Nový domov pro shelby

Z nutných rodinných důvodů bychom rádi našli nový domov pro naši Shelby, zd...
Otouš
XXX.XXX.168.78
Dobrý den, rád bych se zeptal... Četl jsem že můžu mít amerického staforda v bytě, no a můžu se zeptat jestli mi vydrží 8 hodin v bytě když budu v práci?? Predeklm děkuji za odpověď 🙏🏻
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kde jste to četl? Mě tak napadá, proč by nějaký pes nemohl být v bytě? Tak kdo ví, co tam o něm ještě psali :-)
Stafford na zahradě být nemůže.
V lepším případě totiž odejde s někým cizím domů. K tomu cizímu domů.
Ten horší případ je, že odejde s někým cizím domů k Vám.
A uvaří mu kafe.
Vaše kafe. To tam nepsali, že jo?
napsal(a):
Kde jste to četl? Mě tak napadá, proč by nějaký pes nemohl být v bytě? Tak kdo ví, co tam o něm ještě psali :-)
A uvaří mu kafe.
Fakt jste tu chyběla !
napsal(a):
A uvaří mu kafe.
Super příspěvek
Naprosta pravda. Máme stafbula, kamaradka pitbula, úplně v pohodě zvládaji být doma sami. Vetsinou spi na posteli nebo gauci a ještě se vyčítavě koukají, kdyz prijde panecek domů, ze je ruší v odpočinku ráno delší procházka, utahat a je to v pohodě. Pak se pejskovi věnovat po příchodu z prace.
Mousinka
napsal(a):
Super příspěvek
Naprosta pravda. Máme stafbula, kamaradka pitbula, úplně v pohodě zvládaji být doma sami. Vetsinou spi na posteli nebo gauci a ještě se vyčítavě koukají, kdyz prijde panecek domů, ze je ruší v odpočinku ráno delší procházka, utahat a je to v pohodě. Pak se pejskovi věnovat po příchodu z prace.
Jo, někteří bullové jsou takto v pohodě sami doma. Ale upozornila bych i na to, že zrovna u bullů se vyskytuje dost jedinců, kteří jsou obzvlášť v mladém věku demoliční čety . A nepomůže ani utahat do mrtva. Znám takových dost - a to psů "sportovních", kteří mají tréninků a zaměstnání až až....přesto jsou ničitelé. U některých to přešlo s věkem, u jiných ne. Takže je nutno i s tímto počítat. Aby zadavatel automaticky nepočítal s tím, že pes mu 8 hodin prospí v pohodě v posteli, protože to tak opravdu být nemusí, je třeba počítat i s tou horší variantou a ideálně mít k dispozici třeba místnost, vyklizenou, prázdnou, kde není co ničit a počítat s tím, že i tam si pes něco najde .
marcelaamax
napsal(a):
Jo, někteří bullové jsou takto v pohodě sami doma. Ale upozornila bych i na to, že zrovna u bullů se vyskytuje dost jedinců, kteří jsou obzvlášť v mladém věku demoliční čety . A nepomůže ani utahat do mrtva. Znám takových dost - a to psů "sportovních", kteří mají tréninků a zaměstnání až až....přesto jsou ničitelé. U některých to přešlo s věkem, u jiných ne. Takže je nutno i s tímto počítat. Aby zadavatel automaticky nepočítal s tím, že pes mu 8 hodin prospí v pohodě v posteli, protože to tak opravdu být nemusí, je třeba počítat i s tou horší variantou a ideálně mít k dispozici třeba místnost, vyklizenou, prázdnou, kde není co ničit a počítat s tím, že i tam si pes něco najde .
Jen jestli nejsou v zápřahu až moc ;-)
Pes se odmala musí učit režim - zábava, práce, jídlo, spát, místečko a tak podobně.
Fyzicky se utahají těžko. Ale taky jaký si to uděláš.. :-)
Pitbulík velmi rychle pochopí, co znamená "ses pomátl, co to koušeš". Ale lehni ne, to je složité.
Je potřeba vyzkoumat, co mu unaví myšlení. Bulíci nejsou stopaři, neumí čmuchat, používají oči. Tak ho budu učit hledat hračky, jídlo,.. z toho se mu zavaří mozek a jde spát. A až mu budou 3 roky, tak to bude ta hodina denně trysku na louce, kousek plavání a 8x sedni lehni a víc ho nezajímá.
Je to bleskový pes - sprinter - nepotřebuje 5 hodin běhání a ani ho to neunaví.
Takové psy je potřeba hlavně potkat, jít s nimi párkrát ven, koukat s nimi na tv atd., aby se zažila ta povaha - tak zjistím, že mi ten pes sedne.
Z popisů na netu to je o ničem. A když povaha sedne, pak se nepozná, že to je páníčkův první pes.
napsal(a):
Jen jestli nejsou v zápřahu až moc ;-)
Pes se odmala musí učit režim - zábava, práce, jídlo, spát, místečko a tak podobně.
Fyzicky se utahají těžko. Ale taky jaký si to uděláš.. :-)
Pitbulík velmi rychle pochopí, co znamená "ses pomátl, co to koušeš". Ale lehni ne, to je složité.
Je potřeba vyzkoumat, co mu unaví myšlení. Bulíci nejsou stopaři, neumí čmuchat, používají oči. Tak ho budu učit hledat hračky, jídlo,.. z toho se mu zavaří mozek a jde spát. A až mu budou 3 roky, tak to bude ta hodina denně trysku na louce, kousek plavání a 8x sedni lehni a víc ho nezajímá.
Je to bleskový pes - sprinter - nepotřebuje 5 hodin běhání a ani ho to neunaví.
Takové psy je potřeba hlavně potkat, jít s nimi párkrát ven, koukat s nimi na tv atd., aby se zažila ta povaha - tak zjistím, že mi ten pes sedne.
Z popisů na netu to je o ničem. A když povaha sedne, pak se nepozná, že to je páníčkův první pes.
Nesouhlasím, že bullíci neumí čmuchat, to je blbost . Stopují normálně i bullové a baví je to.
Chápu jak to myslíte s tím, že pes se musí naučit zábavu, práci, jídlo, spát atd....a s tím souhlasím. Já jsem jen chtěla říct, že prostě u bullů znám opravdu hodně jedinců, kteří ničí - a jinak jsou normálně vychovaní, než u jiných plemen...Tak aby s tím prostě případný zájemce počítal - nic víc.... A to i v rámci chovatelů (dlouholetých), kteří měli dost bezproblémových psů, v tom ničení, a pak pár opravdu demoličních čet. Takže to nebylo ani špatným přístupem, výchovou nebo tak.
Jo a tím, že ti psi byli unavování jsem myslela i psychicky - ne jen fyzicky, to je jasné, že nestačí. Ale ještě k tréninkům - ono tréninky bull sportů nejsou jen o fyzické zátěži, jak si většina lidí myslí, ona je to hodně zátěž i psychická - soustředit se, ovládat se atd.... a spousta lidí ty tréninky "prokládá" i poslušností.
Z popisů na netu to je o ničem. A když povaha sedne, pak se nepozná, že to je páníčkův první pes
s tím souhlasím
to teda není blbost! :-) Bloodhound to není. Teriér loví očima - takže stopování je pro něj jistá psychická námaha. Běhání ne, to je přirozený pohyb.
Tedy běháním jej moc neunavím, ne?
Ale píšete, že trénink nějakého bull sportu je i zaměstnání hlavy, tak proč pak doma nespí? A to budou ale starší psi, ti už by měli být naučení na místo, na dobu odpočinku atd. Ti už doma nic kousat nebudou.
Jako jo, každé štěně něco sežere, ale aby sežralo koberce, probouralo se k sousedům a snědlo 8 bot - ne jednu, ale osm :-) Promiňte, předchozí pisatelko, ale co je moc :-)
Legrace to je, ale .. na nenaučené štěně musí být také venčitel - 8 hodin samozřejmě nevydrží nečůrat.
Je potřeba ta pravidla nastavit pro všechny členy domácnosti, návštěvy,... nejhorší to je s rodiči, bych mohla psát až do nového roku, kolik povelů mi matka zničila.. a bratr.. a sestra..
Pes mi sežral kus matrace a kus jednoho kousku oblečení. Zjistila jsem, za co to mám, a tak jsem psa naučila, že vedle v pokoji je zavřený proto, že tam se odpočívá a tady jsou lidé, co se ho bojí, protože je nádherný bojový pes! ale za 10 vteřin pro něj přijdu a pochválím a .. a příště přijdu za minutu.... a ještě jsem začala lidi nutit si psa pohladit a to bych měla natáčet. Ten pes se normálně vedle do pokoje těší, protože pak přijdou ti lidé a jsou takoví veselí?
Nebo si někdo pořídil hyperaktivního jedince, který rozkouše aj klec? Takhle to myslíte? Takového bych vrátila :-) Jsem klidný člověk, mám klidného psa.
napsal(a):
to teda není blbost! :-) Bloodhound to není. Teriér loví očima - takže stopování je pro něj jistá psychická námaha. Běhání ne, to je přirozený pohyb.
Ale píšete, že trénink nějakého bull sportu je i zaměstnání hlavy, tak proč pak doma nespí? A to budou ale starší psi, ti už by měli být naučení na místo, na dobu odpočinku atd. Ti už doma nic kousat nebudou.
Jako jo, každé štěně něco sežere, ale aby sežralo koberce, probouralo se k sousedům a snědlo 8 bot - ne jednu, ale osm :-) Promiňte, předchozí pisatelko, ale co je moc :-)
Legrace to je, ale .. na nenaučené štěně musí být také venčitel - 8 hodin samozřejmě nevydrží nečůrat.
Je potřeba ta pravidla nastavit pro všechny členy domácnosti, návštěvy,... nejhorší to je s rodiči, bych mohla psát až do nového roku, kolik povelů mi matka zničila.. a bratr.. a sestra..
Pes mi sežral kus matrace a kus jednoho kousku oblečení. Zjistila jsem, za co to mám, a tak jsem psa naučila, že vedle v pokoji je zavřený proto, že tam se odpočívá a tady jsou lidé, co se ho bojí, protože je nádherný bojový pes! ale za 10 vteřin pro něj přijdu a pochválím a .. a příště přijdu za minutu.... a ještě jsem začala lidi nutit si psa pohladit a to bych měla natáčet. Ten pes se normálně vedle do pokoje těší, protože pak přijdou ti lidé a jsou takoví veselí?
Nebo si někdo pořídil hyperaktivního jedince, který rozkouše aj klec? Takhle to myslíte? Takového bych vrátila :-) Jsem klidný člověk, mám klidného psa.
jasně, že to není Bloodhound, ale proč by se bull nemohl unavovat stopováním, čucháním - když ho to baví? Já to tak taky dělám, psi to milují .
jak kteří, právě z těch bullů znám i staré psy (seniory), kteří doma prostě ničí. Takže jsou v prázdné místnosti, kde není co ničit. Neřeknu vám, proč by místo spaní radši ničili, to opravdu nevím. Ale jsou to bezproblémoví psi, vychovaní. Asi je to ničení určitý zlozvyk? Baví je to?
Já se nechci dohadovat , jen prostě když to vezmu napříč plemeny, tak mezi bully znám těch ničitelů fakt víc, než mezi ostatními plemeny. Tak by jen bylo dobré, aby s tím potencionální zájemce i počítal (i mě na to třeba chovatelka upozorňovala). To je všechno. . Neříkám, že každý bull musí být ničitel, nebo že se každé ničení takového psa dá svést na plemeno , typ psa - někdy je to samozřejmě jen nudou, ne/výchovou atd....
Velká kost - kostra zabaví i lva v zoo. Obdobně může posloužit velká lipová větev - čerstvá. Když chce ničit - ať ničí.
napsal(a):
Velká kost - kostra zabaví i lva v zoo. Obdobně může posloužit velká lipová větev - čerstvá. Když chce ničit - ať ničí.
Jojo, taky jsem mému psovi nechávala obří kost. Než jsem odjížděla tak si ji ohlodával a spokojeně u toho usínal. Když jsem se vrátila - kost netknutá, žaluzie na zemi - část z nich sežraná, díra v posteli, vytržený kus koberce, okousaný stůl a tak nooo..... . Ale naštěstí už toto máme za sebou a teď najdu jen vyhřátý důlek v peřině .
Mým psům (kdysi) stačila ke štěstí lednička ( když jsem ji zapomněla zajistit ), než ji vyrabovali, tak jsem se vracela. Jen jednou to bylo delší, tak prokousali hadici k pračce a vytopili 6 pater paneláku.
napsal(a):
Mým psům (kdysi) stačila ke štěstí lednička ( když jsem ji zapomněla zajistit ), než ji vyrabovali, tak jsem se vracela. Jen jednou to bylo delší, tak prokousali hadici k pračce a vytopili 6 pater paneláku.
ty jooo, šikovní pesani .
Tohle dělala i kamarádky fena, takže nejdřív ledničku při každém odchodu zalepovala páskou, později tam měla nějakou gumu či co. Hadici ji tedy nikdy neprokousala, ale sežrala co se dalo a pak se zeblila.
Kdyby to někdo potřeboval - na lednici je nejlepší tak zvaný gumicuk. Ze začátku jsem před lednici stavěla židli - okousané nohy, jak ji tahali pryč.
Když nad tím tak přemýšlím, tak se docela divím, že náš pes lednici neotvírá. Dveře se naučil otevírat rychle - nejvíc do zkouší do špajzu, ale lednice ho ještě nenapadla . A to ji máme vestavěnou v kuchyni ve skříni, kde je klasický úchyt na otevření jako u skříně, takže by to zase takový problém nebyl .
napsal(a):
Víte o tom, že letos jeden z výběrových závodů stopařů vyhrál stafbull Bred ze Zálabské samoty?!
Je to podle zkoušky IGP-FH, což je nejtěžší stopařská zkouška vůbec, a jede se podle ní MS stopařů - Bred tam třeba porazil hromadu německých ovčáků, takže tvrdit že bull není schopný stopovat je poněkud nadnesené.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Víte o tom, že letos jeden z výběrových závodů stopařů vyhrál stafbull Bred ze Zálabské samoty?!
Je to podle zkoušky IGP-FH, což je nejtěžší stopařská zkouška vůbec, a jede se podle ní MS stopařů - Bred tam třeba porazil hromadu německých ovčáků, takže tvrdit že bull není schopný stopovat je poněkud nadnesené.
Jo taky jsem chtěla napsat, že mám takové tušení, že jeden SBT letos vyhrál nějaký "lepší" závod, jen jsem si za boha nemohla vzpomenout, o co šlo, o jakou zkoušku, tak jsem byla radši zticha .
Jinak ale znám jak SBT, tak AST, kteří normálně skládají zkoušky, kde je součástí i stopa a ti psi stopují dobře. Nebo se s nimi dost lidí taky věnuje záchranařině - kde předpokládám, čuchat taky musí umět.
Přijde mi blbost tvrdit, že by bull neuměl čuchat nebo stopovat. Nebo vůbec všeobecně tvrdit, že jakýkoli pes neumí čuchat.. Myslím, že zrovna stopování se může věnovat hooodně psů, včetně společenských plemen.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale já tohle neřekla.
Řekla jsem, že to není jeho první volba, nevyrobili ho pro tohle.
A asi ho to teda baví, zaměstnává, tak ten by pak po celém dni mohl spát lépe, než když bude jen běhat u kola, ne :-) tak jsem to myslela.
lupus4
napsal(a):
Je to podle zkoušky IGP-FH, což je nejtěžší stopařská zkouška vůbec, a jede se podle ní MS stopařů
nerozporuju, neznám (délku, stáří, lomy, předměty)
Ale je těžší než 4hod v TARTu ? (naše specifikum )
rozhodně je těžší než 4 hodinovka v tartu - TART je jen obyčejný "Ú"čko (2 pravoúhlé lomy), zatímco IGP FH má 7 lomů, z toho dva ostré + oblouk, 7 předmětů, a takovou stopu musí pes vypracovat 2 dny po sobě (jen se mění kladeč a terén).
A to ani nemluvím o tom, jaké jsou nároky na vypracování - v tartu stačí když dojde nějak, je jedno jak na konec, ale u IFH musí vypracovat stopu naprosto přesně, takže i když dojde na konec a má všechny předměty ještě neznamená, že se vejde do limitu zkoušky.
IPO (dnes IGP) a TART jsou dva rozdílné světy.
Piši už odpovídat netřeba - jsem si to našel FH - (2 x cizí stopa má minimálně̌ 1800 kroků, 8 úseků, z nichž̌ jeden je polokruh o poloměru 30 metrů, 7 lomů, z nichž̌ minimálně̌ dva jsou ostré́ lomy (cca 30-60°), minimální́ vzdálenost lomů od sebe je 50 kroků, 7 předmětů kladeče, minimálně̌ 180 minut stará, časový́ limit pro vypracování je 45 minut. Stopa je dvakrát křížená 30 minut před uvedením psa na stopu.
TART
Zkouška SPT 3
Stopa cizí, 2 hod. stará, 800 kroků dlouhá, třikrát lomená - dvakrát v pravém a jedenkrát v ostrém úhlu, dva předměty kladeče na stopě, limit na vypracování: 15 min. / 100 bodů
Stopa cizí, 4 hod. stará, 1500 kroků dlouhá, dvakrát lomená v pravém úhlu, dva předměty kladeče na stopě, položená na dvou rozdílných terénech. Limit na vypracování: 25 min. / 100 bodů
takže těžko porovnávat, vše asi bude o tom , kde bude stopa položená + povětrnostní podmínky
no koukám, že pozdě (byl jsem venčit Úďu )
něco je na https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1787956/ipo-x-tart-a-blba-nalada