dokončit co nejdřív rekonstrukci výběhu a okolí a již hledáme vhodné kamery.

23.11.2019 21:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

vykašlete se na kamery, to že vám pes utekl poznáte podle toho, že tam není a okem v plotě neuteče. Ty peníze investujte do pořádného pletiva a betonové podezdívky.

23.11.2019 21:59

Znám celou řadu psů,teď nemyslím zrovna labradory,kteří na různých akcích,výstavách,zkouškách a podobně jsou mezi psy naprosto bezproblémový,ale to už se nedá říci pokud jsou v blízkosti svého domova,svého teritoria a ještě bez vlivu majitele a po boku se svým kámošem.

23.11.2019 22:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Známý měl 2 labradory, jeden byl milius, druhý útěkář, který vždy někoho pokousal. Problém byl, že vesničané je nerozeznali a za chvíli když viděli labradora, rychle se schovávali.

24.11.2019 07:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
https://ostatni-pomucky-psy.heureka.cz/kladkovy-vybeh-trolly-delka-22m/#ng:6f6c64686173682d18d849c66c77d286abfad64e3ff2580e

Tak tohle měli sousedi pro psa, když jsem byla ještě děcko.Nic moc, pokud je na tom pes stále, ale zase lepší, než vyběhaný půlkruh u boudy.

24.11.2019 08:19
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

Hlavně lepší, než napadání ostatních
na cizím. Neumí se držet doma (není jejich vina),
musí se prostě zajistit = omezit.
Náš pes návštěvě otevřel branku, nedočkavostí
skočil na kliku, dveře se otevřely a kolegyně
z práce utekla aniž by dveře zaklapla.
Pes ze vrat nevyšel.
Když má pes dostatek aktivit, nepotřebuje
trajdat a vymýšlet . (doufám)
Měl 2x týdně cvičák, vylítání s dětmi venku.

24.11.2019 08:41

Chtěla bych mít vaši jistotu. A přeji vám, abyste se nikdy nepřesvědčila o opaku.

Jakou jistotu? Nechápu, o jistotě vůbec nic nepíšu. Píšu, že není normální, když vychovaný labrador roztrhá jiného psa. Vy chcete tvrdit, že každý labrador je rváč a rve psy? To přece není pravda. To je úplně to samé, když tady někdo bude psát o bojových plemenech a jejich majitelé se budou rozčilovat, že to není pravda. Rozhodně netvrdím, že se psi musí milovat, moje nynější fena taky ostatní nemusí, ale nebude je trhat.
Pokud vy máte zkušenost, že každý pes, kterého jste kdy měla, nějakého cizího psa zakousl nebo roztrhal, tak potom chápu, že budete tvrdit, že každý pes je rváč.

24.11.2019 08:43

"Když má pes dostatek aktivit, nepotřebuje trajdat a vymýšlet "

tak na tohle bych si teda nevsadila
pes je potřeba dobře mechanicky zajistit. na "utahani" rozhodne nikdy nespoléhat...

24.11.2019 08:55

Znám celou řadu psů,teď nemyslím zrovna labradory,kteří na různých akcích,výstavách,zkouškách a podobně jsou mezi psy naprosto bezproblémový,ale to už se nedá říci pokud jsou v blízkosti svého domova,svého teritoria a ještě bez vlivu majitele a po boku se svým kámošem.

Tady už je to zase jen hra se slovy, já o jiných plemenech vůbec nepíšu, ani bych si psát nedovolila, protože je neznám. Píšu jen o tom, že nemám zkušenost s labradorem rváčem a že mi nepřijde normální, když vychovaný labrador roztrhá jiného psa. Mně několikrát cizí lidi psy v naší nepřítomnosti vypustili, všichni leželi na chodníku a čekali na nás. Ze svýho okolí a z různých akcí neznám labradory, který by tam jiného roztrhali. Netvrdím, že se to nemůže stát, ale pořád si myslím, že je to výjimka. A pořád si myslím, že to, co je ve standardu, snad většinou standardně platí. Což vyvozuji právě ze svojí zkušenosti. Naopak mám třeba úplně jinou zkušenost s rotvajlery, všichni, se kterými jsem se setkala, fakt zabíjeli psy. Ale třeba mě pan Jahoda upřesní, jak to vlastně je.

24.11.2019 08:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jakou jistotu? Nechápu, o jistotě vůbec nic nepíšu. Píšu, že není normální, když vychovaný labrador roztrhá jiného psa. Vy chcete tvrdit, že každý labrador je rváč a rve psy? To přece není pravda. To je úplně to samé, když tady někdo bude psát o bojových plemenech a jejich majitelé se budou rozčilovat, že to není pravda. Rozhodně netvrdím, že se psi musí milovat, moje nynější fena taky ostatní nemusí, ale nebude je trhat.
Pokud vy máte zkušenost, že každý pes, kterého jste kdy měla, nějakého cizího psa zakousl nebo roztrhal, tak potom chápu, že budete tvrdit, že každý pes je rváč.

Já myslím, že to nebylo vůbec myšleno tak, že každý pes je rváč. Jen prostě tak, že napříč všemi plemeny se dá najít rváč, pořád jsou to šelmy a jednoduše řečeno - každý pes může dorvat jiného, bez ohledu na plemeno.... Nelze prostě tvrdit, že když je to labrador, tak nemůže dorvat jiného psa. Na to nejde spoléhat.

Já vám rozumím - a jak píšete, pro labradora to typické není, nicméně stát se to může. To je právě přesně jak píšete to s těma bojovýma psema (jak už jsem psala výše) - jo pokud ve všech článcích, budou média tvrdit, že někoho pokousal stafbull, staford nebo pitbul - tak se budou majitelé těchto plemen rozčilovat - protože ve většině případů se jedná o křížence a psy bez PP a typičtí bullové tohle nedělají. Nicméně i tady se to stát může a nemůžu tvrdit, že žádný stafbull, staford, nebo pitbul s PP nemůže nikdy potrhat člověka .

24.11.2019 08:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

pes je potřeba dobře mechanicky zajistit. na "utahani" rozhodne nikdy nespoléhat...

Ono asi záleží, jaký je pes.
Viděla jsem hodně otevřených vrat,branek a míst bez plotu, kde byl pes, který nepřekročil pomyslnou hranici pozemku. Prostě štěkal mezi vraty a nic ho vevnitř nedrželo.
Jednou jsem takhle jela na kole kolem plotu, za kterým byla krásná doga harlekýn. Štěkající. Jen mi tak proběhlo hlavou, že je dobře, že je za plotem, když jsem dojela ke konci plotu! Dál volný prostor. Ale doga zůstala stát a jen dál štěkala. Jela jsem pak hodně rychle.

24.11.2019 08:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.25

Přesně - naší psi mají rozhodně náročnější režim než 2x týdně cvičák, a bez dozoru bych si je netroufla nechat půl dne ve výběhu (nudle 50 x 12m), byť je z kari sítí zapuštěných v zemi, a vrchní díl je ještě zahnutý dovnitř. Jsem si 100% jistá, že by si nějaký doplňkový program vymysleli

... ale labradoři by tak kreativní být neměli

24.11.2019 08:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tady už je to zase jen hra se slovy, já o jiných plemenech vůbec nepíšu, ani bych si psát nedovolila, protože je neznám. Píšu jen o tom, že nemám zkušenost s labradorem rváčem a že mi nepřijde normální, když vychovaný labrador roztrhá jiného psa. Mně několikrát cizí lidi psy v naší nepřítomnosti vypustili, všichni leželi na chodníku a čekali na nás. Ze svýho okolí a z různých akcí neznám labradory, který by tam jiného roztrhali. Netvrdím, že se to nemůže stát, ale pořád si myslím, že je to výjimka. A pořád si myslím, že to, co je ve standardu, snad většinou standardně platí. Což vyvozuji právě ze svojí zkušenosti. Naopak mám třeba úplně jinou zkušenost s rotvajlery, všichni, se kterými jsem se setkala, fakt zabíjeli psy. Ale třeba mě pan Jahoda upřesní, jak to vlastně je.

Tak ano, výjimka to je, ale prostě i výjimky existují a zas tak divné mi to nepřijde.

Co se rotvajlerů týká - znám i přátelské psy, na cvičáku máme fenu, která se používá jako taková "socializační teta" pro štěnda (ale i dospělé psy), která se bojí, ze strachu vyjíždí, jsou nejistá, mají špatnou zkušenost atd....pomohla už spoustě psům toto překonat

24.11.2019 09:02

to není o "spoléhání se", ale snižování pravděpodobnosti, že budu mít unuděné psy, lovecké psy, kteří budou mít potřebu z té nudy utíkat....a lovit......
a to množné číslo, si myslím, je dost podstatné, i pro to napadení malého psa

24.11.2019 09:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A k tomu, že unavený pes nepotřebuje trajdat - myslím si, že tohle je hodně individuální.

V případě předešlého psa se občas stávalo ,že někdo nezavřel vrátka - pes zůstal na pozemku. Jednou se to sešlo tak, že byla otevřená vrátka a blížila se pošťačka, kterou pes nesnášel - ona smrt v očích, pes zabrzdil přímo ve dvířkách a řval, dál nešel.

Ale třeba současní psi by šli a mohli by být utahaní do mrtva. Fena by šla hned, jakmile by viděla člověka - miluje lidi a s každým by se šla mazlit. Pes by šel hned, co by viděl kočku nebo jiného psa - ale rozhodně se ne mazlit... Jestli by šel i za člověkem, to si jistá nejsem. Nicméně pes je případ, který by šel i přes plot - takže venku bez dozoru prostě nezůstává.

24.11.2019 09:04

marcelaamax napsal(a):
Já myslím, že to nebylo vůbec myšleno tak, že každý pes je rváč. Jen prostě tak, že napříč všemi plemeny se dá najít rváč, pořád jsou to šelmy a jednoduše řečeno - každý pes může dorvat jiného, bez ohledu na plemeno.... Nelze prostě tvrdit, že když je to labrador, tak nemůže dorvat jiného psa. Na to nejde spoléhat.

Já vám rozumím - a jak píšete, pro labradora to typické není, nicméně stát se to může. To je právě přesně jak píšete to s těma bojovýma psema (jak už jsem psala výše) - jo pokud ve všech článcích, budou média tvrdit, že někoho pokousal stafbull, staford nebo pitbul - tak se budou majitelé těchto plemen rozčilovat - protože ve většině případů se jedná o křížence a psy bez PP a typičtí bullové tohle nedělají. Nicméně i tady se to stát může a nemůžu tvrdit, že žádný stafbull, staford, nebo pitbul s PP nemůže nikdy potrhat člověka .

Ale to je přece přesně ono, jak jsem to myslela. Já přece vůbec nechci tvrdit, že žádný labrador nemůže roztrhat psa a že každý labrador musí psy milovat. Jen že je to nestandardní. Samozřejmě, že takoví ti kříženci na vesnicích, kterým se lidi vůbec nevěnují, nevychovávají, necvici s nimi, tak ti můžou být agresivní, ale prostě to není pravidlo. Jak už jsem zmínila výš, já znám daleko víc rotviku nebo NO, kteří se dvou s tím, co potkají. Ale nebudu tvrdit že je takovej každej.

24.11.2019 09:08

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Přesně - naší psi mají rozhodně náročnější režim než 2x týdně cvičák, a bez dozoru bych si je netroufla nechat půl dne ve výběhu (nudle 50 x 12m), byť je z kari sítí zapuštěných v zemi, a vrchní díl je ještě zahnutý dovnitř. Jsem si 100% jistá, že by si nějaký doplňkový program vymysleli

... ale labradoři by tak kreativní být neměli

No, labrador maximálně, jak ucítí ho.no nebo zdechlinu, tak se k ní snaží za každou cenu dostat a to si třeba člověk ani nevšimne a pes přijde pěkně smradlavej.

24.11.2019 09:35
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pokud jsem měl starého psa jako jedináčka , tak psa nenapadl a zahnal ho uřvaný york. Když přibyla fena musel jí pomáhat a to se servali s jezevčíkem. Sice mu vyrvali pár hrstí chlupů, ale krev netekla. S dnešními zvířaty se bráním styku s jinými psy, beru ven všechny a ti berou každého jako narušení hierarchie. Když se samostatně setkají s cizím psem , jsou v pohodě.

24.11.2019 10:19
sufle

XXX.XXX.153.58

Tak mě labrador s PP pěkně natrhl štěně RR.

24.11.2019 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Měla jsem dva psy a nikdy mi nenapadnuli jiného psa, i když můj přístup je narozdíl od většiny...domluvte se sami, jste psi. Samozřejmě tam korekce byly, ale spíš jen takové slovní: pozor kluci, je to malý pejsek, ať mu neublížíte, pejsek brblá, protože se vás bojí atd. Berňáku visel jezevčík na náprsence a jen na mne koukal: co s tím? Opravdu obavu mám jen u pidi psů, protože ty může zabít i jen špatný pohyb velkého psa. Nikdy jsem ani nezažila, že by na psa vyjeli. Jednou se oba! servali s jedním berňuchou, který je dlouhodobě prudil a napadal. Ale to bylo jen o velký řev a nikomu se nic nestalo. Ano, zabili v zahradě společně ondatru...jenže to pro ně byla prostě velká myš. Teď na stará kolena už samík sám zatřepal s foxem, který se mu zakousnul do zad. Od té doby vím, že už to hůř snáší a dávám si na cizí psy větší poztor hlavně, aby jim náhodou neublížil. Ale jsem si jistá, že psa cíleně nenapadne a že by ho až zabil, tak to naprosto vylučuju. X krát se mi i stalo, že když šel obejít sousedy, nějakého tuláka potká a prostě si ho nevšímá, pokud má pes zájem, tak se pozdraví a jdou si po svých. To je otázka i toho zdrhání z pozemku. Nebudu brát hárání, to je kapitola sama pro sebe. Ale léta jsme měli v plotu několik děr, kterýma by v pohodě vycestoval i berňák a ani lovič samojed z té díry nevylezl, i když u ní stál řval na srnky na poli vedle. Brána mohla zůstat otevřená a neutekli. Teď, když je sám, tak je zvyklý, že když jedu něco vyvézt před barák, tak vycestuje a obejde si vedlejší tři baráky(poslední novostavby, u kterých výstavby byl od začátku a tak nějak je bere za své ) Sousedi ještě nemají ploty a jsou na něj zvyklí(no nic jiného jim také nezbývá ) Ne, dělám si srandu, tvrdí, že ho mají rádi, tak snad je to pravda. Ale když přijedou tenisti a zůstane brána otevřená třeba 2h, tak ven nejde. No a jinak i kdyby vyšel, obejde si ty tři baráky a přijde domů, to už je takový jeho rituál.
Chápu Sarah jak to myslí, taky jsem měla(mám) psy, kteří jsou prostě snášenliví, třeba by se ohradili, když už je nějaký pes napadne, ale určitě by ho nepotrhali, o něčem horším ani nemluvím. Třeba berňáků znám opravdu hodně a berňáci dělají to, že menšího útočníka prostě zalehnou a tím zklidní. Nervou ho zuby.

24.11.2019 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já to taky chápu. Ale to, že vy jste měla nekonfliktního berňáka a samojeda neznamená, že jsou takoví všichni berňáci a samojedi, a že žádný berňák nebo samojed nemůže nějak víc ublížit psovi a o to tu celou dobu jde. Samozřejmě, že jsou psi, kteří typicky nemají v povaze nějaké rvaní, agresivitu k ostatním psům atd. a naopak psi, kteří toto v povaze mají - ale jednoduše na to nejde spoléhat.

To je jako kdybych venku potkala třeba pro mě naprosto cizího berňáka, samojeda nebo labradora (navíc třeba dva) a já sama měla dejme tomu čivavu (nebo klidně toho bígla) a byla bych si naprosto jistá, že se nemůže nic stát, protože jsou to přece ta hodná plemena, která nemůžou ublížit.....

24.11.2019 11:19

sufle napsal(a):
Tak mě labrador s PP pěkně natrhl štěně RR.

A řekla jste si, OK, je to pes, to se stává, je to normální, že ho napadl? Přišlo vám to v pořádku? To je to, co jsem měla na mysli. Ne, že to nikdy žádný labrador neudělá.

24.11.2019 11:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A řekla jste si, OK, je to pes, to se stává, je to normální, že ho napadl? Přišlo vám to v pořádku? To je to, co jsem měla na mysli. Ne, že to nikdy žádný labrador neudělá.

Tak ale to už jsme zase někde jinde trošku 😉. Samozřejmě není v pořádku to, aby došlo k tomu, že mého psa napadne jiný nebo obráceně, že můj pes napadne jiného. Nicméně prostě se takové věci občas dějí.

Zacalo to tuším celé tím, že jste napsala, že si nedokážete představit, že by labrador trhal psa.... No a někteří z nás napsali, že si to představit v klidu dokáží - tot všechno. Nikdo přece nepsal o tom, že je to v pořádku - aby pes rval jiného.

24.11.2019 11:49

marcelaamax napsal(a):
Tak ale to už jsme zase někde jinde trošku 😉. Samozřejmě není v pořádku to, aby došlo k tomu, že mého psa napadne jiný nebo obráceně, že můj pes napadne jiného. Nicméně prostě se takové věci občas dějí.

Zacalo to tuším celé tím, že jste napsala, že si nedokážete představit, že by labrador trhal psa.... No a někteří z nás napsali, že si to představit v klidu dokáží - tot všechno. Nikdo přece nepsal o tom, že je to v pořádku - aby pes rval jiného.

Jednovětný příspěvek sufle k tomu prostě vybízí, nemohla jsem si pomoct. A jsem ráda, že se to teda nebere jako normální. Myslela jsem to totiž i takto.
A to že si to trhání představit u některých psů dokážete, jste tuším psala jen vy, byly tady spíš příspěvky v tom znění, že je úsměvné, že si myslím, že labrador je jiný. To jsem ale vůbec netvrdila. Bylo to spíš o mojí zkušenosti, že jsem ještě žádného takového nepotkala.

24.11.2019 12:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jednovětný příspěvek sufle k tomu prostě vybízí, nemohla jsem si pomoct. A jsem ráda, že se to teda nebere jako normální. Myslela jsem to totiž i takto.
A to že si to trhání představit u některých psů dokážete, jste tuším psala jen vy, byly tady spíš příspěvky v tom znění, že je úsměvné, že si myslím, že labrador je jiný. To jsem ale vůbec netvrdila. Bylo to spíš o mojí zkušenosti, že jsem ještě žádného takového nepotkala.

No tak o co jde, ja jsem jen psala, že i labrador takový být může, i přesto, že vy jste takového nepotkala, to je celé, nic víc 😇😁.

24.11.2019 12:07

marcelaamax napsal(a):
No tak o co jde, ja jsem jen psala, že i labrador takový být může, i přesto, že vy jste takového nepotkala, to je celé, nic víc 😇😁.

No však jo, o nic. Mně šlo jen o to, že i když se takový najde, není to prostě standard, to je všechno

24.11.2019 13:34
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

My na to nespoléhali.
Na vrátka jsme hned dali,
místo kliky, kouli z obou stran.

24.11.2019 14:30

Vy chcete tvrdit, že každý labrador je rváč a rve psy?
Ne, to netvrdím, nikde jsem to nepsala, to je vaše demagogie. Ale tvrdím, že nikdo nemůže vědět (ani majitel vychovaného labradora), jak jeho pes zareaguje v takové situaci, jak je popsána v úvodním dotazu. A taky tvrdím, že labrador není mezi plemeny žádná výjimka.
Ani vy nevíte, co by vaše fena udělala. Vy to jen předpokládáte. Lidé z úvodního dotazu taky předpokládali. A jak to dopadlo...

24.11.2019 14:35

Hodný labrador versus zlý rotvajler. Čím dál líp.

24.11.2019 15:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Není to sice na mne, ale co jen na tom divného? Jsou jisté standardy plemen a ano, některá tam mají neútočnost na psy, ani ostatní domácí zvířata, což je zase u některých dáno jako varování. A ne nadarmo se labradorové nejčastěji využívají na vodící psy. Asi na tom něco bude, ne?

24.11.2019 15:51
sufle

XXX.XXX.190.163

marcelaamax napsal(a):

Tak nějak.

24.11.2019 17:14

Jak bych se zachovala já ve vaší situaci - nevím. A nejsem si jistá, jak bych se zachovala v případě majitele napadeného psa.
Být vámi, tak si psy hodně pečlivě zavírám a hlídám. Nedávno na nás na cestě pastvinami málem vlítlo 6 fen RR. Naštěstí se ta první vpředu, nejaktivnější, dala "odeřvat" a ty ostatní se zarazily. Kdyby mé feně ublížily.....ani nechci pomyslet - zakously ji....Nejsem si jistá, nestalo se, ale asi by byli majitelé bez psů.

24.11.2019 17:45
TyVed

XXX.XXX.18.151

marcelaamax napsal(a):

Chodil sem kdysi venčit jednoho zlatého retrievera, který se rval na potkání. Výjimky se prostě najdou.

24.11.2019 18:00

A já jsem zrovna chtěla napsat, že "blonďáci" jsou neagresivní, že se rvou černí.
Jinak máme nové sousedy, mají za plotem dva labradory černého a hnědého - hlídají oba. Mají celkem slušný plot, ale kdyby se chtěli podhrabat, byla by to otázka chvilky. Ačkoliv je za plotem louka, les a pastvina = srnky+divočáci, zatím to nezkusili. Poctivě se drží na vlastním pozemku.

24.11.2019 18:11

To,že jste se s tím nesetkala neznamená,že se to nemůže stát.Před hodnou řádkou let,ještě v době kdy labrador nebyl na každém kroku,měl ve vedlejším městě pán 3 labradory různého stáří.Byli lovecky vedený,s řadou zkoušek,využívaní na honech,všude bez problémů jak k lidem,tak ke psům.Jednou nějakou špatně zavřenou bránkou utekli před dům.Šla tam paní s takovým středním voříškem,psy znala,oni znali jí i pejska,tak je chtěla zavřít domů.Psi s ní běželi,ale nejednou jeden na toho voříška zavrčel a v mžiku se na něj vrhli všichni tři.Naštěstí to majitel slyšel,vyběhl,psy odvolal.I tak byl pokousaný pejsek i paní která se ho snažila chránit.
Nikdy víc se to neopakovalo a nikdo nezjistil co ten útok vyprovokovalo.

24.11.2019 20:46
fikovnice

XXX.XXX.135.83

Gegitka napsal(a):
Nyní je máme na chodbě a pouštíme je na zahradu jen v naší přítomnosti a na chvíli, aby se vyvenčili. Ještě uvažujeme o uvázání k boudě. Každopádně hlavní prioritou zůstává dokončit co nejdřív rekonstrukci výběhu a okolí a již hledáme vhodné kamery.

Úvaz k boudě ne!!! Nemám čas to celé číst, ale nejrozumnější je návrh p.Jahody - holt investice do pořádného zabezpečení zahrady!!! Obzvlášť, když ten útěk nebyl poprvé...
A je fajn, že opravdu, dle vašich slov, se k tomu stavíte čelem! Náš příběh takovéto pokračování neměl - naprosto zbytečně jsme přišli o celou rodinou milovaného psíka, který by druhému nezkřivil vlas či psovi chlup. Jen proto, že arogantní v.l s nevychovaným ridgebackem nezabránil tragédii. A to ještě zpětně může být ráda teta, že nebyla dorvaná taky. Jakmile to bylo možné, zvedla našeho psa do náruče, naštěstí RR postačil ten jeden stisk hrudníku. A mmch. ten stisk byl tak silný, že našemu psovi ruplo žebro...

24.11.2019 20:58
fikovnice

XXX.XXX.135.83

No vždyť se koukněte, jaký mají rotwajleři už jen ten pohled! Úplní zabijáci!

24.11.2019 22:27

fikovnice napsal(a):
No vždyť se koukněte, jaký mají rotwajleři už jen ten pohled! Úplní zabijáci!

To je teda rotvajler! Úplně typický

25.11.2019 01:47
fikovnice

XXX.XXX.135.83

To je teda rotvajler! Úplně typický

"Balu", já nevím, zda ho znáte, ale to je náš "Drahanský vestaj". Nejhodnější ze všech psů, jaké jsme doposud měli. Mix všech mixů. Akorát, když jsem sem onehdá dávala jeho foto, tak někdo psal, že má pohled nebo vzezření RTW. Já, protože ho samozřejmě znám, tak tipuji, že je v něm namíchanej někde v předcích jezevčík...a víc už si netroufnu tipnout nic.
Jinak Vás, "Balu", zase po čase zdravím.

25.11.2019 08:25

fikovnice napsal(a):

"Balu", já nevím, zda ho znáte, ale to je náš "Drahanský vestaj". Nejhodnější ze všech psů, jaké jsme doposud měli. Mix všech mixů. Akorát, když jsem sem onehdá dávala jeho foto, tak někdo psal, že má pohled nebo vzezření RTW. Já, protože ho samozřejmě znám, tak tipuji, že je v něm namíchanej někde v předcích jezevčík...a víc už si netroufnu tipnout nic.
Jinak Vás, "Balu", zase po čase zdravím.

Také vás zdravím, fíkovnice.
Já si netroufám hádat, co za plemena je ve vašem drahanském vestaji namícháno. Ale pobavila jste označením rotvajler. Celkem se bavím představou, že fotku shlédl někdo, kdo plemena moc nezná, pes se mu zalíbil a teď bude hledat takového rotvajlera. To bude překvápko, až narazí na pravého RTW.

25.11.2019 08:48

Vy chcete tvrdit, že každý labrador je rváč a rve psy?
Ne, to netvrdím, nikde jsem to nepsala, to je vaše demagogie. Ale tvrdím, že nikdo nemůže vědět (ani majitel vychovaného labradora), jak jeho pes zareaguje v takové situaci, jak je popsána v úvodním dotazu. A taky tvrdím, že labrador není mezi plemeny žádná výjimka.
Ani vy nevíte, co by vaše fena udělala. Vy to jen předpokládáte. Lidé z úvodního dotazu taky předpokládali. A jak to dopadlo...

Tak vaše demagogie je zase, že tvrdím to, že každý labrador je milius. To jsem nikde nepsala, kde to vidíte? Psala jsem jen to, že to není normální, když rve psy a že jsem se s tím nesetkala. Ne, že to neexistuje.
Jinak to, co by udělala moje fena, nepředpokládám, to vím, viz příspěvek výše, musíte to číst celé.

25.11.2019 08:52
tero

XXX.XXX.237.151

Zadavatelka ale píše, že pes je kříženec labradora a ohaře.Mohl začít on a pak se možná přidal i labík.Je to taky lovecký pes a strhnout se dá každý. Ohaři se běžně používají na škodnou, takže zadávit psa, je pro ně hračka. U kříženců nikdy nevíte které chování zdědil.Jinak se chová samotný pes a jinak smečka a dva jsou už smečka.

25.11.2019 08:53

To,že jste se s tím nesetkala neznamená,že se to nemůže stát.Před hodnou řádkou let,ještě v době kdy labrador nebyl na každém kroku,měl ve vedlejším městě pán 3 labradory různého stáří.Byli lovecky vedený,s řadou zkoušek,využívaní na honech,všude bez problémů jak k lidem,tak ke psům.Jednou nějakou špatně zavřenou bránkou utekli před dům.Šla tam paní s takovým středním voříškem,psy znala,oni znali jí i pejska,tak je chtěla zavřít domů.Psi s ní běželi,ale nejednou jeden na toho voříška zavrčel a v mžiku se na něj vrhli všichni tři.Naštěstí to majitel slyšel,vyběhl,psy odvolal.I tak byl pokousaný pejsek i paní která se ho snažila chránit.
Nikdy víc se to neopakovalo a nikdo nezjistil co ten útok vyprovokovalo.

A kde tvrdím, že se to nemůže stát? Kde jsem to napsala? Píšu, že jsem se s tím nesetkala a že mi to nepřijde normální. Vám jo?

25.11.2019 08:57

To samý jako to vaše zlý labrador a hodný rotvajler

Opakuju znovu, že jsem nikde netvrdila, že labrador je hodný, to je vaše dedukce. Jen že jsem s žádným takovým rváčem nesetkala a že mi to nepřijde normální. Toť vše.

25.11.2019 09:04

lesnížínka napsal(a):
Není to sice na mne, ale co jen na tom divného? Jsou jisté standardy plemen a ano, některá tam mají neútočnost na psy, ani ostatní domácí zvířata, což je zase u některých dáno jako varování. A ne nadarmo se labradorové nejčastěji využívají na vodící psy. Asi na tom něco bude, ne?

Taky si myslím v podstatě to samé. Různá plemena byla vyšlechtěna za různým účelem a mám za to, že i povahy se liší, ne že jsou všichni stejní.

25.11.2019 09:07

A já jsem zrovna chtěla napsat, že "blonďáci" jsou neagresivní, že se rvou černí.
Jinak máme nové sousedy, mají za plotem dva labradory černého a hnědého - hlídají oba. Mají celkem slušný plot, ale kdyby se chtěli podhrabat, byla by to otázka chvilky. Ačkoliv je za plotem louka, les a pastvina = srnky+divočáci, zatím to nezkusili. Poctivě se drží na vlastním pozemku.

Určitě to o barvě nebude, znala jsem jednoho černýho, byl to šampion všech možných zemí kolem a bylo to takový telátko hodný.

25.11.2019 09:11

To samý jako to vaše zlý labrador a hodný rotvajler

Opakuju znovu, že jsem nikde netvrdila, že labrador je hodný, to je vaše dedukce. Jen že jsem s žádným takovým rváčem nesetkala a že mi to nepřijde normální. Toť vše.

Ale já nepíšu že je labrador zlý a rotvajler hodný. Já píšu, a opakuji to pro vás už poněkolikáté, že labrador není výjimka mezi plemeny, tudíž i labrador může potrhat psa.

25.11.2019 09:14

Ale já nepíšu že je labrador zlý a rotvajler hodný. Já píšu, a opakuji to pro vás už poněkolikáté, že labrador není výjimka mezi plemeny, tudíž i labrador může potrhat psa.

Tak takhle to z vašich příspěvků nevyplynulo. Může, ale nemusí, pak ok. Je pochopitelný, že mi to nepřijde normální, když jsem se s tím ještě nikde nesetkala. Ale nikde netvrdím, že se to nemůže stát.

25.11.2019 09:18

Tak takhle to z vašich příspěvků nevyplynulo. Může, ale nemusí, pak ok. Je pochopitelný, že mi to nepřijde normální, když jsem se s tím ještě nikde nesetkala. Ale nikde netvrdím, že se to nemůže stát.

Nějak se mi nedostává slov.

25.11.2019 09:30

Nějak se mi nedostává slov.

Nápodobně. Naprosto nechápu vaši větu: Nezlobte se, ale vaše víra v jinakost labradora je úsměvná.
Já o tom, že labrador je jiný nebo hodný, vůbec nic nepsala.

Jinak mimochodem, včera mně mýho psa dorvala kočka.

25.11.2019 09:50

Nápodobně. Naprosto nechápu vaši větu: Nezlobte se, ale vaše víra v jinakost labradora je úsměvná.

To mě zajímá, vaše nebo cizí?
Kočky jsou hrdinky a šelmy víc než hýčkaní psi. Jednou takhle napadla mého psa kočka, kterou chtěl prohnat. A málem napadla i mě. Když po mně šla, mrskla jsem jí vodítkem, pověsila se na něj, nakonec jsem odhodila vodítko s kočkou dost daleko.
A to byla drobounká kočička. Ani si nechci představit útok třeba mainské mývalí.

25.11.2019 09:55

Tak si přečtěte diskuzi znovu.

25.11.2019 09:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

taky nám kdysi kocour zaútočil na psa. byl to takový ten pouliční bojovník s natrženým uchem. Pes (velký) jen stál čuměl a nechápal co se děje. Kocour po něm párkrát sekl a pak v klidu odkráčel

25.11.2019 10:09

Kočky jsou hrdinky a šelmy víc než hýčkaní psi. Jednou takhle napadla mého psa kočka, kterou chtěl prohnat. A málem napadla i mě. Když po mně šla, mrskla jsem jí vodítkem, pověsila se na něj, nakonec jsem odhodila vodítko s kočkou dost daleko.
A to byla drobounká kočička. Ani si nechci představit útok třeba mainské mývalí.

Cizí, na loukách a pastvinách, jiné běžně utečou, tahle se rve. Jsem ráda aspoň, že nemá nic s očima, jen dorvaný uši a šrámy na čenichu. Jedno ucho dost krvácelo, i dnes po vyčištění tam má slepenec chlupů a krve, tak to budu muset vystříhat a znovu ošetřit. Mám doma jen Septonex, tak snad to bude stačit.

25.11.2019 10:19

Tak si přečtěte diskuzi znovu.

Četla jsem 4x, na víc nemám čas. Nikde nevidím, že bych psala, že labrador je hodný, jak mi podsouváte, nikde to nevidím. Píšu o svých psech, o standardu, o svých zkušenostech. Píšu, že mně psy napadl rotvík a vy hned, že píšu, že rotvíci jsou zlí. Takže nemá cenu se přít. Prostě a jednoduše agresívní pes jakéhokoliv plemene má být zavřenej a venku jen pod dozorem svýho majitele.
Holt s kočkama už je to horší.

25.11.2019 10:20

Jak jsem psala před tím...Tak ta kočka se nahrbila, nesekla, ale skočila psu na záda a předníma šla po očích. Jediný způsob, jak se jí mohl zbavit, bylo hodit se na záda, ona seskočila a jen vstal seděla mu znova na zádech, zadní zatnuté do slabin, přední do čela. Jen díky svému obočí nepřišel o oči ( knírač ). Je to pár let, v podstatě to byla polodivoká kočka ze sídliště, možná měla někde koťata, byla to bojovnice.
A to měla dost času hupnout přes plot, kam by za ní nemohl, ale rozhodla se bojovat.
A třešnička na dortu byla, že to bylo skoro v noci a vřískali u toho oba.....

25.11.2019 10:33

Nepotkali jsme ji poprvé, ale zase to nebývá každý den. Na těch vesnicích mi přijdou skoro všechny takový polodivoký, pokud to člověk potkává tak daleko. Ale nevím, já kočku nikdy neměla. U sousedů ob jeden barák mají kočku a ta se drží jen u domu a dává si hodně pozor na auta, většinou sedí na okně.

25.11.2019 15:32
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Také vás zdravím, fíkovnice.
Já si netroufám hádat, co za plemena je ve vašem drahanském vestaji namícháno. Ale pobavila jste označením rotvajler. Celkem se bavím představou, že fotku shlédl někdo, kdo plemena moc nezná, pes se mu zalíbil a teď bude hledat takového rotvajlera. To bude překvápko, až narazí na pravého RTW.

To teda ano! Ale snad až takoví naivkové mezi lidmi nejsou, aby nepoznali takovéhoto křížence... I když s některými dotazy zde ztrácím poslední zbytky iluzí o lidské inteligenci...

25.11.2019 15:38
fikovnice

XXX.XXX.135.107

Nee "Orionko", jednu MCO mám doma, a je to neohrabaný a navíc velmi velmi flegmatický medvídek. Ale možná platí to, co se zde táhne jak nit celou diskuzí - i v tomto plemeni jsou jistě výjimky.

25.11.2019 18:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/pes-v-ostrave-se-podhrabal-pod-plotem-a-skocil-na-12letou-skolacku-40304797?dop-ab-variant=100&seq-no=7&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Tahle zpráva je svou důležitostí asi na takové úrovni, jako že pan Novák, vracejíce se nad ránem z hospody, pomočil sklepní prostory bytového domu... 🙄

25.11.2019 19:08

fikovnice napsal(a):
Nee "Orionko", jednu MCO mám doma, a je to neohrabaný a navíc velmi velmi flegmatický medvídek. Ale možná platí to, co se zde táhne jak nit celou diskuzí - i v tomto plemeni jsou jistě výjimky.

Jen tohle a pak už to nechám labradorům a RTW :

https://www.youtube.com/watch?v=p3y4XQ4B4Vw

Přidejte reakci

Přidat smajlík