Francouzský buldoček spp

Prodám Francouzského buldočka - CHS V. I. Puppy z nejlepší adresy Matka: Fa...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, před týdnem jsem lital po veterině s jorkširkou po očkování a čipovaní. Zvracela a udělal se ji na zádech absces. Takže antibiotika a za 2 dny vše začalo být v pořádku. Jako další na řadě byl náš blbuvzdorny buldoček který po čipovaní začal ještě ten den zvracet. Dnes druhý den to stejne. Neměl někdo podobný problém? Jinak celé čipovaní mi přijde jako nesmyslný business (nikam s nimi necestuji za hranice) který akorát podle těchto zkušeností způsobuje zdravotní problémy. A upřímně řečeno nevěřím tomu že ve všech případech čip zustane tam kde by měl. Takže případu s cestovanim cizího tělesa v těle akorát dle mého přibude. Budu rád za Vaše zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý den, před týdnem jsem lital po veterině s jorkširkou po očkování a čipovaní. Zvracela a udělal se ji na zádech absces. Takže antibiotika a za 2 dny vše začalo být v pořádku. Jako další na řadě byl náš blbuvzdorny buldoček který po čipovaní začal ještě ten den zvracet. Dnes druhý den to stejne. Neměl někdo podobný problém? Jinak celé čipovaní mi přijde jako nesmyslný business (nikam s nimi necestuji za hranice) který akorát podle těchto zkušeností způsobuje zdravotní problémy. A upřímně řečeno nevěřím tomu že ve všech případech čip zustane tam kde by měl. Takže případu s cestovanim cizího tělesa v těle akorát dle mého přibude. Budu rád za Vaše zkušenosti.
Zvracení z čipování je nesmysl - pes může zvracet po očkování, z nervů, nebo z cestování na veterinu, ale z aplikovaného čipu opravdu ne.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zvracení z čipování je nesmysl - pes může zvracet po očkování, z nervů, nebo z cestování na veterinu, ale z aplikovaného čipu opravdu ne.
Na veterinu chodíme běžně a nikdy jsme takový problém nemeli. Co jsem zjišťoval tak někteří psí běžně mohou mít alergickou reakcí. Navíc čipy mohou být v rozdílných kvalitách. Jen by bylo dobré kdyby nám příště oznamili tyto úskalí...
napsal(a):
Na veterinu chodíme běžně a nikdy jsme takový problém nemeli. Co jsem zjišťoval tak někteří psí běžně mohou mít alergickou reakcí. Navíc čipy mohou být v rozdílných kvalitách. Jen by bylo dobré kdyby nám příště oznamili tyto úskalí...
Můžete osvětlit, co, kde a jak jste zjišťoval?
Neznám psa, který by měl po čipování alergickou reakci.
napsal(a):
Můžete osvětlit, co, kde a jak jste zjišťoval?
Neznám psa, který by měl po čipování alergickou reakci.
Pane a nebo paní. Prvotní zkušenosti a zjištění jsou u mých psů. Yorksirka po těchto problémech prošla kompletním vyšetření. Tzn. sono, rozbor krve a celkove prohlédnutí... Výsledek? Pes je zdravý až na již zmíněný absces a zvracení. Jinak stačí se začít trošku zajímat o tuto problematiku a na internetu najdete více podobných článků.
https://www.vetweb.cz/mozne-vedlejsi-ucinky-cipovani-pet-zvirat/
http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/posudek-cipovani-zdravotni-rizika-cr.aspx
napsal(a):
Já nevím, ale čipovala jsem cca 200 psů, a alergickou reakci neměl žádný z nich.
napsal(a):
Pane a nebo paní. Prvotní zkušenosti a zjištění jsou u mých psů. Yorksirka po těchto problémech prošla kompletním vyšetření. Tzn. sono, rozbor krve a celkove prohlédnutí... Výsledek? Pes je zdravý až na již zmíněný absces a zvracení. Jinak stačí se začít trošku zajímat o tuto problematiku a na internetu najdete více podobných článků.
https://www.vetweb.cz/mozne-vedlejsi-ucinky-cipovani-pet-zvirat/
http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/posudek-cipovani-zdravotni-rizika-cr.aspx
Pes může blít po očkování, což se stává a nic jiného to na něm nezanechá, tudíž - zcela zdravý - a ten čip bude mít nejspíš na krku, nikoli na zádech, kde mu kůže mohla reagovat též na očkování.
Pak taky, když vám takhle po sobě blili oba vaši psi, může to být taky vaše chyba - něco špatného jste jim dal, nebo prostředí, ve kterém se pohybovali a někde něco chytli, sežrali.
Jako, ty vaše články jsou pěkný, ale četl jste někdy třeba nějaký příbalový leták běžně předepisovaného léčiva pro lidi a podíval se na vedlejší účinky, které jsou tam uváděny jako ojedinělé (ne ty běžné, jako bolest hlavy nebo nevolnost)? Tam jsou občas věci...
jahodapavel
napsal(a):
čip se aplikuje na levou stranu krku, tak proč by měl vzniknout absces na zádech ?
Yorkširka byla na očkování+čipu. Čip dostala na krk za levé ucho a vzteklinu dostala někam za krk nebo mezi lopatky. Kdybych tušil jak tam vznikl tak by jsme tu nic neřešili. Ale už raději nebudu nic řešit, protože jak vidím tak sem si to celé vymyslel a nebo něco podobného. Zřejmě velka náhoda a oboum psům zrovna po čipovaní bylo zle. Tak se omlouvám zdejším veterinarum že jsem si dovolil něco takového vůbec domyslet...
napsal(a):
Yorkširka byla na očkování+čipu. Čip dostala na krk za levé ucho a vzteklinu dostala někam za krk nebo mezi lopatky. Kdybych tušil jak tam vznikl tak by jsme tu nic neřešili. Ale už raději nebudu nic řešit, protože jak vidím tak sem si to celé vymyslel a nebo něco podobného. Zřejmě velka náhoda a oboum psům zrovna po čipovaní bylo zle. Tak se omlouvám zdejším veterinarum že jsem si dovolil něco takového vůbec domyslet...
...a proč to celé neproberete s veterinářem......klidně bych navštívila pro názor i veterináře dalšího.............
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
Také jsem zaznamenala u psa reakci proto shanim informace na netu jestli nekdo ma podobnou zkušenost.O čipovani jsem si predtim nic neprocetla ,vzhledem k tomu,ze je to povinné a nečekala jsem,ze by mohly byt nejake problémy..ale poté co jsem si přečetla,ze je důležité aby byl čip dobre aplikovany,ze je více typu od tech uplne levných az po dražší a ze se na tom raději nema šetřit protoze ty levne můžou byt z pochybných zdrojů jsem dost v šoku .O takových možnostech vyberu jsem nebyla informovana a i o možné alergické reakci na cizi těleso.Zajimalo by me jak muže veterinář bez vysetreni poznat zda je pes alergický anebo ,ze je zcela zdravý ?Co se tyče odpovědi od veterinaru je to dost stred zájmu kdyz pomyslím jske penize diky tomuto vydělají,tak proc by nekdo takový mel hájit názor,ze to neni uplne v pořádku.
Psímáma1
napsal(a):
Také jsem zaznamenala u psa reakci proto shanim informace na netu jestli nekdo ma podobnou zkušenost.O čipovani jsem si predtim nic neprocetla ,vzhledem k tomu,ze je to povinné a nečekala jsem,ze by mohly byt nejake problémy..ale poté co jsem si přečetla,ze je důležité aby byl čip dobre aplikovany,ze je více typu od tech uplne levných az po dražší a ze se na tom raději nema šetřit protoze ty levne můžou byt z pochybných zdrojů jsem dost v šoku .O takových možnostech vyberu jsem nebyla informovana a i o možné alergické reakci na cizi těleso.Zajimalo by me jak muže veterinář bez vysetreni poznat zda je pes alergický anebo ,ze je zcela zdravý ?Co se tyče odpovědi od veterinaru je to dost stred zájmu kdyz pomyslím jske penize diky tomuto vydělají,tak proc by nekdo takový mel hájit názor,ze to neni uplne v pořádku.
Když pominu, že se Váš rukopis formou i obsahem nápadně podobá tomu od zadavatele, tak můžete sem prosím pěkně napsat, tak by takové preventivní vyšetření psa na případnou alergii na cizí těleso mělo vypadat?
Veterináři v tomto nic hájit nemusí, protože oni mají své jisté, když je to dané zákonem, a navíc smí čipovat jen schválenýmy čipy, odpovídajícím ISO normám.
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
Nevim na koho se můj rukopis podoba,pisu sama za sebe.To jak by mělo vysetreni vypadat prave nevim,vim,ze jsem se docetla,ze ta alergicka reakce je možná proto se ptam jak si je veterinář jistý tim,ze je pes zcela zdravi..podle Vaši odpovědi je jasny,ze vědět nemůže a pak se muže jen cekat jestli vse proběhne v pořádku..to,ze to mate zákonem urcene a penize teda jistě,jeste neznamená,ze se postavíte na stranu tech kteří nejake komplikace maji.a pokud jsem četla dobre,tak veterinář ma poslední slovo jestli čip dat nebo udělit výjimku bud diky zdravi nebo staří psa.
Psímáma1
napsal(a):
Nevim na koho se můj rukopis podoba,pisu sama za sebe.To jak by mělo vysetreni vypadat prave nevim,vim,ze jsem se docetla,ze ta alergicka reakce je možná proto se ptam jak si je veterinář jistý tim,ze je pes zcela zdravi..podle Vaši odpovědi je jasny,ze vědět nemůže a pak se muže jen cekat jestli vse proběhne v pořádku..to,ze to mate zákonem urcene a penize teda jistě,jeste neznamená,ze se postavíte na stranu tech kteří nejake komplikace maji.a pokud jsem četla dobre,tak veterinář ma poslední slovo jestli čip dat nebo udělit výjimku bud diky zdravi nebo staří psa.
Stát se může kdeco, třeba to, že vylezete před bránu a sejme vás popelářský auto. Už se to párkrát stalo, ale kvůli tomu nebudem sedět všichni doma, že?
Asi takhle je potenciálně problematický čipování, ale i očkování, dokonce i to, že s tím psem jdete ven na procházku.
Tohle je akorát vyvolávání paniky mezi úplně neznalými. Napište někam na internet, že čip prokazatelně způsobuje potíže, jako tady zadavatel, i když to prokázané vůbec nemáte, a lidi se toho začnou chytat a jančit. Úplně zbytečně.
Psímáma1
napsal(a):
Veterinář žádný poslední slovo nemá, a ani nemá pravomoc někomu udělovat výjimku - jediná výjimka, kterou zákon povoluje se týká psů tetovaných před 3.7. 2011, kteří mají čitelné tetování. Žádná jiná výjimka neexistuje, a už vůbec ne od veterináře.
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
Dekuji za odpoved
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Veterinář žádný poslední slovo nemá, a ani nemá pravomoc někomu udělovat výjimku - jediná výjimka, kterou zákon povoluje se týká psů tetovaných před 3.7. 2011, kteří mají čitelné tetování. Žádná jiná výjimka neexistuje, a už vůbec ne od veterináře.
To nemá, ale naočkovat bez čipu musí. To je třeba dodat. Jinak naše fenka mi po očkování zblila celou ulici. Veterinářka varovala, že možná hypoteticky by později mohla být alergická reakce, tak abych kdyžtak zajela, ale reakce byla hned 20 metrů od veteriny. Tak dostala další injekci asi za dvě stovky a bylo to.
eli22
napsal(a):
To nemá, ale naočkovat bez čipu musí. To je třeba dodat. Jinak naše fenka mi po očkování zblila celou ulici. Veterinářka varovala, že možná hypoteticky by později mohla být alergická reakce, tak abych kdyžtak zajela, ale reakce byla hned 20 metrů od veteriny. Tak dostala další injekci asi za dvě stovky a bylo to.
A k čemu Vám to očkování je, když bude po novém roce stejně neplatné?
Takove tanecky kolem cipu?
Vazne?
Neuveritelne....
Kdyby to byly vyzehy nebo zarezy do usi - to bych se nedivila, ale
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Se směješ, ale co když je přes mikročip bude sledovat ta FBI nebo špióni z Číny?!
Toho jsou teď všude plný noviny
Tak at se podivaji
A muzou mi poslat i zaznam pohybu mlade po loukach, kdyz nahani mysi.
Myslim si, ze svetovy mir to neohrozi
napsal(a):
Takove tanecky kolem cipu?
Vazne?
Neuveritelne....
Kdyby to byly vyzehy nebo zarezy do usi - to bych se nedivila, ale
Tež to nechápu a není to jen tady ale i facebook ..tam někteří řeší takové sra...čky aby se tomu vyhnuly až je to už směšné ..
Ted jsem čipovala 13 štěnat a žadná reakce,prujem,zvracení dokonce je asi ani činani nesleduji tož nevím
okurkova sezona -tak se resi všude cipy...
nemam jiné vysvetleni
keissa
napsal(a):
Tež to nechápu a není to jen tady ale i facebook ..tam někteří řeší takové sra...čky aby se tomu vyhnuly až je to už směšné ..
Ted jsem čipovala 13 štěnat a žadná reakce,prujem,zvracení dokonce je asi ani činani nesleduji tož nevím
V noci přiletí ufo a přes střechu je ukradnou do nové armády psů na Marsu 🤷♀️ čipy mění psi DNA z mazlíčků na zabijáky 😂
Psimama1
XXX.XXX.61.45
Je vtipny jaké reakce tady nekdo muže mit..ptam se na alergickou reakci po cipovani,takze to nejspíš znamená,ze psa cipovaneho mam.Ne ,ze řeším ,ze ho na to nedam.Ale je vidět,ze pokud se nekdo nedrží stáda tak je to velký problém.Lidi jsou zvykli akorat držet pusu a kdyz se nekdo ozve nema sanci.To je smutny
Psimama1
napsal(a):
Je vtipny jaké reakce tady nekdo muže mit..ptam se na alergickou reakci po cipovani,takze to nejspíš znamená,ze psa cipovaneho mam.Ne ,ze řeším ,ze ho na to nedam.Ale je vidět,ze pokud se nekdo nedrží stáda tak je to velký problém.Lidi jsou zvykli akorat držet pusu a kdyz se nekdo ozve nema sanci.To je smutny
Souhlas. Na názor "A k čemu Vám to očkování je, když bude po novém roce stejně neplatné?". Tak to mě trochu rozesmálo. Proč dávám psa očkovat? Aby očkovaný byl, aby byl ochráněn, případně očkování ochránilo ostatní. Takže platné bude v každým případě.
eli22
napsal(a):
Souhlas. Na názor "A k čemu Vám to očkování je, když bude po novém roce stejně neplatné?". Tak to mě trochu rozesmálo. Proč dávám psa očkovat? Aby očkovaný byl, aby byl ochráněn, případně očkování ochránilo ostatní. Takže platné bude v každým případě.
v podstatě furt to samé ,výmluvy a hledání zduvodnění a omluv proč nečipovat ...
psi s pp prostě jsou automaticky označení a registrovaní a nikdo to neřeší a nikdo se nad tím nepozastavuje a nehledá duvod proč ano a proč ne .
keissa
napsal(a):
v podstatě furt to samé ,výmluvy a hledání zduvodnění a omluv proč nečipovat ...
psi s pp prostě jsou automaticky označení a registrovaní a nikdo to neřeší a nikdo se nad tím nepozastavuje a nehledá duvod proč ano a proč ne .
Je to jako já o voze Vy o koze. Tady už snad ani o čipování nejde. Vlastě vůbec o něj nejde. Ale to je jedno.
Psimama1
napsal(a):
Jakou alergickou reakci na cip mel Vas pes?
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
😂jn vy píšete uplne o něčem jinym ..Ty lidi asi nejsou normální..obě píšeme ze máme psy nacipovane a odpověď výmluvy proc necipovat?😃neuveritelny
Psímáma1
napsal(a):
😂jn vy píšete uplne o něčem jinym ..Ty lidi asi nejsou normální..obě píšeme ze máme psy nacipovane a odpověď výmluvy proc necipovat?😃neuveritelny
Já se tady už trochu ztrácím... Tak snad ještě jednou a jednoduše: nejsem proti čipování, ale vadí mi stádové bezmyšlenkovité chování a jednání.
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
Pes byl nacipovany v poledne a odpoledne začal zvracet,celou noc i druhy den..Nic jiného než svoje granule nesezral a nikdy z niceho nezvracel..Mam jeste další dva jeden v pohode,druhy stejná reakce,takze to beru jsko alergickou reakci na čip!!u prvního jsem se u toho nepozastavila i kdyz me to napadlo,ale rekla jsem si,ze to asi neni mozny -to by nas na to prece nekdo upozornil..kdyz i druhy pes tak to jako náhodu nevidím..nikdo tady nejde proti cipovani,ale jde o zdravi mého psa a dohledani toho co mu je,takze asi tak
Psímáma1
napsal(a):
Pes byl nacipovany v poledne a odpoledne začal zvracet,celou noc i druhy den..Nic jiného než svoje granule nesezral a nikdy z niceho nezvracel..Mam jeste další dva jeden v pohode,druhy stejná reakce,takze to beru jsko alergickou reakci na čip!!u prvního jsem se u toho nepozastavila i kdyz me to napadlo,ale rekla jsem si,ze to asi neni mozny -to by nas na to prece nekdo upozornil..kdyz i druhy pes tak to jako náhodu nevidím..nikdo tady nejde proti cipovani,ale jde o zdravi mého psa a dohledani toho co mu je,takze asi tak
takze to beru jsko alergickou reakci na čip!!
tak to byste mela nekde nahlásit...mozna budete vůbec první.
"The British Small Animal Veterinary Association (BSAVA) maintains a database of adverse reactions to microchips. Since the database was started in 1996, over 4 million animals have been microchipped and only 391 adverse reactions have been reported. Of these reactions, migration of the microchip from its original implantation site is the most common problem reported. Other problems, such as failure of the microchip, hair loss, infection, swelling, and tumor formation, were reported in much lower numbers "
napsal(a):
"The British Small Animal Veterinary Association (BSAVA) maintains a database of adverse reactions to microchips. Since the database was started in 1996, over 4 million animals have been microchipped and only 391 adverse reactions have been reported. Of these reactions, migration of the microchip from its original implantation site is the most common problem reported. Other problems, such as failure of the microchip, hair loss, infection, swelling, and tumor formation, were reported in much lower numbers "
Dobře, ale dá se tomu věřit? Protože zase na druhé straně existuje spousta jiných článků. A že jich je, např. https://thebark.com/content/danger-microchips.
A znovu opakuji, nejsem proti čipování.
napsal(a):
za 1. tak to by evidentně, dle textu, první nebyla
a za 2. vždy je řeč o skupině hlášených reakcí (neboli majitel si reakci musí spojit s čipováním, musí vědět, že se to má a kam hlásit, a nakonec musí být natolik agilní, že to skutečně ohlásí), ne o skupině faktických
já bych nic nikam nehlásila, stejně jako bych před koupí štěněte nevolala na plemennou knihu, např. .......
eli22
napsal(a):
Dobře, ale dá se tomu věřit? Protože zase na druhé straně existuje spousta jiných článků. A že jich je, např. https://thebark.com/content/danger-microchips.
A znovu opakuji, nejsem proti čipování.
Protože zase na druhé straně existuje spousta jiných článků
No prave, clanku
Třeba tu stranku, co jste pridala - pro me by to nebyl relevantni zdroj infa.
Lidi obecne by se měli naucit rozlisovat, odkud cerpaji a na zakladě jakých informaci se pak rozhoduji.
Ani diskuze na faune neni uplne dobry zdroj informaci třeba
napsal(a):
a za 2. vždy je řeč o skupině hlášených reakcí (neboli majitel si reakci musí spojit s čipováním, musí vědět, že se to má a kam hlásit, a nakonec musí být natolik agilní, že to skutečně ohlásí), ne o skupině faktických
já bych nic nikam nehlásila, stejně jako bych před koupí štěněte nevolala na plemennou knihu, např. .......
zvraceni?
2. vždy je řeč o skupině hlášených reakcí (neboli majitel si reakci musí spojit s čipováním, musí vědět, že se to má a kam hlásit, a nakonec musí být natolik agilní, že to skutečně ohlásí), ne o skupině faktických
ne, delali se na to i studie
Psímáma1
XXX.XXX.59.39
Ano ono jde o to,ze nee každý si to s čipovanim spoji!jak rikam u jedno psa jsem to také tak nějak přešla ,ale pokud i druhy pes je na tom stejne ,tak se to neda považovat za náhodu a evidentně ani jako výjimku..můj názor je ten,ze tech případu je daleko vic akorat se nedostanou na veřejnost ,protoze si to majitel psa ani neuvedomi..kdyz tady pak nějaký veterinář napíše,ze naockoval 200 psu a reakce žádná tak to jeste neznamená,ze nějaká nebyla..moje veterinarka o tom taky neví takze asi tak..zjišťuji jen jestli nekdo takovou zkušenost ma a moji veterinarce chci volat pristi tyden a zeptat se přímo ji..tím chci rict,ze je spoustu lidi kteří nikomu nic neřeknou a navic věří,ze z cípu jejich psům byt nic nemůže..o tom teda nejsem přesvědčena
Psímáma1
napsal(a):
Vložím se vám do toho. Ono je právě divné, že měli reakci dva vaši psi. Z milionu načipovaných psů, měli reakci, která snad ani zaznamenaná nebyla, rovnou dva vaši psi. Ano zázrakem by to mohlo tak být, ale pravděpodobnost je 00 nic. Hledala bych problém u vás, tedy na vaší straně...že psi prostě někde něco chytili. Pokud ne rovnou psincák, tak nějakou virozu, jednu dobu toho bylo plno. Mohli to chytit i v čekárně na veterině.
Psimama1
XXX.XXX.61.21
Mate pravdu asi to byla viróza 🤔na co jiného to taky hodit..Zvláštní je,ze rozmezí mezi cipovanim tech dvou je asi měsíc ,takze je to opravdu zvláštní náhoda,ze chytli virozu-kterou mimo jiné jeste nikdy neměli ..
MT6
XXX.XXX.134.178
Pokuste se najít článek o vlivu na zdraví při problému s hypofýzou a hypothalamem.
Dochází i ke zvracení, průjmům, nechutenství atd. Čip při nevhodném umístění může ovlivnit činnost těchto orgánů. Indukované mikroproudy v čipu z okolního záření např WIFI apod. naruší nervovou soustavu a energetické dráhy živočicha a tak vznikají prapodivné zdravotní problémy.
Podobné problémy i u Biewra.