Štěňata Howavart

Prodám Hovawarta - Nabízím k prodeji štěňata Howavart. Očkované, očipovane....
11000 KčJazj
XXX.XXX.25.2
Dobrý den, prosím o doporučení deky (oblecku) pro venkovního starého psa (hovawart) na celodenní nošení. Tedy aby co nejlépe držela na těle a nepretáčela se při vstávání/ lehání. Děkuji
Naši psi mají tyto. Venkovní starouš právě na celodenní nošení, když je fakt hnusně a spokojenost.
https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/zimni_oblecky/kabatky/448891
Janae1
XXX.XXX.160.6
Jazj
napsal(a):
Dobrý den, prosím o doporučení deky (oblecku) pro venkovního starého psa (hovawart) na celodenní nošení. Tedy aby co nejlépe držela na těle a nepretáčela se při vstávání/ lehání. Děkuji
A nebude se pod tím potit, popřípadě naopak, nepřimáčkne to srst a ta pak ztratí termoregulaci?
Náš HW spal celý život venku, v zimě pod sněhem. Do boudy nevkročil, když byly velké mrazy, zavírala jsem ho do suterénu domu. Ale smysl jeho života bylo hlídat, nechtěl být v domě a přehříval se. Venku měl pod střechou na vyvýšeným místě venkovní matraci.
Ke staří jsem ho zavírala častěji.
Dožil se 14let. Obleček je dle mého pro HW zbytečný, spíš aby nespal ve vlhku a měl na spaní něco pod sebou.
Janae1
napsal(a):
A nebude se pod tím potit, popřípadě naopak, nepřimáčkne to srst a ta pak ztratí termoregulaci?
Náš HW spal celý život venku, v zimě pod sněhem. Do boudy nevkročil, když byly velké mrazy, zavírala jsem ho do suterénu domu. Ale smysl jeho života bylo hlídat, nechtěl být v domě a přehříval se. Venku měl pod střechou na vyvýšeným místě venkovní matraci.
Dožil se 14let. Obleček je dle mého pro HW zbytečný, spíš aby nespal ve vlhku a měl na spaní něco pod sebou.
Ten venkovní, co bundu nosí v hnusném počasí celodenně je právě taky medvěd, ale už je špatný na zadní nohy a když je sychravo, je na něm vidět, že mu není úplně hej (prášky bere). Jenže přes den si prostě do sucha nelehne, on se vyprasí na trávník nebo na chodník a pak se mu hůř vstává.
Ta bunda mu dost pomohla, že nechodí spát mokrý (v noci ho zavíráme do kotce, aby si nezalezl třeba pod auto nebo tak) a aspoň něco ho hřeje, když si vybere fakt blbý místo na ležení v nějakém větším mrazu.
Že by se potil jsme si nevšimli, ani kvalitou srst není jiná než byla. Spíš on je i v hnusném počasí takový veselejší.
Janae1
napsal(a):
potit se nebude určitě
Pes prakticky nemá potní žlázy, tudíž se nepotí, maximálně přehřívá. Mýtus o spláclé srsti a narušené termoregulaci se hojně traduje mezi koňáky, jak u koní, tak u psů je to blbost.
Nicméně moc nevidím smysl v oblíkání chlupatýho psa s funkční srstí s podsadou. Většina těch vest či dek kryje hlavně záda, břicho je z větší části holé, takže ležení v suchu a teple to moc neřeší, navíc se vlhko a mokro dostane i pod obleček a pes má pak na sobě mokrý hadr.
Upřímně, trochu pochybuju, že existujou oblečky na celodenní nošení pro venkovního psa. Vidím, jak vypadá obleček mojí feny po hodinové procházce v mokru, nedovedu si představit, jak by asi vypadal po nonstop nošení 24 hodin a víc - to, aby jich pes měl víc a střídal je...možná, pokud venku jenom běhá a spí v čisté boudě
Janae1
XXX.XXX.160.6
Terven
napsal(a):
Pes prakticky nemá potní žlázy, tudíž se nepotí, maximálně přehřívá. Mýtus o spláclé srsti a narušené termoregulaci se hojně traduje mezi koňáky, jak u koní, tak u psů je to blbost.
Nicméně moc nevidím smysl v oblíkání chlupatýho psa s funkční srstí s podsadou. Většina těch vest či dek kryje hlavně záda, břicho je z větší části holé, takže ležení v suchu a teple to moc neřeší, navíc se vlhko a mokro dostane i pod obleček a pes má pak na sobě mokrý hadr.
Upřímně, trochu pochybuju, že existujou oblečky na celodenní nošení pro venkovního psa. Vidím, jak vypadá obleček mojí feny po hodinové procházce v mokru, nedovedu si představit, jak by asi vypadal po nonstop nošení 24 hodin a víc - to, aby jich pes měl víc a střídal je...možná, pokud venku jenom běhá a spí v čisté boudě
No, já když HW vzala domu, tak vyhledal nejchladnější místo na dlažbě a stejně pod ním byl během chvilky mokrý flek. A další flek byl na skleněných dvěřích, na které funěl.
To jsem myslela tím pocením.
Já nejsem proti oblečkům, nynějším zhýčkamým krátkosrstým psům asi bundu pořídím, jen mi bunda pro HW přijde podivná.
Janae1
napsal(a):
No, já když HW vzala domu, tak vyhledal nejchladnější místo na dlažbě a stejně pod ním byl během chvilky mokrý flek. A další flek byl na skleněných dvěřích, na které funěl.
To jsem myslela tím pocením.
Já nejsem proti oblečkům, nynějším zhýčkamým krátkosrstým psům asi bundu pořídím, jen mi bunda pro HW přijde podivná.
Tak to ale není pocení, to se pod teplým psím tělem vysrážela vlhkost.
A další flek byl na skleněných dvěřích, na které funěl.
když dejchnete na studený okno, taky tam bude flek, ale rozhodně to neznamená, že vy sama se potíte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Mýtus o spláclé srsti a narušené termoregulaci se hojně traduje mezi koňáky, jak u koní, tak u psů je to blbost."
noo
srst - podsada = tepelná izolace a to díky vzduchu uzavřenému v ní..........
Janae1
XXX.XXX.160.6
Terven
napsal(a):
Tak to ale není pocení, to se pod teplým psím tělem vysrážela vlhkost.
A další flek byl na skleněných dvěřích, na které funěl.
když dejchnete na studený okno, taky tam bude flek, ale rozhodně to neznamená, že vy sama se potíte.
Nynější čibiny léhají na tom samém místě a nikde nic vysrážené není.
HW se doma přehříval funěl jak lokomotiva.
Jazj
XXX.XXX.25.2
Děkuji všem za reakce. Deka v odkaze se mi moc líbí, něco takového jsem si představovala. Jde mi hlavně o zateplení zad, pes má už zdravotní problémy s nohy, hlavně zadními. Je dobře nasrstěn i dobře zakrmen, ale v tomto počasí ráno nemůže vstát a třepe se zimou. Vevnitř být nechce, a to jak s námi v domě (tam je mu horko), tak ani u koní. Dle vet by mu deka mohla ulevit. Deku chci hlavně na noc, kdy leží v pelechu v průjezdu, takže v suchu. Pokud by se tento režim osvědčil, pořídila bych více na výměnu a nosil by i ve dne. Samozřejmě mokrou deku by na sobě neměl. Nejsem zastáncem nošení dek u nasrstenych zvířat, ale prostě ve stáří ta termoregulace je už horší a na něm už je vidět, že mu zima je. U třicetiletého koně se nám tento režim osvědčil, kdyz začal projevovat, že mu je zima, tak proč to nezkusit u psa. Pes má 13 let
napsal(a):
"Mýtus o spláclé srsti a narušené termoregulaci se hojně traduje mezi koňáky, jak u koní, tak u psů je to blbost."
noo
srst - podsada = tepelná izolace a to díky vzduchu uzavřenému v ní..........
To, co se dekou splácne, jsou maximálně svrchní dlouhé pesíky, funkci tepelné izolace má hustá podsada a tu dekou nesplácnete, ani psu, ani koni.
Neporadím, jestli je nebo není vhodné používat nějakou "dečku" pro venkovního chlupatého psa, nemám zkušenosti.
Ale pokud se rozhodnete nějaký obleček pořídit, tak bych volila nějaký funkční. Když byla fena štěndo, tak jsem pro ni měla obleček ze zverimexu - on teda i vypadal docela dobře, ale nebyl. Jakmile trochu sněžilo, nebo fena lítala ve sněhu, mokré trávě a tak, tak byla mokrá i pod oblečkem na zádech. Pak jsme pořídili Hurrta summit parka - a naprostá spokojenost. I když fena lítá ve sněhu, prší nebo sněží, tak je suchá.... https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-outdoors-summit-parka-cerna-20/?gclid=EAIaIQobChMIiL_3x_Kg5gIVCLLtCh0RyAhIEAQYASABEgLHH_D_BwE .
Nebo pak další funkční "oblečky" jsou tady: https://eshop.mushgo.cz/psi-decky-a-chranice/ . Ono je to sice draží, ale myslím, že zrovna v tomhle se vyplatí investovat.
Marcelaamax, souhlasím...zwerimexový oblečky jsou až na výjimky dobrý tak na chození po sídlišti, i když samozřejmě, všechny jsem nevyzkoušela
Moje fena má šatník výhradně značky Samohýl exclusive, přijde mi, že mají dobrej poměr cena x kvalita a nechci to do žádných extrémních podmínek.
Jinak, pokud bych chtěla něco opravdu funkčního, dostala jsem doporučení na Non-stop dogwear.
GAELLE
napsal(a):
taky jsme měli na velkého psa Hurttu a byla naprosto skvělá. Pes v suchu i v dešti. Akorát ta cena byla 3x moje bunda
To tak je...moje zvířata mají dražší šatník než já a vůbec mi to nevadí
A zas si vemte, že to byl psovo jedinej oděv, zatímco vy toho máte...
Já nedám dopustit na ten Samohýl, pro nás dostačující, pěkně sedí a cena není třikrát moje bunda, ale cca jednou moje bunda a že já mám bundy spíš levnější
Terven
napsal(a):
To tak je...moje zvířata mají dražší šatník než já a vůbec mi to nevadí
A zas si vemte, že to byl psovo jedinej oděv, zatímco vy toho máte...
Já nedám dopustit na ten Samohýl, pro nás dostačující, pěkně sedí a cena není třikrát moje bunda, ale cca jednou moje bunda a že já mám bundy spíš levnější
však mi to líto nebylo. Ale užil si ho chudák jedinou zimu .....................a já moc oděvů nemám, mám jiné priority
marcelaamax
napsal(a):
Neporadím, jestli je nebo není vhodné používat nějakou "dečku" pro venkovního chlupatého psa, nemám zkušenosti.
Ale pokud se rozhodnete nějaký obleček pořídit, tak bych volila nějaký funkční. Když byla fena štěndo, tak jsem pro ni měla obleček ze zverimexu - on teda i vypadal docela dobře, ale nebyl. Jakmile trochu sněžilo, nebo fena lítala ve sněhu, mokré trávě a tak, tak byla mokrá i pod oblečkem na zádech. Pak jsme pořídili Hurrta summit parka - a naprostá spokojenost. I když fena lítá ve sněhu, prší nebo sněží, tak je suchá.... https://www.spokojenypes.cz/oblecek-hurtta-outdoors-summit-parka-cerna-20/?gclid=EAIaIQobChMIiL_3x_Kg5gIVCLLtCh0RyAhIEAQYASABEgLHH_D_BwE .
Nebo pak další funkční "oblečky" jsou tady: https://eshop.mushgo.cz/psi-decky-a-chranice/ . Ono je to sice draží, ale myslím, že zrovna v tomhle se vyplatí investovat.
Vas prvni odkaz - presne totoc, akorat v hnede, jsem poridila loni na zimu kratkosrste fenecce, ktera prijela do zimi z tepla.
Pri nasi uplne normalni prochajde se v tom parila jak dvere od chliva.
Celkove je to asi super promyslene, padnouci... Utahovaky, stahovaky, gumicuky, odrazky... z venku "sustak"... - ale vnitrek (fleec)? Staci aby se zvire trosku hybalo a je zaparene.
Pro "lezaka" - zas zadna ochrana briska.
Takze fakt jen pro starochy, chore... ci psy, co venku sotva lezou a ven musi.
Nicmene ja ho pri pod/zimnich turach balim do baglu.
Pri dlouhem cekani napr. na vlak se hodi.
Stejne tak, pokud nedomyslime turu a po soumraku musime po silnici - jsme videt (viz. foto.).
Na venkovniho psa bych nic navic nedavala.
Poresila bych mu lezeni venku v suchu (s necim v cem se zabubat - drev. vlna), kvalitni zradlo a zateplenou boudu.
napsal(a):
Vas prvni odkaz - presne totoc, akorat v hnede, jsem poridila loni na zimu kratkosrste fenecce, ktera prijela do zimi z tepla.
Pri nasi uplne normalni prochajde se v tom parila jak dvere od chliva.
Celkove je to asi super promyslene, padnouci... Utahovaky, stahovaky, gumicuky, odrazky... z venku "sustak"... - ale vnitrek (fleec)? Staci aby se zvire trosku hybalo a je zaparene.
Pro "lezaka" - zas zadna ochrana briska.
Takze fakt jen pro starochy, chore... ci psy, co venku sotva lezou a ven musi.
Nicmene ja ho pri pod/zimnich turach balim do baglu.
Pri dlouhem cekani napr. na vlak se hodi.
Stejne tak, pokud nedomyslime turu a po soumraku musime po silnici - jsme videt (viz. foto.).
Na venkovniho psa bych nic navic nedavala.
Poresila bych mu lezeni venku v suchu (s necim v cem se zabubat - drev. vlna), kvalitni zradlo a zateplenou boudu.
Tak to fakt nevím. Já mám oranžovou reflexní - ale tu jsem už nenašla, to je jedno, barvou to stejně nebude. Mám hladkosrstou fenu, opravdu hodně aktivní, takže venku je furt v pohybu, lítá. Skoro celou loňskou zimu tu hurrtu nosila, letos (kvůli těm opařeným zádům) nosí už teď, i když nemrzne (dneska zrovna jo) a lítá v ní. A nikdy se v ní nepařila. Vestu mi doporučila chovatelka, která ji dává dalším 4 psům, taky bez problému. A mám další známé, které ji používají. Vím i o sporťákovi, kterí v ní na podzim a z jara běhá coursing. A žádný z těch psů se nepaří.
Jazj
napsal(a):
https://www.manmat.cz/produkty-oblecky-pro-psy-97
https://www.zerodc.cz/cz/
S obouma se dá domluvit a ušijou přímo na míru, kdyby nějaká velikost z netu neseděla.
Já měla doma šitou deku na 16 letou haskounku a super. Dávala jsem jí to v mrazech, měla špatný ledviny a bylo vidět, že jí je v tom líp. Jinak známá měla na haskounku tu manmatí deku a super, nic se nepřetáčelo.
Huskyjanina
napsal(a):
https://www.manmat.cz/produkty-oblecky-pro-psy-97
https://www.zerodc.cz/cz/
S obouma se dá domluvit a ušijou přímo na míru, kdyby nějaká velikost z netu neseděla.
Já měla doma šitou deku na 16 letou haskounku a super. Dávala jsem jí to v mrazech, měla špatný ledviny a bylo vidět, že jí je v tom líp. Jinak známá měla na haskounku tu manmatí deku a super, nic se nepřetáčelo.
Zero DC ...přidávám pozitivní referenci. Dneska na celodenní nw akci jsem měla příležitost vestu od nich vidět a osahat, nevěděla jsem,že ušijou na míru...asi do ní půjdu.
Mojí feně jsem musela přitápět nastartováním auta
Ja jsem byla naprosto spokojena s bucaskou: https://www.equiservis.cz/deka-na-psa-bucas-freedom-300-gr-modra-silver-45-8583cz516/
Pro krizence ovcaka, na brzojarnich a podzimnich cundrech na spani venku, dlouhy cekani na vlak a podobne a na zahradu, v zime na venceni, na vylety i na vyjizdky, v zime jsem ho teda na zahrade nenechavala. Nikdy se nezaparil, nikdy nepromokla i pri celodennim desti, po prani jsem teda vzdycky impregnovala. Krasne sedela, pes spokojeny.