Pětiletá fenka začala v noci dělat loužičky

Kavalír king charles španěl
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2019 08:29
Andrea.C

XXX.XXX.36.161

Prosím o radu, jak odnaučit pětiletou (hluchou) fenku dělat v noci loužičky. Nemyslím si, že by to byl zdravotní problém, protože přes den vydrží běžně více něž 8 hodin, než přijde někdo domů. Ani v noci loužičky do nedávné doby vůbec nedělala.

Pouštíme jí na zahrádku naposledy cca ve 23h a ráno v 6 louže.. Podezíráme jí, že je to naschvál. Občas v noci škrábe na dveře ložnice a když mě tím vzbudí, má obrovskou radost a vítá mě jako kdybychom se týden neviděly. Když už jsem vzhůru, tak jí pustím i ven. Pak si jdu lehnout a potvora zase kňučí a škrábe na dveře, ale to už si jí nevšímám. Ráno pak loužička není.

Ovšem když nás v noci nechá vyspat, neškrábe, nedobývá se do ložnice, ráno nás loužička čeká.

Za loužičku jí netrestáme, děláme jako by se nic nestalo, aby neměla pocit, že si tím vymohla pozornost (ale přiznám se, že někdy bych to s ní nejradši vytřela ) .

Jak z toho ven? Vstávat třeba ve tři ráno a automaticky jí dávat vyčůrat, i když nás zrovna nebudí?

28.11.2019 12:54
Mousinka

XXX.XXX.177.57

Co.má článek proti blecham spolecneho s nocnim močenim?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2019 13:03

A proč nemá pelíšek u vás v ložnici?

28.11.2019 14:03

Nastavte si budík např na 02:30h a pusťte ji ven.

28.11.2019 15:27
Kaifra1120

XXX.XXX.33.49

Je kastrovaná?mě začala být fenka inkontinentni v tomto věku, prý z kastrace...povídal vet

28.11.2019 17:45
Andrea.C

XXX.XXX.52.22

Hned z několika důvodů - zaprvé v pelíšku nevydrží, dříve nebo později skončí u nás na polštáři - ale to by se asi dalo odnaučit. Ale hlavně máme ještě hodně starého kocourka, který má zdravotní problémy a hodně často zvrací, nejraději na místa jako jsou deky a podobně, takže peřinám neodolá. Nechat ho samotného za dveřmi to nechci, protože na fenku je hodně fixovaný a často si zaleze k ní do pelíšku a spí spolu.. jak jsem psala, roky to fungovalo bez problémů, fenka loužičky nedělala.

28.11.2019 17:47
Andrea.C

XXX.XXX.52.22

Kaifra1120 - nene, kastrovaná není. Říkám si, že kdyby to byl zdravotní důvod, nevydržela by ani přes den..

28.11.2019 17:54

A jste si jista, ze kdyz ji pustite, urcite se vycura?

28.11.2019 18:15
Andrea.C

XXX.XXX.52.22

No vidíte, to samozřejmě nevím, protože jí pouštím na zahrádku. Sice se tam tak čtvrt hodinky potuluje, než se objeví za dveřmi, ale třeba nečůrá. Leda teda nepouštět jí jako obvykle před spaním jen na zahrádku, ale zkusit jí vzít na procházku..čistě pro přehled :-)

28.11.2019 19:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

V kolik a co krmíte ? Jestli večer jen suché amarouny(jde-li o slané srágory či mohli změnit recepturu), tak určitě ji to nutí v noci pít a následně...
Jestli krmíte "polívkoidně" zalité např. vývarem, tak cca 2 hod po krmení je potřeba vyvenčit...+ pak ještě před spaním.

28.11.2019 20:00
Andrea.C

XXX.XXX.52.22

Nene, granule moc ne, střídáme spíš konzervy a vařené, třeba rýži s masem, atd. Dáváme jí jíst mezi 18 - 19h.

28.11.2019 20:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Andrea.C napsal(a):
Nene, granule moc ne, střídáme spíš konzervy a vařené, třeba rýži s masem, atd. Dáváme jí jíst mezi 18 - 19h.

tak pak nevím

ledviny? zánět močáku...?

28.11.2019 20:24
Andrea.C

XXX.XXX.52.22

To by přece pak ale nevydržela celý den, kdyby to byl zdravotní důvod.. podle nás si, mrška, asi vynucuje pozornost - vzbudí se a nudí se.. má děsnou radost, když mě vyláká z ložnice tím škrábáním na dveře..když náhodou neškrábe (nebo to možná zaspíme), tak je ráno louže. Zkusím s ní ještě před spaním vyběhnout ven na krátkou procházku místo pouštění na zahradu.. a jestli to nepomůže, tak se asi budu muset smířit s tím, že budu po zbytek těch let, kdy bude s námi, v noci vstávat..

28.11.2019 20:26
Terven

XXX.XXX.110.159

lupus4 napsal(a):
V kolik a co krmíte ? Jestli večer jen suché amarouny(jde-li o slané srágory či mohli změnit recepturu), tak určitě ji to nutí v noci pít a následně...
Jestli krmíte "polívkoidně" zalité např. vývarem, tak cca 2 hod po krmení je potřeba vyvenčit...+ pak ještě před spaním.

Fakt? Asi mám teda doma zázraky, díky za to...večerní krmení dávám netradičně až mezi 22.-23. hodinou, po posledním venčení a dost často polívkoidní. Moje vlastní fena má barf a ta nevlastní vařený...a tím vývarem jim to přeleju většinou oběma. A občas je musím ráno kolem osmý budit

28.11.2019 20:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terven napsal(a):
Fakt? Asi mám teda doma zázraky, díky za to...večerní krmení dávám netradičně až mezi 22.-23. hodinou, po posledním venčení a dost často polívkoidní. Moje vlastní fena má barf a ta nevlastní vařený...a tím vývarem jim to přeleju většinou oběma. A občas je musím ráno kolem osmý budit

Mno asi jo já to mám vyzkoušený od SH, do těch jsme se vždy snažili (v zimě) dostat co nejvíc tekutin, takže měli min 0,75l vody i víc (vývaru) k masu atd. a po 2 hod tekli jak vana. Chrtice pokud měla "polívkoidní" tak to samé...
Teď Ǔďa s Vojtou po jen zvhlčeným vydrží po krmení kol 18té taky klidně do 24

28.11.2019 21:02

Andrea.C napsal(a):
Hned z několika důvodů - zaprvé v pelíšku nevydrží, dříve nebo později skončí u nás na polštáři - ale to by se asi dalo odnaučit. Ale hlavně máme ještě hodně starého kocourka, který má zdravotní problémy a hodně často zvrací, nejraději na místa jako jsou deky a podobně, takže peřinám neodolá. Nechat ho samotného za dveřmi to nechci, protože na fenku je hodně fixovaný a často si zaleze k ní do pelíšku a spí spolu.. jak jsem psala, roky to fungovalo bez problémů, fenka loužičky nedělala.

..nemá kocour v žaludku kouli z chlupů? bezoár....

28.11.2019 21:02

Andrea.C napsal(a):
To by přece pak ale nevydržela celý den, kdyby to byl zdravotní důvod.. podle nás si, mrška, asi vynucuje pozornost - vzbudí se a nudí se.. má děsnou radost, když mě vyláká z ložnice tím škrábáním na dveře..když náhodou neškrábe (nebo to možná zaspíme), tak je ráno louže. Zkusím s ní ještě před spaním vyběhnout ven na krátkou procházku místo pouštění na zahradu.. a jestli to nepomůže, tak se asi budu muset smířit s tím, že budu po zbytek těch let, kdy bude s námi, v noci vstávat..

to cilene venceni vecer opravdu nic nepokazi,

jen uplne bych ani ten zdravotni problém nezlehčovala. min -nepije nahodou ted vice?

DagmaraTC

28.11.2019 22:48
DagmaraTC

XXX.XXX.246.31

Zdravím, kupte princezně papírové pleny pro feny ,,Trixie" a na noc ji oplenkujete. Ráno bude plena určitě suchá. Já je kupuji na Exo-Eko, vyjdou tam nejlevněji. Pozor na správnou velikost. Krmení ani vodu určitě neomezujte ani na noc.

29.11.2019 08:57
eli22

XXX.XXX.58.41

Vyloučila bych zdravotní problém tak, že bych ji opravdu nechala pár nocí spát s vámi v ložnici. Jinak to asi nezjistíte. Proč nemůže vlastně na ten polštář? Kvůli velikosti? Co je to za rasu?

30.11.2019 01:59

Andrea.C napsal(a):
Prosím o radu, jak odnaučit pětiletou (hluchou) fenku dělat v noci loužičky. Nemyslím si, že by to byl zdravotní problém, protože přes den vydrží běžně více něž 8 hodin, než přijde někdo domů. Ani v noci loužičky do nedávné doby vůbec nedělala.

Pouštíme jí na zahrádku naposledy cca ve 23h a ráno v 6 louže.. Podezíráme jí, že je to naschvál. Občas v noci škrábe na dveře ložnice a když mě tím vzbudí, má obrovskou radost a vítá mě jako kdybychom se týden neviděly. Když už jsem vzhůru, tak jí pustím i ven. Pak si jdu lehnout a potvora zase kňučí a škrábe na dveře, ale to už si jí nevšímám. Ráno pak loužička není.

Ovšem když nás v noci nechá vyspat, neškrábe, nedobývá se do ložnice, ráno nás loužička čeká.

Za loužičku jí netrestáme, děláme jako by se nic nestalo, aby neměla pocit, že si tím vymohla pozornost (ale přiznám se, že někdy bych to s ní nejradši vytřela ) .

Jak z toho ven? Vstávat třeba ve tři ráno a automaticky jí dávat vyčůrat, i když nás zrovna nebudí?

Ja Vasi fence celkem rozumim, protoze sama mam v noci (napr. kolem uplnku) silene sny, ze kterych se budim propocena, zmatena atd.
Vy ne?
Ja se uklidnim "ujistejim" kde jsem, kdo tam je se mnou... a ze je vse ok.
Jen sen...
....a obcas se mi taky zacne chtit curat (asi "spankovy stres"...).

Nevim od kud fenecku mate, ale neco podobneho ma jak nas utulkac, tak fenecka "z ulice".
I oni maji tu a tam v noci spatne sny a jdou se "kukandou presvedcit" ze ziju, ze v posteli jsem a ze je tim padem vse jak ma...
Obcas me tim i vzbudi - pohladim, ukonejsim... a spime dal.

Zkuste dat fenecce pelech do loznice.
Do perin ani na polstar nepoustet. Proc taky?
Ma svuj pelisek, tak at si je na nem (vy ji snad do pelechu taky nelezete - tak proc by mela ona lezt do vaseho...).

Snad ji ta "nova jistota" pomuze necurat kdy/kde nema a hodi ji to do pohody na vecerni a ranni curani, ktere bude stacit.

Preji hodne zdaru.

Přidejte reakci

Přidat smajlík